(17) 

Atom, elektron diye bir şey var mı? ya bize öğretilen şeyler yalansa?

neil manke #1041184 
elektron mikroskobu falan demeyin abi. atomlar, elektronlar ve daha alt parçacıklar gözlemlenemiyor fotoğraflanamıyor. yani mikroskobun altında bakteriyi kendi gözlerimizle görüp incelediğimiz gibi inceleyemiyoruz bunları.

bize öğretilen her şey yalan olabilir mi? aslında atom, elektron diye bir şey yok. apayrı bilmediğimiz bir şey var yada madde bütün halinde bir şeyden ibaret olabilir.

bize anlatılan, fotoğrafları gösterilen uzay evren tamamen bir yanılsama ya da yalan ise? hiçbirimizin ay'a yada uzay istasyonuna gidip "aa harbiden uzay internette gördüğümüz gibiymiş" deme şansımız yok yani hiçbir zaman gözlerimizle görüp bilemeyeğiz. nasıl emin olabiliyoruz peki bunca şeyden?

edit: atomlar elektron mikroskobuyla görüntülenebiliyor diyen arkadaşlar, atom 10^-8 büyüklüğündeki küçücük bir top değil ki anasını satayım. çekirdeğin etrafında elekronlar dolaşıyor ve bizim top şeklini verdiğimiz sınırlar hayali çizimlerden ibaret. yani burda bir yanlışınız var. olmayan bir şey görüntülenemez, görüntülenebilecek olan kısım varsa bunlar proton nötron ve elektronlar.
(1) 

Burcu Bakdur ablanın teşhirci fotoğrafları

neil manke #1041030 
var mı? çok merak ettim canım ablacığım nasıl görünüyor o haldeyken.
(3) 

Dün kulak deldirdim ama duş almam gerekecek

neil manke #1040891 
Dün (cumartesi) kulak deldirdim ve pazartesi için beklenmedik bir işim çıktı duş almam gerek gitmeden önce. Pazartesi sabahı duş alsam enfeksiyon kapma gibi bir durum olur mu?
(2) 

Bursa Carrefour sinema neden boku yemiş durumda

neil manke #1040651 
yeni çıkan düzgün filmlerin hiçbiri gelmiyor artık. yok delibal, yok bizans oyunları, düğün dernek gibi saçma sapan filmler ve çocuk çizgi filmleri geliyor sadece aylardır. neden?
(5) 

Amerikan gençlik komedi / komedi filmi önerisi

neil manke #1039391 
romantik komedi olmayan, american pie tarzı film önerisi yada mr.bean gibi şebeklikler yaparak güldürmeye çalışılmayan iyi gülünebilecek bir yabancı komedi filmi arıyorum. izlediklerimden aklıma gelenler:

american pie serisi
road trip
eurotrip
superbad
sex drive
(2) 

Hayatı engelleyen libido fazlalığı

neil manke #1039180 
şu an cinsel ilişki yaşayabileceğim bir partnerim yok ve bir süre olacak gibi de görünmüyor bu sebeple gün içinde eski cinsel deneyimlerim sürekli aklıma geliyor ve o an her ne yapıyorsam konsantre olmam imkansız hale geliyor sevişmek dışında başka bir şeye odaklanmam imkansız hale geliyor daha doğrusu. günlük yaşamda bu libido hayatımı zorlaştırıyor, ne yapılabilir? erkeğim, geneleve hiç gitmedim ve gitmeyi de düşünmüyorum bu öneri olmazsa sevinirim. mastürbasyon da fayda etmiyor.
(8) 

Çakı avm girişinde öter mi?

neil manke #1036709 
serçe parmaktan çok az daha küçük bir orijinal isviçre çakısı var da, cebimde taşısam avmye girerken öter mi?
(9) 

Aziz Sancar

neil manke #1027819 
Ne yaptı tam olarak bu adam? Ve ideolojileri neler? (Osmanlıcıdır laiktir ateisttir müslümandır vb.)

edit: bu atar gider nedir anlamadım. kimseyi yargılamak niyetinde değilim, sadece adamı tanımak istiyorum medyayla pek ilgilenmeyen biri olarak.
(2) 

Led Zeppelin IV albümü plak(orijinal) rip torrent

neil manke #1026658 
remastered edilmemiş, orijinal halinin rip halini bulamadım bir türlü, zamundadaki torrent de ölü. yardımcı olacak var mı?
(6) 

127 Hours tarzı film

neil manke #1026075 
önerileriniz?
(6) 

D&R'ın sitesinde olan ürünler mağazasında da kesin oluyor mu?

neil manke #1025897 
bir kitap bakıyorum da öyle çok popüler falan değil, d&r'ın sitesinde var, avm'nin birindeki d&r şubesinde kesin bulacak mıyım şimdi bu kitabı yarın gitsem?
(6) 

Elektro gitar çalmayı adam gibi öğrenmek kursla mu olur sizce?

neil manke #1022971 
evde kendi kendine insan basit ve ortalama bazen zor riffleri çalabiliyor tamam da, en azından kirk hammett sololarını çalmaya başlayabilmek için dersini almak şart mı dersiniz bu aletin?
Kirk hammett ile sınırlı kalmak değil tabii ki, ama gelişebilmek için kirk hammettlık döneminden geçmek gerekiyor ve ben o döneme gelemiyorum bir türlü.

8 aydır evde kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışıyorum da riff hariç ilerleme hiç yok gibi yahu. palm mute, alternate picking vb. gibi aşırı temel teknikler hariç doğru düzgün bir teknik var ne başka bir şey tablara bakıp çalmaya çalışıyorum. Ne diyorsunuz?
(3) 

Nezleyi 2 gün içinde nasıl geçirebiliriz

neil manke #1022539 
pazar günü bir sunumum var ve burnum deli gibi tıkanıyor ve zaman zaman akıyor. İliadin gibi burun açıcı spreyler ile geçici çözümler değil de 2 gün içinde yok etmenin yolu var mı bunu, kocakarı yöntemi olur her şey olur?
(10) 

İlk defa kulak deldirecek bir erkeğe tavsiyeler

neil manke #1022537 
iniz varsa nelerdir?
(2) 

En iyi 10 Led Zeppelin şarkısı önerisi verecek

neil manke #1021794 
Kişisel olaraktan ziyade, en popüler 10 şarkının önerisini bekliyorum.
(14) 

Ölmek isteyen ama intihar edemeyecek kadar korkak birine ne önerirsiniz?

neil manke #1020970 
Bir arkadaş ekşi duyuruda sormamı istedi de bunu. Anlık veya bir sürelik bir dert yüzünden ölmek istemediğini, genel olarak insanlardan, dünyadan, dayatılan sistemlerden nefret eden biri olduğu için bu dünyada yaşamak istemediğini söyledi. Ne önerirsiniz? Çözüm bulmak çok istiyor.
(2) 

Bas gitar teli önerisi (5 telli)

neil manke #1012897 
50 (hatta 40 liradan ucuz en iyisini de yazarsanız memnun olurum) lirayı geçmemek şartıyla, metal türünde çalacak birine hangi telleri önerirsiniz?
Elektro gitarda ernie ball alıp alıp deniyoruz da, bass gitarda işler farklıymış.
(2) 

Tahta muşta yaptırmak

neil manke #1010680 
www.youtube.com

nasıl yaptırılabilir bu? mahalle marangozu becerebilir mi sizce? yada internet üzerinden marangozluk siparişi verilebilecek bir yer falan var mı?
(4) 

CHP iktidar olursa internet sansürü kalkacak mı?

neil manke #1009637 
biz de artık porno izlemek için internetin amına koyan DNS'leri kullanmayalım?
(18) 

Basit bir soru

neil manke #999898 
Sevgilinizin dudağında uçuk çıkmış, siz hayatınız boyunca uçuk çıkarmadınız öperseniz virüs size de geçecek. Haftada bir buluşuyorsunuz. Banane deyip öper miydiniz öpmezmiydiniz?
(5) 

Opeth ne ayak?

neil manke #998900 
1 şarkısını bile dinlemedim. Ama jazz'ımsı rocktan tut, death/black metale kadar her albümleri var. ne yani bu, ortaya karışık olduğu halde başarılı mı bu elemanlar?
(10) 

Ayak mantarından bıktım

neil manke #998512 
ortaokul yıllardımdan beri çekiyorum bu siktiğimin şeyini. siktimin ülkesinde 12 saat bazen daha fazla çalışmamı gerektiren bir işim var ve sol ayak parmaklarım hep mantardan kaşınıyor ve su topluyor. hatta sanırım bu gün sağ ayağıma da yayıldı.

anti fungal krem aldım doktordan sanırım direnç kazandı mantarlar çünkü aylardır sürüyorum geçmiyor. bayram tatili, yada haftasonu falan olunca hafifliyor ayaklarım ayakkabıya girdiği gün tekrar başlıyor.

her gün farklı ayakkabı giyiyorum yine aynı. her akşam ayaklarımı sabunla yıkıyorum yine aynı.

eczaneden tek dozda geçiren ilacı 4 sene önce falan 1 kere kullanmıştım geçirmişti ama ona da, anti fungal kremde olduğu gibi, bağışıklık kazanılacak diye korkuyorum.

tavsiyeniz var mı şu amına kodumun hastalığına? ayağımı kesmeye ikna etmeye çalışırsanız da kabul ediyorum yeter ki yardım edin.
(6) 

Bursa'da mahremiyet bulunabilecek yer

neil manke #991954 
Iki sevgili nereye gitse bursada, public sex türevi birşeyler yapmak için? Yardım edebilecek yetkili abiler ablalardan yardım bekliyoruz. (Otel/pansiyon kiralamak bir seçenek değil)
(11) 

Cinselli sorular

neil manke #981777 
1- Çok klasik olacak ama prezervatif tam olarak koruma sağlar mı? prezervatifle seviştiği halde hamile kalan kaç kişi duydunuz mesela?

2- İki otel/pansiyon kiralamaya parası olmayan fakir birbirine oral seks yapmak istiyorsa mekan olarak nerede yapabilir? Evler müsait değil. (Mağazalardaki deneme kabinleri hariç)
(1) 

Death dinleyenler gelebilir mi

neil manke #981227 
youtu.be

4:30'da arkaplanda çalan hangi şarkı?
(1) 

Ege Üniversitesi'nde Astronomi ve uzay bilimleri okuyup akademisyen olmak

neil manke #980592 
Zorluk derecesi nedir bunu gerçekleştirebilmenin? Nasıl yapılabilir? Astrofizik kendimi bildim bileli çok ilgi duyduğum bir konu da Türkiye'de bu bölüm işsizlik yada devlet lisesinde fizik öğretmenliği demek bildiğiniz gibi.

edit: @cosmicstring demek istediğim tam olarak bu değil aslında. mesela tokat üniversitesinde akademisyen olmakla ege üniversitesinde akademisyen olmanın bir olmadığını biliyoruz hepimiz. ege'de olabilmek için yüksek lisansı doktorayı nerde yapmak gerekir nasıl olur? merak ettiğim konular bunlar doğrusu.
(1) 

Fargocular

neil manke #977839 
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net

bu lorne dayının bu capsini paylaşıp duruyorlar. Herkesi öldürdü falan ya bu, onun esprisi mi bu? Nedir yani "aces" ile yapılan espri ?
(1) 

Djent'in ne olduğunu açıklayacak var mı?

neil manke #976668 
yok arkadaş, ekşi sözlüğe bakarsın youtube'dan ingilizce videoları araştırırsın yok. Bir eleman oturup "bak kardeşim ahanda bu ses var ya, işte bu djent" diyememiş.
(2) 

Favori black metal grubunuz?

neil manke #975846 
şarkıları genelde dine atarlı olan gruplardan önerileriniz?
(1) 

Walking Dead küçük zombi kızın olduğu açılış sahnesi

neil manke #974907 
kronolojik olarak hangi zaman? Morgan ve Rick ayrıldıktan sonra değil diye tahmin ediyorum zaten Morgan'dan ayrıldıktan sonra başından geçen şeyleri izledik 1.sezonda. (şu an ilk sezona tekrar başladım). Hastane öncesi olamaz zaten. Ne zaman burası?
(4) 

Metalci gitaristlere soru

neil manke #974362 
youtu.be

0:08 saniyesindeki o ince distortionlu sesi nasıl çıkarıyoruz?
(1) 

Voyager'ın ömrü

neil manke #968214 
ne zaman sinyal alamayacak kadar uzağa gidecek bu alet? yada ne zaman bozulacak?
(5) 

Death şarkıları (grup olan)

neil manke #967817 
Symbolic albümü hariç şarkı önerileriniz neler?

edit: tam diyecektim voice of the soul da hariç...
(5) 

Lamb of God & Anthrax & Slayer 'ı sevdirecek şarkılar

neil manke #967443 
Slayer'dan Raining Blood hariç. Liste istediğiniz kadar uzun olabilir, önerilerinizi bekliyorum.
(4) 

Kefaret ödemek

neil manke #966661 
Amerikan filmlerinde suç işleyen kim varsa "bail out" yapıp içeriden çıkarıyorlar anasını satiyim, suç işleyip işleyip parasını verince çıkabiliyor musun bu sistemde?
(3) 

Johnny Sins'li uzay pornosu

neil manke #966632 
uzay pornosunu ne zaman izleyebilicez, tarihi falan belli mi?
(3) 

Tıkanan klozeti açmak

neil manke #965882 
Kesin bir yöntem biliyor musunuz? Poşedin içine bez doldurup pompa yerine kullanıyoruz da geçici olarak açılıyor yine tıkanıyor sonra, deli olucam. Kimyasallar da işe yaramadı.
(2) 

5 telli bas gitar

neil manke #965830 
5 telli basta 5.tel en incenin bir tık daha incesi olarak alta mı ekleniyor yoksa en kalının bir kalını olarak en üste mi ekleniyor?
(10) 

Megadeth'i sevdirecek şarkılar

neil manke #965671 
Hangar 18 hariç Megadeth'in en müthiş, en sevilebilecek şarkılarını önerir misiniz, liste istediğiniz kadar uzun olabilir.
(3) 

Hesaplı bass gitar önerisi

neil manke #965366 
bass gitara yeni başlıycam, metal türünde çalıcam. hesaplı bass önerileriniz varsa süper olur
(2) 

Bu dev ayıyı avladıktan sonra ne yapıyorlar yani

neil manke #964044 
i.dailymail.co.uk

bu aptal ne yapıyor ayının cesedini? hadi postunu aldı, diğer herşeyini orda bırakıyor mu öylece?
(6) 

Walking Dead meme

neil manke #963755 
(4) 

Jeymz Hetfield utangaç bir adam mı

neil manke #963556 
meet and greetlerde utangaç biri gibi soğuk biraz, küçük çocukken de aşırı utangaç olduğunu, hiç konuşmadığını falan söyledi zaten kendisi.

www.youtube.com

www.youtube.com ---> burda da kız james'e "bu hayatımın en güzel anıııı" falan gibi şeyler söylüyor james ise kısacık "well, thank for saying all that hehe" diyor mesela. evet konserlerde coşuyor da gerçek hayatta utangaç mı sizce?
(5) 

Saç kremi saç döküyor mu cidden?

neil manke #960196 
Jölenin saç döktüğü gibi bir efsane bence. Arkasında da kökten uca uygulayın yazıyor zaten, şampuandan bir farkı yok diye düşünüyorum zarar olarak. Köke degdirmemek gerekse yazardı, göze degdirmeyin yazdığı gibi. Sizce?
(7) 

Oyunlardaki 'invert' olayı

neil manke #958108 
neden bir insan mouseu sağa çevirince sola, aşağı indirince yukarı bakmasını isterki karakterin? bir mantığı var mı bu ayarın yoksa keyiften mi?
(1) 

Peter Tagtgren'in brutal yaptığı bir şarkı

neil manke #956543 
bulamadım yahu. Bulan varsa atabilirmi youtube linki? adama yabancıyım, sadece nasıl brutal yaptığını merak ediyorum.
(2) 

İnci sözlüğe giremiyorum

neil manke #954862 
2 gündür falan. internet yokmuşçasına açılmıyor. bende mi sorun yoksa herkesde mi böyle?
(1) 

Roland Vdrums kaydetmek

neil manke #952719 
ses kartı, kablolar, pc'ye bağlanmak falan her şey tamam ama siktiğimin fl studiosunu yapamıyorum arkadaş. türkçe kaynak hiç yok zaten davul kaydetmek hakkında, yabancı kaynakların hepsi de dandik dandik şeyler yazmış. yardım edebilecek var mı?
(4) 

Game of Thrones'daki tanrılar

neil manke #951601 
bu tanrıların aktif olarak bir işlevi oldu mu yada oluyor mu? yoksa bizdeki gibi mi? (ben yarattım deyip hiçbir icraatın olmaması)

not: No offense.
(5) 

1816 Yazsız yıl

neil manke #951515 
www.fizikist.com

kuzey amerikada, avrupada yazın kar yağmış, kışın ise çok soğuk olmuş bir yıl. anadolu'da ne oldu bu yılda, internette hiçbir bilgi yok. belki burda bilen vardır?

mobil görünümden çık