(1) 

iOS'culara Dizi/Film Sorusu

chicha #934266 
Emektar iPhone 3Gs kullanıyorum da arada telefondan dizi/film izleyeyim diyorum. 4 gb internet paketim de var.

Bunun için hangi siteleri kullanıyorsunuz?
(8) 

Hep Arayan Soran Kişi Olmak

chicha #933047 
Zaman zaman kendime niye hep ben arıyorum diye sorarak çok sevdiğim arkadaşlarımdan, flört aşamasında olduğum kişilerden falan bir anda soğuyorum.

Öyle sevilmeyen, itici biri de değilim ki insanları sıkmamaya da oldukça dikkat ederim ama bir mesajı, bir telefonu çok gördüklerini düşününce de bundan sonra arayıp sormayacağım ulan diye kendimi frenliyorum.

Bu durumda ne yapmam gerek, sizler ne yapıyorsunuz?
(1) 

Schopenhauer ve İrade Meselesi

chicha #892094 
Direkt Vikipedia'dan alıntılıyorum: "İnsanın kontrolsüz biçimde irade içinde hareketi; uygarlıkları, acıları ve kötülüğü doğurmuştur. Çünkü irade hep ister, yaşam için talep eder. Birey, iradenin kontrolündeki yaşamda sorunsalın içinde iradenin karşısına merhamet ve acı duygusunu koyarak bir nebze de olsa dışına çıkabilir ve birey olarak kendini gerçekleştirebilir."

Bu metinde tam olarak ne anlatılmak istendiğini daha basit şekliyle açıklayabilecek olan var mı? Özel olarak da "irade" kavramı ve "kendini gerçekleştirmek" eyleminin bu metindeki anlamları neler olabilir?
(2) 

Ukuleleye Akustik Gitar Teli Takmak

chicha #891080 
Merhaba duyurunun Israel Kamakawiwo'oleleri,

Aldığım ukuleleye akustik gitar teli takacağım da kalın olanları mı(E, A, D, G) takayım, yoksa ince olanları mı(D, G, B, E) takayım?

Amacım gitarımdan uzaktayken parmak egzersizi yapmak.
(3) 

İsimsiz Kargo Göndermek

chicha #890630 
Mümkün mü acaba?

Birine bi hediye göndereceğim de, anonim olsun istiyorum.
(7) 

Erkekte Bisiklet Dövmesi

chicha #889161 
Nasıl durur? Saçma bir hareket mi? Çok büyük olmayacak şekilde bacağıma yaptırmayı düşünüyorum.

Yazanlar cinsiyet belirtebilir mi? Teşekkürler :)
(6) 

Günah İşledikten Sonra İbadet Etmek

chicha #888911 
Kendimce bi inancım var, bütün gereklerini yerine getir(e)miyorsam bile bazı şeyleri de es geçmek rahatsız ediyor. İpin ucunun tamamen kaçmasındansa en azından temel olanlara bağlı kalayım düşüncesindeyim ama zaman zaman öyle hatalar yapıyorum ki devamında ibadet etmeye, O'nun karşısına çıkmaya utanıyorum.

Size de böyle oluyor mu? Bu yaklaşımım hatalı mı gözüküyor?
(3) 

Tıklanılan Linkin Rengini Eski Haline Getirmek

chicha #887100 
O siteye ait bütün çerezleri silmeden mümkün mü? Mesela duyuru'da bazılarının ismine tıklamışım ve her defasında o ismi mor görmek istemiyorum. Nasıl hallederiz?
(1) 

Antivirüs Karantinasındaki Dosyaları

chicha #885195 
Silmek mi gerek? Yoksa orada durdukları sürece mi güvenliler?
(10) 

Kardeş İçin Film

chicha #884900 
13 yaşında erkek kardeşim için film önerileri alabilir miyim?
(7) 

Sürekli and kullanmamak için

chicha #883784 
Ne yapmak gerek? Kalıplar, başka sözcükler vardı makale yazarken ama hatırlayamadım.
(4) 

Faldan Anlayanlar?

chicha #881319 
(3) 

Cinsel Hastalıklar İçin Test

chicha #880911 
En kolay nasıl yaptırırım?

Devlet hastanelerinde ücretsiz midir?

Hangi testlerin yapılacağını onlar biliyor mu yoksa biz mi gidip şuna şuna baktıracağım diyoruz?

Bilmem gereken başka bir şey var mı?
(5) 

İstanbul'da Ucuz Sinema (Avrupa)

chicha #875691 
Neresi var? Interstellar'ı hala izlememiş biri olarak soruyorum :/
(2) 

KYK Geri Ödeme

chicha #874007 
Dünkü borç erteleme sorusundan sonra (git: 873775) bugün KYK'yı aradım ve Ekim'de erteletmenin sona erdiğini ve şu an ödemekten başka hiçbir işlem yapamayacağımı söylediler.

Şu an çalışmıyorum, iş başvurularım sonuçlanırsa seve seve öderim ama herhangi bi dönüş olmazsa da Şubat'ta askere gidiyorum. Ailemin durumu da iyi değil bu aralar.

En kötü ihtimalle Ağustos'tan sonra ödemeye başlarım ve bu arada herhangi bi hukuki sıkıntı doğar mı? Tahmini ne kadar faiz geçirirler?
(8) 

Otobüslerin Devir Saatleri

chicha #873816 
Neden en fazla 3000-4000 civarında? Daha fazla güce ihtiyaçları olduğu için motorun devrinin de yüksek olması gerekmez miydi?
(4) 

KYK Borç Erteleme Dilekçesi

chicha #873775 
2008'de kredi almaya başladım, 2012'de bitti normal olarak ve ben 2014'te mezun olduğum için bir de baktım bu adamlar borcun ödeme işlemini Ekim'de aktif hale getirmişler ve hatta bir miktar da faiz bindirmişler.

Şimdi bu borcu ötelemek için sitesinde bir dilekçe var yalnız bunu nereye teslim ediyoruz? Ek bir belge gerekiyor mu? Yaptırmış olanlar yardımcı olabilirse çok makbule geçer.
(7) 

Bedava Cips Sorusu

chicha #872059 
Büyük cips aldım geçenlerde ve içinden 1.50 tl değerinde cips kazandınız yazılı bi zımbırtı çıktı.

Yolumun üzerinde birkaç bakkala gittim ve hepsi de bizde geçmiyor onlar gibisinden cevaplar verdi ama benim aldığımdan da alacağımdan da vardı raflarda.

Bunlar işgüzarlık mı yapıyorlar yoksa ben acayip şanssız biri miyim?

Eğer kendi ibnelikleriyse bunları nereye şikayet edebilirim?
(2) 

Bir Cümlelik Çeviri

chicha #868227 
Once a warm-up routine is established, it is best to do the warm-up exactly the same every time and at the exact same time relative to the moto start.

(Motocross ile alakalı bir makaleden)
(9) 

İş görüşmesinde bekletilmek

chicha #867949 
Saat 13:00'te görüşmeye geldim, 13:30'da bekletildiğim odadan alındım, bilgisayar basında bir saat mülakat oldu. Sonrasında aynı toplantı odasına aldındım birkaç adayla birlikte ve neredeyse bir buçuk saattir bekliyorum.

Biraz önce sekreter içeriye girip efendim aday bekliyor, gelsin mi diye sordu. Cevap şu: Ben biraz daha kavga edeceğim x bey ile, birazdan alırız.

İçeri girince laf sokayım mı, zor tutuyorum kendimi çıkıp gitmemek için ama bu işe ihtiyacım var ve şirket de Türkiye'de oldukça büyük ve "kurumsal" bir yer.
(3) 

Gösteri Peygamberi

chicha #866484 
Palahniuk abimizin bu romanına başlayacağım ve elimde ikinci el bi kitap var.

Dikkatimi çeken kısım ise kitabın sayfalarının ve bölüm numaralarının ilerledikçe azalıyor olması... Bu kitaba veya yazara özgü bir şey mi yoksa basım hatası mı?
(4) 

Kardeşe Akbil Çıkarma

chicha #864088 
Kendisi hafta sonu buraya gelecek ve öğrenci belgesi burs vs. işleri için elimde var şu an. O geldiğinde bi daha zaman kaybetmemek adına öğrenci belgesi ve dekontuyla akbil işini benim halletmem mümkün mü?

Herhangi bi kimlik ibrazı falan isterler mi?
(9) 

Doğalgaz Olmadan Yumurta Haşlamak

chicha #863203 
Nasıl olur?

Not: Elektrik ve su ısıtıcı var.
(6) 

Fiyat Performans Canavarı Basic Tişört

chicha #857684 
Pamuklu ve siyah bir tişört almak istiyorum kışın gömleğin, uzun kollunun altına giymek için, nereden alsam?
(14) 

Seks bir ilişkinin körükleyicisi midir yoksa tam tersi mi?

chicha #850028 
Bugün bir karşı cinsten bir arkadaşımla(kadın) bu meseleyi konuştuk ve bana seksin ilişkinin olmazsa olmazı değil, bir çeşit açgözlülük mekanizması olduğunu söyledi.

Yani nasıl öldürme içgüdümüzü bastırmayı öğrenmişsek, bu dürtüyü de bastırabileceğimizi, seksin sadece birtakım dürtüleri açığa çıkarmaktan ibaret olan, bir insanı daha fazla sevmeye iten ve daha sonrasında da ilişkinin bir rutini, bir ödülü haline geldiğini söyledi.

Siz bu düşünceye katılıyor musunuz? Seks olmayan bir ilişki ne kadar sağlıklı? Seks sayesinde tahammülün artması doğru bir tespit mi?(Bu kısım beylere daha çok)
(4) 

Mobil Uygulama Geliştiriciler

chicha #826764 
Yarın bi firmanın mobil departmanı ile görüşmeye gideceğim.

Hem Android, hem iOS için eleman arıyorlar ve benim her ikisinde de tecrübem yok. Gönlüm iOS'tan yana ama nedenleriyle birlikte olurunu, olmazını söylerseniz ona göre hareket edebilirim.

Bir de görüşmeye neleri bilerek gitmeliyim? Görüşmede dut gibi oturmak istemiyorum.
(1) 

Terleyince Hasta Olmak

chicha #823578 
Terlediğimizde rüzgarda durunca, soğuk su içince neden hasta oluyoruz?

Vücuttaki ani ısı değişimi mi sebep oluyor buna?
(17) 

Koruyuculuk mu Paranoya mı?

chicha #808011 
Kardeşim 19 yaşında, yaşına göre fazlasıyla olgun ve efendi bir çocuk. Kuzenim(dayımın kızı) 17 yaşında ve kardeşim onun abisiyle çok iyi anlaştığından sık sık dayımın evine girip çıkıyor, onlarda kalıyor vs.

Birkaç gün önce kardeşim yine onlara gidecekmiş ama küçük kuzen evde tek olduğu için yengem anneme "Ona çok güveniyorum, çok da seviyorum ama gelmesi uygun olmaz" gibisinden bir şey söylemiş. Ben acayip bozuldum bu duruma ve annemle bayağı tartıştık. İşin ilginç tarafı annem de yengeme hak veriyor ve öncesinden de halama gideceğim zaman aynı şekilde beni uyarma gibi bir hata yapmış ve ağzının payını almıştı.

Ben mi anlamıyorum, onlar mı abartıyor size de bi danışmak istedim. Yani ipsiz sapsız adamlar değiliz, bahsettiğimiz kişiler birinci derece akraba ve kimsenin aklına öyle bir şey gelmez sonuçta yanılıyor muyum?
(3) 

Google Telefon Doğrulamasını Atlamak

chicha #790526 
Yeni bir blog açacağım ve bir Gmail hesabı açayım dedim ama Google telefonla doğrulama yapmamda diretiyor, ben de inat ettim kendi numaramla yapmak istemiyorum doğrulamayı. İnternette birkaç çözüm denedim ama bulduğum numaralar daha önceden defalarca kullanıldığı için onları kabul etmiyor.

Başka bir çözüm önerisi olan var mı?
(2) 

Laptopta Kamera Işığı Sorunu

chicha #789796 
Duyurunun Kevin Mitnick'leri,

Kameramın ışığı neredeyse sürekli yanıyor, bazen yeniden başlatınca sönüyor ama son zamanlarda iyice paranoyak olmaya başladım sayesinde.

Windows 8.1'i birkaç aydır lisanslı kullanıyorum ve virüslü sitelerden fazlasıyla uzak duruyorum. Sebebi ne olabilir bunun? Kameraya bant yapıştırmak dışında bir çözümü var mıdır?
(4) 

Dışarıda Duran Alkol Sorunu

chicha #789617 
Birkaç ay önce aldığım birer litrelik viski ve jager birkaç kullanımdan sonra odamın bir köşesinde kaldı. Havaların da sıcaklamasıyla birlikte bunlara bir şey olur mu sorusu kafamı kurcalıyor.

Buzdolabına koysana diyenler şu an buzdolabım arızalı, bir süre daha dışarıda durmaları gerekecek :/
(2) 

Touchpad Kaydırması Tersine Çalışıyor

chicha #777603 
Lenovo G580 bilgisayarım var ve Windows 8.1 x64 kullanıyorum. Bütün sürücüler güncel ama touchpad'i sayfada aşağı kaydırdığımda sayfa aşağı inmesi gerekirken yukarı çıkıyor. Synaptics'in sitesindeki son sürücüyü yükledim, kaldırdım, bir daha yükledim düzelmedi hala.

Bu can sıkıcı saçma olayı nasıl çözeriz?
(5) 

Bilgisayar değiştirme

chicha #771429 
Kardeşimin bilgisayarıyla kendiminkini değiştireceğim ama sadece hard diskleri değiştirmek yeterli olur mu? Formatla uğraşmak istemiyorum.

Bilgisayarlardan biri Samsung(Windows 8) biri Lenovo(Windows 7)
(1) 

Ürün Geri İadesi

chicha #770514 
Doğal ve bitkisel ürünler satan bir arkadaşımdan duş jeli alacaktım, konu konuyu açtı ben de çok beyaz olduğumdan, biraz güneşte kalsam yengeç gibi kızardığımdan ve bir güneş kremi almam gerektiğinden bahsettim. O da ben satıyorum diyince bir tane 50 faktörlük kremi kaptım.

Akşam eve gidince bi bakayım kremlere derken gayet bildiğim bir-iki markanın güneş kremlerinin gayet benim aldığımın yarı fiyatına satıldığını gördüm ve enayi gibi hissettim kendimi.

Bu kremi arkadaşa kırmadan, bozmadan nasıl iade edebilirim?
(8) 

Peniste idrar sırasında yanma

chicha #764204 
Yaklaşık bir haftadır idrar sırasında bir yanmadır gidiyor. Bugün dışarıdan geldiğimde daha dün giydiğim boxerın ön kısmında bir sürü sarı leke gözüme çarptı.

Sebebi ne olabilir bu yanmanın ve lekelerin?
(6) 

Sözlükte Eksi Artı Oy Nasıl Anlaşılıyor?

chicha #761782 
Zamanın ötesi kavramı da yalan olduktan sonra bazı yazarlar hala "Bu kadar eksilediğinize göre... " şeklinde editler yapıyorlar.

Nasıl anlıyor millet o kadar eksilendiğini, bir şey mi kaçırıyorum?
(1) 

Tchibo Erkek Kol Saati

chicha #760623 
www.tchibo.com.tr
www.tchibo.com.tr

ikincisi daha bi hoşuma gitti ama karar veremedim. sizce hangisi? ayrıca fiyatına göre nasıl saatler? bayağıdır saat almak istiyorum ama düzgün bir şey için para biriktirmem lazım, bunlardan biri günlük kullanımda idarelik olacak işte.
(5) 

Yanak İçi Beyaz Çizgi

chicha #751473 
Birkaç gün önce dişlerimi fırçalarken her iki yanağımın dişlerin birleştiği kısmında yatay bir beyaz bir çizgi olduğunu fark ettim.

Daha önceden oradaydılar da ben mi fark etmedim bilmiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir alışkanlığım yok, öyle stresli bir dönemde de sayılmam.

İnternette gece plağı kullanımı önerilmiş ama bunu geçirmenin başka bir yolu ya da tedavisi var mıdır?
(4) 

Salcano NG-650 Bilen, Kullanan?

chicha #745477 
Yaklaşık 15 yaşında bir bisikletim var ve yaz gelmeden yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum.

İkinci el orta seviye bir MTB almayı da düşündüm ama NG-650'lerin 29" olanları da beni cezbediyor. Bu bisikleti önerir misiniz yoksa başka bir marka ve modele mi yöneleyim? (185 cm, 76 kiloyum)
(1) 

Soğuk bir insan olmak

chicha #743695 
Yeni tanıştığım insana alışmak hep vakit aldıysa da bazı insanlara çabucak ısınıyorum. Sorun şurada ki ben gerçekten içten bir şekilde konuşuyorsam bile karşımdaki ne kadar da soğuk biri olduğumdan ve hep böyle olup olmadığımdan dem vuruyor. Somurtkan ya da suratsız biri de değilim ama tanıştığım hemen hemen her kadından böyle bir geri dönüş almak rahatsız ediyor.

Ne yapabilirim ki bu durumun üstesinden gelebilmek için?
(2) 

IKEA Masası Taşıma

chicha #742480 
IKEA'dan çalışma masası almayı düşünüyorum da evim metroya yakın olduğu için Bayrampaşa'dakinden aldığım masayı tek başıma eve taşıyabilir miyim?

Alacağım masa en fazla 150 cm olacak ama ağırlığı hakkında herhangi bir bilgim yok.
(1) 

Elektrik Faturası

chicha #737771 
İki ay önce başkasının üzerine olan faturayı ev arkadaşım üzerine aldı ve o gün bu gündür az kullanımdan dolayı faturalandırma yapılmadı yazıyor faturada.

Çatır çatır kullanıyoruz çamaşır makinesi, bilgisayar, buzdolabı vs. ve normalde 30-40 tl'den aşağı gelmeyen fatura yerini az kullanıma bıraktı. Sebebi nedir ki bu durumun?
(2) 

Taksim/Galata Köprüsü Rakı İçilecek Mekan

chicha #736855 
Cumartesi bir arkadaşımla rakı içelim diyoruz ve öğrenci dostu bir mekan arıyoruz. Nereleri önerirsiniz, rezervasyon yaptırmak gerekir mi?
(12) 

Sevgiliyi Karşılama Karmaşası

chicha #729519 
Yaklaşık bir buçuk aydır gayet iyi giden bir ilişkim var ve kız arkadaşım iki hafta sonra buraya gelecek. Biletini aldıktan sonrasında defalarca o gün ve o hafta sonu neler yapacağımızı, gideceğimiz yerleri vs. konuştuk ama ben hafta içi çalıştığım için ve o öğleye doğru Atatürk havaalanına geleceği için çalıştığım yere çok yakın olan metroda buluşuruz gibi bir plan yapmıştık.

Dün gece bana bir konuda çok kırgın olduğunu söyleyince ben ısrar ettikten sonra konunun ne olduğunu söyleyeceğini ancak kesinlikle o söyledikten sonra onun istediği gibi davranmamamı çünkü işin işten geçeceğini tembihledi ve benim onu havaalanında karşılamayı düşünmemiş olmamın öküzlük kalıplarını zorladığını anlattı. E çalışıyorum falan derken uçağın 11:40'ta ineceğini ve bunun bana engel olmayacağını da ekledi. Göt gibi kaldıktan sonra haklı olan sevgili ve benim öküzlüğüm temalı bir sürü cümle kurdum ve telefonu kapattıktan sonra bok gibi hissederken iki hafta içinde illa aklıma gelirdi benim, yok lan o kadar da öküz olamam falan dedikten sonra önce kendimi sonra onu rahatlattım.

Şimdiii ben havaalanına gitmezsem öküzlüğüm noter tasdiki ile belgelenecek ama eğer gelirsen suratımı asarım ve o zaman da hiç çekilmem, üstelik kavga çıkar dediği için de biraz endişeliyim. Aklıma bir buket çiçekle havaalanında beklemekten başka bir şey gelmiyor. Önerisi, daha iyi bir fikri olan?
(1) 

Algoritma Analizi

chicha #723520 
Bu dönem kendi okulumda açılmadığı için algoritma analizi'ni başka üniversiteden almam gerekecek.

Elimdeki seçenekler ise İTÜ ve Marmara.

Okulu yeteri kadar uzattığım için öğrenme isteğim pek kalmadı. Hangisinden daha kolay geçerim?
1 ... 89101112   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık