(5) 

Yurtdışında boyun ağrısı

yol #1590955 
Selamlar herkese!

Yurtdışında ve biraz zor durumdayım o yüzden bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim. Yaklaşık iki haftadır boynumun sağ altında (ensenin biraz altında) sıkışma yanma benzeri bir hisle ağrı vardı. Ağrı, çanta taşıma ve düşük bir masada pc karşısında oturma gibi zamanlarda ortaya çıkıyordu. Su an çok tatsız bir kıvamda. 10 dk bir şey taşısam kafamı sağa sola oynatmakta zorlanıyorum ve ağrı yaşıyorum. Uzandığım an hiçbir şeyim kalmıyor ve rahatlama geliyor. Sağ kolumu gevşek vaziyette konumlandirinca da rahatlıyorum. Bir şekilde sağ kolla ilişkili anladığım kadarıyla. Hiçbir his kaybı, ağrı vs yok kolumda. Bütün ağrı ense altı sağ tarafta toplanıyor. TR’ye dönünce direk doktora gideceğim fakat şimdilik yan etkisi olmayacak basit bir idare etme biçimi tavsiye eder misiniz? Hiç kas gevşetici vs kullanmadım bu güne kadar, kasla alakalı olup olmadığını bilmediğim bir şey için kullansam zararı olur mu? Çok teşekkürler şimdiden.
(1) 

döviz kuru karmaşası

yol #1550637 
Selamlar duyuru,

Bir miktar döviz almam gerekiyor, fakat durumlar karmaşık bir hal almış.

Bankaların döviz tarifesi (alış/satış): USD 18,49 19,2755
Döviz Bürosu (alış/satış): 19.1140 19.1780

Bu nasıl bir saçmalık anlamış değilim. En makulü döviz bürosundan almak buna rağmen di mi?
(2) 

hangi şarkı bu

yol #1537623 
Bugün kafede denk geldim, sordum öğrenemedim. Elimdeki veriler şunlar: Erkek solist, sürekli tekrarlayan melodi, arkada orkestra var belli yerlerde, sanki "because i" diyor, dinelseniz 70ler 80ler dersiniz, rock denilebilinir ama yavaş bir şarkıydı. elimdeki en önemli veriye gelelim şarkı pinhani'nin seni bana anlatırlar şarkısının bir bölümüne çok benziyor. belki de intihal yapmıştır pinhanı :D benzeyen bölüm 1:12-1:23 bu kısım o dediğim tekrarlayan melodiydi. hadi bakalım :)

www.youtube.com

ozzy osbourne değil :)
(4) 

Apandisit mi

yol #1513778 
Selamlar duyuru,

Sabaha karşı uykumdan karnımın alt orta bölgesinde bir ağrıyla uyandim, sürekli olmayan zaman zaman batan bıçakların sancısı gibiydi. Şiddetli de değildi uykuma devam ettim. Simdi 30dk-1saat aralıklarla 3 4snlik bu bıçak gibi ağrılar yine geliyor. Apandisitten korktum. Hafif kabız dışında başka bir problemim yok şimdilik. Ne dersiniz apandisit midir:/

İngilizce Türkçe Çeviri

yol #1503784 
Boş zamanı olan, üniversitelerin Amerikan-İngiliz Dili Kültürü vs. bölümünde okuyan-mezun, Ankara'da yaşayan kişiler yeşillendirebilir mi? Daha fazla yazamıyorum silinmemesi için, bir şey danışacağım:)
(2) 

vr başlıklar

yol #1496898 
selam duyuru, oculus karşıma çıktı ve biraz ekosisteme baktım. az sayıda oyun var olanlar da keyifli gözüküyor ama çoğu basit gibi. app olarak az içerik var. heyecan verici bir teknoloji ama kullanım alanı dar değil mi? deneyimleyenler ne amaçla kullanıyor, neler keyif veriyor yazabilirseniz belki alırım ben de:)
(2) 

etsy'den giysi almak

yol #1447373 
vintage bir şeyler buldum, kargo ücreti ürün fiyatına eklenmiş anladığım kadarıyla, internet ürünlerine yönelik vergi politikasını biliyorum ama bu tip ürünlerde satıcıyla konuşup gümrüğe taktırmama olayı olabilir mi?

Panik atak mi?

yol #1434374 
Uzun süredir stres altında olduğum bir konu vardı, bugün bununla alakali tatsız bir şeyler yaşadim. Evde otururken, bir anda ellerim uyusmaya başladı, basım döndü, duşa giderken yere düşecektim neredeyse. Bir saatte anca toparlandim, panik atak mi bu yaşadığım?
(4) 

tamamlayıcı sağlık sigortası

yol #1393064 
selamlar, iyi akşamlar!

tss yaptırmak istiyorum, paketlere baktım aşağı yukarı hastaneler aynı, tedavi sayılar değişebilir. şu noktaya dikkat et dediğiniz bir husus var mı? ikincisi yıllık en fazla vergi indirimi asgari ücret tutarı kadar di mi? atıyorum, yıllık 2600 lira bir prim ödemeniz lazım, bunun asgari ücret kadarı vergi indirimi olarak düşüyor, kalanını ödüyorsunuz. doğru mantık mı?
(2) 

medium.com tarzı site

yol #1233600 
selamlar,

muhtelif kültür konularında bir şeyler karalamak istiyorum, ama blogger veya wordpress tarzı değil de kategorilendirilmiş şekilde bunları okuyucuya sunan, insanlara ulaşması daha kolay bir şey arıyorum. eskiden medium türkçe böyleydi sanırım ama kapanmış, var mı önerebileceğinizi site, popüler olmaması sorun değil, yeterki arayüz ve sistem güzel olsun
(3) 

maaş beklentisi

yol #1174942 
iyi akşamlar,

dün bir mülakata girdim, gayet iyi geçti, hatta şöyle söyleyim iki aşamalı olacak sürecin ilk aşamasını geçtiğimi anladım, neyse sonra en son soru maaş beklentiniz nedirdi, işi istediğim için düşük bir aralık söyledim sonradan pişman oldum. uluslararası bir firmanın türkiye merkezi bu arada firma. bir yandan adamların bir ücret skalası vardır zaten standarttır vereceği diye düşünüyorum diğer yandan pişmanım. diğer görüşmede veya teklif aşamasında bunu düzeltmeyi düşünüyorum. sizce nasıl yapayım?

not:
ikinci iş deneyimim olacak, teknik veya uzmanlık gerektiren bir alan değil. aradıkları niteliklere baya bir uyuyorum. birde söylediğim aralığın tavanından bir yüzde 15 daha çıkmak istiyorum.
(17) 

thy bilet kredi kartı

yol #1025914 
bir hata ettim, arkadaşımın kredi kartıyla bilet aldım, ama yolcu olarak kendi ismimi girdim, şimdi internette bununla alakalı bir şey gördüm kart sahibi benimle olmalıymış vs. başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu olayın doğrusu nedir dostlar?

edit: kart sahibinin telefonuna şifre vs gitmiş bu securecode olayı
(3) 

tüyap indirim

yol #861198 
gidersem imza için değil indirim için gitmeyi düşünüyorum, fakat %30 düzeylerindeyse zaten internette de aşağı yukarı o kadar, giden arkadaşlar şu yayınevlerinin indirimlerini hatırlıyor mu?

-ayrıntı, yordam, metis, iletişim
(4) 

the north face

yol #860712 
şimdi internet sitesine bakıyorum, örneğin aşağıda linkini verdiğim ürün tam istediğim kazak 1)türkiye'de bulabilir miyim? 2)diyelim buldum fiyatı muhtemelen sitedeki fiyatın en azından 1,5 katı olucak site fiyatıyla nasıl alabilrim? var mı kullanan?

linki unutmuşum: www.thenorthface.com
(3) 

ebola

yol #840044 
www.internethaber.com

bunun üstüne çok yorum yapamıyorum, göz göre göre geliyorum dedi malum thy o noktalara her gün uçuyor, insandan insana nasıl bulaştığı tam olarak bilinmiyormuş, o adamın geçirdiği gün, temas ettiği kişiler vs tam çıldırmalık.
(1) 

tetanoz

yol #833620 
Dusta bu telefonların asildigi borular vardır, o boru kırıldı, boruyu duvara baglayan pasli vidalar açıkta tabi az evvel elimi vurdum, kanama olmadi ama deri hafif yirtildi gibi işte kanlanmis gibi kızardı, asiya gerek var mi sizce? bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim
(1) 

tropico soruları

yol #812352 
iyi geceler, iki sorum olucak

birincisi diyelim ben et çiftliği yaptığım local cons. bakıyorum 0 gözüküyor yani ada kullanmıyor, trade bakıyorum yurtdışından ithal ediyoruz, e madem bizde var niye ithal ediyoruz?

iki yeşil olan ranclar bir süre sonra sarı oluyor verim olarak , neden?

cevaplar için teşekkürler şimdien!
(3) 

bilgisayar bozuldu

yol #775726 
iyi geceler dostlar, şimdi bu havanın ısınmasıyla kendi kendine kapanmaya başladı, en son bugün gene aynısı oldu açığıda mavi ekran verdi, format amaya çalıştım işte windowsu yükledim, yüklendi, restart attı bilgisayar hani bu pc ismi falan o ekran çıkar ya o çıkmadan gene mavi ekran verdi, sanıyorum sorun windowsta değil ciddi bir sorun var, ne dersiniz? ona göre bilgisayarcıya göndericem.
(1) 

tophane

yol #774121 
bu rabiacı ibnelerin mekanına kaçmak zorunda kaldım bugün eylemde, taksimi iyi biliyorum fakat o civara hiç inmedim, şimdi venezüela konsolosluğu vardır, tam olarak odakulenin karşı tarafından aşağı inen caddeleri diyorum, işte bu r.crusoe 389, büyük turkcell binasının karşısında kalan caddeler anladığım kadarıyla bunların hepsi tophaneye çıkıyor, lebon pastanesinin ordan girince de tophaneye çıkıyor öyle mi? yani o taraf komple tophane. öğreniyim de bir daha girmeyim
(3) 

arapça

yol #771785 
el-samed diyelim allahın 99 isminden, bir metine yerleştirecek olsak el-samed ile normal samed arasında nasıl bir farklılık var, "el" in manası ne?
(5) 

ortalama gider

yol #770184 
sorum şu: hollanda gibi görece pahalı bir ülkede 45 gün dolaylarında(konaklama-sabah,akşam yemeği masrafım olmayacak) öğle yemeği(marketten alınacak yapılacak)+ içki,abur cubura(aksırana tıksırana kadar olmasa bile 3-4 günde bir sağlam içerim) kaç para harcarım? benim tahminim günde 6-8 euro arası olsa 300 küsur gider, doğru mudur hesabım?
(2) 

spam maili açmak

yol #767732 
gmailime bir mail gelmiş, yabancı dilde olunca ve cevap beklediğim bir yerden bence içindeki linke tıkladım işte bir sayfaya yönlendirdi hemen avast uyarı verdi kapadım, neyse yemiş oldum yani amk virüsünü, şimdi şifreyi değiştirdim, başka yapmam gereken bir şey var mı? birde bütün mail listeme mesaj gider mi?
(2) 

banka hesabı kapatmak

yol #764592 
hesabı açtığım şubeye gitmek zorunda mıyım, yoksa herhangi bir şubeden kapama işlemi yapabiliyor muyum?
(1) 

kısa tatil mayıs

yol #764257 
mayıs ayının ortalarında şöyle 3-4 günlük bir yere kaçayım diyorum, tek isteğim sakinlik, temiz deniz, ve ucuzluk, elimde bira şisesi kafayı toparlayacağım. soru şu: adres neresi olsun, ne kadar para lazım.

bütçe:400 anca çıkar(yetmez mi lan:/)

edit: lokeyşın:istanbul
(17) 

yaz için planlarınız neler?

yol #764200 
sb.

yaş ve meslek eklerseniz sevinirim.
(1) 

salt galata kütüphanesi internet bağlantısı

yol #759844 
var mı?
(5) 

kamp alanları

yol #759063 
beyler bu kamp alanlarında hani tuvaleti olan, duşu olan bu tip yerlerde mutfakta çatal, bıçak, tabak, tencere gezginler tarafından mı getirilir, yoksa kamp alanı mı sağlar, nedir bunun olayı?
(9) 

müneccim miyim

yol #756496 
şili depremini olmadan evvel bire bir gördüm, dün gece de takım isimlerini hatırlamadan bizim ligin bir maçının ilk yarısını 3-3 biteceğini gördüm, derbiyi de gördüm galatasaray'ın son 10 dakika içerisinde atacağı golle 1-0 bitiyor, derbi tahmini de tutarsa mehdiliğimi ilan ediyorum beyler

i.onbesyirmibes.org
(5) 

burun açıcı süper ilaç

yol #755712 
geçen sözlükte dolanırken rsatlamıştım hatta bagımlılık yaptığı falan yazıyordu, grip olucam bir iki güne neydi ismi bunun
(1) 

internet bahis

yol #754327 
iddaa değil de malum sitelerden oynarsak bunun yaptırımı nedir? en son bir yasa var deniyordu baya ağır cezaları olan
(3) 

kent kavramı 101 kitap önerileri

yol #752688 
efendim ben size etiketlerle meramımı anlatayım, siz bu konuda kitap önerin.

kent kavramı, oluşumu, tarihsel gelişimi, kapitalizm, mekan, tüketim..
(3) 

sandık görevlisi olmak

yol #748671 
diyelim a ilçede görevli oldum ama ben c ilçesinde oyumu kullanacağım sandık görevlilerine yönelik prosedür nedir? gün içinde gidip geri mi gelmem lazım görevli bulunduğum sandığa
(3) 

kamp

yol #743262 
sıkıntıdan aklıma geldi diyorum alayım bir çadır, araç gereç uyku tulumu vesair önce kamp alanlarıa gideyim haftasonu işte 1 gece kalırım ondan sonra işi biraz öğrenince zorluk derecesi yüksek rotalara giderim, nasıl fikir lan sıkıntıya, deliliğe iyi gelir mi, var mı deneyen
(2) 

facebook 101

yol #741363 
dostlar şimdi diyelim ben birine 23:45 itibariyle mesaj attım 23:47 de fb hesabımı dondurdum(diyelim mesajı attığım kişi o sıralar online değil) bu kişiye mesajım ulaşır di mi hiç bir sıkıntı olmaz
(5) 

toplu intihar

yol #738038 
sapık tarikat, düşmana esir olmama vakaları dışında literatüre geçen toplu intihar vakaları var mıdır?
(2) 

mit yasası

yol #737538 
yahu adamlar resmen gestapo örgütü kuruyorlar. internetten, hsykdan yüz bin kat önemli, nedir bu sessizlik lan!
(1) 

acil video

yol #736641 
skype açılmıyor alternatif bir site var mı arkadşaımla görüntülü konuşabileceğim çok acil
(3) 

istanbul harbi kütüphane

yol #729728 
şöyle zengin bir arşivi olan, ÖDÜNÇ kitap alabileceğim bir yer arıyorum. Atatürk Kitaplığı var ama ödünç bölümü roman dışına çok zayıf, var mı tavisyeniz?

edit:böyle memleketin amk! yok lan yok ütopya gibi bir şey sormuşum amk! kitaplık değil kitap mapushaneleri.
(4) 

kavuşmak-kavuş

yol #713736 
dostlar şöyle bir sualim var.

şimdi cümlemiz şu:annesiyle her kavuşmasında ağlıyordu.

böyle basit bir cümle,derdim bu kavuş-mak fiiliyle

evirelim cümleyi:annesiyle her kavuşunda ağlıyordu.

böyle bir kullanım doğru mu,yanlışsa sebebini açıklar mısınız?
(2) 

bir cümle çeviri

yol #711131 
dostlar ödev için gerekiyor bu googleu anlatırken dedim which developed a product and zamanın ruhunu yakalayan.tarzında bir şey yazıcam,çok karışık oldu yani "zamanın ruhunu yakalamak"ı nasıl çevirebilirim,sevgiler,teşekkürler.
(3) 

kargo ücreti yurtdışı

yol #701969 
efendim istanbuldan danimarkaya üç dört kitap gönderttiricem ama ne kadar tutar kargo hiçbir fikrim yok,toplam ağırlığını bilmiyorum ama normal büyüklükte 600-700 sayfaya varıcak,sizce ne kadar tutar kargo?
(3) 

kanaması durmayan sıyrık

yol #692926 
4-5 duble rakı içtim akabinde konserveyi açarken serçe parmağımda bir kesik oluştu bayadır kanıyor durmuyor,tırstım lan resmen,ciddiye alayım mı?
(8) 

abuk sabuk ama mühim schengen sorusu

yol #690498 
efendim şimdi ben almanyada bulunuyoru uzun süreliğine dolayısıyla vize almam gerekti yoksa yeşil pasaportum var.vize 1 aralıkta bitsin diyelim bende 2 aralıkta ispanyaya gitmek istiyorum diyelim bunun için schengen bölgesinden çıkıp türkiyeye geri dönmeme gerek var mı?yoksa almanyadan direk ispanyaya geçsem olur mu?
(4) 

içmek ya da içmemek

yol #688094 
saat 4 te theraflu içtim 1 tane şimdi içki içsem bir şey olur mu diye tırsıyorum baya içesim var,ne dersiniz dost gardaşlar..
(1) 

gezi parkı caps

yol #686354 
olay yeri:Harbiye
zaman:31 mayıs

binlerce insan harbiyeden taksime doğru yürüyür bir avuç oçta karşılarında,yukarıdan çekilmiş bir fotoğraftı bulana minnetar olucam.
(1) 

word sayfa numarası sorusu

yol #679094 
şöyle bir sorum var offisçiler bizim bir içindekiler sayfamız var sonra işte normal sayfalr ben içindekiler sayfasına sayfa numarası eklemek istemiyorum içindekilerdne sonraki sayfa 1 den başlsın gitsin istiyorum ama 2 yle devam edior sürekli,nedir bunun çözümü ??
(1) 

şiir çeviri ingilizce

yol #678270 
iyi hafta sonları duyuru!!

solda behramoğlunun türkçe çevirisi sağda internette gördüğüm bir ingilizce çevirisi olan birkaç dize var elimde ingilizcesini hiç beğenmedim nasıl çevrilmeli??

Gördüğüm tek deniz gözlerindir-------In your eyes I saw the sea,
Mavi alevlerle yanan.
Flaming with blue fire.

Eğil o şirin boyunla,
İzin ver, dizlerinde dinleneyim-------------Bend with your beautiful body,
Let me rest on my knees.
(1) 

kedi

yol #673641 
iyi akşamlar duyuru,15-20 gün önce evin kapısının önünde(yurt gibi bir yer)kedinin biri doğurdu.kaç tane olduğunu hatırlamıyorum ama sayıca çoktu,neyse ilk baş bunları kapının önünde besledim biraz,zaten çok ufaktılar attığım şeyin kokusunu alamıyorlardı ve çok korkuyorlardı,şimdi biraz alıştılar evin içine girmeye çalışıyorlar.sorum şu bunlardan bir tanesini eve alsam mı?yurtdışına olduğum için aşı maşı yaptıramam büyük ihtima,birde temiz değildir nasıl temizleyebilirim.ilk kez niyetlendim ne dersiniz?
(2) 

aciliyeti olan swift sorusu

yol #669651 
ikidir işşgal ettiğim için kusura bakmayın.şimdi ben aşağıda duyuruda yazdığım olayı yaptım,şöyle ki işlem esnasında -türkiye saatiyle 17:49-türkiyede bankalar kapalıydı,az önce atmden kontrol ettim para gelmemiş,dekontta iban doğru.gelmeme sebebi bankanın kapalı olması olabilir mi?


eksiduyu.ru
(1) 

stencil

yol #666436 
stencilla uğraşıyorum yeni yeni bruce lee flan basit birkaç şeyi yaptım ama bu köprü olayı am oturmuş değil nereyi kesicem nereyi kesmicem emin olamıyorum,bildiğiniz bir yol,yöntem var mı?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık