(3) 

LOT havayolları kabin bagajı sorunsalı

peki madem #1207707 
Merhaba! LOT hava yolları ile daha önce uçanlara bir sorum olacak: Kabin bagajı boyutu kısıtlaması ne kadar katı? Yanımda biraz daha büyükçe bir çanta olursa problem çıkar mı, yoksa kimsenin umurunda olmaz mı? Çok teşekkürler!
(5) 

Kira kontratı imzalamadan önce evin son halini görmek istemek

peki madem #1122994 
Merhaba! Kiralamayı düşündüğüm evde şu an tadilat yapılıyor o yüzden en son tam olarak nasıl olacak bilmiyorum. Emlakçıya dedim ki tadilat bitsin öyle imzalayayım kontratı. Bir araba laf etti, ya şimdi tutarsınız ya da kaporanız yanar diye çıkıştı. Bana yaptığım şey mantıklı geliyor ama o kadar laf yiyince kendimden şüpheye düştüm, belki ben hatalıyımdır. Kontrat imzalamadan önce taşınacağın evin bitmiş halini görmek istemek mantıksız mı? Teşekkürler!

Edit: Tadilat demişim ama boya aslında
(5) 

Valide-i Atik Mahallesi

peki madem #1119655 
Merhaba! Yakın zamanda Üsküdar'da eve çıkmayı düşünüyorum, Valide-i Atik'te uygun bir ev buldum (fiyat/ışık alma oranı olarak oldukça iyi bence) ama Anadolu yakasını bilmediğimden mahalle nasıldır çok emin olamıyorum. Tek başıma yaşayacağım, kadınım, eve geç dönerken sorun olur mu acaba? Burada oturan/oturmuş olan var ise yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkürler!
(2) 

İstanbul'da duvarında Bernoulli denklemi olan bina

peki madem #1084301 
Merhaba! Belki biraz garip bir sorum olacak. Dün motorla geçerken Kabataş-Karaköy arasında üstünde kocaman bir Bernoulli denklemi olan bir bina gördüm hangi binadır bilen var mı? Eke efsane kalitesiz bir fotoğraf koyuyorum, belki yardımcı olur. Çok teşekkürler!
(9) 

Reddildiğim işe tekrar başvurmak

peki madem #1044787 
Merhaba! İki ay önce başvurup, ikinci mülakatta elendiğim iş için tekrar ilan açmışlar. Beni tekrar düşünecek olsalardı dosyalarında varım, ararlardı herhalde diye düşünüyorum. Ama yine de tekrar başvurmalı mıyım? Ya da görüştüğüm İKcıya bir mail atsam mı? İki aydır işsiz olmaya devam ediyorum, yani durumumda bir değişiklik yok, neyi beğenmedilerse aynı şekilde devam ediyor. O yüzden bilemedim, size de bir sorayım dedim. Çok teşekkürler!
(8) 

Kediye hediye (kafiyeli oldu)

peki madem #1038373 
Merhaba!
Yarın arkadaşa gideceğim, bir hediye alayım diyorum. Hediye alan/veren bir insan olmadığım için iyice şuursuzum bu konuda. Ev için bir şeye ihtiyacım yok dedi, 4-5 aylık kedisi için bir şey alayım diye düşündüm. Sizce mantıklı mıdır? Mantıklıysa nasıl bir şey alınır tavsiye verebilir misiniz?
Çok teşekkürler!
(5) 

Google'da aramayla cevabı hemen bulunabilecek sorular

peki madem #1035666 
Merhaba! Duyuruda duyuruyu tartışmak belki verimsiz, saçma ve insanları birbirine düşürmeye müsait. Ama öğlen silinen duyurular üzerine bir tartışma oldu ben de başka bir konuda düşünceleriniz merak ettim. Bazı sorular var ki kısaca Google'da arayarak hemen cevaplanabilir. Kaç kere şu film nedir soruları için duyuruda yazan cümleyi aynen arama çubuğuna yapıştırarak cevap buldum mesela. İnsanların bu kadar üşengeç olması, kendisinin kolaylıkla ulaşabileceği bilgiyi başkasının ayağına getirmesini istemesi beni gıcık ediyor. Sizi de rahatsız ediyor mu?

Not: O zaman sen de cevap verme diyeceksiniz, haklısınız. O kısım tamamen benim suçum.
(3) 

Tüpraş'a ulaşım

peki madem #1034102 
Merhaba! Yarın 4. Levent'ten Tüpraş'a gitmem gerekiyor. Taa otogara gidip şehirlerarası otobüse binmek boşuna vakit kaybı olurmuş gibi geldi. Daha önceki duyurulara baktım, en mantıklı olarak buradan Kartal metroya ulaşmak oradan da 200 nolu otobüse binmek sonrasında da taksiye binmek gibi göründü. Ancak kentkartım yok, 200'ü yine de kullanabilir miyim? Ya da önerebileceğiniz başka bir yol var mı? Çok teşekkürler!
(10) 

İkinci mülakat soruları

peki madem #1019536 
Merhaba!

Bu iş arama sürecinde çok başınızı şişirdim ama bir sorum daha var. Yarın Ar-Ge'de bir pozisyon ikinci mülakata gideceğim. İlk İK ile görüşmüştüm, klasik soruları sordular orada. Şimdi işe alınırsam müdürüm olacak kişiyle görüşeceğim. Daha teknik sorular gelir diye tahmin ediyorum ama ne kadar detaylı olacak hiçbir fikrim yok. Yeni mezunum, böyle bir işte hiç deneyimim olmadı kullanılan teknolojileri, yöntemleri falan sorarlarsa çok fena kalırım. Çalışacağım alan gerçekten ilgimi çekiyor, bu konuda ders almışlığım da var ama tez konum çok benzer değildi ve biraz uzak kaldım açıkçası. İnternetten araştırdım biraz, yabancı kaynaklarda ısı transferi çalış, termodinamik kanunlarına bak, CSTR nedir hatırla (kimya mühendisliği) tadında tavsiyeler vardı. Gözüm baya korktu açıkçası.

Neyse sorum şu: ikinci mülakatta nasıl sorular gelir?

Çok teşekkürler!
(4) 

İş teklifini reddetmek

peki madem #1014613 
Merhaba! Ben de yeni mezun iş arayanlardan biriyim. Birkaç yer ile görüştüm, bir tanesinden olumlu dönüş aldım ama iş hiç içime sinmedi. Hem hiç yapmak istediğim gibi bir iş değil (niye başvurdun o zaman diyeceksiniz açıkçası geri dönüş yapmalarını beklemiyordum), hem de çok spesifik bir iş. Kıvama gelene kadar birkaç yıl emek vermem gerekiyor (ki her iş böyle farkındayım, en az ilk 6 ay çöp olacağım yüksek ihtimal) sonra da başka iş yapamaz hale geleceğim, direk kariyerim bu olacak yani. Bir yandan diyorum mal mısın iş arıyorsun: ahanda iş! Diğer yandan da cevap beklediğim iki yer var ve o işler beni çok daha fazla heyecanlandırdı, gerçekten yapmak istediğim gibi işler. Siz ne dersiniz? Eğer reddet derseniz ne diyeyim, nasıl bir mail atayım? Çok teşekkürler!
(6) 

yüksek lisans tezi ar-ge deneyimi sayılır mı?

peki madem #1008115 
merhaba! soru başlıkta aslında. spesifik olarak: kimyada yüksek lisans yaptım şimdi iş arıyorum. önyazımda satmaya çalışıyorum biraz kendimi, yaptığım işleri falan ama iki yıl aktif olarak labda çalışmayla kendim için ar-ge deneyimim var diyebilir miyim kurumsal bir şirkete başvururken? bana diyemezmişim, dersem direk yalan olurmuş gibi geliyor ama demezsem de direk eleneceğim sanki. internette biraz araştırmaya çalıştım ama tersini sormuş hep insanlar, pek cevap bulamadım. siz ne dersiniz?
(5) 

Ankara'da cuma akşamı kalacak yer

peki madem #1005748 
Merhaba!

Cumartesi sabahı Ankara'daki Türk-Amerikan Derneği'nde sınava gireceğim. Cuma gecesi için buraya yakın/ulaşımı kolay, çok da cep yakmayacak kalacak bir yer önerebilir misiniz? Ankara'ya ilk gidişim olacak, hiç bilmiyorum neresi nereye yakındır. Sınav da sabah 8:30'da o yüzden bilen birilerine sorayım dedim. En azından muhit önerseniz bile çok makbule geçer.

Bir de gitmişken şurayı da gör, şunu da yap dediğiniz bir şey varsa lütfen söyleyin.

Çok teşekkürler!
(1) 

Hayatınızdan birisini çıkardığınızda

peki madem #992049 
Merhaba! Bugün okuduğum bir duyuruda birisi uzun zamanlık arkadaşlarını hayatından çıkarmayı düşündüğünü yazmıştı. Sözlükte ve burada daha önce de benzer şeylerin yazıldığını gördüm ve aklıma takıldı: Hayatınızdan birisini çıkarmaya neden/nasıl karar veriyorsunuz? Uzun süre biriktirdiğiniz şeylerin sonucunda mı yoksa tek hareketiyle siliyor musunuz insanları? Ve nasıl yapıyorsunuz bunu? Konuşuyor musunuz yoksa direk iletişimi kesip anlamalarını mı umuyorsunuz? Hiç hayatınıza tekrar girmeye çalışan oldu mu?

Ben genelde aynı ortamda bulunduğum insanlarla arkadaş oluyorum, o ortamı terk edince de uzaklaşıyorum insanlarla çünkü iletişimi devam ettirme konusunda çok kötüyüm. Bir dönemde ciddi depresyona girip kendimi herkesten çok ani (ve düşüncesiz) bir şekilde soyutlamıştım, o arkadaşlarım tamamen kayıp bana mesela. Ama hiç bilerek ben artık bu insanla arkadaş olmak istemiyorum demedim. Neyse, buraya kadar okuduysanız, bir de üstüne cevap verirseniz ne güzel.

(Not: İnternet bağlantım çok sağlam değil o nedenle tikler geç gelebilir, beddua okumayınız.)
(11) 

Fazla biber ile ne yapmalı?

peki madem #990015 
Merhaba! Kardeşim Çanakkale'den gelirken iki kilo kadar acı sivri biber getirmiş, birazını fırında kızarttık ama çok küçük oldukları için pek bir şeye benzemediler. Bu kadar çok biberle ne yapsak? Teşekkürler!
(2) 

Rusça şarkı anlamı

peki madem #946238 
Merhaba! Bu hem yabancı dil hem şarkı sorusu olacak ama çeviri sitelerinden tatmin edici bir bilgi edinemedim (şarkının adı bile tam çevilemedi) o nedenle size danışayım dedim. Pelagea'nın Nyurkina Pesnya adlı şarkısının ne anlama geldiğini anlatabilecek birisi var mıdır? Hepsini çevirmenize gerek yok genel olarak ne anlattığını söyleseniz yeter.

Buradaki ilk şarkı: www.youtube.com

Sözlerini de şöyle buldum: bit.ly

Çok teşekkürler!
(1) 

Başakşehir Nikah Sarayı'na ulaşım

peki madem #923403 
Merhaba!

Yarın 4. Levent'ten Başakşehir Nikah Sarayı'na gitmem gerekiyor. Metroyla giderim diye düşündüm, sizce mantıklı mıdır? Alternatif öneriniz var mı?

Çok teşekkürler!
(7) 

Bağış

peki madem #840803 
Merhaba!Bağış yaptığınız/yapmak istediğiniz dernekler, kuruluşlar vs. var mı? Varsa hangileridir? Teşekkürler!
(12) 

Saygısız insanlara dalma isteği

peki madem #827115 
(Küfür içerir)

Bugün durakta otobüs beklerken yakınlarımda ayakta duran göt önce durağın öbür tarafındaki su ve mamaya doğru ilerleyen kedinin üstüne soda döktü. (zavallı kedicik kaçtı tabi) Sonra kendi kendine keh keh gülerek sodayı bitirdi ve şişeyi yere attı. Sonra hazretlerine yetmemiş olacak ki cebinden sakız çıkardı, onun çöpünü de yere attı ve o sırada gelen otobüse bindi. Ben de içimden "umarım çükün kurur da düşer" dedim ama asıl isteğim şişeyi kafasında kırıp tekme tokat girişmekti.

Siz böyle insanlarla karşılaşınca benzer şeyler düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bir şey söylüyor musunuz?
(3) 

Sakızlı kurabiye tarifi

peki madem #824442 
Merhaba! Kardeşim İzmir'den sakızlı kurabiye getirdi. Yıldız Pastanesi'nden almış. Hem yumuşacık hem de ağızda dağılıyor, çok lezzetli. Ben evde yapmayı denemek istiyorum ama internette bulduğum tarifler bizdeki kurabiyeyi anlatmıyor. Bizdekinde sakızlı bir iç var sanki ev poğaçasıyla aynı tarzda yapılmış gibi geldi bana. Bunun tarifini biliyor musunuz? Çok teşekkürler!
(6) 

YDS ve nüfus cüzdanı

peki madem #813905 
Merhaba! Belki saçma bir soru olacak ama: Şimdi ben sonbahar dönemi YDS için kayıt oldum. Bir de tarihi 1 yıl kadar geçen bir nüfus cüzdanım var. Artık yeniletmem lazım, zira bankada bununla işlem yapamayız (artık götünü kaldır da yenilet şunu) dediler. Seri numarası bok püsür falan değişecek doğal olarak. YDS'ye girerken bu problem olur mu? Teşekkürler!
(7) 

Evi kahverengi tüylü tırtıllar basması

peki madem #624930 
Belki basmak çok abartı oldu ama bugün 4 tane buldum. İki tanesi salonda yerde ilerliyordu, diğer ikisi de cam kenarındaki bir bitkinin yaprağında oturuyorlardı. Buldukça bahçeye attım. Tipleri resimdeki gibi, 2-2.5 parmak uzunluğundalar. Google araştırmaları sonucu şu güve türü olduğuna kanaat getirdim: en.wikipedia.org

Sizce evde daha bu tırtıllardan var mıdır? Varsa nasıl kurtulabilirim? Açıkçası bir komidini oynatacağım ve arkasından yüzlerce çıkacak, ya da sabah kalkacağım ve bütün yerler tırtılla kaplı olacak gibi korkularım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(3) 

Youtube'dan video izleyemiyorum

peki madem #594456 
Merhaba! Başlıkta dediğim gibi son birkaç gündür Youtube'dan video izleyemiyorum, uzun süre yüklenmiyor sonra da "An error occurred. Please try again later." mesajı veriyor. Chrome kullanıyorum ama IE'de de denedim orada da çalışmıyor. Browser, Flash, Java güncellemelerini yaptım, video kalitesini düşürerek izlemeyi denedim o da olmuyor. İnternet bağlantı hızı sorun değil diye düşünüyorum çünkü başka sitelerde sorun yaşamadım. Yardımcı olabilirseniz harika olur. Teşekkürler!
(5) 

Kadıköy'de şarap evi

peki madem #526770 
Merhaba duyuru ahalisi! Kadıköy'de bu akşam 3 arkadaş gidilebilecek şarap evi tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler!
(3) 

İstanbul'da dövme

peki madem #481066 
İstanbul'da iyi ve cep yakmayan dövmeci arıyorum. Avrupa yakasında olursa çok sevinirim ama karşıda merkezi yerlerde (Kadıköy gibi) olursa ona da tavım. Çok teşekkürler!
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık