(2) 

Endonezya/Bali vizesi hk.

ao12 #1590756 
Herkese merhabalar, bilindiği üzere Bali için Türk pasaportu için varışta vize alınıyor schengen gibi önceden başvurup bekleme süreci yok. Ancak uçağa binmeden yapmamız gereken birşey var mıdır? Ya da daha önce gidenlerden önce şunları şunları yaparsanız orada daha az beklerseniz diyeceğiniz birşey mevcut mudur?
(6) 

check in yapıp uçağa binmemek

ao12 #1586917 
Merhabalar, yarın 2 kişilik uçak biletimiz var. Arkadaşımın vizesi çıkmadığı için gelemeyecek, uçak biletini en düşük paketi aldığımız için iade alamadık. Arkadaşım adına da check in yapıp ben 2 kişilik koltukta gidersem bunun arkadaşım için aklımıza gelmeyen bir yaptırımı olabilir mi? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
(1) 

Türknet gigafiber kurulum hk

ao12 #1575347 
İzmir Karşıyaka'da oturduğum siteye Türknet'in gigafiber altyapısı geldi ve başvuruyu yaptım. Yarın kurulum için gelecekler ancak kiracı olduğum için kaygılarım mevcut, halihazırda superonline fiber hizmeti alıyorum ancak sanıyorum kablolar değişecek. Bu yeni kabloların daireye alınması için vurdulu kırdılı altyapısal bir çalışma gerekiyor mu? Ev sahibime haber vermeme gerek var mı? Benzer bir süreçten geçen olduysa yeni kablolar için evde ne gibi değişiklikler yapıldığını paylaşabilir mi?
(3) 

İzmir'den Almanya vize başvurusu hk

ao12 #1564715 
Merhabalar, Kasım ayında iş gezisi için Almanya'ya gideceğim. İdata'nın sitesinden İstanbul için randevu alabiliyorum ancak İzmir'den tüm slotlar kapalı ve ne zaman açılacağı belli değil. Şirketlerle görüştüğümde ikametim İzmir'de olduğu için Konsolosluğun koyduğu bölge ayrımı kuralı sebebiyle İstanbul'dan işlem yapamayacağımı öğrendim.
Bu bilginin aslı var mıdır? İzmir'den randevu slotlarının açılmasını beklemek dışında yapabileceğim birşey var mıdır
(4) 

Yunanistan vizesi hk.

ao12 #1559087 
Herkese merhaba, öncelikli sorum Samos vb. adalar için kapıda vize uygulaması hala aktif mi? İptal edildiğine dair duyum almıştım ancak net bir bilgi bulamadım.
İptal olması durumunda yunanistan vize başvuruları hangi kanal aracılığıyla yapılıyor?(VFS Global vb.gibi) kosmosvize.com.tr adresinden randevu alınamıyor şu an
(6) 

Araçta bu işaret ne anlama geliyor?

ao12 #1472877 
Merhabalar, aracımda tavan konsolunda resmini paylaştığım kapısı açık bir araç simgesi altında da off yazısı mevcut. Gece her zaman ışıklı gözüken bi işaret üstüne basınca turuncuya dönüyor. Bu ne işe yarar anlamı nedir bilgisi olan var mı?
(2) 

amazon orjinal olmayan ürün ihtimali

ao12 #1456457 
linkteki ürün orijinal midir sizce? Amazon üzerinden ama satıcı amazon değil, malum apple ın sitesinde usb c çıkışlı adaptör satışta değil o yüzden başka sitelerden almak durumundayım


www.amazon.com.tr
(5) 

playstation oyun iadesi

ao12 #1455346 
bir şekilde biri benim hesabımdan 800 tl lik call of duty oyunu almış Farkeder farketmez refund request için form doldurduk playstation network üzerinden ve psn şifremi değiştirdim. Şu an beklemekten başka yapabileceğim başka birşey var mı?

Daha önce başına benzer bişey gelmiş olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
(4) 

iPhone 12 vs iPhone 12 pro

ao12 #1455034 
düz 12 yi 128 gb'ye çıkarınca aralarında 3500 tl fark kalıyor. Sizce değer mi 3500 TL farka? Telefocus lens ve lidar sensörü dışında aralarında çok fark yok. Aralarındaki 2 gb ram farkı günlük kullanımda pek etki etmez gibime geliyor.
(1) 

www.nadidevillas.com

ao12 #1437178 
Merhabalar

Daha önce nadidevillas.com adresinden ev kiralayan oldu mu günlük veya haftalık olarak? Güvenilir midir? Dolandırıcı olma ihtimalleri var mıdır?
(2) 

warzone cross play sorunu

ao12 #1424406 
Selamlar, bildiğiniz üzere cod warzone cross play bir oyun, yani pc/ps beraber oynayabiliyor. Rastgele oyuna girdiğimde pcden girenleri görebiliyorum onlarla takım arkadaşı dahi olabiliyorum ancak ben ps'ten bağlanan biri olarak pc den warzone a giriş yapan bi arkadaşımı eklediğimde ona arkadaşlık isteği gitmiyor. Aynı şekilde ondan da bana ulaşmıyor dolayısıyla beraber oyuna başlayamıyoruz.

Aynı sorunu yaşamış veya bir çözüm önerisinde bulunabilecek biri var mı?
(2) 

ps4 oyun silme

ao12 #1412092 
Arkadaşlar selam, PS4 platformunda yanlışlıkla oyun sildim ana menüden. Oyunu tekrar indiriyorum ancak seve dosyam gidecek mi? Yoksa oyun kurulduğunda kaldığım yerden devam edebilcek miyim böyle bir tecrübe yaşayan var mı? Oyun GTA V bu arada
(2) 

karantina günleri oyun konsolu

ao12 #1411348 
daha evde geçireceğimiz günler uzun gibi, bir oyun konsolu alayım diyorum. Olaylar geçtikten sonra sattığımda çok zarar etmeyeceğim hangisini önerirsiniz? Ek olarak bu günlerde en güvenli nerden alınabilir sizce çok temas kurmadan?
(2) 

İdata İzmir

ao12 #1404166 
Merhaba, Almanya vizesi için Izmir'deki idata'da saat 8:00 de randevum var. Sanırım biyometrik fotoğrafı direkt orada çektirebiliyormuşuz daha önce başka bir fotoğrafçıda çektirmek yerine, ancak ilk randevu saati olan 8 de de İdata içinde biyometrik fotoğraf çektirme olanağı olur mu?

Bu konuda bir tecrübesi olan var mı?
(1) 

nöbetçi noter

ao12 #1348317 
merhabalar, haftaiçi çalıştığımdan ve izin almam çok zor olduğundan araba satışı/alımı yapamıyorum. Nöbetçi noterler başlamış artık haftasonuna da araba alımı/satımı yapılabilinecek diye haberler okudum ancak nedir bu işin doğrusu? Gerçekten var mı İzmir için özellikle?
(3) 

2019 yılında xbox one s almak mantıklı mı?

ao12 #1344367 
2019 yılına geldik 2000 liraya ekstra kol ve Fifa 19 ile ile bir kampanya buldum. Hiç konsolum olmadı alırsam asıl Nba 2k19 ve gta v oynamak için alıcam. Sizce 2019 un ortasına yaklaşırken mantıklı bir hareket olur mu xbox one s almak?
(4) 

samuray sport

ao12 #1333755 
arkadaşlar internetten ayakkabı alışverişi için güvenilir bir site mi samuray sport?
(2) 

İzmir ve çevresindeki Koç Holding firmaları

ao12 #1321326 
Arkadaşlar İzmir ve çevresindeki Koç firmaları nelerdir, genel müdürlük olması şart değil örneğin Aygaz Ege Bölge müdürlüğü de dahil.
(9) 

Yeni açılan hukuk bürosuna hediye alınır mı?

ao12 #1320724 
Arkadaşlar bir arkadaşım haftaya hukuk bürosu açıyor ankarada. Hediye almak gerekir mi gerekirse ne almak gerekir?
(2) 

Bisiklet kilidini kadroya bağlayan parça

ao12 #1318333 
Arkadaşlar resimde bulunan kilidin kullanılmazken bisikletin üzerinde durmasını sağlayan parçanın dili kırıldı. Kilidi sele altına bağlamak istemiyorum bu parçayı nerden bulabilirim? Bu konuda bir tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
(2) 

izmirde ekimde denize girilcek yer

ao12 #1315246 
yarın denize girmek istiyoruz, izmirde hava ve diğer koşullar göz önüne alınırsa denize girmek için nereye gidelim?
(1) 

tivibuspor web üyeliği

ao12 #1312784 
geçen sezon türkiye basketbol ligi için Digiturk play üyesiydim ancak bu sene tivibuya geçmiş lig. Sadece macbook üzerinden izliyordum zaten tivibusporun Digiturk play gibi olan bi üyelik çeşidini bulamadım tbl maçlarını izleyebileceğim. Yardımcı olan olursa çok mutlu olurum.
(5) 

Askerlikte Aşı

ao12 #1306822 
15 Eylülde bedelli askerliğe gidiyorum. Geçen cuma kolumu kestim ve tetanoz ile difteri aşısı oldum. Doktor askerde olma bu kadar ardarda iyi olmaz dedi ve bi kağıt verdi. Teslim olunca kesiğimi ve aşı olduğumu gösteretek tetanoz aşısını olmama şansım var mıdır yoksa askerlikte mantık aranmaz sözü bu durumda da gerçekleşir mi?
(4) 

15 eylülde gidecekler=ASAL Bedelli Sevk Başvurusu

ao12 #1305868 
E devletten sabahtan beri sevk belgemi almaya çalışıyorum ancak inatla "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" hatası veriyor. Linkin son kısmındaki 9 yerine 4 ve 5 diyerek sayfayı yenilemeye de çalıştım ama olmadı. Başka aynı hatayla karşılaşan var mı? Şubeye gitmek istemiyorum hali hazırda bedelliye yeni başvuranlar yüzünden yeterince kalabalık zaten.
(1) 

Audencia Business School

ao12 #1280206 
Audencia'da okuyan, okumuş, tanıdığı olan var mı acaba? Varsa okul hakkın neler söyleyebilir yüksek lisans eğitimi için?
(2) 

İzmir Üniversiteleri Ielts denkliği

ao12 #1264976 
Arkadaşlar merhaba, az bir zaman önce Ielts'e girip 6.5 aldım. İzmirde bulunan 9 eylül Ege İzmir ekonomi gibi üniversitelere yüksek lisans başvurusunda bulunmak için YDS'ye girmem lazım mı yoksa Ielts puanı yetiyor mu? Arasında bir denklik var mı yani Ielts ile YDS arasında ve okullar kabul eder mi?
(5) 

Tarafsız(logosuz) passolig sorusu

ao12 #1111328 
Merhabalar,tarafsız passoligim var. Bu haftasonu oynanacak BJK Alanyaspor maçına bilet almak istiyorum ama tc kimliğim tanımlanamıyor. Ne zaman itibariyle bende alabilmeye başlayacağım bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
(1) 

Bu hangi oyun?

ao12 #1088105 
Arkadaşlar fotoğraftaki ekran görüntüsü hangi oyundan? Bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim
(3) 

iPhone 5s lens toz sorunu

ao12 #1082142 
Arkadaşlar iPhone 5s'imin lensinin içi toz dolu ve arka kamerayla çekim yaparken çok belli oluyor. Hiç başına gelen oldu mu nerede ve nasıl yaptırdınız? (telefonumu yurt dışından almıştım ve garantisi de yok)
(11) 

Avrupada Araba kiralamak

ao12 #932520 
Yazın avrupada bir arkadaşla araba kiralamayı düşünüyoruz. Burdaki ehlihetimiz orda direk geçer mi ayrı bir işlem yapmaya gerek var mı?
(5) 

Siri türkçe konuşmuyor

ao12 #928320 
Arkadaşlar dün geceye kadar siri türkçe konuşuyordu benimle bu sabah uyandım ve ekranda yazı yazmasına rağmen konuşmuyordu benimle. Dİğer her dili denedim hepsinde ses çıkartıyor ama türkçede ses çıkartmıyor. Telefonu kapatıp açtım, resetledim ama sonuç aynı? Önerisi veya başına gelen var mı hiç?
(2) 

iktisatçılara soru lütfen yardım edin

ao12 #916863 
What kind of changes that would not change output level, interest rates, but increases nominal wages?

2 tane lazım arkadaşlar.
(2) 

Uçakta protein tozu

ao12 #886601 
Okuduğum şehirden tatil için memleketime uçakla gideceğim. Kocaman protein tozu kutusunu taşıyamıcağımı biliyorum ama 1 tane shakerın içine 9 10 ölçek protein tozu koysam onu götürebilir miyim bagajda. Yenisini 20 gün için almak çok masraflı olur malum ucuz şeyler değil. Tecrübe eden uçakta taşıyan veya taşıyamayan biri var mı?
(2) 

Slovence tercüme

ao12 #867830 
Erasmus için bazı begelerin slovence tercümeleri gerekiyor. Bilen var mi? :) ya da ankarada nasil tercüme edebilcegim yardimci olabilcek biri olursa cok sevinirim.
(3) 

Havaianas Terlik

ao12 #865528 
Arkadaslar bu mevsimde ankarada havaianas parmak arasi terlikleri nerde bulabilirim almak icin?
(3) 

Mikro İktisat sorusu ( ingilizce)

ao12 #861022 
Arkadaşlar proje ödevim için çok önemli tıkandım resmen yardımcı olabilcek olanın 40 yıl kölesi olurum.

Consider an economic agent in a two good economy whose preferences are represented by the utility function.--> U(x,y) = x1/4 y1/2 (x üzeri 1/4 , y üzeri 1/2)
a)what can you say about this agent's preferences?
b)Find his indirect utility function. V(px,py, I )
c) What is his demand functions for good X and Y?
d) Solve his utility maximization problem for px=1, py=4 I =8
e) Find his expenditure fuction. E(px, py, U)
f) What is his compensated demand functions for good X and Y?
g) How much is he going to end up spending if he wants to end up having 8 utils given that px=1 , py=2 ?
h)What is his own price, cross price and income elasticities of demand for good X?
(3) 

fifa 15 grafik kartı sorusu

ao12 #839205 
merhaba, fifa 15 demoyu bilgisayarım çalıştırmadı framework hatası verdi. Can u run it den bakınca sadece grafik kartın yetersiz diyor GeForce 610M 2 GB olan grafik kartım. Fifa 14 ü sorunsuz çalıştıran dizüstü bilgisayarımda 15 i oynamam imkansız mı yani? Yardım edebilcek var mı?
(7) 

Akü yardım!!!

ao12 #826356 
Selam arkadaslar, honda city nin aküsü bitti onu subaru xv ile sarj edebilir miyiz sorun cikar mi? Ve nelere dikkat etmeliyiz??
(10) 

Imdat

ao12 #818699 
Benim esimin kaynanasi, senin kaynananin annesi ise ben senin neyinim?
Arkadaslar lutfen yardim edin cozun sunu
(1) 

ODTÜ YURT

ao12 #810086 
Bir arkadasim ve onun en yakin arkadasi odtuyu kazandi. Ilk seneden beraber ayni yurta cikma sanslari var midir? Onun icin yapilmasi dikkat edilmesi gereken birsey var midir? Tesekkurler
(2) 

Imac tarzı windows

ao12 #796036 
Merhaba arkadaşlar,
Imac tarzı kasası ekranın içinde olan windowsla çalışan ürün var mı varsa hangi markalarda var ve en iyisi hangisidir. Bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler
(4) 

Macbook air oyun

ao12 #778931 
arkadaşlar macbook air 2014 almayı düşünüyorum da oynadığım 3 oyun var age of empires 2 fm 2014 ve düşük grafik ayarında fifa 14 . Macbook air ile bunları oynayabilir miyim , tecrübesi olan var mı?
(1) 

prezi hakkında

ao12 #774420 
Merhaba, prezi de ben bir sunum hazırladım, grup arkadaşlarımında oynama yapması gerek de o sunumu birden fazla hesaptan edit etme şansı var mıdır? Bilen biri varsa çok sevinirim
(2) 

Macbook air

ao12 #765979 
Merhaba arkadaşlar, macbook air almayı düşünüyorum çok sık olmamakla birlikte oynadığım tek oyun grafik ayarlarının düşük olmasını önemsememekle birlikte fifa 14 ve football manager 14. Macbook air alırsam onları yine oynayabilir miyim sizce? Kullananların görüşleri nedir?
(3) 

İzban 23 nisan

ao12 #764031 
bugün yani 23 nisanda izbanla havaalanına gideceğim acaba 23 nisan yüzünden sefer saatlerinde bi değişiklik var mı yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum?
(2) 

Spotify ses kalitesi hakkında soru

ao12 #760004 
Spotify premimum üyeliğim var ve telefondan çevrimdışı müzik dinliyorum, ses kalitesi de en yüksekte hem aktarma hem de eşitleme. Kulaklıkla sorun yok ancak aux ile arabaya bağlayınca bazı şarkıların kalitesi gayet iyiyken bazıları inanılmaz kötü ve cızırtılı çıkıyor. Nedenini bilen ve yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.
(1) 

Cefaks mı Zinnat mı?

ao12 #755131 
kulak iltihabından dolayı doktor bana zinnat vermişti ama eczacı cefaks verdi muadili diye. Sizce hangisi daha iyi zinnatı da alabilirim bir eczaneden?
(2) 

Protein tozu arası

ao12 #746194 
Büyük boy (2.3 kg) protein tozu bitirdikten sonra yeni pakete başlamadan ara vermem gerekir mi? Yani bir süre antremanları protein tozsuz mu yapıyım sizce? Yoksa anında yeni paketi alıp başlıyım mı hiç ara vermeden?
(1) 

Ankarada carsamba gunu eglenilcek yer

ao12 #729903 
Ankara da hafta ici nerde eglenilmeye gidilir? Muzikli dansli?
(8) 

ODTÜ'ye giriş?

ao12 #728086 
Bilkent Üniversitesinde okuyorum, memleketim Mersinden gelecek 2 tane yine öğrenci arkadaşıma ODTÜ'yü gezdirmek istiyorum. Nasıl girebiliriz tek amacımız kampüsü gezmek?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık