(4) 

bilgisayar'ın telefonu tanımaması

things #839095 
gencolar bilgisayarım güncelleme yapıyordu 6/8'de takıldı 1 saat ben de sikerler diyip bilgisayarı kapattım. Açtıktan sonra bir süre bilgisayar dehşet yavaştı sonrasında normale döndü ama telefonu usb'yi tanımıyor. Güncelleştirme'ye tıklıyorum öyle takılı kalıyor. Şunun yolu nedir ya yardımcı olsanız ? Nasıl tanıyacak bu bilgisayar telefonu ? Bağlandı sesi geliyor telefon şarj oluyor ama driver yüklenemiyor. Dosyaları da aktaramıyorum tabi
(2) 

şu şaşkın hareketlerimi nasıl bitirebilirim ?

things #837498 
arkadaşlar son 1-2 yıldır iyice arttı diyebilirim. Mesela eve gelirim banka kartını bir yere koyarım tam 1,5 saat arayıp bulamam sonra kartı iptal ettirmek zorunda kalırım.

-annem gelirken şu şu lazım al der unuturum öyle kös kös eve gelirim, kapıdan girerken hatırlarım.

-starbucks'da tuvalete şifreyle girerim çıkınca arkadaş şifre neydi diye sorar şifreyi çoktan unutmuşumdur.

-tam 10 gündür tekrar yaparak ezberlediğim formülü karıştırdım.

-yanlış otobüse bindim geçen gün.

-son günlerde mesleki anlamda en iyi bildiğim şeylerden birini stajyere anlatırken hatamı yüzüme vurdu çocuk, rezil oldum nasıl bunu bilemem diye ama kafam karışmış işte sonra anladım.

-bir işi unutmamam, bir objeyi kaybetmemem için 100 kez telkin etmem lazım yoksa hemen gidiyor unutuyorum.

daha dikkatli olmak istiyorum, şaşkın ördek olmaktan bıktım. Uyku dışında önerebileceğiniz neler var ?

Teşekkürler
(1) 

Amerika eğitim danışmanlık

things #815141 
Arkadaşlar yüksek lisans konusunda amerika için eğitim danışmanlık hizmetini beğendiğiniz veya tavsiye edebileceğiniz bir firma var mı ?
(3) 

4. sınıfta erasmus yapılabiliyor mu ?

things #812787 
4. sınıfın başında başvurduğumuzu düşünsek ?
(7) 

ne tarz bir hediye alınmalı veya hediyeye gerek var mı ?

things #811861 
orta samimiyette bir arkadaşın 10. yıl evlilik yıldönümü varmış. beni de evlerine çağıracaklar o akşam. kokteyl stayla bir şeymiş.

1) hediyeye gerenk var mı ?
2) acil acil önerilere ihtiyacım var.
(1) 

işletme master'ı ile ilgili bir soru

things #810554 
3 kelimelik cevaplarınız bile fazlasıyla makbuldür benim için.

1) bu işletme master'ı dediğimiz olayın sadece mühendisler tarafından yapılanı mı makbuldür ? Fizik mezunu adam yapsa boşuna mı olur ?
2) Hangi ülkede işletme master'ı yapıldığı vakit, okul sonrası rahatça iş ve oturma izni alınabilir ?

-ingiltere
-amerika
-kanada
-avustralya
-almanya
-opsiyonel seçenek
(1) 

benim askerlik ne zamana ertelendi şimdi ?

things #805741 
bu sene üniversite bitti. okul 2016'ya tecil ettirmiş otomatik. şimdi ben yurt dışında 1 yıl yüksek lisans yapsam, bu durumda ben en geç hangi yıla ötelettirebilim ?
(3) 

Yüksek lisans konusunda akıl danışıyorum

things #797301 
Arkadaşlar kritik bir süreçteyim. Fikirleriniz benim için çok önemli. Lütfen yardımcı olup bana akıl verin.

Bu dönem odtü moleküler biyoloji ve genetik bölümünden mezun oluyorum. Laboratuvarla ilgili bir meslek istemiyorum. Ortamı benim ilgimi çekmiyor. Ayrıca dediğim gibi bu alanda bir akademik kariyer yapmak istemiyorum.
Şimdi önümde 2 tane seçenek kaldı. Okuldan mezun olunca doğrudan bir yerde çalışmak istemiyorum. Master yapmak istiyorum. Seçeneklerim şöyle;

1. yurt dışında genetik üzerine master yapmak, ancak bu durumda yine doktora düşünmeyeceğim herhalde. Yine master sonrası iş arayacağım ama laboratuvar işi falan istemiyorum. ilaç/kimya firmalarında çalışmak hedefim. Bazıları özel sektörde çalışacaksan genetik master'ına gerek yok dediler. Boşuna yorulurmuşum. zaten doktora yapmadan da genetik yüksek lisansının pek anlamı yok dediler.

2. Master in management diye bir program var. Bu program mba gibi değil de her şeyiyle yeni mezunlara yönelik bir şey. İşletmeyle ilgili temel bilgilerin verildiği nispeten daha hafif bir şey.

Dediğim gibi lütfen önce iş bul askere git falan demeyin öncelikle yüksek lisans yapmak istiyorum. Kısmet olursa tabi. Sizler ne dersiniz biz işin içinden çıkamadık pek. 2. olsa biraz daha kolay seçilebilir bir eleman olabilir miyim ? En azından çalışabilceğim sektör sayısı artar gibime geliyor.
(2) 

viber'ı bilenler

things #793232 
Diyelim ki viber'ın paralı özelliği olan viber out kullanmak istiyorum ve telefona para yükledim. Arayacağım kişinin internete bağlı olması gerekiyor mu ? Veya gerekenler nedir ?
(7) 

aynı firmada 7-8 yıl terfi ettirilmeden çalışan adamlar var mı ?

things #791952 
Neden kovulmazlar, aynı yerde devam ederler. Kimdir bu adamlar ?
(7) 

2.55 ortalama ile abd yüksek lisans

things #791222 
Aslında bende staj, yarışma derecesi falan da var ama bir arkadaşım dedi ki; 2.55'lik transkriptini gönderirsen adamlar bakıp jimmy fallon'a yollar sonra bütün amerika güler dedi. Genç bir erkeğin gururuyla oynadı. Amerika'nın dilara üniversitesi değil tabi de ortalama bir okuluna başvurmayı düşünmeyeyim mi hiç sizce ? Korktum resmen.

Aynı arkadaş rotanı avrupa'ya çevir orada hem rekabet az hem de daha giderli olursun dedi.

ileride doktora istemiyorum sadece yüksek lisans amacım şu anlık
(9) 

üniversite sınavında sayısal için başarı ölçütünüz nedir ?

things #791045 
puan sıralama falan tabi ki her şey değil de benim sorum sadece sıralamayla alakalı. dershanede dönen bir tartışma sonrasında sormak istedim.

yani sayısal puanların herhangi birinde x bine girmişse benim için bu kişi başarılı olmuştur dediğiniz x nedir ? maksat istenen bölüme girilmesi değil. x'in üstü olan değerleri çok da takmıyorsunuz yani öyle düşünün.

mesela vestel ilk 4500'deki mühendisleri alıyoruz diye ilan vermişti örnek olsun.
(2) 

abd'ye paket çay ve çaydanlık götürmece ?

things #789527 
bavulun içine koyacağım. küçük bir çaydanlık ve 500 gr'lık 1 paket lipton siyah inci çay götürmek istiyorum. Herhangi bir sorun çıkar mı ? Havalimanı jfk bu arada.
(2) 

hocaya mail atayım mı acil yardım

things #786739 
şimdi beni sevmeyen bir hoca var, kendisi normalde sınıfın %95ini geçiren bi tip ama sevmediği tek tük insanı bırakıyormuş. neyse bugün mail attı bu adam "gençler kusura bakmayın çok yoğunum harf notlarınızı sistem kapandıktan 2 gün sonra verebileceğim ancak" şeklinde. fakat bu cuma bu adamın dersinin bütünlemesi olacaktı. okul öyle açıklamış. sizce bu kimseyi bırakmayacağına bir delalet mi yoksa götü kurtarayım mesaj atayım mı adama ?
(4) 

yüksek lisansa kabulle ilgili bir soru

things #783809 
çok kısa bir soru; diyelim ki öğrenci yurt dışında ilgili alana yüksek lisans başvurusu yapacak. 2015 yılında yapacağı başvuruda 2008 yılında lise öğrencisiyken ulusal bir yarışmada ilgili alanda aldığı prestijli bir ödülü koymasına gerek var mı ? (türkiye 2.liği) yoksa adamlar lan liseymiş puhahahah şeklinde gülerler mi ? Eğer gülmezlerse kabulde bir etkisi olur mu ? Teşekkürler.
(10) 

eşek eti mi ?

things #777742 
ya şöyle bugün bizim okulun orada bir steakhouse'a gittik. feci kalabalık bir öğrenci mekanı. kasaptan eti seçiyorsunuz pişirip getiriyorlar. fakat fiyatlardan kuşkulandım ben.

1 parça dana kontrfile+2 parça köfte+büyükcene tavuk pirzola: 13 tl

sizce bir iş var mı ?
(5) 

araba tavsiyesi

things #772121 
Babama bir emeklilik arabası almak istiyoruz 2. el tabi. adamın yıllardır orta üst segment marka hayali olduğu için ford/renault/toyota gibi markalar söylemezseniz çok sevinirim.

istekler: mümkünse az yaksın, otomatik vites, aşırı eski olmasın (2005 ve sonrası iyi olur)

bütçe: maksimum 60 bin

böyle bir araba bulunur mu ?
(31) 

kadınlar çirkin buldukları bir erkekten hoşlanabilir mi ?

things #756464 
para faktörünü çıkaralım lütfen, mümkün müdür ?

edit: karışıklığı önleyelim, kadın adamı çirkin buluyor.
(5) 

1 dersten geçemeyip okulu uzatmak

things #752674 
arkadaşlar beni bırakan hocanın psikolojik problemleri var, benimle uğraşmayı bir obsesyon haline getirdi. benden nefret ediyor. olayların geçmişi var ama boşuna anlatmayayım 5 paragraf eder. kendisi beni bırakınca tüm planlarım altüst oldu, konuştum nuh diyor peygamber demiyor. proje hazırlayayım dedim yok diyor. evet ortalamaya göre başarısız oldum biraz ama adam bırakılacak bir ders değil ya inanın yani. dd versin yollasın. bu tip durumlarda ne önerirsiniz ? bölüm başkanıyla mı konuşsam ? kadın da bölümdeki herkesle kavgalı ne bok yiyeceğim ben ? hukuki yolu yok değil mi ?
(4) 

şu araba nasıl/alınır mı ?

things #725161 
(6) 

kardeşin garip halleri

things #711249 
Merhaba. Bu çocuk üniversite öğrencisi, seneye mezun olacak inşallah. Okulda bir arkadaşı aklına sokmuş, çok meşhur uluslararası bir firmanın yaz stajına başvuruda bulunmuş. O kadar kişi içerisinden bizimkini 2. aşamaya seçmişler, 2. aşamada da sınav varmış, bizimki sınav sabahı artık köle seçerken dişlere bakmıyorlar da soru hızına bakıyorlar falan gibisinden bir laf etti, neyse gitti sınava 15 dk sonra çıkmış, soruları mı yapamadın dedik, yapabilmiş ama kendine olan saygısı gitmiş, tuvalet kağıdının koli başına karını hesaplama hızına bakanların kölesi olmak istemiyormuş, sınavı yapmayıp çıkınca ik'cılar şaşırmış falan. önceden de kendi işini kurmak istediğinden falan bahsetmişti ama böyle büyük bir fırsatı tepeceği de aklımıza gelmezdi.

bir konuşma yapmak gerekir mi sizce böyle freestayla havası bitince çok geç olacak gibime geliyor.
(8) 

suçlu kim ?

things #696018 
Olayı anlatıyorum, şimdi 4 kişilik bir arkadaş grubu var. A-B-C-D diyelim. A ve B beraber tatile çıkıyorlar ve arada tartışmalar oluyor kavga ediyorlar. Sonrasında barışıp konuşmaya devam ediyorlar ama A, B’nin yaptıklarını unutmuyor ve bu arkadaş grubunda ve diğer samimi arkadaşlarına B için bana çok yanlış yaptı onunla beraberken hoşnut değilim garip bir adam falan diyor ama B’nin haberi yok. Sonrasında C de B hakkında konuşmaya başlıyor, ben sevmiyorum, hareketleri itici mümkünse onu toplandığımızda çağırmayalım falan diyor ama bu C kişisi sürekli olarak B ve D'nin evinde kalıyor. D ile B de ev arkadaşı ve D iki kişi arasında gerildiğini bahane ederek B’ye A ve C’nin kendisini sevmediğini hareketlerini eleştirdiklerini falan anlatıyor. Tabi A ve C’ye de söylüyor anlattığını. B çok sinirleniyor, bana söyleyeceklerine gidip elaleme anlatmışlar diye düşünüp A ve C ile ilişkisini tamamen bitiriyor, bir daha D dışında kimseyle görüşmek istemiyor. Burada suçlular kim sizce ve neden ?
(17) 

kabul eder misiniz ?

things #681521 
şöyle, şimdi bu olay imkansız da diyelim ki mistik bir şeyler oluştu ve size şöyle bir teklif geldi;

kabul ettiğin takdirde bugün banka hesabına 10 milyon dolar yatacak; lakin ömrünün sonuna kadar biriyle cinsel beraberlik yaşayamayacak bir fonksiyona getirileceksin; yani erkekte ereksiyon olmayacak kadında cinsel organın yeri kapanacak tabi acısız şekilde olacak bunlar.

teklifi kabul eder miydiniz ?
(16) 

doğru mu sizce ?

things #677871 
bu düşünce mantıklı mı sizce ?

antik.eksisozluk.com
(9) 

koton ne düzey bir marka ?

things #675904 
yani lcw'den üst düzey müşteriye mi yönelik veya zara'nın altı mı veya mangonun neresinde ?
(6) 

sarışın-renkli gözlü kızların esmer erkeklerden hoşlanması

things #675505 
bu olay doğru mu ? benim çevremde çoğunlukla böyle de merak ediyorum. ne kadar doğrudur bu ?
(10) 

Güzel Yabancı kız- vasat türk erkeği ilişkisi

things #653929 
Merhabalar. Benim merak ettiğim bir husus var; güzellik olarak üst bir klasmanda olan Avrupalı-rus-ukraynalı hanımlar nasıl oluyor da vasat klasmandaki türk erkekleriyle beraber oluyorlar ? Beraberlikten kasıt seks değil, yani bu şekilde tip olarak çok güzel almanla ingilizle rusla Avustralyalıyla evlenenler tanıyorum erkekler ise Türkiye’de ciddi ciddi vasat olarak tanımlanıyor. Keza Türkiye’de yüzüne bakılmayan genç Danimarka’da 1.80’lik über güzel kadınla sevgili olabiliyor. Buna bir açıklama getirebilir misiniz ?
(7) 

babanın içki problemi

things #650446 
iyi günler, babam 76 yaşında ve kendisi her gün 3 duble rakı tüketiyor. işin daha kötüsü ise evde misafirler için olan içkilerden de biz gelmeden önce viski falan yuvarlaması. ben böyle bir şey görmedim arkadaşlar bu yaşta bir adam nasıl bu kadar içebilir ? eve geldiğimde haberlere salak salak yorumlar yapıyor, her şeye öfkeleniyor, herkesle bir kavga isteği var. 40 yaşından beri de her akşam içmiş bu zıkkımı ama artık algılaması bile azaldı yani.

Allahtan gündüz içmiyor içkiye başlama saati var akşam 6 gibi ama bak zararlı peder diyorum ben onsuz yaşayamam onunla ölürüm diyor. 6-10 arası babamdan nefret ediyorum. sonra da uykusu gelip uyuyor. 2 dubleye kesinlikle indiremedi. 1 hafta falan içti ondan sonra mutfakta rakıyı sek ağzına dikerken yakaladım.

adamın ne enerjisi kaldı ne bişeyi anneme üzülüyorum yani, ne yaparım da şu adamı içkiden soğuturum yav valla inanılmaz sinir oluyorum.

bir de babam alkolik tanımına girer mi merak ediyorum ?
(2) 

kimya mezunu adamın mba yapması işe yarar mı ?

things #621999 
aslında soru çok saçma da şöyle özetleyeyim. iyi bir okulun kimya bölümünden mezun olmak üzereyim. mühendis değilim. fen fakültesindenim. kimyadan açık net nefret ediyorum ve akademisyen olma durumum yok. şimdi dediler ki bana sen git mba yap yönetici ol üniversitem sağlam nasılsa diye. bunun için ciddi bir para ve zaman gidecek; fakat gelin görün ki geçen gün iş ilanlarına baktım ve mba'in tercih sebebi olacağını söyleyen tüm iş ilanları temelinde mühendislik/ekonomi/işletme mezunu adam arıyor. yani diyelim gittim yaptım mba'i yurtdışında 100 bin tl para verip tamam iyi hoş kızları etkiledik de sonrasında bana derler mi ya sen temel bilimcisin biz mühendis arıyoruz panpa ya boşuna yapmışsın mba'i ya da bravo kardeş mba yaptın ama yönetici yine de endüstrici makinacı mba yapan adam olacak sen otur mümessil ol.

yani bir boka yaramayacaksa, overqualified olacaksa bari kendi okulumda kimya alanında bedava yüksek lisans yaparım.

amacım: kalburüstü bir firmada müdürümsü bir şeyler olmak.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık