(2) 

Excel'de "değiştir" formülü

karaage #384315 
elimdeki bir excel dosyasında yüzlerce e-mail adresi var. aynı sütun altında toplanan bu verinin yanına bir formül yazıp @ işaretini ve önceki kısmı silip, yerine http:/ /wwww. (boşluk olmadan -otomatik link veriyor duyuru sitesi) yazmak istiyorum. örnekleyelim:

bristol@kawabunga.net olan adres formül sayesinde http:/ /www.kawabunga.net olacak.

var mıdır bir excel gurusu?
(9) 

USB Bellek İçine Silinmeyen Dosya Yerleştirmek

karaage #381028 
Selamlar, çalıştığım şirket bir fuarda katılımcı olacak ve ziyaretçilerine 4GB USB bellek hediye edecek. Yalnız belleklerin içine katalog, sunum dosyası, fotoğraf gibi unsurları yerleştirmek ve silinmez hale getirmek istiyoruz.

Bu işi yapan şirketler bizim hesapladığımızın 4 katı fiyat çekince biz de kendi yağımızda kavrulmaya karar verdik.

İnternetteki birkaç yöntemi denedim ancak başarılı olamadım. Bu görüntülenebilen fakat değiştirilemeyen / silinmeyen dosyaları oluşturmak adına bir yöntem veya program bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Kargo uçağına yükleme yapan araç

karaage #371975 
selamlar, fotoğrafta görülen araç ve benzerleriyle ilgili bir araştırmam var. uçaklara yükleme yapan bu tip makinaların havalimanlarına alımı için Türkiye'de ihale açan kurum nedir? nereden alırlar (yurtiçi-yurtdışı)?

bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok memnun olurum. in return, tits.
(7) 

Büyük miktarda paraya faiz oranı...

karaage #345684 
...ne olur? Bir arkadaşımla iddiaya girdik ve akşam yemeği söz konusu :) Arkadaşım "bi şey değişmez, o oran sabittir, en fazla %1 falan oynar" diyor, ben ise afaki bir fark olacağını (%4-5 fazla) savunuyorum.

Söz gelimi 3.000.000 tl param var ve aylık bazda faiz geliri elde etmek istiyorum. Yıllık faiz oranları şu aralar %9 ila %11 arası değişiyor ama elbette büyük bir anapara söz konusu olunca bankayla pazarlık yapma şansı olur sanıyorum. İşte ben bu oranlar tahminen ne civarda olur onu merak ettim.

Ha bir de arkadaş dedi ki, "o oran artsa bile anca yabancı kaynaklı bankalarda artar, mesela Ziraat Bankası falan yapmaz öyle şey". Bana çok saçma geldi. Nedir işin aslı?

Konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.
(2) 

bir çizgi film

karaage #333751 
selamlar, 90'lardan kalma bir çizgi film hatırlıyorum hayal meyal. kırmızı bir televizyon vardı konuşuyordu falan. ismini "mobi" olarak hatırlıyorum ama moby, mobie, movy vs aramalar yaptım bulamadım. hatırlayan var mı acep?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık