(1) 

türkiye'de veteriner olsam...

mutevazi #892419 
yurtdışında diplomam geçerli oluyor mu?
kalkıp klinik açabilir miyim? barınaklarda çalışabilir miyim?

ciddi ciddi okul değiştirmeyi düşünüyorum, ama yurtdışında mesleğimi icra edebilecek olmak çok önemli benim için...

yoksa şu an okuduğum okulu bitirip (odtü ee) ondan sonra mı okuyayım veteriner fakültesinde? odtü ee uzayacak gibi 6 seneye... yaşım 20 24 yaşında falan mezun olabileceğim. şimdi bırakıp veteriner fakültesine yerleşsem 5 senede mezun olacağım, 26 yaş... aksi taktirde 30 yaşında ancak veteriner olabilirim.

kafamda deli sorular... nasıl oluyor veterinerlerin yurtdışı (kanada amerika avustralya abd vs.) denkliği bileniniz var mı?
(7) 

aşırı yabani kedi

mutevazi #890070 
işyerimin birinci kat balkonuna gelip gidiyordu, baktım sümüğü akıyor, soğuktan titriyor ve çok zayıf. kışı çıkartması imkansız. mamayla kandırıp boxın içine soktum. önce kliniğe götürdüm, sonra eve getirdim. klinikte hayvan korkudan altına işedi, veterinerin elinden kurtulup panoları devirdi. kendi kendime "senin totona termometre soksalar iyi mi?" dedim olayı kapattım kafamda. eve geldik, bu çocuk insanlardan çok korkuyor. gerçekten çok korkuyor. öyle ki kumu göstermek için elime aldığımda yine çişini kaçırdı korkudan. ne yapacağımı bilemiyorum. dışarıda 15-20 cm kar varken sıcağa alışmış bir kediyi kalkıp geri götürüp bırakamam, böyle en azından sıcakta uyuyor, acıktığında mama, susadığında su bulabiliyor. ki dediğim gibi çok zayıf bir yavru, hayatta çıkartamaz kışı dışarı bıraksam.

ama çok korkuyor. öyle böyle bir korkmak değil, yanına yaklaşamıyoruz. yani şu an zaten huzursuz olmasın diye yaklaşmıyoruz bu kadar korktuğunu gördükten sonra ama, ne zamana kadar böyle devam edebiliriz bilmiyorum. kedilerle ve hatta köğpeklerle sorunu yok çocuğun aslında, insandan korkuyor ne yaşadıysa. bize alışmasını kolaylaştırabilmek adına yapabileceğimiz bir şey var mı aklınıza gelen?

ya da daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? biri benim kedim de böyleydi ama alıştı bana desin n'olur, tukendim artık. bir hafta oldu, hala beni gördüğünde kaçıp saklanıyor... daha önce de korkak kedilerle uğraştım ama bir haftanın sonunda az da olsa ilerleme görmüştüm, delireceğim bu çocuk ne zaman huzurla uyuyabilecek?
(3) 

Barınak gönüllüsü olmak/ankara

mutevazi #889461 
barınakların hali malumunuz arkadaşlar. gönüllüsü olan barınakların durumları çok daha iyi oluyor. ben barınak gönüllüsü olmak istiyorum.

nasıl oluyor bu işler bilgisi olanlar beni aydınlatabilir mi? şu an arada bir mühye barınağına gidiyorum, çocukları besliyorum oynuyorum vs, lakin yoğun bakıma girmeme kesinlikle izin verilmiyor. oysa ki en çok ihtiyacı olanlar orada, en pis bölme orası, barınak şartlarında iyileşmesi imkansız olan, kliniğe çıkması gereken hayvanlar var. kedi bölmesini görmeme de kesinlikle izin verilmiyor. barınağın gönüllüsü olsam bu değişir diye düşünüyorum. gerçekten bir şeyler yapmak istiyorum artık.

bir de ben pek ciddiye alınmıyorum gibi geliyor bu barınaklarda, yaşım küçük zaten, sesim de biraz ince ve olduğumdan da küçük gösteriyorum çünkü. napayım kalın sesle mi konuşayım da beni ciddiye alsın bunlar?
(5) 

köpekte uyuz başlangıcı?

mutevazi #880659 
olup olmadığını nasıl anlarız?

hayvanın tüyleri seyrek çok, bölgesel dökülme şeklinde dökülme yok. kasıklardan hafif açılmış tüyler.

barınak/sokak golden retriever'ı kendisi. eve aldım ama uyuzlu olabilir mi acaba?

kasık kısmında (tüyün en seyrek olduğu kısım, normali seyrek olan yer değil ama, daha bacağa doğru olan taraf) ölü pire de buldum çok. kendini kaşımaktan seyreltmiş olabilir mi oradaki tüyleri?

pirelerin hepsi ölüydü bir de, ilaç da yapamadım heralde ilaç yapmışlar... (yaptık dediler de güvenmiyorum) ben yapıcam da, veterinere gidemiyorum bugün malesef. o yüzden yarına kaldı.

bir de son olarak köpekte diş apsesi nasıl görünür? ağzında bir şey var çocukcağızın ne olduğunu anlayamadım.
(6) 

dizilab.com

mutevazi #879251 
bu site ilk açıldığında sizi reklama boğmayacağız demiyor muydu? diğer sitelerden hiçbir farkı kalmamış şu an her tarafı reklam işte... şu reklamı usturuplu almayı öğrenseler keşke dizi siteleri.
ya da sözlük gibi yapsalar, giriş yapınca arka plan reklamı kalksa mesela, güzel olmaz mı?
(2) 

Köpekteki pire kediye atlar değil mi?

mutevazi #867487 
sokağa bir bebek atılmış tasmasıyla beraber. biz de kapıp eve getirdik. çok piresi var garibimin, pireli hayvan aldım eve daha önce ama bu kadar çok piresi olanı hiç eve almamıştım. (sahiplendirme ilanı açacağım zaten daha sonra) dış parazitini yaptık tabi ki hemen ama, kedilere atlar mı bu pire? bize atlamaz onu biliyorum da, bir de yumurtalarını eve saçar mı? köpeklerin dış paraziti var, kedilerin yok.

bir de pireler tam damlayı damlattığımız yerde bile geziniyor, hiç baygın gibi değiller. iki saat falan oldu ilacı yapalı. normal mi?
(4) 

Köpeğimi bulamıyorum! ANKARA

mutevazi #866098 
instagram.com

Arkadaslar bir haftadir musti'yi bulamiyorum. Sokaktaki diger kopekleri de goremiyorum ustelik. Simdi muhye barinagini arayip konustum, buralardan kopek almadiklarini soyledi. Ovecler 2.cadde civarindan cok fazla sikayet aliyorlarmis, 4. Ve 6. Cadde civarinda toplama yapmislar. Musti'mi barinakta ya da sokakta, nerede olursa olsun goren olursa ne olur bana ulassin. Benden baska kimseye yaklasamaz, cok korkaktir, kivrik kuyruklu, epey iri, sari bir sokak kopegi. Ne olur yardim edin, Telefon numaram: 0554 285 20 80
(7) 

ACİL annesiz enik sorusu

mutevazi #865135 
bir adet enik buldum. en fazla yirmi gunluktur, belki o kadar bile yok.

etrafi aradim taradim 100-150 metre kadar otede dort enik daha var. yalniz bu cocuk kendisi gelmis olamaz buraya, olduklari yerden buraya gelebilmek icin ya duz duvara tirmanacak ya merdiven inip yokus cikacak cunku, imkansiz bunu yapmis olmasi.

ya biri alip birakti (ki sanmam) ya da anasi birakti bunu zayif diye falan. ben napacagimi sasirdim, on metre kadar otesinde nobet tutuyorum anasi gelir belki diye. gelir mi? gelmezse napayim bir de, alip diger yavrularin yanina mi birakayim. eve mi gotureyim?

ya da simdi alip diger yavrularin yanina goturup ana gelirse tepkisine mi bakayim? dokunamiyorum da kokum sinecek diye su an.

ne yapmak lazim bi yol gosterin allah askina.
(8) 

Köpeğimin bacağı sürekli yara oluyor

mutevazi #861638 
benim küçük kızımın arka bacaklarından biri barınakta ampüte edilmiş. yalnız tam dipten kesmemişler, uyluk kemiğinin yarısı duruyor. orası da sokağa her çıktığımızda yere sürtünüp yara oluyor, cildi zaten çok hassas yavrumun. bugün yolun ortasında durunca ezilmesinden korkup biraz çekiştirmek zorunda kaldık, yere sürtününce mahvolmuş bacağı yine. içim acıdı görünce.

bacağın o kısmına çorap giydirmeyi denedim, lakin çorap duracak kadar kemik yok. (butun sadece etli kısmı var gibi düşünün işe yuvarlağımsı böyle orası, anlatamadım da) ne yapabiliriz bu yaralanmaları engellemek için,? ön bacağı da sakat zaten orası da sık sık yaralanıyor (pin var bacağında ucları yara yapıyor bacağını sıkça) yavrum sürekli yaralı geziyor çok üzülüyorum.
(1) 

bursum neden yatmamış olabilir?

mutevazi #859792 
kyk bursum yatmamış.
normalde bugün yatardı.
neden yatmamış olabilir bir fikri olan var mı?

ekim ödemem için kyk'nın sitesinde "öğrenim" demiş, öncekilerde burs yazarken.
başbakanlık bursu alıyordum ben (900 lira olan) bu krediye dönünce 900 olarak yatmaya devam etmiyor değil mi?

bir de bana sormadan krediye çevirmiş olma ihtimalleri olabilir mi? daha önce bursu kesilen arkadaşlara "krediye çevirmek ister misiniz?" diye sormuşlardı...
kyknın çağrı merkezini aradım hiçbir şey bulamadım konuya dair orada.
(4) 

giriş yapamıyorum!!

mutevazi #857443 
www.juenpetmarket.com

bir türlü giriş yapamıyorum. şifremi doğru yazıyorum ama kabul etmiyor.
yanlış hatırlıyorsam diye mailime şifreyi yollattım, doğru yazıyorum.
klavyede sorun varsa diye ekran klavyesiyle yazdım, yok...

napiym? bi şey alalım dedik kırk yılda bir juenden ya!
(11) 

edepsiz boklu kedi!

mutevazi #847267 
kucuk kedim iyice ipne gibin, pust gibin bir sey oldu arkadaslar, atcam!

tuvalet egitimi var, kuma isemesi sicmasi gerektigini biliyor ama isememek icin elinden geleni yapiyor. yapacak bir yer bulamazsa anca giriyor tuvalete. yerde ufacik bir kumas parcasi, bir kutu gorsun hemen ortasina siciveriyor! disari ciktiktan sonra her eve geldigimde sagda solda cis bok ariyom surekli. :/ kiyafetlerime de sicmis!

neden beyle yapiyor olabilir bu hayvan ya?
(7) 

7-8 aylık pointer yavrusuna yuva arıyoruz!

mutevazi #844894 
Dunya tatlisi disi bir pointer o, tasmasina ismi(tarcin'mis, biz waffle koyduk) ve yasi(7.5 aylik su an) yazilarak atilmisti, bize haber geldigi gun odtu pati dostlari araciligiyla sahiplendirilmisti, sahiplenmek isteyen cocukla konusup butun zorluklari anlatmama ragmen ona yalnizca iki hafta dayanabildi. Dun aksam gidip aldik, sahiplenen kisinin kedisi ona tislamis! Gerekce buydu, almaya gittigimizde okul basliyor cok ilgilenemeyecegim.vs vs bahaneler... Eve getirdik tabi ki, kedilerle hicbir sorunu yok, vikvik yapiyor karsidan oynayin benimle diye; kopeklerle arasi cok iyi ve insanlara da asik, ev hayatina alisik. O iki haftada tam uc kez ev degistirmek zorunda kaldi, simdi bizimle, ben elimden geldigince ilgilenmeye calisiyorum ama o bizim evde sikiliyor, benim iki kopegimin biri engelli biri yasli ve bu yuzden biz kisa yuruyuslere cikiyoruz, Waffle'a bu yetmiyor. Ustelik benim ucuncu bir kopege bakacak durumum yok, evimde su an iki kopek uc kedi var ve hem okuyup hem calisiyorum. Ona hayatinin sonuna kadar bakacak insani ariyoruz. İletisim: sozlukten/duyurudan mutevazi (ben) ya da bagimsiz elektron ya da muhyeicin@gmail.com

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

bu duyuruyu yukarıya sabitleyen moderatör ne güzel moderator ve bu duyuruyu okuyup paylaşan ne güzel duyurucudur...
(10) 

dersanede işe başlayacağım, saçımın boyası sorun olur mu?

mutevazi #838759 
saçımı yeşile boyayacağım, ama rengini açmadan, çok fazla dikkat çeken parlak bir şey olmayacak yani.

ve bu haftasonu dersanede stajyer olarak işe başlıyorum.
sorun olur mu sizce?
(fazla kurumsal bir yer değil öyle, bir işhanının tek katı, küçük bir dersane)
(2) 

koku konusundaki asiri hassasiyetim

mutevazi #835975 
canim minnos kopegim gitmis mamalari koydugumuz ardiye odamizin kapisinin onunden icerisine bir guzel isemis.
ben de kilerin asagisindaki esyalari cikarttim, sirayla iki kez sadece suyla iki kez camasir suyuyla iki kez arap sabunuyla iki kez tekrar sadece suyla yikadim. mama paketlerini camasir sulu bezle sildim, butun evi yaklasik iki saat havalandirdim. ve hala kokuyor!
ben cok etkilenirim kokulardan, benim burnuma mi hala kokuyor acaba etkilendigimden yoksa hala gecmemis olabilir mi bu koku? eger gecmemis olma ihtimali varsa ne yapsam da gecirsem?

cok mu abartmisim temizleme isini? (her bir yere isediklerinde ayni sekilde temizliyorum, evde bes tane hayvan var)
(2) 

"soylu vahşi"

mutevazi #834597 
bu kavramı derinlemesine araştırmak istiyorum. önerebileceğiniz kaynak var mı?
rousseau'nun bir kuramı imiş sanırım ama kendisine dair hiçbir bilgim yok. bir el atın dostlar bu cahil cühela dostunuza yardım eli üzatın.
(1) 

Ankara'da besleme yapıyoruz, unutma!

mutevazi #834321 
Yarın (14 eylül pazar 2014) 12.30'da mühye barınağında beslememiz var, gelsenize!

ayrıntı:
eksiduyu.ru
(6) 

üç gündür pırasa yiyorum.

mutevazi #828994 
ayarsızca pişirmişim yemeği resmen ya. bugün üçüncü gün ve hala benim iki öğün yiyeceğim kadar pırasa var. pırasanın kalanı buzluğa atılır mı? gına geldi artık başka bir şey yemek istiyorum.

ne yiyeyim bir de? evde yapmalık ucuz çabuk lezzetli?
(34) 

Ankara'da besleme yapiyoruz, siz de gelsenize?

mutevazi #827950 
BESLEME TARİH VE SAATİ:
14 eylül 2014 pazar günü saat 12.30'da barınakta oluyoruz.
yolu bilmeyenler yahut arbası olmayanlar ile atakule'nin önünde saat 12.00'da buluşuruz. (bu kısım opsiyonel, isterseniz uygun başka bir yer de olabilir)

Ankara Muhye barinagina iki haftada bir besleme yapmaya gidiyoruz, durum cok kotu, mama/makarna/papara yetistiremiyoruz resmen. Herkes kendi capinda bir seyler getiriyor ama o kadar fazla kopek var ki, inanamazsiniz. Tadimlik verebiliyoruz goturduklerimizi ancak ve biz tekrar gidene kadar yine ac bekliyorlar garibanlar. Muhye barinaginda normalde kopeklere verilen mama malesef cok az, odenek olmadigi soyleniyor. Bir avuc insan bagajlarimizi doldurup gidiyoruz mama/makarna ile ama, cok aziz. Gelsenize, hem kopek seversiniz...

edit: bir sonraki besleme tarihini paylaşacağım.
edit2: mama destegi yapmak isteyen olursa özelden adres verebilirim.
edit3: moderatörlerdenhangisine mesaj atsam bunu üste alır?

arkadaşlar mamalar yavaş yavaş gelmeye başladı, gönderilerde isim olmadığı için teker teker teşekkür edemiyorum, buradan hepinize çok teşekkür ederim!

mail yoluyla bana ulaşmak isteyenler için:
muhyeicin@gmail.com
(7) 

evde yapılacak kolay viski kokteyli

mutevazi #826658 
ne yapayım?
(5) 

kedilerin mamasını değiştireceğim ama...

mutevazi #824509 
bonacibo kullanıyoruz bir süredir, kedilerden birinin hiçbir sorunu yokken diğerinin tüyleri dökülüyor. mamadan olma ihtimalini düşünerek rc deneyelim dedik ve hakikaten toparladı tüyler rc verince. hal böyle olunca biz de temelli mama değiştirme kararı verdik. ben bugün oturdum fiyat araştırması yapıyorum.

profesyonel mamaların en uygun fiyatlsı rc fit32 gibi görünüyor ama kümes hayvanlıymış bu, tavuklu mamayı da kalkıp hassas derili bir hayvana vermek istemiyorum tabi ki. (ugun fiyat dediğim de 270 lira bu arada) şimdi ben bunun yerine acananın balıklısını versem daha iyi olmaz mı? hem tahılsız mama almış oluruz? bu acananın 7 kilosu 160lira civarı, ortalama fiyat hesaplarsak ayda 10 lira falan fark oluyor rc ile acana arasında, acana daha mantıklı değil mi bu durumda? bana öyle geldi de.

başka mama tavsiyeniz var mı ya da? mümkün olduğunca f/p ürünü olması lazım, çünkü hayvan sayısı çok olduğundan güç bela yetişiyoruz mama almaya da...

hadi bir el atın kediciler ya...

bir de bu acana nasıl okunuyo? :)

edit: acana için deneme numunesi isteyebileceğimiz bir yer var mı onu da sorayım, yemezlerse napcaz çünkü...
(8) 

çamaşır makinesi kokusu

mutevazi #822986 
çamaşırlarımız kokuyor bizim, böyle sanki ıslak ıslak kalmış gibi iğrenç iğrenç. acayip sinir oluyorum.

yaptıklarım:
-makineyi limon tuzuyla yıkamak
-aşağısını açıp temizlemek
-deterjan gözünü temizlemek

koku hala devam ediyor malesef. en son çamaşır suyuyla en uzun programda yıkamaya bıraktım. bundan sonra da koku devam ederse ne yapayım? tamirci mi çağırayım?
(10) 

bilgisayar sifresi

mutevazi #822943 
sifremde i harfi var ve i tusum basmiyor. nasil acacagim bu bilgisayari ben?
(3) 

ankara'da güzel künefe/kadayııf yapan yer?

mutevazi #818168 
merkezi yererde ve çok uçu fiyatlı olmayanından şöyle...
(3) 

kopegin korkmasi

mutevazi #799602 
bilenleriniz vardir birkac duyuru acmistim, uc bacakli bir kopek sahiplendim ben. dun gece itibariyle eve getirebildim.

sorunumuz su ki bu cocuk evde korkuyor. odada yalniz kalinca titriyor ve evin icinde hic dolasmiyor. disarda boyle degil, kosturuyor oynuyor mutlu ama eve girmek istemiyor, kucagima alip sokuyorum ve titriyor, biraktigim yerden tek adim atmiyor.

cok uzuluyorum. nasil alismasini kolaylastirabiliriz ki?
(5) 

Şu tarak nasıldır? furminator olarak iş görür mü?

mutevazi #798406 
çok büyük mü kedide kullanmak için?

küçüğünü almak istemiyorum çünkü onunla da köpeği taramak zor oluyor. iki kedi bir küçük ırk bir büyük ırk köpek için kullanıcam.

iyi mi:
www.juenpetmarket.com


12.5 cm olanını mı alayım bunu mu bir de?
(13) 

evinde cok sayida hayvani ya da buyuk irk kopegi olanlar

mutevazi #795826 
sizin evi nasi vok goturmuyor ya?

hayir bizimkini goturuyor cunku. yarim saat once banyoyu yikadim, yerler yine kopek kili olmus arkadas!! haftada bir hali siliyom resmen. kaldirdim sonunda halilari valla. ucusuyo tuyler su an.

nasi yapiyonuz?
(2) 

onüç günün mektupları

mutevazi #790362 
elinde bu kitap olan varsa bir şey rica edeceğim.

cemal süreya'nın sonunda zuhal tekkanat'a şiir yazmasını tembihlediği mektubun fotografını çekip bana iletebilir misiniz? biraz önemli, kitabımı bulamıyorum ben de. (elyazızı olanı olursa daha makbule geçer)

zaman ayırıp uğraşan olursa şimdiden çılgınca teşekkür...
(10) 

saatlerce beyle oynuyoz:/

mutevazi #789519 
kedilikadinn.tumblr.com

bazen oyuncağı getirip yatağa koyup kafama vurarak, saçımı çekerek falan uyandırıyo. manyak kızım ya.
kediler gördüm atılanı getiren ama buna bu kadar aşık olanını ilk defa görüyorum.

sizle de paylaşayım dedim, şirinlik kumkuması ya.
(7) 

bir insanin sinek isirigina alerjisi olur mu arkadas ya?

mutevazi #789418 
bir yerden isiriliyorum, on yerden sisiyorum. bi tanesi sislik var, bildiginiz sinek isirigi kabarigi aslen, giydigim tayttan belli oluyor! kafam kadar sismis bildigin. nabim ben bunlara? cakmakla yakim mi? elimde fisfisli kolonya sisesi, fiss fiss kasindikca sikiyom, gecmiyo da:(

bi daha piknige giderken ayni anda uc onlem almazsam neyim!!!
(1) 

whatsapp bildiriminin uyudayken gelmemesi?

mutevazi #788715 
cihaz huawei ascend g330, android 4.0 sürüm.


uyku modundayken whatsapp bildirimleri gelmiyor.
mailler geliyor, veri akışında sıkıntı yok yani.
whatsapp ayarlarındabi bulamadım.
telefonun ayarlarında da uyku moduyla ilgili nir ayarlama bulamadım.

bulamıyom ya!? nasıl alcam bildirimlerimi?
(4) 

yaz geldi/giyim

mutevazi #788089 
Malumualiniz yaz geldi havalar isindi arkadaslar,

Ben yazin kot pantolon ve gomlek giymeye tahammulu olmayan bir insan olarak tayt/sort atlet/tisort ikilisini ve pamuklu gunluk elbiseleri kullanmaktayim surekli.

Alternatif olarak ne giyebilirim? Var mi oneriniz?
(7) 

izlemeye değer türk dizisi var mı yeni?

mutevazi #787123 
kardeş payı dışında.
(12) 

f/p en iyi akıllı telefon.

mutevazi #786855 
en ucuzundan olacak. gerçekten mümkün olan en ucuzu.

whatsapp, instagram, tumblr düzgün çalışsın, internette donmasın. başka bir şey aramıyorum.

hangi telefon olur_ ve fiyatı nedir ortalama?

kullanmadığım teleefon var sana hayrına ucuza vereyim derseniz o da olur?
(40) 

ne kadar pizzayla doyuyorsunuz?

mutevazi #786584 
boy kilo cinsiyetle beraber söylerseniz süper olur.

küçük pizzayla doyan var mı mesela?
(8) 

fransız filmi

mutevazi #786420 
önerisi istiyorum?

neşeli bir şeyler arıyorum mümkünse, böyle içimi aydınlatsın.

neşeliden kastım da filmin hareketi değil, sakin bir film olsun mümkünse. huzurlu bir neşe arıyorum.

evet, filmden beklentim bu.

teşekür ederim.
(7) 

canım eti turti istiyor

mutevazi #786115 
4 tane tartini yedim ama turtinin yerini tutmuyor.

Siz de özlüyo musunuz turtiyi?
(8) 

tarçın'ı özleyen var mı lan?

mutevazi #785861 
çocukken de nefret ederdim.

hele o kakule yok mu amk bilmişi papağansın lan sen!
(14) 

çocukken bisikletimizin tekeri patladğında

mutevazi #783845 
yama yapardık. baliyle lastik yapıştırırdık deliğe. sonra da sızdırıyo mu diye leğenin içine sokar bakardık.

çok güzel günler değil miydi ya?
(2) 

delindikten 6 ay sonra hala kanayan ve ağrıyan kulak

mutevazi #783674 
hep böyle mi devam eder?

:(
(8) 

kedi için stres sebepleri?

mutevazi #783598 
Bir yaş civarı kısır olmayan dişi kedi için stres kaynağı çiftleşememekten başka ne olabilir?
Hayatında son zamanlarda hiçbir değişiklik olmadı.
(13) 

su içme sorusu

mutevazi #782794 
Haftada 2 litre falan su içiyorum ben arkadaşlar. Ölür müyüm sizce? (2 litre kadar da maden suyu içiyorumdur)

Su içemiyorum. Şu telefona zımbırtılarından kurdum hatırlatmaları ya he he diye erteliyorun:/

Napim ben? Çok mu sağlıksızım?
(6) 

kedim benden nefret ediyor!

mutevazi #782680 
bizim şapşi kız tasmasına tırnağını takıp dibinden kırmış bir güzel tırnağı. ağrı yüzünden sürekli ağlıyor zaten canım sıkılıyor. bir de ayak en pis yerlere giren organ olduğu için sık sık pansuman yapmam gerekiyor ve kedim canı yandıkça benden korkuyor, kaçıyor.

üzülüyorum çok, benden nefret etmesin.

bir de eğer dışarı çıkmıyorsa tasma takmayın bebelerinize:(
edit: cicik meme demekmiş ya la dshadgha
(5) 

telefonla konuşamamak

mutevazi #781536 
normalde fazlasıyla girişken bir insanım,
ilk efa girdiğim ortamlarda hiçbir rahatsızlık duymam.
konuşmaktan, fikir beyan etmekten, tartışmaktan çekinmem.

gelgelelim telefonda bambaşka biri olyorum yahu.
ben ki yüzlerce insana konuşma yaparken heyecanlanmayan insanım, telefonla konuşacağım zaman elim ayağım titriyor bildiğiniz.

neden olur bu? nasıl yenilir?

nedeni kesin çocukken annemin elime tutuşturduğu "bil bakalım kimim" temali telefonlar.
amk.
(12) 

köpeğini döven orospu çocuğu komşu

mutevazi #780574 
benim köpeğime havladığı için adam kendi köpeğini gözümün önünde döemeye başladı. ben köpek sonuçta havlar ne olacak normal vs diyince durdu, köpeğini alıp biraz uzaklaşıp bir arabanın arkasında dövmeye devam etti. hayvanın ağlamalarını duydum içim nasıl acıdı.

ne yapabiliriz bu orospu çocuğuna?
(7) 

bu saatte pelmeni yedim

mutevazi #780263 
hem de birbuçuk porsiyon.

pişmanım galiba. :/ ama hep böyle yiyorum ben, neredeyse her gece ir şeyler yerim. tabi her gece bu kadar ağır şeyler yemiyorum da, yine de yiyorum yani...

sizce ileride çok mu kilo alırım bu alışkanlığımı bırakmazsam?

şu an 180 boya 53-55 kilo arasındayım.

annem de ben kendimi bildim bileli gece yemeği yer, o da benim gibi zayıf. genetik olarak şanslıyım yani ama, bokunu çıkartmamam gerektiğine ikna eder misiniz beni? :/

oyhş ama:
www.happycenter.com.tr
(6) 

köpeğin yatağına yatan kediler

mutevazi #780199 
arkadaşlar durum şu:
instagram.com

çocuk sürekli yerde yatıyor.
boşluk bulup yatabilse bile on dakika sonra büyük kedim dövüp kaldırıyor oğlanı.
nasıl uzaklaştırırız kedileri bu yataktan?
uzaklaştırırsak köpek yattığı için ondan daha çok nefret eder mi kedi? hiç sevmiyor çünkü zaten. istemiyorum iyice kıskançlaşmasını.

kedilerin de yatağı var.
gariban kafka'yı çok üzüyorlar.
kedilikadinn.tumblr.com
(1) 

bütünleme başvurusu/odtü

mutevazi #779325 
Nedir? Nasıl yapılır?
Başvurunun kabul olmama durumu var mıdır?
Geçen yıl yapmamıştım başvuru ama büt aldım?
Bir bilen anlatsa nasıl işliyor???
(1) 

odtü diff matth219

mutevazi #778608 
yahu bu dersin fina tarihini nereden öğrenebiliriz?

dersin sayfasında göremedim.
mail gelmedi.
bölüm panolarında bulamadım. :/
(9) 

üç bacaklı, yarım kuyruklu, sokit cinsi, beyaz, 8 aylık bebeye isim!

mutevazi #773785 
kedilerimiz sepet, zil ve ardından kara labrador kafka'dan sonra engelli bir cana da yuva olmaya karar verdik biz!
kendisi küçük ırk, değilse bile hastalık ve bakımsızlıktan küçük kalmış mini mini dişi bir köpek.

isim önerilerinizi alalım?

mobil görünümden çık