(6) 

genel kültür

taha1907 #1415859 
selamlar sağlıklı günler..

ben uzun zamandır kendimi genel kültür konusunda kendimi zayıf hissediyordum ve hazır bu karantina olayı da varken kendimin bu eksiğini kapatmak istiyorum.

tam olarak böyle muhabbet ortamında her konu hakkında bi görüşüm olsun istiyorum bilmiyorum bu nasıl olur ama. youtubeda önerebileceğiniz, izledikçe genel kültür yükleyen kanallar var mı?

2. sorum ve isteğim de kişisel gelişim ile iligili. kişisel gelişim kitaplarının video versiyonu var mı acaba youtubeda veya instagram vs. ?
teşekkürler
(1) 

modemden kablolu internet

taha1907 #1412478 
merhabalar, benim evde internet var modemden ama ara ara kesiliyor. bana yarın için de hiç kesilmemesi gereken bağlantı gerekli.

acaba modemsen kablolu interneti nasıl sağlarım ?
windows 10 bu arada.

teşekkürler
(5) 

korona teşhis - baba

taha1907 #1411659 
arkadaşlar selam.
babam yıllardır tansiyon hastası ve senelerdir düzenli olarak ilaç kullanır. aynı zamanda dar alanlarda duramıyor. örneğin kapalı mr a giremedi 1 dk duramadı. yani anlayacağınız bence baya panik atak.

her neyse, geçen hafta perşembe bakan açıklama yaptıktan sonra ( ülkemizde korona teşhis edilmiştir) her gün ben koronayım, nefes alamıyorum diyor. o günden beri tansiyonu da yüksek ve tek şikayeti içim daralıyor nefes alamıyorum. baba diyorum ciğerlerinde sıkıntı var mı ağrı var mı yok? halsizlik var mı yok, ateşin var mı yok. diyorum kafanda kurup tansiyonunu da yükseltip böyle triplere girme. inandıramıyorum. bana kalırsa panik ataklıktan. sabah kalkmış bi yerde de görmüş kusma oluyormuş sabah kustu. illa hastahaneye gidip test olmak istiyor.

ben de istemiyorum o kirli ortama girsin, çünkü hadi diyelim ciddi bi şey var 1 haftada hiç mi ateş, hapşırma, öksürük, halsizlik falan olmaz ? ne diyosunuz sizce artık çok yoruldum çünkü ikna etmekten, ama gitmesini de hiç istemiyorum hastaneye
(1) 

uzatılmış okul

taha1907 #1410134 
merhabalar, ben top5 üniversitelerin birinden kötü bir ortalama, fena olmayan iş/staj deneyimleriyle beraber 2 yıl gecikmeli olarak bu haziranda mezun olacağım inşallah. aslına bakılırsa 2 yıl çok önemli gözükmüyor falat öncesinde de 2 yıl myo geçmişim olduğu için durum biraz baş ağrısı yapıyor bende.

ilk iş deneyimim de olacağı için bu 2 yıl uzatma olayını tüm ik/müdürlerden sorusunu bekliyorum açıkcası. haklı olarak.

özellikle sorum ikcılara olmakla beraber burda tecrübeli kişilerin olduğunun farkındayım. sizce bu soruya verebilecek karşı tarafta olumsuz bir algı yaratmayacak en güzel cevap ne olabilir ?

not: öğrenci kulüplerinde zaman geçirmedim, okurken alanımla ilgili yaklaşık 10 ay part time iş, yurt dışında 3 ay staj, amerikada work and travel deneyimim var.
(4) 

arkadaşın kuzeni - düğün

taha1907 #1410131 
merhabalar. benim samimi bir arkadaşım var. onun da kuzeniyle çok samimi sayılmasak da yılda 2-3 kere buluşur zaman geçiririz. ben daha öğrenciyim biraz geç kaldım, kuzeniyle de aynı yaştayız saolsun hiç hesap ödetmemeye çalışır mesela buluştuğumuzda. yani kendisinin değeri fazla bende.

her neyse kendisi evleniyor 2 hafta sonra, fakat farklı şehirde. bana da davetiye atmış, sana da şu masayı ayarladım diye de eklemiş. fakat benim gitmem gerek maddiyattan gerekse de o hafta sınavım olacağından bir hayli imkansız. fakat bir yandan da gönlünü de yapmak istiyorum. bu haziranda ben mezun olduktan sonra umarım iş bulursam maddiyatım da düzelecek. acaba nasıl bir şey yapmalıyım? bu konularda da cok utangacımdır ve insanlara hayır diyemiyorum.

örneğin 1 ay sonra onun bulunduğu şehire gidince ( aynı zamanda ailem de o şehirde) bi yarım gram altın versem elden çok mu absürd kaçar ? fikir önerilerine açığım.
(21) 

borsa-hisse-faiz-altın

taha1907 #1402588 
merhabalar. ben telefondan uğraşabildiğim kadarıyla borsa işlerini gözlemlemek için uygulamalar,web siteleri twitter sayfaları arıyorum. ama önceliğim telefon uygulaması. şu aşamada param olmadığı için sadece gözlemleyeceğim, yorumları okuyabileceğim bi platform istiyorum.

tam olarak ne arıyorum, örneğin X hissesini gördün mü ya inanılmaz artmış/düşmüş.. bu şekilde hakim olmak istiyorum..
veya aynı şekilde örneğin bankaların mevduat faiz oranı yükselişte/düşüşte..bunları takip edip artık hakim olmak istiyorum ben.

bu hisselerle ilgili neden böyle oldu gidişatı nasıl olacak tarzı yorum içeren uygulama/twitter sayfaları olursa da muazzam olur..

umarım anlamışsınızdır tam olarak ne istediğimi.. bu işlerde sıfırım ama kendimi biraz geliştirmek istiyorum..

bilgisayarı çok kullanmadığım için telefon için uygulama olursa muazzam olur bu arada..
(2) 

instagramda x kişisinin son takip ettiklerini görme

taha1907 #1399398 
bunu nasıl görebiliyoruz? güncelledikten sonra gözüküyor mu ? var mı bi çözümü
(2) 

göğüs kafesi ağrısı

taha1907 #1394744 
yaklaşık 5 gün önce göğüsümün sağ tarafında ufak bi ağrı vardı, bastırınca falan azcık ağrıyordu. düne kadar böyle devam etti. daha sonrasında ise bu sabah kalktığımda bu ağrının şiddeti biraz daha artmıştı. sebebi ne olabilir acaba ? sağ göğüsümde bastırınca ve derin nefes alınca bir ağrı oluyor tam olarak
(5) 

27 yaşında mezun olmak

taha1907 #1393509 
selamlar. haziranda bir aksilik olmazsa top5 okulların birinden işletme mezunu olacağım. 1 tane yurt dışı stajım var ingilizcem fena değil.
daha iş arama yoluna girmedim fakat sizce yaşım gereği gerek iş mülakatlarında gerekse iş hayatında ne türlü handikaplarla karşılaşabilirim ?
(4) 

taban-tavan fiyat

taha1907 #1385943 
türkiyede böyle tavan ve taban fiyatları belli olan bildiğiniz ne var ?
(1) 

çamaşır makinası

taha1907 #1384884 
arkadaşlar selam, bende bosch v468 çamaşır makinası var, ve üzerinde sadece harfler var. normal bir yıkama için hangi harfi seçmeliyim bunu nasıl anlayacağım ?
(1) 

yarim gram altin

taha1907 #1379994 
merhabalar, büyün kuyumcularda yarım gram altın var mıdır ?
(1) 

staj / alan sevmeme

taha1907 #1377149 
merhabalar. ben çok ucu açık bir bölümde okuyorum, şuanda da staj yapıyorum. çalıştığım departman son yıllarda popüler olan, okuduğum bölümle ilgili bir departman. fakat departmanı hiç sevmedim. sizce bu da bir stajdan kazanılan bir deneyim midir ?
stajdan önce güzel alan, çalışmak isterdim diyordum fakat staj yaparken sevmediğimi fark ettim.
yani demek istediğim stajdayken kazanımlar hep pozitif mi olmalı yoksa bu düşünce de mantıklı mı ? :)

ve mezun olduktan sonra şu an çalıştığım departman değil de diğer departmanlara iş görüşmesine gittiğimde elim güçlü olmayacak. nasıl bir yol çizebilirim ?

çünkü çalışmak istediğim departmanla ilgili hiç staj tecrübem olmayacak.
(2) 

digital marketing

taha1907 #1376530 
bu alanda bir alan seçmem gerekiyor staj için. sizce google analytics tarafı yoksa sosyal medya tarafı mı?
(4) 

iphone hoparlör ses sorunu

taha1907 #1375733 
merhabalar, benim telefonunun bütün hoparlörleri toz nedeniyle inanılmaz kapanmış durumda. telefonla konuşurken karşı taraftan çok çok az ses geliyor, bazen sarj olmuyor.
acaba telefona zarar vermeden hoparlörlerdeki tozları nasıl temizleyebilirim ?
(3) 

gmail hesabı-italyanca

taha1907 #1375195 
merhabalar, geçen yaz italyada staj yaparken ordaki firmadan bana g mail hesabı açıldı ve sonu da .it olduğu için o zamandan beri gmailim, google ım hep italyanca. acaba ben bunu nasıl düzeltebilirim ? baya uğraştım ama beceremedim :(
(2) 

avrupa - yaz

taha1907 #1278523 
yazın avrupanın hangi şehrinde yaşamak isterdiniz ?
öncelikler ; pahalı olmaması ve eğlenceli bir yer olması
(1) 

start up

taha1907 #1264233 
merhabalar. benim yaklaşık sayfalık bi iş planı hazırlamam gerekiyor sanki gerçekten bi start up kurcakmışım gibi.
bu iş planında bulunması gereken bir kaç madde var mesela başabaş analizi, rekabet analizi, pazar analizi, 2-3 yıllık mali plan hazırlamak gibi.
bu durumdan dolayı sizce nasıl bir şey kurmalıyım ki internette kaynak bulma sıkıntısı, yazarken kitlenme sıkıntısı vb. yaşamayayım. çünkü istatistiki bilgiler benim lehime olacak. bu bağlamda elimin güçlü olması lazım.

ayrıca start up kurmuş olup elinde hazır iş planı varsa çok minnettar olurum örnek olma açısından.
(5) 

gönül işleri

taha1907 #1262166 
merhabalar yeniden :))

şimdi bölümde yaklaşık 3-4 aydır yanık olduğum bi güzel hanımefendi var. fakat bu hanımefendi baya gizli. gizli derken en önemli stalk yeri olan fbook ve twitter kullanmıyor, instagramda da profili gizli ve sadece 1 fotograf paylaşmış.
şimdi bu hanımefendiden açık konuşmak gerekirse baya hoşlandım fakat kesişme falan öyle gidip konuşcak kadar olmadı.
bugün de derste baya yakınına oturdum öyle yalandan 1-2 soru sordum dersle ilgili. sonra tam emin olmamakla beraber (kulak misafirliği) yapıyordum bi ihtimal sevgilisi olabilir :( ama kesin konuşamıyorum çünkü tam duyamadım.
bi arkadaş var baya saçma bi yerden arkadaşlar ve sadece instadan followlaşıyolar o kadar. bi ihtimal o öğrencek sevgilisi olup olmadıgını.
şimdi kendimce nasıl bi strateji izlesem; 1) gidip açık açık konuşsam mı ? bunu açıkcası çok istemiyorum çünkü 1-2 yıl daha bölümde yüz yüze olucaz ve sevgilisi varsa, red yersem kendime yediremem :D
2) böyle hep yanına falan oturup, bi yerden muhabbetler açıp bi şekilde tanışıp o şekilde mi yürüsem ?

onun tarafından çok bilindiğimi sanmıyorum, öyle sadece 1-2 kere kesişme oldu o kadar.
(5) 

aile sıkıntısı

taha1907 #1260340 
merhabalar. ben yaklaşık 5 yıldır ailemden uzakta okuyorum.
fakat şöyle bi sorun var ki ben aileme gerçekten hak ettiği değerleri gösteremediğime inanıyorum ve bu beni oldukça üzüyor. mesela okuldaki diğer arkadaşlarımın aileleri karşılaştırdığım benimkilerin cidden muazzam şekilde fedakar,anlayışlı olduklarını anladım.
örneğin ne zaman okuduğum şehre gelsem onları özlüyorum fakat eve gidince böyle sanki bazı şeyleri eksik yapıyormuşum gibi geliyor.
kesinlikle tartışma vs falan yaşamıyoruz fakat ben sanki bi yerlerde bi yanlış yapıyormuşum gibi geliyor.
mesela bugün ayrıldım onlardan yine tribe girdim onlara hak ettiği değeri veremedim diye :( ailem bu zamana kadar maddi manevi ne istesem bi kere bile hayır demediler, ben de bunun farkındayım öyle şımarık bi çocuk değilim fakat ben sanki o karşılığı gösteremiyormuşum gibime geliyor.

bu olaya psikolojide nedir bilmiyorum ama çözümü ne sizce ?
(8) 

otomatik vites araba

taha1907 #1258791 
merhabalar. yarın ilk defa otomatik vites arabayla 3-4 saat sürüş yapmam gerekecek. normal düz vitesi oyuncak gibi sürüyorum sıkıntı yok da acaba otomatik viteste nelere dikkat etmeliyim ??
teşekkürler.
(3) 

kariyer.net / staj

taha1907 #1258717 
merhabalar. bu yaz kesinlikle iyi bir yerde staj yapmam lazım. o yüzden kariyer.net deki ilanları inceliyorum ve bazılarına başvuruyorum. acaba merak ediyorum başvururken oraya ön yazı eklemek gerekli mi her ayrı ilan için ?
bir de başka nerelerden bulabilirim staj olanağı ?

ayrıca daha önce yurt dışında staj yapan var mı ?
(1) 

burun akıntısından kurtulmak

taha1907 #1255110 
arkadaşlar merhaba bu burun akıntısından nasıl kurtulabilirim ?
2 gündür burnum çeşme gibi :(
(5) 

Hastalık sorusu

taha1907 #1254657 
Merhabalar. 2-3 gündür göğüsümde bi ağrı vardı arada öksürtüyordu, dünden itibaren de boğaz ağrısı ve burun akıntısı olmaya başladı. Doktora gitme ihtimalim pek yok. Ne yapabilirim bunları geçirmek için:( cuma yurt dışına çıkacağım için önemli biraz
(2) 

inşaat sektöründe fiyat belirleme

taha1907 #1254443 
bu ev fiyatlarını belirleyen, limit koyan herhangi bir denetleyici veya bi kurum var mı bunların takibini yapan ?
yoksa atıyorum x kişi aynı yerdeki ev için 100 bin y kişisi 900 bin tl fiyat koyabilir mi ?
yani demek istediğim price taker mı price maker mi ?
(2) 

türkiye'deki sektörler

taha1907 #1254309 
merhabalar. bi dersim için yaklaşık 2-3 sayfalık bir yazı yazmam gerekli. yazının içeriğinde sektör içindeki fiyatları nasıl değişkenlik olduğundan bahsedeceğim bu anlamda çok yazılası bi sektör olması benim için önemli. benim ilk aklıma gelenler turizm, uçak- otobüs firmaları, ev,araba,telefon sektörleri.
başka ne olabilir sizce ?
(1) 

Yazara ulasim

taha1907 #1253926 
suppressed isimli yazara ulasabilir misiniz? Ankarada ki is ilani icin ulasmak istiyordum, tesekkurler
(5) 

geç mezuniyet

taha1907 #1253259 
arkadaşlar merhaba. şuan türkiyenin en iyi 3-4 işletme fakültesinden birinde okuyorum fakat bir kaç sıkıntı var. bu okula dgs sınavıyla geçtiğim için 2 yıl öyle kaybım oldu ve burda da 1-1.5 sene uzatacağım gibi ve 26-27 yaşında mezun olacağım. fakat bu bana çok geç kalmışlık hissi yaratıyor. geçenlerde bankanın müfettişlik yardımcılığı sınavına başvuru formuna baktım ve 27 yaşını doldurmamış adaylar başvurabilir yazıyordu ve elim ayağım dolandı. bu yaştaki bi işletme mezun geç kalmış olarak nerelerden başlayabilir sizce ? big4 ? çok geç değil mi bu yaş için.önerilerinizi bekliyorum.
(6) 

ağızda yara sorusu

taha1907 #1247371 
3-4 gün önce grip olmuştum. ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı vs.
sonra 2 gün önce dudaklarımda yaralar çıkmaya başladı ve dünden itibarende ağzımın 3-4 farklı yerinde ve dilimin ucunda yaralar çıkmaya başladı ?
şuan grip değilim ondan kurtuldum fakat bu ağız içi yaralardan nasıl kurtulabilirim ?
doktora gidecek zamanım yok :(
(3) 

kiev

taha1907 #1243232 
daha önce kiev e giden birisi varsa yeşillendirebilir mi ?
(6) 

İnsanlar neden egoist ?

taha1907 #1241220 
Sizce insanlar neden bu kadar egoist? Ya da sadece benim etrafımdakiler mi böyle ?
Benim zaten yapım gereği karşımdaki bana 1 verdiyse ben ona 2 hatta 3 veren biriyim.
En basitinden; şuan öğrenciyim ben fakat buna rağmen eğer gerçekten değer verdiğim biriyle zaman geçiriyorsam birşeyler ısmarlamaktan hiç gocunmam, ve içimden geldiği için yaparım bunu. Fakat çevremde ki hemen hemen herkes buna karşın 1-2 liranın bile lafını yapan insanlar. Evet seviyorum çevremdeki insanları zaten sevmesem hemen siktir ederim hiç uzatmam ama böyle durumlarla karşılınca gerçekten çok üzülüyorum.
Ben öyle ağzına geleni söyleyen biri de değilim hep içime atıyorum ve buda beni gerçekten çok üzüyor.
Bu egoistlikle bazı insanlarda maddi olarak da değil çok daha başka konularda da karşılaşıyorum :( napsam sizce? En çok üzende bu insanlara gerçekten değer veriyor olmam
(7) 

overbooking sorusu

taha1907 #1229002 
arkadaslar merhabalar yarın los angeles dan istanbula thy ile uçuşum var. fakat check in yapmak için sisteme girdiğimde çok az koltuk kalmıştı. sizce overbooking olur mu ? çünkü bi keresinde overbooking olayı basıma gelmişti ve hiç de az olmayan para almıştım ki mesafe çok daha kısaydı.
sizce yarın gidip bagajımı verirken eğer overbooking varsa karşılığını verdiğiniz taktirde ben gönüllü olabilirim demek çok mu çingene işi olur :D
çünkü gerçekten acelem yok ve ertesi gün istanbula gitmem hiç birşeyi değiştirmeyecek.
(2) 

ceket sorusu

taha1907 #1225570 
merhabalar. şuan amerikadayım da calvin klein den bi ceket beğendim. fakat baya ince durmasına rağmen etiketinde -10 dereceye kadar sıcak tutar tarzı bişeyler yazıyor ve 80 dolar. sence almaya değer mi gerçekten -10 dereceye kadar sıkıntısı olmaz mı çünkü ankarada yaşıyorum böyle birşey lazım bana.
(6) 

Sizce hangisi?

taha1907 #1219773 
Günlük giyimde kullanacağım, giyim tarzım casual. Sizce hangisi daha kullanışlı olur ?
(3) 

Banka sorusu

taha1907 #1211692 
Arkadaslar merhaba. Suan yurt disindayim yaklasik 2 ay olcak cikmadan bankadan kredi kartindan 1000 tl nakit cekmistim. Sonra gecen 2 hafta once falan 300 attirdim arkadasima. Ama devamlı mail atıyolar size ulaşamıyoruz tarzı. Şimdide yasal takip başladı çünkü size ulaşamıyoruz demişler. Bu yasal takip ne oluyo nasıl iletişime geçebilirim bankayla ? Arkadaşım bi 400 tl daha ödicek pazartesi günü de bu yasal takip beni korkuttu biraz. Napmam lazım nasıl iletişime geçebilirim? Arkadaşım anlatmış durumu bilgi veremeyiz demişler 2-3 hafta önce. Fakat ben de burdan iletişime geçemiyorum
(1) 

duty free sigara

taha1907 #1198997 
bu duty free lerde satılan marlboro gold ların filtresi sarı mı ?

bir de camel white,winston ligt a benzer sigara ne var duty free de ?
(1) 

banka sorusu

taha1907 #1196650 
merhabalar. 1.000 tl limiti olan kredi kartı vardı bende.2-3 hafta önce nakit avans çektim fakat direk çektim taksit yapamadım ben de direk çekeyim dedim. şimdi de baktım 450 asgari ödemesi gelmiş. neden böyle olmuş ?
bir de önemli bi soru mesela ben karta 200 tl atsam bugün, o 200 tl yi harcayabilir miyim yoksa illa 1.000 tl yi kapatmam mı gerek ?

bir de diğer önemli soru, 2 hafta sonra amerikaya gideceğim. ordayken kredi kartlarımın borcunu nasıl ödeyebilirim ?

teşekkürler.
(8) 

uçakta ki en iyi koltuk

taha1907 #1191592 
Merhabalar. Airbus a330-300 ile yaklaşık 10 saat seyahat edeceğim. Boyum1,87.
Sizce acil çıkış harici en iyi koltuk neresi ? Benim aklımda koridor seçmek var ama önden mi arkadan mı olsun karar veremiyorum ?
Bir de uçaklarda sigara içilcek yer olmuyor dimi? Teşekkürler.
(1) 

yemeksepeti 20/10 kod

taha1907 #1191372 
olan var mı ?
(6) 

İstanbul-new york uçak

taha1907 #1191314 
Merhabalar. 1 ay sonra new york a gideceğim ekşm in ilk haftası da döneceğim.
Daha önce gidenler için , thy ile aktarmasız gidiş dönüş 2.000 tl nasıl sizce ?
Birde aktarmasız 12 saat yolculuğun ne gibi avantaj/ dezavantajları oluyor aktarmalıya göre ?
Bir de ben aktarmalı olarak giderim 1500 tl falan veririm diyordum bu fiyat iyi mi sizce ?
Altarmalılar da 1800 civarı
(3) 

giyilebilir teknoloji

taha1907 #1191093 
bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum da bu aralar. yabancı kaynaklarda sürekli ''improving productivity'' den bahsediyor.(verimliliğin artması) acaba nasıl oluyor bu?
(5) 

Teknoloji hakkinda bilgilendirici sunum

taha1907 #1189156 
Merhabalar. Teknolojinin herhangi bir alaniyla ilgili bilgilendirici sunum yapacagim.
Siz ne secsem konu olarak ?
Benim aklimda ucaklarda ki kara kutu veya 3 boyutlu printer var ama bir de size danisayim dedim ?
(7) 

1.500 tl

taha1907 #1188879 
merhabalar. ben öğrenciyim ve dolayısıyla resmi olarak herhangi bir gelir kaynağım yok. hal bu haldeyken bana hangi banka 1.500 tl lik kredi verir ?
(3) 

ABD sorusu

taha1907 #1187131 
merhabalar. yaklaşık 1 ay son abd ye gidiyorum. ingilizce seviyem okumada ve dinlemede sıkıntı yok fakat gerçekten ingilizce konuşma özürlüyüm. bu 1 aylık süreçte ingilizce adına kendime neler katabilirim ? birde yaklaşık 3.5 ay kalacağım speaking'im gelişir mi acaba ?
diğer bi sorum da şu ;böyle amerikada ki gündelik yaşamda geçen veya yaşamı hakkında bilgi veren dizi / film tavsiyesi verebilecek olan var mı ?
son sorum: new jersey / atlantic city'ye daha önce giden oldu mu ?
teşekkürler.
(1) 

Marketing hakkında

taha1907 #1185354 
Merhaba arkadaşlar. 4-5 dakika marketiingün herhangi bi konusu hakkında sunum yapacağım.
İşte değişik markrting stratejileri olabilir, markaların yaptığı ilginç şeyler olabilir.
Sizden de fikir gelirse cok memnun olurum
(2) 

iphone ekran koruyucu taktırma ve kap

taha1907 #1183050 
bunları kadıköyde en ucuza nerde yaptırabilirim ?
ve ikisi bana ne kadara patlar
(6) 

iphone 5s almak ne kadar mantıklı ?

taha1907 #1182823 
merhabalar. geçen hafta iphone 5 ime 4,5 yıl aradan son veda etmek zorunda kaldım.
1 haftadır telefonsuzum, kafa mis ama ihtiyacım var gerçekten.
haziranın ortasında amerikaya gideceğim, hiç bilmediğim yer, whatsapp, harita falan lazım gerçekten.
bu yüzden 5s almayı düşünüyorum mantıklı mı ? bir yandan da amerikaya gidince aynı paraya 6s falan alırım diye düşünüyorum ama 2-3 ay cidden lazım telefon :(
bir yandan da düşünyorum 5s i gelince satarım falan filan. napsam sizce
(1) 

iphone sorunu

taha1907 #1182569 
merhabalar. bi kaç gün önce telefonumda sorun vardı, ekrana elma geliyor bi müddet duruyodu sonra bunu tekrarlıyordu hep, ben de home ve power tuşlarına birlikte basarak güncelledim falan filan birşeyler yapmaya çalıştım olmadı yine, sorun anakarttaymış. herneyse, şimdi yeni telefon alıcam benim için en önemli şey rehberdi, icloud a gireyim dedim kişiler kısmında kimse yok :(
rehber nasıl gitmiş olabilir yahu ve nasıl tekrar sağlarım onu :(
(2) 

art reaction ile ilgili sunum

taha1907 #1179773 
arkadaşlar dün de sormuştum ama dün ki hatalıymış kusura bakmayın.

konu art reaction yani bir sanat olayına ( bu (film, kitap,konser, komedi showu, belgesel veya bunlarla ilgili herhangi birşey olabilir.) karşı pozitif veya negatif yanlarını anlatacağım.
fakat aklıma birşey gelmedi 3-4 dk anlatabileceğim :((

neler olabilir sizce
(6) 

sanat ile ilgili sunum

taha1907 #1179523 
sunum 4-5 dakika olacak ve ingilizce olacak.
ilgi çekici ve anlatımı zorlamayacak konu ne olabilir sizce ?

mobil görünümden çık