(5) 

metabolizma hızlandırma 101

melodi #1461342 
eve bi tartı aldık her şeyimizi göstermiş yağ&su vs

durum şu;

57kilo
kas kütlesi 38.1kg (fazla değil mi bu ya hayatım boyunca sadece 2 sene tenis oynadım onun harici 0 haraket)
kemik kütlesi 2.4 kg
vücut yağ kitlesi 16.6 kg
bazal metobalizma 1169

kilo vermek istiyorum geçen sene 52 kiloydum :( metabolizmayı nasıl hızlandırabiliriz? çalışmıyorum evdeyim ne uyku düzenim var ne yemek
(9) 

aile ve çocuk baskısı

melodi #1460515 
ailelerinizin çocuk yapın baskısıyla nasıl başediyorsunuz?

2.5senelik evlilik öncesinde 5senelik bi ilişki. nerdeyse ilişkinin tamamı hastalıklar&vefatlarla geçti doğru dürüst birbirimize zaman ayıramadık.evlendik bu sefer işten ayrılmak zorunda kaldım ve 2 sene çalışmadım(bulunduğumuz yerde mesleğimle alakalı iş olmaması sebebiyle) şimdi iş olanağı olan bi yere geldik onda da corona patladı iş yok neyse sonuçta psikolojik olarak çocuğa hazır değilim.(2 sene daha evde oturmaya gücüm yok)

dün eşimin anneannesi aradı iyi yıllar vs dedikten sonra ben artık ölücem yaşlandım torun sevmek çok istiyorum dedi. eşimde inşallah vs diyip geçiştirdi(her aradığında söylediği için) sonra bombayı patlattı ve eğer olmuyorsa doktora gidin dedi.inanılmaz zoruma gitti ya neden bilmiyorum ama bu saygısızlık değil mi? (eşim benim duyduğumu bilmiyor)
(1) 

diyetisyen & tartı öneri

melodi #1458807 
8senedir hipotiroidi ile uğraşan 34 yaşında dişi birey

son 2 senedir 52-53 kilo iken şuanda 56-57’e ulaştım. evet hala boyuma göre kilom az

aslında tartılmak istiyorum(yağ oranı-ödem vs görmek için) tanıdık diyetisyen var ama online olur onla uzak şehirlerdeyiz. burdaki diyetisyenle görüşmeye gitsem tüm değerlerimi alsam arkadaşım uzaktan yardımcı olur yemek anlamında ama burdaki diyetisyene ne dicem.

ya da bana tartı önerebilecek olan var mı? ben evde tartılayım online diyetle devam edeyim.
(30) 

ben mi fazla abartıyorum?...

melodi #1457664 
eşimin yaklaşık 3 hafta izni var kullanmazsa yanacak 31 aralık itibariyle. annesi bizden uzak bir ilde tek başına yaşıyor(baba yok) benim ailemde pandemi sebebiyle yazlıktan dönmedi yaklaşık 4aydır biz de görüşmedik. şimdi tutturdu izne gidelim hem senin aileni görelim hem bizimkileri. 2 tarafında kronik rahatsızlıkları var. inatla gitmeyelim diyorum her gün kavga gürültü.

yani ben mi abartıyorum bu mevzuuyu? gidip aynı evin içine girmeye ne gerek var ya taşıyıcıysak? ayrıca sen benim ailemin yanına gitmek istemiyorsun diye kavga çıkartıyor iyi de ben kendi ailemin de yanına gitmek istemiyorum ki...

şimdi kendi evimizde bi düzenimiz oluştu bu süreçte. yatış saati&kalkış saati₺film abur cubur vs
açıkcası bi de bu değişimi yaşamak istemiyorum. en rahat ev kendi evin

edit: o günden sonra bi daha hiç gidip gitmeme konusu konuşulmadı. bugün durup dururken “hazır evdeyim ben 15gün usta işleri vs onları halledeyim ben dimi dedi :) ayrıca herkesin beni linç ettiği “düzen” mevzuuna of gitcez şimdi herşeyim değişicek oturalım biz evimizde temiz temiz dedi :)

nihayetinde gitmiyormuşuz
(5) 

telefon karşılaştırma

melodi #1457216 
babama doğum günü hediyesi almak istiyorum telefonu baya bi eskidi. samsung’a çok alıştığı için samsung almayı planlıyorum(note kullanıyor şuan)

m51-a71 ve a31 sizce hangisini almalı? şuan pandemi sebebiyle yazlıktalar ve normalin 2-3 katı telefon kullanımı arttı şarj sıkıntısı yaşamakta
(11) 

hamilelik ve çocuk hk

melodi #1455826 
nerden başlasam nasıl anlatsam

yaş 34
2.5 yıllık mutlu bi evlilik.

bazen çocuk isteği geliyor ya bizim de bi kızımız olsa mı diyorum(ki çevremizde çocuğu olan 1 tane arkadaşımız var-kimse çocuk yapmıyor heralde) sonra ciddi anlamda hamilelikten ve doğumdan korkma hissi geliyor. bi insan yaşamadığı bir şeyden korkar mı evet saçma ama cidden çok korkuyorum.

bugüne kadar 1kere kist problemi için evlenmeden önce kadın doğuma gittim onun haricinde hiç bu çocuk vs mevzuları için gitmedim. aslında belki de ben istiyorum ama bir sıkıntı var ve olmayacak. mesela öncesinde doktora gidip bir sıkıntı olup olmadığına dair yaptırmam gereken bi test vs var mı? bir de şu yumurta dondurma mevzuu var tabi

ayrıca önceki duyurularıma da bakarsanız evliliğimiz ve benim için zor bi 2 sene geçirdim. işsizlik&çalışamamak&anadolu’da abuk bi ilçede yaşamak zorunda kalmak vs... şimdi yeni yeni eski standartlarıma dönüyorum iş arıyorum vs. açıkcası 2sene evde oturduktan sonra şimdi çocuk yapıp bi 2 sene daha evde oturmayı ruhum kaldırmayacak. ama bi de dayatılan çocuk mevzuu ve geçen yaş....
(3) 

tüvtürk erteleme

melodi #1454589 
babamın adına kayıtlı araç şuan da biz istanbuldayız o bodrum da ve 65yaş üstünde.
yarın da aracın muayenesi bitiyormuş bunu erteleyebiliyor muyuz bilgisi olan var mı?
(7) 

koton ürün iade-etiketsiz-

melodi #1454417 
annem pandemi sebebiyle yazlıkta kaldı havalar soğuyunca kendine hırka almış kotondan ama zorunluluktan yani hava soğuk diye.eve gelmiş giymiş hiç beğenmemiş. ama tabi bu arada etiketi sökmüş nedense. şimdi bana gönderdi bunu ver kendine bişey al diye fiş mevcut. değişim yaparlar mı boşuna gitmiş olmayayım bu süreçte
(12) 

tayin il-ilçe seçme üzerine

melodi #1408878 
sonunda 2 sene bitti ve biz gidiyoruz. yine belirsizlik ama en azından gitmek istediğimiz yeri kendimiz seçeceğiz.

aşağıdaki il-ilçelerle ilgili her açıdan(sosyal-özel sektör vss) fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim.
siz olsanız hangisinde yaşamak isterdiniz?

-izmir kemalpaşa
-izmir menemen
-çankırı
-kırklareli
-burdur
-izmir aliağa
-kastamonu
-edirne keşan
-aydın söke
-adıyaman
-bilecik
-edirne ipsala
-edirne taşköprü
(11) 

anksiyete ile başa çıkma

melodi #1404973 
öncelikle biraz uzun olacak şimdiden özür dilerim.

18aydır anadolunun abuk bir ilçesinde eş sebebiyle bulunan,ailesinden ilk defa uzak kalan,tabi ki iş olmaması sebebiyle evde oturan,istanbulda büyümüş üniversiteyi iyi bir özel üniversitede iyi bir bölüm okumuş olan ben.

gündüzleri tamamını yürümek 45dakika sürmeyen, nerdeyse doğru dürüst güneş görmeyen, sosyal hayatın 0 olduğu bir ilçe...

boğuluyorum...

her gece uyku vakti geldiğinde basan sıkıntılar, uykusuzluk, geçmeyen sürekli mide ağrıları,sebepsiz kalp çarpıntıları cabası. her an birine bişey olacak korkusu(eşimin ailesini kaybetmiş olmamızın travması). abim gece dışarı çıksa eve dönene kadar uyuyamama vs vs.

evet psikiyatrist tek çözümdü gittim 3.dakikada “anksiyete” diyerek antidepresan yazdı. belki bu bi kurtuluş ama kullanmaya korktum. ben bunu kafamda hallederim dedim ama artık yapamıyorum.

lütfen biri bana bi çıkış yolu göstersin.

evet burası bi süreç 5 ay gibi bi zaman kaldı buradan kurtulmamıza. ama benim bu ruh halim kalıcı biliyorum
(3) 

instagram geçmiş silme

melodi #1387172 
instagram da stalk mevzunu bu ara işsizlikten abartmışım.hangi harfa bassam cort diye alakasız biri çıkıyor bazen insanların yanında utanıyorum :) bu harf bazında geçmiş silme mümkün mü?
(4) 

bedelli askerlik erteleme

melodi #1366097 
eşim 22temmuz da bedelli için birliğine teslim olacak ancak annesi şuan hastanede kanser ve baya ağır durumda. bedelli askerliği erteletebilme imkanımız var mı?
(8) 

1.evlilik yıldönümü hk

melodi #1362078 
4hafta sonra 1.evlilik yıldönümümüz.

birbirimizi 5senedir tanıyor olmamıza rağmen zor 1 sene geçirdik boşanmayı düşündüğümüz çok zamanlar oldu. hayatımızdaki köklü değişiklikler evliliğimize denk geldi ve 2mizde bu süreci çok iyi yönetemedik. onun mesleki değişikliği, küçük bir ilçeye taşınmamız, benim iş bulamayıp 7/24 evde oturmam bizi çok yıprattı.

şimdi artık toparlanma vakti diyerek kadın olarak ben birşeyler planlamak istedim. 2-3gün kafa dinleyebileceğimiz çok uçuk rakamlar harcanmayacak bir kaçış planı rica ediyorum. aracımız var ve kahramanmaraşta yaşıyoruz.

kalacak yer önerisiyle gelebilirseniz çok mutlu olurum
(5) 

lens ve pilates hk 2 ayrı soru

melodi #1331171 
çok uzun süredir miyop astigmat 1 derece ile gözlük kullanmaya çalışıyorum. çalışıyorum diyorum çünkü bi türlü alışamadım. şimdi cuma gününe göz için randevu aldım 1 numaraya lens verirler mi? benim mi talep etmem lazım doktordan

2.soru evde boş oturmaktan bıktım. pilates yoga takılayım diyorum. hepsiburada da bi sürü pilates matı var. başlangıç olarak amatör kullanıma uygun mat ve diğer kullanilacak malzemelerle ilgili öneri de bulunabilir misiniz
(1) 

ben aldirma sonrasi

melodi #1242171 
geçen perşembe ben aldırdım 2 dikiş var.10.12 gün sonra dikişleri aldır dedi ama bu hiç kabuk falan baglamadi ilk gunle aynı.

yerinden dolayı hergün batikon sürüp kapattım bandajla acaba hata mı yaptım açık mı kalmaliydi.şimdi iplerin üstü 1.2 saatte batikon emince bembeyaz oluyor ve cok kaşinıyor.
(1) 

burun deldirme hk

melodi #1212165 
sonunda hayat kısa istediğim herşeyi yapacağım düşüncesiyle burnumu deldirmeye karar verdim. ama güvenilir bir yer olsun istiyorum. istanbul mümkünse anadolu yakası nereyi önerirsiniz?

bir de çok mu acıyor ya :(
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık