budgie gtk hatası

izole #1587359 
ben mi yanlışlıkla biyerleri kurcaladım yoksa kendiliğinden mi oldu bilmiyorum, 3 farklı tarayıcıdan ( chromium, firefox ve opera) internete girmeye çalıştığımda ekran karıncalı hale geliyor. bunun dışında laptopu normal şekilde kullanabiliyorum. nasıl çözebiliriz bu gtk sorununu? foto yükleyemediğim için uçbirim çıktılarını buraya eklemeye çalışacağım:

failed to load module "xapp-gtk3-module"
failed to load module "appmenu-gtk-module"
not loading module "atk-bridge": The functionality is provided by GTK natively. Please try to not load it.
(1) 

otobüs biletinde pazarlık olur mu?

izole #1582149 
malum bayrama yaklaşırken şimdiden bilet almak gerekiyor. internetten obilet fiyatları 700 tl civarında. kredi kartı yok bankamatik kartı ile alınca da indirim kampanya vs yok. acentelerden birine veya doğrudan otogara gitsek pazarlık yapabilir miyiz kamil koç veya metro gibi kurumsal görünümlü firmalarda.?
(5) 

bu nasıl habercilik?

izole #1581239 
haber linki şurda: habergundem.mebmebbis.com

haber tarihine bakıyoruz 6 ocak 2024 yazıyor. bu arkadaşlar yazdıkları haberi hiç mi kontrol etmiyor. yoksa bilerek yapılan bir algı çalışması falan mı? nerden baksan tutarsızlık.
(3) 

üsküdar'dan ist havalimanına güzergah nasıl olmalı?

izole #1579484 
pazartesi akşamı üsküdar'dan yola çıkılıp marmaray ile yenikapı'ya gelinecek. ordan hacıosman metrosu'na aktarma yapılacak. şişli-mecidiyeköy durağında inilip m7 yıldız-mahmutbey metrosuna aktarma yapılacak. ordan da kağıthane durağında inilip m11 metrosuna aktarma yapılacak. güzegah seçimi doğru mu yapılmış sizce? her türlü tavsiye işe yarar.
(3) 

samsung'un yeni amiral gemisi hangisi

izole #1569446 
bilenler bilir galaxy s3 bir zamanlar amiral gemisi gemisi olarak adlandırılırdı çok tutulduğu için. halen ben de kullanıyorum yıllardır taş gibi telefondur. ama androig sürümü eski olduğu için artık güncelleme almıyor ihtiyacım olan birçok uygulamayı yükleyemiyorum. dolayısıyla yeni bir telefon almam lazım. refurbished olarak satılan cihazlardan almayı düşünüyorum. telefon gurularının tavsiyesine ihtiyacım var.
(5) 

efetur mu kamil koç mu?

izole #1560178 
ikisi de aynı istikamete gidiyor aralarında 20 tl fark var. hangisi tercih sebebi olur sizin için?
(2) 

mavi link nasıl verilir?

izole #1559141 
arkadaşlar ismini bilmediğim için mavi link dedim ama bunun orjinal bir ismi vardır herhalde. hani bir cümle içinde mavi renkli yazılmış bir kelimeye tıkladığımızda biz bir linke yönlendiriyor ya işte ondan bahsediyorum. nedir bunun adı?
(2) 

toki arsa çekilişi isim listesi

izole #1553416 
toki sağolsun binlerce kişinin ismini pdf şeklinde yayınlamış. isim olarak arama imkanı yok. siz nasıl arıyorsunuz?
(3) 

istanbul'da gram altın nerden alınır?

izole #1552479 
bir süredir internetten bakınıyoruz.ücretsiz kargo ile kapıya kadar gönderen siteler var ama fiyatlar biraz uçuk geldi bana. şöyle sertifikalı kayıtlı kuyutlu altın satan düzgün bir yer nerden buluruz? nisbeten düşük (8-10bin gibi) bir miktar nakiti fiziki altına çevirmeyi düşünüyoruz. mutlaka kapalıçarşıya mı gitmek lazım?
(3) 

uzaktan çalışma vizesi ne ola ki?

izole #1550628 
yazılımcı değilim uzaktan çalışan biri de değilim. uzaktan çalışan birinin vizeye neden ihtiyacı olur anlamıyorum bi türlü. nedir bunun sebebi hikmeti?

tr.euronews.com
(13) 

bu maaşlar nasıl oluyor?

izole #1548521 
www.cumhuriyet.com.tr

burdaki maaşlar gerçek mi sizce. özel sektörde benim tanıdığım birçok kişi 15bin tl altında maaş almıyor. herhangi özel bir vasfı olmayan standart çalışanlar bunlar. linkteki maaşlar bana biraz absürd geldi . siz ne dersiniz?
(2) 

dv2024 pasaport zorunluluğu gerçekten kalktı mı?

izole #1537701 
sitesinden baktım sadece vatansızlar ve kominist ülke vatandaşları için pasaport zorunluluğu yok diyor. ekşisözlük ahalisi ise bu sene pasaport zorunlu değil diyor. farklı yerler mi bakıyoruz acaba? ben şuradan baktım:
travel.state.gov
(3) 

danny trejo-cnbc zamanından kalma bir film

izole #1536160 
şu adam: tr.wikipedia.org

hatırladığım kadarıyla hapisten kaçmış bir mahkumu oynuyordu. kötü polisler adama kumpas kurup ailesini öldürmüşlerdi. çömez iyi polis gerçeği ortaya çıkarmaya çalışırken filmin sonlarına doğru eleman kötü polislerden birini öldürüyor ve kendisi de diğer polisler tarafından öldürülüyor. bulamadım bi türlü.
(6) 

uzaylılar geliyor mu?

izole #1535776 
siz de farkında mısınız bilmem ama bu aralar medyada sürekli uzay ve uzaylılar ile ilgili programlar yapılıyor. ne oluyor kardeşim birileri bişeyler tezgahlayıp dikkatleri başka yöne mi çekmeye çalışıyor yoksa yakın zaman da uzaylılarla tanışacak mıyız gerçekten. kafayı yemeye az kaldı.
(5) 

yazılım işleri docker container,kubernetes

izole #1534526 
temel seviye linux bilgisine sahip ama yazılımcı olmayan biri kursa gitmeden kendi imkanları ile docker container ve kubernetes üzerine çalışsa ileride piyasada iş bulma imkanı var mıdır?
(3) 

çalışma vizelerine de ret geliyor mu?

izole #1533973 
malum turist vizelerine sürekli ret veriliyor geri döneceğinize ikna olamadık gibi sebeplerle. aynı şey çalışma vizeleri için de geçerli mi? yaşanmış örnek var mı bu konuda?
(3) 

bu yardımlar kime yapılıyor?

izole #1532864 
aile bakanlığı birilerine nakit yardımı yapacakmış. haberde şartları okuyunca bana oldukça garip geldi.şuraya ekleyeyim mesela:

-Türk vatandaşı olmaması,
-Mavi Kart sahibi olması,
-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
bunlar nasıl şartlar anlayan varsa beri gelsin.

www.aile.gov.tr
(4) 

ingilizce teşekkür

izole #1532029 
thank you so much ile thank you very much arasındaki farkı neye göre tespit edebiliriz? hangi durumda hangisini söylemeliyiz?

mutfakta sirkeli su kullanımı

izole #1527067 
pazardan aldığım domates, biber, çilek vs herşeyi bir leğenin içine doldurduğum sirkeli suda yıkadıktan sonra kullanıyorum. 10 ölçek çeşme suyuna 1 ölçek beyaz sirke katıyorum. bu suyu 1 hafta kadar kullandıktan sonra rengi iyice değişmeye başladığında döküp yeniden hazırlıyorum. yaptığım yanlış bişey var mı?
(1) 

google çeviri iyisi/kötüsü

izole #1523254 
bu google'ın çeviri özelliğini bir türlü anlamıyorum. bazılarını gayet iyi çevirirken bazıları tarzanca gibi çeviri oluyor. amerikan ingilizcesi ile ingiliz ingilizcesi arasındaki farktan kaynaklanıyor olabilir mi? iki örnek vereyim misal:
iyi çeviri: money.usnews.com

kötü çeviri: metro.co.uk

yeni amerika h-2b vizesi

izole #1511644 
burdan türklere ekmek çıkmaz değil mi? sadece güney amerikalılara ve eskiden vize almış olanlara yönelik gibi sanki.doğru mu anlamışım?

www.amerikaninsesi.com
(12) 

bu akrebi bir daha görürsem

izole #1510843 
öldüreyim mi? evde yuva yapıpta çoğalmasından korkuyorum zehirli hayvan sonuçta. koltukta tv seyrederken bir anda dizimde farkettim. nerden nasıl geldi bilmiyorum. biraz bakıştık foftğrafını çektim sonra aniden kayboldu biyerlere.
tekrar görürsem kökünü kurutayım mı?
(3) 

50 yaş üstü mavi yakalı almanya'ya göç edebilir mi?

izole #1508668 
yeni alman hükümeti bu işleri biraz daha kolaylaştıracak diye haberler çıkıyor. mesela şöyle: tr.euronews.com

51 yaşında meslek lisesi mezunu bir mavi yakalının almanya^da yeni bir hayat kurma ihtimali nedir sizce. çevrenizde bunu bşaramış olan var mı?
(2) 

bu video gerçek mi

izole #1506588 
yoksa makara falan mı? twitter.com
(3) 

ab mavi kart 29 euro olur mu?

izole #1499341 
bu aralar mavi kart için internetten form dolduruyoruz. daha işlemin yarısında 29 euro istiyor devam edebilmek için. bize saçma geldi. dolandırıclıktan şüphelendik ama tarayıcıdaki adres sağlam görünüyor. çıkamadık işin içinden. aynı şeyi tecrübe eden oldu mu?
(2) 

endüstri meslek lisesinin ingilizcesi

izole #1499097 
avrupa mavi kart için form dolduruyoruz. eğitim kısmına meslek lisesi yazmamız gerekiyor. türkçe olarak meslek lisesi yazsak kimse bişey anlamaz herhalde. o yüzden ingilizce karşılığını yazmak istedik. ama goggle translate 'vocational high school 'gibi anlamsız bir çeviri yaptı. doğrusu ne olmalı sizce?
(3) 

tuzla bit pazarı

izole #1496882 
yarın kısmet olursa buraya gideceğim. internette bulduğum bilgilerin hangisi güncel hangisi doğru pek emin olamadım. üsküdardan marmaraya bineceğim. tuzladan bir durak önce inmem gerektiğini öğrendim. bir de tepeören diye bir yer var pazarın yeri mi değişmiş ondan da emin değilim.
buraya yakın zamanda gitmiş birinin tavsiyesi çok işime yarar.
(5) 

dağdan bayırdan ot koparmanın cezası

izole #1467829 
şöyle haberler görüp duruyorum bu aralar:

tr.sputniknews.com

tr.sputniknews.com

bu haberler gerçek olabilir mi? ot kopardı diye bir insana nerdeyse bir ev parası kadar ceza verilir mi? bir de bu insanlar bu cezayı gerçekten ödüyor mu?
(1) 

göçle giden göçle gelen fon müziği

izole #1452531 
trt avazda yayınlanan bu filmin piyanoyla çalınan müziğin/melodinin adını öğrenmeye çalışıyorum ama bulamadım bir türlü.
(5) 

chromium otomatik açılan videolar

izole #1450620 
birkaç reklam engelleyici denedikten sonra ublock origin'de karar kıldım. aslında ublocktan memnunum ama bazı siteler nasıl oluyorsa otomatik reklam oynatmaya devam ediyor.mesela şunun gibiler:

www.sinemalar.com

siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?
edit:tarayıcı chromium olarak düzenleme yaptım.
(2) 

işçi meşruhatlı pasaport

izole #1439396 
merhaba bu pasaport hakkında güncel bilgiyi nerden buluruz. hep eski bilgiler çıkıyor nette.
(2) 

üniversite sinavına giriş olayları

izole #1405178 
sınava girecek olanlara bazı garip yasaklar konulmuş. bu uygulama yeni bişey değil biliyorum ama bana tam bir ahmaklık örneği gibi geldi. ama konumuz bu değil. öğrenci adayları sınava çırılçıplak mı giriyor? ceplerindeki akbil, anahtarlık,bozuk para ve telefon gibi şeyleri ne yapıyorlar çok merak ediyorum doğrusu.
(1) 

ikea ümraniye metro ile

izole #1396262 
çakmak durağı mı yoksa ıhlamurkuyu mu daha yakın?
(5) 

Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir.

izole #1393442 
bu bir şaka mı yoksa gerçek mi? birisi bunun şaka olduğunu söylesin.

tr.sputniknews.com
(6) 

amerika'da nereye yerleşeceksiniz?

izole #1386500 
green card heveslilerine sormak istiyorum. piyango size çıkarsa hangi eyaletin neresine yerleşmeyi düşünürsünüz. yoksa neresi olsa bana uyar mı dersiniz?
edit: tercih sebebinizi de yazarsanız daha güzel olur bence.
(6) 

balkona yine kuş yumurtlamış

izole #1376868 
kahverengi güvercine benzeyen bir hayvan, galiba kumru deniyor bunlara. yakın zamanda yine yumurtlamıştı hayvan rahatsız olmasın diye 1,5 ay balkona çıkmadım. bu seferde kültablasına uyduruk bir yuva yapmış bir de yumurta bırakmış. ama yumurtada bir delik var.

-bu delik yumrtadan yavru çıkar mı?
-yuvayı kül tablasıyla beraber balkonun başka bir köşesine taşısam anne kuş ne tepki verir?

hizliresim.com
(4) 

et pişirme nasıl?

izole #1374747 
elimde bir miktar kurban eti var. evde basit yemekleri kendim yapabiliyorum ama et pişirmeden hiç anlamam. nette et yemeği tariflerine baktıkça kafam iyice şişti. birbirinin tamamen zıttı yemek tarifleri de işin cabası.
etlerin hayvanın neresinden kesildiği hakkında hiç bir fikrim yok neresinden hangi yemek yapılır onu da bilmem.daha önce etli patates ymeği yapmaya uğraştım ama etler kösele gibi oldu.
özet olarak bu etleri mundar etmeden nasıl pişireyim ben en basit yöntemle.?
(2) 

rektörün klinik kapatması nasıl oluyor?

izole #1372339 
bikaç gündür bu haberi görüyorum. polikliniğin ismine bakılırsa burası özel bir klinik. üniversiteye bağlı olsa ingilizce bir isim verilmezdi diye düşünüyorum.
rektörün böyle yetkisi var mı?
(1) 

anadolu yakası bitpazarı

izole #1369446 
göztepe köprüsünün ordakini kaldırmışlar. bugün gittim bulamadım. huzurevi tarafındaki zaten kaldırılmıştı. başka kaldı mı?
(1) 

tv'de yayınlanan boks ve mma programları

izole #1357101 
bu adamlar gerçekten dövüşüyor mu yoksa tv şovu mu yapıyor? bu aralar dmax seyrediyorum adamlar sanki rakibine öylesine vuruyormuş gibi yapıyor. öyle değil mi?
(8) 

sütlaç yapıyoruz

izole #1348267 
reis baldo pirinç,süt ve şeker hazır. nişastasız sade sütlaç olacak. pilavda olduğu gibi pirinci akşamdan ıslatmak gerekir mi? birkaç tane tarif buldum nette ama sizin bildiğiniz püf noktaları varsa çok makbule geçer.
(1) 

kariyer net sitesinde

izole #1347119 
bir ilana başvurduktan sonra başvuruyu geri alırsak karşı taraf bunu görebilir mi?
(3) 

logitech türkiye iletişim sorunu(m)

izole #1330504 
kendileriyle iletişemiyorum bir türlü. altı üstü g930 model kablosuz kulaklığımın kaybolan usb kablosuz adaptörünü parasını ödeyerek almak istiyorum. ama site beni sürekli oraya buraya yönlendiriyor, bi yerlere abone olmamı üye olmamı istiyor. bana lazım olansa sadece bir email adresi. çok mu şey istiyorum.
(3) 

instagram özel mesaj

izole #1284664 
ahmet ile mehmet'in instagram hesapları var. her ikisi de hesaplarını dışarıya kapatmışlar. ben ahmet'e instagram'dan mesaj atıyorum ama cevap mehmet'ten geliyor(bir kaç dakika içinde). biri avrupa yakasında oturuyor diğeri anadolu yakasında. yani mehmet ahmet'in telefonundaki mesajı görmüş olamaz. şimdi uzman soruları geliyor:

1-mehmet benim ahmete attığım mesajı nasıl gördü?
2-ahmet veya mehmet benim telefon üzerinden attığım mesajlarda telefon numaramı mı görüyor yoksa kullanıcı adımı mı?
(4) 

bu tütünü ne yapayım

izole #1255982 
öncelikle tütün ürünlreri sağlığa zararlıdır uyarımızı yapalım.
kuru tütünü nemlendirmek için tütün poşetinin içine doldurdum elma kabuklarını. öylece unutmuşum, birkaç gün sonra bi baktım ki tütün bir garip kokuyor.
bunu bişeyle yıkayıp içilecek duruma getirme imkanı varmı dır acaba.?sizin denediğiniz yöntem hangisi.?
(2) 

burgan bank nasıl

izole #1255973 
sitesindeki bilgilere göre kredi kartında aidat ücreti yok.
bu bankayı kullanıp memnun olan var mı?
enparanın garanti bankası versiyonu galiba bu.
(5) 

şirket güvenliğinin parmak izi alma yetkisi var mı?

izole #1251862 
olay şu: bir maden şirketinde teknisyen olarak işe giren bir arkadaştan şirketin güvenlik görevlileri parmak izi istemiş. bir basılı evrak üzerindeki işaretlenmiş kısımlara 10 parmağını da ayrı ayrı basmasını istemişler. arkadaş sebebini sormuş, prosedür gereği herkes vermek zorunda demişler. bizim arkadaş ta sizin böyle bir yetkiniz yok deyip vermemiş. bu sefer de şirket yetkilileri işinden olursun demişler ve şimdilik konu böyle kapanmış.
bizim arkadaş doğru mu yapmış yoksa işini riske mi atmış?
(2) 

bu gece eğlence varmış gökyüzünde

izole #1246621 
detay şurda:www.bbc.com

üsküdar civarından bişey görebilen olursa bana da haber etsin. ona göre pozisyon alalım. mevcut konum gökyüzünü görmek için boktan durumda.
(7) 

bağırsaklarınızla aranız nasıl?

izole #1240450 
belli periyotlarla bağırsak temizliği yapıyor musunuz?

www.bbc.com

www.bbc.com

nbeyin.com.tr

nbeyin.com.tr
(6) 

behzatç internet dizisi

izole #1235397 
bu dizi artık internette yayınlanıyor diye haber aldım.kota yüzünden bakamıyorum.
bu diziyi izleyip te dvd'ye kaydeden var mı.? makul bir ücrette anlaşırız belki.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık