(1) 

Track CD'ye şarkı ismi vs. eklemek mümkün mü? (capsli soru)

sustum #810935 
Arabaya cd yapıyorum da şarkı-şarkıcı-albüm bilgileri de görünsün istedim lakin daha önceden de denemiştim birkaç şey, olmamıştı. Siz biliyor musunuz, var mı bir yolu?

Örnek mevcut durum 1. fotoğraf, istediğimse kısmen 2. fotoğraf.
(1) 

Çalışma koşulları iyi diyebileceğiniz A Kadro memurluklar nelerdir?

sustum #807869 
Sınava girdik çıktık ama hangi kurumun ilanlarını takip etmek lazım, nereyi tercih etmek lazım bilmiyorum. Tabi sıfır torpille girme şansım %10 falan olsa gerek ama yine de şansımı deneyeyim diyorum. Bilginiz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
(3) 

hem örgün öğretim hem de ist. uni. aöf 2. üniversite tercihi yapılabilir mi

sustum #804323 
Mümkün mü böyle bir şey?
(6) 

Memuriyet + Öğrencilik nasıl olur?

sustum #796356 
Haftaya kpss'ye gireceğim.. Sonuçlar fena değil, umutluyum doğrusu.. Sınavın hemen ardından üniversite tercihleri var malum. Ben de akdeniz üniversitesinde ingilizce öğretmenliği yazayım diyorum, puan rahat yetiyor.. Sonrası için birkaç sorum var ama:

Mesela Antalya dışında bir yere atanırsam öğrenim izninden dolayı geri gelebilir miyim?

Ikinci soru ise memuriyet + öğrencilik söz konusu olduğunda günlük izin de veriliyor mu? Bir arkadaşım haftalık 2.5 güne kadar izin verildiğini söylemişti.. Doğru mudur?

Bu arada sınava girecek herkese de başarılar dilerim şimdiden.. Umarım her şey gönlümüzce olur..
(1) 

Açıköğretim Fransızcası?

sustum #790922 
Fransızca derslerini alan var mıdır acaba aranızda? Seneye yabancı dil derslerini alacağım ve Ingilizce alıp not kasmaktansa Fransızcaya giriş için bir vesile mi yaratsam diyorum.. Ne dersiniz?
(2) 

Film müziği gibi gelen ama aslında olmayan müzikler..

sustum #768598 
Var mı sizlerde de böyle şarkılar?

Benimkiler şunlar mesela:

Danger Mouse & Sparklehorse - Revenge
youtu.be

Hooverphonic - Heartbroken
www.youtube.com
(17) 

;) <-- şu tipsiz şeyi yapana ağız burun dalmak istiyorum!!

sustum #754428 
şöyle " ;) " göz kırparak cevap veren insan özgüvenine sinir olan bir ben miyim lan? ruh sağlığımdan şüphe edeyim mi?
(3) 

Tatar Çölü, Yürek Söken okuyan buyursun şöyle biraz..

sustum #752678 
Tatar Çölü'nü hayatıma baş ucu kitabı yaptım zaten.. Tartışılmaz değeri bende büyüktür.. Yürek Söken'in de absürdlüğü o kadar alışılmadık ve güzeldi ki benim için, ondan sonraki neredeyse her kitabın gerçeklik algısının tadı yavan kaldı hep bende..

Sanırım var olmayan yerlerde ve zamanlarda geçen hikayelerle ve kahramanlarla daha iyi bir frekans tutturuyorum ben.. O yüzden sormak istedim, var mıdır acaba bu tarz önerileriniz benim için?

Siz yazın sabah ben tiklerim hepsini.. Hatta üzerlerine konuşalım derseniz mesaj atın vaktimiz oldukça yazalım bir şeyler..
(2) 

Bütün eklemlerim ağrıyor?

sustum #741915 
Birkaç gündür yoğun şekilde yaşıyorum bu durumu.. Sanki yaşlılık ağrısı gibi.. Kpss'ye çalıştığımdan neredeyse hiç hareket etmiyor gibiyim.. Şu ginsengli zindelik verici haplardan alsam ve bisikletle biraz turlasam kendime gelebilir miyim? Boy kilo problemi yok gibi.. Obez değilim yani, 1.75'e 62 kiloyum. Sorunum ne doktor benim?
(7) 

Windows 7 32-Bit yükledim, 64-Bit ile önemli bir farkı var mı?

sustum #741770 
Yanlışlıkla 32 bit seçmişim yükleme anında, fark eder mi, sorun olur mu? Geç olmadan ikinci bir format çakayım mı?
(2) 

Dövmeden anlayanların bir önerisi olur mu diye soruyorum.

sustum #740157 
Uzun zamandır kendime yakıştırdığım bir sıfat var(yani yanına isim alınca sıfat oluyor galiba?) "kendini bilmez" bunu dövme olarak yaptırmak istiyorum. ingilizce olsun, latince olsun gibi takıntım yok.. o yüzden türkçe olmasında karar kıldım direkt.. ve bir de bir sembol ile süslemek niyetindeyim ki o da bu sözün anlatımını kuvvetlendirecek bir soru işareti olabilir diye düşünüyorum. insanların gözüne sokmak gibi bir derdim de yok ama bu yazıyı istediğim zaman rahatça görmek istiyorum (neresi olabilir mesela?). düşüncelerim bunlar fakat hiç dövme yaptırmadığım için belki bu konuda hassas olunması gereken noktaları kaçırıyorumdur diye önerileriniz olur mu diye sorayım dedim. Eğer yazı yazdıracaksan şuna dikkat et, sembolü şöyle kullan vs. gibi.. bu sanattan anlayan sizsiniz yani, bilmiyorum ben.

Yazının bundan sonrası neden bu sözü seçtiğime dair bir açıklama(Olur da soran olursa diye baştan belirteyim dedim.)

Uzun uza diye yazmayayım şimdi buraya ama genel olarak insanın hiçbir şeyin netliğine inanmasının mümkün olmadığını, her şeyin özünde değişken olduğunu ve bu konuda da en başta kendisinin gelmesi gerektiğini; çünkü "kendimi biliyorum" iddiasının bir yük olduğunu ve hatta insanı birçok durumda riyaya ittiğini düşünüyorum. Bu yüzden kendini bilmez, bir nevi bir itiraf oluyor benim için. zaten niçe de demiş ya "insan kendi olabilmek için 'kendi'yle ilgili hiçbir şey bilmemeli" diye.. tabi içinde bir de paradoks barındırmıyor değil ki bu da durumu destekliyor sanırım?
(2) 

İnternet sansürüne istinaden VPN kullanmak bir çözüm olur mu?

sustum #736296 
İnternette terör estirmiyoruz elbet ama şu saatten sonra evin içine gizli kamera konulmasından farksız bir şekilde, sanal hayatın gizliliği de her an, üstelik yasal(!) bir gerekçeyle ihlal edilebilir. Dolayısıyla VPN bu noktada hayat kurtarır mı? Cevabınız evetse bir de tavsiye ettiğiniz servis var mıdır?
(11) 

Kumru sevilir mi? (Hayvan olan) [Capsli]

sustum #713500 
Odamın penceresine yuva yapmış eleman.. İki tane de yumurtası var.. Hatun rahatsız olacak diye camı bile açmıyorum ama gerzeği yakalayıp çok pis sevesim var.. Elimle beslesem, et yedirsem falan alışır mı bu bana?
(2) 

öyp ne zaman açıklanır?

sustum #709724 
tecrübeleriniz neler diyor bu konuda?
(1) 

PS3'de online dizi/film izlemek için ne yapmalı?

sustum #704825 
PS3'de online dizi/film izleyemiyorum dogru duzgun, ya acmiyor ya da flash soruyor, tikladigimda zaten var diyor, ne yapmali?
(2) 

Geometri Sorusu (capsli)

sustum #692591 
Soru sayısı 2 olarak görünen sorunun cevabı 30, diğerinin 55'miş.. Çözüm yolunu bir türlü bulamadım.. Bi el atın da bulduruverin be hacılar..

Not: Geometride oldukça çömezim. Ona göre detay verebilirseniz sevinirim.
(8) 

Profesyonel imam olur mu?

sustum #682873 
Yanlış anlaşılmasın sadece merak ediyorum, inanç duymadığı halde insanlar buna inanıyor ve ben de bilgimi satıyorum mantığıyla hareket ederek işini yapıp parasını alan imam olabilir mi, var mıdır? (Burada din istismarından bahsetmiyorum kesinlikle) Sonuçta birçok insan istemediği halde bir işin peşinden koşturup gidebiliyor. Bu durum inanç aleminde de işleyebilir mi? Hatta imamlar diye sordum ama diğer inançlar içinde sorgulayabiliriz bunu tabii.
(3) 

300 - 400 hz ses aralığı bas mıdır, tiz midir?

sustum #679697 
yoksa başka bir şey midir, nedir tam olarak?
(1) 

Bilgisayarda kullanabileceğim bir test programı lazım

sustum #676858 
detayını şöyle anlatayım. kpss'de gördüğüm konuları, özetini çıkardıktan sonra bilgisayarda test formatına dönüştürüp sürekli tekrar ederek ezberleyebileceğim bir program arıyorum. örnek vermek gerekirse:

"Ilgaz Dağı" yazdıktan sonra altta
"akdeniz
karadeniz
ege
doğu anadolu"
gibi seçenekler çıkacak ve ben birini seçtiğimde yanlışsa doğrusunu gösterecek, doğruysa yine benim sorduğum bir diğer soruya geçecek..

böyle ya da buna benzer mantıkta çalışan programlardan haberdarsanız ve bilgilendirirseniz çok sevinirim.
(1) 

Takip ettiğiniz güzel bloglar, siteler?

sustum #673836 
Var mıdır böyle yazılarını merakla takip ettiğiniz, müzik paylaşsa da adam akıllı bir şeyler dinlesek dediğiniz, önerdikleri iyidir dikkate alsak dediğiniz?
(2) 

PlayStation Bilginleri, en az 2 kişilik oyun önerileriniz nelerdir?

sustum #655327 
PS3 için oyun arıyorum, böyle eğlenceli, vakit geçirmelik, gülmelik, şakalık şeyler. Ne önerirsiniz, ne önermezsiniz? Move destekli de olabilir.
(1) 

1. nesil ipad iyi midir?

sustum #645059 
Tablet almak niyetindeyim, bir arkadaşımda birinci nesil ipad wifi 16gb var. günlük basit işlerim (mail, blog takibi, video, müzik) için, ufak tefek zaman geçirmelik oyun oynamak için falan iyi midir performansı? bir de temiz bir cihaz olarak ne kadar eder bu cihaz, şimdi olmayacak bir fiyat verip ayıp etmeyelim arkadaşa.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık