(2) 

microsoft office kurulumu hatası

aydonno #1441108 
i.hizliresim.com

"ürün anahtarıyla izin verilen maksimum sayıda etkinleştirme yapıldığından, office ürün kopyanız etkinleştirilemiyor."

ne bu şimdi. gittigiyordan almıştım ürünü satıcıya sordum cevap gelmedi henüz.
(5) 

paypal hesabınız yoksa birlikte çalışamayız

aydonno #1441095 
freelance iş için başvurduğum yabancı şirket böyle demiş, başka ödeme yöntemi kullanmıyorlarmış. bu durumda tanıdığı birinin paypal hesabını gösterme, buraya ödeyin deme durumu var mı? avrupada yaşayan bir arkadaşım var ona soracağım paypal hesabı varsa.

hayır bi de diyorlar ki, başvurunuzda türkiye'de olduğunuzu görüyoruz. paypal hesabınız var mı, varsa bildirin lütfen???? yoksa çalışamayız çünkü???? bu arada türkiyedesiniz biliyoruz ama belki vardır????

böyle dediklerine göre illa kendin hesabın olması gerekmiyor herhalde, vardır dediğğim şekilde yapanlar?

neyse teşekkürler şimdiden.
(2) 

ingilizce bir cümle çevirisi

aydonno #1424535 
Neither the assumption that economy had the potential to recover sooner than expected nor the belief that it was inevitable to experience recovery to a certain extent after a difficult period of economic hardships is ***hardly wrong***.

Ne ekonominin beklenen vakitten önce düzelme potansiyeline sahip olduğu varsayımı, ne de ekonomik zorluklarla dolu zor bir dönemin ardından, belirli bir noktaya kadar iyileşme yaşanmasının kaçınılmaz olduğu inanışı ***tamamen doğrudur.***

hardly wrong kısmı için başka öneriniz var mı, bu şekilde olmuş mu sizce?
(5) 

kısa çalışma ödeneği şartları

aydonno #1412799 
'Kısa çalışma ödeneğinden; kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olanlar yararlanabiliyordu. Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan düzenlemeyle uygulama şartlarını kolaylaştırdık. Bu kapsamda kısa çalışma uygulamamızdan yararlanmak isteyenler için; 600 gün şartını 450 güne, 120 gün şartını da 60 güne düşürdük.

bu şartlar ne alaka? mantığı ne bunun? hizmet akdi süresi neyse de son 3 yıl 495349443 prim günü doldurma nedir ya.
(5) 

askeri kısaltma

aydonno #1411686 
TERHİS BİRLİĞİ: HV. SVN. OK. UÇS. TB1. RP. BT. K.

hava savunma OK. UÇS. 1. Tabur RP. Batarya Komutanlığı

OK. UÇS. RP. bulamadım anlamlarını internette bilen varsa. danke.
(2) 

kısaltma çözelim

aydonno #1410355 
TERHİS BİRLİĞİ: 70.MKNZ.TUG.DS.KT.LV.BL.K. - MARDİN

70.mekanize tugayı destek komutanlığı LV.BL.K

LV.BL.K bunun açılımı nedir? teşekkürler.

-lv- birliği komutanlığı olabilir de lv ne
(2) 

ingilizce resmi belgelerde İlgi: anlamındaki kısım

aydonno #1409146 
Re: mi Attn. olarak mı kullanılıyor?
(6) 

dudak ve dudak ici yeme hastaligi

aydonno #1407678 
merhaba, dudak ve daha cok dudak ici, yanagin icindeki deriyi yeme aliskanligindan kurtulabilen var mi? kendimi bildim bileli yapiyorum bunu ve kurtulmak istiyorum. stresli zamanlarda ozellikle farkinda olmadan cok fazla yapiyorum, kanatacak kadar. ara ara arastiririm internette ama care olacak bi seye denk gelmedim. bazen karar aliyorum bi sure yapmiyorum ama sonra farkinda olmadan basliyorum yine. nasil birakilir bu fikri olan varsa yazsin allaskina.
(3) 

noktalama sorusu

aydonno #1403310 
13. Şirket kuruluşunun ardından, her bir yönetici, sekreter ve müdür, Hissedarların Oybirliğiyle Alınan Kararı ile seçilecek veya yeniden seçilecektir (ilgili yöneticinin, sekreterin veya müdürün görev süresinin dolması halinde).

13. Şirket kuruluşunun ardından, her yönetici, sekreter ve müdür, Hissedarlar Müşterek Kararı ile seçilecek veya yeniden seçilecektir (ilgili yöneticinin, sekreterin veya müdürün görev süresinin dolması halinde.)

parantezden önce/sonra boşluk koyma durumu, hangisi doğru? ikincisi doğrusu değil mi? ingilizce metinlerde parantez işaretinden sonra koyuluyor birinci örnekteki gibi ama türkçede böyle değil diye biliyorum.
(7) 

haslama yemegine salca koyuyor musunuz

aydonno #1395179 
tavuklu haslamaya mesela.
(5) 

çeviri sorusu

aydonno #1394341 
Business Partner represents, warrants and covers that ..... (yapacağı şeyler)

çok fazla seçenek olunca karar veremiyorum hangisi daha güzel olur diye. nasıl denmeli sizce?
(2) 

word soruları

aydonno #1393462 
günaydın,

1. word'de ' (kesme işareti) kullanınca otomatik olarak kesme işaretinden sonra boşluk bırakıyor. nasıl düzeltebilirim bunu?

örnek: ankara' yı. iğrenç.



teşekkürler şimdiden.
(2) 

e-devlet sigorta dökümü

aydonno #1391673 
merhaba, iki haftadır bi yerde çalışıyorum. işe başladığım gün işveren işkur'a kayıt olmamı iş arayışını aktif hale getirmemi vs. istedi sigortayı başlatacağım dedi, demesine göre başlattı yani o gün. demin baktım e-devlette görünmüyor dökümde. kesin olarak başlamadığı anlamına mı gelir bu yoksa bir ay dolmadan görünmez vs. herhangi bir gerekçesi var mıdır?

teşekkürler.
(5) 

kadikoy'de kahvaltici onerisi

aydonno #1387963 
olan var mi? bogada bulusucaz yarin arkadasimla, cok uzak kalmasin istiyorum oraya. kuff guzelmis, orasi kac dk mesela bogadan? bi de gittigimizde yer bulamama sorunu olur mu acaba, pazar yarin malum. 12 gibi gitmeyi dusunuyoruz,daha erken olsa daha mi iyi?

istediginiz sorudan baslayabilirsiniz,yaksamlar.
(3) 

kedi belgeseli

aydonno #1387477 
youtube premiumda varmis ya "kedi" diye belgesel, istanbul'da geciyo, izleyen var mi onu? cok mu guzel? bir ay ucretsizmis zaten gecip izliyim mi?

onun disinda izleyip cok begendiginiz kedi belgeselleri var mi? bu youtubedakinden ziyade daha bilgilendirici belgesel gibi belgesel.

yaksamlar kedili kalin.
(1) 

başka tezden alıntı yapma

aydonno #1376824 
okuduğum tezde şöyle bi bölüm var:

Adopting a domesticating strategy through a transparent, fluent style that reads like an original fosters the hegemony of the dominant culture, while a foreignizing strategy fights the status quo by demonstrating the foreign elements of the source text and/or destroying the discourses that are dominant in the target culture (Venuti, 1998b, p. 80).

sonunda alıntının geçtiği yer var ancak cümle tırnak işaretiyle başlamıyor. o zaman şöyle mi: bu cümleleri aynı şekilde Venuti p.80'de böyle kurmamış, bu bir alıntı değil, gösterilen kaynakçadan yola çıkılarak tez sahibinin kendi kelimeleriyle yaptığı bir çıkarım. dolayısıyla bunu kendi tezimde kullanabilmek için tez sahibini de referans göstermem lazım.

tırnak işareti yoksa sonunda kaynakça gösterse de alıntı saymıyoruz yani, tez sahibinin cümleleri onlar?
(1) 

"bekçi baba" ifadesi

aydonno #1375957 
merhaba, bekçilere eskiden bekçi baba mı denirdi? bekçilerin yeri eskiden bir başka mıydı, çok saygı duyulduğu için mi bekçi baba denirdi bu insanlara? 1950'lerde falan mesela.
(15) 

dream woman'ınız kim?

aydonno #1375702 
nınınının. merhaba. benimki alexa chung.

www.youtube.com

sizinki kim?
(4) 

otomatik portakal okuyanlara soru

aydonno #1368398 
alex'e izlettikleri siddet vahset ve b.k pusur olan videolarda arkada neden klasik muzik caliyordu? alex'in klasik muzik sevdigini biliyorlar miydi, oyleyse neden oyle bir sey yaptilar, muzige garezleri neydi? tesekkur ederim simdiden.
(3) 

ptt kargo ile tablet yollanir mi

aydonno #1368031 
baska seylerle birlikte bir kutuya "kirilir" ibaresi koyularak tablet yollanir mi?
(4) 

mevzuu mu mevzusu mu? buyrun tartismaya.

aydonno #1367048 
arap olmadigimiz ve guzel turkcemizde mevzu kelimesini istedigimiz gibi sekillendirebilecegimiz icin ben mevzusu diyorum. demeyenler utansin.

smart ass'lere not: ayasofya camii de demiyorum evet, camisi diyorum. organize sanayii hic demiyorum, hayatimda organize sanayii dedigim bi an simdiye dek olmadi, simdiden sonra da olmaz bence.

turkceyi savunuyosun ama ingilizce kelime kullandin diyen dumbuklere not: sanane.
(6) 

camasir makinesine ne kadar deterjan koymali

aydonno #1366612 
soru 1: titizlil ve tutumluluk sinirlari icerisinde bunun olcusu ne olmalidir? (laboratuvar ortamindaki cay bardagi ile)

soru 2: makinedeki iki bolmeye de mi koymali? neden iki bolme var? birinin on yikama bolmesi oldugu iddialari mevcut, dogru mu? oyleyse buyuk olan mi on yikama, kucuk olan mi? on yikama sahsi iradeyle secilen bir program degil mi, ben bunu secmedigim hâlde her iki bolmeye de su geliyor, which means on yikama benim iradem disinda gerceklesiyor? bu konuda da ilgili merciilerden aciklama bekliyorum. saygilarimla
(2) 

yeni cikan albumler spotify'a hemen yukleniyor mu?

aydonno #1356892 
rammstein albumu yarin yuklenir mi?
(6) 

meyve caylari ve biz

aydonno #1355153 
en sevdiginiz meyve cayi nedir? benimkisi bogurtlen, simdilik. dogus cayin bogurtlentlisini aldim, epey yogun tadi, iyi guzel. bim'den almistim bundna once kgreenwoch galiba markasi, kirazsapli aldim, biraz yavan geldi bana. markadan mi bilemedim.

tavsiye etmek istediginiz marka-meyve ikilileri var midir acaba?
bir de, faydali mi acaba bunlar? meyvenin binde biri falan sonucta, icerken ayni zamanda mmm cok saglikliyim diyebilir miyim? yoksa tadi guzel ic iste, zararli degil tabii ki ama cok faydali harika bir sey de degil mi dersiniz. ne dersiniz. yaksamlar. cok da guzel kokuyo he. alin bogurtlenlisinden.
(16) 

en sevdiginiz ressam kim?

aydonno #1354793 
benimki rene magritte. harika yav cok begeniyorum. hatta haddimi asarak magritte > dali diyorum. sacmalama sen ne anlarsin, magritte iyi hos eyw de dali ile karsilastirilamaz gibi seyler soyleyebilirsiniz nedenleriyle.
(2) 

pet sematary - hayvan mezarligi 2019

aydonno #1354727 
izleyen var mi? gidilir mi? imdb puani dusuk, korku filmi olmasindan mutevellet midir? hikaye stephen king'in zaten, kotu bi film olamaz diye dusunuyorum?
(10) 

son zamanlarda edindiginiz guzel aliskanliklar

aydonno #1353809 
merhaba. ben basliyorum: son bir aydir falan her gece lenslerimi cikariyorum. bi de sigarayi biraktim. kirk yilda bir alkolle bir iki tane iciyorum.

benimkiler zaten yapilmasi gerekenler, o yuzden kotu oldu ama olsun, sizinkiler daha guzel olsun. onlar da bi sey mi ben neler yapiyorum diyin ^^
(2) 

muse - bu klip hangi sarkiydi?

aydonno #1345680 
klipteki kiz, bakiciydi sanirim. ev sahipleri evde yokken kiz evde dolasiyor etrafi kurcaliyor, kadinin mucevherlerini deniyor falan. kiskanclik var biraz. aynali bir kisim vardi bi de, ayna kiriliyor kiz yansimadan kendini goruyor vs.

ben bu grubu cok severdim ya. cok fazla sarkisinda kendimden gecerdim, etkilenirdim bayagi. uzun zamandir dinlemiyorum bak su klibi bile hatirlayamadim, bulamadim. bari sunlari izleseydim bi canli ya.
(5) 

CV'de x programı kullanmayı biliyorum demek

aydonno #1343121 
"knowledge of Trados Studio 2015"

böyle olur mu? yaygın başka bi kullanımı var mı?
(4) 

akademik ilanlar hakkında

aydonno #1337747 
bugünden başlayarak geçtiğimiz son 5-6 ay içinde tüm üniversitelerin verdiği akademik ilanlara baktım, bölümüm için toplamda 6 adet araştırma görevlisi ilanı gördüm. (lisans son sınıf öğrencisiyim)

1.bu nasıl bir rakam sizce? bölüm mütercim tercümanlık/çeviribilim. yeni bir bölüm sayılır ama son yıllarda birçok yerde açılmış. kadro ihtiyacı olan/olacak bir bölüm denebilir mi? yoksa tam tersi mi?

ya her ne kadar yıllar içinde sayısı artmış bi bölüm olsa da örnek veriyorum tarih, türk dili, mühendislik vs. gibi her yerde olan bölümlere göre sayısı oldukça az, dolayısıyla akademisyen ihtiyacı da az olan bir bölüm. bunun iyi mi kötü mü olduğundan da emin değilim gerçi. rakiplerin az olması, bölümün olduğu en iyi üç üniversiteden birinden mezun olmam avantaj olabilir mi?

2. baktığım ilanların içinde yalnızca birinde 50d kapsamında atanacaktır yazıyordu, bunun belirtilmediği ilanlarda kadronun kalıcı olduğunu mu varsayıyoruz?

3. bölümün araştırma görevlisi kadrosu dışında, ingilizce öğretim görevlisi ilanlarına da baktım. asıl istediğim o çünkü. bu ilanların çok daha fazla olacağını düşünmüştüm ama yalnızca 2 tane gördüm, yine son 6 ay içinde.

bin tane özel üniversite açıldı hepsinde hazırlık var, devlet üniversitelerinde de çoğunda hazırlık var, seçmeli ya da zorunlu ingilizce dersi alan bölümler var vs. o yüzden daha çok açılan bi kadrodur diye düşünüyordum, neden öyle değil?

bunun daha kolay olacağını düşünmüştüm açıkçası bölümde arş. görevlisi olmaktan, ama daha az ilanı çıktı. linkedin'de english instructor yazınca çıkan profillere bakmıştım; herkes müt.ter/edeb/öğrt. üçünden birinden mezun olmuş, yine üçünden birinden yüksek yaparken/yaptıktan sonra üniversitede öğretim görevlisi olmuş. olana kadar özel kurumlarda çalışılmış vs. ama yıllaaar boyunca değil öyle, genç insanlar yani hepsi. bölümüme çok bayılmadığım için bu seçeneği daha yakın görmüştüm kendime ama dediğim gibi ilan sayısının azlığı düşündürdü beni. bu konuda ne dersiniz acaba? inşallah bi şeyler dersiniz :(

teşekkürler şimdiden.
(8) 

fotografcilikta subject

aydonno #1336342 
turkcede ne denir subject'e?
(1) 

çevirmenlere sorular

aydonno #1326496 
Aşağıdaki hususları nasıl çevirirsiniz?

1. "I understand ..." onam formunda geçiyor.
2. "You agree that..." "You also agree that..." hukuki bir metinde geçiyor.
3. "Small is the new big" ("yeni moda küçük" dedim ben.)
4. "The original small footprint phone." (öncesinde küçük, az yer kaplayan bir telefondan bahsediyor "small is the new big" diye; sonra bu başlıkla başka bir telefon anlatıyor. "esas küçük telefon" dedim ben buna ama hiç beğenmedim.)
(6) 

freelance çevirmenlik - belge ibrazı?

aydonno #1325317 
freelance çevirmenlik için başvurduğum büro belge ibrazı yapıp yapmadığımı sordu. yapmıyorum deyince şu cevabı aldım:

"Ödemeler karşılığında evrak ibraz edebilmeniz ne yazık ki elzem, yasal zorunluluk. Evrak ibrazı yapamamanız halinde geriye tek bir yöntem kalıyor, Gider Pusulası

Unutmadan hatırlatmak isterim; kendi adınıza evrak ibrazı yapamasanız dahi evrak ibrazı yapabilen yakınlarınız aracılığı ile ödemelerinizi alabilirsiniz.



Peki bu yöntem nasıl bir yöntemdir?



Toplam hak edişinizden %20 stopaj kesintisi yaparak ödemenizi gerçekleştiririz. Ancak gider pusulasının handikabı yıl içinde bir kişi adına sadece bir defa düzenlenebiliyor olmasıdır. Belge ibraz edildiğinde ödeme yapılabileceğinden bu, bir kişiye yılda bir defa ödeme yapılabileceği anlamına geliyor.

Güvenebileceğiniz (kardeş, anne, baba vb.) farklı kişilerin bilgilerini (T.C Kimlik numarası , adres, ad soyad) verebilirseniz birkaç ayda bir ilgili kişilerin adlarına gider pusulasını düzenler, ödemeyi ilgili kişinin hesabına gönderiyor oluruz.

Ödemeleriniz elle tutulur bir rakama ulaştığında ihtiyacınız olan bir zamanda sizin adınıza Gider Pusulası düzenler ödemeyi hesabınıza göndeririz. Devam eden ayları da yine konuşuyor oluruz. Ancak açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Gider Pusulası yöntemi ile çalışmak her iki taraf için de çok istenen bir yöntem değildir.



Tool kullanımı konusunda da biz gereken desteği sağlıyor olacağız.



Ödeme şeklinde mutabıksak eğer deneme metni gönderebilirim."



wtf, bu kadar önemli bi konu mu bu? herkes yapıyor mu bunu? sanmıyorum. neden burası bu konuda ısrarcı bu konuda?

anlamadım.
(10) 

kiralama sözleşmesi ing.

aydonno #1321672 
renting of real estate contract

contract of real estate renting vs vs ne denir buna dogrusu ne
(8) 

çevirmen ücreti

aydonno #1321058 
çevirmenlik yapmak için başvurduğum büro 1000 karakter/8 tl çalışıyoruz biz tercümanlarla demiş. dil ingilizce.

"8 tl anandır" diyim mi. çünkü yani ben bunun okulunu okuyorum terbiyesiz adam son sınıfım hem de. tecrübem yok daha önce çeviri yapmadım bi yere ama olsun kdjfs.

tecrübe olsun diye kabul edeyim mi yoksa "piyasayı düşürme oç" mu dersiniz?
(5) 

turklerin islamiyeti kabulu ve ilber ortayli

aydonno #1312950 
ilber dedemiz bu konuda turklerin islami araplarin kilic zoruyla kabul etmesi diye bir sey yoktur diyor. surada ve bir kac yerde: youtu.be

buna sasiran bir tek ben olamam heralde. diger soyledigi seyler mantikli, iste sak diye gecmedik islam'a, uzun bir surecte oldu vs. de, tarihi bir gercek sandigim araplarin turkleri dogramasini reddetmesine sasirdim ve kafam karisti.

yani sunu dese tamam, evet dogradilar ama biz dogradiklari icin degil isimize geldigi pragmatist ve yavusak bir millet oldugumuz icin kabul ettik. gerci bu da cok sacma lan.

neyse bu konuda ilber ortayli'nin veya diger onemli tarihcilerin goruslerini okumus etmis bilen varsa aydinlatirsa sevinirim. ARAPLAR TURKLERI FALAN KESMEDI SALAK NERDEN VARDIN BUNUN TARIHI BI GERCEK OLDUGU KANISINA CAHIL OC falan demek de serbest...
(5) 

kyk ve sigortalı çalışmak

aydonno #1170372 
şimdi ben kyk yurdunda kalıyorum kyk kredisi alıyorum. yurtkur'u aradım sordum sıkıntı olur mu diye kredi ve yurtla ilgilenen numaralar ayrıydı, kredi başkanlığı kredin kesilir dedi yurt kısmı da yurtta kalabilirsin asgari ücreti geçmedikçe dedi ama pek emin değil gibiydi yanındakilere sordu falan.

riske atmak istemiyorum da merak ediyorum böyle çalışanınız var mı?
(4) 

2013 ly5 vs. 2014 lys5

aydonno #907463 
Hangisi daha zordu?
(16) 

tren

aydonno #787672 
trene bindiniz mi hiç
(2) 

kitap

aydonno #781604 
www.kitapyurdu.com

birü türkçe biri ingilizce, fiyatları neden bu kadar farklı?
(1) 

soru

aydonno #775173 
you .... careful while surfing the internet because you .... with the danger of different viruses.

a)need to be/might face
b)had better be/may be faced

doğru cevap b demiş ama face yüzleşmek değil mi zaten? active olması gerekmiyo mu?
(22) 

ne kadar kitabınız var?

aydonno #743078 
kaç kitabınız var kitaplığınızda?

yaşınızı ve kitap okuma sıklıgınızı da merak ederim, yazın.
(4) 

rammstein keine lust

aydonno #411562 
www.youtube.com klibinin olayı nedir
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık