(3) 

solak, kocaman eli olan biri için fare tavsiyesi

hayirsiz #1106957 
ellerim kocaman, parmaklarım da uzun ve ince. küçük fareyle elim rahat etmiyor. solak olduğum için seçeneklerim kısıtlı, ya solaklar için özel farelerden alacağım (şu an razer death adder left hand edition kullanıyorum ama çift tıklama - seçimi kaybedip kafasına göre takılma problemi var) ya da iki tarafı da eşit olanlardan alacağım, "Ambidextrous mouse" diye geçiyor.

önerisi olan var mı?

şu tür sevmiyorum : www.amazon.com

aşağıdakiler gibi olur
www.amazon.com

www.amazon.com

250 liraya kadar olur.

düz olmasına rağmen şu hoşuma gitti ama ergonomi konusunda sıkıntı olabilir gibi, böyle bir şey önerir misiniz? magic mouse alacaktım, vazgeçtim, bu da ona benziyor görüntü olarak.

www.amazon.com
(3) 

bir fransız filmi arıyorum

hayirsiz #1097009 
parça parça anlatacağım.

-bir adamla karısı var, adamda sanırım bir şeyleri unutma hastalığı ya da zeka geriliği var. kadın hep adama bakıyor.

-adam galiba evi yakıyor, sokakta kalıyorlar.

-kadın adamı kaybediyor.

-aradan zaman geçiyor, bir bakmışız adam sahil kenarında dondurma satmaya başlamış, galiba birinin karavan gibi bir şeyi var, onun yanında çalışıyor. uçurum kenarı gibi bir yerdeler, bol bol manzara izliyoruz.

-kadınla adam plajda birbirlerini buluyorlar, galiba burada bir yerde bitiyordu. filmde ses mi yoktu, yoksa az konuşma mı vardı bilmiyorum ama fransız oldukları sonucuna varmıştım.

çok içten bir anlatımı vardı.

bu filmi birkaç yıl önce cnbc-e'de izlemiştim. umarım iki ayrı filmi birbirine karıştırmıyorumdur, aklıma gelmişken sorayım dedim, izlerim.

"dımmm dımmm diye bir şarkı vardı, neydi" konusu vardı donanımhaberde, ondan hallice oldu, idare edin.
(2) 

topun dışında file gibi ince bir şey

hayirsiz #1081240 
az önce kanal değiştirirken bir maça denk geldim, ingiltere liginde oynanan bir maçtı. topun dışında sanki file gibi ince bir şey vardı, ilk defa böyle bir şey gördüğüm için garip geldi.

topun şeklinden dolayı mı bana öyle gelmiştir?
(2) 

webstorm / atom autocomplete

hayirsiz #1055408 
çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım, yardımınızı bekliyorum.

İhtiyacım olan şey Node.js, npm paketleri, Angular.js ve Angular material için autocomplete özelliği.

Atom'da autocomplete özelliği angular material için mükemmel ama geri kalan her şey için atom-ternjs eklentisi kullanmak zorundayım. bu eklenti de node_modules klasörünü devre dışı bırakmazsanız saçma derecede yavaş çalışıyor. o zaman da kullanmanın anlamı kalmıyor, ben bunun için gelmiştim zaten...

WebStorm autocomplete olayında gerçekten iyi ama bu da angular material'i desteklemiyor, html'de otomatik tamamlama özelliği yok.

Frontend'i atom'dan, backend'i de webstorm'dan yapayım diye düşündüm ama o da kafamı karıştırır, vazgeçtim.

Angular.js 1.5 kullanıyorum, kullandığım paketler Angular 2 için yazılınca ve Angular betadan çıkınca ES5/6'yı çöpe atıp direk TypeScript'e geçeceğim, o zaman problem olmayacak çünkü atom-typescript eklentisi ve typings projesi sayesinde Atom'da TypeScript autocomplete olayı mükemmel. Ama oraya gelmemize daha en az 6 ay var.

Ey ahali, nasıl çözeceğim ben bu sorunu?
(6) 

magic mouse / magic mouse 2 kullanan var mı?

hayirsiz #1053974 
macbook air'e bağladığım 17 inç monitörüm var, çalışma ortamım bu şekilde. yazılım geliştiriyorum, fareyle işim çok. her şeyi klavyeden yapmak istemiyorum, fare benim için çok önemli.

şu an kullandığım faredeki çift tıklama olayı beni huzursuz ettiği için mükemmel bir fare almam gerekiyor, o yüzden razer'a burada tamam deyip yeni bir fare aramaya başladım, ama solağım. o yüzden piyasadaki farelerin çoğu bana uymuyor.

magic mouse 2 almayı düşünüyorum.

şu an kullandığım fare resimdekinin tuşları sağda olanı (solaklar için yapılmış versiyonu), yanında da magic mouse var.

www.pindelski.org

resimde çok küçük gözükmüyor ama ellerim büyük olduğu için alışmak zor olur mu bilmiyorum (tümseği yok sonuçta), onu sormak istedim. çift tıklama sorunu beni kanser ettiği için "bu sefer direk apple'dan alayım, bi daha uğraşmam" diye düşündüm çünkü 3. parti bir ürün almak istemiyorum artık.

bunun gibi bir fareden magic mouse'a geçenlerin yorumları benim için çok önemli.
(2) 

mouse önerisi

hayirsiz #1053566 
4. razer death adder left hand edition fareyi de eskittim. sağ tık sorunu başladı. normalde bozuldukça yenisini alıyorum ama bu sefer farklı bir model deneyeyim diyorum ama solaklar için piyasada çok az fare var.

solak olup normal bir fare alıp deneyen oldu mu, elinize oturuyor mu? elim büyük olduğu için yine bu boyutlarda bir fare bakıyorum. youtube'da "çıkıntı yapar, rahatsız eder" demişler. burada kullananlar varsa yorumlarını merak ediyorum.
(1) 

Şarkı arıyorum (Person of Interest SPOILER içerir)

hayirsiz #1052742 
Video "Person of Interest" isimli diziye ait spoiler içermektedir.

www.youtube.com

Sigur Ros diye tahmin ettim, Spotify'da bütün diskografiyi taradım, bulamadım. Atladığım bir parça olabilir gerçi, yardımınızı bekliyorum :p
(13) 

Şeker hastası olur muyum?

hayirsiz #1044466 
Ailede babamda tip2 şeker var, dedemde de vardı.

Bende şuan tip1 de tip2 de yok. Kilo sorunum yok. 5 yaşından beri aşırı miktarda tatlı yiyorum. Küçükken bisiklete asarmışım meyve suyu ve kek poşetini, onunla gezermişim evde.

Meyve suyu, hazır kek, bisküvi, vb piyasada ne varsa hemen hemen hepsinin tadını biliyorum. Evden hiç eksik olmaz bunlar, tatlı ve tuzlu şeyler çok hoşuma gidiyor. Günde yarım litre meyve suyu, en az 7-8 tane bisküvi ve en az bir kek yerim. Bir şeyden çok değil de farklı şeylerden azar azar yiyorum ama 4-5 çeşit şey yediğim için miktar olarak çok oluyor tabi.

Böyle yaşaya yaşaya 24 yaşına kadar geldim, hiçbir sağlık sorunum yok. Bundan sonra meyve suyunu değil de en azından hazır kekleri ve kola-ice tea gibi şeyleri keserek şeker hastası olma ihtimalimi azaltayım diyorum, haftaya doktora da soracağım ama buraya da sorayım dedim.

Böyle devam etsem yakında kesin şeker hastası olur muyum yoksa 19 senedir yiye yiye artık bağışıklık kazanmış olabilir miyim?
(1) 

Renkli torik lens

hayirsiz #1034668 
En son 5 yıl önce lens takmıştım, o zaman renkli torik lens yoktu. Daha doğrusu aldığım yer öyle demişti.

Şimdi 2-3 siteye bakayım dedim, bulamadım. Yurtdışındaki bazı sitelerde var ama nasıl getiririm, buradaki doktor uygun görür mü, onları bilmiyorum.

Buraya sorayım dedim.
(1) 

bağış

hayirsiz #1028316 
biraz ararsam bulurum da, duyuruyu daha çok anahtar kelimeleri bulabilmek için açtım.

bağış yaptığım zaman bu bağışın bilimsel bir araştırmada kullanılmasını ya da insanlara direk yardım etmesini istiyorum, bunun için nereye bağış yapabilirim? geçen yıl John Oliver'ı izlerken duymuştum, verimliliği %2 olan vakıflar varmış. ödenen paraları balo ve davetlerde yiyorlar herhalde, ben öyle anladım buradan. Böyle bir yere para vermek istemiyorum.

Şuanda bağış yapabileceğimden değil de, aklıma gelmişken sorayım dedim.
(2) 

şirket sahipleri başka şirketlerin hisselerini satın alabilir mi?

hayirsiz #1027884 
finansla ilgili bilgim pek iyi değil, hobi olarak bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

merak ettim, diyelim ki benim bir tane şirketim var, rakip şirketin ya da benimkiyle alakasız bir şirketin hisselerini alıp portföy oluşturabilir miyim?
(2) 

iki tane smiley arıyorum (msn messenger zamanında çok kullanılıyordu)

hayirsiz #1027437 
1-) elini yere vurarak gülen dişlek sarı yüz (varsayılanı é)

2-) üzgün ama pek samimi olmayan surat. ekşimsi. sarı renk ama sanırım yeşil, belki mavi de vardı gözlerinin yanında (varsayılanı :i)

addons.miranda-ng.org

üstten dört, soldan üçüncüye benziyor tip olarak. üzgün gibi durmasına rağmen üzüntü için değil de bir cümlenin sonuna koyabileceğiniz türden bir smiley, samimi bir ifadesi yok yani.
(6) 

dört tane smiley arıyorum (msn zamanından kalma)

hayirsiz #1022292 
üzgün surat (sarı renkli, buruk bir ifade) (varsayılanı :i tuşundaydı)
çarpı şeklinde olan gri-siyah XD (hareketli)
elini yere vurarak gülen dişlek (varsayılanı é tuşundaydı)
bi de nah işareti vardı, o lazım.

en iyi böyle tanımlayabildim, anlayan anlamıştır :D
(6) 

göğsümde batma var

hayirsiz #1021076 
saat 10'dan beri sanki kalbimin oradan aşağıya doğru sıcak bişeyler dökülüyomuş gibi hissediyorum, 10 15 saniyede bir de batma oluyor.

kalp krizi filan böyle mi oluyor acaba yoksa birden mi?

uykum da geldi, uyumayıp biraz daha otursam mı?

bugün çok da çalışmadım, kendimi yormadım, öyle sıradan bir gündü.

gece gece korktum.
(2) 

Virüsler

hayirsiz #1017577 
Quora'da şöyle bişey okudum

"You can't really cure a virus disease. The virus will stay in your body the rest of your life, and it is suppressed by your immune system."

Şimdi ben şu ana kadar nereden baksak her yıl ortalama iki kere grip olmuşumdur, 24 yıla vurursak 48 yapar. Benim vücudumda o 48 grip virüsünün de materyali mi var şimdi, tam geçmedi mi onlar? Fırsatçı enfeksiyon bunlara mı deniyor yoksa mantar gibi şeyler için mi kullanılıyor?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık