(6) 

Turkcell hotspot ücret durumu ?

tekil3.şahıs #1328702 
Sözlükte herkes hatlarını iptaş ettireceğini duyurmuş ama ben tam olarak anlamadım arkadaşlar.

Hotspot denilen şey şu en çok kullanılanılan vpn markası hotspotshield mi ? Yoksa herhangi bir markanın vpn si ( mesela bende proxy master adlı vpn uygulaması mevcut ) mi kastedilen ?

Turkcell önümüzdeki dönemde benim olan interneti başkasıyla paylaşma mı ücretli hale mi getiriyor yoksa bu vpn ile kullanımda mı ücretli hale getiriyor ?
(2) 

Fotoğraf ve video alanında kendimi geliştirmek istiyorum.

tekil3.şahıs #1327755 
Şimdi olay şu ki, son yıllarda cep telefonlarının bile video fotoğraf kalitesi dslr veya amatör birçok kameranın yerine geçtiği için az çok herkes hünerlerini elindeki telefonlarla gösterebiliyor.

Biraz meraklı insan ışık nedir, ters ışık, alan derinliği, diyafram vs bunları merak edip kendini fotoğrafçılık dünyasının içinde bulabiliyor.

Ben de az çok meraklıyım ama benim derdim teknik bilgilerden ziyade, tekdüze pozlar yerine yeni bakış açıları kazandıracak çeşitli fotoğrafların yada instagrama konulan yarım dakikalık videolar gibi örneklerin çokça ve farklı farklı örneklerin olduğu bir sayfa var mıdır ?

Mesela şu kar yağarken birden slow hale geliyor video, veya hızlı hareket eden bir durumu yavaşlatan benzer örnekler oluyor. İşte bu ve benzeri video, yada kış temalı, ne bileyim portre başlığında arayıp bulabileceğim örneklerin olduğu bir site yada instagram sayfası vardır sanırım ?

Efenim ?
(10) 

İnternet ağının var gösterip internete giriş yapamaması

tekil3.şahıs #1324565 
Yaklaşık 2 ay önce turktelekom internet satın aldım ve tp link modem verip hizmet almaya başladım. Sorunsuz olarak wi fi ile hem televizyonumdan, hem telefonumdan hem de bilgisayardan giriş yaparak saat gibi çalışıyordu.

Ancak bir hafta 10 gündür müşteri hizmetlerine derdimi anlatamıyorum. Görselde ekran görüntüsünü verdiğim paylaşımda da görülüyorki internet ağı var ama web sayfasına giriş yapamıyorum. Bilgisayarımı başka bir internet ağını kullanarak denediğimde sorun yok. Tv ve cep telefonuyla hizmet alabilirken bilgisayarı açtığım zaman ağ hala var gibi görünüyor ama internete giremiyorum.

Nolur bilen biri beni kurtarsın bu illetten.

eksiup.com
(6) 

Kktc yi bileniniz var mı ?

tekil3.şahıs #1310365 
Ekimin ortasında balayı için 4 günlüğüne kıbrısta olucam. Elexus otel diye bir yer.

Gitmişken herkes parfüm ve içki ağırlıklı siparişlerde bulunuyorlar. Acaba nerede gezilir, nereden alış veriş yapılır. Şunu şuradan daha ucuza alabilirsin diyebileceğiniz önerilere ihtiyacım var.

Teşekkürler :)
(4) 

Büyük boyutlu dosyayı gönderememe sorunu

tekil3.şahıs #1309988 
10 yıldan belki fazla olan çekim videolarını arkadaşlarıma göndermek istiyorum ama whatsapp gruptan gönderemedim, facebook messengeri denedim yine olmadı.

Acaba bu konuda ne yapabilirim ?
(3) 

Psikolojiden anlayan var mı ?

tekil3.şahıs #1291335 
Mesela eskiden fetöcü olan bir akpli şimdiye kadar fetöyle olan bağını kimse deşifre edememiş olduğundan ve bu bağını kimse öğrenmesin diye fetöye en çok lanet eden en çok küfreden en koyu düşmanlık eden biri olarak davranıyor.

Bunun psikolojideki adı tanımı nedir ?
(3) 

Android telefonlarda zil sesi

tekil3.şahıs #1283110 
Daha önce iphone kullanan biri olarak istediğim zil sesini 1 tl karşılığında kesilmiş biçilmiş hazır vaziyette satın alıp zil sesi yapıyordum.

Androidde böyle bir şey var mı ?
(1) 

Kullanılmayan facebook hesabını kapatmak

tekil3.şahıs #1277575 
Yıllar önce açılan bir facebook hesabı var ancak mail adresi ve şifresi hatırlanılmıyor. İsim soyisim girince 2 tane hesap karşımıza çıkıyor.

Kullanılmayan hesabı kapatmak için nasıl bir yol izlemeli ?
(2) 

Youtube'den video nasıl indirebilirim ?

tekil3.şahıs #1275946 
Sabahtan beri playstore üzerinden denemediğim program kalmadı, telefonun zil sesini değiştirmek için bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum.

Biriniz yardımcı olsun lütfen.
(3) 

İnstagram hikayede fotoğrafın uzaması

tekil3.şahıs #1270332 
Hoşuma giden bir fotoğrafı hikaye olarak paylaşmak istiyorum ama fotoğraf uzuyor bozuluyor, nasıl halledebilirim ?
(27) 

Sevgilinize gelen mesaja nasıl tahammül ediyorsunuz ?

tekil3.şahıs #1268181 
Hemcinslerim, baylar !

Sorum size. Kız arkadaşınız kurumsal bir işyerinde çalışıyor olsa ve yaka kartından ismini soyismini aratıp özelden mesaj gönderseler ve sizinle her şeyi paylaştığı için bu durumdan da haberiniz olunca ne yapıyorsunuz ?

Ben hepsine ulaşıp, karşılıklı küfürleşiyorum. Ben de mi anormallik var, bu durum gayet normal mi, engelle geç.demek kadar kolay mı ? Yorum alabilir miyim ?
(2) 

Resimde paylaştığım maket uçağa benzer

tekil3.şahıs #1266806 
Bu maket uçağın benzerini nerelerde bulabilirim ? Mesela avmlerde hangi mağazalarda vardır ?
(9) 

atatürk havalimanından taksim'e

tekil3.şahıs #1265866 
havaş ile taksime gelmeyi düşünüyorduk ama sitesinde geçici olarak taksim ve havalimanı arasındaki servis faaliyeti durdurulduğu yazıyor.

başka ne kullanabiliriz, ucuz ve hızlı olarak ?
(4) 

Çiçek pasajında bugün itibariyle fiyatlar ?

tekil3.şahıs #1265495 
Cumartesi gecesi kız arkadaşımla istanbul'a gitmeyi planlıyoruz. Ben 5-6 sene önce kısa bi süreliğine istanbuldaydım ama öyle fasıl kültürüm pek olmadı.

Bu defa ise çiçek pasajında 20lik rakı ve üç dört mezeyle gece muhabbet edelim istiyoruz. Acaba kaç paraya mal olur ortalama ?

Ayrıca pazar gecesine kadar zamanımız var, boğaz turu ve galata kulesi, taksim gibi seçenekler haricinde nerelere gidilir ? Zamanımız kısıtlı elimizden geldiği kadar gezip dolaşıcaz...
(3) 

Ps4 store üzerinden satın alım yapanlar ?

tekil3.şahıs #1261333 
Arkadaşlar oyunlarımı genelde ps4 store üzerinden alıyorum ama aynı oyunun paket ve deluxe paket olarak farklı fiyatlarda satıldığını görüyorum.

Belirgin olarak ikisi arasındaki fark nedir ? Mesela call of duty wwii için ;

store.playstation.com

store.playstation.com

store.playstation.com
(3) 

iphone6 yı satıp samsung almak

tekil3.şahıs #1256241 
note8 yada s8 almak gibi bir planım var. birincisi acaba garanti süresi geçmiş bir iphone6 ne kadar eder ? turkcell bayileri eskiyi ver yeniyi al gibi kampanyalar yapıyor mu ve yapıyorsa, turkcell vb. gsm operatör merkezlerinden mi alınmalı yoksa teknosa vb. gibi büyük mağaza zincirlerinden mi almak daha güvencelidir ?

çünkü sözlükte yarım yamalak hatırlıyorum ama operatör merkezinden aldığı telefon ile ilgili rezalet başlığı açan yazar biri vardı.

iphone6 ön kamera 1.2 megapiksel. bu gerçekten çok can sıkıcı!

biri beni kullandığım torrent sitesinden kurtarabilir mi ?

tekil3.şahıs #1255290 
bir kaç yıl önce arkadaşımın davetiye göndermesiyle turknova.net isimli torrent sitesine üye oldum fakat aradığım hiçbir filmi bulamıyorum neredeyse.

yerine tavsiye edeceğiniz, hatta davetiye yollayabileceğiniz bol içerikli bir torrent sitesi var mı bildiğiniz ?
(3) 

İzmir’de parfüm nereden alınır ?

tekil3.şahıs #1240591 
Sevil-sephora-boyner ?

Sözlüğe baksam hiçbirinden almamam gerekiyor. Ne orjinal olmadığı kalmış ne gereğinden fazla pahalı olduğu. Memnun kaldığınız güvendiğiniz şube veya başka bir marka varsa tavsiyeniz nedir ?
(3) 

erkek giyim

tekil3.şahıs #1235398 
uzun kollu t-shirt, basic tarzında çok salaş olmasada üzerime yapışmayacak rahatlıkta ve etek kısmı mı ne oluyosa artık o kısımın lastikli olmaması gerekiyor, bu tarz modelleri hangi markalarda daha çok bulabilirim ?

örnek şu mesela; www.boyner.com.tr

bu değil ama ( bilek ve bel kısmı böyle olmasın ):

www.boyner.com.tr
(1) 

alsancak başta olmak üzere bildiğiniz kaliteli mekan ?

tekil3.şahıs #1227165 
Misafirim gelecek ve akşam cafeye bar'a takılabiliriz ancak öyle 80'ler 90'lar tarzı aşırı gürültülü clup yerine daha çok birbirimizin ne konuştuğunu duyabileceğimiz, menüsü güzel, nezih, hoş bir yer arıyorum. mesela bornova sokağında la puerta olması lazım, orayı tavsiye edenler oldu ?

İlla alsancak olacak diye bi şey yok, bornova da olabilir karşıyaka da :)
(4) 

appstore'de var mı ?

tekil3.şahıs #1176029 
geçenlerde bir olay oldu. kızın birinin telefonu çalınıyor, samsung s7. hırsız ekran kilidini açmaya çalıştıkça sistem hata veriyor ve neticesinde hırsızın haberi olmadan ön kamera ile fotoğrafı çekilip kızın e posta adresine gönderiliyor.

bu fotoğraf eşgal olarak polis merkezine iletildi. şimdi hırsızın yüzü belli ve aranıyor.

yani bu müthiş bir şey bence. az biraz baktım ama appstorede böyle bir şey bulamadım.

var mı böyle bir şey ?
(5) 

ps4 için gta v almalı mıyım ?

tekil3.şahıs #1170471 
şu aralar yeni almış bulunduğum ps4 için gta v alıp almamakta kararsızım. pes veya fifa konsolda tamam, uncharted'in bütün serilerini oynadım onda da sorun yok ama denemek için nostalji olsun diye gta vice city oynunuda indirdim ama görevleri tamamlamakta bilgisayardaki becerime göre epey bi zorlandım.

şimdi ben vice city de böyle zorlanıyosam acaba gta v in pek bi farkı olmayacak mıdır, alsam boşa mı almış olurum ? hile yazmak bayaa bi zor oluyodu :)

bir de ben online oynamıyorum hiç, daha tam adapte olamadığım içindir belki. store kısmında gta v tam oyun, paket, köpek balığı eklentileri vs. diye farklı ücretlerle satılıyor. açıklama kısmında online oyun için sanırım bu köpekbalığı eklentileri. bana tam oyun almak yeterli olacaktır sanırım ?
(5) 

Değişen apple cihazının sıfır olmaması

tekil3.şahıs #1162060 
Bi kaç gün önce burada yine servise verdiğim iphone 6 cihazımı üzerinden 15 iş günü geçmesine rağmen teslim alamadığımı paylaşmıştım ve sağolsun arkadaşlar apple müşteri hizmetlerinin ilgileneceğine dair yönlendirdiler. Kesinlikle fazlasıyla alakadar oldular, keşke daha önce aradaydım. Aynı gün nasıl olduysa günlerdir ' teslime hazırdır ' diye gelmeyen mesaj, görüşme yaptıktan dakikalar sonrasında aniden gelip teslim alabilirsiniz dendi.

Neyse telefon gelmesine geldi, üzerinde jelatiniyle fakat zaten internette swap adı altında aslında sıfır cihaz olmadığıyla alakalı görüşler de var apple in böyle bi risk almayıp elbette sıfır cihaz yolladığıyla alakalı itirazlar da var.

Benim kafamı karıştıran şu, dün teslim aldım bugün ise cihazın haritalar kısmından navigasyon özelliğini kullanmak istediğimde daha önce girdiğim adresleri, sokakları geçmiş kısmında görmüş olmam. Madem yesyeni cihaz bu durum nasıl açıklanır ?
(6) 

servise verilen telefonun haftalardır gelmemesi

tekil3.şahıs #1161254 
iphone 6 telefonumu pupa bilişim yetkili servisine 9 ocakta, bataryasının yüzde 40 larda olmasına rağmen kendiliğinden kapanması şikayetim üzerine teslim ettim. yetkili kişi en geç 15 iş günü içinde sonuç alırsınız dedi ve verdiğim tarihten itibaren her gün mesaj ile bilgilendirildim.

12 ocakta telefonunuz işleme alındı diye mesaj geldi ve bi kaç saat sonra telefonunuzun arıza sebebiyle yeni telefon ile değiştirilip garanti kapsamında apple den yeni telefon sipariş edildi mesajı geldi.

şimdi, yarın itibariyle ayın 27 si ve hafta sonlarını saymadığımızda 9 ocaktan itibaren 15 iş günü dolmuş oluyor. yarında telefonumu vermezlerse kime nereye şikayet edeyim ?
(3) 

erkek cüzdan önerisi

tekil3.şahıs #1158461 
Aramaya inandim ve daha onceki cuzdan tavsiyelerine baktim genel olarak matras'in cuzdanlari tavsiye edilmis. E bendeki de zaten matras, hicte oyle cok kaliteli bir sey diyemem.

2 seneyi belki biraz gecmistir kullanali ama deforme olmaya basladi.

Acaba nufus cuzdani ehliyet ve cok sayida kartvizit, kredi kartini muhafaza edip siskin durmayan sik bir cuzdan biliyor musunuz ?
(4) 

Fethi Sekin adına açılmış bir hesap no var mı ?

tekil3.şahıs #1157433 
google de biraz tarattırdım ama sonuçlar hep 15 temmuz şehitleri yardım kampanyasına çıktı. hatta bi tanesi beni benden aldı. www.sabah.com.tr

ben bu linklerde yer alan hesap numaralarına yatırılan paraların aynı yere gittiği kanısındayım, güvenim yok.

bu sebeple ailesine bağlanmış olan bir hesap numarası varsa bildiğiniz paylaşabilir misiniz ?
(4) 

İzmir'de en güvenilir apple yetkili servis ?

tekil3.şahıs #1148607 
Daha önce egemek alsancak şubesine henüz garantisi devam etmekte olan iphone 6 cihazımı ekran üzerindeki köşelere dokunulduğunda hafif esneme yapıp ses gelmesi ve erken biten şarj durumundan dolayı teslim ettim ama belirtilen problemlere rastlanmadığıyla alakalı telefonumu geri aynen iade ettiler.

Şimdilerde telefonum yine şarjı henüz yüzde 30-40 larda olmasına rağmen birden kendini kapatıyor ve şarja taktığımda ise aynı şarj yüzdesiyle açılıp devam ediyor. Bu sürekli olmaya başladı.

Bu durumdan muzdarip olan tavsiye verecek olanlara ve memnun kaldığı yetkili servis önereceklere şimdiden teşekkürler.
(1) 

iphone'u bul özelliği

tekil3.şahıs #1051633 
diyelim ki bir adet iphone sahibisiniz ve telefonunuzu çaldırdınız. iphone'u bul özelliğinden çalan kişinin nerede olduğunu tespit etmek istiyorsunuz ama o da ne. hırsız tabii ki telefonu kapatmış.

telefonu kapatınca en son açık konumda nerede görülmüşse orada siyah telefon simgesiyle görünüyor.

şimdi, birincisi bu özelliğin kullanılabilir olabilmesi için nasıl ki kimsenin telefonumu kurcalayamaması için güvenlik şifresi varsa, çalma ihtimaline karşılıkta istediği gibi rahatça telefonu kapayamaması için şifre oluşturulamaz mı ?

bugün bir arkadaşımın telefonu çalındı ve telefona ulaşılamadık elbette. iphone'u bul özelliğinden bakınca dediğim gibi siyah bir telefon simgesi ve en son açık konumda görüldüğü adres bilgisi yer alıyordu.

eksik bildiğimiz bir şeyler var mı yoksa durum bundan ibaret olup telefonun açılmasını mı bekleyecez ?
(4) 

sonu mutlu sonla bitmeyecek masaj

tekil3.şahıs #1046239 
izmir'de bu işten gerçekten anlayan spa masaj salonu arayışı içindeyim. oturur pozisyonda çok uzun saatler süren bir çalışma ortamına sahip olduğum için sırt, boyun ve bel ağrılarım oluştu. masaj yöntemlerine baktığımda bana en makul gelen thai masajı gibi geldi.hem de yağsız ne güzel. ayrıca para sorun değil, yeter ki şu ağrılarımdan biraz olsun kurtulayım.

daha önce deneyim sahibi olan, olmayıpta bi arkadaşından duyan herkesin tavsiyelerine açığım.
(1) 

skype bir seneden fazla olan geçmişi silmiş

tekil3.şahıs #1044977 
daha önceden konuştuğum biriyle bir seneden biraz fazla konuşmamız sonlanmıştı ama arada baktığım zamanlarda o konuşmalar yerinde duruyordu. az önce fark ettim ki hepsi temizlenmiş, acaba saklı olduğu bir klasör dosya veya bi yer var mı ? bi şekilde bulabilme ihtimalim var mı ?
(8) 

Norton antivirüs programına para vermek ?

tekil3.şahıs #1027278 
buy-static.norton.com

teknik konulardan çok anlamayan biri olarak neredeyse her 2 ayda bir format için birilerine rica minnet etmek yada gidip bir internet kafeye para karşılığı format attırmak can sıkıcı olmaya başladı.

indirdiğim antivirüs programları ya çok kasıyor ya trial sürüm oluyor verim alamıyorum yani belli başlı sebepler yüzünden.

yukarıda linkini verdiğim norton antivirüs için abonelik başlatmayı düşünüyorum ama bazı sorularım var.

-acaba parayı transfer ettikten sonra herhangi bir problem sonrasında derdimi anlatabileceğim bir ilgili bulabilir miyim ?

-diyelimki format ihtiyacı doğdu ve format attırdım. ne olacak ? tekrardan mı iletişime geçmem lazım ?

gerçekten çok cahilim bu konularda, sorularım çok basit gelebilir. önerilerinize açığım...
(2) 

izmirli duyuruculara soruyorum

tekil3.şahıs #1006104 
izmir'de anneyi götürebileceğim şık bir restaurant arıyorum. mesela tavacı recep usta gibi.

ama tavacı recep usta hakkında yazılan yorumlar gitmeden soğuttu diyebilirim. buna benzer daha başka nereler var önerebileceğiniz ?
(4) 

Hangi tur acentası ?

tekil3.şahıs #998437 
Önümüzdeki ay içerisinde paris turlarına katılmak istiyoruz. 3 günlük tatil bile bizim için yeterli. Bu bizim için ilk olacak, yani yurt dışına ilk defa çıkıyor olacağız. Tur acentaları arasında fiyat farkları birbirinden oldukça uzak.

Özellikle nelere dikkat etmeli, tavsiyeleriniz nelerdir, önerilerinize açığım.
(2) 

aramızda bankacı veya banka işlerinden anlayan var mı ?

tekil3.şahıs #986758 
2008 yılında çıkartıp 2012 de iptal ettiğim kredi kartım için kesilen kart ücretini öğrenmek üzere müşteri hizmetlerini aradım, bana mail adresime döküman olarak geçmişe dönük extreleri bir pdf dosyası içinde gönderdiler.

fakat pek bir şey anlamadım, anlayabilirim diyen varsa inceleyip beni bilgilendirebilir mi ?
(1) 

araç içi güvenlik kamerası

tekil3.şahıs #975760 
aracıma güvenlik kamerası taktırmak istiyorum. ne olur ne olmaz bir kaza durumunda kimin hatası var ise kanıt olarak işe yaraması açısından böyle bir şeye niyetim var ama bu iç kamera sadece aracın ön kısmını mı gösterir ? park halindeki aracıma sağdan, soldan veya arkadan zarar verebilecek kişileri kayıt altına alma özellikli kamera sistemleri de var mıdır yoksa ?

tavsiye edecek, yönlendirebileceklere şimdiden teşekkürler.
(3) 

ev sahibi kiracı sözleşmesi

tekil3.şahıs #974691 
bu işlerden hiç anlamayan biri olarak annemin evine gelecek kiracıyla kira sözleşmesi yapmayı planlıyoruz. yalnız bildiğim kadarıyla bu kırtasiyeden alınıp imzalanan kira sözleşmesinin pek bir yaptırımı yok gibi ?

adam çıkmıyorum dese, evi gasp etse, üstüne bir de elektrik su faturasını ödemeyip bize yıksa ya 3. sayfa haberlerine çıkarız ya da hiç bir şey yapamadan allahından bul deyip kaderimize razı oluruz. mahkemeye versek sonuç alır mıyız bilemem tabii.

şimdi, benim yarım yamalak duyduğum kadarıyla noter tasdikli olacak kira kontratı yaptırmamız lazımmış. detaylarını bilmiyorum. nedir bu noter tasdikli kira kontratı ? işe yarar mı kesin çözüm mü ?

sonuçta kimse kimseyi mağdur bırakıp kazık atmaya kalkmasın. ne yapmak lazım ?
(2) 

izmir'de opel yetkili servis ?

tekil3.şahıs #955024 
arabamın otuz bin bakımları geldi. ilk aracım. geçen sene 17.000 km de iken almıştım, şimdi 25.000 de.

yetkili serviste yaptırmak ile servis haricinde bir yere götürmenin ne gibi avantajı ve dezavantajları olur ?

mesela yarın bir gün aracımı satmak istediğimde, servis bakımlarını düzenli olarak yaptırdığımı gösteren bir veri işlenir mi sistemlerine ? tabii öyle bir sistem varsa yani ?

bir de mercanlar opel servisi hakkında yorum alabileceğim biri varsa yazarsa çok memnun olurum, en yakın servis o çünkü.
(1) 

İos 8.3 whatsapp sorunu

tekil3.şahıs #930134 
tam olarak sorunum şöyle; bir arkadaşıma mesaj yazarken diğer ekli olan kişinin yazdığı ekranın tam ortasına düşüyor. Vazgeç ya da aç seçeneğiyle birlikte. Bu problemi yaşayanlar demek istediğimi anlamıştır belki.

Varsa bi yolu nasıl çözülür ?
(6) 

ios 8 ile alakalı iki soru ?

tekil3.şahıs #922455 
birincisi, gelen mesajı açtığımda tekli silme işlemini yapamıyorum. yani mesajlar kısmında sırasıyla alt alta yer alan bütün mesajların olduğu bölüme geri gelip düzenleden sil yapabiliyorum. var mı bir çözümü ?

ikinci olarak screenshot yaptığım ya da herhangi bir fotoğrafı yeniden adlandıramıyorum.

bilenlerden yardım lütfen...
(4) 

megapiksel savasi

tekil3.şahıs #912240 
Iphone neden 8 megapikselden daha fazlasini kullanmiyor ?
(3) 

Tablo nereden alınır ?

tekil3.şahıs #890857 
Ev hediyesi olarak tablo almayı düşünüyorum. İkea veya internet haricinde aklıma bi başka bir yer gelmiyor. İzmir'de yaşıyorum.

Nerelere bakmalıyım ?
(15) 

Yeni ev alan kişiye hediye

tekil3.şahıs #889915 
Bahse konu kişi evli değil ve daha genç. yeni bir ev sahibi oldu. hayırlı olsun demeye gidilecek bu günlerde. elimiz boş gidecek halimiz yok ama ne alınır ev hediyesi onu bilemedim.

peluş battaniye geliyo aklıma ama ?
(1) 

Laptop klavye sorunu

tekil3.şahıs #861461 
Dell dizustu bilgisayarimda bazi harfler basmadigindan dolayi ve koydugum kullanici sifresinde bu basmayan harfler yuzunden sifreyi giremedigimden oturu bilgisayarimi kullanamyorum.

Ne yapmam lazim ?
(6) 

Arabayi surttum fiyati ne kadar duser

tekil3.şahıs #834513 
Cok dar bi alandan viraji alamayinca sag kapi kotu bi sekilde cizildi. Sanayide 150 liralik bi masrafi var diyorlar. Araba daha 17000 km de. 2. sahibiyim. Bana ait bir malin basina gelen hic bi sey icin bu kadar uzulmemistim ama bu canimi cok yakti. Tertemiz araci mahvetettim diye sucluluk hissediyorum.

Satarken ne kadar deger kaybeder?
(3) 

Aracınızın temizliğini nasıl koruyorsunuz ?

tekil3.şahıs #825452 
Konuya dair bir sürü forum benzeri siteler olsa da yazılanlar çoğu zaman ya 5-6 yıl öncesine ait ya da birbirleriyle tutmayan birinin işe yarar dediğine öbürünün hiç bir faydası yok dediği karmaşa içeren kaynaklarla dolu.

belki ilk göz ağrım olduğu içindir ama temizliğine önem veriyorum aracımın. mesela garaj imkanım olmadığı ve araç gölgede kalmadığı için güneşten nasıl koruyabilirim. boya koruma zaten var ama iç döşemelerinin çatlamaması için ön ve arka cama folyo karton koruma koysam zararı var mı yok mu ?

onun haricinde cam temizliği için ne tavsiye edersiniz? cam siller'in leke bıraktığını ve kireçleme yaptığını duydum, doğru mu bilmiyorum.

aklınıza gelen ne varsa temizliğe dair yapılması gerekenlere dair yazabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.
(1) 

ikinci el arac alirken

tekil3.şahıs #797812 
Plakadan sorgulatmak ve araci bir ustaya gostermrnin haricinde dikkat edecegimiz hususlar nelerdir ?

Adam mesela ben plakadan sorgulattigimda 1 hasar kaydi vardi demis. Sase numarasini vermis sonrada sorgulatmak isteyenler icin. Kac yerden daha sorgulatmak lazim ki pisman olmayalim ?
(14) 

Otomatik vites araba alinmaz mi ?

tekil3.şahıs #790753 
Boyle bir genel kani var, en azindan benim cevremde boyle. Yakittan tassarruf etmek ve satarken hemen elinden cikarmak istiyorsan otomatik arabadan uzak durmalisin diye tembihliyorlar.

Bir de buradan gorus alayim dedim, neden alinir neden alinmaz ?
(7) 

Demokrasiden daha iyi olan sistem var mı ?

tekil3.şahıs #749154 
öncelikle benim için demokrasi tam anlamıyla, çoğunluğun azınlığa hükmetmesinden başka bir şeyler değil. durum hiç bu kadar yaşadığımız şu günlerde olduğu kadar daha vahim olmamıştı. hani bir zamanlar sarışın kız dağdaki çobanla benim oyum aynı olabilir mi diye sormuştu, söylediklerinden çok söyleyen insana odaklanmıştık.

tamam uzun adamın kabahati çok ama uzun adamın bir yerlerini kaldıran ve hala daha allah gibi tapan şu insanlar yüzünden boktan bir hayat çekmek kimin suçu? adam ne yaparsa yapsın arkasında bu insanlar oldukça daha iyi bir hayat istemek sanki bir hayal gibi.

bugün uzun adam yarın başkaları.

kalabalığa sesimizi duyurabilmek için illa dağa mı çıkak ?
(2) 

Adli islemlerde dna sonucu

tekil3.şahıs #714197 
Bir dizide izlemistim, gerci biraz eski 7-8 senelik ama olsun. Cocuga yapilan sorgu sirasinda konusmayinca ' yapanin sen oldugunu biliyoruz dna sonuclari sana ait ' diye kandiriyor ve cocuk itiraf ediyor.

Sonra basindan gecenleri anlattiginda ogreniyor ki aslinda dna sonuclari en az 3 ay sonra sonuclaniyor.

Durum simdilerde nedir, kac ayda sonuclanir ?

ilave; mobilden giris yaptigim icin imlanin kusuruna bakmayin.
(7) 

80 darbesi hakkında

tekil3.şahıs #672710 
Allah o dönemleri bir daha yaşatmasın diyerek o dönemde yaşamış olan büyüklerimiz darbeyi bir de bize sorun diyorlar. Kardeşin kardeşe düşman olduğu o dönemde darbe artık olmazsa olmaz bir gerçek deniyor. Buna dur diyecek bir güç lazımdı o da oldu !

Peki hal böyleyken darbeyi kötü yapan ne ? Darbe sevici olduğum düşünülmesin sadece o günkü durumu düşündüğüm zaman daha iyi bir ihtimal gelmiyor aklıma, eksik bildiğim bir şey varsa onları öğrenmek derdim.

mobil görünümden çık