(3) 

Datça'da kalmalık yer/bölge

ameliee #1587088 
Merhabalar,

Eylül'de Datçaya gitmeyi planlıyorum, 7-10 gün kadar, gidebildiğim kadar koy koy gezmek istiyorum, araç var, hangi bölgede kalsam bu koy koy gezme işi ulaşım açısından daha rahat ve mantıklı olur?
Ek olarak, market alışverişi yapabileyim isterim.
(4) 

Hızlı tren ile kedi yolculugu

ameliee #1580049 
Bayramdan sonra Ankara-İstanbul hızlı trene bineceğim, kedimi de götürmek gerekiyor, ona da bilet aldım fakat kuduz aşısı yok, bugün yaptırsam da sistemde 30 günden yeni aşı olmamalı yazıyor. Kedim hasta olduğu için veterinerim, hastalığından dolayı aşı yapılamıyor raporu veririm dedi.

Sorum şu: Yakın zamanda kedi ile tren yolculugu yapan var mı, karneye nasıl bakılıyor, sağlık raporu ile alırlar mı, tecrübe lerinize ihtiyacım var.
(2) 

Marmaris hava durumu

ameliee #1493996 
Merhaba arkadaşlar,

Eylül sonuna doğru tatil planı yapmayı planlıyorum ama eylül sonları marmaris selimiye civarı havalar nasıl oluyor, hemen kış gelmiyor tabi ki ama deniz tatilimize engel bir durum olur mu? Tşk.
(3) 

İstanbul yeni havaalanını kullananlar-havaist hakkında

ameliee #1352015 
Avcılar'da oturuyorum, uçak bileti alcam da yeni havaalanını kullanıyım diyorum lakin ulaşım sıkıntısı malum. Havaist kullanmayı düşünüyorum, beylikdüzünde durakları varmış.

Havaist ile kolay ulaşım sağlanabiliyor mu?
Yol kaç saat sürüyor?
Otobüsün dolu olup yolcu almama durumu oluyor mu?

Giden, kullanan, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok makbule geçer.

Edit: Özellikle Beylikdüzünden havaalanına ulaşım için sorulmuştur. Havaist kullanımı ile ilgili başka tecrübeleri olanlar varsa o da olur.
(12) 

Hatay'dan alınabilecek yiyecek/içecek

ameliee #1340689 
Bu hafta sonu günübirlik Hatay'a gideceğim, gastronomi gezisi olacak :) Dönerken de aileye bir şeyler alıyım diyorum. Hatay'dan alınabilecek oraya özgü yiyecekler neler olabilir neler alabilirim?
(uçakla İstanbul'a gelinecek)

Edit: Antakya ya gideceğim.
(6) 

Kedi - Tolfine 20mg

ameliee #1283557 
Kedimin on sag patisi sis, gecen aylarda da dudagi sisti, bugun avcilar itu vet. fak. klinigine goturdum. daha oncesinde dudagina yangiyi onlemek icin metacart, bu sefer ise patisindeki sisligin azalmasi icin tolfine tablet (sanirim bu tolfine degil tolfedine, adi hatali yazilmis) yazmislar.

Ne zaman gitsem, kesin teshis koymadan (kendileri diyor), bir antienflamatuar bir mide koruyucu yazip gonderiyorlar. Dudaginda metacart kullandik fayda gormedik (sislik ilaci kestikten 2 hafta sonra kayboldu) aylardir kliniktir, ilactir turlu sikintilar yasadi kedim, hali tavri degisti, buradaki hekim arkadaslardan ricam lutfen istanbul ici kedimizi surekli gosterebilecegimiz iyi bir klinik tavsiye eder misiniz?
(4) 

kedim icin idrar yolu rahatsızlığına uygun mama arıyorum

ameliee #1234502 
Arkadaşlar erkek tekir kedim kanli idrar yapinca veteriner e götürdüm, böbreklerinde kristallesmeler varmış. Kuru mama olarak Acana kullaniyorum, arada cigeriydi tavuguydu yas mamasiydi karışık veriyorum. Veteriner mama olarak Hills s/d al dedi fakat hills in icerigini hic beğenmiyorum. Baska mama arıyorum. Baktigim kadariyla buna uygun royal canin urinary varmış.

Sizin onereceginiz mama veyahut kendinizin hazırladığı mama tarifleri, baska önerileriniz olursa sevinirim.

Bu arada veteriner antibiyotik ve idrar yolu için ilaç verdi onu kullanıyoruz.

edit: kedim 1 yaşında
(3) 

Yavru köpeklere yapılan canilik ile ilgili desteğinize ihtiyacımız var.

ameliee #1220845 
Olayı anlattığım için biraz uzun görünebilir ama okursanız çok sevinirim.

Olay yeri: Aksaz kışlası / Marmaris

Erkek arkadasim askerlik muhletince kışlada gezinen sokak hayvanlarını uzun zamandır besliyor, artan yemekleri veriyor su veriyor. Hamile köpeklerden biri yakın zamanda doğum yapıyor ve 4 adet yavru dünyaya getiriyor, arkadaşim bu kopeklerin bakımıyla da ilgilenip göz kulak olmaya çalışıyor. Fakat bugün 02.09.2017 tarihinde yavruların bulunduğu yere gittiğinde 3 yavrunun da kulağının kesik olduğunu görüyor ve yavrulara ilk yardimda bulunmaya çalışıyor. O sırada yerde gördüğü kulak parçalarını ve jileti de alıp saklıyor.
Devamında bu canilikten mesul olduğunu düşündüğü eri bulup durumu anlatıyor ve hakkında şikayetçi olacağını, ahirette de yakasını bırakmayacağını söylüyor. Bunun üzerine bu er tarafından, rütbeli erkanın gözleri önünde darp ediliyor. Bu durumu rapor etmek için birliğine geçiyor fakat muhatap olduğu nöbetçi astsubay darp eden erin birliğinden olduğundan ötürü pek ilgilenmiyor, bunun üzerine arkadaşım, erin adını nöbetçi astsubaya sorduğunda birçok hakarete maruz kalıyor.
Erkek arkadaşım acil polikliniğinde darp edildiğini beyan ediyor ve burada da adli rapor tutuluyor. Daha sonra birliğindeki nöbetçi astsubay tutanak tutulması gerektiğini, fakat bu tutanağı onun değil olay yerindeki (er yemekhanesi) nöbetçi astsubayın tutması gerektiğini söylüyor. Arkadaşım bu tutanak için er yemekhanesine gidiyor ve tutanağın daha sonra teslim edileceğini öğreniyor. Bana ilettiğine göre, bu esnada rütbelilerin tavırları da hiç iç açıcı değil. "Bu ülkede insanlar öldürülüyor, hayvanlara mı bakacaklar" diyeninden tutun, "Bu işin sonunda hiç bir şey çıkmaz" diyenine kadar her biri mevcut.

Buna binaen arkadaşım hukuki boyutta her şeyi yapmaya hazır fakat herhangi bir yardım ya da muhatap bulabilmiş değil. Kendisi Salı günü terhis oluyor ve sivil mahkemeye dava açmayı düşünüyor. Fakat arkadaşım hukuki olarak yalnız kalmış durumda. Bu konuda sesimizi duyurmamız için herkesin yardımlarını bekliyoruz. Bunun peşini bırakmak istemiyoruz. Önerebileceğiniz fikirlere açığız, danışabileceğimiz avukatlara ihtiyacımız olabilir.
Resimler aşağıdadır.


---Rahatsiz edici icerik ---

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
--- Rahatsiz edici icerik ---

Edit: Kopeklerin kisladan alinmasi ile ilgili talebi de olmus arkadasimin, eger bir derbek sahip cikarsa bakim masraflarini ustlenebiliriz.

Edit2: Bayram diye kamu dairelerinde pek muhatap bulamiyoruz fakat sikayetlerimizi an itibariyle bimere, belediye zabita ekiplerine, orman ve su isleri mudurlugune ve hayvan haklari derneklerine ilettik. Lutfen yardimlarinizi esirgemeyin.

Edit3: Askerdeki arkadaşımdan aldığım bilgiye göre dün yavru köpekler için barınaktan gelmişler, Marmaris hayvan koruma derneğinden gelen bir kaç kişi de oradaymış. İlgileri ile ilgili kendilerine buradan da teşekkür ediyoruz. Köpeklerin sağlığıyla ilgilenmiş ve barınağa ulaştırmışlar. 1 yavru köpek kayıptı, bugün bulup onu da götürmüşler. Barınakların genel vaziyetiyle ilgili medyada hoş haberler görmesek de askeriyede olduğundan daha iyi olacağını umuyoruz. En azından bu yavrular için yapabilirsek yuva bulmayı da deneyeceğiz. Bunu yapan kişiyi de ifşa etmişler, peşinde olacağız. Hepinize teşekkür ederiz:)
(2) 

Marmaris otel/apart/ev vs.

ameliee #1213898 
Merhaba arkadaşlar, sürekli aynı başlık açlıyor gibi olabilir haklısınız, önceki açılan duyurulara baktım çok seçenek göremedim o yüzden tekrar size sormak istedim. Belki yakın tarihte Marmaris e giden birileri vardır.

Bayram sonu erkek arkadaşımla 10 günlük bir tatil yapmayı planlıyoruz, Turunçtan başlayıp aşağı koylara doğru bir rotamız olacak. Günlüğü 100 lirayı geçmeyecek otel/apart/ev vs. bir yer bütçemize uygun olacaktır. Marmaris in herhangi bir yerinde olabilir.

Varsa bildiğiniz yerler yazarsanız memnun olurum.
(4) 

fethiye yamac paraşütü

ameliee #1202952 
Merhaba duyuruseverler,

Arkadasim fethiye civarinda asker, bir tecrube edelim diyoruz. 300 tl'den kapi açıyorlar daha uygun fiyatlisi yok mudur bu isin?

youtu.be
(1) 

hatay-muğla

ameliee #1179774 
Arkadaşlar Hatay'dan Muğla Aksaz'a nasıl gidilir?

Uçakla nerede, hangi havaalanında inilirse en rahat şekilde ulaşım sağlanabilir?

Teşekkürler.
(9) 

kısırlaştırma hk.

ameliee #1169803 
Arkadaşlar merhaba, ölmek üzereyken sokaktan kurtarıp sahiplendiğim bir erkek kedim var. Şu an 6 aylık oldu :) Neyse, fazla miyavlamaya başladı ve kısırlaştırma vakti geldi lakin istanbul üniversitesi 600 tl fiyat verdi kısırlaştırmak için, hep mi böyle fiyatlar ya çok şaşırdım. sorun, benim o kadar maddi durumumun olmaması. bu hususta yardımcı olabilecek var mı, daha indirimli ya da indirim yapabilecek bir yer önerisi vs.?

yer:avcılar ama ulaşım sıkıntı olmaz
(8) 

askerlik

ameliee #1159515 
Merhaba arkadaslar, erkek arkadasim mart celbinde askere gidecek, yedek subaylik tercih etmesine ragmen kisa dönem er olarak geldi sonuc. bunu degistirmek mumkun mu acaba? yok ben yedek subay olarak gitmek istiyorum, gibi tercih yapamiyor muyuz bu saatten sonra?
(2) 

minik bir photoshop ricası

ameliee #1156571 
Arkadaşlar merhaba,

Resimdeki kediyi (adı azman) 600*600 piksellik, arka fonu şeffaf bir belgeye (png), kesip :( yerleştirebilir misiniz? Biraz da yakınlaştırırsak tamamdır. Flu olmuş hırt olmuş tırt olmuş önemli değil.

Şimdiden teşekkürler.


Resim: www.goo.gl
(2) 

Yaklaşık 4 Haftalık Yavru Kedi

ameliee #1115722 
Merhaba Ekşiduyuru ailesi;

Gün içerisinde bulduğumuz 1 adet yavru kedimiz var. Elimize aldığımıza 1 gözünde ağır olmak üzere (iltihap akıyordu) 2 gözünde de enfeksiyon mevcuttu vakit kaybetmeden veteriner hekime götürdük ve şu an damla ile tedavisine başladık. Beslenmesi için verilen kedi sütü tozu ve biberonunu da alıp eve döndük.

Daha önce hiç kedi beslemedim ve tecrübesizim, biberon ile de beslenmesini pek sağlayamadım, internet üzerinden beslenmesinin nasıl yapılacağına dair hala araştırıyorum. Ev durumu ve iş durumu münasebetiyle bu yavru kediye bakmam çok zor, bir sahiplenmek isteyen olur diye buraya yazıyorum. Kedi için durum sanki biraz acil; hızlı bir dönüş almak açısından eşinizi dostunuzu, iş yerinden arkadaşınızı kediye dair bilgilendirirseniz sevinirim.

Son Hali: i.giphy.com

Kül renginde, erkek.

iletişim için: nuevo.raki@gmail.com

yer: avcılar/gümüşpala

istanbul'un istediğiniz bir semtine ben kendim de getirebilirim.
(3) 

-acil- hasta yavru kedi buldum

ameliee #1115646 
Merhaba, minnacık büyük ihtimal bir kaç günlük yavru kedi buldum, sürekli miyaklıyor, gözünden iltihap akıyor, iki gözü de sıkıntılı. şırıngayla süt vermeye çalışıyoruz şu anda.

Yardımcı olabilecek veteriner arkadaşlar var mı ? Ne yapabiliriz? Ya da gelip bakabilecek, biz de getirebiliriz yakınlarda olanlar varsa.

Yer: Avcılar gümüşpala

-- Düzenleme --
Kediyi az önce veteriner hekime gösterdik gözü için damla verdi. Bir de kedi sütü tozu aldık, ılık suda yapıp verdik fakat içmedi ya da içiremedim. sahiplenilmesi için birazdan duyuru açacağım, bu duyuruyu okuyup kediyi sahiplenmek isteyenler vereceğim e-posta adresinden bana ulaşabilirler.

ISTANBUL-AVCILAR (İSTANBUL İÇİ İSTEDİĞİNİZ YERE TESLİM EDEBİLİRİZ)

E-POSTA: nuevo.raki@gmail.com
(3) 

avcılarda balık yemelik yer

ameliee #1019769 
Merhaba arkadaşlar, Avcılar da ya da yakın bir yerde balık yemelik yer arıyorum. Çok pahalı olmayan, balık ekmek de olur ama oturup yemelik yer daha iyi olur. İçkili olup olmaması önemli değil karnımı doyurup eve döncem :)

Geçenlerde Ziyade Balık'a gittim ama beğenmedim, bit kadar balık koyup hayvan kadar para aldılar, müşteriyle de ilgili değillerdi. Neyse, varsa bildiğiniz söylerseniz sevinirim.
(4) 

ev arkadaşı bulmak kolay mı?

ameliee #941182 
istanbul cihangir mh.de eve çıktım da yanıma birini bulma umuduyla. Bu civarda misal ögrenci vs. bulmak kolay olur mu kısa sürede?
(2) 

Yatak/baza

ameliee #937588 
En uygun nerelerden alinir? Hangi özelliklerine bakılır? Hangi markalar fiyat/performans ürünleri bulundurur?

Vallahi bu işten anlayanlar el etsin, anlamıyorum mobilya ivir zivir eşyalardan.




Yer:Istanbul
(8) 

Otoyolda eğim

ameliee #922602 
Trafik levhalarinda belirtilen eğim nasil hesaplaniyor? %6 olarak belirtilen bir yolda arac yaklasik 20 derece egimle gidiyor, nasil yuzde 6 diye hesapliyorlar?

Arctan(6/100) yaklasik 3,5 derece, ama yola bakinca yol 3,5 derecenin kat bi kat uzerinde gibi gorunuyor?

Bu esrarin perdesini aralamis insanlarin yanitini bekliyorum. Tesekkurler.
(5) 

kedi aşılatması

ameliee #909200 
yeni edindiğim minik kedimi aşılatmak istiyorum. bu işler takribi ne kadardır fiyatı? bir de İstanbul(Avr.)'da nerede yaptıralım?
(7) 

yılbaşında evde olmak

ameliee #880190 
yılbaşında dışarı çıkmak istemiyorum, geçen sene de çıkmamıştım evde takıldım. kardeşim tutturdu beraber çıkalım da çıkalım. bende mi sorun var, evde olmak iyi değil mi ya:) yılbaşını evde geçirecek var mı başka?
(5) 

rakı içmelik mekan önerebilir misiniz? -Ankara

ameliee #876705 
Sevgiliyle gidilecek, rakı ve mezelerle demlenilecek, mezeleri lezzetli olsun tabi, yemek düşünmüyorum, ortalama fiyatlarda olan mekan aramaktayım. fasıl ya da müzikleri güzel olan meyhane de olabilir.

bir saattir bakıyorum kafam karıştı,seçemedim. ne derseniz oo pitipiti yapıp ona gidicem.
Kızılay, tunalı, cinnah, çankaya civarları olursa iyi olur. Araba mevcut.
(4) 

porselen boyası (amazon.com)

ameliee #874920 
www.amazon.com

Bu porselen boyasının muadilini Ankara'da nerede bulabilirim?
Bir de, yılbaşından önce demiş ama genelde amazon'dan aldığımız şey ortalama kaç günde geliyor?
(1) 

aöf kayıt hk.

ameliee #865627 
Mrb arkadaşlar. Ben bu açık öğretime sınavsız kayıt dönemini bazı nedenlerden dolayı kaçırdım. Yıl içinde başka kayıt dönemi oluyor mu (hani dönemlik düşüncek olursak)? Yoksa üniversite sınavına girmem gerekiyor, onu bekleyim?

Lisans mezunuyum.
(4) 

telefondaki silinen resimleri geri getirme

ameliee #852204 
Kardeşim telefoundaki tüm resimleri silmiş yanlışlıkla. bir saattir üzülüyor. Resimler telefonda mı hafıza kartında mıydı bilmiyoruz, hafıza kartına baktım boş. Telefon: Samsung Grand Neo.
Bu resimleri ya da bir kısmını geri getirmek mümkün müdür? Nasıl?
(10) 

terapi niyetine film

ameliee #837520 
Diyelim ki psikolojiniz kötü, hayat beklediğinizden kötü gidiyor, kaçırdığınız bir nokta var sanki onu bulsan tamam olacak gibi.
Bu durumdayken izleyip etkilendiğiniz filmleri istiyorum.
Tarzı önemli değil.
(4) 

Enpara hk.

ameliee #834018 
Enpara kart çıkartmayı düşünüyorum, öncesinde iki tane sorum olacak:

1- Enpara hesabıyla borsada işlem yapılabiliyor mu?
2- Başka bir banka hesabından veya hesapsız direk atm'den para yatırılabiliyor mu? Evetse işlem ücreti kesiliyordur dimi:/
(1) 

yazara ulaşmam lazım yardııııım

ameliee #821775 
Bir konu hakkında bir şey danışmak istiyorum, "borderline cadi" adlı yazara ulaşmam lazım, buradan ulaşabilirse süper olur, olmazsa mail adresimi de verebilirim.

Teşekkürler.
(6) 

iş başvuru süreci - kariyer.net vb.siteler için

ameliee #818757 
Misal kariyer.netten bir işe başvuru yaptıktan sonra o şirketi arıyor musunuz? ya da kendinizi belli etmek açısından yaptığınız bir şey var mı?
sizin başvuru süreciniz nasıl?

şimdiye kadar başvurularıma dönen olmadı, acaba eksik bir şey mi yapıyorum diye merak etmeye başladım.

(adam beğenmemiş çağırmamış gibi yorumları kenara bırakıp bu formalite kısmıyla yorum yapalım pls.)
(1) 

Samsung Grand Neo akıllı telefon

ameliee #811693 
nasıl telefon sizce, önerir misiniz?
(6) 

Kızılaydan aştiye taksiyle kaç lira tutar?

ameliee #800439 
Aslında oran'a gelinecek de aşti de olur. Bilenler tahmini oran ücretini de söyleyebilirler.
Gece geç vakit binilecek.
(4) 

gittigidiyor'da kargo sorunu

ameliee #796419 
Aldığım ürün ilanında ücretsiz kargo yazmasına rağmen kargo ücreti alındı. Evde olmadığım için ben teslim almadım annem almış,tabi haberi yok, ödemiş. Kargo ücreti 8tl, kargo şirketi ups.
Hakkımı aramak istiyorum, ne yapabilirim, paramı geri alabilme imkanım var mı?
(6) 

Bilgisayarima ne olmus? (Videolu)

ameliee #775713 
Babam bir seyler indirmis, virüs mü yoksa baska bir sey mi bilemedim.
Windows gezgini calismayi durdurdu ve yeniden baslatiyor diyor surekli. Virus taramasi baslattim ama daha bitmedi. Ne yapiyim?
Video ya cektim ekrani: tinypic.com
(1) 

Kartvizit tasarımı

ameliee #746807 
Bir firmamıza kartvizit istiyoruz, nerelere gidelim, kimlere soralım?
(2) 

Logo/Amblem Tasarımı

ameliee #710272 
Ufak bütçeli, uğraştırmayacak bir logo tasarlatmak istiyorum, mevcut logonun üzerine yeni bir amblem oturtacağız sadece. aklımda birçok tasarım önerisi mevcut, işi bilene danışıp yaptırmak istiyorum.
(2) 

şarjlı diş fırçasını şarj etmek

ameliee #679896 
bugün oral b'nin şarjlı diş fırçasını aldım,aldığım gibi şarj etmeye bıraktım lakin yaklaşık 8 saat olcak,hala şarj ışığı yanıp sönüyor.kullanma kılavuzunda da buna dair bişe yazmıyor. bozuk mu acaba ya:/ ne zamana şarj olur?
(5) 

seçmeli ders ve okul uzatmak hakkında

ameliee #670926 
bizim bölümde seçmeli dersler zorunlu değilken mezun olacağım sene yönetmelik değişti artık zorunlu diyerek okulum bir buçuk sene uzadı. şimdi kaldı iki seçmeli, seçtik ettik falan, hoca devamsızlık açısından sorun çıkardı, "istanbuldayım işe girdim çalışıyorum derslere gelemicem yardım edin" dedim yok diyor, gelmezsen bırakırım diyor. yanına gidicem konuşucam lakin yine kabul etmezse ne yapabilirm arkadaşlar? iki ders için işimi gücümü bırakıp gidemem de. imza attırıyım arkadaşa diyorum,ters teper diye tırstım. fikirlerinize ihtiyacım var.

(ben istanbuldayım,okul otobüsle 10saatlik uzaklıktaki bir şehirde!)
(8) 

kedi isirmasi

ameliee #649878 
sabah sokakta kedi isirdi bacagimi.nasil oldu anlamadim.derin bisi degil ama tirstim.saglik ocagina vs.görünmeye gerek var mi?
(1) 

Psikolog arıyorum - istanbul-avrupa

ameliee #628974 
uygun fiyatlı işini iyi yapan psikolog tanıdığınız var mı ya da önerebileceğiniz? bir iki seans da olsa olur.

geçmiş duyuruların tarihi eski olduğu için güncel olsun diye tekrar sorma gereği duydum. öğrenciyim.
(2) 

Antalyalı arkadaşlar

ameliee #606174 
bugünlerde denize giriliyor mu, deniz sıcaklığı ne alemde?
(1) 

Antalya'da günübirlik nerelere gidilir?

ameliee #587086 
Isparta'dan günübirlik, arabalı, Antalya'ya gideceğiz. 2 kişiyiz. neler yapılabilir, nereye gidilebilir? tarihi mekanlar falan değil amacımız, gezmek için, güzel bir gün geçirmek için.
(3) 

imei numarası

ameliee #584319 
xxx... imei numarası klonlanmıştır, cihaz 30 gün içinde kapatılacaktır diye mesaj geldi bugün. hangi distribütörden alınmış ise orası ile irtibata geçmek gerekiyormuş bu konuyla ilgili falan, kimlik fotokopisi dilekçeler vs. hiç bir şey yapmasak ne olur, başka başına gelen var mı?
(1) 

bir cümle ingilizce- türkçe çeviri

ameliee #576633 
...
Unfortunately, Palmer's genuine output was quite small, much less than Keating's, and soon the number of 'previously unknown' or 'just discovered' Palmers coming on to the market began to arouse suspicion.


Bire bir çeviriye gerek yok, kabaca ne demek istemiş ?
(8) 

boş insan olmak

ameliee #567629 
kültürel açıdan, mesleki açıdan, ilişkilerde, ortamlarda, zekanızla , bilginizle vs., genel olarak, yaşıtlarınıza nazaran, boş bir insan olduğunuzu düşündüğünüzde/anladığınızda ne yaparsınız? ne yapmaya karar verirsiniz?
(5) 

italyanca şarkı arıyorum ?

ameliee #562832 
bir ödev için 10 adet şarkı bulmam lazım, lakin italyancaya uzak bi insan olduğumdan en azından bildiğiniz şarkıları yazmanız çok işime yarayacak.

türü önemli değil.
(7) 

1'den fazla yabancı dil bilenler

ameliee #552957 
nasıl yapıyorsunuz o işi allah aşkına? nasıl öğreniyorsunuz?
ben hala ingilizce kasmaya çalışıyorum ki daha oturmuş değil, adamlar iki üç dil biliyorlar.


edit: soru tipini yabancı dil olarak değiştirdim.
(2) 

hangi şarkıydı?

ameliee #539988 
şarkıya dair hiç bişe hatırlamasam da klibi çok net aklımda,umarım bilirsiniz. şimdi klip bir yatak odasında başlıyor, klipte oynayan kişiyi göremiyoruz hani sanki kendi gözlerinden görüyoruz etrafı gibi bir çekim yapılmış.herneyse, bu kişi giyiniyor çıkıyor, bara gidiyor, içiyor, sarhoş oluyor, kızlara asılıyor, bir kaç adamla tartışıyor kavga ediyor vs. bi kız atıyor odaya kız soyunuyor falan,şarkının da sonu tabi, bi görüyoruz ki başından beri erkek sandığımz kişi meğersem kadın imiş.

bir şarkı klibi olduğundan da emin değilim yalnız, reklam bile olablir. 3-4yıl önce izlemiştim. ama şarkıydı ya sanki
(4) 

taksimdeki kahveci

ameliee #522538 
istiklalde böyle mağazalar arasındaki minik ara sokakta türk kahvesi ile meşhur bi yer vardı ya,neydi oranın adı? bi iki tane de tabure fln koymuşlar dışarı,zaten içerisi de minicik..

(istanbullu değilim, geçenlerde gittim, net hatırlayamıyorum etrafındaki mekanları o yüzden, yer tarifim kısıtlı)
(9) 

bir cümle türkçe-ingilizce çeviri

ameliee #522098 
"Another cause of failure is" deyip "öğrencilerin evinden uzak olmaları" diye devam etmek istiyorum. nasıl dicem? ya da buna yakın nasıl denir?

(students that being away from home tarzı bişe düşündüm de bilemedim)
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık