(1) 

Ankara ortodonti

etki #1202865 
Çocuk ortodontiye gideceğiz diş teli için. Şunlar var

Gazi
Ankara
Hacettepe
Başkent
75. Yıl
Osmanlı
Tepebaşı
Gölbaşı

Bunlardan hangisine randevu alalım. Randevuyu en erken tarihe verene mi gidelim.
(8) 

Kitap önerisi

etki #1199809 
12 yaş erkeğe ne alınır? Türü dram olmasın içeriği hayvanlar vs olmasın. geleceğe dönüş serisini seyretti bilimkurguyu çok sevdi mesela. Ufuk açıcı bir kitap olabilir ama gerçekten çok kopuk da olmasın. Harry potter vs olmaz yani.

Seksen günde devri alem, denizler altında 20 bin fersah gibi kitaplar arıyorum. Jules verne macera kitapları iyi. Ben en son bunlarda kaldım. Ya da Balonla beş hafta, ay'a seyahat filan :)))) hani bunlardan sonra çıkıp da best seller olan bunlar gibi kaliteli kitaplar çıkmışsa önerinizi alırım. Yoksa denizler altındayı alayım. şu anki çocuklar da bizim okuduğumuz klasikleri mi okuyo ne okuyo bilmiyorum :)
(4) 

İkinci el mercedes

etki #1196816 
2003-2005 model mercedes (tercihan e serisi) 70-80 bin tl civarında. Bir de 50-70 bin civarına 0-5 yaş otomobiller var; wolksvagen honda toyota ford vs


Mercedesin, bu arabalara kıyasla yakıt/sigorta/vergi/bakım vs. toplam masrafı kaç para daha fazla oluyor tahmini? Aylık ya da yıllık?

Ortalama yıllık 10-15 bin kilometre yapılacağını düşünelim. Lpg ya da dizel oluyor mu mercedeste bilmiyorum oluyo ve avantajsa yakıt da böyle diyelim. Düzgün kullanan bakımlarını yapan biri.

Tamamen rastege bir mercedes örneği veriyorum
www.sahibinden.com bu benzinliymiş ama olsun.

Not: alternatif araba önerisi istemiyorum. durumu iyi olan ya da mercedesteki konforu başkasında bulamayan merso hastaları haricinde Birçok kişiye göre bu masrafa değmeyeceği için kimse mercedes almıyor zaten ama işte o "değmez" denilen meblağı merak ediyorum. Pek anlamadığım için de kabaca bi miktar olsa yeter aklımda. Tamamen atıyorum 2013 model honda için yıllık 8-10 bin çıkar cepten, 2004 model mercedes için 15-20 bini gözden çıkar gibi yorumlar çok makbuke geçer mesela. Teşekkürler.
(1) 

Kimya sorusu

etki #1195101 
i.hizliresim.com

Şu resimde bazı formüllerin adları yok, bazı adı olan bileşiklerin de formülü yok. Olmayanları tamamlayabilir miyiz.
(4) 

Otobüste en arka koltuk

etki #1192283 
i.hizliresim.com

En arkadaki 35 numara tekli koltuk geriye yatıyor mu, ses çok rahatsız edici mi. Nilüfer turizm
(4) 

Tavuk Çiftliği

etki #1189885 
Yakınınızda bu tavuk işine giren oldu mu hiç. nasıl bir yatırımdır. deneyim varsa paylaşabilir misiniz. biz üreticilerle konuştuk biraz. 1000 tavukla başlasak, 5-10 bine de kümesi filan kuruyoruz. arsa var.

birçok işe kıyasla maddi olarak çok bi riski yok bunun. nasıl olur getirisi. yapılır bi iş mi.
(1000 tavukla ort. yılda 50-60 bin tl civarı yumurta getirisi olur diyorlar)
(4) 

Tıraş makinesi ve jilet

etki #1181981 
Jilet cildi tahriş eder tıraş makinesi daha az eder sözü doğru mu. Yoksa nasıl alıştıysan öyle gitmek prıblem çıkarmaz mı, yıllardır hafta 2 kez gillette mach 3 ile tıraş olan birisi daha az tahriş için makineye geçmeli midir?

İkinci soru

Oldukça sert ve gür sakal için en iyi tıraş makinesi sizce hangisidir. Haftada 2-3 kez sıfır yapmak istiyoruz. En iyisi hangisiyse onu alalım keyfimize bakalım diyoruz.
(7) 

Golden retriever

etki #1180360 
Az önce golden retriever 3-4 tane kısa sigara paketi uzunluğunda kemik yedi, tavuk kemiğiydi. köpeklerin barsaklarını deliyormuş. bu durumla karşılaşan oldu mu daha önce. ( Daha önce hiç dışardan hiçbir şey yemedi köpek)
(1) 

Şirinler

etki #1171210 
Ülkemizde hangi yıl yayınlanmaya başladı? Gogılda tarih bulamadım ama ilk trt'de yayınlanmaya başladığı yazıyor, ben kanal d'yi hatırlıyorum. Hangi yıl izlediniz hatırlayanlar yazarsa belki tarihe ulaşırız.
(2) 

Darüşşafakada zenci basketçi Michael Ansley

etki #1163341 
Ben çocukken Darüşşafakada böyle zenci basketçi vardı ve efsaneydi. Bu adamın üçlük atma tarzını hatırlayan var mı. Taç kullanır gibi şut atıyordu elleri ensenin arkasından atardı. Üçlük şutları böyleydi. Yanlış mı hatırlıyorum yanlışsam düzeltin. Aradan yıllar geçti hala böyle basket atan birini daha görmedim. Tamamen ona ait bir stil miydi bu, siz gördünüz mü böyle atan.
(2) 

Benim de söyleyeceklerim var

etki #1163140 
Bu kitabın 4. sü çıkmayacak mı?
Peki biz neye güleceğiz? Nereye gülecekler?
Bakınız şu an d&r dayım.
Önümde bi kitap var kendimi durduracak değilim 1, 2
Fırat budacı. Bu adamın da bir iki yazısını okumuştumm ama umut tadı yoktu.
Şimdi biraz okuyayım bikaç hikayesini diyorum ama beklenti çok yüksek o yüzden size sorayım dedim.

Var mı umut sarıkaya tadında bir kitap.
(2) 

üç büyüklerden karma

etki #1162487 
yapacak olsanız ne yaparsınız?

kadro dizilişi nasıl olur?

..............muslera.......

adriano, chedjou, kjaer, gökhan?

..........atiba.........

quaresma..... sneijder.......lens

......talisca....

..........eren.......
(3) 

İlkokul öğretmeni

etki #1161829 
Soosyal medyada bulunamayan ilkokul öğretmeni nasıl bulunabilir. Halam kendi öğretmenini bulmayı çok istiyor. Öğretmeni yaşıyorsa şu an 65 yaşında. En son 1975'te görmüş ilkokuldayken. Yenimahalle/Ankara'da yaşıyormuş o zamanlar. Bir de adını soyadını hatırlıyor.

Ama o zamanlar bekarmış. Eğer evlendiyse soyadı değiştiyse o da ayrı problem?
(29) 

Cips yiyor musunuz?

etki #1155715 
Birkaç gün kuruyemiş ve patlamış mısırın üzerine cips yiyince farkettim ki saman gibi bişeymiş hakikaten çöp gıda. Çöp gıda sözü tadı için değil yapay ürün olduğu için söyleniyor ama tadı da berbat geldi. Olips türevi şekerleri bıraktığım gibi bunları da bırakasım var.

Ben her gün 100 gram antep fıstığı yediğimde hiç aramıyorum cipsi. Cipsi bırakakanınız var mı? Bir anda mı kestiniz azaltarakmı? Zor olmadı mı bırakmak? E-cips kullandınız mı? Gibi sorular.
(14) 

en iyi cikolata markasi

etki #1155117 
Turkiyede satilan en iyi cikolata hangisi (nutella gibi krema cikolatalari degil de 80, 100 gramlik kare, kutu cikolatalari kastediyorum daha cok )

benim yedigim su ana dek en lezizi Milka ve Tadelle
(9) 

Acil durum yeteneğiniz

etki #1129943 
Acil durumla karşı karşıya kalıp sorumluluk aldığınız oldu mu hiç? Böyle bir durumda müdaheleci misiniz yoksa yönlendirilen mi olursunuz. Ben birkaç örnek vereyim bu örnekleri değerlendirin, örnekleri çoğaltabilirsiniz...?

A. İlkyardım eğitimini, kalp masajını teorik olarak biliyorsunuz diyelim. Peki bunu uygulayabilir misiniz. İş başa düştüğünde(hayatta bir kez de olsa başınıza gelebilir, acil gelene kadar kalp masajı yapmazsanız ölecek bir hasta yatıyor kalp masajı yapabilir misiniz. yani becerebilir misiniz.
Ya da suda boğulan arkadaşınıza ilkyardım, ya da yılanın soktuğu arkadaşınız vs

B. Şu an bulunduğunuz yerde yangın çıktı. Duvardaki yangın söndürme tüpüyle ilişkiniz nolur? Onu ordan alıp kullanmayı biliyor musunuz.
C. Uçağa binince hava maskesi anlatılır hep. Böyle bir durum oluşursa yanınızdakine bakmadan ya da hostesleri ikinci kez dinlemeden başarıyla uygulayabilir misiniz.
D. Metrolarda acil durum çekeceği var. Bunu kullanabilir misiniz.
(1) 

Romatoloji doktoru

etki #1128496 
Ankara'da önerebileceğiniz romatoloji doktoru var mı. İşinde iyi ve hastasını dinleyen, iletişimi iyi olan.

Hastamız 30 yıldır romatoid artrit hastası, gazi üni tıp fakültesi hastanesine gidiyor ama o gittiği hoca anlayışlı biri değil, çok dinlemiyo açıkçası hastasını.

Aynı üni den başka bir hoca tavsiyesi de alabilirim. Farklı üni ya da farklı hastane de olur. Özel olmazsa daha iyi olur)
(24) 

Otobüste hangi koltuk

etki #1127834 
Otobüs dolu gidecek ama ilk bileti siz alacağınız için istediğiniz yeri seçebiliyorsunuz. Tek kişi ya da iki kişi olduğunuzda nereyi tercih edersiniz?

Koltuk no da söyleyebilirsiniz link atıyım
i.hizliresim.com
(11) 

yemek kalori degerleri

etki #1127338 
okulun yemekhanesinde yemeklerin yaninda kac kalori oldugu yaziyo her gun. bunu daha once gosterdigim bir vucut gelistirmeci arkadas bunlarin dogru oldugunu dusunmedigini soylemisti. o kadar olacagini sanmiyorum demisti. sizce bu kalori degerleri normal midir. yani uc ogun ekmeksiz bunlari yedigimizde 3500 4000 civari kalori aliyomuyuz gercekten.

DÜĞÜN ÇORBA
KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
BAKLAVA
Toplam Kalori: 1713

KR. MANTAR ÇORBA
GARN. PİLİÇ GRİLL
MEVSİM SALATA
MUZ
Toplam Kalori: 1066

YAYLA ÇORBA
ETLİ TÜRLÜ
ERİŞTE
YOĞURT
Toplam Kalori: 1143


KR. DOMATES ÇORBA
TERBİYELİ KÖFTE
NAP. SOSLU MAKARNA
ELMA
Toplam Kalori: 1240


MERCİMEK ÇORBA
KIYMALI ISPANAK
YOĞURT
TRAMİSU
Toplam Kalori: 1097
(9) 

Mc donalds

etki #1127233 
Mc donalds gibisi yok diyoruz da "gibisi" fazla değil mi sence de? Çünkü ortada mcdonalds göremiyorum ben. burgerkıng den tartışmasız daha iyi olduğu halde neden koskoca Bornova da Mcdonalds yok. Hatta izmirde çok az. Var birkaç yerde ama çok ücra köşelerde ıssız yerlerde. Ama adım başı burgerking her yerde. Battı mı bu mcdonalds acaba yakında tüm şubeleri kapanacak gibi bi izlenim oldu bende.

Belediyenin önündeki Mc donaldsları kim kapattı?
(1) 

izmir hilton

etki #1124475 
yağmurlu bir akşam burya bir kadeh şarap içmeye gitsek hem akşam manzarayı izlesek hem şarabımızı yudumlasak kaça patlar iki kişi.

bir de bu eylem için telefonla arayıp yer ayırtmak gerekli mi.
(4) 

Jeep

etki #1122710 
1- www.sahibinden.com
2- www.sahibinden.com

Örnek iki jeep attım. Bu jeeplerden birini aldık diyelim. Ortalama Aylık tüm masrafı/ödemesi ne kadar oluyor (yıllık ödemeleri dahil: vergi, sigorta vs toplayıp 12 ye bölelim) benzin vs her şey dahil cebimizden aylık ne kadar gider.
(1) 

Tempobet

etki #1122199 
İki gündür Tempobete para yatıramıyorum farklı bilgisayardan denedim, farklı banka kartımı denedim yine de olmadı. Visa kart bunlar zaten Daha önce bikaç kez yatırdım sorun olmamıştı ama 2 gündür işlem reddedildi yazısı geliyor. Siz hiç böyle bir sorun yaşadınız mı. Bankayı arıyorum bizlik değil diyo tempoyla konuşuyorum o da bizde sorun yok diyo. Haftasonu olduğu için mi böyle acaba?

Cepbank yöntemini mi denesem diyorum Cepbankta bende yok arkadaşta var o benim telefonuma para yollayacak ya da yarını mı beklesem...
(16) 

Ekşi duyuru

etki #1113310 
Ekşi duyuruyu arkadaşlarınıza tavsiye ediyor musunuz, buraya sizin sayenizde birileri geldi mi yoksa kimse bilmesin etmesin bize özel aile ortamı mı olsun diyorsunuz?
(1) 

Fare

etki #1112101 
Dün yolda yürürken bir çalının arasından diğerine hızla geçti fare çalıya girdikten sonra relax mode on. Başka bir hayvanda görmüyorum nunu fareler neden insanların gözle görebileceği açık alanlarda böyle panik halinde hızla koşuşturuyor, açık alan fobileri mi var. Asosyaller mi
(1) 

İzmir çadır tamiri

etki #1112097 
Merkezde çadır tamiri yapan bir yer var mı bildiğiniz. Telleri çıktı
(22) 

En sevdiğiniz kuruyemiş ne?

etki #1110808 
Sb
(8) 

Garibanları napalım

etki #1096334 
Kürtler, suriyeliler, ıraklılar, ortadoğu halkı, belki güney asya belki afrikalılar vs Fakir ve gariban oldukları halde 10 çocuk yapıp onların da sefil yaşamasına sebep oluyorlar, ve bu böyle devirdaim gidiyor.
Bu insanlara gariban mı, cahillikse cahillik için suçlayabilir miyiz.
Yoksa cahil değiller ilkeller mi? Bana mı sorfu o çocuğu yaparken mi? Dünyada hiçbir anne baba sefaleti görüp buna engel opmaya çalışamayacak kadar düşük iq ya sahip değil mi?
Çocugun bi suçu günahı yok diyoruz ama o annebaba da yirmi yıl önce o çocuklardan biriydi, ya da o çocuk da büyyünce babasını taklit ediyo zaten.
Düşüncenizden ziyade tutumunuz ne bu konuda
(7) 

Buffon

etki #1096156 
Buffon a basın toplantısında sormuşlar. Siz mi iyi kalecisiniz neuer mi. Buffon ne demiş?

(Orda yayın kesildi duyamadım)
(5) 

Paket Dondurma

etki #1095782 
Türkiyede satılan en iyi kutu dondurma hangisi. Erişebileceğimiz yerdeyse söyleyin biz de alalum.
(1) 

Altta kalanın canı çıkar mı

etki #1095765 
Fizik sorusu.
Üst üste duran maddelerden herkes bi üstündekinim ağırlığını mı taşır. Öyleyse neden? Misal 19 mayıs törenlerinde bşrbirlerinin üstünde 3-5 kat kule yapıyo adamlar. En alttaki tüm ağırlığı çekmez mi
Ya da futbolcular gol sevinçlerinde 10 adam golü atanın üstüne biniyo, en altta kalanın canı çıkmıyor mu hepsinin ağırlığını nasıl taşıyor felan.
(6) 

Migros internetten alışveriş

etki #1095763 
İnternetten mi yapıyorsunuz alışverişlerinizi? 30 tl nin üstünde eve sipariş varmış, sık kullanıyo musunuz bunu getiriyolar mı hemen yoksa markete mi gidersiniz?
(22) 

Evde neleri tamir edebiliyorsunuz

etki #1094610 
tamirden anlar mısınız, aşağıdakilerden hangilerini yapabiliyorsunuz. Ya da bugüne dek yaptığınız ne var? Aklınıza gelenleri yazar mısınız.

Musluk tamiri
Kapı kolu, dolap menteşesi
Priz değiştirme
Duy değiştirme
Tıkalı lavabo, tuvalet.. Sıhhi tesisat

Ahşap... Bahçe işleri
Küçük elektrikli zamazingoların işini açıp bakma
Oyuncak tamiri
Va... Vs...
(25) 

Yüzünüzü yıkıyor musunuz

etki #1094565 
sabah uyanınca Her gün yüzünü yıkıyor musunuz?
(5) 

Abd sipariş

etki #1085743 
New yorktan gelecek arkadaştan ne istenir? Ne istersin dedi ama aklıma bişey gelmedi. Orada olup burda olmayan ya da orada ucuz burada pahalı olan vs vs?
(2) 

Ecopayz

etki #1075059 
Banka kartından direkt para yatırıyoruz ama ecopayz den banka kartımıza para çekmek isterken belge vermek zorunluymuş sanırım şimdi üye oldum. Şöyle bir yazı var.:

ecoAccount hesabınızdan banka hesabınıza para çekebilmek için hesabınızı ücretsiz olarak ecoAccount Silver Hesaba yükseltmeniz gerekir.

Hesap yükseltmesinden önce neler gereklidir?
Aşağıdaki listelerin her birinden birer adet belge.
Liste A
Pasaport, nüfus cüzdanı veya sürücü ehliyeti.
Liste B
Fatura, banka hesap ekstresi veya ikametgah il muhaberi.


Soru: ben bu liste a ve b yi e mail olarak atacak mıyım fotograflarını. liste B noluyor.
Muhtarlıktan gidip ikametgah mı alayım yahu.
Adıma gelen bir fatura da yok.
Banka hesap ekstresi diyo ama atm banka kartı kullanıyorum, hesap esktresi vs yok??
(4) 

Panel van araçla ülkeyi gezmek

etki #1066263 
Yeni emekli Anne babamın şöyle bir planı var bu yaz. 4-5 ay böyle gezmeyi düşünüyorlar. İçi ev gibi döşenmiş bir arabayla karadenizi özellikle.. Şimdi:

1- Kiralama:
Bir yeri aradım gogıldan bulup. İçi döşenmiş Vito aylık 5000 liradan başlıyo dedi. 4-5 ay olsa 20-25 bin tl. Çok fazla geldi.

Böyle yapacağımıza 70-80 bine vito alsak 4. Ayın sonunda eylül ekim gibi satsak, satamadık diyelim 10-15 bin ucuza versek de satsak dahi, daha mantıklı hesaplı değil mi?



2A) Ya da 2005 model transporter lar var 35 bin tl ye,. Bunu alıp içini de döşetsek ve 4. Ayın sonunda 5-10 bine ucuza satsak , 5-10 bine 4 aylığına kiralamış gibi olmaz mıyız?

2b) ya da o model o fiyat bir transporter ı satın alsak 30-40 a.. hiç satmasak içini de döşetirler her yaz onunla tatile çıkarlar mis gibi..

3- panel van aracın içini ev stili döşetmek kaça mal olur. Pahalıysa, kendileri de döşeyemezler mi öyle şatafata gerek yok?


Not: daha önce böyle bir deneyim ya da deneyen tanıdığımız olmadı. Bilginizi fikrinizi paylaşırsanız seviniriz, teşekkürler.
(6) 

Troll

etki #1049950 
Bu kelime türkiyede ilk kimden ya da nerden türedi, ekşi sözlük mü? Sözlükle alakası olmayan insanlarda bile görüyoruö, tdk ya girecek artık. tüm gençler kullanıyo artık sokakta bunu ..
(1) 

Aktüel Tempo

etki #1047977 
Bu iki dergiyi hiçbi yerde bulamadım, yok mu artık bu dergiler? Ne oldu içindekiker...?
(1) 

Abd vizesi

etki #1040639 
Bir öğretmen arkadaş abd ye dil kursuna gitmek istiyor 1 yıllığına. Yeterli parası var. Vize alabilir mi sıkıntı çıkabiliyo mu.

Not: abd'ye o şekilde gelip kaçak yerleşen bi sürü insandan dolayı artık çok zorluyolar söylentileri...
(3) 

Poliklinik kurmak kaç para

etki #1034556 
Ortalama bir poliklinik kurulacak. Yani ne çok lüks ne çok çok kötü. Başlangıç olduğu için ortalamadan biraz daha düşük bi seviye olabikir. İzmir ya da ankaraya hadi olmadı manisa gibi bir yere ama istanbul değil asla.

200-300 bincilerle 10 milyon diyenler kavgaya tutuştu arkadaşlar.

Bir kafe bile 1,5 milyon en az 10'milyon gider, emar cihazı, yataklar, 50-60 bin kira, hava parası, dekor, çalışanların ücreti vs diyo bi grup, diğer grup da kardeşim ne emarı? Hangi poliklinikte mr var, mr olmayıversin bir zahmet, laboratuvar cihazına para ödeyeceksin, dekor şart mı, ankarada bile binaların kirası 10 bin tl. Devren alacaksın bi yeri. Tutmaz öyle milyonlar filan diyor.

Tecrübesi olanlar söyleyebikir mi arkadaşlar, kaç paradan çıkar, başlar bu işler?
(3) 

Numara sorgulama

etki #1010531 
Bir ara turktuccar.org vardı numarayı yazıyo ismi öğreniyorduk, şimdi numara bulunamdı yazıyo.. ücretsiz isim öğrenme devri kapandı mı yoksa var mı böyle bi site?
(1) 

Umut sarıkaya

etki #1002044 
Benim de söyleyeceklerim var 1-2-3 ü okudum
Bu kitabın 4. Sü çıkmayacak mı bununla ilgili bilgi var mı hiç?

Bu yazarın bu üç kitabından başka bi kitabı var mı bari onunla oyalansam :D sadece bu üç kitabını okudum dönüp dolaşıp okuyorum hepsi efsane xD

karikatürlerini sevmiyorum yazılarının hastasıyım.
(2) 

Çeşme

etki #996706 
Şu an çeşme seyahatteyim. Ucuza nerelerde kalınır, öneri ya da tavsiyeniz var mı iki kişiyiz?
Ilıca ya mı geçelim direkt, çeşme merkezde mi kalalım, ılıca da gireriz muhtemelen denize..

Bir de tek kişilik 40-50 tl tek kişilik fiyat görsüm en ucuzu bu mu gerçekten :/
(1) 

İzmir deniz durumu

etki #996371 
Bugün hava yağışlı bugün olmaz da cuma cumartesi pazar az bulutlu görünüyo , sıcaklık 27-28 derece..

Bu havada denize girilir mi? Öğlen mi girilir girilirse ne kadar kalınır ( bu zamana kadar 32-33 derecenin altında hiç girmedim soğuk havayı suyu sevmem ama ank dan arkadas gelecek)

Ilıca da denizin suyu ılıktır diye aklıma ilk orası geldi
(2) 

Mesaj

etki #992380 
Çok arıza değil mi mesaj sistemi... Mesela birisiyle mesajlaşıyorsun eskiden istemediğin mesajları silebiliyordun şimdi ya hepsi kalacak ya da tamamını silmek zorundasın... Belli bi byte mı yoksa belli bi mesaj sayısına ulaştığında mı sistem otomatik olarak üstten silmeye başlıyor. Atıyorum 98 mesaj var, 100 olunca , ilk mesajı siliyor mu,
(1) 

Katılım bankaları

etki #990639 
Kredide para vermiyor ev ya da araba alıyorsun , aracı görevi görüyor ya bu bankalar. Peki bunu nakite çevirme şansı oluyor mu müşterinin. 100 bin liralık araba alıyorsun mesela, araba ipotekli oluyor sattırmıyorlar (en azından bikaç yıl) ama mesela sana ait olmasa da babanın evini kefil gösteriyor o evi ipotekliyor sen de aldıgı 100 bin liralık aldıgın arabayı satabiliyor musun bu durumda.

İpotek şart ama kefil ipoteki olur mu yani yoksa katılım bankaları nakite çevirmenin her yolunu tıkıyor mu
(1) 

Mfö konser

etki #986443 
bugün izmir fuarı (eski fuar alanı kültürparkta) mfö konseri olacak mı 21:30 da?
(3) 

Problem cocuk

etki #982397 
Problem cocuk filmi gibi guzel 10 yasinda cocuklar icin eglenceli filmler var mi. O film guzeldi mesela ama hem onu izledim hem de cok eskidi

Bak su konusana,bak bu da konusuyor gibi sacma olmasin buyukler de keyif alabilsin mumkunse :P
(1) 

Kopek lesmania

etki #981297 
Lesmania hastasi kopeginize allopurinol den baska bir ilac verdinizz mi , ne yaptiniz ,

mobil görünümden çık