(3) 

Egzersiz katalogu

Aerdem #1573952 
Eve aletsiz kendi ağırlığımla egzersizlere başlamak istiyorum, bunun için kaslara göre hareket listelerinin olduğu katalog bir internet sitesi var mı? kedin vardır böyle bir şey gibi geldi ama bulamadım.
(5) 

Bu pc tamir olur mu?

Aerdem #1401109 
Ekranın birleştiği yer kırıldı, parça bulsam takabilir miyim? Veya tamirciye götürmek mantıksız mı tamir okur mu bu? Eski olduğu için değer mi acaba dedim. Teşekkür ederim.

Resimler:
ibb.co
ibb.co
(4) 

Kıvırcık sakal için makine önerisi

Aerdem #1389187 
Sıfır kesiyorum sakalı, ama jiletle önceden yumuşatsam da kestiğimde batmalar oluyor. Bilmiyorum var mı aynı derdi çeken ama sanırım makine daha az tahriş eder. Önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Teşekkürler. İyi pazarlar.
(4) 

Eve sinema için projeksiyon cihazı?

Aerdem #1382298 
Bütçem 300 euro civarı. Ama çok farkedecekse 400 e çıkabilirim. Şunları buldum hem ufak hem özellikleri iyi duruyor ama pek de anlamıyorum. Dar bi odada olacağı için bunları düşündüm. Daha önce 100 euroya bir tane aldım ama berbattı görüntü, iade ettim. 1000 euroluk falan cihazları görünce acaba bunlar da mı dandiktir dedim. Birini yine sipariş edip deneyeceğim, ne tavsiye edersiniz?

www.tinteablager.de

www.tinteablager.de

www.tinteablager.de
(2) 

Ankara hızlı tren garı

Aerdem #1379864 
Hangi metro durağından ulaşabilirim?
(3) 

Havalandırmayı bantlamak/kapatmak

Aerdem #1356722 
Taşındığım yurt odasında havalandırma var bi yerden hava veriyo bir yerden çekiyor işte anladığım kadarıyla. Biri odada biri banyoda. Ama odaya hava veren kisim acayip ses yapıyor. Alışamadım sese. Bantlasam ordan hava giremeyince sıkıntı olur mu binada? Ya da bi kutuyla ufak delik açıp önünü kapasam daha az ve sessiz hava çıksa? Hiç anlamadığım için soruyorum. İçerde herhangi bir doğalgaz vs yok. Her şey elektrikli. Teşekkürler
(3) 

Meb beşevler binasına nsıl giderim?

Aerdem #1349034 
En yakın metro durağı hangisi acaba? Ankarayla mı gitmeliyim? Teşekkürler.
(1) 

Video düzenleme için hangi bilgisayar?

Aerdem #1344973 
Ben normalde çok basit akademik amaçlar için kullanıyorum bilgisayarımı, 6 yıldır kullandığım bir macbook air'im var. şimdiye dek yetiyordu bana. Ama biraz video, animasyon düzenleme işlerine girmek istiyorum. After effect dir premier produr vs kullanacağım. Video hazırlayacağım. Dİlerim ki bilgisayar kasmadan, donmadan işimi görsün. Ipad pro da düşündüm ama sanırım ordaki imkanlar halen bilgisayardaki kadar iyi değil. tablet yazılımına bilgisayar parası vermek sinmedi içime.

Yine macbook almak istiyorum, muhtemelen pro almam gerekecek. 13 inch daha ufak, daha hafif olduğu için tercihim ama şu anki sürümlerde işlemciler eski sanırım 13 inch olanlarda. Sormak istediğim şey, 12 inch macbook veya yeni airlerden alsam da ramdir vs. 8-16 ne mümkünse o şekilde seçsem, yine iyi performans alır mıyım? Hem hafif ve küçük olup hem de bana sıkıntı çıkarmayacak model hangisidir? Teşekkür ederim cevaplar için şimdiden.
(6) 

tez yazanlar

Aerdem #1343481 
tez yazmı sırasında kafanıza en çok takılan, sorun yaşadığınız şeyler neler? yazıma, atfa, şekle ilişkin şeyler de olabilir.
(3) 

Film önerisi

Aerdem #1315560 
En son about time izledim beğendim, bi film önerin gecem güzelleşsin. Teşekkürler.
(2) 

şu site wp mi? öyleyse teması ne?

Aerdem #1293166 
ben acemiyim göremedim kodlarda. bu wp ise temasını söyleyebilir misiniz? sanırım değil ama bu tip bir site bulmak istiyorum, varsa bildiğiniz tavsiye de çok iyi olur.

www.theparisreview.org

bu tip çok tema var aslında ama sanırım yazı tipi rengi vs. bütün halinde hoşuma gitti.
(6) 

taranmış pdf'yi düzgün pdf e çevirmek.

Aerdem #1280398 
word e bile çevrilebiliyorken, direk seçilen, altı çizilebilen düzgn pdf dosyasına çevirmek mümkün müdür? var mı böyle bir teknoloji? olması lazım. teşekkürler.
(2) 

e kitap okuyucu

Aerdem #1235996 
paperwhite kullanıyordum ama kardeşime verdim, şimdi yeni bir tane almam lazım. yine paperwhite alıp geçecektim ama oasisdir, auro one dır biraz kafamı karıştırdı. sık kullandığım için her türlü verdiğim paraya değecek. ama tasarım dışında ekstra bir kullanım kolaylığı var mı hakkaten bu yeni versiyon cihazların?

bi de ola ki kobo aldım, amazondan aldığım kitapları okuyabilmek için kırk takla atmam gerecek mi? kindle kullanırken satın aldığım an kindle a iniyordu.

oasis var kafamda. kullanan varsa ekstra tavsiyelerini alırım. teşekkürler.
(3) 

İphone 6s almak mantıklı mı

Aerdem #1235906 
5 kullanıyorum 4 senedir ama artık öldü sayılır. Yine yeni bi model alıp uzun süreli kullanayım dedim ama fiyata bakınca x çok lüzumsuz israf, 8 in 7 den farkı yok. Yani galiba yok. 6s alsam 2-3 sene götürür mü? Yoksa almışken 8 alıp 4 sene daha yürüyeyim mi? Ama işte seneye falan çerçevesiz ekranlar yaygınlaşıp ucuzlayınca aklım çelinir...
(1) 

ankara yeni yht garı

Aerdem #1165844 
hangi ankaray durağında inmem lazım?
(6) 

internette keyif aldığınız yeni bir şey/ortam var mı?

Aerdem #1162981 
sözlük öldü. duyuru da pek canlı değil. facebook twitter çapında olmasa da son zamanlarda karşınıza çıkan hoşunuza giden bir şey var mı internette. zaman geçirmekten keyif aldığınız bir sosyal(!) ortam?
(1) 

ders çalışırken kullanılan müzik/cızırtı

Aerdem #1162640 
böyle bir şey vardı, bizim bir arkadaş kulaklığı takar kalabalık yerlerde öyle kitap okurdu. cızırtı gibi bir şey, kulak bir süre sonra duymuyor falan. bilen eden var mı neydi bu ses/müzik?
(4) 

takip ettiğiniz güzel bloglar var mı?

Aerdem #1129131 
her konuda olabilir.
(2) 

hediye önerisi.

Aerdem #1063099 
şu pikapı çok beğendim ama pahalı geldi :( www.tchibo.com.tr

şöyle başka mantıklı hediye önerilerinizi bekliyorum. 300-400 lira civarı bütçe.teşekkürler.
(23) 

şu sıralar hayatınızdaki en büyük problem ne?

Aerdem #934106 
işsizlik mi, eşsizlik mi, ayakkabınız mı vuruyor, maneviyatınıza mı darallar geldi? ne oldu, nedir canınızı sıkan şey son zamanlarda?

biraz da açıklayarak yazarsanız şık olur.
(7) 

şu çanta nasıl?

Aerdem #934015 
tip olarak çok beğendim, fakat 100 dolar eder mi bilemedim. kaliteli bir şey çıkmama ihtimali de var. bi bakıverin, benzer önerebileceğiniz bir şey varsa da yazın lütfen. tr.aliexpress.com
(2) 

istanbuldaki özel üniversitelere araştırma görevlisi olmak

Aerdem #928909 
zor mudur minimum şartları sağlayan birisi için? az ücret verdiklerini ve o yüzden pek taliplisi olmadığını duydum da bilgi almak istiyorum. orda da devletteki gibi kimin gireceği belli şekilde mi kadro açılıyor acaba? hukuk bölüm. teşekkürler
(2) 

Bel fıtığı

Aerdem #915939 
Ameliyatt dışında son olarak fizik tedavi deneyeceğim. Ankarada bildiğiniz fizik tedavi merkezi ve olası ameliyat için de doktor önerisi verebilecek olan varsa buraya ya da mesaj olarak bekliyorum. Teşekkürler
(15) 

torpili meşru gören müslüman var mı?

Aerdem #897144 
sorum sadece dindar arkadaşlara. ben de müslümanım ve bazen ortada dönen dolabı aklım almıyor. yani torpil yeni bir şey değil memlekette ama aleni büyük bir günah, kul hakkı olan bu işi müslüman çevreler nasıl sindiriyor. çünkü baya örgütlü yapılan bir şey. partiye, cemaate, vakfa üye olunca hemencecik yükseliyorsunuz. vicdanını susturan demiyorum, ciddi ciddi meşru gören.

asıl sorum da şu, bu işe ciddi ciddi olur veren hoca var mı? torpil, adam kayırmayı kul hakkında girmek olarak görmeyen, meşru gören bir islam anlayışı(!) var mı memlekette? bildiğiniz hoca ismi, yazısı, videosu varsa görmek isterim.

not: malum cemaatin anlayışını biliyorum, onların zaten islam ile bir ilgisi yok.

not 2: ateyiz dostlar doluşup muhabbeti bulandırmasın, ciddi bir soru.
(7) 

kitap siteleri nasıl bu kadar indirim yapabiliyor

Aerdem #892998 
bence de üzümü yeyip bağını umursamamam daha mantık ama merak ettim. mesela kafamda bir tuhaflık 22 lira. ama adamlar 15 liraya satıyor. satıcıya düşen kar ne kadar olabilir ki 7 lira gibi bir indirim yapabiliyor? nedir bunun mantığı?
(9) 

yazdığınız şeyler yüzünden insanlar intihar etse vicdan azabı duyar mıydını

Aerdem #873339 
goethe gibi mesele werther yüzünden intihar edenler. veya internete yazdığınız intihar hakkında bir entry vs yüzünden intihar ettiğini bilseniz birinin. ikna etmiş bu konuda onu yazınız. vicdan azabı duyar mıydınız? yoksa kendi iradesi mi derdiniz?

ne saçma soru dimi. sorduk ama bir kere. teşekkürler.
(1) 

site yavaşlığı ile ilgili

Aerdem #873287 
host ve domain isimtescilde. site şu an oldukça yavaş. istek bıraktım konuyla ilgili, hızınız iyi dediler ısrar edince de şöyle bir mesaj attılar.

Sayın müşterimiz, Web siteniz üzerinde 70 den fazla istek bulunmaktadır. Ortalama yüzde 70 bir performans ile çalışmaktadır. Sitenizde yer alan istekleri tools.pingdom.com..... adresinden kontrol edebilirsiniz.Saygılarımızla.

ben biraz acemiyim, nedir bu "istek". problem bunlarda mı yoksa bende mi? bendeyse nasıl düzeltebilirim?
(4) 

illustrasyon kursuna gitsem?

Aerdem #872980 
pek beğendiğim o çalışmalar gibi bir şeyler yapabilir miyim zamanla? ben ilgi duyuyorum bu işe ama herhangi bir eğitimim veya deneyimim yok. adobenin programdan öğretiyorlar sanırım kurslarda ama baktım 3 haftalık falan. ne öğrenilir bilemedim. istiyorum ki kitap kapağı, hatta daha ağır çalışmalar çizebileyim. bunun için aletler de var sanırım tablet gibi çizim için. her türlü dalmaya hazırım. ama becerebilir miyim kestiremiyorum?

bir de ankrada bu işin kursunu veren kimse var mıdır fiyatlar nedir biliyorsanız yazıverin. teşekkürler!
(1) 

1/14 boyutunda uzaktan kumandalı araba ne kadardır?

Aerdem #872036 
kaç santimdir acaba? büyük müdür?
(6) 

Aspirin ateş düşürür mü?

Aerdem #871614 
Evde ateş düşürücü yok aspirin düşürür mü?
(4) 

iphonedan iki instagram hesabı yönetmek?

Aerdem #869931 
mümkün müdür? mümkünse en düzgün uygulaması, çözümü nedir? teşekkürler
(4) 

resmi yuvarlak kırpma

Aerdem #869892 
elimdeki remin bir kısımı kırpıp kullanacağım ama yuvarlak kırpmak istiyorum. nasıl yapabilirim? fireworks var bilgisayarda? teşekkürler
(10) 

kitaplarla ilgili şöyle bir site olsa dediğiniz bir şey var mı?

Aerdem #869604 
kitaplarla ilgili eksikliğini hissettiğiniz bir internet yayını var mı? alakalı her şey olabilir.
(6) 

fargo bitti

Aerdem #864339 
ne izliyim ben şimdi? böyle sağlam karakterler barındıran ve iğrenç olmayan her dizi kabulüm. eskilerden işe yararları hep izledim. bu yılın dizilerinden olursa, fargo gibi, çok güzel olur çok da iyi güzel olur. teşekkürler.

Pazar günü ankarada kütüphane

Aerdem #857137 
Milli kütüphaneye gidecektim ama kimliğim yok. Pazar çıkarmıyorlarmış. Başka neresi var acaba ders çalışabileceğim pazarları açık? Teşekkürler
(3) 

edevletten imei kaydı için ne gerekiyor?

Aerdem #854770 
başka biri üzerine kaydettiriyorum da adam bana e devlet şifresini verecek. ona dair başka hangi bilgilere ihtiyacım olacak kayıt yaparken?

bir görsel buldum bilmiyorum hala aynı şeyler mi geçerli ama burda yazan ülkeye türkiyeyi mi yazacağız yoksa kişinin girdiği ülkeyi mi?
teşekkürler
(5) 

kişisel site için wordpress teması

Aerdem #850997 
arandım dolandım bulamadım. belki vardır böyle bildiğiniz bir şey diye soruyorum. kendim de yapmayı beceremiyorum.

sade bir şey istiyorum, beyaz ağırlıklı, tüm sayfayı kaplamayan, kaba olmayan bir tane. yeni yapılanlar hep çirkin, kaba şeyler. var mı önerebileceğiniz kşisel blog kullanımı uygun böyle bir şey?
(5) 

şu blogger teması

Aerdem #849425 
blog açıldığında direk seçenek olarak çıkmıyor. kendisi mi düzenlemiş acaba site sahibi, zor bir şey midir bu hale getirmek? hazır hali var mı? www.ayagimintozuyla.net

teşekkürler
(10) 

Edebiyat konulu filmler

Aerdem #848980 
Bi yazar hakkında olabilir veya eğitim hakkında. Geniş geniş yazın lütfen. Teşekkürler
(1) 

Detachment benzeri film

Aerdem #848029 
Benzer konu işlerse ve yakın kalitede olursa bu fakiri sevindirirsiniz dostlar.
(2) 

ankarada dolma kalem tamiri

Aerdem #845714 
tıkanmış, ne ettiysem yazmadı. var mı böyle götürünce tamir edebilecek bir yer?
(2) 

örnekli, ciltli ingilizce sözlük

Aerdem #843469 
böyle evladiyelik, elime alıp saatler geçirebileceğim bir sözlük lazım bana. macmillan'ın sitesi süper örnek cümleli, kullanımlı falan ama normal sözlükleri nasıl bilmiyorum. bulamadım da zaten. varsa bildiğiniz böyle ingilizce-ingilizce ve örnek kullanımları da gösteren evladiyelik ciltli bir sözlük tavsiyede bulunursanız sevinirim. teşekkürler.

not: kendim de ciltlerim önemli olan iç güzelliği tabi.
(20) 

evlat edinir miydiniz

Aerdem #842833 
çocuk sahibi olamıyor olsanız veya evli bile değilseniz, denk gelmediyse, evlat edinmeyi düşünür müydünüz? bunu çocuk sahibi olmak isteyenlere soruyorum. çocuk istiyorsunuz ama ya sağlık sebebiyle ya da evli olmadığınızdan (yani yapmaya değer birini bulamadığınızdan) bu mümkün değil. evlat edinmeyi düşünür müydünüz? düşünmezseniz neden düşünmezdiniz.

deneyimi olan varsa edinmiş, edinilmiş ayrıca cevap verirse güzel olur. tişikkirlir.
(3) 

Ales başvurusu eğitim durumu

Aerdem #839223 
Lisans mezuniyetim gözükmüyor. Bir önemi var mı acaba ales için? Kolayca internetten başvuracağım eğer önemi yoksa.
(10) 

şöyle bir dergi var mı veya olsa takip eder miydiniz

Aerdem #837862 
Siyaset ve edebiyat hakkında ciddi yazılar yayımlayan, taragirliğe veya magazine kaçmayan. the new yorker ayarında bir türkçe dergi olsa her hafta para verip alır mıydınız? Fiyatı da 8 lira olsun.
(2) 

yunus emre sözü

Aerdem #836045 
şu sözün türkçesi ne ola? ingilizce yazınca yunus sözü gibi durmuyor.

A heart makes a good home for the friend.

dostun evi gönüldür gibi bir şeyi mi çevirmişler acaba. bir dostuma hediye notu yazıyorum da bizim memleketten böyle bir şey lazım ama bu onlar çin yeterince anlamlı mı bilemedim.bir el atın.
(8) 

ankara'da düzgün bir kitapçı

Aerdem #833636 
istanbul'dan yeni taşındım. dolandım da biraz ama kitapları hem indirimli satan hem almadan dolanıp incelemeye fırsat veren hem de çay ısmarlayan bir kitapçı bulamadım. beklentilerimi düşürüp bunlardan yalnızca ikisine tamam diyebilirim.

var mıdır böyle güzel bir kitapçı?
(41) 

Bekarlar, evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Aerdem #831165 
Evlenmek istiyorsanız neden? Ve istemiyorsanız neden? Teşekkürler
(3) 

E okuyucu alacağım, tavsiye lütfen?

Aerdem #829558 
Meritokrasiyi görünce heveslendim. Ucuz ve kullanışlı bir tane almam lazım. Nedir fiyatlar ne önerirsiniz?
(1) 

nasıl giderim? cinnah caddesi

Aerdem #828574 
şu adrese kızılaydan nasıl gidebilirm? yakınında meto falan var mıdır? pek bilmiyorum ankarayı biraz detaylı tarif lütfen. teşekkürler.

Cinnah Cad. Güven Mah. No:16 Çankaya / Ankara
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık