(5) 

Paslanan banyo rafı ? KOÇTAŞ

tavish11 #1019324 
Koçtaş'dan aldığım şu banyo rafının uçları paslanmaya başladı.Üzerine direkt su temas etmiyor ama banyo ortamı olduğu için buharlı/sıcak ortam zarar veriyor sanırım. İyi de ben bunu zaten banyoda kullanmak için aldım. Banyoda zarar görecekse banyo rafı olmasının ne anlamı var?

Fişi falan duruyor. Götürsem geri alırlar mı ya da değişim yaparlar mı?

www.koctas.com.tr
(3) 

Abd vize başvuru sorusu ACİL

tavish11 #1019301 
Yarın 10da randevum var.

Vize ücretini kredi kartımla ödedim. Ödediğime dair dekont götürmem gerekli mi? Akbank kredi kartıyla ödedim. Böyle bir dekont yok. Ekstreyi mi götüreyim?
(3) 

Motorsiklet ehliyet fiyatı hesaplı mı?

tavish11 #1019245 
Yer: İstanbul/Fatih

B sınıfı otomobil ehliyetim var. Motor ekleteceğim.

Kurs

200 Kurs ücreti
110 Direksiyon ücreti
Ek olarak 30 dk motor sürüş dersi veriyor.

Emniyet

126
119

Toplamda 555'e mal oluyor.

İyi mi?
(11) 

Borsadan anlayan?

tavish11 #1019055 
Bir arkadaşımın yönlendirmesiyle borsaya girdim. EGEEN isimli hisseden 29 lot aldım. Aldığımda 342 idi. Şimdi 310.

32x29= 928 lira zarardayım.Zararımı kurtarabilir miyim? Kar etmesem de olur
(5) 

Annemle hiç anlaşamıyorum

tavish11 #1018285 
Annemle yaşıyorum ama hiç anlaşamıyoruz. 23 yaşına geldim. Hala dışarda kaldığım zamanlar kendi kendine triplere giriyor. Telefonla arıyor. Çocuk gibi azarlıyor. Herhangi bir konuda dışarda ne duyduysa doğru o. Benim söylediğime inanmıyor. Dediğim dedik. İlla benim söylediğim olacak diyor. Kendi bildiğini okuyor. Özellikle de bu beni deli ediyor. Bunun dışında en büyük sorun da ortak noktamız olmaması. Bunu ona da kaç kez söyledim. Sürekli köyden veya akrabalardan bahsediyor. Bir gün de oturup sinemada yeni film çıkmış demedi. Ya da günlük sıradan bir olay hakkında konuşmadı. Sürekli akrabalar şunu yapmış, üst kattaki komşu böyle dedi. Köyde şu oldu. Hiç Bu konular benim hiç ilgimi çekmiyor.

Tek çocuk olduğum için 2.bir alternatif de yok. Ama yalnız yaşamayı çok istiyorum. Tamam annemdir ama belli bir yaştan sonra insanların artık kendi hayatını çizmesi gerektiğini düşünüyorum. Şuan yalnız yaşamaya yetecek gücüm yok ama hayatıma bu kadar müdehale etmesininden çok rahatsız oluyorum. Sigara kullanmam. İçkiyi de uzun zamandır içmiyorum. Part-time çalışıyorum. İş okul derken kendime zaman bulamıyorum. O yüzden yalnız zaman geçirmeyi seviyorum. Ya da işten eve geldiğimde biraz pozitif bir ortamla karşılaşmak istiyorum. O kendi meşgalesine baksın ben kendi meşgaleme bakayım. Hiç zaman geçirmeyelim demiyorum. Mesela bir konu olur karşılıklı fikir paylaşırız ama yok. Sıfır. Tamam evde çoğu işi o yapıyor. Yemek, bulaşık, çamaşır ama bunları benim yapmama fırsat tanımayan kendisi. Mutfağa sokmaz beni. Bir gün yanına alıp bak oğlum şunu böyle yapacaksın biraz da şundan kattın mı çok güzel olur dememiştir. Ama yemeği hazırlar masaya önüme koyar. Ben bunu istemiyorum. Mesela yazın 1 aya yakın yalnız yaşadım. Hayatımın en zevkli anlarıydı. Hiçbir şeyden de eksik kalmadım. Yemek, çamaşır, bulaşık vs.

Konuşarak bile anlaşamıyoruz bir süre sonra bağırışmaya başlıyoruz. Bu durumdam gerçekten çok sıkıldım.

Ne yapmalıyım?
(7) 

Ev alamamak

tavish11 #1017970 
Selamlar arkadaşlar.

Elde birikmiş 130bin lira para var. Kendimi fazla zorlamadan şöyle 160-170 bin liraya Beylikdüzü'nden bir ev alayım diyorum ama alamıyorum.

Sahibinden.com'da ilanları takip ediyorum. Birbirine benzer yüzlerce ilan var. Beylikdüzü'nde Barış ve Cumhruiyet mahallelerinden ev bakıyorum ama internetten gördüğüm farklı, gerçekte olan farklı. Gerçekteki halinin takibini şuan yapamam. Çünkü Beylikdüzü'ne gidip koşturmak, gezmek gerekir. İş-güç buna müsade etmiyor.

Ne yapmalı?
(2) 

YÖK'ün yeni P.Formasyon kararı

tavish11 #1017605 
Yök ülke çapında formasyon sayısını 15bin ile sınırlandırmış.

www.ntv.com.tr

Her üniversitenin kontenjanı da şu şekilde olmuş

www.yok.gov.tr

Bu durumda üniversiteler formasyon programına öğrenci alırken neye dikkat edeceklerdir? Mesela not ortalamasının kaç olması gerekir?
(1) 

Ikea'nın mantar kapakları?

tavish11 #1016495 
Bu karaftan almak istiyorum.
m.ikea.com.tr


Yalnız duyduğuma göre bunun Sürahi şeklinde olanları koku yapıyormuş. Acaba bu mantar kapaklarda da böyle bir sorun var mıdır?
(2) 

Kapatılan Kredi Kartı

tavish11 #1016489 
Merhabalar


Garanti bonus genç kredi kartımı evimin yakınındaki şubede sözleşmeyi imzalayıp teslim almıştım. Ama aradan bir süre geçti. "Sözleşmeniz bulunmamaktadır. Lütfen en yakın şubemize gelip imzalayınız" diye bir mesaj geldi. Zaten pek kullanmadığım için takmadım. Kullanıma kapatıldı.

Çağrı merkezini arayıp kart numaramı girdim. "Tekrar açtırmak istiyorsanız 1'e basınız" dedi. Gerek duymadım, telefonu kapattım.

Şimdi ben öğrenciyim ama kart konusunda hassasım. 2 yıldır kredi kartı kullanıyorum. Sadece 2 kere son ödeme tarihini geçirdim. O da 1 gün.

1. Bu kartın kapatılması kredi notuma olumsuz yansımış mıdır?
2. Bu kart atıl durumda mı? İstediğim zaman açtırabilir miyim?

Şuan 3 adet kart kullanıyorum. Bunlar bana yetiyor. 4.fazla.
(4) 

Ticaret sicil gazete örneği

tavish11 #1016086 
ABD vizesi için bu belgeye ihtiyacım var. Aşağıdaki adrese şuan çalıştığım işyerinin ticaret sicil numarasını girdim. Yayınlanmış Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi İlanları (28 adet) sonuç bulundu.

www.ticaretsicil.gov.tr

En güncel olanı Nisan 2015 tarihine ait. PDF olarak kaydedip çıktı almam yeterli mi yoksa Ticaret Sicil Müdürlüğüne gitmem mi gerekli?

Teşekkürler.
(4) 

Scooter KM okunuşu

tavish11 #1015957 
postimg.org

Arkadaşlar bu motorun kilometresi nasıl okunuyor?

Fotoğrafta benim gördüğüm 174.577 (yüz yetmişdört bin beşyüz yetmişyedi)
İlanda yazan 17.500.

Scooter'larda km okurken en sağdaki rakam sayılmaz mı? Eğer sayılmazsa

17457 sayısı çıkıyor. Yani ilandaki bilgiyle aynı.
(2) 

Bulaşık makinesi tavsiyesi

tavish11 #1015697 
Selamlar

Evde 4 kişiyiz. Bir bulaşık makinesinden beklentim bulaşıkları iyi yıkaması ve uzun ömürlü olması.

Sizce hangi marka/modeli tavsiye etmeliyim?

Teşekkürler.
(1) 

Edirnede gezilecek yerler?

tavish11 #1014094 
Arkadaşlarla günübirlik Edirne'ye gideceğiz. Nereleri gezelim? Araba var.

Yapmayı düşündüklerimiz

Selimiye camii
Meriç Nehri
Yakınlardaki müzeler
Ciğer yemek

Başka ne yapılabilir?

Teşekkürler.
(2) 

Sifon tamiri

tavish11 #1012960 
Şu şekilde duvara gömme biçiminde olan sifonlar bozulduğunda tamiri nasıl oluyor? Fayansı kırmak mı gerekiyor?

Her seferinde fayans kırılcaksa sifon dışarda dursun sanki çok yer kaplıyor.Evet kafama bu takıldı... :/

i.hizliresim.com
(3) 

Korece bilen birisi arıyorum. Bi buldurun be

tavish11 #1011821 
İstanbulda ara sıra önünden geçtiğim bir ev var. 2 katlı ahşap. Yeni ve bakımlı. Klasik 5 katlı binaların arasında yani bir mahalle içerisinde kalmış şirin bir ev. Yanında boşluk var bahçe olarak kullanılıyor herhalde. Kısaca tam yaşanıcak yer valla.

Benim dikkatimi çeken kapıdaki Korece yazı. Bu ne anlama geliyor bilen var mı?
Özel mülk mü acaba?

Fotoğraf ektedir.
(4) 

Sararan kitapları korumak?

tavish11 #1011809 
i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Arkadaşlar kitaplarım elden gidiyor... Tozlanmasını anlıyorum da sayfaların sararmasını nasıl önleyebilirim? Kitapların üstü sararmış, bazılarında sayfalara da sıçramış.

Bu akşam oturdum üstlerini tek tek ıslak mendille silip hemen peşinden saç kurutma makinesiyle kuruttum. Bi nebze olsa düzeldi ama sarılık duruyor hala. Ondan sonra içerdeki odadan salondaki kitaplığa aldım hepsini. Bu durum çok canımı sıktı. Ne yapmak lazım?
(3) 

Salata adı

tavish11 #1011796 
i.hizliresim.com

Geçenlerde IKEA da yemek yemiştim. Şu salatanın adı neydi unuttum aklıma takıldı? Havuçlu olan
(3) 

M.Kemal çizimi

tavish11 #1009385 
Asker kiyafetleri içindeki M.Kemal, canavar şeklindeki yobazlığa kılıcını saplıyor. Böyle bir çizim vardı. Twitter da görmüştüm ama bulamadım. Bi buldurun be
(3) 

7Haziran - 1 Kasım

tavish11 #1007830 
Bu duyuruyu farklı kesimlerden insanların yorumlarını merak ettiğim için açıyorum. Malum siyaset konusunu sosyal hayatta rahat rahat "tartışma" imkanı yok. İnsanlad dozunu kaçırıp yanlış yerlere çekiyorlar.

Ben 7 haziranda oyumu HDP ye attım. Kürtlerin mecliste temsil edilmesini baraj altında kalmamasını istiyordum. Seçimlerden sonra ortalık tekrar karıştı. Tam anlamıyla bir savaş yaşandı. Keşke bunlar hiç yaşanmadaydı. İnanın nasıl bu kadar çiddetli bir savaş başladı hatırlayamıyorum bile. HDP barajı geçmişti, koalisyon, görüşmeler derken birden her gün şehit haberi gelmeye başladı. Doğu illerinde sivil kayıplar, sokağa çıkma yasakları...

Ben 1 kasımdaki seçimde oyumu CHP ye vermeyi düşünüyorum. HDP nin barajı aşacak bir tabanı olduğunu ortaya çıktı. Bunun dışında PKK nın kontrolsüz bir güç olduğunu düşünüyorum. Serseri bir kurşun gibi. CHP nin de olumsuz taraflaro var ama ben iktidar için en yüksek olasılığa sahip partiye yöneliyorum. CHP içinde de takip ettiğim bazı milletvekilşeri var. İyi br muhalefet yaptıklarını düşünüyorum.

Sizin bu konuda yorumlarınız nelerdir? 1 kasım seçimlerinizde seçiminiz eskiye göre değişecek mi? Hazirana göre?
(7) 

Beli korumak?

tavish11 #1005903 
Part-time çalışıyorum. Bazen ağır ürünleri kaldırıp indirmemiz gerekebiliyor. Bir şey kaldırabileceğim zaman dizlerimi kırarak kaldırmaya dikkat ediyorum.

Belimin zarar görmesini engellemek için başka nelere dikkat etmeliyim?

Teşekkürler.
(1) 

Çapa Tıp Fakültesinde Sperm Testi

tavish11 #1002062 
Yaptırmam gerekiyor. Çapadan bir türlü randevu alamıyorum. Direkt gitsem ücret ödeyerek test yaptırabilir miyim?

Öğrenciyim aynı zamanda part time çalışıyorum. GSS ye tabiiyim sanırım.
(5) 

Yağmurda ortaya çıkan şemsiye satıcıları

tavish11 #1001476 
Bugün taksimde yağmura yakalandım. Bir 10-15 dk kenarda dikilip azalmasını bekledim. Dikilmeye başlamışken bir şemsiyeci hemen gelip tezgahı kurdu. Durduğum süre boyunca 15 tane şemsiye sattı.

Üstelik 7 liraya. Yabancı bir çift 5 lira var sadece üzerimizde dedi. Satmadı. Çift bir süre dikildikten sonra verip almak zorunda kaldı.

Böyle uzaktan bakınca çok kıyak bir iş gibi gözüktü. O şemsiyelerin maliyeti fazla durmuyor. Olay işlek cadde + yağmuru yakalamak.

Sizce de öyle değil mi? 7x15= 105 lira iyi para
(2) 

İSKİ Tesisat sorunu ve masraflar?

tavish11 #1000265 
Arkadaşlar merhabalar.

Tesisatımızın eski olması ve patlaması sebebiyle 2 gündür suyumuz yok.



i.hizliresim.com


Ben B binasında ikamet ediyorum. Kiracıyım.

Binamızın suyu arka taraftan çekilmiş. Sol yanımız boşluktu. Sonra buraya A binası yapıldı. Zamanla borular eskimiş ve patlamış. Şuan sular kesik. Eskiden boşluk olan yere A binası yapıldığı için borulara müdahale şansı çok zor. Çok masraflı olacak.

İSKİ'yi aradık durumu bildirdik. Geldiler. B binasının sokağının başından kazılarak yeni hat çekilmesi gerektiğini söylediler. Kapıya kadar getirir bırakırlarmış. Kapıdan sonra içeri bağlanması bina sakinlerine ait demişler. Ayrıca sokağın başından binanın önüne kadar hat çekilmesini de faturaya yansıtacaklarmış.

1.) Binamızın önüne kadar su getirmeleri zorunlu değil mi? Faturaya yansıtma hakları var mı? (Doğalgazın kapımızın önüne getirildiği zamanı hatırlıyorum. Para istememişlerdi)

2.) Binanın içine karışmama hakları var mı? Neden suyu kapıda bırakıyorlar Getirmişken bağla işte?

3.) Tesisat eski olduğu için patlamış. Eğer olur da fatura yansıtılırsa bu masrafları kiracı mı ödemeli ev sahibi mi? Ayrıca İSKİ kapının önünde bırakırsa suyu içeri bağlamak için bir de tesisatçıya para vermek gerekecek. Bu parayı yine kiracı mı ödemeli ev sahibi mi?


2 gündür susuz ve çok sinirliyim. Taşınmayı dahi düşünmüyorum. Kanun/yönetmelikten kaynak gösterebilirseniz İSKİ nin ve ev sahibinin yüzüne yüzüne çarpmak istiyorum.

Çok teşekkür ederim.
(6) 

Grip aşısı olayım mı?

tavish11 #999891 
Arkadaşlar zaten gribim şuan. İşyerinde liste oluşturuyorlar. Haftaya çalışanları aşılayacaklar.

Aşı olayım mı? Sık sık hasta olan bir insanım. En azından kışın falan korunurum??
(6) 

İnternetin çok pahalı olması

tavish11 #995418 
Az önce faturaları öderken gözüme çarptı. Yuh dedim. Gerçi internet faturasına telefon da dahil ama telefon dahil olmasa da her halükarda 15 lira alıyorlar. Ben de zaten her ay telefon payı için max 18 ödüyorum.

İnternet 86,75

Elektrik
Su
Doğalgaz 80

Fotoğraf ektedir...
(4) 

Diş taşı oluşumunu engellemek

tavish11 #995356 
Geçenlerde dişime dolgu yaptırdım. Bu sırada da diş taşlarını temizlettim.

Düzenli olarak sabah-akşam dişlerimi fırçalıyorum. (Diş macunu Sensodyne) Üzerine de Signal'in ağız bakım suyuyla çalkalıyorum.

Bu sefer dikkat ettim. Dişlerimin iç tarafında çok az diş taşı oluşmaya başlamış sanki. Dişlerimin iç tarafında diş teli olduğu için fırçayı elimden geldiğince diblere ulaştırmaya çalışıyorum.

Şimdi ben bu diş taşlarını nasıl önleyebilirim?

Teşekkürler.
(3) 

Sıvı sabunlar arasındaki fark nedir?

tavish11 #994726 
Mesela BİM'den alınan bir sabunla Migros'tan alınan markalı bir sıvı sabun arasındaki fark nedir?

Sabunu kaliteli yapan detaylar nedir?


Teşekkürler
(3) 

Rockrider 500 alayım mı?

tavish11 #994121 
www.decathlon.com.tr

Çapa-Beyazıt arası kullanacağım arasıra da sağa sola gezmeye giderim.
(2) 

Emniyet kilidi montajı

tavish11 #993747 
Merhabalar

www.koctas.com.tr

Bu ürünü çelik kapıya nasıl monte edebiliriz? Matkap mı gereklidir hangi boy uç lazm?
(3) 

Ikea prizleri neden sert?

tavish11 #990806 
www.ikea.com.tr

Bu prizlere fiş takarken güç uygulamam gerekiyor. Aynı zamanda çıkartırken de öyle. Neden bu kadar sert?
(3) 

ABD Uçak bileti

tavish11 #989548 
Ekim ayında 2 haftalığına New York'a gideceğim.

Yurtdışı uçak biletlerinde uzun süreli rezervasyon yapılamıyor sanırım. O yüzden iptal edilebilir (vize çıkmaması riski için) bilet satın almak istiyorum.

Bunu en uygun nereden alabilirim? (İptal durumunda bana sorun çıkartmayacak)
(2) 

Mojito

tavish11 #989392 
Taksimde nereyi tavsiye edersiniz. Sessiz sakin hoş müzikli bir yer olursa iyi olur.

Kız arkadaşla oturup, mojito içilecek (yazın finalini yapalım dedik)
(2) 

Şofbeni sökmek

tavish11 #989021 
Banyoda doğalgaz takıldığı günden beri boş boş duran bir şofben var. Bunu sökmek istiyorum ama şofben sigortaya direkt bağlı.

Sökme işlemini kendim yapabilir miyim yoksa elektrikçi çağırmak mı gerekir?
(3) 

Uno 70 S alınır mı?

tavish11 #982263 
7.300 liraya buldum bir tane. LPG si var. Araba iç dış temiz. Haziran 2017ye kadar da muayenesi varmış.

Benim ilk arabam olcak.21 yaşındayım. Bütçe olarak maximum 10bin lira ama 7-8 verirsem benim için rahat olacak.

İnternetteki genel yorumlara bakındım biraz. Mesela frenleri zayıf denmiş.Fazla hız yapılmaz denmiş. Zaten fazla hız yapmayacağım da frenleri çok mu zayıf? Durduk yere tutmamazlık yapar mı mesela?

Tavsiye eder misiniz?
(16) 

Emniyet müdür yardımcısının cinayetten tutuklanması

tavish11 #981781 
www.radikal.com.tr


Cezaevine gönderilmiş. Bu durumda akıbeti sizce ne olur? Motorsikletlinin evine kadar takip edip silah göstermesi hafifletici sebep olur mu?
(5) 

Hangi cloud?

tavish11 #981387 
Şuan Google Drive kullanıyorum ama bana yeterince pratik gelmiyor.

Yandex Disk'e doğru kayasım var ama uzun süreli kullanımda sıkıntı yaşar mıyım? Google 'ın adı yetiyor valla. Dağ gibi Google.

Yaklaşık 2 GB veri taşıyacağım ve + 10 gb daha yükleyeceğim.
(2) 

İş başvurusu

tavish11 #980570 
Şuan part-time olarak bir mağazada çalışıyorum. Ama internetten sabah saatlerinde yapabileceğim başka bir işe başvuracağım. Bu yere part-time çalıştığımı söylemeli miyim?
(2) 

Samsung Note 3 Şarj Aleti

tavish11 #978178 
Kaybettim.

Yenisini almam lazım. Yan sanayi ürün kullanmak istemiyorum. Şu orijinal midir? Daha ucuza bulabilir miyim ?

www.pdateknoloji.com
(5) 

Emlakçı

tavish11 #976644 
Sahibindende bir ev beğendim. Emlakçı tarafından ilan açılmış. Örneğin Ahmet Emlak. Ama salonun fotoğrafında dikkat ettim pencerede başka emlakçının adı yazıyor. Mehmet Emlak diye. Ama numarasını okuyamadım.


Sanırım aynı ev 2 emlakçı almış. Ben şimdi öncelikle evin sahibine ulaşmak istiyorum. Ama evin adresini bilmiyorum. Emlakçılarla uğraşmadan, yer gösterme sözleşmesi imzalamadan nasıl ulaşabilirim?
(3) 

Banyo için duvar kağıdı?

tavish11 #976009 
Banya biraz eski. Boya yapılsa da duvarları kabarıyor. Bunun için su geçirmeyen duvar kağıtları varmış. Vinil duvar kağıdı diyorlar.

Bunlardan alsam pratik bir çözüm olur mu?

urun.gittigidiyor.com


Mesela şu fiyat olarak uygun ama kaç metre olduğu yazmıyor. 1 metre midir?
(1) 

Ipad air ile Ipad air 2 arasında çok fark var mı?

tavish11 #975698 
Ipad air almayı planlıyorum. 2 ile arasında çok fark var mı
(1) 

Xiaomi Yi alayım mı?

tavish11 #975107 
Ne zamandır bu aksiyon kameralarından almak aklımda. İlk başlarda gözüme SJ4000 i kestirmiştim ama gördüm ki bu Xiaomi daha iyiymiş.

Ekşide gördüğüm kadarıyla bir sitede 67 dolara düşmüş. Şuan acil ihtiyacım yok ama alırsam kullanırım. Sizce alayım mı yoksa ilerleyen zamanlarda da bu fiyatlara düşer mi?
(3) 

Zaman ayarlı priz

tavish11 #974769 
www.ikea.com.tr

Bundan alsam gece yatarken telefonu şarja taksam ayarlayınca 2 saat sonra kapatır mı?

Aydınlatma için bilgi vermişler. Telefon konusunu merak ettim.
(22) 

Çekip gideceğim bu ülkeden

tavish11 #974755 
www.radikal.com.tr

Şunu okudum da baya ilgimi çekti. Aramızda çekip gidenler var mı?
(2) 

Note 3 Lolllipop çıkmış

tavish11 #974282 
Yükleyeyim mi kasma falan var mı.?
(3) 

Japon Yeni'ni bankaya koymak

tavish11 #973733 
Merhabalar

Elimde 1 200 000 Japon Yeni mevcut. Türk lirasıyla 26bin lira yapıyor. Ben bu parayı Japon yeni olarak bankada saklamak istiyorum.

Hesap işletim ücreti ödemeden hangi bankaya koyabilirim?
(1) 

Vodafone liralar boşa gitti

tavish11 #971926 
Vodafone hattımda Altın Tarife 1 GB isimli paketi kullanıyorum. Her ay 18 lira yüklüyorum 500 dk 1000sms ve 1gb. Normalde internetten kontör yükler yüklemez paket aktif olurdu.

Bu ay lirayı başka bir telefondan transfer olarak aldım. Gece yatmadan 18 lira transfer edildi. Sabah paket olmuştur diye sağı solu aradım baya. Bi baktım liralar bitmiş. Farketmemişim. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
(4) 

Doğum günü için hediye kolye tavsiyesi?

tavish11 #970456 
Kız arkadaşım için (her ne kadar klasik olsa da) altın kolye almak istiyorum. Model konusunda kararsız kaldım.

Tavsiyede bulunur musunuz?
(4) 

Hostel açmak ve işletmek

tavish11 #967388 
Geçenlerde kuşadasında bulundum. Kaldığımız hostelin sahibi uzun yıllar yurtdışında yaşamış (20 yıl) ve en sonunda buraya yerleşmiş ve bir hostel açmış. Artık buradayım diyor.

Böyle bir iş kurmak çok zor mu?

Sanırım önce bir bina bulmak ve bunu elden geçirmek gerekiyor. Bina dışında oda için malzemeleri toptan satın alınır. Ama hostel açmak için izinleri, rüşveti vb. şeyleri var mıdır?

Mesela benim cebimde para olsa gidip bu işleri yapabilir miyim?
(1) 

Karavan yapmak ve seyahat ederek yaşamak

tavish11 #967062 
Şöyle bir siteye rastladım

vandogtraveller.com

Oldukça güzel olmuş. Karavanın içerisinde de her şey var. Böyle bir şey yapmak Avrupada kolay mı. Arabayı ebay den almış.

mobil görünümden çık