(1) 

Visual studio 2005 projesini vs 2010 ile açmak

kozm #1210287 
selamlar, sb. nasıl açabilirim. Proje yüklenmiyor.
(3) 

yazar birine ulaşamıyorum.

kozm #1203121 
sb.

merhaba..

talullahenya adlı yazara ulaşmak istiyorum. Yardım eden olursa sevinirim.
(1) 

bulun bunu bakalım cengaverler!!

kozm #1200556 
Şimdiye kadar ne böyle bir şey sordum ne de bulamamışlığım oldu.. Kansas'tan ,grup tiryaki'ye kadar dinlediğim bir müzik sekansım var.

fakat.. fakat ne shazam nede başka biri, bu müziği bulamadı, var mı ritmiği geniş olan bir cengaver helal olsun diyelim ona.

link bu;
www.facebook.com
(2) 

gayrimenkul güncesi

kozm #1196527 
110.000 ~ 150.000 fiyat arasında türkiyenin ege,anadolu,akdeniz bölgelerinde, bina yaşı eski fakat kira getirisi, daire konumundan dolayı 900 ~ 1.000 olan bölgeler hakkında bilgi verebilecek var mı?
(1) 

Özel koru hastanesi

kozm #1194109 
Bu olayın içeriğini detaylı olarak bilen var mı? Twitter da #ozelkoruhastanesi hastagı ile bişeyler paylaşılmış , nedir gerçeği ?
(2) 

front end güncesi

kozm #1193229 
Salamlar aybala hemşehrilerim

bir blog açmak istiyorum fakat bunun öncesinde ufak analizler,araştırmalar yaptım. Bu blog teknoloji içinden olacak, şu anlık jquery diye düşünüyorum konuyu..

Konunun içinde olduğunuzda bazen bir adım geriye atıp büyük resmi göremiyorsunuz bu yüzden sizlere de soruyorum.. Şimdi gelen angular ve react olarak gözüküyor ama google sonuçlarına baktığımda hala her ikisi de jquery arama sonuçlarına çok ta yakınlaşabilmiş değiller..

blogumun konusu ne olmalı.. hem tren hem de benim öğrenebilecek olursa, makbul olur.

Saygılar.
(6) 

Tektaş güncesi

kozm #1187673 
Selamlar,

Şimdi merasimdir vs. gibi şeyler düşünmeye başladık kız arkadaşımla, olmazsa olmaz biri değil ama olursa da dünyalar mutlusu olur bu tektaş muhabbetinde.

Şimdi bu işlerde çok yeni ve herkes gibi tecrübesiz olduğum için önü uçuk sorular soracağım affınıza sığınarak.

- Fiyat benim için çok önemli.. Bu senenin sonu gibi düşünüyoruz merasimi, benim önümde 2 ay boyunca teklif etmemde bir sıkıntı yoksa, tektaşı ne zaman almalıyım.. Fiyatları ne zaman daha makul olur?


- Araştırdığım kadarıyla bildiklerim.. F color .50 carat vs1 -- 3.500 bin bandında almak 0.48 ini arkadaşım gia sertifikalı 2 ay önce aldı aynı fiyata.. Bu fiyata bulabilir miyim?

- Ramazan ayında almam fiyatlar açısından bir düşüş olmasına neden olabilir mi?

-0.50 carat nasıldır? kişiden kişiye değişen bir bakış açısı var fakat ortalama anne baba memur bir cocuğun, mühendis bir oğlunu baz alırsak, bu carat iyi midir?

başka aklıma gelmeyen konular olabilir, tavsiyelerinize açığım.. türk kızı işte muhabbetine girilmezse sevinirim, almasam da dert etmez , ben isteyerek alıyorum.. Teşekkür ederim.
(1) 

yeni mezun yazılımcı

kozm #1184199 
Herkese selamlar,

Bu meslek uğruna mezun olduğu bölümü bırakıp yazılıma başlamış olan.. hatta lokasyonunu (ankara) değişitirecek ve neresi olursa olsun gitmeyi göze almış bir arkadaş tanıyorum. Yeni mezun olduğu için yönetilmeye ihtiyacı var fakat.. bu arkadaşa ne tavsiye edersiniz..

kulağı delik olan iletişime geçmek isteyen arkadaşlar da olabilir, teşekkürler.
(3) 

td benzeri span tag

kozm #1181610 
Selam arkadaşlar.

table tr altında <td> yerinde öyle bir <span class="" yazmalıyım ki td nin yaptığı gibi, aynı şekilde tablo görünümlü hücreleri elde edebileyim.. bunu nasıl yapabilirim?

<table>
<tr>
-- <td>



-- </td>
</tr>
</table>
(5) 

gss prim borcu silinmemesi

kozm #1179455 
2015 te okulu bitirmeme 1,2 aykalmışken 25 yaşına basmıştım ve okulu bitirdikten bir süre kadar part time olarak çalışmıştım.Daha sonra gelir testi yaptırmıştım. Toplam ödemem gereken tutarı tam hatırlayamamakla birlikte 100 küsür yada 300 küsür lira olması gerekiyor..

Bugün kontrol ettiğimde üzerine binen borcum silinmemiş görüyorum. 170 i aradığımda sistem yoğun ve henüz yansımamış olabilir diyor. Bu durumla karşılaşan var mı başka ? Borç dökümüm aşağıdaki gibi;

Borç Tutarı
1.438,02 TL
Tahsil Edilen Borç Tutarı
134,34 TL
Kalan Borç Tutarı
1.303,68 TL
Tahsilinden Vazgeçilen Tutar (Geçici 69'uncu Md.)
0,00 TL
(2) 

bootstrap grid yapısı

kozm #1174324 
selamlar, elimde bir grid yapısı var ve verileri çekiyorum. Bu grid yapısını bootstrap a dönüştürmek istiyorum. bir örnek üzerinden gidebilir miyim.
(1) 

Bootstrap soru

kozm #1174294 
şimdi desktop'ta sorun yok ama ekranı tablete çevirdiğimde, logo ve text alanını ortalamak istiyorum.. aynı zamanda login text'lerini de.. fakat responsive kodları arasında bootstrap ten başka bir css kodları da mevcut.

col-md-6 yaptım ama yine ortalayamadım. logo ve text alt alta olabilir yada yan yana olabilir, her ikisi içinde ortada olması şahane olur. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

hediye sorunu

kozm #1173760 
Sevgilinin doğum günü yaklaşıyor.

Şimdi sevgili kişisiyle 3 aydır çıkıyoruz ve katettiğimiz yol ciddi gözükmekte.. Konuşmalarımız geleceğe kayıyor ve uyumlu gidiyor şükür.

Şimdi bu sevgilinin(kız) doğum günü yaklaşmakta ve ben henüz bir şeyler ayarlayamadım. Çarşamba günü doğum günü var, izmirden direk istanbul'a gelecek.. işten çıktıktan sonra onu alacağım..

Aklımdaki;
Güzel bir mekanda yemek yemek.. Rezevasyon yaptırıp, masaya güller felan koydurmak.. bunun yanında şu iki model saatten birini almak ona..

www.epttavm.com

www.yildizoptiksaat.com.tr



fakat şöyle bir sorunumuz var; daha mekanın ne olacağı konusunda karara varamadım.. bulamadımda.. Saat konusunda ise; skagen skw2449 siteden sipariş vericektim ama kalmamış.. saatvesaat te ise 712 lira, param yok o kadar..

Fossil i ise yarın sabah sipariş versem yetişmeyebilir.. Dükkanlara gittiğimde bu tarz sevdiğim saatler için sitedekinden çok daha fahiş fiyat çekiyolar..

Bana, istanbul'da anadolu yakasında güzel,nezih ve sevgiliyle yemek yenecek bi yer.. ve makul alabileceğim en fazla 450 tl ye vceya daha düşük fiyata kadar saat önerebilir misiniz.

Alternatif her türlü başka bir öneriye de açığım.. tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
(2) 

Algoritma

kozm #1171999 
Merhabalar,

geçmiş yaşamımda öğrenebildiğim şeylerin olduğunı farkettim. Bunun için sadece konsantre olmam gerekli.. Bana programlama için algoritma öğretebilecek tane tane, çoçuğa anlatır gibi.. mantığın ne olması gerektiğiyle ilgili olarak önerebileceğiniz bir döküman, kitap var mıdır? kullandığım dil C#

Örneğin,

Neden Constructor kullanırız.
Soru sorup, cevaplarını ayrıntılı olarak anlatabilen bir kitap.

Sağolun, varolun..
(1) 

Bootstrap örnekleri

kozm #1171748 
Selamlar, belirmek istediğim şey başlıkta. Güzel ve tavsiye edebileceğiniz örnekleri belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Aynı zaman güzel bir döküman da önerebilirsiniz. Teşekkürler.
(2) 

Javascipt

kozm #1170903 
Merhabalar,

sb taki dili yalayıp, yutmak istiyorum. Bunun için bana güzel döküman tavsiyesi verebilir misiniz.
(2) 

iliski uzmanı blogu

kozm #1169755 
ekşide rastlamıştım sanırım böyle bir blog mu vardı, site mi ne vardı. "Elinde olan bir, elinde olmayan ikiden her zaman değerlidir." kızlar ilgiyi çok önemser vs. tarzımda adam baya baya anlatıyordu. Siteyi bi türlü bulamadım, var mı hatırlayan...
(1) 

c# pdf cell aling vermek.

kozm #1168341 
soru başlıkta gurular..

Sayfamdaki grid verilerini pdf olarak indirebiliyorum.. bu pdf içerisinde cell valueları "center" pozisyonunda göstermek istiyorum.. nasıl yapabilirim.

Teşekkürler.
(1) 

c# excel okuma işlemleri

kozm #1166959 
Selamlar,

C#'ta Excel içerisinde data olan bir dosyayı row ve cell yani; her bir sütunu okuyarak, içerisinde data olanları almak istiyorum.

Üzerinden gidebilecek bir örnek gösterebilir misiniz?Teşekkürler.
(3) 

mvc tüm mantığıyla

kozm #1165224 
.net mvc i tüm mantığıyla anlatabilecek, tutorial olabilir, pdf yada kitap..
kitap tercihi olarak dil türkçe olursa süper olur. Tüm mantığıyla derken işin felsefesini de anlatabilirse (memory de olanlar) muhteşem olacaktır.

Teşekkürler hepinize.
(2) 

sevgiliye hediye

kozm #1161470 
merhabalar,

Erkek kişisiyim.
kulaklığa ihtiyacı varmış, bende gittim deli gibi aliexpress ten sipariş verdim, ne zaman gelicek belli değil.

Bunun yanında cumartesi günü evine gitmeyi planlıyorum. hediye almak istiyorum.. bu hediyenin yanında da çiçek.. Bana daha önce ilk defa o hediye almıştı, bu bir giysiydi.

Ben ona ne alabilirim? İlk aklıma gelen çicek 'mavi orkide' idi, baktım çok pahalı ve ilk hediye için çok iddalı.. nasıl birşey alınabilir çiçek ve hediye için tavsiye istiyorum. sağolun varolun.
(2) 

Sapui5 hakkında

kozm #1145848 
Merhabalar galyalılar,

SAPUI5 hakkında elinizde bulunan dökümanlar veya tavsiye edebileceğiniz tutorial var mıdır.
(3) 

Gebze emlak konutları 3. etap

kozm #1139740 
Merhabalar,

araştıran, eden var mı bilmiyorum ama koşulları gayet iyi olan bir kampanya gibi geldi bana.

Gebzeyi çok iyi tanımadığım için sorma istedim,
Var mıdır araştıran,öneren veya tavsiye eden.
(2) 

Amerikada yaşayan kimse

kozm #1116376 
Selamlar,

amazon.com dan sipariş vereceğim bi kaç parça ürün var. Malesef türkiye ye gönderim yapmıyorlar. Bu yüzden kısa süre sonra türkiyeye dönecek birileri varsa onun adresine ürünü sipariş vermek istedim. Var mı yardım sever bir arkadaş?

teşekkürler.
(4) 

film ?

kozm #1115262 
dilimin ucuna geliyor geliyor bi türlü çıkmıyor :) filmin ismi, güzel bir şarkının da ismi hatta.. yanlış yönlendirmek istemem ama metallica nın bir şarkısının olabilir..

bi sahne gözümün önüne geliyor.

3 veya 4 cocuk boşrolde.. hepsi erkek çocuğu bunları 10-11 yaşılarında seyiren ve başrolde de bunlar var.. bi sahnede, bunlar ormana kampa gidiyorlar ve ateş yakıyolar, bir tanesi hikaye anlatıyor bunlara ateşin başında ve tırsıyolar haliyle.. nöbet tutarak uyuduklarını hatırlıyorum...

film güzeldi..
(4) 

domain - host

kozm #1111326 
merhabalar,

paralel plesk üzerinde iki tane domainim tanımlıdır. Biri (ilk tanımladığım) düzgün çalışıyor. ikinci(sonra tanımladığım) dns ayarlarını yapamadım bir türlü.

her iki domaini de tr.goodaddy den aldım.

dns tanımlaması tam olarak nasıl yapılıyordu? plesk bu arada 12.0.18 sürümündedir.

ilk site:A
ikinci site:B

ilk site(düzgün çalışan); domaininde ns1.A.com ve ns1.A.com olarak tanımlı. Plesk üzerinde ise ns.A.com olarak tanımlı.

ikinci siteyi plesk üzerinde tanımlayamadı.(nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum)

ns.b.com yapınca browser da ns.A.com açılıyor. Nasıl ayarlayabilirim ikinci siteyi?
(2) 

e-ticaret banka

kozm #1101253 
selamlar,

bir e-ticaret sitesinde payu gibi eklentiler kullanılmadan, bankalar ile anlaşılabilir mi?

Bnakalar ile anlaşıldığında, her ödemede, paranın bankanın belirttiği hesaba yatabilmesi için nasıl bir geliştirme yapılacak site üzerinde.

Site opencart ile yapıldı. Banka ile anlaştıktan sonra bize vereceği bilgiler neler olacaktır.

biz iki öğrenci ya allah dedik girdik işe, bir bilen,eden varsa açıkalabilirse sevinirim.
(3) 

domain sorunsalı

kozm #1101179 
merhabalar,

1- 1,5 senedir bende olan bir domain bulunmakta. Bu domain açık olarak durmaktadır, yani içeriği olan bir domain.

Facebook üzerinde muhtemelen benden önceki sahibi facebook grubu açarak facebook.com/domain adı olarak almış.

adamla konuştum, para istedi haliyle... Bunun için bir durum söz konusumudur, domainin ben de oluşuyla ispatlayabilir miyim?
(6) 

Amazon.com

kozm #1052561 
selamlar,

bi ayakkabı var amazon.com da ve satın almak istiyorum. This item ship to Turkey diyor fakat hangi kargo ile nasıl geleceğini,kargo için ücret alıp almayacağını bilemiyorum.
istediğim ürünün linkini paylaşıyorum, bilenler yardımcı olursa sevinirim


www.amazon.com
(2) 

Derleme hatası

kozm #1035525 
Visual Studio da basit bir sql işlemleri yapan uygulama yazıyorum fakat derleme hatası alıyorum. Sanırım Connection açık mı kalıyor yada uygulamayı çalıştıran thread bi türlü kapanmıyor mu anlayamadım. Verdiği hata aşağıdaki gibi.. Bir türlü çözemedim.
araştıdğım kadarıyla control panel den lokasyonu bile değiştirdim yemedi. Debug modu x64 ve x86 dediğimde bir defaya mahsus olarak çalışıyor sonra yine cort..



Error 11 Could not copy "obj\x64\Debug\CommandSample-06.01.06.exe" to "bin\x64\Debug\CommandSample-06.01.06.exe". Exceeded retry count of 10. Failed.


C:\Program Files (x86)\MSBuild\12.0\bin\Microsoft.Common.CurrentVersion.targets 3528 5 CommandSample-06.01.06
Error 12 Unable to copy file "obj\x64\Debug\CommandSample-06.01.06.exe" to "bin\x64\Debug\CommandSample-06.01.06.exe". The process cannot access the file 'bin\x64\Debug\CommandSample-06.01.06.exe' because it is being used by another process. C:\Program Files (x86)\MSBuild\12.0\bin\Microsoft.Common.CurrentVersion.targets 3528 5 CommandSample-06.01.06
(3) 

İnvalid date

kozm #1016925 
selamlar,

.net mvc ile yazılmış ve içerisinde angular kullanılmış bir proje var. Proje 2 dilde de kullanılıyor.(En ve Tr) olarak... Grid üzerinde tarih filtreli data çekiyorum. Sayfanın dilinin ingilizce yaptığımda sorun yok fakat türkçe yaptığımda grid üzerinde ki tarih Invalid date olarak geliyor.

Nasıl çözebilirim?
(2) 

AngularJs with .Net MVC

kozm #1008334 
Bu ikisi hakkında az buçuk temelim var ama başlangıç seviyesindeyim. Hard core çalışmayla 1 hafta da bir şeyler yapmak istiyorum. ipin ucundan yakalayıp ince ince yol alayım, ilmek ilmek dokuyarak gideyim diyorum.

Bu yolda bana yardımcı olarak, über süper dediğiniz makaleler,dersler,dökümanlar var mı? önceliğim türkçe olması biraz zor farkındayım.
(1) 

Mvc 5 Post

kozm #987723 
.net mvc de şöyle bir post işlemi yapmamız istendi, biraz baktım code first yöntemi ile sürekli olarak edit-delete işlemleri yapılabiliyor.

Fakat benim resimde de istediğim gibi yeni yazı ekle dediğimde daha önceki yazılarıda bir sonraki sayfaya gitsin. Bunu nasıl yapabilirim?

i.hizliresim.com
(2) 

giyim

kozm #979132 
selam duyuru sakinleri,

yıllardır istediklerimi bulamamakla yakınır dururum, şu yaşım ,25, a kadar hayatımda sadece 3,4 şeyi muhteşem buldum, onlarda öyle bulunmayan şeyler değildir,

1. lcw da south blue diye bi marka vardı ordan aldığım kalıbı olan slim fit üzerinde istanbul yazan siyah bir tişört (10 sene giydim, parçalandı ve atamadım)

diğeri, fossil ch2782 saatim, oda şu evde pilsiz ve kordonsuz yatıyor.

bir diğeri, new balance 993 ortopedik taban ayakkabı(görünüşünden çok, hayatımda giydiğim en rahat ayakkabı olduğundan)

ve son olarak hookset timberlandlerim.

son 20 senenin hepsini döktüm buraya.şimdi bişeyler alıcam, ı ıh olmuyor alamıyorum, la herşey aynı geliyor alsam da 2 gün sonra giymicem biliyorum.hadi be şu kardeşinizi bi sevindirin, tavsiyeye boğarak :D,

selamlar.
(4) 

yatırım

kozm #976624 
selamlar herkese,

piyasaları pek takip etmediğimden ve nedir ne değildir anlamında ekonomiden pek anlamadığımdan dolayı aylık 1200~1500 tl arasındaki bi meblayı nasıl değerlendirebilirim? tavsiye alabileceğim, bu işleri takip eden arkadaşlara sormak istedim.

klasik yeni mezun, ailesi yanında yaşayan ve "oğlum gel altına yatıralım, uzun vade de iyidir altın" vari bi tasviye içerisin de iken burası aklıma geldi.

şimdi uzun vade, kısa vade olayı girince herkes uzun mu? kısa mı? diye soracaktır. Optimum seviye de her ikisine değecek bir yarıtım türü varsa daha makbüldür. :) eğer böyle bişey olmuyorsa uzun vade tercihim olacaktır.

haydin bakalım, teşekkürler herkese.
(1) 

Codepen.io

kozm #961067 
Selamlar duyuru ahalisi,

codepen.io

Codepeni bilenler bilir, buradaki tasarımı siteme çekmek istiyorum fakat css ve html olarak verilen kodları olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığımda tabiki çalışmıyolar. nasıl çalıştırabilirim ?
(3) 

koalisyon nasıl olur?

kozm #956591 
selam duyuru ahalisi,

Her gün aynı terane, verilmek istenmeyen bakanlıklar, göstermelik anlaşmalar vs. sizce nereye gidecek bu koalisyon meselesi?

(bkz: koalisyonoldumu.com )
(git: www.koalisyonoldumu.com )
(7) 

sam amca

kozm #953767 
selam gençler..

bir kaç sorum olacak sadece, ufak yardımlarınızı bekliyorum.

3)Bu soruları bir logo çalışması için soruyorum,ana fikir çocuklara hitap edebilecek, ilgilerini çekebilecek sam amca karakteri, bunun için;

1)sam amca deyince ilk aklınıza gelenler?

2)sam amca deyince benim aklıma ilk gelen ?? upload.wikimedia.org

teşekkürler.
(4) 

Profesyonel destek

kozm #941381 
Selamlar arkadaşlar , Profesyonel OpenCart destek veren firma, tanıdık, şahıs varmı bilgidiğiniz, tavsiye vereceğiniz?
(2) 

dedicated windows server

kozm #941329 
php alt yapılı olan bir e-ticaret sisteminde server ın windows olarak seçilmesi saçma mı olur? trafik için herhangi bir sorun oluşturur mu? akla gelebilecek dezavantajları neler olabilir?
(1) 

aynı font ile editlemek

kozm #940725 
Yüklediğim resimleri, aynı kalitede , aynı font yapısı ile ve aynı arkaplan yapısı ile üzerindeki yazıyı kaldırıp, editleyerek istediğimi yazmak istiyorum.

Yani resim aynı resim sadece yazıları değiştirmek istiyorum aynı font ile.
(2) 

online shopping

kozm #933741 
Selamlar frontal ön loblar. e-ticaret e giricez, platformumuz çocuk,ergen,gençler için oyuncaklar olucak. Var mı sizin bu anlamda alışveriş yaptığınız siteler?

1.Alışveriş yaptığınız sitelerin güvenilirliği hakkında az biraz araştırma yapıyorsunuz fakat bir de şöyle trickler vardır. Siteye girdiğiniz de tasarımsal olarak güven veren detaylardan bahsediyorum? Neler olabilir..

2.hitap ettiğimiz kesim çocuk olduğu için tasarımsal alanda kullanacağımız renklerin önemi çok büyük. Tasarımsal detaylarda neler kullanabiliriz. Örnek site üzerinden gidebiliriz.

3.Güvenilir, önerebileceğiniz bu sistemi satın alabileceğimiz kuruluşlar var mı? yoksa direk template monster gibi sitelerden mi almamızı önerirsiniz?
(4) 

Win7 64 update

kozm #882579 
selam galyalılar,

windows update olmuyor, error code 80244019 hatası veriyor.1.5, 2 aydı bu sorunla uraşıyorum, kimileri regeditte bişeyler değiştirtiyor kimileri dns trojeni deyip tarattırıyor felan..

olmuyor olmuyor, aşamıyorum bi türlü.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
(1) 

Gauss Eliminasyon,Öz değer ve vektör.

kozm #878321 
1 tane [4*4]’lük matrisin çözümü. (GAUSS ELİMİNASYON yöntemi ile)
1 tane [3*3]’lük matrisin çözümü. (ÖZ DEĞER VE ÖZ VEKTÖR yöntemi ile)

yaklaşan sınav ve ödev haftasındayım, şöyle bir bakayım dedim de bulumadım çözümleriyle alakalı bişeyler. Elinde olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Teşekkürler.
(1) 

.net c# yazılım

kozm #871004 
merhabalar,

arkadaşlar acilen DAL ve BL konuların da, Tercihen türkçe kaynak olarak,(kaynak çok iyi ise farketmez) en hızlı öğrenebileceğim örnekler, konu açıklama serisi lazım. Teşekkürler hepinize.
(3) 

note 2 android

kozm #868550 
Selam beyler note 2 kullanicisiyim. Son 3,4 gundur telefona bi haller oluyor.
1.sarj muhtesem derecede erken bitiyor.
2.sarj %0 olduktan sonra kapanıyor ve sarja taktigim anda % 58 gosteriyor , hemen sarjdan cikartip kullandigimda % 1 olarak yarim saniyede bir dusuyor. Anlayamadim bu sorunu..
% 0 olmadan kitleniyor ve sarja tekrar takıyorum. Yeniden yeniden ayni sorunlar
.
(3) 

Algoritma

kozm #856325 
selamlar,

Bana c# .net algorima kitabı önermenizi istiyorum. Tercihim Türkçe çeviri olmasından yana.. araştırdım 1,2 tane buldum fakat pek tatmin edici değildi kitaplar..

Ayrıca MVC,Entity Framework kitap önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(1) 

iğneada vs. şarköy

kozm #812120 
edvandro roncattolar selam hepinize.

şimdi biz cuma günü ufak bi kaçamak yapmak istiyoruz. 2,3 günlüğüne.. ama bu iki yer arasında kaldık.

1.ben çorludayken herkes iğneadayı öve öve bitiremiyordu.
2.geçen arkadaşın arkadaşını aradık bize "iğneada tırt olm, şarköye gidin siz" dedi

kafalar karıştır biraz yani, şimdi bilen,eden,giden varsa tavsiyeleri bekliyoruz.Hatta giden birilerinin referansına dayanarak kalacak yer tavsiyesi bile alabilirim.

Amaç: arkadaş grubunla kafa dinlemeye , e haliyle biraz eğlenmeye, manzara doğa ve denizi güzel olsun isteniyor.
(1) 

Tarih

kozm #798790 
şöyle tarihimizi okumak istiyorum. bildiğin osmanlı tarihi, hatta daha öncesi..nerden başlıyorsa.. günümüz 70 ler 80 ler 90 lara kadarki olan yere kadar hiyerarşi biçimde, kronolojik olarak önem veren , bana "offf ulan ne sıkıcı mk dedirtmeyecek , roman gibi akıp gidecek bi kitaplar tavsiyesi istiyorum.
(3) 

yazar

kozm #797741 
1 haftadır online oluyorum felan, 14 bin küsür den bi adım ileri gitmedi sıralamam. bi ara 2 bin felan dedi "oha geleyor yazarlık felan dedim tekrar 14 bine attı. yok mu bunun bi yolu.

mobil görünümden çık