(1) 

un terbiyesi kesilmesi

1195 #1490161 
un ile çorba terbiyesi yapmayı daha önce becermiştim. son iki üç denememde una soğuk su ekleyince kesildi ve birden hacmi bilmem kaç yüz arttı. hala nedenini çözebilmiş değilim, aynı şeyleri yaptım. mis gibi kaymak gibi süzme mercimek içmek benim de hakkım acil yardım :/
(1) 

Çocukta sinek/böcek ısırığı

1195 #1489347 
Merhaba. Neyin sebep olduğunu bilmiyorum ama kızarıklığın yanında bir de kızarık bölge ile geri kalan alanda çok belirgin bir sıcaklık farkı var. Normal bir durum mu?
(2) 

biontech ve alerji yatkınlığı

1195 #1489226 
merhaba, sözlükte de sormuştum, sağolsun iki kişi yanıt vermişti bir sorun yok diye ama burada daha çok insan göreceği için tekrar sormak istedim.

daha daha önce kuru yonca bitkisinden derim kabarmaya başlamıştı ve yakın zamanda da solunum yolumda bir alerji olmuştu. biontech ile ağır bir yan etki yaşama olasılığım nedir?
(3) 

aşı randevusu

1195 #1489121 
arkadaşlar ders çalışmaktan son 4-5 ay gündem falan takip edemedim. o yüzden şu anda aşılamaya dair hiçbir şey bilmiyorum. Randevusuz gitmemi mi önerirsiniz? Asm ya da devlet hastahanesi hangisi daha uygun olur?
(5) 

pringles kutusu şişik

1195 #1489011 
merhaba, seneler sonra pringles alayım dedim, eve geldiğimde kutunun üst kapağının (plastik değil iç taraftaki) şişkin olduğunu gördüm. normalde bu böyle miydi yoksa konserve ürünleri gibi şişkin herhangi bir şeyden kaçınmak mı lazım?
(4) 

Klima kapasitör fiyatı

1195 #1488360 
Beko marka klimanın kapasitör değişimi için servis 300 tl fiyat verdi. İnternette 50 tl falan diyor. Çok değil mi yahu?
(3) 

Belgesel Önerisi

1195 #1488344 
Konusu herhangi bir şey olabilir. Kısa da olabilir, uzun seriler olabilir. Ama bir ricam var:

Vice news, aj+ , 140 journos tarzı olmasın. Saf bilgi istiyorum.
(3) 

Almanca podcast, youtube kanalı tavsiyesi

1195 #1488203 
A2 seviyesine hitap edecek, maksat kulak alışkanlığı olsun podcast veya sosyal medya kanalı takip etmek istiyorum. Şimdilik sadece EasyGerman'ı biliyorum. Bu seviye için bu bile yeter ama tek kanal da sıkıyor.
(2) 

uzun süredir kullanılmayan inkjet yazıcı

1195 #1487883 
Eski eşyaların arasında belki de 2 yıldır kullanılmamış olan bir hp inkjet yazıcı buldum, bitik kartuşları üzerinde olduğu halde. Sizce bağlantı yerlerini alkolle temizleyip, yeni birer kartuş ile adam edebilir miyim bu aleti?
(6) 

tureng.com tarayıcıyı kasıyor

1195 #1486192 
tureng'e ne zaman girsem bilgisayarıma bi haller oluyor, pencereyi bile kapatamıyorum donuyor. herhalde son 1 senedir bu böyle. herkeste mi böyle?
(1) 

Iphone kırık cam değişimi

1195 #1485006 
Herkese merhaba, evet ekran değil ekran camı değişimi, anlatım bozukluğu değil. Bu işlem sadece donanımı koruyan cam kırıldığında yapılıyormuş, böylece sağlam (ve çok pahalı) ekranı değiştirmekten kurtuluyormuşsunuz.

Elbette bunu yetkili servis falan yapmadığı için içime kurt düşüyor sağlam olur mu diye. Bir de yakında bataryayı da değiştirmek zorunda kalacağım için vakumlanmaya dayanıklı olur mu diye düşünüyorum. Daha önce böyle bir işlem yaptıran oldu mu?
(1) 

Macos catalina güncelleme hatası

1195 #1477934 
Bu saattte maalesef “abi mojaveden catalinaya geçmezsen çalışmam” diyen programın kurbanı oldum. Güncelleme sürerken bir log defteri ve “yükleme başarısız” diyen bir hata penceresi geldi. Hatanın ne olduğunu yazmıyordu ve log sürekli devam ettiğinden orada da bir şey göremedim. Mecburen reset seçeneğine tıkladım.

Daha sonra logo ekranındaki çubuk kısa süre içinde doldu hatta imleç de köşede belirdi ama tekrar çubuğa döndük ve dakikalardır bu şekilde (90% dolu) kalıyor. Mecburen hard reset yaptığımda da aynı şeyi yaşadım ve safe mode denemek içim yaptığım 3. Hard resette safe mod’a giremedim (hata ile karşılaişıldı devam etmek için bir tuşa basın diyor)

Ne yapacağımı şaşırdım...
(2) 

apple id şifresinin hatırlanmaması

1195 #1212548 
merhaba, apple id ve e-mail şifresinin hatırlanmaması durumunda ne yapmak gerekiyor? telefonun yurt dışından alınıp alınmaması çözüm için -tabii varsa- bir fark yaratıyor mu?

not: vallahi çalmadım. kendim için de sormuyorum zaten
(3) 

Kariyer.net başvurunuz görüntülendi mesajı

1195 #1210552 
Şu mesaja imleci yaklaştırdığınızda şöyle bir bilgi çıkıyor : 'arama sonuçlarında görüntülenme sayısı: 1-2-3 vs.'

şunun anlamını bir türlü çözemedim ben. kim neyi aratmış şimdi? neyi görüntülemiş? başvurumdur tabii ki diyorum ama CV görüntülenme hala 0 olunca yalandan dolandan mı böyle bir şey gösteriyorlar demekten kendimi alamıyorum. Böyle düşünmemin asıl sebebi ise daha önce staj için başvurduğum bankadan, başvurumda görüntülenme bilgisi olmadan telefonla cevap almış olmam. Kariyer.net'e göre bu banka başvurumumu 1 kez dahi görüntülememiş. Ee şimdi bu şirket başvuruma bakmadan telefonumu mu buldu yani? nasıl oluyor bu iş?
(1) 

blablacar konseptli websitesi arıyorum

1195 #1203304 
Merhaba,

Bir 'yol arkadaşlığı' sitesi aramaktayım, fakat blablacar gibi tek seferlik yolculuklar değil, günlük olarak a şehrinden b şehrine gidiş geliş yapan insanları bulabileceğim bir site aramaktayım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Burada aradığım destinasyonu yazayım da belki buradan da bulabilirim;

haftaiçi hergün, sabah 6-7, adana şehir merkezi -> mersin şehir merkezi, dönüş de akşam 6-7.
(1) 

oto yedek parca

1195 #1014382 
guncel fiyatlarla, -nissan- orijinal yedek parca listeleyen bir web sitesi soylerseniz cok sukela olur.
(3) 

vatan bilgisayar garanti belgesi

1195 #876253 
aslinda 2 sorum var. birincisi yilin basinda vatan bilgisayar'dan sennheiser kulakici kulaklik aldim. kulaklik bozuldu. normalde garanti belgelerini ozenle saklayan ben kulakligin garanti belgesini kaybettim. vatan bilgisayar'a belgesiz ve faturasiz goturdugumde kabul edilir mi?

ikinci sorum da kulakligin arizasi ve garanti kapsaminda olup olmayacagi. 2 haftadir kullanmadigim kulakligi 2 gun once kullanayim dedim ve sag taraftan ses gelmedigini gordum. bu sefer de 2 taraftan da ses gelmiyor. hicbir sekilde kullanici hatasi yok. kablolar egilip bukulmedi, cekilmedi. biraz garip geldi bana, degisim yapilir heralde?

edit: bu arada bir forumda vatan bilgisayar'in 5 yil boyunca 2. nusha faturayi saklamak zorunda oldugunu okumustum. bir de kart extresinden kanitlayabilecegim.
(2) 

bayramda açık hastahane

1195 #811118 
merhaba, cuma gecesi başlayan ve şu ana kadar süren bir kalp problemim var. (ne uyuyabiliyorum, ne gürültüye dayanabiliyorum. tamamen hassas ve rahat hissetmem gerekiyor. özellikle uyumasam bile yatağa uzandığımda sıkışma,yüreğin ağıza gelmesi, hatta kalp durması hissi yaşıyorum) Cumartesi acil servise gittim. ekg ve kan tahlili yapıldı. sonuçlarda anormal bir şey görünmeyince kardiyolojiden randevu almam gerektiğini söylediler ama pazar günü + bayram tatili ile birlikte randevu alamıyorum. durumum daha da kötüye gidiyor. mutlaka bir doktora görünmem gerek.

lokasyon adana ama istanbul, ankara vs. varsa giderim çünkü bayramdan sonrasına gitmek pek kısmet olmayabilir. :/

moderatörlerden ricam duyurumu sabitlemeleri, hatta ayrıca açık/nöbetçi hastahane veritabanı için başka bir duyuru oluşturulması. durumu benden daha acil olanlar vardır muhakkak.
(4) 

Kredi Karti ile Online Elektrik Faturasi Odeme

1195 #703223 
Az once borctan dolayi bedas elektrigimi kesti(bkz: ), faturami hemen odeyip actirmak istiyorum. kardan kistan dolayi disari da disari cikamiyorum hastayim.

ikinci sorum ise hemen odedigim takdirde acilip acilmayacagi.
(5) 

Ptt Kargo yurt dışı kargo

1195 #689899 
Merhaba, yurt dışından gönderilen bir kargom var. Evime gelmediği gibi, gümrük müdürlüğünde (ikitelli) tutuyorlarmış ve arayıp bilgilendirmediler. ptt çağrı merkezini aradığımda kargomun gümrükte olduğunu söylediler. neden orada tuttuklarını sorduğumda, bilmediklerini, gümrük merkezini aramamı söylediler, numarayı da verdiler ama saat 5'ten sonra aradığımdan haliyle kimseye ulaşamadım.

kargomda bir sorun mu var yoksa işler böyle mi yürüyor merak ediyorum? türkiye'ye geldikten sonra ayrıca evime ya da bana yakın bir ptt ofisine yollamaları gerekmiyor mu?
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık