(4) 

köpüklü idrar

halis ayarci #1584684 
yıllardır neredeyse hiç su içmeden yaşarım, idrarım da çok yoğun hatta koyu renkli olur ve keskin kokar, az su içiyorum ondan deyip önemsemezdim.

neyse bu aralar günde en az 2 litre su içmeye başladım kendimi zorlayarak, idrarın görüntüsü normal ama yine de az biraz koku var, bir de köpürüyor, yani klozetin duvarına tutturursam az köpürüyor, klozetin orta yerine dedeler gibi şorrr diye işersem baya köpürüyor, normal midir bu?
(4) 

espresso makinesi alınır mı

halis ayarci #1582511 
olay şu, mokapotta falan kahve yapmak ve sonrasında temizliği benim için sorun değil, yapıyor ve içiyorum

espresso makinesi bakmaya başladım, philipsleri incelerken arada bir yağlamak gerek diye gördüm

yahu bu makinelerin böyle bakımları mı var, sadece suyu azalınca su konuyor diye biliyordum.

uğraştırıcı bir şey mi bu espress makineleri, yağlaması, parça değiştirmesi, söküp tüm parçaları temizlemek vs. bilgi verebilir misiniz
(1) 

sözlükte bulgur pilavlı askerlik hikayesi

halis ayarci #1578890 
merhaba, bir ekşi sözlük ya da inci sözlük entrysi ya da entry serisi vardı sanırım

adamın biri yıllar önceki anılarından bahsediyordu

ancak adam günümüzde evli barklı, yani 1995 askerlik hikayesi gibi sevgilisi ölmüyor

bir de hikayeyi anlatan adam sıklıkla eşinin bulgur pilavını övüyordu, entrylerde sürekli of bulgur olsa da yesek tarzı muhabbet döndürüyordu
(2) 

iyte ulaşım

halis ayarci #1557928 
Merhabalar, İzmir İYTE Kampüse nasıl ulaşılır, (Fahrettin Altay'a vardıktan sonrası) kaç numaralı otobüs geçer, alternatif olarak minibüs var mı
(4) 

Sırt çantası tavsiye

halis ayarci #1548930 
Selamlar, sırt çantası tavsiyesi var mıdır?
Bütçe 1.5k civarı ayırabilirim max.

amaç: gündelik kullanım için uygun olsun yani içine kitap, defter, dergi, kulaklık vesaire de koyup kullanabileyim.

şehirde, yoğun olmayan bir şekilde kullanılacak, outdoot çantaları gibi ağır, kalın ve aşırı hacimli olmaması lazım bu sebeple.

olmazsa olmaz özellik: 16 inçlik laptopum var, laptop taşıma özelliği olmalı, yani laptop gözü, laptopu sabitleyecek cırtcırt artık neyse onlar olmalı.
(1) 

laptop çantası boyu kaç olmalı

halis ayarci #1547937 
merhaba bir laptop aldım, laptopun boyu 16.1 inç diye geçiyor (ölçtüm, ekran 16.1 inç, ok), ama laptopun kasası köşeden köşeye 17 inç civarı.

daha önce hiç laptop çantası almadım, ben 16 diye mi 17 diye mi çanta bakacağım?
(1) 

Thunderbolt kablo sorusu gene

halis ayarci #1547920 
arkadaşlar fikirleri almak için hızlıca sorumu sorup çekiliyorum, siz olsanız ne yaparsınız?

--elimizde 2k 165hz çözünürlük verebilen bir monitörümüz var, monitör type-c, displayport ve hdmi olarak çalışabiliyor.

--bir de laptopumuz var, görüntü için hdmi ve type-c çıkış verebiliyor. bu laptop yaklaşık 2 metre uzaklıkta duracak monitöre.

--elimizde 1 tane type-c kablo var, 2k 165hz görüntüyü cillop gibi aktarabiliyor amma boyu sadece 1 metre. hdmi kablo max 144hz sağlayabiliyor ve monitördeki usb bağlantısı üzerinden bilgisayara bağlanma (mesela flash belleği monitördeki usb porta bağlayabiliyorsun) olayını yapamıyorsun type-c ile bağlamayıp hdmi üzerinden bağlarsan.

laptopu monitöre bağlamak için siz olsanız ne yaparsınız? (hangi seçenek seçilirse seçilsin link isterim, şu ürün senin işini görür diyeceksiniz yani)

--2 metrelik bir type-c type-c kablo alırım, aslanlar gibi bağlarım
--2 metrelik bir type-c to displayport kablo alırım (önceki seçenektekinden daha ucuz sanırım), laptopun type-csini monitörün dp girişine bağlarım, monitörün usb portlarından vazgeçerim ama gene de 165hz görüntü almış olurum.
--1 metrelik type-c male/female uzatma kablosu alırım, elimdeki kabloya takarım, 2 metrelik kablom olur, bağlarım.

kablodan anlayan arkadaşlar linklesin bi zahmet, teşekkürler.
(1) 

hay korn ferry nedir

halis ayarci #1547793 
şunu soracam, bu adamlar bir derecelendirme sistemi yapmışlar. mesela bi firma ile görüşürken mülakatlar, sınvlar vesaire sonra bana mail attılar sözleşmemiz korn ferry ye göre 14. grad olacaktır. ne menem bişey bu 14. grade? sınavı daha iyi çözsem 15, daha kötü çözsem 13 mü olacaktım mesela yoksa bu 14. grade dedikleri şey masonların seviyesi ya da devlet memurlarının 3ün 2si, 1in 4ü tarzı gibi bişey mi, yani vasıfsız bi adamı da torpille işe alsalar, seni 14. grade dan işe başlatıyorum diyebiliyorlar mı?
(2) 

2 metre görüntü kablosu tavsiye

halis ayarci #1547772 
Monitör aldım, içinden 1 metre type-c uçlu (thunderbolt?) kablo çıktı, bilgisayarı monitöre bağladım, 2k 165hz görüntüyü güzelcene alıyorum.

Sorun şu ki kablo bana kısa geliyor, 2 metre lazım bana. internette hem çok marka/model göremedim, çoğu kablo sadece 0.8metre, 1 metre vb. uzunlukta. 2 metre olunca da fiyatı 1000 liraya çıkıyor, ben mi yanlış anladım acaba yav?

Neyse, siz 165hz de 2k çözünürlüklü görüntü için ne yapardınız? 2 metre hangi kablo alınır? Amazon'da 1 metre uzatma kablosu var galiba, onu alıp benim kabloya da ekleyebilirim. Ya da display port-thunderbolt çeviriciler falan var galiba ama hiç anlamıyorum, bi yardım edelim beyler.
(5) 

kitaplığı duvara sabitleme

halis ayarci #1546065 
nasıl yapılır, evde bir kitaplık var bir de kitaplığa sahip çalışma masası var, deprem olunca bunlar sallanmaya başlıyorlar, bunları kendim duvara sabitleyebilir miyim devrilmesinler diye
(2) 

bes aktarım

halis ayarci #1544823 
merhabalar, çalıştığım firmadan başka bir firmaya geçiş yaptım, eski firmam garanti emeklilik ile çalışıyordu, yeni firmam agesa ile çalışıyor.

eski firmamdaki bes birikimlerini vs. yenisine aktarmam lazım, ne yapmam gerektiği konusunda pek fikrim yok, nasıl oluyor bu işler. hangi sıra ile hangi kuruma başvurup hangi belgeler toplanacak vs? internette de düzgün bilgi yok.
(1) 

diş minesi kırığı

halis ayarci #1541019 
merhaba, dişlerimden birinin (sanırım küçük azı oluyor) ağzımın dışına bakan tarafında üstündeki mine kırılmış, yani dişin içi duruyor, üstteki bi şeyin kırıldığını dilimle fark edebiliyorum. bir ağrım sızım yok ama sanırım diş hekimine göstermem lazım. polikliniklerde bunun tedavisi ne kadara yapılıyor acaba bilen var mı?
(2) 

ecco ayakkabı numarası eşleniği

halis ayarci #1540630 
selamlar, ecco marka bi ayakkabı beğendim internetten sipariş vermek istiyorum ama daha önce hiç ecco ayakkabım olmadı, numara muadilimi bilmiyorum, deneme imkanım da yok şu anda.

spor ayakkabılarda 45, 46 numara giyiyorum;

asics, salomon, puma vb. 46
adidas 45 buçuk
reebok, merrell 45 şeklinde

ayak uzunluğumu ölçtüm, 27cm ama baya taraklı yayvan bir ayağa sahibim.

ecco için büyük kalıp diyorlar, kaç numara olur sizce bana.
(1) 

hangi salomon ayakkabı

halis ayarci #1538609 
merhabalar, salomonun gore-tex modellerinden birini alacağım, hangisini tavsiye edersiniz.

olmazsa olmaz özellik: gore-tex
bot değil de bileği alçak ayakkabı tarzı bakıyorum.
salomonun cross serisi mi ne var da kimisi dağ arazisi içinmiş, kimi çamurda koşmak içinmiş, ona göre tabanları falan var da salomonun sitesinden bakarken çat diye anlayamıyorum hangisi nerede kullanılır, cross hike, speedcross, spikecross, alphacross, bilmemne cross bin tane model var, ben sadece şehir içi kullanım için su geçirmez bir spor ayakkabı arıyorum sadece. bi de böyle çamurda falan yeri tutsun kaymayalım diye tabanı krampon çivisi gibi çıkıntılarla dolu modeller var, çok güzeller eyvallah da kaldırımda asfaltta vb. yürüye yürüye erir gider o çıkıntılar.

abiye bi yardım edelim outdoorcu kardeşler.
(3) 

işe giriş sağlık raporları

halis ayarci #1530874 
merhaba,iş değiştiriyorum, yeni iş yerinden hemogram, odyometri, açlık kan şekeri, akciğer filmi ve göz muayenesi raporu istendi.
bunları özelde alsam çok öder miyim, halen sgklıyım. devletten almak istesem çok sürünür müyüm?
(1) 

işe giriş sağlık raporu

halis ayarci #1527356 
merhaba, işe girişte istenen evrakların arasında
hemogram
açlık kan şekeri
kan grubu kartı

var. bu üçü için ayrı ayrı mı tahlil yaptırmak gerekli yoksa tek seferde damardan halloluyor mu, bilen var mı? ha bi de osgblerde kan grubu kartı verebiliyorlar mı yoksa devlet hastanesi ya da özele mi gitmek lazım? yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
(1) 

iyte kampüs ulaşım

halis ayarci #1526880 
merhaba, izmir urlada iyte kampüs içindeki teknoparktaki bir firmada iş buldum.

servis olduğunu duymuştum. buradaki firmalarda (logo yazılım, definex vb.) çalışan biri var mı, bilgi verebilir mi, nasıl gidiyorsunuz izmir merkezden?
(5) 

ev taşıma ne kadar

halis ayarci #1517084 
birkaç yıllık evliyim, başka bir daireye geçmek istiyoruz ama bu nakliye işlerini hiç bilmiyoruz, soracağımız bi eşimiz dostumuz da yok.

aynı şehirde hatta yaklaşık 2 km mesafeye
2+1 büyüklükteki ev, standart ev eşyaları yani buzdolabı, çamaşır makinesi vb. beyaz eşyalar, yatak, koltuk takımı, gardrop vs vs.

izmirdeyiz, internette de fiyat bulunmuyor, yakın zamanda evini taşımış olanlar yazabilir mi tecrübelerini, kırıp dökerler mi, fiyat ne isterler? başka şehirde olsanız da bilgi verebilirsiniz, hiç bilgim yok konuya dair yav, faydası olur yani.
(3) 

turkcellden telefon alınır mı

halis ayarci #1513079 
turkcell dediğim: www.turkcell.com.tr diye bişey var onu diyorum. bi telefon beğendim mesela, altta satıcılar listeleniyo ahmet ticaret, bilmemne turkcell bayi vs. diye, satıcı direkt turkcell değil yani. hepsiburadadan, n11den falan bi tık daha ucuz görünüyo hatta, alınır mı buradan telefon?

not: turkcell li değilim bu arada, hani faturaya ek, tarifeye cart vb. senaryo yok
(2) 

covid raporu

halis ayarci #1513024 
şimdi bi hastalıktan dolayı rapor alınca raporlu olunan süreyi işveren değil sgk ödüyordu (hatta bir miktar kesinti oluyordu), covidde de durum aynı mı?
(3) 

Online satış sitelerinde telefon fiyatları

halis ayarci #1511250 
Bir samsung telefon beğendim mesela, telefon satan çeşitli teknoloji mağazalarında (teknosa, vatan vb yani) fiyatı 8k, 9k civarında. İnternette aratıyorum bu n11, hepsiburada vb. sitelerde fiyatı 6k-7k bandında. telefon da eski bi model değil, ellerinde kalan 2 yıllık ürünü ucuza satıyolar desem değil yani. distribütör değil samsung türkiye garantili olduğunu yazıyor satıcılar, alışveriş yorumlarında da garantisi samsung türkiye diye onaylamış alıcılar.

bu normal mi? kıllanmak gerekir mi yoksa? mağazalar mı bize geçiriyo yoksa bu onlien satıcılar mı geçirecek alırsam?

saat kordonu nereden alınır

halis ayarci #1504872 
mesela shark mesh kordon arıyorum, mesela deri nato kordon arıyorum, bu kordonlar her yerde şaaak diye bulunan şeyler değiller, nereden alınmalı.

çeşitli online alışveriş sitelerinde var tamam da kıytırık bişeye bir sürü para saçmak istemiyorum, o yüzden soruyorum, nerede güzeli satılıyor mesela bunların?
(3) 

enpara kredi kartı sipariş iptal

halis ayarci #1504059 
kredi kartı cahiliyim ama öyle böyle değil

-bir sipariş verdim
-taksitlendirmeyi unutmuşum tek çekim yapmış
-karşı firmaya iptal edin bunu dedim, iptal ettik ok dediler
-enpara hesabımda provizyonda görünüyor

siparişim iptal olmuş mu?
iptal olmuşsa iade ne zaman olur, kartın limiti dolmuşmuş da aynı siparişi taksitli olarak vereceğim veremiyorum
yapmam gereken başka bişey var mı
(4) 

enpara kartı her yerde geçerli mi

halis ayarci #1503951 
enparanın kredi kartı her yerde geçer mi? yani bonus falan her yerde geçiyor ya, enpara kredi kartı ile mesela cardfinans yazan bir yerde taksitli alışveriş yapabiliyor muyum?

bi resim ekledim, enpara kredi kartıyla 4 taksit alışveriş yapabiliyor muyum burada?
(1) 

enpara faizli taksitlendirme

halis ayarci #1503902 
tam bir kredi kartı cahiliyim, hayatımda 1 kere falan kullandım, bilgi açısından yardımınızı istiyorum.

enpara kartım var, 3000 tlye kadar faizsiz taksitlendirme yapılabiliyormuş, ör 2000 liraya bir obje aldım, 2 taksite böldürdüm, 1000 1000 ödeyebiliyormuşum diye anladım.

diyelim ki 2000 değil de 12000 liralık bir şey alsam 1.98 faiz oranı ile gene de taksitlendirebiliyormuşum. bu ne demek? mesela max taksit kaç oluyor mesela 6 taksit yaptırabilir miyim? (faizsizde max 3 taksit var galiba)

bir de bu faiz meselesine kafam basmıyor, 12000 liralık bir obje aldım ve 1.98 faiz işlemeye başladı. benim cebimden ne kadar sürede ne kadar para çıkar (para sıkıntım yok, taksitleri hatta alışverişin tamamını bir seferde ödeyebilecek durumdayım ama nakit para basmak yerine parça parça ödemek istiyorum). diyelim ki 3 taksit yaptırdım, cebimden bu 3 ayda mesela 4000+4100+4200 falan mı çıkacak? allahını seven bilgi versin

java spring sorusu

halis ayarci #1502400 
sorum şu nasıl yapılır tarzı teknik bir soru değil. sorum şu, tutoriallarda sayfalar ciltler boyunca xml ile bean constructorlarını anlatıyor, context xml içine yok efendim name=ahmetmiş de yok value=bilmemneymiş de dolduruluyor, sonra bean classındaki object in constructoru çağrılıyormuş da bu objenin fieldı yazdırılıyor. cidden gerçek hayatta bişeye derman oluyor mu bunlar, yani gerçekten çalışmakta olan bi yazılımda fieldları böyle xml dosyaları ile falan mı dolduruyorlar, anlamadım? test için falan mı yoksa bu xmlle veri okuyup constructor çalışınca sevinmeler?
(2) 

kol saatlerinde uluslararası garanti??

halis ayarci #1497575 
internet üzerinden saat satışı yapan bazı siteler var, yerlisi de var yurt dışı da ya da amazon üzerinden vs. de alınabiliyor saatler. saat de öyle casio falan değil ha, omegalar, rolexler, breitlingler havada uçuşuyor, anladığım kadarıyla baya da güvenilirler çünkü satışları çok fazla.

Bu saatlere 2 yıl uluslararası garanti yok 3 yıl uluslararası garanti veriyorlar ama bu distribütör garantisi değil sanırım, yani ben a dükkanından alsam bi saat, bozulsa tak diye aldığım yere gider garanti kapsamında tamirini isterim. uluslararası garanti olunca ne yapılıyor ki bu durumda, a dükkanına götüremiyorum sanırım, elimde 20 bin liralık saatle mal gibi kalıyor muyum yani? bi tecrübesi falan olan varsa bişeyler deyiversin hele.
(1) 

bleach de bir sahne soracağım

halis ayarci #1472665 
yıllar önce izlediğim bleach animesinden bir sahne soruyorum.

sürekli birileriyle dövüşen ichigonun içinden bazı fightlarda hollow çıkıyordu, mesela byakuya ile dövüşürken tam gebereceği zaman bir anda hollow kontrolü ele geçiriyordu da ölmüyordu.

benim sorduğum sahne ise şöyle (not: online olarak japonca dublaj, ingilizce hardcoded altyazılı izliyordum), x kişisi ile dövüşürken yine tam gebereceği bir vakit, her yer kan revan ichigonun, gözleri kapanıyor, ekran siyah oluyor. ondan sonra bir anda altyazıda pssss, psshh, psyh gibi bir yazı çıkıyordu (altyazı hardcoded geliyordu, ben indirip izlemiyordum), bu altyazının rengi normal her zamanki beyaz değil de kırmızılı-siyahtı galiba çünkü konuşan içindeki hollowdu.

birkaç combata baktım internetten, hiç tam hollow aktif olurken psssh gibi bir yazıya denk gelmedim. bu sahneyi hatırlayan ve bulabilecek olan var mıdır?
(3) 

star wars clone wars

halis ayarci #1465550 
bu diziyi merak ediyorum ama çok bölüm var, hepsini izlemesek bir şey kaybeder miyiz, mesela sadece son 2 sezona falan baksak olur mu?
(1) 

lcw hediye çeki

halis ayarci #1463555 
elimde birinin vermiş olduğu lcw hediye kartı var kredi kartı gibi bir şey, sanırım internet alışverişinde kullanabiliyorum.

peki ben internetten bu kartın bakiyesinin üzerinde alışveriş yapıp kalanını normal kredi kartıyla ödeyebiliyor muyum? yoksa illa kart bakiyesi ve aşağısı kadar mı alışveriş zorunlu?
(1) 

flash player gitti

halis ayarci #1462406 
elimde eski .swf oyunlar var, indirmiştim zamanında. şimdi ben bunları açamayacak mıyım? seçip browserla açmaya çalıştığım zaman sanki dosyayı o an indirmişim gibi bişeyler yapıyor browser, eskiden sanki çalıştırıyordu. nasıl açabilirim ben bu .swfleri?
(2) 

turk telekom faturasız paket tavsiyeleri

halis ayarci #1461080 
turk telekom faturasız kullanıcısıyım. telefonlar neredeyse hiç konuşmadığım, sürekli whatsapptan iletişim kurduğum için uzun süredir sadece "3 aylık 10" gb paketini alıyordum. şimdi almak istediğimde bu paketin artık sonlandırılmış olduğunu öğrendim.

dediğim gibi kimseyi aramıyorum, sürekli evden çalışıyorum zaten, bu sebeple dakika, sms gibi kullanmadığım şeylere para vermeye gerek görmüyorum. birkaç gb internet de bana yetiyor dışardayken. tavsiye edeceğiniz paket var mı? operatörü de değiştirebilirim.
(1) 

photoshop resimde otomatik renk düzeltme

halis ayarci #1455229 
mesela google bir fotoğrafta çok kolay bir şekilde renkleri falan düzeltebiliyor, soluk bir resmi olması gerektiği gibi canlı bir görünüşe kavuşturabiliyor. hatta çok eskiden windowsun kendi fotoğraf görüntüleme/düzenleme programında bile auto adjust özelliği vardı.

photoshop programlarında bu özellik var mıdır, kendim ayar çekmeden "tamam böyle daha iyi" diye karşıma güzel renkli kontrastlı vs. bir resim çıkarabiliyor mu.

alternatif de önerebilirsiniz, önemli olan batch olarak çalışabilmesi, çok sayıda imaj için otomatik düzeltme yapabilmesi.
(3) 

steam cüzdan kodu ne işe yarar

halis ayarci #1452590 
hepsiburada gibi alışveriş sitelerinde steam cüzdan kodu satılıyor, mesela 20 liralık kuponu 20 liraya satıyorlar. bunun amacı nedir?
(2) 

FM 2020 database update

halis ayarci #1449989 
yav bu epic gamesin verdiği football manager oyununda kadroları güncelleyebilir miyim. oyun açarken database seçtiriyor, oo harika dedim güncel database gelecek, ı ıh 20.4.0 versiyonlu database seçmeme rağmen kadrolar güncel değil mesela suarez barcelonada falan. bu oyunun resmi database i 20.4.0 hangi tarihin database i?
(1) 

kabak kemane nereden alınır

halis ayarci #1447418 
online alışverişte gittigidiyor, n11 vb. sitelerde 500-1000 tl aralığında yüzüne bakılır türden kabak kemaneler bulunuyor, bunlar alınır mı. ya da başka online satış yapabilen müzik dükkanı vs. tavsiyeniz var mı?
(2) 

karantina sigara

halis ayarci #1418752 
yav haftasonu bakkallar acmiyormus sigara isini ne edecegiz
(1) 

java file metadata sorusu

halis ayarci #1416091 
merhaba, sorum şöyle
elimde bazı medya dosyaları mevcut

java kullanatak bunların bazı metadatalarını çekmek istiyorum

internetten okuduğum kadarıyla standart java file sınıfıyla isDirectory, isRegularFile, creationTime vb. bazı dosya bilgilerini çekebiliyoruz ama bana mesela title, description, comments gibi başka metadataları lazım.

bunun için bir yol, ilave kütüphane vb. var mıdır,
(3) 

torrent sitelerinin

halis ayarci #1415314 
efendim şimdi piratebay olsun 1337x olsun pek çok insan mesela buraya film adı yazıp işini görüp indirip çıkıyor.

kapalı olan, üyelere hizmet sunan bazı torrent siteleri ne işe yarıyor, anlatabilir misiniz?
(2) 

photoshop sorusu (detect edge)

halis ayarci #1414565 
calaklavye.files.wordpress.com

diyelim ki elimde böyle bir resim mevcut
ben bu resimdeki kapak ile backgroundu nasıl ayırabilirim

magic wand ile backgrounda tıklayıp da silince hatlar çirkin oluyor, refine edge ile mask ile bişeyler anlatıyorlar internette anlamadım, kısaca anlatabilecek ya da çok basit bir tutorial bulabiliecek şopçu var mı
(2) 

bulk(batch) olarak imageları yuvarlak olarak croplama

halis ayarci #1414208 
merhaba
elimde n tane image mevcut, boyutları hepsinin aynı
istediğim şey şu: bir crop tanımlayacağım (standart dikdörtgen croplardan değil yuvarlak olacak) ve bu n tane imageın her biri tıkır tıkır o şekilde croplanacak

bu mümkün mü, nasıl/ne ile
(3) 

monitörü notebooka bağlama

halis ayarci #1412519 
malzemelerimiz;

1 monitör (dvi, hdmi özellikleri var)
1 tane dvi kablo
1 tane notebook (hdmi çıkışı var)
1 tane pc (dvi kabloyla monitöre bağlı)

dışarı çıkıp hdmi kablo ya da dönüştürücü vb. satın almadan ben bu monitörden yararlanabilir miyim, ne bileyim internetlerlen falan notebooktaki görüntüyü pc üzerinden monitöre aktarabilir miyim?
(5) 

witcher oyunları sorusu

halis ayarci #1402204 
sorum şu bu oyunları oynamak istiyorum, steam kütüphanemde oyunlar mevcut
ilk oyun çok mu outdated, yani bayar mı
direkt 2den mi başlamalıyım acaba
(1) 

robotlu bişi

halis ayarci #1391769 
abiler bi 6 ay kadar önce olabilir, isminde ya da konusunda robot geçen bir çizgifilm popüler olmuştu, neydi o
(3) 

elektrikli çay makinesinin sapı çıktı

halis ayarci #1390923 
arazum marka elektrikli çay makinesinin üstteki demliğinin sapı koptu, içten biraz kırılmış.

şimdi tekrar çay içebilmek için ne yapılması lazım, demlik bölümünü arzum servisine falan götürsem ücret karşılığı tamir ederler mi? (garanti bitti malesef)) sadece uygun bir demlik bölümü satın alınabilir mi? çaydanlık tamiri yapan tiplere götürsem sapı yapıştırabilirler mi? başka kel alaka bir demlik bulup kullansam randıman alabilir miyim?

tecrübeli arkadaşlar bi kaktırıversin yorumları
(1) 

güneş gözlüğüne çevrilebilen gözlük çerçevesi

halis ayarci #1385200 
bunun örneklerini görebileceğim, çeşitlerine bakabileceğim hatta kullananların yorumlarını inceleyebileceğim bir platform var mı internetlerde? bunun bi adı var mı bu arada, kastettiğim şey normal numaralı gözlük düşünün, güneş gelince siyah camları olan ikinci bir çerçeveyi geçiriyorsunuz camların üzerine, güneş gözlüğü oluyor. süper babada sermet falan kullanıyordu bunun ilkel versiyonlarından birini, yaşı yeten hatırlayacaktır.
(3) 

numaralı gözlük çerçevesi katalog

halis ayarci #1385178 
yav optik dükkanlarının internet sitelerinde sadece güneş gözlüğü var, normal gözlük için modellerine bakabileceğim bir mecra hiç mi yok?
(3) 

yiğit özgür karikatürü soruyorum

halis ayarci #1383435 
iki adam konuşuyor, yüzyüze olabilirler, telefon da olabilir. bi tanesi bişey dedikçe öteki adam "heh işte etti yüzde otuz (yüzde elli, kırk, yirmi vb. de olabilir)" diyor, sanırım ülkedeki gerizekalı oranı falan oluyor bu.
(1) 

öğrenmesi çalması kolay telli enstrüman

halis ayarci #1382318 
merhaba, diyelim ki müzik aleti öğrenmek istiyorum

ne tavsiye edilir bana bu durumda, öğrenmesi ve çalması kolay olsun, çok komplike falan olmasın.

örneğin, ud çok iyi hoş ama perdesiz bir alet olduğundan zor

mandolin falan olur bana herhalde?
(8) 

balkon için kokulu bitki önerileri

halis ayarci #1349257 
merhaba, orta büyüklükte, orta derecede güneş gören bir balkonum var.
balkonda biraz çiçek kokusu almak istiyorum. bir limon çamı, bir kaktüs, birkaç tane dayanıklı ama kokusuz çiçek var, türünü bilmiyorum. dün gittim bir yasemin aldım, sarmaşığa benzeyen küçük bir şey, büyürse ve çiçek açarsa biraz yardımı olabilir.

daha neler alabilirim, bu balkonda yaşayabilecek ve 3 günde kuruyup gitmeyecek ne tür kokulu çiçekli bitkiler olabilir? daha fazla yasemin mi alayım yoksa
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık