(2) 

Ev Satın Alma Tapu Kaydı

antonin artaud #1587309 
Bir Ev alıyoruz, alıcıdan tapu kağıdı geldi. Web Tapudan alınan belgeden bahsediyorum. Bu belgede herhangi bir ipotek vs. görünmüyor. Alıcı daha önce bir kredi kullandığını ve borcunu ödediğini söylemişti. Hafızam beni yanıltmıyorsa eskiden ipotek konulması sonrasında kaldırılması tapu işlemlerinde yazardı. Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa herhagibir şerh/ipotek görünmemesi endişelenmemek için yeterli mi?

Pek tabi tapu işlemleri esnasında da kontrol sağlanır fakat yine de sormak istedim.
(2) 

Maltepe Aydınevler Nasıl Bir Muhit?

antonin artaud #1586273 
Sanayi Caddesi, Metroya yakın kısımlar nasıldır? Yaşamak için tavsiye eder misiniz? Yeni Evli çift için soruyorum.
(3) 

Hastanede Tüberküloz Bulaşımı

antonin artaud #1585878 
Merhaba bugün annemle bir kan tahlili için hastanedeydik. Ben doktorla görüşürken, hemşire odadaki bir hastanın tüberküloz olduğunu söylemiş anneme ve maske vermiş kendine.

Tüberkülozlu hasta da cerrahi maske takıyordu ve annem aynı ortamda çok yakın olmamak suretiyle 2-3 dakika durdu. Ben de daha sonrası ödeme işlemleri yaparken Tüberkülozlu hasta önümde işlemlerini yapıyordu. Yaklaşık 1 dakika da ben aynı ortamda durmuş oldum.

Böyle bir durumda bulaş riski var mıdır? Teşekkürler. Normalde kafayı takmazdım da hemşirenin acele maske vermesi anneme, kıllandırdı biraz.
(2) 

Yurtdışı telefon kaydı

antonin artaud #1573073 
Yurtdışında yaşayan bir akrabamız taksitle telefon alırsa (bu işte yanında hat da satın aldığı) türkiyede bu telefonun kaydında sorun oluyor mu? kayıt şartlarını biliyorum, merak ettiğim normal bir teknolojik market yerine atıyorum almanyada vodafone hattıyla beraber taksitle bu telefonu alması durumunu soruyorum.
(1) 

lustral special yerine 2x50

antonin artaud #1534058 
normalde lustral special kullanıyorum günde 1 adet. eczacı yanlış dozu vermiş 50 mg vermiş. 2 tane 50 mg almak aynı görevi görür mü?
(2) 

Üniversite Azami Süre Sonunda İlişik Kesme?

antonin artaud #1463507 
Merhaba 2012 yılı üniversite girişliyim. Kanun değişikliğiyle 4 yıllık fakültelerde azami süre 7 olarak belirlendi. 2014 yılı öncesi girişliler için başlangıç 2014 yılı olarak alındı yani 2021 itibariyle süre bitiyor. İncelediğim yönetmelikler epey kafamı karıştırdı. Azami süre bitince okul ilişik mi kesecek yoksa öğrencilik haklarından mahrum kalmak suretiyle devam etme hakkı var mı? Teşekkürler.
(4) 

Bu kurgu tekniğinin bir adı var mı

antonin artaud #1411099 
Selamlar, sinemada veya romanlarda sık kullanılan kronolojik zamanın birbirine karıştırılması, bir flashback bir günümüz tarzı anlatım yapılmasının bir adı var mıdır? Daha spesifik örnek vermek gerekirse

Film zaman çizelgesi şu şekilde işliyor.

1970 yılını gösteren bir sahne - günümüz- 1980 yılını gösteren bir sahne - günümüz - tekrar 1970 yılını gösteren bir sahne gibi
(3) 

atatürk havalimanı - şişli (çağlayan adliyesi) taksi

antonin artaud #1304623 
ne kadar sürer, ne kadar tutar acaba
(1) 

d smart go ile fenerbahçe benfica

antonin artaud #1301146 
d smart go canlı yayın sekmesinde spor smart kanalı var, bu akşamki maçı d smart go ile izleme şansım var mı demek bu?
(4) 

Manavgattan Antalya Havalimanına ulaşım

antonin artaud #1253217 
Manavgattan Antalya Havalimanına gitmem gerekiyor. Nasıl gidebilirim, ne kadar sürer?
(3) 

Bodrum Havalimanı Transfer Hizmeti

antonin artaud #1245251 
Önerebileceğiniz güvenilir bir firma var mı. Havalimanından Turgutresie gideceğim.
(1) 

Uçağa Kettle alınıyor mu?

antonin artaud #1244737 
Merhaba yarın bir uçuşum var. Hediye olarak yanımda kettle olacak. Uçağa alınmasında bir sıkıntı yok değil mi? Yoksa aşağı mı vermek gerekiyor?
(10) 

sahibinden dolandırıcılık?

antonin artaud #1227417 
sahibinden.com üzerinde bir fotoğraf makinesi ilanı koydum. 2 tane yabancı whatsapp üzerinden mesaj atarak almak istediklerini söyledikler. bu kadar tesadüf olabilir mi? bu yeni tür bir dolandırıcılık mı?
(5) 

Fiber Yokken Stream için En Uygun İnternet

antonin artaud #1221729 
Bulunduğum yerde Fiber bulunmuyor, stream için en uygun, en azami hangi internet paketlerine yönelmeliyim, çoğunda upload hızı dahi belirtilmiyor.
(1) 

windows 10 bu mümkün mü

antonin artaud #1215237 
merhaba windows 10'da ekranın altında yer alan görev çubuğu gibi ikinci bir görev çubuğunu ekranın üstüne eklememiz mümkün mü? ya da şeffaf bir çubuk gibi üzerine program kısa yolları konabilecek
(2) 

Güncelleme Sonrası Windows açılmıyor

antonin artaud #1210449 
Merhaba ne zaman Windows update yaparsam yapayım, bu güncellemelerden sonra windows açılmıyor. Şöyle ki windows logosundan sonra pc siyah ekrana düşüyor. Bunun nedeni nedir acaba?
(1) 

Ankara Rakı Mekan

antonin artaud #1210163 
Merhaba Önerilerinizi alabilir miyim, özellikle de fiyat konusunda. En iyi fix fiyatı veren yerler neresidir.
(6) 

diş apse yardım

antonin artaud #1190966 
arkadaşlar doktorum en erken yarına randevu verdiği için sorayım, diş etimde yirmilik dişlere doğru bir şişlik vardı, bastırınca irin çıktı muhtemelen bu apse zira beze ağrısı vs. de yapıyor. ama sorum şu şiş yer normal kırmızı renkteyken bugun mavi/siyah bir hale bürünmüş. normal midir korkmalı mıyım?
(1) 

Bursa Eskişehir Hızlı Tren Aktarma Seferleri Kalktı Mı?

antonin artaud #1184958 
Ne Kamil Koçta ne başka yerde bilgi bulamadım.
(8) 

Witcher 3 Oynayanlara Bir Soru

antonin artaud #1183679 
Merhaba arkadaşlar, bu güzelliğe henüz yeni başladım. Oyunu sindire sindire, acele etmeden oynuyorum. Ana görevlerden ziyade yan görevler, soru işaretleri vs. yapmaya gösteriyorum ilk olarak. Ayrıca loot, eşyalarımın düzenlenmesi, gwent gibi olaylara da pek çok vakit ayırıoyum. Sorum şudur hiç bir şey yapmadan sadece main questler yapılırsa bu oyunun süresi ne kadar? yani main questlerin toplam oynama süresi kaçtır? bütün yan görevler, soru işaretleri ile bu süre ne kadardır?
(9) 

Hukuk Film önerileri

antonin artaud #1182500 
Merhaba arkadaşlar dava süreci vs. ile ilgili hukuki film önerilerinizi alabilirmiyim. 2000 yılı sonrası yapım olursa çok memnun olurum.
(6) 

Dikiliden İzmir Havalimanınna

antonin artaud #1177559 
Merhaba arkadaşlar, dikiliden Adnan Menderese ulaşım için en mantıklı yol, Aliağaya geçip ordan İzban kullanarak havalimanına ulaşmak mıdır? Yoksa alternatif var mıdır?
(3) 

doktor yazısı okuyabilenler yardımcı olabilir mi

antonin artaud #1116226 
reçetedeki ilaç ismi nedir acaba
(10) 

1200 lira sinema kursuna mı vermek kamera mı almak

antonin artaud #1087939 
MErhaba yıllardır sinemaya ilgi duyan bir kaç başarısız kısa film denemesi yaşamış biriyim.

Dedim ki madem olmuyor gideyim kursa yazılayım.

Kursun ücreti 1200 lira civarı.

Sonra düşündüm ki, kursta öğretilen kadar olmasa da işin teorisini kitaplardan internetten öğrenmeye çalışmak imkanı daha geniş daha sonsuz ve daha önemlisi teoride kalan şeyi pratiğe almak.

Bu bağlamda kursa bu parayı vereceğime üzerine bir miktar daha koyup dslr almak daha mı mantıklı sizce.

Kamerayı aldığım an bir anda ultra bir yönetmen olmayacağımın farkındayım fakat pratik ede ede daha iyi öğrenilir gibi geliyor bana

Eğer kamera diyorsanız bu paranın üstüne çıkabilirim bir miktar, video çekim için en uygunu ne olur, kafam karışık, öneri fikirlere ihtiyacım var.

dip not: sinema kursunun şöyle bir handikapı var, çalıştığım için belli dönemler gidememe durumum olabilecek.
(12) 

İzlediğim Filmlerin Listesini Yapmak İçin Site

antonin artaud #1085012 
İzlediğim filmlerin listesini tutmak istiyorum. Bunun için en kullanışlı site hangisi.
(1) 

gps önerisi

antonin artaud #1075806 
merhabalar, araba için gps alacağız. önerileriniz nelerdir. evet biliyorum cep telefonu da bu işi görüyor ama gps cihazı alınacak o yüzden mecburen bu konuda fikir lazım. hem alet olarak hem türkiye ve avrupa haritası olarak indirilebilme ücret durumlarını da merak etmekteyim.
(1) 

diş eti oynaması

antonin artaud #1072967 
merhaba, diş eti hastalığım var. ön alt dişlerin arasındaki diş etinde hafif bir şişme vardı ve bunu oynatabildiğimi fark ettim. baya sağa sola oynayıp altındaki boşluk görünüyor. çok korkutucu ifade oldu ama acıtmıyor. diş etinin normalde olması gereken yerde diş taşı var. bu diş eti oynaması bundan mı kaynaklanmaktadır?
(3) 

muğla - marmaris arası otobüs

antonin artaud #1067110 
merhaba muğla otogardan marmarise ne sıklıkta otobüs kalkmakta, bu yolculuk ne kadar sürmektedir?
(1) 

amerikan siyaseti seçim sistemleri hakkında ktiap

antonin artaud #1055369 
merhaba bir kitap önerisine ihtiyacım var, bana amerikan seçim sistemlerini, hükümet yapısını, başkanlık, kongre senato, eyalet seçimlerini detaylıca aktaracak bir türkçe kaynak arıyorum. var mıdır böyle bir kitap
(4) 

ucuz güvenilir host domain

antonin artaud #1038922 
arkadaşlar bir host ve domain'e ihtiyacım var, siteye yükleme olarak çok bir şey koymayacağım o yüzden host'un boyutu büyük olmasına gerek yok. hangi siteyi önerirsiniz?
(3) 

telefonda sorunsuz çalışan kulaklıktan pcye takınca az ses gelmesi

antonin artaud #1036992 
merhaba 2 kulaklığım var biri iphone kulaklığı diğeri ise yeni aldığım bir kulaklık. bunlar telefonda gayet güzel çalışıyor fakat pc'ye takınca az ses geliyor. sebebi nedir.
(1) 

bpl'de niye 2 gün arayla maç var

antonin artaud #1031238 
takımlar 26'sına oynamış şimdi de 28'inde oynaycaklar. böyle saçmalık mı olur, hani christmas boxing day ayağına yapıyorlarsa da neden 2 gün ara var? nasıl dinlenecek oyuncular
(2) 

bedava veya en ucuza en iyi video editor programı

antonin artaud #1030445 
video editor programlarının bedava versiyonları genelde ya görüntü kalitesini düşürüyor ya watermark ekliyor. yapacağım şey basit, kesmek biçmek üstüne ses eklemek. çok fazla özelliği olmasına gerek yok. yeter ki görüntü kalitesi düşmesin, dakika sıkıntısı olmasın.

böyle bir free video editor programı var mı

yoksa en ucuza olan hangi video editor programını önerirsiniz.
(2) 

sivas kayseri arası ulaşım

antonin artaud #1005555 
otogara gitsem saat başı veya yarım saatte bir otobüs bulabilirmiyim sivastan kayseriye?
(3) 

basit web sitesi

antonin artaud #1000475 
çok uğraşmadan basit bir web sitesi yapmak istiyorum. eskiden frontpage photoshop vs kullanarak yapardım ama şimdi wix falan tarzı siteler çıkmış. bunların en reklamsısızı nedir. domain+host da alacağım domain host alanalra basit site yapma aracı sunan yapan yerler var mı
(3) 

osmaniye adana

antonin artaud #990200 
merhaba osmaniyeden adanaya sürekli bir otobüs/dolmuş vs var mıdır?
(5) 

antalya havalimanından alanyaya shuttle hizmeti var mı

antonin artaud #987145 
bazı siteler var shuttle hizmeti görünüyor fakat her saat shuttle hizmeti olur mu? o shuttle dolmazsa ne olacak. uçaktan inince oradan alanya için shuttle bu sitelerden rezervasyon yapılmadan da bulunabilir mi.
(7) 

yunanistan vizesi

antonin artaud #984260 
arkadaşlar merhaba ankaradan yunanistan vizesi nasıl alınır, tahmini kaç güne çıkar?
(2) 

surface tabletteki windows

antonin artaud #973618 
surface ile gelen windows ile pc için windows 10 edienebilir miyiz?
(3) 

açık provizyon

antonin artaud #963011 
merhaba teb kartımla ryanairden bilet aldım. ödeme onaylandı demesine rağmen, internet işlemlerinde usd olarak açık provizyonda görünüyor işlem. herhangi bir sorun olur mu?
(4) 

Bir Tablet Sorusu

antonin artaud #942891 
Dostlar, kendime bir tablet almayı düşünüyorum. Tek kullanım amacı bir şeyler izlemek olacak yolda vs. Çok pahalı olmayan Max 500 TL civari ne önerirsiniz
(5) 

f4 maçları alma

antonin artaud #942876 
ligtv üyeliğim var fakat sadece futbol maçları galiba o da tr ligi için. f4 maçlarını satın alma gibi bir olay var mıdır, futbol lig maçlarını almada olduğu gibi
(5) 

cs go acemisinin soruları

antonin artaud #942466 
valla eskiden oynardım cs go'yu da 2-3 yıldır ara ara oynuyorum fakat çok da iyi bir oyuncu değilim. benim sorum oyun mekaniği üzerine

1- rekabetçi modun diğer modlardan farkı nedir
2- bazı maçlar sonunda silah, kasa vs. düşüyor bazılarında düşmüyor bu neye göre
3- millet içinden pahalı eşya çıkma ihtimali olduğu için mi kasalara yükleniyor
4- steam pazarda satılan veya oyundan düşen silahların, renk vs dışında oyundaki silahlardan bir farkı var mıdır?
(4) 

mouse oyun tecrübesini arttırır mı

antonin artaud #941011 
ne çok iyi bir oyuncuyum nede daha önce gaming mouse kullandım. fakat mevcut mouesım artık öldüğü için yeni mouse alma ihtiyacına binaen gaming mouse almayı düşünüyorum. bu mouse türü fazla tuşu olması vs gibi olaylar haricinde, oyun deneyimini ve performansını arttırıyor mu gerçekten. fps, moba türlerinde?

önerebileceğiniz mouse var mıdır?
(1) 

askerlik durumları

antonin artaud #933843 
dostlar merhaba bir sorum olacaktı.

şimdi benim üniversite sonrası tecilim 2013 aralık ayında bitti. üşengeçlik özensizlik, yüksek lisans falan yapmayınca bakaya durumuna düştüm. 2014 aralığına kadar bakaya kaldım. sonra 2015 ocakta şubeye gidip mayıs 2015 celbine tabi oldum. burada bana nisan bilmemkaça kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi verdiler. ben bu belgeyle yüksek lisansa kayıt oldum şubat 2015'te. fakat öğrencilik belgelerim şubeye gitmemiş şube de benim öğrenci belgesiyle başvurumu kabul etmedi okuldan kağıt gelmesi gerekiyormuş. bugun de mayıs 2015 celbi için yerler açıklandı beni de sınıflandırmışlar.

önemli sorular:

1- tecilim bitti fakat okul kaydımı tecil süremde yaptım, okul belgeleri yollayınca tecille ilgili sıkıntı doğar mı, tecil edilmeme ihtimali var mıdır?
2- benim askerlik yerim belli olmuş, şu an herhangi bir işlem yapmazsam kaçak durumuna mı düşeceğim, tecil belgeleri geriye dönük işliyor mu? kayıt şubat ayında zira

acil yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
(4) 

başka ilden pasaport alma

antonin artaud #897068 
değerli dostlar iş dolayısıyla bir kaç gün şehir dışında olacağım, bu fırsattan istifade oradaki boş vaktimde pasaport başvurusunda bulunayım diyorum. elbetteki herkes her yerden pasaport alabiliyordur ama benim sorum bu pasaportları başka şehirdeki adrese kargolarlar mı yoksa sadece şehir içi kargo mu var pasaportlarda.
(6) 

tezsiz yüksek lisans tecil

antonin artaud #895664 
tezsiz yüksek lisans öğrencisinin tecil süresi kaç yıldır
(2) 

yerel co-op oyunları

antonin artaud #889430 
aynı bilgisayar iki kolla oynanabilecek en iyi oyunlar nedir.

var olan oyunlar:

mortal kombat
fifa 15
nba 15

bunlar dışında öneriniz olur mu?
(2) 

pikap

antonin artaud #883556 
merabalar.

pikap ve plak kültürüm hiç yok ama bir pikabım olmasını istiyorum. ayırabilecek çok vaktim olmadığı için benim için en uygun seçenek bu dijital pikaplar gibi. önerebileceğiniz, plakı taktığımda güzel ses alabileceğim yani ayrıca hoparlör vs uğraşmayacağım, 400 lira civarı pikap var mıdır
(1) 

gre gmat

antonin artaud #877638 
arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı.

sonbahar alesini kaçırdığım için ve şubat ayında bir yüksek lisans kaydı yapmak için gre gmat sınavlarına girmeyi düşünüyorum. fakat konu hakkında pek bilgi sahibi değilim. bu sınav sonuçları açıklanma süresi nedir, fiyatları nelerdir..

konu hakkında bilgi verebilecek varsa çok mutlu olurum.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık