(1) 

İzmir'de avatar nerede izlenir?

phonex #114169 
bir arkadaşım istinye parkta izlemiş anlata anlata bitiremedi. Sıkı bir sinema takipçisi değilimdir. Bu sebeple avatar'ın imax/3d olayını izmir'de hangi sinemada tadına vararak izlenir bilmem. bilenlere sorum nerede izlenmeli avatar?
(4) 

Video editleme?

phonex #114155 
Bu yeşil ekran önünde çekilen görüntüler, ne şekilde ya da program vasıtasıyla ordan alınır? arkasına fon konur? ne şekilde o kişi ordan kesilebilir? arka fon transparan yapılabilir?
(1) 

rentacoder.com tarzı türkçe site?

phonex #101775 
bir ara vardı bir iki site diye hatırlıyorum ama uzun zaman oldu. bildiğiniz sitelerini soruyorum.

teşekkürler.
(1) 

RoverPC S5 telefona IPhone OS yüklemek?

phonex #99887 
bit.ly bu linkte görebileceğiniz üzere roverpc s5 marka rusya'dan alınmış üzerinde windows mobile 5.0 en yüklü bir telefon/pda mız bulunmakta. arkadaş iphone da iphone diyor. kendisine bunun mümkün olamayacağını donanımına göre bir ayar çekilmiştir falan dedim ama benim de aklıma takıldı. google amcama sordum ama neye göre arayacağımı da bilemediğimden pek istediğim sonuçlar çıkmadı. mümkün mü? mümkünse nasıl?

teşekkürler.
(2) 

Sizce hangi javascript kütüphanesi?

phonex #99597 
İnternet sitesi kodlamayla uğraşan, asp'si olsun, php'si olsun, html'dir, css'dir seven, cross-browser'dan özellikle ie'den ömür boyu nefret etmeye and içmiş sevgili arkadaşlar!

Eski kafadan, asp'de vbscript ile yazan, uğraşan kendi çapında bir adamımım. (kendim için tanımım web işleriyle uğraşandır) güzel bir proje var ve asp'de birşeyler yapacağım ancak çoğu şeyin yenileme yapılmadan (ajax kullanılarak) isteniyor. özellikle yüklenilen fotoğraflarda image cropping özelliği de belirtilmekte.

prototype, mootools, jquery hepsi gayet güzel. inceliyorum, inceliyorum sonra monitöre kafa atıyorum neden bunlara daha önce burun kıvırmışım 'yok site yavaşlatır, yok kastırır, yok farklı browser'da sorun çıkartır' diye. özellikle sorum yaptığınız bir işte hangi js kütüphanesi kullandınız? neden onu tercih ettiniz? hangi sorunlarla karşılaştınız? bir kütüphaneyle başlayıp değiştirip başkasına geçtiğiniz oldu mu? belirttiğim şekilde bana hangi kütüphaneyi önerirsiniz? kısaca tecrübeleriniz?
(2) 

AÖF Öğrencilik / Askerlik / Erteleme ?

phonex #98739 
AÖF'de intibaktaydım. 4 ders alıyordum. bütünleme sınavının sonucuna göre sadece birinden geçebildim. 3. sınıfa geçiş için en az ikisini vermem gerektiğini biliyordum. İntibaktayken askerlik de ertelenmiyor. Mesele şu ki; açıköğretimde intibakta tekrar hakkı var mı? yoksa postalıyor mı? ya da tekrardan intibaktan başlamak için yeniden başvurmak mı gerekiyor? önlisans mezunu olduğum için askerlik tecilliydi ve duruma göre şubat 2010 'da silah altına girmem gerekiyor elimdeki son tecil durum belgesine göre. askerlik nasıl olur da ertelenir? ödenmesi gereken faturalar, borçlar ve ekstreler bulunmakta. neden bu sözlükçüler askerlikten kaçmak için 40 takla atar diye aklından geçirenler için.
(1) 

Sivilce desem değil, kabarık desem onun gibi bir şey?

phonex #97006 
bayramlık çikolatalardan fazla kaçırdım dün ve bugün her tarafım kabarcık doldu. sanırım alerjim var. kabarcıklar hart hurt kaşınıyor. ne geçirir, ne önerirsiniz?
(4) 

izmir'de ksk store ya da yetkili satış noktası?

phonex #95333 
ankara'dan bir arkadaşın ricası üzerine araştırmaya başladım. kendisi karşıyaka futbol takımının beyaz formasını istediğini söyledi. bilen bilir kırmızı yeşil çubuklu giyer karşıyaka. kısa bir araştırmadan sonra google amca sağolsun resimlerini çıkardı formanın. sanırım ya geçen sezonların birinin tasarımlarından ya da deplasman forması. ne yazık ki bu konuda bir bilgiye erişemedim. www.kafkaf.com.tr'den baktığımda bahsettiğim forma ne yazık ki yok. hem formanın durumu hem de nerede satılır öğrenmem lazım. elbette takıma katkı adına forma orijinal olmalı.

teşekkürler.
(1) 

Bu videodaki hatun kimdir?

phonex #94803 
www.youtube.com burada izleyeceğiniz videoda filmi bilenler ve izleyenler bilir vengo filminin bir kısmıdır. güzel bir parça çalar, gitaristin yanındaki hatun anladığım kadarıyla nakarat kısmında şarkıya katılır. kamera ona o anlarda zoom yapar, güzel bir ablamızdır. endülüs topraklarının kraliçesidir. falan fıstık, arkadaş izledi dedi ki bu öykü (bu boyalı direk ikizi, öykü ve berk gürman kardeşlerden hatun olanı kastetmekte) bende film 2000 yapımı yani 9 sene öncesi, tamam benziyor ama dalgalı saçtan, aynı mimik ve el hareketlerinden dolayı ama o değil, imdb ye baktım adı geçmiyor. iddialaştık arkadaşla. hatun umarım oralarda meşhur bir müzisyendir de internette bir şekilde hakkında bilgi ediniriz. ancak ne adını ne sanını bilmekteyim. size güveniyorum arkadaşlar bir el atın. +rep biriktirdim sizin için. başlıkta geçtiği gibi hatun kim?

ps: dostum, video linki vermişsin ama bu youtube, giremiyoruz diyenler için başbakandan geliyor; ben girebiliyorum siz de girin.
(2) 

windows gizli dosyaları göster?

phonex #93014 
Araçlar > Görünüm den gizli dosyaları ve klasörleri göster uygula dememe rağmen eski haline dönmekte. virüs taraması her tevellüt kurcalandı. anlaşılamadı.

sistem xp sp3 ingilizce, son updateler her zaman otomatik gerçekleşmekte.
(6) 

diplomadaki lekeler nasıl silinir?

phonex #91544 
Merhabalar, iyi geceler.

Sakarya Üniversitesi'nden almış olduğum diplomam var. Bilen bilir ciltli kapaklı bir dosya içinde transkript, ingilizce denklik ve diploma oluyor içinde. Kitaplıkta dura dura, ingilizce denklik belgesinin bazı siyah baskı kısımları diplomanın üzerine çıkmış ve ister istemez kötü bir görüntü oluşturuyor. nemli peçete, bez denendi. kağıdı yüzmeye başladı. kolonyalı mendilden uzak durduk ne olur ne olmaz baskıyı soldurur, siler diye. var mıdır bir öneriniz?
(2) 

Google Voice ?

phonex #88234 
kaydoldum 2 gün sonra sağolsunlar davetiyeyi gönderdiler. ne yazık ki ülkenizde şu an kullanımda değil sadece us için geçerlidir dedi. türkiyedeyim evet ancak ben adresi us olarak verdiğimden eminim bu tür kısıtlamalar olmaması için. bu voice nedir ne değildir. kullanma isteği ile yanıyorum. bunun çözümü nedir?
(1) 

Merkezi Kalorifer Tesisatı Maliyeti?

phonex #87813 
Bina yeni, yapım aşamasında borular merkezi sisteme göre döşenmiş ancak maliyet artacağından petek ve kazan takılmamış. Demirdöküm ve ferroli iyidir dediler. model model "şu kadar kcal üretir" şekilde ayrıntılı detaylı bilgileri ve fiyatları var. Şimdi üç katlı, üç ayrı daireli, net 145 m2, 3+1 ev için düşünüyoruz. Koridordu, banyoydu, mutfaktı, salona iki adet derken toplamda sekiz petek lazım daire başına. 24 petek + kazan derken maliyet fırlıyor. peteklerde model model küçüğü var büyüğü var odasına göre. Özelliklerini verdiğim bir eve göre nasıl bir kazan alınmalı, ne kadarlık bir petek takılmalı? katı yakıt (odun, kömür) kullanılacak ve 3 daireyi standartlara uygun ısıtacak. elbette kışın hava sıcaklığı önemlidir. ev izmirde yani en soğuk görse görse belki bir bilemedin iki hafta 0 ile 5 derece arası gider gelir sanıyorum. uzun zamandır izmirde olmayınca birden emin olamıyor insan tabii. Merkezi sistem yapmasak da her kat için ayrı kazan sistemi kurulsa nasıl olur? maliyetler hakkında ne diyebiliriz?
(1) 

Yedi Karanfil grubunun bir internet sitesi var mı?

phonex #87805 
google amcama sordum, wikipedia kardeşime sığındım bulamadım. var mıdır? aslında asıl soru şu seri halinde çıkan 8 albümü arka arkaya mı çıktı? hangi tarihte ya da tarihlerde çıktı ve kimlerin hangi albümlere hangi şekilde katkısı var?

teşekkürler.
(2) 

Screenshot ricası?

phonex #86824 
Şu an imkan dahilinde 10mbit ve üstü bağlantısı olan birisi speedtest yapıp sonucun screenshotını gönderebilir mi?
(2) 

Battlestar Galactica Final --Ağır Spoiler--

phonex #84908 
Şimdi bu akşamki finalini izledim cnbc-e de. İzlemez olaydım ara ara cnbc-e'de izlemiş ve tamamını edinip oturup izlemeyi kendime görev edinip not almıştım. Dizi bile bitti. İşti şuydu buydu diye bayağı salladım edinip izleme olayını. Farkına varmadan da bu akşam finali izlemiş oldum. Aklıma çok şey takıldı oturup izlesem tüm bölümleri, cevapları alırım ama dayanamıyorum. Şimdi gelelim soruya; sorunsuz yerleştiler dağıldılar ve 150.000 yıl sonra diye günümüz dünyasına döndük (sanırım) Orda bilim adamları ilk atamızı havvayı buldular derken saylon hatun doktora birşeyler diyor. (çocuğumuz falan filan gibi) Kaçırdım ne diyor? neden diyor? Ayrıca tamam hatun saylon da doktor insan değil miydi? Yoksa o da mı saylondu? nasıl yaşadı lan herifler 150.000 sene?

teşekkürler.
(4) 

Rahmetli Uğur Mumcu'dan bir deyiş?

phonex #80460 
Herkese iyi geceler,

Gece gece aklıma takıldı. Kendisini izlediğim bir görüntü kaydında, kendisininde -sanırım- bir karikatür/mizah dergisinden okuduğunu söylediği ".... türk isviçre medeni kanununa göre evlenenen, islami kurallara göre gömülen kişidir ..." aslında tam böyle değil ama bu cümle ya da benzeri içinde geçmekte. nedir? ve söyleyeni uğur mumcu değil ise kimdir?
(1) 

Kafadaki yara izine saç ekimi olur mu?

phonex #78776 
Sevgili dermatologlar, plastik cerrahlar,

Kafamda 11 yaşımda geçirdiğim bir trafik kazasından (bisikletle yola fırlamak ve araba çarpması, havada takla atıp ön cama kafalanmak) kalma yaklaşık 8-10 dikişlik bir yara izi var. Ek olarak bir demir pencere kenarı izi (yine çocukken kafanın pencerenin dik köşesine gelmesi ve kanaması), bir de taş izi (çocuğuz tabii uslu durmuyor birbirimize taş atıyoruz. haliyle birisi kafamızı yarıyor.)

Kafayı 3'e vurunca yara izleri kabak gibi çıktı. Harita halinde geziyoruz. Kısacası buraya saç ekimi mümkün mü? Hayır kardeşim orda folikül adını verdiğimiz kök öldü bitti gitti. Harita gibi gez mi dersiniz? Bundan yaklaşık 8-9 sene evvel bir dermataloga sorduğumda "folikül öldüğünden mümkün değil" gibi bir şey dediğini hatırlıyorum (yaş ilerleyince unutkanlık başladı tabii)

Adamlar domuz gribine çare buldular. Belki tıp gelişmiştir diyorum ve sorumu tekrarlıyorum mümkün müdür?

Teşekkürler.
(2) 

Sayfiye yerinde tezgahta ne satılır?

phonex #77042 
İzmir / Menderes / Ahmetbeyli de arkadaşlar belediyeden bir alan kiralamışlar. Tezgahı hazırlamaktalar, akıllarında incik boncuk takı vs.. var. Böyle bir ortamda daha neler satılabilir? "Ayrıca arkadaşım var, güzel takılar tasarlar, eşsizdir, tutar, satar, en önemlisi uygun fiyatlıdır." derseniz elbette ilgileniriz.
(1) 

SSK ile Ana-Baba Sağlık Vizesi

phonex #75760 
Günaydın, Güzel Pazartesiler.

Kardeşim mezun oldu. Çalışmaya başladı. Ebeveynlerin nüfus cüzdanlarının fotokopilerini yolladık. Gitmiş tapu kaydı falan da istediler dedi. Ne istediklerini tam olarak anlamadan dinlemeden çıkmış. Burdan evrakları çalıştığı yere fakslayacağım. Nasıl oluyor? Nüfus cüzdan fotokopisi haricinde ne istiyorlar? sgk.gov.tr'yi kurcaladık birşey bulamadık.
(2) 

ek$i sozluk cpu power?

phonex #75617 
yıllar evvel daha okurken bu oluşuma laptop ile katılmış laptop işlemcisinin bu yüke bu kadar alışkın olmaması sebebiyle bırakmıştım. tekrar insanlığa faydamız olsun diyerek katıldık. ancak aklıma takılan birkaç soru var. dün sabah katılıp sınava giderken (yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda %60 ı tamamlamıştı) pc'yi açık bıraktım. ancak ben gittikten sonra elektrikler kesilmiş, bilgisayar kapanmış ve işlem sıfırlanmış. sonucun bitip gönderildiğine dair de bir kayıt yok gecede çalışır vaziyetteyken kapattım pc'yi. sabah açtım yine yok. bilgisayarı açma-kapama ya da yeniden başlatma yapacakken snooze mu yaptırmak gerekiyor. özel bir ilgi alâka gerekiyor mu bu konuda? aklıma bu şüphenin düşmesinin sebebi de takımda birçok adamın katılımı gözükmekte iken katkısı sıfır görünmektedir.
(4) 

ingilizce yeterlilik (proficiency test) olayı?

phonex #71974 
Öncelikle kargalara iyi kahvaltılar, bunu okuyan sevgili suserlara günaydın diyorum.

Dikey geçiş sınavı telaşım var ama bilen arkadaşlar olduğu üzere iş bununla da bitmiyor istediğim bölümler ingilizce yeterlilik istiyor. Bunun için muafiyet sınavı da var. Bu muafiyet sınavı olayı nasıl işliyor neler soruluyor? 10 yıl önce ingilizce hazırlık okumuş daha sonra da ingilizceyle pek içli dışlı olmamış birini bu sınav yamultur eminim. Ne yapmalı nasıl bu sınava hazırlanmalı?

İnternet ortamında yaptığım araştırmalar da örnek testler buldum. 1. LANGUAGE USE, 2. WRITING, 3. LISTENING COMPREHENSION & NOTE-TAKING, 4. READING COMPREHENSION ve bunların alt dalları (ing hazırlıktaki gibi boşluk doldur, doğru cevapları ver) gibi maddeler verilmiş. Doğru mudur? ne eksiktir ne fazladır?

Bu konuda bazı kursların verildiğini de gördüm. Sınavlar Öncesi Ön Hazırlık (Gramer+Kelime) diye geçmekteydi. Kurs süresi için yaklaşık 4 ay gibi bir süre verilmiş haftada 2 gün (2x4,5=9 toplamda 144 saat) olmak üzere. Bu tip kurslarla bu iş halledilebilir mi?

Tuttuk dgs yi kazandık sonuçlar açıklandığında zaten ağustos ayının ortası olmakta, eylül gibi kayıt durumu ve en iyi ihtimalle eylül sonunda bu sınava girmemiz istenir. Şimdiden bu kursa başlanmalı mı? Zaten dgs hazırlıkla laçka olan beyni iyice patlatmak gerekir mi? Mayıs sonunda açıköğretim sınavımda var zaten. Ne yapayım? Hangi köprüden kendimi atayım?

Teşekkürler.

edit: imla, paraflama falan.
(3) 

STV, Tek Türkiye dizisinde propaganda olayı?

phonex #71382 
sevgili medya emekçileri, yüksel aytuğlar;

akşam valide hanım ile otururken kendisi zap yapıyordu. birden stv den de geçti. zaplama esnasında yaklaşık 2 saniyelik görüntüde gördüğüm sanırım mağara içinde terör örgütünün bayrağı vardı ancak bayrak tam olarak o (yani nizami sözde bayrak) değildi. en aklımda kalan yıldızı çevreleyen bir dairesi yoktu sanırım orijinalinde var. hemen görüntü geçti. mağaranın girişi görüntülendi. mağaranın girişinin hemen üstüne açılmış bir alman bayrağı vardı (ne alaka hâlâ anlamadım ama almandı sanırım). her neyse üç renk yanyana gelince terör örgütü propagandası yapmak nedeniyle uyarılar/cezalar yağdıran rtük, bunu görmüş müdür? bir işlem yapar mı? başka bir ülkenin bayrağını sanki örgüt flaması gibi kullanmak yanlış değil midir? tekrar belirtirim ki 2 saniyelik görüntüydü. belki renklerin sıralaması farklıydı ama kesinlikle andırmaktaydı.
(1) 

parfüm soruyorum silicem?

phonex #70593 
sevgili strawberrynetciler;
istiyorum ki etken maddesi nergis olan bir parfüm (erkek) olsun. nergis gibi kokayım. narcissus gibi göle bakarken düşüp boğulayım. nedir? ne değildir? var mıdır?
(1) 

bir film soruyorum! -haliyle spoiler içerir- silmeyeceğim.

phonex #69414 
sevgili sinema aşıkları;

film eski tahminen 65 - 75 yapımı. çünkü kıyafetler, arabalar, tarzlar o döneme ait. belki dönem filmdir muallaktayım. nasa'da bir hatun ve bir profesör var. profesör sanırım uzaya insansız uçuş için kendisinin şeklinde bir android yapar. bunu eğitir uzaya postalar. tabii bu arada android hatuna aşık olur falan filan. uzun zaman önce izlediğimden sahneler aklımda parça parça. aklımda kalan bir sahne ise androidin hatunun ayağına masaj yapması çenesiyle bastırmasıydı. ablada ise siyah fileli bir çorap vardı. (ayak fetişisti değilim. ayak fetişisti değilim. ayak fetişisti değilim.) bir de eleman sürekli turuncu naylonumsu bir elbise ile geziyor.

teşekkürler.
(3) 

Google Maps'te haritaya placemark eklemek ancak last updated by phonex filanday bilgisini görmek istememek?

phonex #68967 
Sevgili uykusuzlar ve geronimolar;

Google Maps'te haritaya placemark eklemek ancak last updated by phonex filanday bilgisini görmek istememek? (başlık sığmadı üste) sorunum açık. bir arkadaş rica etti google maps'te bir yeri işaretleyip iframe kodunu da sitesine koyduk ancak placemark'a tıklayınca hemen üstünde last updated by phonex bilgisi çıkmakta ki hoş durmamakta. kurcaladım ancak bulamadım iptal olayını. hazır sorayım dedim. nedir, ne değildir, nasıl olur?

edit; link : maps.google.com
(4) 

MySQL kurulumu?

phonex #59242 
hali hazırda xp sistemli pc üzerinde 5.1.30 versiyonu, windows servisi olarak kurulu. istiyorum ki 4.1.22 versiyonu kurayım çalışsın. evet zevkten istiyorum. kurma işlemi tamam ancak son aşamada ayarları yapılırken servisi başlatamıyor. var mıdır bir çözümü?

not: port çakışması olmaması için ikisinin bağlantı portları ayar esnasında değiştirilmektedir.
(6) 

Bağ-Kur olayı?

phonex #58556 
sevgili sgk uzmanları,
26 ocak itibariyle bağkur'da kayıtlı görünmekte 28 şubat itibariyle de 267,24 tl borçlu durumdayım. o kadar aramama rağmen belki de ahmaklığımdan, aradığım soruların cevabını bulamadım. maddelersek;
1) basamak 01 görünmekteyim ne anlama gelmekte?
2) başvuruyu yapıp formu doldururken oradaki görevli dilekçedeki boşluğa 22,50 tl yazmamı söyledi günlük prim mi neymiş? nedir bu?
3) 267,24 tl çok para. daha az ödemenin bir yolu yok mu? basit usul vergiye tabiyim belirteyim.
4) bagkur.gov.tr de sağlık karnesi çıkarabilmem için en 8 ay primleri eksiksiz ve arka arkaya yatırmam gerektiği söyleniyor. yeni kanunla 1 ay olduğu söyleniyordu, durum nedir?
5) ailemden kimler sağlık karnesinden faydalanabilir? senin için bu kadar ay, ailen için şu kadar fazladan ay prim yatması durumu söz konusu mu? annem ve babam var. ikisininde kayıtlı geliri ve sigortası bulunmamakta. ek olarak üniversite öğrencisi bir kızkardeşim var.

teşekkürler.
(5) 

DGS ile Açık Öğretim Fakültesine başvurmak ve de İşletme mi İktisat mı sorunsalı?

phonex #46598 
başlıkta amaç kısmen anlaşılmıştır sanırım. bilgisayar teknolojisi ve programlama önlisans mezunuyum. açıköğretim hazırlık programına (intibak) başvuracağız. (bkz: kendinden çoğul gibi bahsetmek) şimdi aklıma takılan noktalar şunlar;
* iktisat ya da işletmeye başvuru hakkım var. amaç askerlik ötelemek, (bkz: askerden kaçarken akademik kariyer yapmak) takıntısız, mümkün mertebe çok az hatta hiç çalışmayarak okulu bitirmektir. diyorlar ki işletme rahat, iktisat kazık, diyorlar ki sayısalcı bir kafan var ezberde zorlanıyorsan iktisatı seç, işletme ezber işi gerektirir. başvurunun süresi bitmek üzere iken hâlâ kafam buna takık durumda. şimdi deseler ki, ver 10 bin lira al sana diploma, hemen tamam derim. işletmecilik ya da iktisatçılık yapacak değilim. kısa dönem askere hangi yoldan daha kolay gidilir?
işletmeyle mi iktisatla mı?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık