(6) 

hastanede hangi branşa gideyim

yemrem #718804 
el bileğim dünden beri gittikçe artan şiddette ağrıyor. bileğimi neredeyse oynatamıyorum ve sürekli ağrıyor. bunun için hangi doktora gideyim yarın? acile gitsem bakarlar mı?
(4) 

ahaber kanalı hangi kesimin medya organı?

yemrem #712887 
ahaber kanalı hangi kesimin medya organı?

mesela stv-cemaat, trt-resmi devlet, cnn-neocon gibi
(5) 

ölür müyüm?

yemrem #712102 
çekmecede yaklaşık 1 aydır açık vaziyette duran advil ağrı kesici içtim. başım boynum çok fena ağrıyor, dayanamadım artık. bu açık duran ilacı içme sonucunda bi şey olur mu?
(1) 

kredi ve kredi kartı taksitlerine getirilen sınırlama

yemrem #712068 
biliyorsunuz kredi ve kredi kartı taksitlerine sınırlama getirildi. elektonik ürünlere en fazla 9 taksit, araç kredilerine en fazla 48 ay vade yapılacak gibisnden. peki taksitli nakit avansa herhangi bir sınırlama geliyor mu? bana 9 taksit lazım. yarın çekeyim desem problem olur mu?
(2) 

ucuzundan fotograf makinesi tavsiyesi

yemrem #712067 
max 250 tl civarı bir fotograf makinesi arıyorum. öncelikli kullanım amacı büyümekte olan kızımın resimlerini cep telefonu kamerasından daha yüksek çözünürlükte çekebilmek. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

laptop turkce klavye

yemrem #711503 
amerikandan gelen laptopa turkce klavye yuklemek istiyorum, hani su noktaya basinca i, virgule basinca u nun ustu iki noktali olanini vermesi vs. icin. nasil yapabilirim
(4) 

u nun ustu noktali halinin buyugune ihtiyacim var

yemrem #706829 
soru baslikta olmasina ragmen biraz aciklayayim.

bilgisayarimda turkce dil eklentisini indiremedim henuz ve bana acil u nun ustu 2 noktali halinin buyugu lazim, siz onun ne oldugunu anladiniz,

ornek k nin buyuk hali K. i nin ustu noktasiz buyuk hali I gibi
(1) 

bu hangi filmdi?

yemrem #705214 
film 1950 öncesi amerikada geçiyordu. 2 zenci abi vardı, bunları suçsuz yere hapse yolluyorlardı. komedi filmiydi. bu hangi filmdi?
(2) 

karikaturde (!) ne demek istemis (capsli)

yemrem #703147 
sb
(1) 

bu ruya ne demek oluyor simdi

yemrem #700806 
ruyamda calistigim is yerinden cikmisim disariya, hava gunesli Sabah 10 gibi falan, gokyuzunde tek bir bulut bile yok, masmavi bir gokyuzu var, yere sirtustu uzaniyorum, yer asfalt, gokyuzune bakiyorum, gokyuzunde birini goruyorum, bana paralel duruyor, o da bana bakiyor, bir anda onun gozunden yerde uzanan kendimi goruyorum, yukardaki de benmisim bi sekilde, sonra aklima <ya ben asagida o yukarda degil de tam tersi o asagida ben yukardaysam, yer sandigim gok gok sandigim yerse, bir anda ona dogru dusmeye (ki bu gokyuzune dogru firlama manasina geliyor) baslarsam> diye dusunuyorum, neresi yer neresi gok kafam karisiyor, bayilacak gibi oluyorum,

ne manaya gelebilir bu ruya
(5) 

kafayı yemeden önce ne yapmam lazım bi yardım edin

yemrem #697923 
hem internet explorer'da hem de google chrome'da yeni sekmede reklam açılıp duruyor. google chrom'u silip baştan yükledim, en azından bunu problemsiz kullanabileyim diye ama hiçbir şey farketmedi. yüklediğim malware programları da bir işe yaramıyor.

ne yapabilirim?
(3) 

korsan win 7 cd ile orijinal win 7 yükleme

yemrem #697918 
elimde daha önce aldığım win 7'nin product key'i var ancak cd'yi bulamıyorum. korsan win 7 cd'si alıp orjinal product key'imle birlikte kursam, bu windows orjinal olarak yüklenmiş olur mu?
(4) 

laptop a format atmak

yemrem #694449 
birazdan dell laptop'ıma format atacam, bilgisiyara açılışında F11'e basarak dell'in kendi windows reinstall menüsüne ulaşıyormuşuz. şimdi merak ettiğim nokta: böyle format atınca sonradan driverları bulmam gerekiyor mu yoksa dell kendisi driverları kuruyor mu?
(4) 

wifi sorunu (caps'li)

yemrem #693330 
Arkadaşlar benim bilgisayarımda intel my wifi diye bir program yüklü, ancak devre dışı ve etkinleştir çubuğu da kapalı (klavye üzerinden de wifi açılmıyor). Şahsen ben hiçbir şey anlamadım niye böyle hiç bir fikrim yok araştırdım ama bir şey de bulamadım bir de buraya bakim dedim, lütfen yardımcı olun.
(1) 

şu aralar güzel indirim yapan ayakkabı sitesi var mı?

yemrem #684850 
sb
(6) 

20 aydır oyalayan karaca servisi

yemrem #684066 
2011'in mart ayında bi ürünü bozuk olduğu için satın aldığımız mağazaya verdik. 20 aydır her aradığımızda biz size 2-3 gün içinde dönecez deyip geri aramadılar. müşteri hizmetlerini defalarca aradım çok çok özür dileyip, en kısa zamanda döneceklerini söylediler aylar oldu onlardan da ses seda yok. şimdi ben bunları ne yapayım?

not: ürünü verdiğim mağaza ile yaşadığım şehir farklı şehirlerde olduğundan gidip mekanı da basamıyorum.
(12) 

yemek önerisi

yemrem #684010 
kıyma ile yapabileceğim köfte dışında yemek önerisi alabilir miyim?
(6) 

hangi ayakkabıyı tavsiye edersiniz?

yemrem #683959 
bir doğu anadolu ilinde açık havada günde en az 5-6 bin adım atıyorum. dolayısıyla rahat, hafif, sıcak tutcak ve 200 tl'yi geçmeyecek bir ayakkabı bakıyorum. hangisini tavsiye edersiniz?
1)CATERPİLLAR
www.zizigo.com

2)DOCKERS
www.boyner.com.tr
(1) 

yarın (29 ekim) eczaneler açık mı?

yemrem #682607 
yarın resmi tatil ancak eczaneler açık mı?
(1) 

eczane eczane dolaşmadan bilebilir miyim?

yemrem #681930 
piyasada biraz zor bulunan cold mix diye bi damlayı almam lazım, ancak çoğu yerde yok, belki bulunduğum şehirde hiç yok.

beyhude yere eczane eczane dolaşmadan hangi eczanede bulabileceğimi söyleyen bir yer, bir sorgulama sistemi vs. var mı?
(1) 

bot almaca

yemrem #680450 
zizigo'dan bi caterpillar bot beğendim, indirmle birlikte 150 tl civarına gelecek. şimdi bu caterpillar ayakkabıların kalıpları nasıldır acaba. dar-geniş-normal? mesela bi cabani, kinetix, lotto, arow'a göre kalıbı nasıldır? bu markalar benim ayak numarama uyan markalar
(1) 

mevsimlik mont almaca

yemrem #680447 
erkek kişisi için en fazla 100-150 liraya kadar mevsimlik mont nerden alabilirim? geçen süvaride bi tane gördüm 250 kağıt istediler, yuh dedim.

edit: spor-klasik arası koyu renk bir şeyler bakıyorum
(4) 

hediye sorunsalı?

yemrem #678381 
yeni evli çifte ev hediyesi olarak ne alınabilir?
(8) 

üst kattaki komşuyu dövmeme ramak kaldı, akıl fikir

yemrem #673915 
üst katın banyosundan bizim banyoya 10 gündür dakikada 9-10 damla olmak üzere su damlıyor. bunun ne uyuzu bir şey olduğunu bilen bilir.

adama söylememe rağmen bi halt yaptığı da yok. şimdi ben bu adamın inisiyatifini beklemeden şöyle bir şey yapayım diyorum: su geçirmeyen sıva tarzı bir şeyle banyonun tavanını sıvayayım, aşağıya su damlamasın.

böyle bir şey var mı? mümkün mü?
(10) 

sabaha kadar bebeğimin başında beklemem lazım

yemrem #671454 
kızımın ateşi 38-39,4 arasında inip çıkıyor. tedbir amaçlı sabaha kadar başında bekleyecem. ama zaten yorucu bir gün geçirdim. şimdiden 1 tane türk kahvesi içtim ama beni sabaha kadar ayakta tutacak ne yapabilirim? ne içebilirim?
(4) 

kredi cahiliyim

yemrem #661919 
bana 12 veya 18 ay vadeli 4000 tl kredi lazım. bugün 2 bankayla görüşmeye gidecem (biri bana özel masrafsız kredi fırsatı tanımladıklarını söyleyen yapıkredi, diğeri çalıştığım kurumumun çalıştığı ziraat)

müşteri temsilcisine ne sorayım? nelere dikkat edeyim? tavsiyeleriniz nedir?
(3) 

kredi çekmek?

yemrem #659444 
bankalar kendi maaş müşterilerine daha iyi oranlarla kredi verirler mi? yoksa farketmez mi?
(3) 

ortalama bir nişan töreni kaç saat sürer

yemrem #659440 
bir devlet kurumunun konferans salonunda nişan töreni varmış (konferans salonunda nasıl olacaksa artık), bu tören yaklaşık kaç saat sürer. düğün-nişan cahili biri olarak kendimi ona göre ayarlayayım.
(3) 

belediye meclis üyeleri ne işe yarar?

yemrem #656250 
belediye meclis üyeleri ne işe yarar? forsu nedir? millet niye buraya seçilmek için aday olur?
(2) 

hangi sitede ne kadar zaman geçirilmiş

yemrem #655638 
hangi sitede ne kadar zaman geçirildiğini gösteren, arka planda çalışacak bir program arıyorum. bildiğiniz böyle bir program var mı?
(1) 

7 gün mü yoksa 7 iş günü mü?

yemrem #654456 
geçen hafta "faturanız icra takibine alınmıştır" diye bi yazı geldi. internetten biraz baktım, buna 7 gün içinde itiraz edebilirmişiz. bu 7 günden kasıt peşpeşe 7 gün mü yoksa 7 iş günü mü?
(7) 

2 kuruş için icraya verilmişim!

yemrem #652956 
küçük tutarlı su faturamı 2 kuruş için onca yol gitmeye değmez diye birkaç aydır yatırmıyordum. bugün fatura gelmiş. en altta "borcunuz icra takibine düşmüştür" yazıyor. şimdi beni icraya mı vermişler? ne demek bu? yaptırımı nedir?
(2) 

tatil mi?

yemrem #652787 
29 ağustosta öğleden sonra resmi kurumlar çalışıyor mu?
(1) 

en ucuza nereden alabilirim?

yemrem #649890 
dell N4010 bilgisayarımın bataryası bozuldu. istanbulda en ucuza nerden alabilirim?
(3) 

fotoğrafları böyle nasıl birleştiririm CAPS'li

yemrem #648781 
elimdeki 20 civarı resmi ekteki gibi çerçevenin içine aynı boyutta eklemek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?
(1) 

ehliyet almaca

yemrem #647784 
emniyet müdürlüğünden ilk defa ehliyet almak için kaç para veriyoruz?
(1) 

seinfield bölümü

yemrem #644565 
seinfield in bir bölümünde costanza diğer elemanlarla hindistana düğüne gidiyorlardı. ama costanza geri dönene kadar çişini tutuyordu. bu bölüm hangisiydi?
(1) 

telefon alacam

yemrem #643704 
yaklaşık 100 TL taksitle vodafone veya avea'dan sözleşmeli telefon almak istiyorum. ne tavsiye edersiniz?
(4) 

kime niye ceza aldı

yemrem #641643 
ergenekon davası sonucu kimin ne kadar ceza aldığı her yerde yazıyor. ancak aldıkları cezaların nedenlerini bir yerde göremedim. kimin "hangi suçlardan dolayı" ne kadar ceza aldığını nereden bulabilirim?
(1) 

randevulu mu randevusuz mu?

yemrem #633726 
avrupagöz hastanesi randevulu mu çalışıyor yoksa kapıdan girip randevusuz, çok beklemeden muayene olabiliyor muyuz?


not:telefonlarını açmıyorlar dolayısıyla kendilerine soramıyorum
(2) 

first ve şahinbey sucuk kampanyasından hediye kazandık diyelim, ama?

yemrem #626239 
first veya şahinbey sucuk kampanyasından hediye kazandık diyelim, hediyeyi teslim etmek için kimlik, şifrenin yazılı olduğu paket ve ürünü aldığımız faturayı istiyorlar.ama elimizde şifrenin yazılı olduğu paket olmasına rağmen fiş veya faturamız yok diyelim. kazandığımız hediyeyi alamaz mıyız? bunun bir çözümü var mıdır?
(2) 

pegasus bilet indirimi

yemrem #624209 
bir aralar pegasus her ayın ilk günlerinden birinde yüzde 30 civarında indirim yapıyordu. bu devam ediyor mu? ediyorsa ayın kaçında bu indirimi yapıyor?
(5) 

laptop şarz aleti temassızlık

yemrem #623212 
şarz aletinin bir yerinde kabloyu saran plastik kaplama soyulmuş, teller kopmuş. bunu tamir ettirebilir miyim (yaklaşık kaça patlar)? yoksa yeni bir tane mi almalıyım?
(2) 

aras kargo

yemrem #621979 
aras kargo cumartesi günü dağıtım yapıyor mu?
(10) 

ne yapacağını bilemeyen çaresiz anneye yardım

yemrem #620765 
10 aylık bebeği olan bi arkadaşım bunalmış durumda. depresyonun eşiğinde.

yaşadağı şehir küçük, imkanları kıt bir doğu anadolu şehri. dolayısıyla nerdeyse hiç sosyal aktivite yok. bu şehirde anlaştığı bir komuşusu dışında akrabası falan da olmadığından eve tıkılmış durumda ve hergün can sıkıntısından patlayacak duruma geliyor. bu ruh hali ister istemez bebeğine de yansıyor ne yazık ki.

ne yapacağını bilmeyen bu anne kişisi için can sıkıntısını azaltacak ne tavsiye edebiliriz? ben ne yapabilirim? her çeşit tavsiyeye açığım
(7) 

ne yapacağını bilemeyen anneye yardım

yemrem #620401 
10 aylık bebeği olan bi arkadaşım bunalmış durumda. yaşadağı şehir küçük ve imakanları kıt bir doğuanadolu şehri. dolayısıyla pekbir aktivite yok. bu şehirde akrabası falan da olmadığından eve tıkılmış durumda ve hergün can sıkıntısından patlayacak duruma gelir. bu ruh hali bebeğe de yansıyor ne yazık ki.

ne yapacağını bilmeyen bu anne kişisi için can sıkıntısını azaltacak ne tavsiye edebiliriz? ben ne yapabilirim? her çeşit tavsiyeye açığım
(1) 

başlık çevirisi

yemrem #620248 
Yerel Su Kaynaklarından Enerji Üretimi: ABD Kırsal Kesim Elektrik Üretimi Uygulamasından Malatya Derme Deresi İçin Alınabilecek Dersler

bunu ingilizceye nasıl çeviririz?
(2) 

ufak bir çeviri

yemrem #618930 
a'nın yeri ve önemi

bunu ingilizceye nasıl çeviririz (asıl cümle Türk Kamu Yönetiminde Etik Dışı Davranışların Önlenmesinde Örgüt İkliminin Yeri ve Önemi)
(1) 

ufak bir çeviri yardımı

yemrem #618910 
Türkiye’de E-Devlet Uygulamaları: Sağlık Bakanlığı Örneği

ingilizcesi nasıl olur?
(1) 

kısa ve basit bir çeviri

yemrem #618907 
"kamu yönetimi anabilim dalı kentleşme ve çevre bilim dalı"nı ingilzceye nasıl çeviririz. asıl tıkandığı nokta anabilim dalı ve bilim dalı kısımları. bunların ingilizcesi nedir?

mobil görünümden çık