ara ara sildiğim ancak her seferinde geri gelmeyi başaran virüsü temizleyeceğim etkili bir program vs. var mı bildiğiniz?
uçak saat sabah 8'de olduğundan gecenin bir vakti yola çıkmak icap edecek. alternatifler nelerdir o saatler için? bu arada yolculuk cumartesi sabahı, cuma gece otobüsleri de işimizi görebilir mi?
çemberlitaş'taki üçel dövizde oluyormuş danimarka kronu, macar forinti falan. bunun dışında bu tip dövizleri alabileceğimiz nereler var?
bu konuda bilginiz var mı? yarın plovdiv'den sofya'ya bir kargo yollayacağız, hangi firmalarla yollayabiliriz? ayrıca, kargo işini yarına yetiştirememe ihtimalimiz de var, kargo firmaları cumartesi de çalışıyor mu bulgaristan'da?
ben doğrusu "ihtiva eder" diye biliyorum ama başlıktaki kullanım da çok çıkıyor karşıma. hangisi doğru bunların?
dil öğrenen kişinin işine yarayacak türden ne gibi ürünler önerirsiniz? (kelime defteri hariç)
bisikletin lastiği zırt pırt patlıyor, şu tip ürünleri tavsiye eder misiniz, bunların lastiğe bir zararı oluyor mu?
urun.n11.com
urun.n11.com
yurtdışına çıkarken gıda konusunda nasıl bir sınırlama var? amcam almanya'ya giderken salça vb şeyleri sokamamış hatta bir de ceza ödemiş. danimarka'ya girişte de benzer bir problemle karşılaşabilir miyiz, biz börek vb şeyler almayı düşünüyoruz.
bunlardan birinden biçimsel düzenleme ve kaynakça hazırlanması isteyeceğim, tecrübesi olan arkadaşlara iki sorum olacak:
1-350 sayfa civarında bir tez için aşağı yukarı ne kadar ücret talep ederler?
2- tamamlanmamış bir tezi böyle bir yere göndermek ne kadar güvenli? bu konuda, kopyalama vb ihtimallere karşılık nasıl bir tedbir alınabilir?
1-350 sayfa civarında bir tez için aşağı yukarı ne kadar ücret talep ederler?
2- tamamlanmamış bir tezi böyle bir yere göndermek ne kadar güvenli? bu konuda, kopyalama vb ihtimallere karşılık nasıl bir tedbir alınabilir?
türkiye'de şehir planlaması bakımından başarılı bulduğunuz iller ve ilçeler hangileri?
var mı ankara'da da valizimizi bırakabileceğimiz, bizi emanetçiye para kaptırmaktan kurtaracak avm'ler?
ankara'da istanbul'daki atatürk kitaplığı gibi eski gazetelerin taranabileceği bir kütüphane mevcut mu?
havalimanına iniş saatimiz sabah 7, aynı havalimanından akşam uçağa bineceğimiz saat 18, aradaki zamanı değerlendirmek için dışarıya çıkacağız ancak valizler dert olacak. diğer uçuş için sabahtan check-in yapsak ve valizleri versek kabul ederler mi?
geçen gidişlerimizde kaleyi, kurtuluş savaşı müzesini, kuğulu park'ı, meclis binalarını, anadolu medeniyetleri müzesi ve ptt müzesini, ulucanlar'ı gördük. bunların dışında nereyi görmemizi önerirsiniz?
bir de, atatürk orman çiftliği dondurmasını geçen sefer bir tek kalenin oralarda bulabilmiştim, başka nerelerde oluyor?
bir de, atatürk orman çiftliği dondurmasını geçen sefer bir tek kalenin oralarda bulabilmiştim, başka nerelerde oluyor?
(4)
internetten alınan cep telefonunu teslim alırken dikkat edilecek hususlar
dali dili havali korna #1368767
nelerdir? şubeden alın, hazır oradayken iyice kurcalayın demişler de sim kartı takıp açmanın, şarj olup olmadığını kontrol etmenin dışında nelere dikkat etmeli?
geçen gün apple kimliğimi güncelledim ancak telefonun ayarlar kısmında hala eski mail adresim görünüyor, ne yapmam gerekir?
dün mr sonucumdan bel fıtığı çıktı ve doktor bisiklet kullanırken fazla eğilmemem gerektiğini, ayrıca yollardaki kavislerin vs fıtığı ilerleteceğini söyledi. ben gidon ayarı yaptırmayı ve bisiklete amörtisör taktırmayı düşünüyordum ama bugün katlanabilir bisikletlerin bel fıtığı sahibi olanlar için en uygun bisikletle olduğuna dair bir şeyler okudum. böyle bir deneyimi olan var mı, tavsiyeniz ne olur?
kızılay ve civarında ev yemekleri yapan lokanta
dali dili havali korna #1359955
tavsiye edeceğiniz neresi var? nereye baksak ramazandan ötürü akşam saatlerinde açılıyor..
bunların saatlik ücreti ne kadar bilginiz var mı?
şu üçlüden hangisini önerirsiniz: a1, telenor, vivacom.
bunların arasından kullanıp memnun kaldığınız, uygun fiyatlı internet paketleri olan ve 3-4 ay kullanmasanız da bloke olmayan operatör var mı?
bu arada, bildiğim kadarıyla ab sınırları içerisinde roaming ücretleri kalkmış durumda, bu durumda bulgaristan'dan alacağım bir hattı bütün avrupa'da ek ücretsiz kullanabiliyorum değil mi?
bunların arasından kullanıp memnun kaldığınız, uygun fiyatlı internet paketleri olan ve 3-4 ay kullanmasanız da bloke olmayan operatör var mı?
bu arada, bildiğim kadarıyla ab sınırları içerisinde roaming ücretleri kalkmış durumda, bu durumda bulgaristan'dan alacağım bir hattı bütün avrupa'da ek ücretsiz kullanabiliyorum değil mi?
bu konuda aracılık eden güvenilir vakıflar vb. var mı bildiğiniz? ya da doğrudan ailelere mi yardımda bulunmak daha iyi olur? tecrübeleriniz ışığında önerilerinizi bekliyorum.
otobüsle dönüşte kaç litre içki getirebiliyoruz? sınırda yoğun bir kontrol var mı?
ysk başkanı az önce "Bugün saat 15.00'e kadar İlçe Seçim Kurulları'na itiraz süresi var. İlçe Seçim Kurulları'nın 2 günlük bir karar verme süresi var." açıklamasını yaptı, kurulların yapacağı incelemenin arkasından perşembe akşam saatlerinde sonuçlar açıklanır mı yoksa cuma'ya sarkar mı?
var mı bu hatta çalışan metro turizm harici bir firma? ufak araçlar da olur.
kışın çoğu zaman t-shirt'ü tercih eden fakat altına atlet giymeyi sevmeyen biri olarak beli de üşütmemek için "acaba bellik diye bir şey var mıdır" diye düşünüyordum ki hakikaten varmış. gerçi bunlar aslında motosiklet vs kullananlar için ama işimi görebilir gibi geldi bana. şimdi merak ettiğim nokta şu, linkteki gibi bellikler t-shirt altından çok belli olur mu? ya da ne bileyim ağırlık yapıp hareketleri kısıtlar mı?
urun.n11.com
urun.n11.com
hem tren hem de denk geldiğim otobüs firmaları plovdiv'den gece hareket ediyor. öğlen saatlerinde ya da öğleden sonra kalkan bir araç var mı bildiğiniz?
bu rotadaki otomobiller ya da toplu taşıma araçları plovdiv'den geçiyor mu yoksa başka bir güzergahı mı takip ediyor?
(1)
ankara üniversitesi cebeci çalışma salonu / hacettepe merkez kütüphanesi
dali dili havali korna #1345254
bunlar üniversite personeli/öğrencisi olmayan kişilere açık mı?
milli kütüphaneye gidecektim, hafta sonu açıkmış ama üyeliğim yok dolayısıyla bugünden kitap ayırtamıyorum. önceden kitap ayırtmaksızın hafta sonu da yararlanabileceğim bir kütüphane var mı ankara'da?
2 yıl öncesine ait bir blog yazısında biletlerin yalnızca sirkeci ve halkalı'daki garlarda satıldığı yazıyor, uygulama hala aynı şekilde mi?
sanırım öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler başlığında görmüştüm bunu, yurtdışından gelen misafirlere bulunduğunuz şehri gezdiriyorsunuz ücret karşılığında ya da bedavaya. biraz airbnb, biraz couchsurfing tadında bir şeydi, neydi sitenin adı bilen var mı?
konuyla ilgili dört sorum olacak:
1- bu ürünler su geçirmez mi oluyor? koşarken her tarafımızdan ter akıyor sonuçta.
2- tecrübelerinizden yola çıkarak önereceğiniz bir marka-model var mı?
3- yurtdışından sipariş etmem durumumda 30 euro'nun altı için vergi söz konusu oluyor mu?
4- aşağıdaki modellerden hangisi daha kullanışlı oluyor:
urun.n11.com
tr.aliexpress.com
1- bu ürünler su geçirmez mi oluyor? koşarken her tarafımızdan ter akıyor sonuçta.
2- tecrübelerinizden yola çıkarak önereceğiniz bir marka-model var mı?
3- yurtdışından sipariş etmem durumumda 30 euro'nun altı için vergi söz konusu oluyor mu?
4- aşağıdaki modellerden hangisi daha kullanışlı oluyor:
urun.n11.com
tr.aliexpress.com
ankara'yı hiç bilmiyorum, beşevler'den saat 10 gibi çıksak gece 12'de kalkacak uçağa rahat rahat yetişir miyiz? şöyle 11-11.15 gibi havalimanında olacak şekilde?
bir de o bölgeden toplu taşıma oluyor mu? teşekkürler.
bir de o bölgeden toplu taşıma oluyor mu? teşekkürler.
hangileri? mor ve ötesi'ninki gibi mevcut şarkıların senfonik versiyonlarının olduğu albümler de olabilir haggard'ın eppur si muove'si gibi albümler de.
aradım bulamadım, tam olarak tanımı nedir? tam tanımı veren bir mevzuat, madde vs mevcut mudur?
bildiğimi kadarıyla yurtdışındayken oradaki herhangi bir numarayı ya da türkiye'yi bu şekilde aramanın dakikası 50 kuruş. bu nasıl bu kadar ucuz oluyor ve neden çok az kişi tarafından biliniyor? kullanmış olan bir arkadaş uygulama hakkında bilgi verebilir mi?
kırklareli'nden beylikdüzüne ya da silivri'ye otobüs veya minibüs tarzı araç var mı? pamukkale otobüsleri esenler'e gidiyor, öncesinde durmuyormuş.
turna'da 30 tl farkla son iki saate kadar koşulsuz iade var, sanırım tutarın %90'ını iade ediyorlar. diğer siteler içerisinde kullandığınız ve memnun kaldığınız, promosyonlu biletler için benzer iade imkanı sunanlar var mı?
iki sorum olacak:
1- kamu kurumlarında görevlendirmeler için başvurular başladı mı, ysk'dan konuyla ilgli yazı geldi mi?
2- haber sitelerinden birinde ysk.gov.tr'den de görev için şahsen başvuru yapılabileceği yazılmış, ben ysk'nın sayfasında böyle bir bilgiye ulaşamadım, bu konuda bilginiz var mı?
1- kamu kurumlarında görevlendirmeler için başvurular başladı mı, ysk'dan konuyla ilgli yazı geldi mi?
2- haber sitelerinden birinde ysk.gov.tr'den de görev için şahsen başvuru yapılabileceği yazılmış, ben ysk'nın sayfasında böyle bir bilgiye ulaşamadım, bu konuda bilginiz var mı?
kendi kilitlediğin dolaplardan. ya da emanetçi? varsa ücretler ne kadar?
sanırım bugünden itibaren ayrılık çeşmesi bağlantı noktası ve bir yer daha devre dışıymış. şu durumda kartaldan aksaray metro istasyonuna ulaşmanın en kolay yolunu son birkaç yıldır istanbul'dan uzak olan bendenize adım adım anlatabilir misiniz? teşekkürler,
"the religious understanding of ahmet" mi yoksa "ahmet's understanding of religion" mı?
pegasus valizlere "kırılabilir" etiketi koyuyor mu? thy bu uygulamayı kaldırmış, "hepsine kırılabilir muamelesi yapıyoruz" diyerek, pegasus'ta da böyle bir durum var mı?
yanlış hatırlamıyorsam sovyetler döneminde çekilen bir filmdi, ruslar genelde yılbaşı gecesi izlerlermiş, bir komedi filmiydi, neydi adı?
bu biletle uçmuşluğunuz var mı? kabin bagajına ilaveten sırt çantası da alınabiliyor mu kabine?
bursa otogarı'ndan ne kadar sürüyor?
foursquare en popüler mekanları gösteriyor, niyetiniz oranın kültürünü daha yakından tanımak, gündelik hayatı hakkında bilgi sahibi olmaksa pek işe yaramıyor. bu amaçlarla yaptığınız ziyaretlerde kullandığınız bir keşif yöntemi, web sitesi vs var mı?
bankadan yurtdışı çıkış harcı yatıracaktım ama kimlikle geçişte dekont kabul edilmiyormuş, havaalanından pul almak gerekiyormuş. doğru mudur?