(2) 

KYK Borcu hakkında.

lenin benim amcam olur #1378717 
Merhaba. Ben yüksek lisansa başlasam şimdi, kyk borcum donduruluyor mu okul bitene kadar? bu sene okul bittiği için ödeme başladı da.
(4) 

Pasaportta sakal sorunu

lenin benim amcam olur #1376504 
Selamlar. Salı günü Belgrad'dan ülkeye dönrceğim tatilden. Pasaport fotomda sakallıyım ama burada sakallarımı kesmeyi düşünüyorum otelde. Ülkeye girerken sorun yaşar mıyım?
(4) 

lounge olayı?

lenin benim amcam olur #1375553 
selamlar. ilk defa yurtdışına gideceğim. atlasglobal'de business class kampanyası vardı. ondan almıştık. lounge olayı nasıl oluyor? her şey ücretsiz mi?

bir de kampanyalı business class bilet alınca onda da lounge'a giriş hakkı oluyor mu acaba?

sevgiler.
(7) 

Kötü hissetmem normal mi?

lenin benim amcam olur #1370390 
Bugün vapurdan inerken onumde yasli bir kadin iniyordu hizli yuruyemedim o yuzden. Arkadan birinin ayakkabisi ayakkabima carpip durdu. Yururken surekli ucuyla carpti. Ben de en son dayanamayip tekme attim topugumla bilegine.

Yurumeye devam ettim aynen bir sey demesini bekleyerek. Sonra yaninda kiz varmis galiba. Sinirim bozuldu falan dedi cocuk. Dondum baktim 23 24 yaslarinda benle ayni yaslarda bi cocuk. Kiza sinirli sinirli bir seyler diyordu. Gidip konussam mi bi an sinirlendim siz surekli ayakkabima vurunca falan diye ama sonra vazgectkm. Simdi de vicdan yaptim. Yapmali mi sizce?
(3) 

Bayramin 2. Gunu yola cikmak?

lenin benim amcam olur #1360382 
Memleketim Istanbul. Gidecek bir memleketim yok yan
i. Yarin izmir'e giden iyi de soforlugu olan bir dostum var. Sen de gel istersen dedi ama bayram zamani yol deyince aklima hep yol kazalari geliyor. Bayramin ikibci gunu de yollar o kadar tehlikeli midir?
(6) 

Bu size de oluyor mu?

lenin benim amcam olur #1359041 
Bugun okuldan ciktim metrodayim. Gozume gunes gozlugunu takip cikisa dogru yururken 7-8 yaslarinda erkek cocugun teki kosarak bacagima carpti. Ben de geri cekilmeye calistim tam carparken ama cekilemedim. Neyse kosarak devam etti cocuk arkadan babasi seslenince hadi kos diye.
Boyle buna benzer durumlarda o an ya etraftakiler yanlislikla taciz olarak algilarsa diye geriliyor musunuz? Ulkenin durumu belli. Her gun bir taciz-tecavuz vakalari duyuyoruz. Insanlarin canin tak etti artik. Sorayim dedim bi bende mi oluyor, OKB'm var diye abartiyor muyum diye.

Not: erkegim.
(2) 

Son kullanma tarihi 1 ay geçmiş vazelin?

lenin benim amcam olur #1355049 
Dövme yaptırdım da geçen. Evdeki vazelini sürdüm demin. Ama skksi nisan 2019 diyor. Bir sorun olur mu acaba?
(10) 

uçak yolculuğu korkusu nasıl yenilir?

lenin benim amcam olur #1351683 
ağustosta kız arkadaşımla belgrad'a gideceğiz. çocukluğumda sürekli uçaklı korku filmleriyle haşır neşir olduğum için -final destination ile başladı bu mevzu- yılda birkaç kere kesin uçak kazalı rüya görüyorum. bugüne kadar altı kere uçakla yolculuk ettim. yine geriliyordum ama en son seferdeki inanılmaz türbülans yüzünden uzun süredir binmiyorum uçağa. bilet aldık, ağustostaki yolculuğa şimdiden gerilmeye başladım. bu korku nasıl yenilir, tecrübelerinizi dinlemek isterim.
(4) 

İshal için antibiyotik?

lenin benim amcam olur #1351043 
Antibiyotiklerle hiç aram yok. Her kullandigimda basima bir sey geliyo kesin. Ishal, kusma ile gittigim acilde mikrobik bir enfeksiyon falan gibi seyler dediler kan testinden sonra. Flagyl ve ishal ilaci falan verdiler. Bu durum antibiyotiksiz gecmez mi? İlla kullanmak zorunda miyim?
(6) 

yataklı trenle yolculuk?

lenin benim amcam olur #1350120 
yarın eskişehir'den izmir'e gideceğim yataklı trenle. tek başıma ama odalar iki kişilik. ben yatağımı seçip alınca tekrar baktığımda diğer yatak da dolu göründü. başkası da mı almış oluyor yoksa ben alınca o oda tek bana mı oluyor?

www.eksiduyuru.com

şurada biri daha sormuş ve bir kişi alınca odanın kapandığını, tek başınıza olduğunuzu söylemişler de. son durumdan emin olamadım.
(1) 

lustral ile magnezyum hapı?

lenin benim amcam olur #1349199 
selamlar. okb tedavisi için 50mg lustral kullanıyorum doktor verdi. ama sormayı unuttum magnezyum hapımla birlikte kullanabilir miyim diye. nette de bir şey bulamadım. bir etkileşimi olur mu acaba?
(1) 

Bulgaristan transit vize?

lenin benim amcam olur #1349013 
Trenle sofya'ya gidip oradan belgrad'a gececem. Transit vize alsam yetiyor mu? Bi de toplam ücreti ne kadar? Bulamadim.
(4) 

sizce geçersiz oylardan seçim el değiştirir mi?

lenin benim amcam olur #1348566 
istanbul'dan bahsediyorum. 319 bin geçersiz oydan binali'nin artı 25 bin oy alması mümkün mü sizce?
(3) 

Sol şakakta ağrı?

lenin benim amcam olur #1348096 
Demin sol şakağıma zonklar tarzda bi ağrı girdi. Uyuştu orası biraz. Neden olabilir?

Not: okb ve dikkat daginikligi yuzunden lustral tedavisine basladim da 4. Gunu. O bas agrisi yapabilir diyorlar ama tek tarafli olmazmis.
(4) 

Anti depresanlar ayni antibiyotik gibi ayni saatte mi alinmali?

lenin benim amcam olur #1347473 
Sb.

Doktor sabah al demisti. Bazen 9da bazen 3te dersim oldugu icin uyanma saatim degisiyor. Dun 10da almistim bugun 4te alsam sikinti olur mu?
(1) 

test tarihi öteletme?

lenin benim amcam olur #1346162 
selamlar. muayene sonrası eko için 15 nisana randevu vermişlerdi cerrahpaşa'da sekreterlikten. ama o gün sınavım varmış bu hafta belli oldu. gidip ileri bir tarihe alabilir miyiz desem sekretere, yaparlar mı? hastane bana çok uzak da. boşu boşuna gitmeyeyim.
(2) 

sizce beyoğlu'nda alper taş kazanabilir mi?

lenin benim amcam olur #1345470 
beyoğlu'nun hali ortada.

2014 seçim sonuçları: www.haberturk.com

akp: 47

chp: 35

hdp: 7

mhp: 4

akp iki-üç puan oy kaybetse, mhp'nin dörtte üçü iyi parti üzerinden ve hdp'nin hepsi chp'ye verse chp 45 oluyor. kafa kafaya gibi. aylin kotil hiç çalışmadan o oyu almıştı. alper taş kulaksız, sütlüce, kasımpaşa falan geziyor hep akp muhitlerinde. ama işte böyle hesaplar hep bi bakıyorsun seçim günü tam tersi çıkıyor, akp oyunu artırıyor orada falan saçma sapan.

sizce var mı alper taş için bir ihtimal?
(11) 

25 yaş bunalımı?

lenin benim amcam olur #1345026 
var mı böyle bi' şey? yirmilerin ortasına geldik diye tribe giriliyor mu? ben girdim valla. sex education izlerken ne güzel lan herkes 16-17 yaşında ne güzel boş boş eğleniyolar diye özendim.

edit: çok bir maddi sıkıntım yok, herkes kadar ortalama. sevdiğim ve ortaya koyduğum şeylerin belli bir kitleye hitap ettiği, heyecan uyandırdığı bir iş yapıyorum. ama bu duygu var bir süredir.
(7) 

Bir antibiyotik nasil bunca soruna yol acabiliyo?

lenin benim amcam olur #1344158 
Konu şu: www.jwatch.org

Fda, cipro ve muadili ilaclarin aortta yirtilmaya yol acabilecegini yayinlamis gecen ay. Cipro'yla ilgili sakin kullanmayin falan diyen meshur entryyi de gormussunuzdur eksi'deki. Zaten lazim oldukca kullanmayin demisti. Ama hem amerika'da hem turkiye'de peynir ekmek gibi gidiyor bu ilac. Grip olana sinuzit olana veriyorlar.
1. Doktorlar bu zararlarindan bihaber mi yoksa ilac sirketlerinden aldiklari parayi onemseyip mi yazip duruyorlar? Kiz arkadasim bi ameliyat sonrasi cipro'ya alerjisi oldugunu belirten bilekligi olmasina ragmen zorla cipro yazmaya calismislardi.
2. Alti ustu antibiyotik olan bi kutu hap nasil vucutta bu kadar tahribata yol acabiliyor? Madem bu kadar tehlikeli nicin bundan sadece saglik cevreleri haberdar, kamu bihaber bundan?
(7) 

göbekli arkadaşlara bir soru?

lenin benim amcam olur #1344064 
yatarken elinizi karnınıza koyduğunuzda kalbinizin atışını göbeğinizde hissedebiliyo musunuz?
(4) 

yirmi yaş dişi?

lenin benim amcam olur #1335769 
1. üstteki yirmi yaş dişleri yamuk vaziyette çıkmış. böyle soldaki soldaki saat yedi yönüne, sağdaki de beş yönüne bakıyor. 1-2 yıl oldu çıkalı galiba fark etmedim. ağrı falan yok. ama dişleri çürütür, yamultur falan diyorlar. çektirmeli mi sizce, çektirenler ne diyor?

2. eğer cevabınız olumluysa, öneri doktor rica edeceğim istanbul'da.
(2) 

zenit 12xp için film?

lenin benim amcam olur #1334973 
bu analog makineye her film uyar mı? film fiyatları ne civardadır.
(1) 

Emg ile ilgili bir soru.

lenin benim amcam olur #1334929 
Selamlar. Bugun emg yaptirdim. dedikleri gibi hic acimadi. Igne emgyi sag sol bacak ve sag kola yaptilar. Bir sey cikmayinca sol kola gerek yok artik dedi yapmadi. Sizce sol koldaki kaslari da kontrol etmesi gerekir miydi?

ps: tanı, als şüphesi.
(2) 

apandisit ameliyatı sonrası ev taşımaca?

lenin benim amcam olur #1334251 
merhaba. üç buçuk ay önce apandisit ameliyatı oldum, haftaya bi arkadaşın evini taşıyacaz. kitap kolileri indir kaldır falan. bir sorun olur mu?
(3) 

Ess ne demek?

lenin benim amcam olur #1332999 
Bir haber metni yazma odevim var.

Sablon soyle. CAM SPIKER: BLA BLA BLA.

ESS: BLA BLA BLA.

ESS: BLA BLA...

haber metni boyle devam ediyor. Buradaki Ess nedir?
(1) 

Butunlemede can egrisi?

lenin benim amcam olur #1332310 
Selamlar. Butunlemede can egrisi butunlemeye gore mi hesaplanir acaba? Yani finalde kalsam ve bute girsem bute girenlere gore mi harf notu verilecek.
(2) 

key frame nasil sorulabilir?

lenin benim amcam olur #1331058 
yarın after effects ozelinde sinavim var da. Hoca key frame calis dedi. Key frame mantigini biliyorum az cok. Sizce ne sorabilir hoca key frameden?
(1) 

antidepresan, emg işlemini yanıltır mı?

lenin benim amcam olur #1329646 
yarın seğirmelerim için emg çekilecek nörolojide als-ms falan olabilir mi diye. zestat alıyorum uyumak için. bu emg işlemini yanıltır mı?
(3) 

sizce bu yanlış mı?

lenin benim amcam olur #1328793 
Uc dort sene once kucuk bir dergide yazmistim. Oradaki bir yazimin su an uydugu buyuk bir dergi var. Onceki yazinin oldugu dergi 2 sene once kapandi.
Ben o yaziyi buyuk dergiye yolladim. Begendiler basacaklar. Film yazisi.
Sizce bunda bi problem var mi? Bi kere yayinlanmasi daha dogru falan gibi.
(1) 

amazon gümrüğe takılan ürün.

lenin benim amcam olur #1327537 
bir ürün almıştım. gümrüğe takıldı. geri yollayacaklarmış. vitamin almıştım reçetesiz olmaz dediler geri yollayacaklarmış.

ben de iade talebi açtım. dedim böyle böyle. onlar da tamam ürün dönünce iade edilecek paranız dediler.

gümrükten ne zamana geri yollanıyor? ürün ameriga'ya ne zaman varır? arıyorum verdikleri uluslararası posta hattını ama hep meşgul.
(1) 

beyoğlu'nda uygun veteriner önerisi ve bazı sorular.

lenin benim amcam olur #1322617 
merhabalar. ilk kedimi sahipleniyorum. uzun zaman kedi baksam da bu işlerle ilk defa ilgileneceğim.

iç-dış parazit dışında hangi aşıları yaptırmak gerekir. 1.5 aylık yavru kendisi.

bir de beyoğlu-beşiktaş-karaköy tarafında uygun veteriner varsa önerileri alırım.

sevgiler.
(1) 

Bu haptaki magnezyumun türü nedir?

lenin benim amcam olur #1320370 
www.solgar.com.tr

Su linkteki takviye gidadaki magnezyum klorur mu, threonate mi? Yazmiyor da.
(2) 

Mechanica isimli yazar

lenin benim amcam olur #1319447 
Soyler misiniz bana ulasabilir mi diye. Msj atamiyorum da caylagim.
(1) 

güneş yerinde giriş kısmı??

lenin benim amcam olur #1313834 
büyük ev ablukada'nın güneş yerinde şarkısının giriş kısmını kim söylüyor?

www.youtube.com
(1) 

amazon.com.tr'den satış yapmak?

lenin benim amcam olur #1309508 
bir şirketimiz mi olması gerekli illa ki? gittigidiyor gibi satamıyor muyuz?

ritmi bu şarkının 4:46. saniyesinde başlayan kısım gibi olan şarkılar

lenin benim amcam olur #1304998 
www.youtube.com

soru başlıkta. teşekkürler.
(5) 

evdeki pc'den şirket mailine girme.

lenin benim amcam olur #1304628 
şirket mailine laptoptan nasıl girebilirim? şirkette masaüstü bilgisayarımda otulook kurulu. mail orada. omer@sirketadi.com.tr diye yani. buradaki maillere evdeki bilgisayardan nasıl ulaşabilirim?
(2) 

balikci filozof nickli yazar

lenin benim amcam olur #1303900 
kendisine söyleyebilir misiniz bana ulaşabilir mi bir konu için
(2) 

yenikapı metro'dan yenikapı deniz otobüslerine ulaşım

lenin benim amcam olur #1301794 
Nasıl sağlayabilirim ulaşımı?
(11) 

Şunlar olursa dolar kaç olur sizce?

lenin benim amcam olur #1301470 
*Pastorun salınması.

*Katar'ın 15 milyar ateşlemesi.

*Faiz artırımı.
(3) 

doğu avrupa aksanıyla ingilizce konuşmak?

lenin benim amcam olur #1300687 
amerikalı ya da ingiliz biriyle konuşurken doğu avrupalı sanıyorlar aksanım yüzünden. böyle biraz rus aksanına kayan şekilde konuşuyormuşum. bunu nasıl çözebilirim?
yani aksan yapmadan konuşmaya çalışıyorum ama sırp mısın, rumen misin falan diyorlar hep. sıkıldım.
(15) 

köye yerleşeyim mi?

lenin benim amcam olur #1300581 
istanbul doğumluyum. 25 yaşındayım. bir türlü yapamadım şehirde. ekonomik olarak idare etsem de kent hayatına alışamıyorum. arkadaşlar köye gittiğinde onlarla gidince orada geçirdiğim zaman resmen mutlu ediyor. dönmek istemiyorum.

editörüm. çeviri de yapıyorum. kenarda bir beş-altı bin liram var. edirne'de bir köyde kira ve faturaların toplam 300 lira tuttuğu iki katlı bir ev baktım geçen gidip. oraya yerleşip yine çeviri ve editörlükle çok rahat yaşarım. ayda bir iki kez gelip kadıköy'de takılırım yine diyorum atla deve değil.

ne diyorsunuz?
(5) 

hiç john cheever okudunuz mu?

lenin benim amcam olur #1298922 
okuyun, inanılmaz bi yazar. bullet park çok iyi.
(10) 

gece uykudan kalp çarpıntısıyla uyanmak

lenin benim amcam olur #1297616 
üç-dört gecedir gece kalp çarpıntısıyla uyanıyorum. yarım saat kadar uyuyamıyorum geri. gergin oluyorum falan. sebebi ne olabilir? 4 gün sonraya kardiyolojiden randevu aldım ama merak ediyorum acillik bir durum var mı diye.
(2) 

defin işlemleri

lenin benim amcam olur #1294894 
merhabalar.

defin işlemlerini belediye yapıyor sanırım. ama hangi mezara gömüleceği, mezar fiyatları falan nasıl oluyor? bir yakınımın az bir zamanı kaldı. ben üstleneceğim defin işlemlerini. bir mezarı ve bir mezar taşı olsun kâfi. ücretleri ne kadar oluyor?
(2) 

meclisteki milliyetçi cephe ve akp'nin çoğunluk olamaması?

lenin benim amcam olur #1290655 
meclisteki yüzde 21'lik milliyetçi blok, suriyeli mülteciler için bir harekette bulunur mu sizce? bir de meclisteki çoğunluğun akp'de olmaması dezavantaj olur mu rte için? ne diyorsunuz
(8) 

sandık kurulu başkanlarının hepsi ak partili mi?

lenin benim amcam olur #1289818 
soru başlıkta.
(5) 

spor sonrası beter olmak.

lenin benim amcam olur #1288141 
selamlar. uzun süredir spor yapmıyordum. salı günü başladım spora. hoca hemen bir aletin önüne oturttu. onu yaptırdı. sonra 6-7 spor aletini daha denetti, birkaç ağırlık falan vs. en son 15 dakika koştum bantta. bugünlük yeter dedi. spor öncesi ısındırmaması tuhafıma gitmişti zaten.

salıdan beri kollarım inanılmaz ağrıyor. dirseğin içi ve omzum. eklem yerleri yani. hareket ederken kemik seslerim geliyor. kollarımı dümdüz yapamıyorum mesela, nazi selamı vermek istesem veremiyorum.
bunlar normal mi sizce?
(4) 

feribot ile ukrayna'ya gitmek.

lenin benim amcam olur #1282363 
selamlar,

istanbul'dan ukrayna'ya feribot'la yolculuk eden var mı acaba?

varsa biraz bilgi alabilir miyim. yol nasıl, çok dalgalı oluyor mu, yataklı odalar nasıl vs?

teşekkürler.
(2) 

pasaport için belgeler (öğrenci)

lenin benim amcam olur #1282362 
selamlar.

öğrenci olarak pasaport çıkarmak için hangi belgeler gerekiyor acaba?

mobil görünümden çık