(5) 

Kalp ritmi hız sorunu

stanhiver #699320 
Şu uyanık kalmaya yarayan ilaçlardan bir tane içtim (modiwake, modiodal'ın muadili) üstüne de 3-4 bardak koyu kahve içtim. Şu an kalbim deli hızlı atıyo. Sayabildiğim kadarıyla dakikada 100 atıyo.

Sorum;

1) Dakikada 100 normal mi?
2) Bir nebze yavaşlatmak için ne yapabilirim? Nefes egzersizi felan önerebilirsiniz belki?
(2) 

budapeşte/alkol limiti/free shop

stanhiver #695526 
Budapeşteye gidicem.

a)free shoplarda alkol sınırı nedir?

b) giderken freeshopdan aldığım alkolleri dönüşte bavula koyup getirme hakkım var mı?

c)budapeşteden aldığım alkolleri bavulda getirebiliyor muyum?

d)free shoptan aldığım alkolleri yanımda cantamda ucakta taşıyabilirmiyim?

e)bavulumu orda alkolle doldursam türkiyede beni durdurup bilader ne bu bavul, yakışıyo mu senin gibi yakışıklı gence derler mi?

teşekkür ederim.
(3) 

Mikroekonomi sorusu (kafamda deli sorular) (Help!!!!)

stanhiver #679286 
Şimdi size temel sayılabilecek bir mikroekonomi sorusu geliyor.

Portakal üretiyoruz. Quantity/price eksenlerinde supply/demand çizgilerini düşünün.

!!! Sorulara geçmeden önce hoca long termdemi ya da short termdemi yorumlamamız gerektiğini belirtmemiş. (gerçi böyle bir ayrım var mı ondan da emin değilim)!!!

a)mandalina(substitude product) fiyatları artarsa demand ve supply'a ne olur?

Benim düşündüğüm şey: tüketici portakal tüketir mandalina yerine zira pahalı. demand artar. üretici de mandalina fiyatları artınca onu üretme yoluna gider ve portakalımızın supply'ı düşer.

b)transportaion costs artarsa demand supply ne olur.

Benim düşündüğüm şey: üretici fiyatı yukarı çekebilir ve demand azalabilir ya da pazardan çekilmeyi tercih eder ve supply azalır. Nasıl karar vericem ben buna? Portakal satıcısı mıyım aq?

c)Birden insanlar vitamin almak isteyip portakala üşüşürlerse supply demand ne olur?

Benim düşündüğüm şey: Demand artar belli ki. Fakat insanların portakal tercihleri üreticileri pazara girmeye teşvik edip supply'ın artmasına da sebep olabilir.

Yani sorum şudur: Öncelikle long-term ve short-term diye bir ayrım yapmalı mıyım? Ya da böyle bir şey var mı? (daha yeni almaya başladım dersi) Diğer isteğimde düşündüğüm şeyleri eleştirmeniz, nerde hatam var neresi doğru bana söylemeniz.

Teşekkür ederim.
(4) 

aileyle gezmelik yer (istanbul)

stanhiver #677326 
Bayram için ailem İstanbul'a geldi. 4 kişilik çekirdek aileyiz. Küçük kız kardeşim var. Geçen sene şu Florya'da ki akvaryuma gitmiş, çok eğlenmiştik. Yine bu tarz -tarihi bir yer'de olabilir- aileyle zaman geçirmelik öneri istiyorum. Var mıdır?
(1) 

Kadıköyde bisiklet ürünleri mağazası *acil

stanhiver #676094 
Nerede var? Kask, şort ve eldiven alıcam.
(4) 

Boğaziçi kredi sorunu/kredisiz ders alma

stanhiver #661376 
Şimdi şöyle ki dönem için bana verilen kredi hakkını, almam gereken dersler zaten dolduruyor. Ama ben bir ders daha almak istiyorum sinemayla ilgili. Hobi tadında. Dersi kredisiz almam gibi bir şey söz konusu mu? Eğer öyleyse dersi kredisiz almak ne demek tam olarak? Anlamı ne? Avantajları dezavantajları nelerdir?

Not: Boğaziçi'nde İşletme 1. Sınıf olacağım bu sene.
(3) 

Boğaziçi HSS seçmelilerle ilgili sorum var.

stanhiver #661261 
İlk senem. Hist ya da hum alıcam ama histin 106'sı, Hum'un da 102'sinin konuları hoşuma gitti. Acaba ilk dönem hist 105 alsam ikinci dönem hum 101 almadan 102 alabilir miyim? Ya da hem hum102 hem hist106 alabilir miyim? Demem o ki, hist 106 ve hum 102 almak için hum 101 ve hist 105 almamız zorunlu mudur? Bir de history mi humanity mi alayım? Ne diyorsunuz?
(1) 

gördüğüm garip rüyanın hala etkisindeyim

stanhiver #659722 
Şöyle ki, iki gün önce rüyamda bir Fransız askerini tüfekle vurduğumu gördüm. Kalbinden vurdum ve Tarantino film sahnesi gibi kan çıktı. Sonra rüyamda inanılmaz vicdan azabı çektim nasıl bir insan öldürebilirim diye ben. Ve bu vicdan azabı ve melankoli uyandığımda da üzerimdeydi. Hatta iki gündür benzer hisler içerisindeyim. Acaba paralel bir evrende cinayet mi işledim? Nasıl yorumluyorsunuz?
(2) 

breaking bad'den spoilerlı soru son bölümden spoiler!!!

stanhiver #654028 
ya bu risin işi çok kafamı karıştırdı. malum 8 ay geçti eski bölümlerden. sorum şu: jesse kimlik değiştiren adamı beklerken, ne oldu da birden aydınlandı ve avukata koştu. çocuk gerçektenten risinlenmişti diye hatırlıyorum zira jesse doktorlara belki zehir risin olabilir dediğinde doktorlar çözümü bulmuşlardı. yani walt gerçekten brooku öldürecek miydi? öyleydiyse de nasıl çaldırdı avukat'a risin'i?
(3) 

bu çanta uygun mu sizce?

stanhiver #652388 
rockncoke için şu linkteki çantayı alıcam. 40 litre hacmi var.
Mat, çadır, uyku tulumu ve eşyalarım için yeterli ve rahat olur mu sizce?

www.hepsiburada.com
(2) 

izmirde uzun saç kesebilecek erkek kuaförü arıyorum

stanhiver #649469 
İzmirdeyim. Saçım uzun. Uzun bir model var kafamda gene. Beni pokemona benzetmeyecek erkek kuafförü lazım. Var mı bilen?
(1) 

rizeliler bakabilir mi?

stanhiver #644620 
Rize merkezdeyim. Çaykur rize forması nerden bulabilirim? Takımın ürünlerinin satıldığı bir dükkan var mı?
(1) 

ülker arenada mahsur kaldık

stanhiver #599235 
Ülker arenada queen müzikalindeyiz. 8a ile gelmiştim buraya leylak sokak durağına. On iki de bitiyo gösteri. 8a da geçmiyo o saatte sanırım. Saat on ikide buradan metrobüse nasıl ulaşabilirim. Sos.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık