(12) 

Şu saat nasıl?

sorumatik #1224458 
www.hepsiburada.com

Video link:

www.youtube.com

Yaş: 31
(4) 

Samsung 960 EVO'nun düşük performansı neden olabilir

sorumatik #1223291 
Selamlar,

Diski m2 slotuna takmama rağmen performansı düşük.
Açıklamalarda Read: 3200 MB/s - Write: 1800 MB/s

Benim diskimde durum şöyle;

i.hizliresim.com

Her testte durumlar değişiyor. Bir keresinde read 2900'e kadar çıktı fakat write 1400'ü geçmiyor. NVMe driverını da kurdum.

Technopat da ise veriler epey yüksek;

youtu.be

Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.
(1) 

Smok Alien sarmalı coil için yardım.

sorumatik #1217838 
Selamlar.

Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, kutusunda gelen standart coil'ler var. Gerek maddi açıdan, gerek aromanın daha iyi olması için sarmalı coil'e geçmek istiyorum. Fakat bu konuda bilgim sadece videolardan izlediğim şeyler. Anladığım kadarıyla atomizer değişmeli. Gerekli şeyleri kaliteli ve uygun fiyata nereden alabilirim. Detaylı bilgilendirirseniz sevinirim.
(3) 

SSD 960 EVO NVMe M.2 Disk

sorumatik #1213785 
Selamlar,

Bilgisayarımda Samsung 850 Evo var şu an. Şimdi de 960 Evo aldım. Photoshop, Illustrator ile çalışıyorum genelde. Bu programlarda, Windows'un açılış ve kullanım hızında bir değişim yaşar mıyım. Yoksa bu disk direkt yüksek render işlemlerinde mi gereklidir.
(2) 

Belime uzanan saçlarımı nasıl ve nerede satabilirim.

sorumatik #1207743 
Yaklaşık 65-70 cm olan saçımı Ankara'da nasıl ve ne kadara satabilirim. KG üzerinden alıyorlar birçoğu, bazıları da böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Daha önce saçını satmış kadın arkadaşlar nasıl yaptınız bu işi ve ne kadar sattınız.

Erkeğim.
(6) 

Powerbank mi yedek batarya mı almalıyım?

sorumatik #1206487 
Selamlar,

Samsung Note 4 kullanıyorum. İki seneden sonra bataryada performans düşüşleri başladı. Hem kullanışlı olması bakımından hem de cepte taşıma bakımından Powerbank mi, yedek batar mı almalıyım. Erkeğim ve taşıyacağım çantam yok. Samsung'lar nasıl bu konuda. Marka model önerirseniz sevinirim.
(1) 

Fatih Sultan Mehmet'i anlatan en iyi kitap?

sorumatik #1203867 
Hayatını, fethi, kişisel özelliklerini bütünüyle anlatan iyi bir kitap önerir misiniz? Bunlardan herhangi birini anlatan da olabilir.
(6) 

Ankara Kalesine nasıl gidilir.

sorumatik #1200849 
Kızılay tarafından hangi otobüs ya da dolmuş ile en rahat ulaşabilirim.
(2) 

Spotify üyeliğini istediğim zaman sonlandırabilir miyim?

sorumatik #1199827 
3 ay 0,99 TL karşılığında kampanyası var. Mesela beşinci ayın sonunda sonlandırabilir miyim, yoksa en az bir senelik mi?
(7) 

Photoshop'tan sorunsuz baskı almak.

sorumatik #1195776 
Selam,

Photoshop'ta A5 boyutunda bir broşür yaptım. Sorunsuz şekilde nasıl baskı alabilirim. Sorunsuzdan kastım; textlerde ve logoda kırılma olmasını istemiyorum. Logoyu Illustrator'de çizip Photoshop'a aktardım. Bu iki program arasında zaten sorun olmuyor fakat yaptığım kartvizitin PSD dosyasını baskı merkezine götürdüğüm zaman Corel'e aktardılar, küçük de olsa pixelleşmeler meydana geldi. Tamamen sorunsuz, pixelleşme olmadan PSD çıktısı alamıyor muyum?

Teşekkürler.
(2) 

Şu lokum kutularını nasıl tasarlarım.

sorumatik #1186761 
Selamlar.

İyi derece Photoshop ve Illustrator biliyorum. Ama daha önce hiç böyle bir iş yapmadım. Nasıl yaparız bunları? Yani kalıp, ölçü vs. bakımından soruyorum. Ölçü, kalıp standart mı, özgün çalışabilir miyim?

Detaylı bilgi verebilecek biri olursa sevinirim.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(5) 

Şu ayakkabıyı alayım mı?

sorumatik #1185871 
(2) 

Hangi ceket.

sorumatik #1182325 
Yaş 31, boy 190, kumral.

Düğün için lacivert kanvas pantolon ile giyilecek. Düğün mayısta, birinci olan %100 yün, problem olur mu?

Alternatif önerilerinizi de değerlendirebilirim.

www.morhipo.com

www.morhipo.com
(6) 

Illustrator kullananlar bir bakabilir mi.

sorumatik #1172050 
Selamlar. Bir logo yapıyorum fakat çalışmanın bazı yerleri tırtıklı oluyor. Bu sorunla diğer çalışmalarımda da karşılaşıyorum, sebebini bulamadım. Anlayanlar el atarsa sevinirim. Tırtık kısmını kırmızı daire içine aldım.

Yukarıda olan logonun %100 hali.

i.hizliresim.com
(5) 

Grafik tasarımcılar toplanın, sorularım var.

sorumatik #1165165 
www.behance.net

Sorum şöyle; yukarıdaki linkteki ilk tasarımda background'u bu kadar pürüzsüz nasıl yapabiliyor? Ben Photoshop'ta ya da Illustrator'de gradient ile bu derinliği vermeye çalıştığımda renkler tek tek geçiş halinde oluyor, ya da bu derinliği bir şekilde yakalayamıyorum.

İkinci soruma gelince,

İkinci, üçüncü tasarımlardaki görselleri nereden bulabilirim. Satın mı alınır, nereden alınır. Hatta sayfadaki bütün tasarımda olan görselleri.
(1) 

Antalya taşsız plaj ve otel önerileri.

sorumatik #1163483 
Gidip memnun kalan, önerebileceğiniz yerleri yazar mısınız efenim.
(2) 

Şu tarz t-shirtleri nerede bulabilirim.

sorumatik #1155953 
Bir de bunların sweatshirt olanları var, evet.

i.hizliresim.com
(2) 

Jean beden uyumsuzluğu, ne yapayım?

sorumatik #1155435 
Selam duyuru sakinleri.

Son yıllarda istediğim tarzda jean bulmakta epey zorlanır duruma geldim. İstediğim tarz; ne tam dar paça ne de boru paça. İkisinin ortası bir şey. Dün, Wrangler ve Lee'de istediğim jeanları buldum. Üzerime tam oturdu, bedenimde güzel de duruyor, kalıp gibi değil, ama hafif beli sıkıyor. Aşırı rahatsız etmiyor, fakat diğer kotlarım kadar da rahat değil, kemer ihtiyacı duymam bu jeanlerde. Pantolonların bedeni; 34/34, benim diğer 34/34 pantolonlarım bunlara göre epey rahat.

Sorularım şöyle; Bunların 36/34'nü denedim, bel hafif geniş gelip; bacak kısımları geniş duruyor. Bunların da hafif beli sıkıyor, ne yapsam? İade etmek istemiyorum, çünkü bayıldım bunlara, her zaman da bulamıyorum istediğim gibi olanları. Kilom 88, 4 kilo vermek gibi bir amacım vardı zaten, zayıflarsam belden rahatlar mı pantolonlar?
(8) 

Şu enstrümanın adı nedir?

sorumatik #1147964 
Abimiz elindeki çubuk gibi şeylerle vuruyor. Keman çalıyorum, bunu çalabilir miyim?

youtu.be
(3) 

4 sayfalık notayı bilgisayar ortamında yazmam lazım (yardım)

sorumatik #1147145 
Selamlar,

Elimde 4 sayfalık bir eser var, notalar silik ve karmaşık olduğu için tekrar yazmak istiyorum fakat başaramadım. Finale'de denedim, yapamadım. 4 sayfayı benim için yazacak ya da yardım edecek biri var mı? Eğer yazmak isteyen olursa notaların fotoğraflarını yollayacağım. Teşekkürler.
(8) 

Telefon şarjının beklerken bir anda %4 düşmesi.

sorumatik #1140983 
Selam,

Telefonu yeni aldık, Asus Zenfone 2. Annem telefonu çok fazla kullanmıyor. Arada bir Whatsapp, arama işlemleri filan; testlerim sonucunda 2.5 güne yakın şarj kullanımı oldu. Biraz önce %100 şarja ulaştıktan sonra şarjdan çıkardım. 20 dakika bekleme süresi oldu ve tekrar gidip baktığımda şarj %96'ya düşmüş. Hiç bir işlem yapılmadı, o arada güncelleme vs. bir şey de yoktu. Sizce yazılımsal mı yoksa donanımsal bir olay mı bu? Tamamen normal diyeceğim ama geceden sabaha ancak o kadar şarj düşüyor.
(2) 

Amazon'dan Refurbished ürün almak mantıklı mı?

sorumatik #1139531 
Alacağım ürün Razer oyuncu mouse'u ya da elektronik mouse pad.


Refurbished ürünler tamamen mi yenileniyor? Mesela mouse'un tuttuğumuz kısımı yenilenir mi yoksa sadece elektronik tarafımı yenileniyor. Son olarak bu ürünler kutulu mu?


Birinin linki şu;

www.amazon.com
(4) 

Anneye akıllı telefon

sorumatik #1138339 
Selam ahali,

Anneciğime 1000 TL altı bir akıllı telefon alacağız. Telefonu Whatsapp ve offline Okey oynamak gibi basit şeyler için kullanacak. Araştırmalarım sonucu Asus Zenfone 2 32 GB ve Asus Zenfone2 Laser 5 arasında kaldım. Aralarında epey fiyat farkı var. Ben Laser 5 yeterli olur sanıyorum fakat Zenfone 2 alırsak da önümüzdeki 3-5 sene rahat kullanır diye düşünüyorum. Asus kullanan ya da kullanmayan olarak düşünceleriniz nedir bu konuda? Laser 5 yeter mi yoksa limiti birazcık yükseltip Zenfone 2 mi alalım?

Linkler şöyle;

Asus Zenfone 2

www.hepsiburada.com

Asus Zenfone 2 Laser 5

www.hepsiburada.com
(6) 

Son yıllarda izlediğiniz en iyi film ve diziler

sorumatik #1135082 
Alabilir miyim? Tür fark etmez.
(3) 

Şu ikisini alayım mı?

sorumatik #1130772 
(5) 

Amazon.com yılan hikayesine dönüşen iade

sorumatik #1129808 
Selam,

www.eksiduyuru.com

Olayı şurada anlatmıştım. Bunlara ek olarak; Amazon'un gönderdiği klavyeyi ücretsiz olarak aracı kargo firması bana teslim edecek. Fakat bu seferde elimdeki sorunlu klavyeyi Amazon'a göndermek bana ızdırap oldu. Amazon önce bana barkot yarattı ve bununla gönderebileceğimi söyledi. Aradım UPS kargoyu adamlar bu Amerika için geçerli Türkiye için geçerli bir kargo barkodu yaratmamı istedi. Sonra Amazon'la chatte konuştum defalarca. Kendi imkanlarımla göndermemi rica ettiler. Tekrar UPS kargoyu aradım, fiyat istedim 500 TL gönderim ücreti çıkardılar. Tekrar Amazon'la iletişime geçtim, ekonomik bir şekilde gönderin, gönderi yapıldıktan sonra da dekontu bize gönderin biz size kargo ücretini göndereceğiz dediler. Açıkçası ben de güvenip yollayamıyorum, sonuçta 500 TL'yi geri alamayabilirim. Anlayacağınız iyice yılan hikayesine döndü. Birkaç kişiyle görüştüm; "Bırak onlar senden almak için uğraşsın, sonuçta hasarlı ürün göndermişler" dediler. Hatta artık o kadar uğraşamıcam ki; kredi kartımı internet alışverişine kapattırıp hasarlı klavyede bende kalsın diye düşünmeye başladım. Yapabileceğim başka bir şey var mı sizce?
(7) 

Aynı iki klavye, farklı sesler ( Razer BlackWidow Ultimate 2016)

sorumatik #1127538 
Selam,

Amazon.com'dan aynı satıcıdan 2 adet Razer BlackWidow Ultimate 2016 klavye aldık. İki klavyenin sesi de farklı çıktı. Kuzenimin klavyesinin sesi epey tok ama benimki onunkinin yanında bayağı cılız. Bunun yanında benim klavye geldiğinde 5-6 tane tuş yerinden çıkmıştı. Sizce neden olabilir. Aynı marka iki klavye ve farklı sesler. Acaba Refurbished ürün mü benimki? Amazon.com ile konuştum değişim yapacaklar. Yeni gelecek olanın da aynı sesli olmasından korkuyorum. Ne yapayım sizce?

Şöyle bir de video çektik.

www.youtube.com
(1) 

Gelen çağrıları yönlendirme.

sorumatik #1105977 
3-5 numara hariç bütün çağrıları yönlendirmek istiyorum. Mesela annem ve anneannem aradığında ulaşılacak, diğer arayan bütün numaralar aradığında telefonuma ulaşılmasın istiyorum. Uygulamalı ya da uygulamasız böyle bir şeyi yapmam mümkün mü? Telefonum Android.
(6) 

Arabanın tamponu çıktı.

sorumatik #1093720 
Selam araba 2016 model. Tampon park edilirken demire takılıp çıktı. Servise mi götürelim yoksa sanayi ya da herhangi bir usta bunu takabilir mi?

Bu arada model gerekliyse: Polo.
(3) 

Düğün için klasik müzik arıyorum.

sorumatik #1079234 
Selamlar,

Düğüne çıkış esnasında çalacak, hafif hareketleri klasik eser arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler :)
(5) 

Yabancı dizileri Full HD indirebileceğimiz torrent siteleri var mıdır?

sorumatik #1074383 
Selamlar,

Genelde 720p ya da Rip oluyor. Gerçek Full HD, rip olmayan torrent siteleri var mı, sağlam şekilde indirebileceğimiz.
(2) 

Ağır Migren vakası

sorumatik #1074034 
Selamlar,


Annemin migreni var. İki gündür yatıyor. Günde 5-6 tane ağrı kesici almasına rağmen geçmiyor. Bildiğiniz bitkisel bir kür var mı? İbrahim Saraçoğlu'nun düz yapraklı aslan pençesi kürü var, deneyen oldu mu? Bu bitki nerede satılır.
(2) 

Ekim ayında İspanya'da hava nasıl olur.

sorumatik #1071792 
Özellikle İbiza'da ortam nasıl olur, denize girilir mi?
(6) 

Uydunet internet kullanıcıları internetinizden memnun musunuz?

sorumatik #1031768 
www.eksiduyuru.com

Yukarıdaki duyuruda olayı anlattım. Bu olaydan sonra Uydunet'e geçeyim diyorum. İnternetin performansı genel olarak nasıl, hız? kopmalar çok fazla oluyor mu? Memnun musunuz? Lokasyon: Ankara, Çankaya.
(2) 

Digitürk + Superonline iptal durumu, cayma bedeli.

sorumatik #1030257 
Selamlar.

29 Kasım'da Digitürk'ün internet sitesinden Digitürk süper paket + Superonline internetine başvurdum. Digitürk'ü gelip bağladılar, ama Superonline yaklaşık 1 aydır gelip bağlanmadı.Telefonuma da 5 iş günü içerisinde Superonline bağlantınız yapılacaktır mesajı gönderildi, mesaj duruyor. 11 kez aradım, iki tarafı da, ikisi de suçu birbirine atıyor, arıyorlar filan ama sonuç yok, 1 aydır gelip bağlamadılar. Ben de Digitürk'ü arayıp tarafınızdan üyeliğimi iptal edin, cayma bedeli ödemek istemiyorum dedim. Saçma sapan bir şeyler anlatıp durdular, cayma bedeli olarak 112 TL fatura çıkarıyorlar. Haklarım var mıdır bu konuda, bu ücreti ödemeden bir şey yapabilir miyim? ya da farklı hukuki bir şey ne yapabilirim.
(6) 

Evimizi yapan usta 4200 TL parasını istemiyor, neden?

sorumatik #1028287 
Selamlar,

Önceki duyurumda olayı anlatmıştım. Şuradan bakabilirsiniz.

eksiduyu.ru

Geçmişi duyurudan sonra olanlar ise; adam işi bitirdi, parayı nasıl hallederiz dedi, ben de "sen şimdi git sonra konuşuruz" dedim. Üstünden 1 ay geçti, adam ne arıyor ne soruyor. 4200 TL parası kaldı. Benim mizacım biraz sert, birkaç kez buna bağırıp çağırdım. Korktu mu bu? Parayı neden istemiyor? Ben, beni 1 ay fazladan beklettiği için 1 kira bedelini kesip gönderecektim, ama adamdan ses yok, sizce neden?
(1) 

Web sitesi ve Css sorusu.

sorumatik #1027898 
Sorularıma Bilal'e anlatır gibi cevaplarsanız çok sevinirim.

1- Margin ve Padding komutlarını defalarca okumama ve örnek yapmama rağmen anlamıyorum. Bu iki kod hizalama komutu değil midir? Padding'e değer veriyorum genişliyor, büyüyor filan, aynı şekilde margin'de de aynı olay. padding-left komutunu kullanıyorum, nesne genişliyor ama aynı zamanda da hizalaması değişiyor. Sadece hizalama yapması lazım değil mi?

2- Bir web sitesi yapacağım, firma Tıbbı Cihazlar satıyor, Wordpress kurarak sağlam bir tema alsam " bu ne kardeşim, wordpress de nedir?" der mi sizce?
(5) 

Harici HDD için marka önerisi

sorumatik #1021314 
Western Digital düşünüyorum. Seagate ya da Samsung hakkında yorumlarınız nedir?
(7) 

Superonline ve Digitürk internet kullanıcıları memnun musunuz?

sorumatik #1018445 
Selamlar,

TTNET artık bıktırdı, yakında bu adamlar yüzünden çıldıracağım sanırım. Superonline'a geçeyim diyorum. Ya da Digitürk de olabilir. Ankara'da Çankaya ilçesinde oturmaktayım. Bu iki şirket için yorumlarınız nedir. Kesilme ya da yavaşlık fazlasıyla söz konusu mu? Yoksa alayım, pişman olmam mı?
(2) 

Harddisk'deki problem.

sorumatik #1014543 
Selamlar.

1 Hafta önce bilgisayarımın içini temizlerken hdd'in sata kablolarını çıkartıp geri taktım. Sonra 750 GB olan harddiskime ulaşamıyorum, sanırım bozuldu.

Şöyle bir hata veriyor.

puu.sh

Daha önce bu hdd'de bad sector vardı. O yüzden yeni 1 TB hdd alıp 600 GB veriyi 1TB'a aktardım. Ama bir kısmını almamıştım, şu an hdd çalışmıyor ve bölümlere ulaşamıyorum. Aşağıdaki linkte görünen I ve E bölümler bozuk hdd'e ait. Gözüküyor ama tıkladığımda yukarıdaki linkteki hatayı veriyor.

puu.sh

Ayrıca I bölümünde hiçbir açıklama yok. Bu hdd gitti mi sizce? Recovery programlarıyla şansımı denesem mi? Şansım var ise; hangi programı önerirsiniz.
(2) 

MDF Kapı vs Ahşap Kapı

sorumatik #1008169 
Selamlar,

Evimizin kapılarını değiştiriyoruz. Usta kapıların MDF olacağını söyledi ve kapıları getirdi dün. Kapılar ağaç gibi değil de yüzeyi çok hafif pütürlü gibi. Yani tabiri caizse kaymak gibi dümdüz değil. Bu nedir acaba. Kazıklanıyor muyuz? Bu arada Amerikan Panel kapılar.
(3) 

Türkiye grubunda anlamadıklarım.

sorumatik #1003699 
Selamlar,

Letonya zaten sonlardaydı, Kazakistan yendi de ne oldu ki? Neden Letonya yenilsin diye kasıyorduk. Bu arada hala üçüncüyüz, play-off'a kalmadan nasıl direkt gruptan çıktık? Üçüncü takım play-off'a kalmıyor mu? Kafam karmakarışık, biri detaylıca açıklarsa sevinirim.
(3) 

Arada bir zülfü yare dokunduk.

sorumatik #1003290 
Çocukluğumuzda yüzümüzden tebessümü eksik etmeyen büyük üstat, ruhun şad olsun.

www.youtube.com
(5) 

Elektro Gitar tavsiyesi.

sorumatik #1002085 
Selam ahali,

Kuzenim için elektro gitar arıyoruz. Kendisi bu yolda daha yeni, limit : 850 TL, şu iyi derseniz 1000 TL de olabilir. Sıfır tercihimiz, 2. el de olur. Marka, model belirtirseniz sevinirim, hatta bir de amfi önerirseniz tadından yenmez.

Saygılar.
(1) 

Mutfak seramiğimiz için renk tavsiyesi

sorumatik #997619 
Selamlar,

Mutfağımızı özet geçmek gerekirse. Üst dolaplar beyaz renkte(akrilik), alt dolaplar yine akrilik kaplama bordo renginden. Tezgah üstü seramiği için renk seçiminde zorlanıyoruz. Annem bordo ve beyaz taşlardan oluşan bir seramik istiyor fakat Koçtaş'a baktık bulamadık. Mürdüm, beyaz ve parlak taşlı 3 lü kombine var. Sizce bordo ve mürdüm birbirine uyum sağlar mı? Bu arada hala tezgahın rengini de düşünmedik. Ben hafif sarıya çalan beyaz desenli mermerit düşünüyorum. Bu uyum konusunda bana yardımcı olur musunuz?

Beğendiğimiz model şu idi, ama bunun siyah olan kısımları mürdüm ve bordo karışımı bir renk.

www.koctas.com.tr

Teşekkürler.
(7) 

Hangi Playstation 4'ü seçmeliyim?

sorumatik #995558 
Teknosa'da dün yanılmıyorsam 1 TB + Fifa 2016 ile 1500 TL idi, yanlış hatırlıyorsam 500 gb + 2016 olabilir.

Şu linkkte de 500 gb + 2. kol + fifa 2016 fiyatı 1544 TL.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Aşırı oyun delisi değilim ama ilk defa PS alacağım için ileride ne olacağını da kestiremiyorum açıkçası.

urun.gittigidiyor.com
(2) 

Bu eski televizyonlar ne kadar eder?

sorumatik #994759 
Ankara'da kime satabilirim, ne kadar eder? ayrıca çekyat da var.


i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(1) 

Göz kenarı kırışıklıkları için kozmetik ürün tavsiyesi

sorumatik #978963 
Selamlar,

Yaş 30, erkek. Mimiklerden dolayı göz kenarında çizgiler meydana geldi. Sanırım kaz ayağı kırışıklıkları deniyor. Kozmetik ürünlerden hiç ama hiç anlamıyorum. Bir ürün buldum ama bu ürün bahsettiğim bölgeye sürülüyor mu? Ürün şu;

www.clinique.com.tr

Bir de işe yarıyor mu ürünler gerçekten. Daha fazla kırışmaması için ya da daha geç kırışması için neler yapmalıyım.

mobil görünümden çık