(2) 

Sağa sola tıklayamama sorunu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1394514 
Ekşi normalleştirici kullanıyorum ancak, yenile butonu, mesaj butonu vs hiçbir şey çalışmıyor. Bugün tuşuna basarsam ekranın ortasında başlıklar çıkıyor.

Adblocker ve ublock origin kullanıyorum, kapatıp denesem bile değişiklik yok. Var mı aynı sorunu yaşayan.

Tarayıcı: chrome
(2) 

futbolcuların yapıştırdığı bant

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1394289 
Bazen futbolcular bacak içlerine böyle büyük farklı renkte bant gibi bir şey yapıştırıyor. Sırtında falanda oluyor. Bu bant ne amaçlıdır? Adı nedir?
(1) 

spora devam etmeli miyim?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1394001 
Selamlar,

pazartesi, salı ağırlık ve kardiyo,
çarşamba koşu,
perşembe ağırlık ve kardiyo,
cumartesi koşu

olacak şekilde devam ediyordum. Ancak dün koşunun 8ci km sol dizimin yanında bir acıma hissettim ve yavaşlayarak durdum. Hemen doktora gittim ve şu tanılar kondu;

iliotibial band sendromu, kuadriseps kas ve tendonunun yaralanması. Flexo ampul 3 adet iğne verdi. Dün ve bugün iğnelerimi oldum. Yarın son iğneden sonra celebrex 200 mg hap'a başlamam gerektiğini söyledi. Koşuya ara vereceğim okey ama normal sporu bırakmam gerekli mi? O anda acıyla bunu doktora sormayı unuttum belki fikir verebilecek birileri vardır diye buraya sormak istedim.
(2) 

koşu için ayakkabı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1390593 
Yol koşusu için şu arkadaşlar iyi midir?
www.nike.com

10 - 15 km arası koşulacak. Bu mesafeleri karşılar mı bu ayakkabı?
(2) 

netflix içerik indirme

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1386376 
Selamlar,

İstediğimiz dizi ya da filmleri telefona indirebiliyoruz ancak aynısını bilgisayar üzerinde yapabiliyor muyuz? Bakındım ama göremedim öyle bir tuş
(10) 

Dövücem ama dövmüyorum

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1384538 
Çalıştığım şirket bir proje için başka ülkeye gider misin dedi. Dedim giderim ne olacak ki. Neyse telefon görüşmeleri yapıldı cart curt ve bana dediler ki sadece kaynak sistemden diğer sisteme data akmasını yapacaksın(SSIS-ETL) ve işin bitecek. Bu şekilde anlaştık ve buraya geldim.

Daha geldiğim ilk gün projeyi uçtan uca bana kitlemeye kalktılar. Dedim ki, ben sadece ETL developer olarak geldim çizilen iş planı bu şekilde daha fazlasını yapamam. Normalde şirkette uçtan uca çalışıyorum ama buraya özel olarak görev tanımım kısıtlandı.

Bu adam git sen bizim genel müdürü ara. Buraya yolladığınız adam bir şey bilmiyor diye. Sonra genel müdür, direktörümü aramış konuyu anlatmış. Direktör bana sahip çıkmış sorun yok.

Bugün ofisteyim böyle bi poster var yazılım geliştirme ve iş zekasıyla alakalı ona bakıyorum. Burada ki beni şikayet eden adam yanıma gelip, çok senlik değil, asıl iş zekası burası dedi (ETL'den sonraki adımları kastediyor sivri zekalı). Hiçbir şey demeden olay yerinden uzaklaştım ancak adamı döve döve bayıltmak istiyorum. Sadece 9 kez daha görmem gerekiyor ama acayip sinirliyim ve öfkemi boşaltamıyorum resmen.

Soru yok aslında bir nebze iç dökmek oldu.
(7) 

Nereden nereye değil mi?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1384072 
İlk önce sizi nisan ayına alalım: eksiduyu.ru

Bu olaydan 3 gün sonra aldatıldığımı öğrenmiştim. Bir şekilde toparlayıp hayatıma devam ettim. 25 kilo verdim eridim bittim ama toparladım sayılır.Ancak bugün linkedin'de takılırken tanıyor olabileceğiniz kişilerde önüme çıktı ve evlendiğini öğrendim. Biz nişanlanıp evlenme planı yaparken olanlara bak.

5 sene her şeyini paylaştığın bir insan 5 ayda nasıl evlenebilir aklım almıyor. Üzerinde 10 adet dövmesi vardı ve hepsini ben seçmiştim. Hatta bir tanesini ben tasarlayıp yaptırmıştım. Bu kadar iz varken üstünde hiçbir şey olmamış gibi 5 ay içinde evlenmek nasıl oluyor.

Ve şu anda türkiyede değilim. Dışarı çıkıp 1-2 bira içip atlatayım durumu yok bulunduğum yerde. Yeni geldiğim için tanıdığım insanda yok.

Buraya yazıp iç dökmek istedim. Üzüldüm mü ondan bile emin değilim. İçim bir tuhaf oldu. Resmen 5 senem karanlık bir nokta gibi. Neyse öyle işte. Kalın sağlıcakla.
(6) 

apple saat

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1383573 
İş için dubaide bulunuyorum apple watch 5 serisi satışta. Buradan alsam ve türkiyede kullanmaya kalksam bir sorun yok değil mi?
Cahillik için kusura bakmayın teşekkürler :)
(4) 

dubai priz tipi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1382862 
Bugün dubaiye gidiyorum ve 3 hafta oradayım. Ancak şimdi öğrendiğime göre priz şekilleri farklı. otellerde bize uygun priz var mıdır yoksa illa dönüştürücü almaya gerek var mı?
(7) 

Duty free alkol miktari

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1378139 
Simdi duty free gumruk ozurlusu olarak, ayni anda 1 buyuk jager ile 1 lt bowmore alabilme sansim var mi?
Tek basimayim ekstra pasaport yok.
(1) 

vodafone yur tdışı internet paketleri

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1375935 
Normalde yurt dışına gittiğim arkadaşım da hep internet paketi olurdu ben gerek duymazdım hiç. Bu sefer tek başıma gittiğim için yurt dışında kullanmalık internet paketi lazım olacak. Uber çağırmak için kullanacağım sadece. Öyle instagramda takılmak değil amacım. Vodafone 100 mb için 12.5 tl istiyor ama 100 mb çok az geldi gözüme. Sizce yeterli olacak mıdır?

İkincisi indiğim havalimanından hat alsam telefona taktığımda,uygulamalara ulaşmakta sorun yaşar mıyım?
(1) 

stubhub üzerinden uefa maçına bilet satan

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1373342 
Bileti karşı tarafa nasıl yolladınız?
(10) 

Aldatilmanin acisi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1350426 
Nasil geciyor lan bu aci? Neremize bicak batirip bitirsek bu aciyi. Nefes alinmiyor.
(11) 

şimdi napıyoruz?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1349768 
5 senelik ilişkim az önce bitti. kavga ya da hakaret olmadan. 5 senedir biriyle olunca hayatınız artık o olmuş oluyor. şimdi napıcam? nasıl başlıyoruz tekrar hayata.

Şimdilik moralim iyi. kafamda kötü düşüncelerde yok. hatta sanki biraz için ferahladı.
(1) 

sql - xml

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1334827 
Merhabalar,

Elimde 10 kolonlu bir tablo var. Bu tablonun kolonlarının bir tanesi ise XML şeklinde. XML'e tıklayınca açılan kod parçacığının içindeki bir sayıyı almam lazım. MAX() halini alacağım aslında. Ama bunu nasıl yapabilirim?
(1) 

metglobal

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1334236 
Merhabalar,

Bu şirketten bir iş teklifi aldım ancak internetten baktığımda insanlar biraz şirkete karşı cephe almış gibi. Yönetici şikayetleri vs. Çalışan ya da tanıdığı çalışan var mı?

Pozisyon: ETL developer
(2) 

kaliteli poster

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1324710 
60*90 bir poster yaptırıcam ama kağıt türü falan ayrılıyormuş. iyi bir kalite için hangi özellikte kağıt kullandırmalıyım?
(4) 

sql

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1322078 
Elimizde şöyle bir değer;

1.2.3.4 diyelim. Ben charindex ile noktaların yerlerini tespit ediyorum ve onları 0 yapmak istiyorum. Kod çalışınca şöyle gözükecek yani; 1020304

Nasıl yapılabilir?
(5) 

vize- banka hesap dökümü

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1318502 
Enpara için internetten son 3 aylık hesap dökümünü alsak kabul etmezler mi? illa şubeden mi almalı?

Ülke almanya.
(1) 

telekom ankesörlü telefon

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1312097 
kredi kartı takılarak kullanılıyormuş sanırım. Doğru mu? Kendi sayfalarında yazıyor ama kullanıp test eden oldu mu?
(2) 

Apple tr

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1307532 
Bu aksam lansmanda 4cu nesil saat tanitilinca 3cu seride fiyat indirimini gosterdi. Ancak bizim apple tr sabah 2199 olan saati 2799 lira olarak guncellemis. Bu nasil indirim?
(5) 

Hangisi daha iyi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1303267 
Linkler asagida;

1)www.lg.com

2)www.lg.com

Ps 4 pro icin alicam. 2 secenek kaldi hangisi?
(2) 

Diyarbakır'da bir astronom

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1300591 
www.youtube.com

Beni fazlasıyla etkiledi. Düşüncesi, insanlığa katmak istediği düşüncesi, basamak olmak istemesi. NASA cevap dönüyor ama Türkiye üzerinde kimse sahip çıkmıyor mu bu düşünceye? Siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

microsoft sertifika sınavı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1298379 
Şirket microsoft partneri olduğu için çalışanların bu tür sertifikalara sahip olması gerekiyormuş. 70-767(Implementing a Data Warehouse using SQL) sınavına girin dediler ama 100$ ücret. Sınavı geçersek parayı verecekmiş şirket. 3 kuruş para veriyolar sınavı geçemezsen 100$ bize giriyor. Zor mu bu sınavlar?
(10) 

internet ücretiniz

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1297051 
Eve yeni internet bağlatıcam. Sokakta türk telekom var sadece. Ancak fiyatlar uçmuş gibi geldi. Bi de özel bir internet bağlantısıymış bu, önce belge yollayacakmışlar imzalamam gerekiyomuş sonra gelip bağlantı yapacakmışlar.

24 Mbps,35 GB AKK 59.90 tl
24 Mbps,100 GB AKK 71.90 tl

hele tivibu dahil edersen 21 lira daha ekleniyor(belgesel kanalları var.) bu ne arkadaş ne kadar pahalıymış bu. Sizin kullandığınız ve ödediğiniz ücretler nasıl?
(2) 

Dis fiyati

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1292418 
1 adet 3 kanalli dis tedavisi
2 ader 2 kanalli dis tedavisi
10 adet iki yuzlu komposit dolgu

Toplam 3600₺. Acibadem hastahanesinden verdiler bu fiyati.nasil uygun mudur baska yerden fiyat almakla ugrasmaya deger mi?
(1) 

Kanal tedavisi sonrasi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1292221 
Gecen hafta cuma devlet hastahanesine gidip disime kanal tedavisi yaptirdim. Doktor once iltihapi akitti sonra 2 saat ugrasip isini bitirdi. Ancak kanal tedavisi yapilan disim yanindaki 2 disimin ustue bastiramiyorum. Beynime kadar sizliyor. Agzimin ici yara doldu. Ilthap mi yayildi noldu anlamadim. Tekrar farkli doktora mi gitmeli yoksa ilacin bitmesini mi beklemeliyim?
(3) 

hostel ücret ödeme

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1290848 
Yurtdışında hostelworld üzerinden bi hostel bulduk 741 euro toplam. adamların kendi sitesinden yaparsam 504 euro. bi kıllandım arada bu kadar fark olunca. Sıkıntı olur mu adamların kendi sitesi üzerinden rezervasyon yapsam? biraz site böyle amatörce hazırlanmış gibi.

adres şu: www.cityhostel-berlin.com
(3) 

vize - sponsor

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1288901 
Kendim çalışıyorum ancak babamı sponsor olarak gösterebiliyor muyum? Masraflarımı o karşılayacak falan desem babamın hesap dökümlerini versem olur mu dilekçeyle birlikte?

Ülke almanya.
(8) 

yılbaşında hangi şehir?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1284998 
Viyana mı berlin mi? Ya da neresi?
(1) 

gta 5 online

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1283087 
Dün akşamdan beri ps üzerinden online için bağlanmaya çalışıyorum ancak service unavailable diyor. Başka bağlantı sorunu çeken var mı yoksa kişiye özel bir sorun mu?
(3) 

Kira sozlesmesi konusu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1273624 
Simdi kuzenimin yanina ciktim eve. Bunlar bu eve gecen sene temmuzda cikmisti ve o zaman kontrat imzalamislar. Yanlarinda olan 3cu kisi cikti ve yerine ben geldim. Olay bundan sonra;

Simdi ev sahibini hic gormedik. Bi tane apartmanda yasayan yasli huysuz biri evle ilgileniyor. Ben 2 kizin yanina ciktim. Bu islerle ilginen amca bunlari sindirmis sanirim simdi tutturmus kira kontratini yenileyelim diye. Kapiya karisini yollamis sabahin korunde aksam gelin kontrat yenilenecek nufus cuzdani fotokopilerinizide getirin diye.

Biraz baktim nufus cuzdani fotokopisi isteme hakki yok. Hatta kontrati nasil bu yeniliyor onu hic anlamadim ev sahibi degil bir sey degil. Simdi ben bu adama ters yapabilirim cunku boyle bi hakki yok diye biliyorum. Zam falan yapma sansi var mi?
(3) 

Psn

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1270032 
Play station aldim simdi psn uyeligi alicam 1 yillik. Once is bankasi hesap kartiyla denedim olmadi. Sonra dedim iceri para atayim, 100 lira yuklemeyi denedim oldu. Simdiyse hicbir sekilde para yukleyemiyorum ya da yillik uyeligi alamiyorum. Is bankasi kredi karti ve hesap kartiyla denedim, bonusla denedim olmadi. Internette denilen her seyi uyguladim adrestir, noktalama isaretleri ancak yine olmuyor. Kafayi yedim nasil olacak bu is?

Mobilden yazdim harf hatasi olduysa kusura bakmayin.
(3) 

Euro palet

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1268293 
Bunlardan 4-6 adet arasinda lazim bana. Nerden bulunur bunlar. Internette baktim ama hep fabrika cikiyor ve toplu satim yapiyolar gibi. Yapi markette falan bulunur mu?
(5) 

enpara hesabına dolar yatırma?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1260946 
Atm üzerinden yatırabiliyor muyuz dolar?
(1) 

tsql insert into

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1259640 
şimdi başka bir database içinde hazır bir tablo var. buraya şube kodları girilmiş,müşteri no'lar gelmiş falan filan.( A tablosu)

ben başka bir database içinde bu şube kodlarına karşılık gelen bir kaç hesap yaptım ve şube kodu| Total diye iki sütun oldu.(B tablosu)

istediğim B tablosunda bulunan "Total" sütunu altında bulunan değerler A tablosunda bulunan şube kodlarının yanına ayrı bir sütunda yazılsın.

Nasıl yapacağımı bi türlü beceremedim.
(6) 

sql tarih

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1258845 
şimdi elimdeki veride tarihler. 542 bin satır. DATETIME şeklinde. Ben bunları int hale getirip yan kolona yazdırdım.iş şurada karışıyor; siz mesela 20150217 yazınca ekrana 20150201 ve 20150217 arasındaki bütün tabloyu getirsin istiyorum. yani yazdığınız tarih ile o ayın ilk günü arasındaki veri gelsin.Bunu nasıl yapabilirim? ssis ile olur.
(9) 

Hangi evi tercih ederdiniz

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1258505 
1) gulsuyu metrosunun dibinde bi sitede 1+0, kirasi 900, 270 lira aidatli. 7/24 guvenlik, havuz vb seyleri var.

2) capitol alisveris merkezinine yuruyerek 5 dk(baglarbasi metrosunada 5 dk yuruyerek) 1+1 1300 lira kira, evin ici guzel ama apartman eski.

-is yerim yenisahra metro istasyonunun orda.

Sizin tercihiniz?
(2) 

sql sorgu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1256130 
yan yana duran iki kolon mevcut.

1998-01|1998-04
1998-04|1998-05
1998-05|1998-06
1998-06|1998-09
1998-09|....
bu şekilde takip ediyor. şimdi burada istediğim; ikinci kolondaki ay birinci kolondaki ayı takip ediyorsa ayrı bir sütüna sayı atasın. mesela 04,05,06 birbirini takip ediyor. sol kolondaki 04 satırının sırasına ayrı bir kolonda 3 yazmasını istiyorum. eğer iki aysa takip süresi 2 yazsın. değilse 1 yazsın. nasıl bunun kodu?
(9) 

nereye gidiyor bu ev kiraları

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1254314 
www.sahibinden.com

utanmadan 1200 lira yazmış şu ilana. bi de ısınma sistemi yok demiş aşağıda. ne olacak bu ev kiraları?
(8) 

beylikdüzü - üsküdar

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1252775 
şimdi haftanın 5 günü beylikdüzü üsküdar arasında gidip gelicem. gideceğim yer üsküdar iskelesini oraya yakın. sizce hangi en akıllıca;

1- beylikdüzü-zkuyu metrobüs,zkuyu beşiktaş iskele,üsküdar'a vapur
2- beylikdüzü-altunizade metrobüs,altunizade-üsküdar metro
3- beylikdüzü-şirinevler metrobüs,şirinevler yenikapı metro,yenikapı-üsküdar marmaray

ya da sizin aklınıza gelen?
(3) 

şube vs internet bankacılığı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1251984 
döviz almak için normalde internet bankacılığını kullanırdım az önce acelem olduğu için atmden parayı çekip şubeye girdim.şubeden dolar yapmak için parayı verdim 3,75 olan dolar kuru şubenin için 3,83. böyle bi saçmalık olabilir mi? internet şubesinden alıp şubenin içinden doları çeksem 3,75 oluyor kur. neyin kafası bu?
(2) 

kanada'ya gidiş-dönmeyiş

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1249219 
irb-cisr.gc.ca

şimdi ben gidiş dönüş biletimi alsam, vizemi alsam kanada'ya gidip pasaportumu yırtıp ben iltica ettim kardeş desem orada mı kalıcam artık?
(2) 

Delonghi Ec685M vs Delonghi Ec680M

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1247334 
ne fark var bu makinaların arasında? görüntü aynı. özelliklerinde farklı bir şey göremedim. ama fiyatları farklı?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
(28) 

bankacı olur musunuz?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1247105 
şubede klasik memur görevi. kafamda deli sorular.

banka, iş bankası
(2) 

maaş sorusu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1246880 
asgari ücret net 1404 tl. bankada şubede düz memursan 1800 brüt. brüt net çevirmesi yapınca en yüksek 1.420, en düşük 1.343 liraya geliyor yıl sonunda. ilginç değil mi? insanlar üniversite okuyor ve ortaya çıkan sonuç bu mu?

hatta yanlış bakmışım o agi dahil olanmış. agi olmayınca en yüksek 1.286 tl, en düşük 1.210 tl.
(1) 

e devlet adli sicil kaydı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1246831 
işe giriş belgeleri arasında " e-devlet üzerinden alınması durumunda 'resmi iş' için seçim yapılmalı." yazmışlar ama ben bu seçeneği bi türlü bulamadım.

Kurum türü- resmi
seçenekler; Silah ruhsatı, devlet memurluğu, diğer

hangisi doğru seçenek?

yoksa kurum türünü özel mi seçmeliyim?

kurum;iş bankası bu arada.
(4) 

thy teknik

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1243472 
komponent yapısal bakım personeli ne iş yapıyor? bi arkadaş başvurmuş. cumartesi sınav için çağırmışlar ama ne olduğunu çözemedik işin. istatistik mezunu kendisi.
(1) 

dondurulmuş kroket-fırın

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1242303 
Dondurulmuş patates fırında oluyor ama kroket olur mu? olursa eğer kaç derece ve dakika?
(2) 

sözlük yazarına ulaşma

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1231551 
qwertqwert adlı yazara bana mesaj atmasını söyleyebilir misiniz?

teşekkürler :)

mobil görünümden çık