(5) 

Bilgisayar ekranı video kaydetme

Bysb #1140082 
merhaba,

arkadaş bana bilgisayarımda bir programı nasıl kullanacağımı anlatacak. o anlatıp gittikten sonra anlattıklarına tekrar bakıp görebileceğim ve dinleyeceğim şekilde bilgisayar ekranında yaptığı işlemeleri kaydeden aynı zamanda söylediği şeyleri de kaydeden bir program var mı?

tam istediğim şeyi anlatabilmişimdir umarım.
(5) 

Greencard 2018 başvurusu bugün gece 12'ye kadar mı?

Bysb #1137655 
gece 12'ye kadar başvuru yapabilir miyiz?
(3) 

Sualtı kamerası ne alayım

Bysb #1130534 
sualtı kamerası alacağım, amaç video, fotograf çekmek. bütçem 150- 200 tl civarı.


www.hepsiburada.com

sj4000 wifi'ler iyi diyorlar ama fiyat fazla değil mi benim gibi hobi olarak kullanacak biri için, ayrıca ek olarak hafıza kartı almam gerekecek sanırım, bunun dahili hafızası ne kadar?

ya da şunu alsam çok kötüdür?
www.hepsiburada.com
(5) 

Bu darbeli matkap alınır mı?

Bysb #1114838 
www.koctas.com.tr

tavana avize asacağım, birde ufak tefek delme işlerim olacak.

elimde black&decker matkap vardı, matkap ucunu tam sıkıştıramadıgımdan dolayı delme esnasında matkap ucunu tutan kısmını kırdım :(
(2) 

Ticari sicil gazetesi

Bysb #1114551 
www.ticaretsicil.gov.tr sitesinden ücretsiz gazete sorgu kısmına üye oldum. istediğim şirketlerin aramalarını yapıp ticari sicil gazetesinde yayınlanan kararlarına bakıyorum, bu yaptığımızda herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi? sonuçta ücretsiz gazete sorgu alanını kısmı mevcut.
(3) 

Japonca-İngilizce çeviri

Bysb #1114433 
elimde tek sayfa japonca döküman var, çeviri bürosuna vermeden kendi başıma bunu İngilizceye veya Türkçe'ye çevirebileceğim bir yöntem var mı? google translate den döküman çevirme yöntemini denedim ama hiç bir şeye çevirmedi.
(1) 

ata yaka, şal yaka, kruvaze yaka

Bysb #1114196 
görsellerden baktım ama tek tip yaka resmi çıkıyor hep.

bunların birbirinden farkları var mı, varsa nedir? birde damatlık için ne yaka olsun gömlek?
(5) 

Booking.com vergiler ve diğer ücretler sorunsali

Bysb #1112232 
Bir hevesle maldivlere belki gideriz umuduyla otel bakayim dedim. 6 gecelik 2 kisi icin 5687 tl oda buldum.
Koşullar kısmında soyle yazıyor;
Vergiler ve ücretler
Hariç:%23.2 vergi, gecelik kişi başı 6 usd, çevre harcı,konaklama kisi basi 398USD, Deniz uçağı ücreti.

Anladıgim ve yaptığım hesaba göre ekstradan ödeyeceğim tutarlar aşağıdaki gibi mi olacak kardeşlerim?

1.5687 tlnin %23.7 si kadar vergi ödeyeceğim?
2.gecelik kişi başı 6 usd den 6 gece 2 kişi için 72 usd daha ödeyeceğim?
3.çevre harcı için tutar ve bişi yazmiyor bu harç ne kadar?
4.kişi başı 398USD kısmını hiç anlamadım,5687 tlye dahil mi bu yoksa ekstradan kişi başı bidaha mi 398 usd ödeyeceğim?
5.deniz uçağı ücretinde de tutar yazmıyor, burda ne kadar geçirecekler?
(2) 

Kıbrıs'tan Türkiye'ye giriş çıkışlarda tarihler kayıt ediliyor mu?

Bysb #1110959 
Kıbrıs'tan Türkiye'ye yapılan ziyaretlerde, Kıbrıs'tan çıkarken veya geri girerken diğer ülkelerdeki gibi hangi tarihte çıktığını veya girdiğini gösteren pasaporta damga vurulması tarzında veya farklı bir belge veriliyor mu veya buna edevlet tarzı bir sistemden ulaşılabiliniyor mu?
(1) 

ÖABT sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Bysb #1109057 
açıklandıysa ben ösym aday işlemleri kısmından sınav giriş yerimi bulamıyorum. sınav ertelendikten sonra tekrar sınav yeri mi secmemiz gerekiyordu?
(3) 

Neydi bu yeni populer foto uygulaması adı

Bysb #1099772 
Resmi böyle anime karakteri gibi yapıyor adını çıkaramadım
(5) 

excelde klavuz çizgileri geri gelmiyor

Bysb #1095533 
üzerinde çalıştığım dataya arkadaş hücrelerin hepsine kenarlık eklemiş. kenarlıkları kaldırınca normalde orijinal sayfanın klavuz çizgilerinin gözükmesi gerekir ama klavuz çizgileri hiç görünmüyor. görünümden klavuz çizgileri tikli şekilde, kaldırıp tekrar etkin hale getiriyorum yine sayfada hiç kenarlık gözükmüyor.

orijinal sayfadaki hücre kenarlıklarını(klavuz çizgilerini) nasıl geri getirebilirim?
(5) 

Kadıköyden Viaport'a metro ile gidebilir miyim?

Bysb #1092801 
otobüs çok dolanıyor diye kadıköyden metroyu kullanabildiğim kadar kullanıp viaporta ulaşmayı istiyorum. kadıköyden metroya binip kartal metroya kadar gidebiliyorum sanırım, daha sonra ne yapmam lazım?

ikinci alternatif: kadiköy rıhtımdan viaporta dolandırmadan en kısa otobüs hattı hangisidir?

şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Silvio monetti gözlük nasıldır sizce

Bysb #1088963 
Kalitesiz mıdır?
(2) 

İkametgah adresi - Nikah işlemleri

Bysb #1085632 
erkek tarafı a şehrinde, kız tarafı b şehrinde ikamet ediyor.

nikahı b şehrinde kıydırmak istiyoruz.

1)bu durumda kız tarafı b şehrinde ikamet ettiği için, b şehrine müracaat edebilir miyiz? yoksa erkek tarafı a şehrindeki ikamet ettiği ilçedeki evlendirme dairesine gidip, b şehrinde nikah yapılabilmesi için uygunluk belgesi mi alması gerekir?

2) b şehrinde nikah kıydırmak için, a şehrindeki devlet hastanesinden sağlık raporu alsak kabul olur mu?
(1) 

muhasebecilerin sorumlu olduğu işler

Bysb #1082986 
bir şirketin muhasebesine/finans departmanına bakan kişi yapmadığı işlerden kendisinin bireysel anlamda ceza alabileceği durumlar var mı? yoksa sadece şirket mi zarar görür?

tam anlatamamış olabilirim, örnek verecek olursam;

muhasebeci şirketin vergilerini yatırmadı, devlet gecikme nedeniyle şirkete ceza kesiyor ama bunun yanında devlet muhasebeciye "gel kardesim bu olaydan sen suclusun seninde cezan şu" dediği durumlar var mı, olay sadece vergiyi yatırmama değil(örnek olarak verdim) başka her türlü durum olabilir? varsa bu durumlar nelerdir?not: naylon fatura kesme gibi suçlardan bahsetmiyorum. normalde muhasebecinin yapması gereken ama unutup yapmadığı işleri kastediyorum.
(6) 

evkur sizinde ananizin kızlik soyadini istedimi

Bysb #1077977 
Bugün gidip bir ürün almak için hesap actirdim. eleman tc den başladı ev Adresi is adresi derken anamın kızlik soyadını istedi bende düşünmeden söyledim o da sisteme girdi hesabı oluşturdu senedi hazırladı. Senette yazan bilgilere baktım benim ona söylemediğim doğum yeri baba adı falanda yazıyor, o anda anladım ki ellerinde kullandıkları bir Data var ordan bu bilgileri de çekebiliyor tc yi girince.

Eve gelince anamin kızlik soyadını verdim diye tedirgin oldum. Gerçi kimlik bilgilerimiz yakın zamanda çarşaf çarşaf yayınladı zaten malum.

Bu adam bi tek benden mi anne kızlık soyadı istedi yoksa her yenı hesap actirandan dan isteniyor mu?
(8) 

rock fm de çalan arabesk sarki

Bysb #1075960 
Bugün rock fm rabarbada saat 18:00 19:00 arasinda bir arabesk parça çalindı. Parçayı bi kadın gitar eşliğinde söylüyordu parça ibrahim Tatlises in şarkılarından biriydi sanırım. Bilindik bir şarkı ama farklı bir şekilde yourmlanidi. Neydi ki ya?
(1) 

İngilizce kısa çeviri - şimdiden teşekkür ederim.

Bysb #1063243 
Türkçesi:

ihalenin X şirket tarafından kazanılmaması için, X şirketine 200K TL'den yüksek fiyat vereceğiz.

Benim yaptığım:

We will provide X company higher pricing than 200K TL for not to be won this tender by X company. (for not to be won kısmı yanlış oldu diye düşünüyorum, ya da hepsi da yanlış olmuş olabilir?

Olması gereken:
?
(8) 

vestel'in pembe buzdolapları alınır mı

Bysb #1061618 
www.vestel.com.tr

linkteki pembe buzdolabından istiyor hanım, ama malum vestelin kalitesi belli. bu pembelerden alan kullanan var mı aranızda? memnun olan veya şikayeti bulunan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
(3) 

1050 TL kirası olan daire için ev sahibi en fazla ne kadar zam yapar

Bysb #1050829 
15 Mart 2015 yılında yaptığımız kira kontratımız için ev sahibi bu sene ne kadar zam yapma hakkına sahip, sözleşmede yanlış hatırlamıyorsam tefe/tüfe oranı dahilinde(birde beyaz eşya fiyatları baz alınacak diye yazıyordu emin değilim, kontrata bakacağım) yapılacaktır diyordu, bu oranı 2015 sonu tefe/tüfe rakamlarını mı baz alıp hesaplayacağız.

oranı yazıp ev sahibi en fazla ne kadar TL zam yapabilir bu sene için yardımcı olur musunuz? detaylıca yazabilirseniz, ev sahibi belirttiğiniz tutardan fazla isterse, yazacağınız detayları kendisine söyleyip kendimi savunacağım.

şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Ajanda ve kartvizit için önereceğiniz matbaa

Bysb #1046429 
Şirketimiz için ajanda ve çalışan personeller için kartvizit bastırmak istiyoruz. Fiyat teklifi almak ve detayları görüşebilmek için bildiğiniz tanıdığınız yönlendirebileceğiniz bir matbaa var mı? teklifi email ile alabileceğimiz matbaa olursa süper olur?

yer:İstanbul/Zincirlikuyu
(2) 

pegasus 2 kişilik biletde değişiklik sorunsalı

Bysb #1036466 
peasustan tek yöne 2 kişilik bilet aldım daha sonra kendi biletimi değiştirmeye karar verdim ve değişiklik için fark ücreti ödeyip bileti farklı bir tarihe değiştirdim fakat yeni bilette diğer kişi içinde aynı tarihe değişiklik yapıldığını gördüm.

tek seferde 2 kişilik bilet alıp daha sonra sadece bir kişinin biletini değiştiremiyor muyuz?
(6) 

KDV Sorunsalı (yetkili bir mali müşavir aranıyor)

Bysb #1034701 
arkadaşlar,

farklı ülkelerde ofisleri olan bir grup şirketi düşünün.

örneğin fransa da ki ofis (A olsun) türkiye deki ofise( B olsun) dosya gönderiyor, türkiye ofisi işi hallediyor gerekli ödemeleri vs türkiye deki ilgili kurumlara yapıyor yani B şirketi A şirketine Türkiye de hizmet veriyor.

hizmetin sonunda B şirketi A şirketin dosya ücreti için fatura kesiyor örneğin 50Euro. B şirketi A şirketine fatura keserken KDV siz fatura kesiyor.

sorum şu: B şirketi faturayı KDV limi kesmesi gerekir yoksa KDV siz fatura kesmesi uygun mudur. Bu fatura sonucta aynı gruba bağlı farklı ülkelerdeki ofisleri birbirlerine verdikleri hizmet için kesilen bir fatura eğer KDV siz fatura kesilmesi doğru değilse bu zamana kadar B şirketinin kestiği kdv siz faturaların yaptırımları ne olur, ek olarak B şirketi her sene türkiye deki bir denetim firması tarafından denetime tabi oluyor, denetçi firma bu zamana kadar bu konu için hiç bir şey söylemedi ve yapmadı ayrı B şirketinin çalıştığı mali müşavirlik bürosununda dünyadan haberi yok, maliye bakanlığına soralım diyor.
(14) 

şirkette kaç yıl çalışmış oluyorum hesaplayalım mı

Bysb #1032285 
1.10.2010 da şirkette çalışmaya başladım
31.07.2012 de askerlik nedeniyle ayrıldım
1.02.2013 de tekrar işe başladım

1.10.2010 tarihini baz alıp 20 gün yıllık izin hakkı elde edebilmem için 2016 yılının hangi ayında 5 yıl süreyi doldurmuş olacağım?

belirttiğim giriş çıkış tarihleri edevlette hizmet dökümümden alınmıştır.
(3) 

işyeri yıllık izin hakkımızı mi yiyor

Bysb #1032188 
Askere gidip geldikten sonra aynı şirkette calismaya devam ediyorum fakat yıllık izin sürem hesaplanırken askerden geldikten sonra çalıştığım yıla göre hesaplaniyor

Ben ise giriş yılından itibaren 5 yılımı doldurduktan sonra 20 is günü yıllık izin hakkım var diyorum
Şirket askere gidip geldikten sonra 5 yılını doldurursan 20 gün hakkın olur diyor

Bununla ilgili emsal birdavayı arkadaş şirkete sundu sirketin çalıştığı mali müşavirlik biz böyle çalışıyoruz emsal karar bununla ilgili değil diyor.

Mobilden bu kadar anlatabildim saçma olduysa kusura bakmayın
(1) 

iyi dileklerimizi ingilizce nasıl yazabilirim

Bysb #1029591 
çalıştığım yabancı arkadas iş yerinden ayrılmış yerine yeni birisi gelmiş.

ilk kez bu yeni kişiye email göndereceğim ama önce yeni işin hayırlı olsun seninle çalışmaktan memnuniyet duyarım veya benim için bir zevk olacak tarzında bişi yazayım istiyorum.

şöyle yazsam grameri ne kadar doğru olur veya sizin ingilizce önerilerinize de açığım.

First of all, it will be my pleasure to work with you from now and I wish you success in your new career.
(9) 

bir pdf reader arıyorum

Bysb #1028961 
pcye format atmadan önce kullandığım bir pdf okuyucu vardı. farklı pdfleri aynı anda tek pdf üzerinde açıyordu fakat adını hatırlayamıyorum bir türlü bulamadım.

windows 10 kullanıordum acaba mağazadan uygulamamı indirdim yoksa internetten programı mı hatırlayamıyorum.

bu pdf okuyucu hangisi acaba? klasik pdf okuyuculardan cok farklıydı, içerisinde farklı bir çok özellikde vardı. bi buldurun be.

edit: ikonları bu şekildeydi. www.hizliresimyukle.com
(2) 

topkapıkapı-ulutbatlı metrsosuna - yenikapı metro durağından aktarmasız

Bysb #1027941 
gidebilir miyim?

www.google.com.tr!4m2!3m1

cumartesi bu lisede sınava gireceğim. üsküdar sahil tarafında oturuyorum, marmaray ile yeni kapıya gidip ordan metroya geçiş yaptıktan sonra haritada gözüken topkapı-ulutbatlı metrsosunda inerek liseye gitmeyi planlıyorum ama metroda aktarmalar için anons yapıyorlar bazen, topkapıkapı-ulutbatlı metrsosunda inmek için yeni kapıdan metroya bindiğimde hiç aktarma yapmadan gidebilir miyim?
(3) 

steam yedeklemeyi cd mi sececeğiz dvd mi

Bysb #1027138 
steam üzerinden oyunun yedeğini alacağım fakat karşıma cd ve dvd seçeneği çıkıyor.

bunlar ne oluyor tam olarak ve hangisini seceyim.

cd için 71 die dvd için 4 gb die seçenek var ama indirdiğim oyun 41 gb. çözemedim bir yardım edin.
(1) 

Nba 2k15 32 bitte çalıştırdınız mı (çalışır mı)

Bysb #1027106 
gitti gidiyordan oyunun keyini satın aldım dün itibari ile 43 gb oyunun indirme işlemini bitirdim fakat oyunu aç dediğimde bilinmeyen hata uyarısını alıyorum.

oyun gereksinimlerinde 64 bit gerekli diyor ama benim sistemim şuan 32 bit ve 32 bitte bu oyunu açma şanşım yok mu? format atıp sistemi 64 bite çevirmekten önce baska bir çözüm varsa onu denemek istiyorum.

bu arada bu hata ile ilgili internette bazı çözümler vardı onları da denedim fakat olmadı. sorun 32 bitten mi yoksa gitti gidiyordan 39 TL 'ye aldığım oyun key inden mi kaynaklanıyor acaba?
(3) 

kayınbabaya yılbaşında ne hediye alınır

Bysb #1025818 
ek olarak kaynanaya ne alayım.

her biri için bütce 50 Tl, toplamda 100 Tl'yi gecmesin.
(2) 

sonuna kadar dinleyip parça hakkında yorum yapabilir misiniz

Bysb #1024775 
open.spotify.com

Ne hissettiniz
(2) 

battelfield 2 steam sorunsalı

Bysb #1023404 
oyunu steamden aldım, multiplayer modunda oynıcam fakat çıkan ürün anatarını giriyorum geçerli değil diyor, neden?
(13) 

kombiyi yakmaya başladınız mı?

Bysb #1023008 
yer istanbul.

yaksam mı yakmasam mı bilemedim.
(3) 

sizce ney üfleyebilir miyim?

Bysb #1021975 
fülütle kendim nota bilgim olmadığı halde aklımdaki parcaları çalabiliyorum, bu güvenle üflemeli aletleri çalabileceğimi düşünüyorum. gitarımda var ama tellilerde çok daha pratik yapmadan çalamıyorum ama üflemeli aletlerde nedense kendime güveniyorum bu gazla klarnet falanda çalarım diye hissediyorum.

tek sorun ney çalmaya basladıgımda kac ay da ilk sesi cıkarabilirim? 3 ay 6 ay?

başlık edit: ney çalınmaz üflenirmiş.
(3) 

favori spotify çalma listelerinizi

Bysb #1016260 
paylaşabilir misiniz?
(5) 

iddia (sistem oynamayı doğru mu anladım )

Bysb #1015524 
bu kupona 105 tl yatırıp oynadıgım maclardan en az 3 tanesi tutması (yeterli diye dusunuyorum) durumunda toplamda 515,87 TL paramı alıcam?


hizliresim.com
(1) 

üsküdardan Abdi İpekçi Arenaya

Bysb #1015456 
üsküdar sahilden veya capitol tarafından boğaziçi köprüsünü kullanarak abdi ipekçi arenaya en kestirme nasıl giderim.

sözlükte arkadasın biri şu şekilde yazmış:
---------
allahın unuttuğu yerdeki spor komplekslerimizdendir.
anadolu yakasından bu salona ulaşmak isteyenler önce vapurla eminönüne geçmeli,ordan sirkeci tren istasyonundan trene binip kazlıçeşme durağında inmelidirler.eğer arabanız yoksa en mantıklı ulaşım yolu budur.

--------
kazlı cesme duragında ındıkten sonra abdi ipekçi yakınlarında mı, yürüme mesafesinde midir bu durakta indiğimizde?

biride metrobüsle topkapı duragında in onrdan dolmuslara bin demiş ama o tarafları cok bilmediğim için direk önünden geçecek dolmuşların olduğu kestirme güzergahlara yönlendirebilirseniz sevinirim.
(1) 

poisson dağılımından daha güçlü bir dağılım arıyorum

Bysb #1015315 
poisson dagılımını kullanarak oluşturduğumuz bir kucuk capta programımız var ve basarı oranı %60lara yakın fakat benim aradığım sans oyunları için istatistikte kullanılan baska dagılımlar vardı diye hatırlıyorum, neydi bu dağılımın adı ve birde bu adını hatırlayamadığım dagılım sadece zar için mi kullanılıyordu?
(5) 

Benfica galatasaray maçını trt1 şifreli mi şifresiz mi verecek

Bysb #1011323 
Sb
(7) 

Excel Yardım

Bysb #1011147 
elimde .xlsm uzantılı bir excel var. açtığımda içerisinde bir şey yazamıyorum yazmama izin vermiyor. anladığım kadarıyla şifre ile korumalı.

exceli ilk açtığımda çıkan bölümle şöyle:

www.hizliresimyukle.com

dosya kısmına tıkladığımda karsıma gelen ekran şöyle:

www.hizliresimyukle.com

çalışma kitabını koru bölümünde yer alan korumasız alana tıkladıgımda tablo korumasını kaldır seceneği cıkıyor, burası biraz sacma değilmi, hem korumasız yazıyor hemde tıkladığımda korumayı kaldırmak için parola istiyor.

bu excelin içeriğinde değişiklik yapabilmem yani üzerinde bir şeyley yazabilmem için ne yapabilirim? dosyanın geldiği kişiden parolayı mı istemem gerekiyor illaki?

teşekkürler.
(19) 

hangi isi yaparak para kazanıyorsunuz

Bysb #1011092 
Yaptığınız işe ek ikinci bir iş yapiyor musunuz?evet ise ne iş yapıyorsunuz.
(3) 

akp nası tek başına iktidar lan?

Bysb #1010597 
bazı kanallar akpnin tek basına iktidar oldugu alt yazısını gecıyor. tamam %50 aldı ama bu yuzdeye takbul eden milletvekili sayısı tek basına iktidar olması için yeterli değil diye biliyorum yanlış mı?
(2) 

astana gs maci

Bysb #998753 
Elimde olan link Mobilden açılmıyor. Mobilden bu maçı izleyebilir miyim sizce.yoksa boşuna link aramayayim mi.

Tel Samsung note 4
(3) 

outlook arama yapmıyor ne yapabilirim

Bysb #998646 
normalde arama yapıyordum bir kaç gün öncesine kadar. fakat ne olduysa simdi arama yapamıyorum. linkte göründüğü gibi uyarı çıkıyor var mıdır bir çözümü?

hizliresimyukle.com
(5) 

sunlara benzer film öneriniz varmı

Bysb #997950 
Yüzüklerin efendisi, 300 Spartalı, cesur yürek, kral arthur, Robin hood tarzında eski çağlarda geçen bunlara benzer hangi film önerirsiniz?

Teşekkürler
(1) 

sizce bu film izlenir mi

Bysb #996927 
the cook the thief his wife and her lover(aşçı hırsız karısı ve aşığı)

tavsiye eder misiniz?
(3) 

Trt 1 bugun neden şifreli

Bysb #994026 
apartmanda normal merkezi sistem var ve standart canak anten yayını mevcut. 2 gün önce trt 1 de galatasarayın macını sifresiz izlerken bugun fenerin maçını izlemek istediğimde neden şifreli yayın uyarısı alıyorum?
(5) 

inglizce kısaltma

Bysb #991562 
bazı yerlerde genelde şarkı sözlerinde g harfi kullanılmıyor. onun yerine mesela

turnin' veya hurtin' şeklinde '(tırnak işareti koyuluyor) ben mi yanlış düşünüyorum normalde kelimenin sonunda g harfi olması gerekirken koymuyorlar onun yerine sözlerde '(tırnak işareti yazılıyor) ve bu kelimeler söylenirken g harfi vurgulanmıyor neden? böyle yapınca kolay söylenme amacı mı güdüyorlar veya böyle g harfi söylenmeyince farklı bir anlamı mı var?

mobil görünümden çık