(1) 

Lizbon da 1 gun

wishmaythşngs #1203859 
Geçireceğim. Nereye gitmemi onerirsiniz
(6) 

Ankara/batikent

wishmaythşngs #1201316 
Arkadaşlar aniden hayatım değişti. Ankara'ya tasiniyorum. yarın batı kentte ev bakacağım.
Ama ankara'yi çok bilmiyorum. Batıkenti nasil bilirsiniz.
Birde benim istediğim. Site içinde olsun. Evin içi düzgün temiz olsun. Uzaklığı önemli değil. 1 aktarma yaparım. Nerelere bakmalıyız. Direk site ismi verirseniz daha iyi olur aslında. Butcem 1000 lira. Ankara da emlak piyasası nasıl onu da bilmiyorum
(2) 

atina otogar

wishmaythşngs #1199667 
arkadaşlar
atina ya uçakla gidicem.
ama kavala selanik oralara otobğsle gitmek istiyorum. ama atina otogarına nasıl ulaşırım bulamadım internette.
(4) 

aktarmalı uçuş

wishmaythşngs #1197309 
arkadaşlar şimdi çok zor uçak bileti buldum uygun fiyata.
aktarmalı aldım, direk almadım çünkü fiyatlar uçmuş. 1000 lira daha ucuza geldi. ama ilk biletim pegasustan. diğer biletim yunan hava yollarından. iki uçak arasında 3 saat zaman var.
1. soru: yetişebilir miyim acaba? ne zaman pegasustan alsam hep 1 saat geç uçtu.
2. soru: ilk defa aktarmalı uçacağım. ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. şimdi atina havaalanında indim. tekrar pasaport olsun başka bişey olsun herhangi bir sıraya falan girecek miyim? orada ki uçak için çek-in yapacak mıyım? yoksa direk uçak için beklemem gereken perona mı gideceğim?
3. soru: aradaki süre kısa ya, yetişmeme ihtimalim varsa valiz almayabilirim yanıma.
teşekkürler.
(7) 

telefon almam lazım, karar veremiyorum.

wishmaythşngs #1186346 
önemli olan şarj.
instagram kullanıyorum sadece bir de bankalar ve edevlet.
iphone se mi alsam.
??
(3) 

bu rahatsızlığın adı ne

wishmaythşngs #1183166 
3 kere olmuş daha önce. 4.ye ben denk geldim. dedem uykusunda bazen bir anda nefes alamadığını söylüyo. nefes almak için, öksürüyodu, gittim sırtına falan vurdum. gidiyo zannettim ya çok kötüydü. çok korktum. bu nedir? tedavisi falan var mıdır? astım hastası bir de
teşekkürler
(7) 

kullanılmak

wishmaythşngs #1174441 
arkadaşlar selam,
okula ek olarak hocanın şirketinde çalışıyorum. bana hoca da, üstümde, işte seni mühendis olarak alıcaz, bekle vs. bir sürü şey dediler. ben de böyle part time falan değil, sürekli olarak alacaklar galiba diye daha çok çalıştım.

okul bitiyo diye, dün sordum, ben ne zaman part timedan çıkıcam diye, işte durumlar kötüymüş, beklemem gerekirmiş, yan çizdiler. baya kötü konuştular, moralim bozuldu. çünkü geçen 6 ayda bana ihtiyaçları vardı, ben de 3 kuruşa yapıyorum diye beni hoş tuttular.

ben de dedim ki siz belli ki beni almak istemiyosunuz çünkü ben girişleri falan biliyorum dedim. hoca da, öyle düşünüyosan demek ki güven yok aramızda dedi gitti. bir de orada hocadan sonra ki, üstüm diyim, o sürekli beni gazlıyordu, işte sen biliyosun, hocayla konuş, seni alsın vs. ama hocayla konuşurken en çok o batırdı beni. en çok buna şaşırdım.

çokta zoruma gitti. birde onların bana şimdi ihtiyaçları yok ama benim var. moralim çok bozuk. işten çıksam bi türlü, çıkmasam bi türlü. arkadaşta dedi ki, onlar y.lisans öğrencileriyle devir daim yapıyolar, almazlar dedi. sen doktora yapacaksın, belki kabul alamazsın burda kalırsın, referans lazım olur bişey olur, çıkma, aranı da bozma işini görene kadar devam et dedi.
:( napayım.
(1) 

hızlı kamera

wishmaythşngs #1144897 
arkadaşlar hızlı kameranın, çektiği foto sayısını arttırdığımda ekranı kararıyor. bunu aydınlatma sağlayarak çözerim de, 1 neden oluyo? 2 programında bunu düzeltecek bi şeysi var mıdır?
(1) 

google eklentisi vardı,

wishmaythşngs #1135714 
emaili karşı tarafın açıp açmadığını gösteren..
(3) 

kitap tavsiyesi

wishmaythşngs #1133160 
ders arasında dışarı çıkıp aptal aptal takılmaktan bıktım. daha doğrusu sohbeti güzel insan yok.
3 tane kitap alacağım. bu dönem için.

çok sıkıcı olmasın,
klasiklerin çoğunu okudum klasikte olmasın.
bilimsel falan olursa güzel olur,
ya da sherlock u çok seviyorum ama hiç sherlock holmes okumadım. onu mu alsam?

teşekkürler.
(7) 

hiç ilginiz olmayan birşey

wishmaythşngs #1132523 
size zarar verince ne yapıyorsunuz?
nasıl örnek vereyim bilmiyorum ama mesela, sizin birşeyinizi istiyorlar. siz vermiyorsunuz. ve üslubun çok kötü falan gibisinden laf duyuyorsunuz.
yani örneğim pek etkileyici olmadı, ona takılmayın da, siz kötü kadın oluyosunuz ama o hanımefendi modunda geziyor. kimse onun için aç gözlü, hırsız vs demiyor. ama size uyumsuz, uyuz, arıza deniliyor.
(6) 

odtü den aştiye

wishmaythşngs #1130997 
1 haftadir odtudeyim. Bugun hic kizilay dolmusu gormedim. Yarin astiye gidecegim. Dolmus var mi?
Tesekkurler.
(8) 

görevlendirme, akademisyen

wishmaythşngs #1129460 
merhaba,
benim bap ve tübitak projem var. aynı konu, benim fikrim. patent durumu da var. herkes çalışıyo tabi ki ama ben öğrenciyim tatile falan gitmedim. gerektiğinde paramla aldım falan.
bi adam var doktoraya başlamış, başka bölümde ama danışmanlarımız aynı. atıyorum karsta üniversitede çalışıyor, okul edirne de. sürekli kendini benim projeye yazdırmaya çalışıyor. görevlendirme olacakmış galiba ve okuluna gitmesine gerek kalmayacakmış. ama görevlendirme olmazsa her hafta gidecek.

ilk benim yanımda uzmana sormuş, proje var mı, kağıt üstünde eklenebileceğim diye. sonra benim projemi öğrenmiş.
kağıt üstünde istemesine rağmen ilk başta, makale okumaya, işime karışmaya falan başladı. yani tek labta yaptığıma değil, gelip gitmeme bile müdahale eder oldu. ben de tavır aldım.

hoca 3 hafta önce ilk dediğinde kabul etmemiştim. bu hafta hocayla konuşurken, yanımıza geldi. ben de -tezimle ilgili konuşurken başkasını istemiyorum dedim. bilerek. gitti. hocaya benim bu projeyle alakam yok mu falan diyo. -hani kağıt üstünde istiyordu sadece?

bugün bir daha rica etti hoca, bu sefer hocaya karşı biraz ağır konuştum. faaliyet raporuna, makaleye, özgeçmişine yazacak, hayatım boyunca yazıp yazmadığını mı kontrol edeceğim dedim. 1 gün dersi var oturduğu yerden maaş alacak dedim. lisedemiyiz. burda başlarken akıl edememiş mi oraya gitmek zorunda olduğunu dedim. bu devleti dolandırmak değil mi falan dedim.

hem hocaya karşı utandım bunları dediğim için. hem de hırsımı daha alamadım.
arkadaşlarım da diyor ki yaz gitsin ya ne olacak.
iyice delirdim ya.
napayım? ve yazdım diyelim ona faydaları olacak mı başka benim bilmediğim.
bir de benim ters tavırlarım var çok, onları yapayım mı buna yoksa hanımefendi gibi durayım mı?
(3) 

kedimiz kaçtı

wishmaythşngs #1128283 
kedimiz 4 yaşında. güçlü iri bi kedi. aşısını yaptırmaya götürdük veterinere, çıkışta arabaya gidiyoruz. arkadaşım çıkıyo çıkıyo dedi. bi anda box'ı açıp kaçtı. 1 sn de oldu bunlar. zaten zor sokmuştuk içine ve sürekli miyavlıyordu. kutunun birleşme yeriyle, kapısının kilidi aynı kesişimde orayı zorlayınca kilidi kırmış.

neyse aradık bulduk. 3 kere kucakladım, sakinleştirdim. arabaya atıcam oraya kadar gitsek yeter ama 2 metre kalıyo saldırıyo, dayanamadım, her yerim çizildi. kaç saat aradık son kaçtığı yeri bulamadık.

eldeki verilerimiz,
veteriner bizim eve çok yakın. yürüyerek 10 dk
evde duran bir sevimli bir kedi değil, uysal ama ağır abi, komşunun köpeğine saldırmıştı. marmariste oturuyoruz, sitede gezer yemek yemeye eve gelir, uyur gider.
annem daha önce nineme bırakmış kediyi, bize söylememiş bunu. eve 20 dk falan uzak yürüyerek. 1 ay sonra oradan evi bulup gelmiş. annem avutmak için söylüyor sanmıştım ama doğruymuş.
gelir mi bu kedi ya her gün yürüyüp arıyoruz ama 2 hafta oldu. amcam da kurban kokusu geçsin evi bulur o diyor ama..
(6) 

vidalar, alyan anahtarı

wishmaythşngs #1127236 
withworth vida ile metrik vida arasındaki fark ne? hangisinde alyan anahtarı kullanılıyor?
biri altıgen, diğer + şeklide mi?
işim düştü, googledan resimlerine baktım ama hiç bişey anlamadım valla
teşekkürler
(3) 

siz olsanız naparsınız?

wishmaythşngs #1125581 
arkadaşlar merhaba,
geçen yıl yüksek lisansa başladığımda ilk günler. farklı okuldayım kimseyi tanımıyorum. danışman hocam diğer öğrencisiyle tanıştırdı. ama bu kız o zaman benim moralimi çok bozdu. burdan git, burası kötü, vs. vs. yalanlar attı. hocanın bana göstermesini söylediği şeyleri göstermemiş falan. bir sürü şey.
ben yüksek lisansı bırakmayı bile düşünmüştüm.

sonra başka bi arkadaş uyandırdı beni. hoca şirketine birini alacakmış ondan yapıyormuş.

şimdi bu kız benim elime düştü. danışman hocamı değiştirmiştim. o doktoraya başladı. benim danışman hocam beni çok sever matlabtaki işlerini yapıveriyorum, o da bana lazım olan malzemeleri bulmaya falan çalışıyo, kazan kazan teorisi. onun verdiği dersi alıyormuşuz. bugün derste gördüm tüylerim diken diken oldu. fırsatını buldukça tersledim. ezdim falan. ama utandım sonra. napayım ?
(10) 

göz kontağı

wishmaythşngs #1124924 
selam, bugün abimin iki arkadaşı geldi, ikisi de asker. biri pilot hatta. ikisi de gözlerimin içine dik dik bakarak konuştular. ben normalde o kadar bakmıyormuşum insanlara onu farkettim. kendimi baskı altında hissettim.
arkadaşıma sordum, insan kaynaklarında çalışıyo. Özgüven belirtisi dedi.
sizce de öyle mi? siz de dik dik bakıyor musunuz? :)
(4) 

ankara'da otel

wishmaythşngs #1123249 
arkadaşlar selam, eğitim için 3 günlüğüne ankara'da olmam gerek otel veya öğrenci yurdu arıyorum kızılay taraflarında ama ankarayı hiç bilmiyorum.
(5) 

türk kahvesi nasıl yapılır?

wishmaythşngs #1114765 
duyuruda arattım ama istediğimi bulamadım.
ben orta büyüklükte fincan kullanıyorum ve kafama göre kahve koyuyorum koyu içmeyi sevdiğim için ama yarın kahve yapacağım. normal kahve fincanına kaç kaşık kahve atmalıyım? orta şekerlinin şekeri ne kadar atılır?
gerçekten bilmiyorum yani teşekkürler.
(6) 

bilgisayar tamiri

wishmaythşngs #1082533 
arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı düşürdüm açılıyor falan ama ekranı, ortasında üçgen gibi beyazlık, kenarlarına doğru da çizgili görünüyor.
şimdi ben bu bilgisayarı yaptırıp anneme vericem ama ne kadar tutar? 100 liradan az tutarsa hemen gidip yaptırcam fazlaysa maaşı beklicem.
klavyesi de çalışmıyordu zaten ek klavye takmıştım. solüsyonu ile sildiğimde klavye gitti. onu da yapabilirler mi?
ve istanbulda iyi bi tamirci önerisi olan?
samsung benim için pişmanlık.
teşekkürler.
(2) 

anket:spora gidiyim mi?

wishmaythşngs #1048492 
bundan sonra hafta içi tam hocanın geldiği saatte kursum var çarşamba perşembe cuma. persembe, cuma tamamen doluyum.
salonda saat sınırı yok, serbest.
pazartesi, salı, cumartesi gidebilicem sadece belki çarşamba 13-15 arası da giderim.
üyeliğim bugün bitiyo, napayım tekrar üye olayım mı?
tikler akşama
tesekkürler
(5) 

caddebostan kültür merkezi

wishmaythşngs #1037122 
kadıköyden boğanın oralardan falan nasıl gidebilirim?
kadıköyü iyi bilmiyorum.
teşekkürler.
(11) 

sinir oldum.

wishmaythşngs #826310 
4 yıldır görmediğim liseden arkadaşlarla dışarı çıktık bu akşam, ki en iyi arkadaşlarımdılar, ben çok mutluydum yani ama şimdi sinirden çatlıcam.
bodruma gitmiştim geçen hafta, sordular işte nere gittin falan, x,y,z dedim. arkadaşta liseyi bodrumda okuduğunda catamaranı soracaktım, katamaran dedim, -sizi ora almamışlardır ki dedi. 1. bunu o an anlamadım şimdi anlıyorum.
ikisi de mühendis sürekli fizik okumama çattılar ama sıradan işsizlik falan tepkileriyle değil. aşağılandığımı hissettim yani bir de mühendis bunlar. 2.
babam yalan dünyadaki rutkay aziz gibi bi tip, doktoruğu bıraktı şimdi resim falan çiziyo, kordonda görmüşler resim çizerken, demedikleri kalmadı. 3.
ben de sinirlendim, ne haliniz varsa görün diyip kalktım.
(3) 

şeker hastası anne, yürüyüş

wishmaythşngs #782715 
annem sitedeki kadınlarla sabah yürüyüş yapıyor tabi dedikodu da, genellikle 1 saat sürüyo ama mesela o gün pazar kurulmuyosa 2 saati buluyor.
soru;
kahvaltıdan önce mi spor yapmalı sonra mı?
(10) 

nasıl nazik birisi olunur?

wishmaythşngs #771936 
yani tam olarak nasıl anlatacağımı bilmiyorum da. mesela dün kongredeydik boğaziçili birisi vardı ve çok nazik ama çok ta sıcakkanlıydı. sonra insan kaynaklarına mülakata gittim o kişide öyleydi. ben kendimi çok kötü hissettim. ii anlatamadım ama siz anladınız. seda sayan gibiyim dedim kendi kendime.
neyse, günaydın.
(5) 

okul bitince yüksek lisansa başlamak mı ? agh ile almanya mı?

wishmaythşngs #653012 
ocakta diplomayı alıcam ve
1-almanyadan agh için kabul edildim. eğer gidersem oradaki okullarla gidip yüksek lisans başvurusu için konuşabilirim.
2-burada yükseğe başlarım. ve burada devam edersem eğer araştırma görevlisi olma ihtimalim var. sizce ne yapayım ?

agh; avrupa gönüllü hizmeti.
(4) 

altyazılı belgesel izlemek ama nereden?

wishmaythşngs #642451 
ingilizce veya türkçe altyazılı bbc belgeselleri vb. gibilerini nereden izleyebilirim?
(4) 

ankaralılar!! nasıl giderim yardım

wishmaythşngs #641512 
ankarada daha önce hiç bulunmadım ona göre tarif edin ne olur.
ankara otogardan aselsan mgeo grubu akyurt tesislerine nasıl gider gelirim?
otogara çok mu uzak?
merkeze çok mu uzak?
diyelim ki işim erken bitti aselsandan şura mutlaka git dediğiniz yer var mı?ve tabiki onunda yol tarifi
burda işim bittikten sonra odtüye gitsem mi? kapıdan alırlar mı? öğrenciyim, odtüye gitmeye değer mi? orada yemek yiyecek bi yer varmı?
+tavsiyeleriniz
büyük ihtimal günü birlik gidip gelicem ya da 1 gece kalıcam.
(4) 

listening alıştırması yapılabilecek site?

wishmaythşngs #632286 
listening alıştırması yapılabilecek site var mı ki?
(4) 

dr.murad ürünlerinden hiç kullandınız mı?

wishmaythşngs #575741 
almayı düşünüyorum da, bakımlı duyurucu arkadaşlara danışmak istedim. dr.murad ürünlerinden hiç kullandınız mı? memnunmusunuz? ben siyah noktalar, t bölgesi için eczacıyla konuşup ona göre alıcam..
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık