(5) 

Hollanda gezisi tavsiyeleri (ve Museumkaart)

dunal #1354895 
1 hafta Hollanda'da olacagim. Zaman kisitindan dolayi fazla hazirlik yapamayacagim. Ulasimdan, geziye, otelden yeme icmeye tavsiyeleriniz varsa epey makbule gecer. Turistik atraksiyonlari pek sevmem. Muzeleri severim. Doga severim. Yerel kulturleri severim. Amsterdam'da olacagim agirlikli olarak fakat diger sehirlere de seyahat edecegim.

Biraz baktigim kadariyla biraz pahali ama Museumkaart alayim diye dusundum, en azindan kafa rahat olur. Ama bazi muzelerde onceden sure belirlemek gerekiyormus sanirim. Museumkaart hakkinda ne dersiniz acaba?

Cok tesekkurler.
(4) 

Atlanta, GA

dunal #1326117 
Atlanta'da yakin zamanda bir sure konaklamam gerekiyor fakat downtownda zaman itibariyle makul fiyatli konaklanacak yer bulmak mumkun degil. Kalacak guvenli bir mahalle ve downtowna ulasim yolu onerebilecek biri var midir?

Not: Aciliyeti vardir. Moderator arkadas silmez ve gelen cevaplari yok etmezse sevinirim.
(3) 

Dizi onerisi

dunal #1247621 
Birbirinden bagimsiz iki dizi onerisine ihtiyac var arkadaslar.

1) 50+ yasindaki bir kadinin ilgisini cekebilecek, dili basit, Ingilizce dizi.
2) Bir bolumu en fazla 20-30dk suren, olay orgusu basit, izleyeni yormayan, karakterlerle duygusal etkilesimi az, cerez niyetine bir dizi.

Bu diziler ne olabilir yardimci olabilir misiniz? Ve nereden kolayca bulunup izlenebilir?
(4) 

Kurumsal kargo fiyatlari

dunal #1245846 
Kargocularin sitesinde fiyat hesaplama modulleri var. Ticari gonderilerde daha uygun fiyat veriyorlar mi? Oyleyse sitelerindeki fiyatlar uzerinden ne kadarlik bir indirim olur?
(6) 

Maltepe Kucukyali'yi bilenler

dunal #1244068 
Resimdeki kose bina yeniden mi yapildi yoksa sadece beyaza mi boyandi? i.hizliresim.com
Eskiden farkli renkteydi bu ama ayni bina mi cikartamadim.
(5) 

Kartvizit okuyucu

dunal #1237221 
Elimde obek obek kartvizit var. Bunlari bilgisayara aktarabilecegim bir yol var mi?
Tek sartim var o da kartvizit bilgi guvenligi ile ilgili. Kartvizit bilgilerini internete yuklemeden lokal olarak dijital halde istiyorum. Tesekkurler.
(9) 

Sizce Türkçeyi en iyi kullanan

dunal #1217627 
edebiyatçılar hangileridir?
(5) 

Ticari kredi

dunal #1213138 
Bankaların geçmişi olmayan yeni şirketlere ticari kredi vermesi ne kadar olağan bir durum?
(1) 

Heykeltras var mı?

dunal #1205956 
Bir konuda fikir danismak icin heykeltras ya da yakin dallardan guzel sanatlarci ariyorum. Pratik tecrubesi olan ogrencilerin de yardimi dokunabilir. Aklimdaki hayirli fikri pratige dokmenin oluru var mi boyle bir konuda danisacagim mumkunse. Tesekkur ederim.
(1) 

Bu font ne?

dunal #1197048 
Resimdeki font hangisidir? Tesekkurler simdiden.

encrypted-tbn2.gstatic.com
(1) 

Süpermarket tedarikçisi olma

dunal #1169544 
Merhaba,

Taze gıda ürünlerinin birinde bölgedeki süpermarketlere tedarikçi olmak istiyoruz.

Daha önce bunu gerçekleştirmiş veya nasıl oluyor araştırmış veya içeriden bilgi sahibi birileri var mıdır acaba? Küçük bir tarım üreticisi olarak bu konuda hiç tecrübemiz yok. Bu şirketlere ulaşma, süreç, satış, gereksinimler vb. herhangi bir konuda verebileceğiniz bilgi bizim için çok değerli olur. Teşekkürler.
(1) 

Tarımdan ve tarım ticaretinden anlayanlar

dunal #1168105 
Bir tarım ürünü üreticiden tüketiciye kimlerden geçerek geliyor? İşi bilenlerin cevap vermesi önemli çünkü küçük bir üreticiye yardım etmek istiyorum. Kendi çapında bir bahçesi var fakat her sene her sene dolandırıcılardan bıkmış durumda ve bu yüzden zarar ediyor. Zaten üreticiden markettekinin onda biri fiyatına almak üzere anlaşıyorlar ama o parayı bile ödemiyorlar. Birkaç aracıyı bypass edebilirsek sorunu çözebiliriz diye düşünüyorum.
(1) 

Badem

dunal #1158170 
Bademdeki acilik bademdeki hangi maddeden kaynaklaniyor?
(17) 

Dokunmayı başlatmak

dunal #1061494 
Merhabalar,

Benzer çevrelerde takıldığımız, aynı zamanda alt komşum olan bir hanım var. İkimiz de artık yaşını başını almış insanlarız. Ben 31 yaşındayım. Kendisi benden biraz büyük. Ben bu hanımla çok iyi anlaşıyorum. Öyle ki gelmiş geçmiş en iyi anlaştığım insanlar listesi olsaydı birinciliğe rahat oynardı. Yaşını başını almış benim gibi insanlar bilecektir ki bir zamandan sonra iyi anlaşmayı bırak normal anlaşıyorum diyebileceğin insanlarla karşılaşmazsın artık. O açıdan şanslıyım.

Özellikle son zamanlarda bu hanımla çok sık konuşuyoruz. Konuşmalarımız epey derin. Kimseyle konuşamayacağım konuları konuşuyoruz. Fazlasıyla zeki ve bilgi birikimi olan biri. Ondan kimseden öğrenemeyeceğim konuları öğreniyorum. Konuşmalarımıza bu açıdan önem veriyorum. Yani entelektüel açıdan çok değer verdiğim ve uzun vadede farklı yerlere savrulacak olsak bile iletişimde kalmak istediğim biri. Bunu istediğim insan sayısı dünyada bir, bilemedin iki üç.

Sık konuşuyoruz demiştim. Haftada bir iki akşamları o beni evine çağırır, yemek yer konuşuruz. Ben onu çağırırım konuşuruz. Konuşmalarımız gece yarılarına kadar sürüyor ve gittikçe uzamaya başladı. En son saat 5'e kadar sürdü ki ikimiz de meşgul insanlarız. Sanıyorum ikimiz de aramızda bir şeyler olsun diye bekliyoruz.

Sorun şu ki ikimiz de çok analiz eden insanlarız. Konuşmalarımız ciddi konular bizler de burnu havada insanlar olunca o aradaki soğukluğu bir türlü kıramıyoruz. Dokunmaya başlasak gerisi gelecek gibi hissediyorum.

Normalde böyle sorunlar pek yaşamıyorum. Flört ettiğim insanlara dokunmak, efendime söyleyeyim sulanmak ve inanmazsınız sevişmek gibi aktiviteleri yapabiliyorum. Bu hanımımızla ise olaylar öyle bir gelişti ki ikimiz de sanki dünyayı kurtaracak filozoflarız. Yalnız serde hayvanlık olduğu için ben aynı zamanda sevişmek istiyorum. Ek olarak kendisini pek çekici bulmuyorum açıkcası.

Sizlere sorum şu. Kendisini kaybetmeden hayat boyu iletişimde kalabilmek birinci planda (yakın zamanda ülke değiştirecek), sevişmek ikinci planda olmak üzere nasıl buzları kırıp dokunmayı başlatabilirim?

Özet: Sevişme olsun istiyorum. Çok değer veriyorum. Çekici bulmuyorum. Yaşlıyım, taktik bilmem. Dokunmayı nasıl başlatayım, aradaki yapay soğukluğu nasıl kırayım?

PS: Alkol yok.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık