(8) 

avukat vekalet ücreti

4seneayniyerdeduramam #1577546 
hukuk konusunda bilgili olan sevgili yazar arkadaşlarım,
eski kurumuma iş sonu tazminatı için idare mahkemesine açtığım ilk derece mahkemeyi kaybettim. mahkeme avukatlık vekalet ücretini karşı tarafa ödememe hükmetti. istinaf hakkım var ve istinafa gidecem, eski kurumum da benden bu parayı istedi. ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? istinafı kaybedersem tarafıma tekrar avukatlık vekalet ücret parası çıkar mı?
cevaplarınız önem arz ediyor, bilen varsa çok makbule geçer.
(3) 

hausman matris ya da determinantı

4seneayniyerdeduramam #1570037 
hausman testi var. bir de sanki hausman ya da hausmana benzeyen matris ya da determinant vardı. neydi o?
(3) 

yurtdışında kalacak yer bulmaca

4seneayniyerdeduramam #1565199 
selam arkadaşlar,
25 mart haftası fransa-lyona 2 kişi gidicez bir haftalığına. burada kalacak yeri hangi sitelerden bakarız ve ne zaman yer ayırtmak gerekli? şimdiden yer ayırsak çok mu erken olur? bu işin raconu nedir:)?

Turk telekom hattının taahhüt suresi

4seneayniyerdeduramam #1546775 
Bu şirkete ait 12 ay üzerinden hat kampanyam var. Hat bitiş tarihine baktığımda bu süre 11 ay olarak görülüyor. Sebebi ne olabilir? Yanlışlık var. Aradığımda bilgisi olmadığını yanlışlık olduğunu söylediler. İnternet sitelerinden yazicam. Daha önce başına gelen var mı?
(3) 

Kediye çip taktirma yeri

4seneayniyerdeduramam #1545164 
Selam.
Bu ev hayvanlarına zorunlu çip taktirma kapsamında kedilere çip genelde 2 kürek arasına takiliyormus.gelen yazı öyle imiş. Ama başka bir veterinere sorduğumda gelecekteki herhangi bir mr çekiminde olumsuzluk yaşanmaması için çipin iki kürek kemiğinin arasına değil de kola takılabilecegini söyledi. Bu gelen yazi herkese gelmiyor mu?Çipi bu şekilde taktiran var mi ya da bu konu hakkında deneyimi olan?
(3) 

Emekli maaş banka degisikligi

4seneayniyerdeduramam #1537410 
Maas aldığımız bankadan kredi kartımız var ve kredi kartı borcumuz var maaş aldığımız bankaya. Çektiğimiz kredi vs. Başka bir durum yok. Bu durum maaşı Başka bir bankaya taşımaya engel mi? E devlette "sistem kapalı olduğundan banka sube değişikliği yapılamaz" diyo. ayrıca. Geçen hafta böyle birsey yoktu. Taşıma işlemi yapilabiliyordu. Bu nedir ayrıca?
(5) 

3. Derece arkeolojik sit alanı

4seneayniyerdeduramam #1528610 
ndan ev alinir mi? Alengirli iş gibi.belediyeye soruyoruz başka bir bilgi ya da detay vermiyorlar.ev şu an 1.5 katlı 2kata kadar imar izni var
Bilgisi olan var mı?
Bir de ev çok ucuz.
(5) 

e-tebligat

4seneayniyerdeduramam #1511949 
arkadaslar selam
eski çalışmış oldugum kuruma açmış oldugum davalardan kaynaklı evime aralıklarla tebligat gelıyor ama bazılarını postacı evde yok diye bırakmıyor.ben de uğraşmamak icin uets sıfresı alarak sisteme alıcı olarak kaydoldum. bundan sonra adıma gelecek olan tüm tebligatlar e tebligat olarak bana sistem üstünden ulacacak mı bundan baska bişey kayıt vs.ye gerek var mı
(2) 

Dvt ve biontech aşısı

4seneayniyerdeduramam #1483720 
Merhaba,
Derin ven trombozu-dvt- rahatsızlığına sahip olup biontech aşısı olan var mı? Ne gibi yan etkileri oldu, olduysa? Ya da bu iki durumla ilgili bilgisi olan varsa, paylaşabilir mi?
(3) 

Kil ve guaj boya

4seneayniyerdeduramam #1480267 
Selamlar,
Havayla kuruyan kil, guaj ya da sulu boyayla boyanır mı? Akrilik boya zararli diye istemiyorum.
(4) 

kedim korona pozıtıf

4seneayniyerdeduramam #1461576 
selamlar
bugun 20 aylık dısı tekır kedımızı arka ayakları yalpalayınca doktora goturduk. bu yalpalama 2-3 aydır aralıklarla oluyor. elle muayene yapılıyor kan- ıdrar testlerı yapılıyor ayrıca rontgen cekılıyor. kedımız corona pozıtıf cıkıyor. alb/glb degerı 0.9. vırusun fıp e donusmesınden korkuyoruz ama doktor bırsey yok dıyor. bagısıklık guclendırıcı ılaclar verıldı bır de 15 gunde bır 3 doz ıgne zylexıs ısımlı.alınan onlemler dogru mu cok korkuyoruz ılerler dıye.ne yapalım ızlenmesı gereken nedır
(1) 

İstatistik konuları

4seneayniyerdeduramam #1449490 
Matematikciyim. Bir kurum sınavına gireceğim. İstatistik bilgim yok. 1,5 ayda aşağıdaki konulardan 4-5 ine çalışmalıyım. Sizce hangilerine bakmak daha kolaydır? Ya da hiç ugrasmiyayim mı?
Olasılık hesaplamaları
Endeks hesaplamaları
Regresyon korelasyon
Hipotez testleri
Büyük veri ve makine öğrenmesi
Örnekleme tekniği
Çok değişkenli analiz
Parametrik olmayan testler
Varyans analizi
(8) 

Korona zamanında kuaför

4seneayniyerdeduramam #1439515 
Saçlar fena. Bu zamanda nasıl kuaförde durumlar? Ya da gerekli mi biraz daha mı gitmesem? Önlemler yeterli mi?
(1) 

Sokak kedisi

4seneayniyerdeduramam #1438260 
Sahiplenirken ilk ne yapmalı? Kedi bakımını biliyorum ama bunu bahçede besliyordum ve sahiplenmeye karar verdim. Veteriner öncesi eve alıp yikayayim mi? Veteriner öncesi evde 1 gün kalsa sorun olur mu? Tuvalet alışkanlığı yüzünden?
(3) 

2500 TL'ye telefon

4seneayniyerdeduramam #1436353 
Bu sınıra kadar baktım Huawei güncelleme almıyor diye sildim,oppo A5 filan var ama sar değeri çok yüksek. Bu paraya telefon yok,çok yazık.
(7) 

Kaliteli kedi maması

4seneayniyerdeduramam #1432451 
Kısırlaştırilmis dişi kedime proplan maması verildi ancak tüyleri aşırı zayıfladı. Bu mamadan daha kaliteli mamayı nereden bulurum? İnternet üzerinden vs? N&d gibi..
(3) 

Türk yönetmen kim

4seneayniyerdeduramam #1429311 
Vakti zamanında çektiği filmin başrolünde" Türkiye'de bu rolü oynayacak cesur oyuncu yoktu." Diyerek kendi oynayan bir yönetmen varmış, bir videoda bahsedildi ama açıklanmadi.... kim bu adam?
(4) 

Dişi kedi kısırlaştırma sonrası tuvalet

4seneayniyerdeduramam #1426583 
Dişi kedimiz 3 gün önce kısırlaştırma ameliyatı oldu iyi geçti yaş mama verdik bu süreçte ama sadece çişini yapıyor daha kakasını yapmadı. Bu normal mi? Üç gün oldu. Hayvana birşey olmasın veterinere goturmeliyiz değil mi? Ya da ne yapmalıyız?
(3) 

Bankadaki vadesiz gram altin

4seneayniyerdeduramam #1424587 
Hesaptaki gram altını vergi kesilmeden alma yolu var mı? Aktarma vs gibi.yoksa TL'ye çevirirken vergi kesilcek mı illa?
(3) 

Bu nasıl veteriner?

4seneayniyerdeduramam #1420633 
Kedimizin aşısı ve tırnak kesimi var diye veterinerine götürdük bugün. Hep annemle giderdi ama şu süreçten ötürü dışarı çıkmasın diye ben götürdüm.veteriner teklif etti odaya gelecek misiniz diye salak gibi gerek yok dedim kapının açık olacağını düşündüğümden ama kapıyı kapadı. Asistanıyla birlikte tırnak keserken kedi doktorun elini derinden kesmiş sanki yarmíş gibi. Bu adam aşıyı yaparken de eldiven takmadı galiba. Böyle kanlı elleriyle hayvana bir zarar vermiş olur mu? Bir bulaş filan...
(4) 

Covid 19 testi nasıl yapılıyor?

4seneayniyerdeduramam #1419556 
Arkadaslar selam yakın tarihte arkadaşım bu testi işyeri olarak yaptıracak. Bunun yöntemi burun ve ağızdan örnek almakmis ama burundan örnek almak zormuş.. bu doğru mu?
(5) 

Korona günlerinde kedi kısırlaştırma

4seneayniyerdeduramam #1418803 
Arkadaşlar selam.
Bir yaşına girmek üzere dişi bir kedimiz var. Kulağında enfeksiyon var diye kısırlaştırma ameliyatı sonraya kaldı. Hastalığı bitti şu an ameliyat olabilir ama korkumuz şu korona günlerinde kediye virüs bulaşması ve kaş yapalım derken göz çıkarmamız. Bu durumda ne yapmalıyız? Veterinerle goruscez elbet ama hangi durum mantıklı? Ameliyatı geç yaptircaz bunu geç yaptırmanın bazı zararlari var galiba. Şu günlerde risk mi almalıyız ya da?
(1) 

Gaziemir nevvar Salih İşgören devlet hastanesi

4seneayniyerdeduramam #1403973 
Bu hastane toplu ulaşıma yakın mı? Bir de bornovadan ulaşım nasıl?
(2) 

Bornova veteriner

4seneayniyerdeduramam #1400031 
Arkadaşlar selam.
Dişi kedimizi kisirlastircaz. Bornova'da doğa veterinerlige gittik hep bir 9 aydır. Ama biraz araştırma yapınca içime şüphe düştü. Kısırlaştırma işleminde filan kediler ölüyormus, steril değilmiş ameliyathane diye. Bu veterinerlige giden var mı ve başka tavsiyesi olan var mı?
(2) 

Yds hoca ismi

4seneayniyerdeduramam #1395499 
Arkadaşlar selam,
Sözlük vasıtasıyla YouTube'da bir kanal tavsiyesi almıştım yds kaynağı olarak. Arıyorum fakat bulamıyorum. Tek vericem özellik anlatan hoca erkekti ve güzel bir ses tonu vardı:) bünyamin bahadır gibi ama olmaya da bilir
(3) 

Fayans sorusu

4seneayniyerdeduramam #1372885 
Banyoda küveti söktük taşınmadan önce. Yer ve duvar olmak üzere toplam 2.5metrekarelik alana bir usta bulup seramik dosettik. İş bitti usta bir üst sıradaki fayanslar için "bu seramikler düşebilir çünkü fayans fayans üstüne döşenmiş dedi. Hepsini kırmak lazım" dedi. Eee neden başında demedin dedik "iş bitiminde anladım" dedi.
Şimdi biz bu banyoyu baştan başka bir ustaya yaptıralım mı? Birşey olur mu? Başka biri de bişey olmaz diyor.
Not: küvet çıkarımı sırasında fayanslar düşmedi civarına balyozla ve canavar diye tabir edilen makineyle girilmesine rağmen.
(2) 

koçtaş seramik döşer mi banyo fayansı filan?

4seneayniyerdeduramam #1372067 
bir de su tesisatına boru takımı filan yapar mı?
(5) 

Ev alımı

4seneayniyerdeduramam #1368589 
Bir ev var 150 bin. Tapuda 50bin gösterileceğinden kalanı elden verilip elli bin satıcının hesabına yaticak. Şimdi bu sıralama nasıl olmalı stres olmamak için? Tapuda işlemler başlanacak sonra?
(7) 

Dolar kalakaldı

4seneayniyerdeduramam #1364924 
Arkadaşlar bu dolar kuru bir haftadır sabit. Düşecek mı acaba önümüzdeki günlerde, G20 Fed vs. Hiç yükselecek gibi değil.
(4) 

kayip muhabbet kuşu_2

4seneayniyerdeduramam #1360928 
#1360450 önceki ilanım buydu. bayramın 1. günü muhabbet kuşumuz kaçtı. instagram,çeşitli siteler vs. çoğu yere haber bıraktık, durumu yazdık. çevremize ilanlar yapıştırdık. kuş izmir bornova küçükparkta kaçtı. bugün bir haber aldık. kuşumuz ege üniversitesi lojmanlarındaymış. bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz? kuşumuzdan haber var bundan sonrası için ne lazım ona kavuşmak için? lojmanlara gittik. iki girişe ve civara ilanlar asıcaz. içine girmek için izin gerekliymiş. pazartesi ona bakıcaz. başka ne yapalım? kuşumuzun fotosunu koyuyorum buraya.
(3) 

Muhabbet kusumuz kacti

4seneayniyerdeduramam #1360450 
Adı biber. Dün öğlen 2de kaçtı ve bayramımız zehir oldu. Bir yaşında. Mavi beyaz renkli. Sağ ayağında künyesi var. Birçok kelimeyi söylüyor. Dün sabaha kadar bekledik yok. İzmir bornova'da kaybettik. Kucukpark in o taraflarda. Biraz zor ama umarım bir yere sığınmıştır ve haberini alırız.
(2) 

kpss 2. sınav yeri tercihi

4seneayniyerdeduramam #1356072 
2019 kpss için izmir'de a grubu sınavlarına girmek için 2 sınav yeri tercihi var ve 2 tercihi de yazmak zorunlu. 1. tercih izmir/kuzey ama 2. tercih ankara bursa filan. bu saçmalık herkeste aynı mı? ya 2. tercih çıkarsa, para zayi olacak..
(1) 

Gss g1

4seneayniyerdeduramam #1346438 
Kardeşimin 3 yıldır hep g1 seviyesi idi. Geçen sene 65 bu sene 76 TL ödüyoruz aylık. Geçen ay ocak ve şubatı bir yatırdım yani Şubat ayında ocak Şubat toplam 150 yatırdım. Bu ay tek ay olması lazım yani 70 küsur ama 150 TL görünüyor bu neden? Gene 2 ay görünüyor.
(11) 

Satılık eve teklif vermek

4seneayniyerdeduramam #1337948 
İstediğimiz yerde bir ev var emlakcida. 400 bin ama 300 bin teklif etsek abartı mı olur? Semt kalburüstü ama sahibinin vaziyetini bilmiyoz. Bu teklifi hemen evi görünce mı yapalım yoksa bir gün sonra mesela telefonda mı yapalım?
(3) 

2019 da ev almak

4seneayniyerdeduramam #1332972 
Arkadaşlar selamlar sevgiler
1.5 sene önce evimizi sattık semt kötüleşti diye. Şimdi kiradayiz ve bu yıl kiradan kurtularak evimizi almak istiyoruz. Yer İzmir bu arada. İstediğimiz semtte satılık ev fiyatları artmadı bu iki senede ama çok düşmedi de. 2019 da sıfır ikinci el tüm evler dahil fiyatları inecek deniyor. Bu yakın bir tahmin mı? Yoksa 1 yıl daha bekle bekle derken para pul olur mu? Birikimimiz TL.
(3) 

udf dosyası

4seneayniyerdeduramam #1326670 
bilgisayarda uyap ve java yüklü. ilk udf uzantılı dosyayı açtım ama aynı dosyayı 2. kez açamıyorum. niye? bilgisayarı kapattım yeniden başlattım ve programları silip yeniden yükledim, açılmıyor. dosyaya tıkladığımda siyah ekran geliyor dosya açılmıyor. nasıl açarım?
(1) 

Karakalem tavsiye

4seneayniyerdeduramam #1321142 
Karakalem portreye başlamak istiyorum. İki sorum var:
1)hb/bli kurşun kalemler var bı de basmalı kalem gibi çizim kalemleri de var galiba. Böyle bir seti hangi markadan nasıl alayım? Tam bir takım gerekli mı?
2) görsel ya da basılı kaynak ne tavsiye edersiniz? Yöntem ne olmalı?
(1) 

Şeker ölçüm

4seneayniyerdeduramam #1316934 
Şeker ölçerken kullanılan çubuk ve iğneleri devlet karşılıyor mu? Rapor ya da reçete mı lazım? Son durum ne?
(8) 

danışmanın tezi okumasını beklemek

4seneayniyerdeduramam #1315554 
arkadaşlar selamlar, iyi akşamlar-sabahlar,
tezli yüksek lisansımı bitireceğim inşallah ama bir türlü o son noktayı danışmanla koyamıyoruz. tezimin ders dönemini zorluklarla bitirdim, çoğu şeyle birlikte yürüttüm ve 10 ay önce tezimi yazıp danışmana yolladım. aralıklarla düzeltmeler yapıyoruz ama tezim kısa olmasına rağmen adam hala tam tezi bitiremedi, hala yarısında.düzeltmeler yapıyorum dediği gibi ama beğenmiyor, olmamış diyor, hoop tekrar.. aynı şehirdeyiz, mailleşme yoluyla genelde haberleşiyoruz. en son 6 ay önce yuz yuze görüştük. tamam okucam sana hatalarını hep birlikte yollucam tekrar bir bakmalısın diyor ama ben bu adamın affedersiniz ağzına sıcacam artık. bıktım.. açık açık soruyorum "ne zaman kurula giricem?" "bakın bu kadar ay geçti artık bitmeli değil mi" diyorum tamam daha zamanın var diyor. bu arada 2019 Ağustos'a kadar kurula girmeliyim. tersleşmemeliyim tamam da bu nedir? son zamana kadar beklemek zorunda mıyım? valla napıyım ne edeyim adama bir küfür etmediğim kaldı, her şeyi açıkça sorup, söylüyorum adama ama yok! en son bir ay önce mesajlaştık, "hocam bari okuduğunuz yerleri yollayın, düzelteyim" diyorum haber vericem, biraz daha ilerleyeyim diyor, valla billa sabır kalmadı. emeklerime yazık.
(1) 

Optimum'dan

4seneayniyerdeduramam #1312405 
Bornova metroya giden otobüs var mı?
(1) 

Nişan pastası

4seneayniyerdeduramam #1309097 
Arkadaslar nisanim için 2 katlı pasta siparişi vericem. Evde yapalım dedik ama olmaz diye vazgeçtik sonra. İzmir' de pasta için tavsiyesi olan var mı? Tercihen Bornova civarı,eve getiriyorsalar başka yer de olur. Yani eve servis istiyoruz. 12 kişilik, şeker hamursuz pasta siparişi için neresi uygun? Benim bildiğim birkaç pastane var ama butik pastacilar daha mı iyi olur, bilemedim.. Teşekkürler. Sözlükte pastacı olanlar, tanıdığı olanlar..
(2) 

kamu misafirhanesi

4seneayniyerdeduramam #1306383 
altındağ belediyesine yakın kamu misafirhaneleri nereler arkadaşlar? yürüme mesafesi max 10 dk gibi..ya da geceliği 80-90 tl gibi temiz otel tavsiye eden var mı?
yazmayı unuttum. eti ve ptt misafirhaneleri doluymuş.
(3) 

Yemek masası

4seneayniyerdeduramam #1303468 
İzmirde uygun fiyata ahşap yemek masası ve 6 sandalyeye nereden bakalım? Karabaglara bakıldı.kendi imalat yeri olan yer ya da başka tavsiyesi olan var mı?
(1) 

Polyester elbise

4seneayniyerdeduramam #1302741 
%100 polyester,linkteki elbiseyi elde yikasak olur mu? Omuzları dantelli.. üstünde yazmıyor talimat.
www.adl.com.tr
(4) 

4 ayda yds

4seneayniyerdeduramam #1297825 
72.75 puanım var bu eyluldeki yds'yi es geçiyorum ve bu sene ilk kez Aralık'ta yapılacak olana girmeyi planlıyorum. Şimdi son ydsden aldığım puan 62 kusurdu, çalışmadan girmiştim. Seviyeyi c den a ya çıkarmak için ne yapayim, hangi kitaplar, yöntemler, online kısa kısa çeşitli ders anlatımları filan iyi mi? Elimde cesur Öztürk'ün kitabı var. Şimdiden başlamalı mı?
(3) 

İnternet bankacılığı şifresi

4seneayniyerdeduramam #1295032 
Ziraat internet bankacılığı şifresi nereden alınır? Yeni hesap açtık şubeden ama şifreyi almayı unuttuk. Müşteri hizmetleri şubeye gidin diyor, herhangi bir şube vermiyor, hesabı açtığınız şubeye gidin diyor. Bu ne yaa!
(4) 

Toplam tapu masrafi

4seneayniyerdeduramam #1293963 
Arkadaşlar rayiç bedeli 240 bin olan evin tapu masrafı toplam nedir? İncigi cincigi hepsi?
(3) 

Kicindan bokunu yiyen muhabbet kusu

4seneayniyerdeduramam #1287554 
Dün muhabbet kuşu aldık 2 aylık ağzını kicina götürüyor ve boklarini yiyor gaga taşı da var. Mikrop kapıp ölecek hayvan.
(2) 

Şu korku filmi neydi

4seneayniyerdeduramam #1268944 
İki adam Amerika'da bir mahallede yan yana olan müstakil evlere sirayla çeşitli bahanelerle girip ev sakinlerini öldürüyorlardı. Mesela kurabiye yaptınız canımız çekti gibi. Tekne gezisine çıkan bir aileyle ahbaplık kurup evlerine girerek öldürme gibi. Bu filmin adı neydi? Afisinde de bu iki mayyak vardı tenis gibi birşey oynuyorlardı emin olmamakla birlikte. Adı neydi bu filmin?
(7) 

Akyaka otel

4seneayniyerdeduramam #1189539 
İki hafta sonra akyakaya gitmeyi planlıyoruz. Baktım buraya ama otel tavsiyesi göremedim. Nerede kalalım? Otel tavsiyesi olan var mıdir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık