(2) 

Kalamış - Bostancı arası kaç km?

su olsam ates olsam #920908 
Şimdi duyuru birkaç siteden bakıyorum da hepsi birbiriyle alakasız rakamlar veriyor. aynısından evdeki baskülde de yaşadığım için cinnet geçirmemek adına size sorayım dedim. (tartıl, 5 dk içerde koltukta otur gel, 2-3 kilo fazla gösterir, bazı şeyleri çözemedim:)

Bugün bir çılgınlık yapıp Kalamış'tan Bostancı iskeleye kadar sahilden yürüyüp, Bostancıdan da yine Kalamış a Bağdat caddesinden yürüdük. Toplamda ne kadar yürümüş olduk, bu rotayı normalde de takip eden arkadaşlar aydınlatırsa çokgüzel olacak (Runtastic i hatırladığımızda çok geçti efet:)

Bir de haftada 1 bu kadar yürümek sağlıklı mı, yoksa bildiğin dizlere mi zarar, nasıl yapalım?
(23) 

Gelinlik secelim! (En acilinden:)

su olsam ates olsam #911829 
Sevgili duyurumun Pronoviaslari, Oleg Cassinileri;

Gecen hafta, haftalar oncesinden ayarlayabildigim gelinlik randevularima gittim.
Ve bingo! Sansima da Pronovias ta %50 indirimi yakaladim :)
Daha once interneten begendigim modeller (ondina, petunia, orera) ya turkiye ye gelmemis, ya da ustumde iyi durmadi. Yardimci olan kiz da zaten simdi siparis versek, haziran ayina yetisemeyebilir, burada satista olanlari hem de indirimdeyken kacirmayin dedi. Satistaki gelinlikler de denenen gelinlikler oluyor.

Gelinlik 2015 Modern Bride koleksiyonundan Antic:
www.pronovias.com.tr

Tasarim Turkiye dekinde biraz farkli, benim ustumdeki görsellerdeki gibi.. 4000 kusurdan 2100 tl ye inmis. Diger denediklerimden daha iyi durdu ustumde. Indirim de son gun falan diye aceleye de gelip aldik, odemeyi de kredi kartiyla yapmis olduk..

Simdi Pronoviastan hayal fiyata gelinlik dusurdugum icin sevineyim mi yoksa aceleye gelip %100 icime sinmis olmayan ve hayatta tek sefer giyecegim bisey icin uzuleyim mi bilemedim. Sirtta dekolte, carpraz bantlar, ya da inci dugmeler, uzun kuyruk falan istiyordum. Bu gelinlikte hicbiri yok..bir de o ondeki kusak omuzlarimi kesti mi, iyi mi kotu mu durdu, fikirlere ihtiyacim var..
Artilari da ustumde digerlerine gore daha iyi durmasi, sade ve kibar olmasi, en onemlisi hafif ve tasimasi kolay olmasi (Roma da evlenecegimiz icin gun boyu disarida dolasip, cekimler olacak, bu tarlatansız giyilen, elbise gibi hafif bir model)

Kararsiz kaldigim icin aradim, iade edilemiyor ama degisim yapabilirlermis, gelinligi henuz teslim almadigim icin. Yarin tekrar gidiyoruz. Sizden de yorumlar alup daha donanimli gideyim ;)

1. Guzel mi boyle, degistireyim mi???
2. Pronovias ta başka model beğenemezsem, ödememizi geri alıp, başka yerlerde daha içime sinenini alabilsem ya, bir yolu yok mu?
3. Bana sırt dekolteli gelinlik bul duyuru! :))

edit: fotolar detaylandırıldı..
(3) 

Yurtdışında Evlilik Organizasyonu

su olsam ates olsam #898968 
Sevgili duyurumun gelinleri, damatları, nedimeleri;

Roma konsolosluğundan haziran ayına nikah tarihimizi aldık :)
Ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız ile birlikte toplam 25-30 kişi oluyoruz. Nihah öncesi gün Roma ya gidiş, ertesi gün sabahtan fotoğraf çekimi, nikah ve akşamına müzikli bir eğlence diye düşündük.
Sıra geldi geç olmadan organizasyonu yapmaya. Gelen arkadaşlara en uygun ve eğlenceli olacak şekilde bir şeyler planlamaya çalışıyoruz.

Daha önce kendisi ya da yakınlarının başından yurtdışı nikah/düğün olayları geçmiş arkadaşların fikirlerine çok ihtiyacım var..Hatta yok yok herkeslerin fikirlerine ihtiyaç var, akıl akıldan üstün :)
Artılarıyla eksileriyle yazalım, bi karara varalım, the wedding is coming!!

1) Organizasyonu kendimiz mi yapalım/ ya da Tur mu?

a. Tur
+ Aktarma,araç,yemek her şeyi organize ediyorlar. Kafamız daha rahat olur.
- Minimum 600 Eurodan kişi başı fiyat veriyorlar. Eşiyle gelecek arkadaşların 5000 tlden fazla masrafı olur ki bunu kimseden bekleyemeyiz.

b. Tüm organizasyonu kendimiz yapmak:
+ Uçak bileti kişi başı 550 tl ye hallediyoruz. Akşam yemekleri, kahvaltı bir şekilde ayarlarız gibi geliyor.
- Haşatımız çıkabilir, ve stres de cabası, ha bir de araç olayı var:S bu açıdan biraz göz korkutucu.Ama aksiyon iyidir :)

3) Kalacak yer:
a. Roma merkezli 2 yıldızlı oteller gecelik 300 tl den başlıyor.Ki pek de iç açıcı yerler değil. Ama merkezi evet. Foto çekimi vs için kolaylık olur.
b. Airbnb den Roma merkeze pek de yakın olmayan ama şahane bir şato buldum. www.airbnb.com.tr
Kişi başı gecelik 100 küsur tl ye hem de. Nikah öncesi akşam parti için bile süper.

4) Araç
a.Taksi: Ne kadara çıkar bilemedim. Roma merkezli bir yerde kalacaksak sıkıntı diil de, diğer seçenek için çok mu olur?
b. Araç kiralamak:
Toplam 2 vito ve 1 düğün arabası kiralasak 3 günlük 1800 tl falan oluyor. Taksi bunu geçerse kiralama yoluna gidelim.

En öncelikli çözmemiz gereken sorularımız bunlar, devamı gelecek :)

Fikir paylaşan herkese teşekkürler
(7) 

Eczacıbaşı- Bulats sınavı

su olsam ates olsam #871533 
gören, duyan, giren var mıdır?

Kafamda deli sorular, önümde 2 günüm var.

Best wishes,
(24) 

Sigara içen/ içmeyen herkes buyursun anlatsın..

su olsam ates olsam #864872 
Sevgili duyurumun Philip Morrisleri;

Bak bugün başıma neler geldi. Şimdi öğlene doğru şirketten çıktık, direktör ve benim pozisyonda bir arkadaş ile beraber. Direktörün arabasıyla yaklaşık 1,5 saat yol gidip, 1 saat toplantı yapıp yine 1,5 saatte geri döneceğiz.

Bir tek ben sigara içmiyorum, diğer ikisi fena içici. Arada şakalaşıyoruz hatta "dur su olsam hazır bakmıyorken içelim" diyorlar, ben de "bakmıyorum tamam 1 tane için, ama o kadar" falan diyorum, rahatsız olduğumda öhö öhööö diye öksürüyorum, gülüyoruz, söndürüyorlar sigaraları falan, kaç aydır bu şekilde geçinip gitmeye çalışıyoruz..

Bugün gidişte birkaç üstüste içtiler, fazla üstünde durmadım, toplantı bitti, dönüyoruz, yemek yememişiz daha saat 14: 30 olmuş. Köprü trafiğindeyiz, bunaldıkça sigara yakıyorlar. Artık dayanamadım "ya lütfen yakmayın artık" dedim. Diğer arkadaş sallamadı ya da duymadı(ben arka koltuktayım) bilmiyorum, yaktı bir tane. ben de camı sonuna kadar açtım, anlasın diye.

üstüne 2 dakika sonra direktör de bir puro yaktı, içerisi dumanaltı. Köprüde trafik ilerlemiyor, açlıktan duman da çarptı sanırım ellerim titreeye başladı, kalbim deli gibi çarpıyor, fena oldum.

"Ben dayanamıyorum bu dumana, açın lütfen ineyim arabadan, fena oldum, kalbim çarpıyor" dedim sertçe. Direktör fena oldu, attı hemen puroyu, afedersin falan dedi. yol boyunca da konuşulmadı.

Her olayda "ya belki ben bi yerde hata yapmışsam demek ki" diye suçu kendimde arayan kafamı seveyim. size soruyorum ki biraz içim rahatlasın, terbiyesizlik değil de ne bu şimdi?

Ya yanlış düşünüyorsam söyleyin, bu ne sigara içenlerden çektiğimiz, ayıp değil midir yahu keyif için, başkalarına fenalık geçirtmek, bu kadar rahatsız etmek?İstesem kendim içerim zaten, resmen hergün beraber sigara içmiş oluyorum onlarla.

Her hafta en az 1 kere araba içi dumanaltı seanslarımız devam edecek görünüyor. Nasıl yapacağız, bunun yolu yordamı nedir, siz nasıl davranıyorsunuz?

edit: araba şirket arabası. o arabayla gitmekten başka çözüm yolumuz yok maalesef..
(14) 

Koşu bandını en verimli kullanma

su olsam ates olsam #860976 
Duyurumun koşucuları, siks pekleri;

"Hayatta koşu bandı almam" diyip diyip seneler sonra almış bulunuyorum ben de. Ama azimliyim o bandın üzerine haftada 3 kere 1 er saat çıkılacak! :)

Şimdi şöyle bir program yapıyorum kafama göre ama eğri mi yapıyorum, doğru mu bilmiyorum. Bi yol gösterseniz ya şu azimli kardeşinize. Dizimde sıvı kaybı olduğu için çok zorlamamam gerekiyor (interval denedim ölüyodum), bir yandan da maksimum 3 ay içinde 57 kilodan 50-52 kiloya düşmek istiyorum.

1. Aşağıdaki program haftada 3 kereden istediğim farkı yaratır mı?
2. 1 saat içinde nabız 100-115 arasında değişiyor. Yaşım 29. Nabız 120-130 arası olmalı diye biliyorum. Bir türlü 120 ve üstüne çıkamıyorum, hızı mı arttırmalıyım?
3. 1 saat sonunda yakılan kalori 80-100 falan görünüyor. Şaka gibi? Bantta mı bi problem var (Altis markalı) yoksa aşağıdaki programla ancak o kadar mı yakılabilir?

1 saatlik programım şöyle:
* 0- 15 dk: 3 km/h ile başlayıp 5 km/h a çıkmak
* 15-20 dk: 5 km/h sabit
* 20-30 dk: 5 km/h dan 5,5 km/h a çıkmak
* 30-35 dk: 5,5 km/h sabit
* 35-45 dk: 5,5 km/h dan 6 km/h a çıkmak
* 45-60 dk: 6 km/h den kademeli 5,5- 5- 4-3 km/h ile bitirmek

Spor yapın, yaptırın!!11!! :)
(15) 

İş yerinde kahvaltı?

su olsam ates olsam #838705 
Üstünüze afiyet ne yiyorsunuz işte sabahları?

Hem pratik olsun, hem sağlıklı besleniyim istiyorum.

Simit, poğça, börek, ekmek hayatımdan çıkardım.
Bir dönem yulaflı müsli yiyordum, yok glikoz şurubu, yok işlenmiş gıda dediler, ayrıca kilo vereceğime kilo aldım, onu da geçelim.

Sağlıklı yiyecek bir şeyler bulamıyorum resmen. Yumurta haşlayıp yiyemem, çok erken çıkıyorum evden.
Bu dönem (2 eti form arası karper peynir)x2 formülünü uyguluyorum.

Başka çözüm önerileriniz?
(4) 

Wanted: White westinghouse renkli buzdolapları

su olsam ates olsam #837024 
Sevgili duyurumun A enerji sınıfları;

Bir zamanlar hatırlarsanız white westinghouse'un renkli retro buzdolapları vardı, böyle boyu boyuma huyu huyuma uygun :) yuvarlak köşeli, renkli, sevimli.

yıllarca iç çekerek baktım, şimdi tam alma zamanım geldi, arıyorum bulamıyorum :(
Türkiye için bir web siteleri bile yokmuş meğerse.. o kadar ki; görsellerde "whitewestinghouse renkli buzdolabı" diye aratınca tek fotoğraf bile bulamıyorum, o kadar zaman neyin hayalini kurdum ben yahu???

- Vestel'in renkli ama devasa çakmasından almak istemiyorum.
- İkinci el olmaz, yeni ev kuruyoruz, temiz olsun, en az 30 yıl kullanıcam onu ben :)
- Mutfağımın içinde iki kapılı 2 metrelik transformers görmek istemiyorum, napıcam ben kara kara düşünüyorum..

Buldur be duyuru şu canım buzdolabını, aslansın sen kaplansın :)
(1) 

Mac Gmall 'dan yolu geçenler!

su olsam ates olsam #830186 
Herbişeye "Spor yap" ısrarıyla gelen sevgili duyuru,

Hah işte sonunda bugün yarın Mac'e üye oldum olucam,şimdi entryleri okuyorum da yok squash topuna para alıyorlarmış, yok raket kiralanıyormuş vb.şikayetler de gördüm. o kadar para bayılıp her şeye de ayrı para ödeyeceksek yandık..

Giden eden var mı buraya, ya da bir arkadaş da olur :) İçeriden güncel bir yorum lazım ;)

Ve evet spor yapın! :Pp
(1) 

Kabataş-Gmall

su olsam ates olsam #830142 
Kabataş'taki üsküdar iskelesinden yürüyerek gmall maçka ya geçmem kaç dakikamı alır?
normal insan yürüyüşüyle, koşmadan, sallanmadan..
(4) 

Güllerin Savaşı

su olsam ates olsam #828579 
- Dizide Gülfem'in kardeşinin hastalığı tam olarak nedir?

- Çocuk, Gülru için çok pis iyileşip dizideki herkesin aminiko gibi geliyor.

Sizce noolur?
(1) 

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği- Aaaaacil!

su olsam ates olsam #828397 
---Bulundu---
Duyurumun Ar-gecileri, Kalitecileri, Gıda Mühendisleri yardımınıza ihtiyaç var!

Son yayınlanan Gıda Kodeksi Yönetmeliği aaaacilen lazım. 2011 ve 2013 te Resmi Gazatede yayınlanmış olanlarını buldum ama 2014 şubatta da etiket yönetmeliğinde değişiklik yapılmış sanırım. İnternette her şey karman çorman birbirine girmiş.

Kullandığınız güncel yönetmeliğe ait bir link + özet anlaşılır bir sunum varsa paylaşmanızı rici edicem.

Olm süt çıkarıyoruz, patron etiket bilgisi bekliyor.( Kalite birimimiz sağolsunlar off durumdalar, bu iş bize kaldı)

En azından şunda netleşelim?
Menşei: Türkiye
mi
Menşei Ülke: Türkiye
Menşei: TR
Menşe: Türkiye
?

Şu işi halledelim tüm sütler benden! :)
(1) 

Üsküdar/ Beşiktaş tarafında spora başlanacak yer bulalım!

su olsam ates olsam #825257 
Ohh be duyuru spora başlayacak zaman/para/lokasyon üçlüsünü oturtabildim sonunda.

İş çıkışı akşam 19:00 da Üsküdar'dayım. Sonrasında motorla Beşiktaş'a eve geçiyorum. Yani iki semt de uygun benim için.

Üsküdar/Beşiktaş iskele civarında pilates, yoga, havuz,(bonus olarak spinningli, aqua gymli şükela hareketler) programları olan bildiğiniz spor salonları/otel önerilerinizi bekliyorum.

PS.Beşiktaş'ta Yoga Akademi'nin astronomik ücretli programları dışında yoga pilatesli yer bulamadım. Kaçırdığım bi yer olabilir. Üsküdar dan hiç haberim yok, en iyisini siz bilirsiniz ;)
(3) 

Haftasonu kaçmalık yer önerisi

su olsam ates olsam #819561 
Haftasonu için (cmts 1 gece kalmalık) yer aranıyor.

Böyle hem İstanbul sınırlarında (ya da çok yakınlarda) hem de mesela Bozcaada, Cunda tadında kendine ait dokusu olan sevimli bir yer aranıyor. Denizi de olsa iyi olur zira buharlaşmak üzereyim :)

Ağva, Riva, Şile, Polonezköy'e gidildi. Başka alterntifler aklınıza gelen?

edit: Garipçe sevimli ama pek bir küçük yermiş. Kahvaltı sonrasında Belgrad ormanında yürüyüş ve piknik ile tamamlanınca güzel bir günümüz oldu, teşekkürler :)
(1) 

Saç aksesuarı alınacak adres

su olsam ates olsam #815587 
İnci taşlı saç aksesuarı/toka bulmam gerekiyor, hem de haftasonuna kadar! :)
Accessorize vblerine bakıcam ama Taksim, Beşiktaş, Eminönü civarlarında bol çeşit bulabileceğim bir pasaj,dükkan biliyor musunuz?

Kafanıza tokadan başka şey takmayın esprisini de araya sıkıştırarak teşekkür etmeyi borç bilirim :)
(3) 

Saç Bakımı Uzmanları Buraya!

su olsam ates olsam #812819 
Sevgili Blendaxlar,John Friedalar;
Bir saç sorusu da kendim için gelsin :)

Uzun, dalgalı saçlarım var. Çok ince telli sağolsun. Tararken ayrı, şekillendirirken ayrı uğraşıyorum. Uzun süre düzleştirmekten dolayı (son 5 senedir haftada 1 gibi) çok cansızlaştı ve yıprandı haliyle.2 sene önce bir kere de Brezilya fönü yaptırmıştım. Dalgalı halini her zaman kullanamıyorum, düz saç daha rahat geliyor. Dalgalıyken bir süre sonra kabarıyor çünkü.

Boya/perma vs başka hiçbir işlem yapılmadı saçımda. Jöle/köpük yapış yapış şeyler de kullanamıyorum.

Çok şampuan/saç kremi/maskesi kullandım, hiçbir fark görmedim. Şöyle saçımı güçlendirecek, ışıl ışıl parlatacak, kendi saçıma aynada hayran hayran baktıracak:) memnun kaldığınız şaç bakım ürünleri tavsiyelerinizi rica edicem.

edit: Urban Argan&Kreatinli saç kremi kullanıldı, bir etkisi olmadı.Son şampuan, saç kremi Yves Rocher Yıpranmış Saçlar için olan. 1 aydır kullanıyorum hiçbir hareket yok. :(
(2) 

Müzekart anlayamıyorum seni!?

su olsam ates olsam #766364 
Geçen temmuz ayında aldığım bir müzekart var. İstanbul dayım. Geçerli olduğu yerlere bakıyım dedim. Şurada kimi yerlerde "ücretsiz" kimi yerlerde de 15, 20 tl gibi fiyat yazılmış.

Müzekartımla (müzekart+ değil) listedeki tüm müzelere ücretsiz girebiliyorum değil mi? Eğer öyleyse Ayasofya sana geliyorum!

dosim.kulturturizm.gov.tr
(6) 

İş bankası eft, havale masrafı alıyor mu?

su olsam ates olsam #766355 
İnternet bankacılığı için soruyorum.

Bir de; 2004 ten beri hesabım var İşbankasında, son 5 yılı falan hiçbir işlem yapmadım. Hesap işletim vs bir şey alırlar mı benden şimdi kapatırsam ya da kapatmazsam?

6 hesap kapattım geçen hafta, bu da işime gelmezse bunu da kapatayım di mi duyuru?
(1) 

Taksim den Galleria ataköy e hangi otobüs?

su olsam ates olsam #756877 
Taksim den galleria ya hangi otobüs gidiyor.
iettnin gubidik sitesinden bulamadım..
(5) 

Martin Eden Aranıyor!

su olsam ates olsam #748170 
438 sayfa sabah itibariyle bitti. Etkisi artarak devam ediyor.

Yanayakıla filmini arıyorum şimdi. Martin'i görmem, Ruth'a söylediklerini dinlemem,uykusuz nefes almadan yazdığı anlara şahit olmam lazım. kafamdaki yetmiyor.

İngilizce versiyonunu bulamıyorum bir türlü, google da başım döndü araya araya.Bir buldur be duyurum! Beni bu akşam Martin Eden filmiyle buluşturan arkadaşa evden 3 kitap vaadediyorum hatta :)

Bir de Güneşin Utancı, Gecikmiş ve Brissenden'ın Efemerid'ini okumak istiyorum deli gibi ama bunun için yapılacak bir şey yok, onu nası yapıcaz? :(
(1) 

Ayıp mı etmişim, ayıp mı etmişler?

su olsam ates olsam #739243 
Sahne I
Geçtiğimiz aralık ayı başında çok takip ettiğim bir firma tarafından iş görüşmesine çağrıldım. İlk görüşme ikaylaydı. Gayet güzel geçti. Firma büyük bir holding tarafından alındığı için içerde rotasyonlar varmış. İkinci ve son görüşmenin direktör ile olacağını söylediler ve 1,5 ay ses çıkmadı. Başvurduğum sitede pozisyonun dondurulmuş olduğunu gördüm.

Sahne II
Unuttum gitti derken Ocak ayı sonunda ikinci görüşme için tekrar aradılar, ertesi gün için kararlaştırdık fakat 2 gün sonra yurtdışı fuar seyahatimiz olduğundan yoğunluktan mesaiye kaldığım halde yetiştiremedim, izin alamadım dolayısıyla iptal ettim arayıp. Fuar sonrası ertesi hafta perşembe Türkiye de olacağımı söyledim, sonrasında haberleşmek üzere kapattık telefonu.

Sahne III
Perşembe günü 3 te arayıp aynı gün saat 6 da görüşmeye gelip gelemeyeceğimiz sordular. (2 şirket de İstanbul un iki farklı ucunda, o an atlayıp gitsem 3 saatimi alır en az) Ki çalıştığım yerden öncesinde izin almamışım, görüşmeye uygun giyinmemişim, hazırlanmamışım vs. "Bir gün önce arayabilirdiniz, haftaya salıdan sonra gelebilirim,önceden haber ederseniz" vs dedim. ikcı da bozuldu biraz. 1 ay geçti arayan eden olmadı tekrar. Başka bir sitede tekrar ilan vermişler gördüm bugün.

Bir de şu var: Şimdi görüşmeye gittiğim pozisyon "uzman" pozisyonu. Ben Aralık ayı sonunda terfi aldım, pozisyonum uzmandan bir tık(bazı şirketlere göre 2 tık) atladı, "yönetici" olarak geçiyor artık. Fuardan sonra Cvmi güncelledim kariyer.net te cv mi tekrar incelemişler ama tarihi bilemiyorum,güncelledikten sonra bakmışlarsa artık uzman pozisyonu için uygun değil, diyerek de aramamış olabilirler mi?

Bonus soru: Çalıştığım yeri değiştirmek istiyorum ama terfi alalı 2 ay olduğundan en az 1 sene çalışmam mı gerekir bu pozisyonda? 2 aylık yönetici pozisyonuyla başka bir yere aynı pozisyonla geçemem mi ki? Alt pozisyon için de artık uygun görülmem mi?
Extra Bonus:
IK yı arayıp, tekrar dönüş yapacaktınız, görüşmeyi ne gün yapıyoruz mu demek lazım?
Napcam ben ya...
(2) 

Kredi kartı aidatı

su olsam ates olsam #735145 
Yıllardır saf saf kesiliyor her sene, bu zamana kadar uğraşmamıştım da şimdi bankayı arasam geçmişe dönük de istesem geri alabilir miyim?
İlla tüketici haklarına mı başvurmak gerekiyor?

Bankalar teb, akbank
(5) 

İnce, zevkli hediye tavsiyeleriniz

su olsam ates olsam #735125 
Düşünceli duyurumun zevkli insanları;

Erkek arkadaşımın annesi sağolsun pek zarif,ince düşünceli, ilişkimizin başından beri her özel günde hediyesini gönderir, hiç atlamaz.

En son yılbaşında şal örmüştü bana. Ben de doğumgününde güzel bir fincan takımı aldım. Yanında Almanya'dan getirdiğim çikolata ile birlikte pasta eşliğinde kutladık.

Sevgililer gününde de orkide gönderdi. Çok mahçup oluyorum böyle, büyüğüm olduğu için benim düşünüp yapmam lazım aslında. Şimdi çiçeğe çiçekle karşılık vermek de istemiyorum ben ne yapayım?

Şöyle gerçekten çok zevkli,pek bilinmedik,butik bir şey olsun istiyorum.
Şu minyatür bahçe, bonsailer nasıl sizce? Benim bakarken dilim tutuluyor daha kendime kıyıp alamamıştım :)

Her türlü hediye tavsiyelerinize açığım, ya da annenize, tanıdıklarınıza aldığınız, beğendikleri hediyeler varsa o da süpper olur.
(1) 

Beşiktaş'ta İyi Diş hekimi Tavsiyesi

su olsam ates olsam #705772 
Kanal tedavisi, dolgu
20 yaş diş çekimi
için gidip memnun kaldığınız, eli hafif, kibar, somurtuk olmayan, diş ve cep yakmayan..

var mı böyle biri?
(3) 

Markette promosyon var!

su olsam ates olsam #686148 
Markette en çok hangi promosyonlar ilginizi çekiyor? Ürünlerin yanında bedavadan ne olsa alırsınız?

Diyelim markete girsiniz ve bitarafta Bien kruvasan var, bi tarafta da yine yerli bir marka, Luna diyelim. Şimdi bu Luna Kruvasanın tv de reklamı falan da yok ama fiyatı Bien le aynı, 1 tl.

Luna yanında ne verse onu tercih ederdiniz? (Misal 6 lı paket için cam kupa, atıyorum kalem, çok attım bu olmadı ama işte aklınıza ne geliyorsa yazabilirsiniz.)

Makul ve ekonomik her türlü öneriye açığız :)
(3) 

Balığa çıkarken

su olsam ates olsam #681875 
Sevgili duyurumun istavritleri,kılıç balıkları;

Yarın 2 kişi balığa çıkıyoruz. Oltamız, yemimiz, kovamız var.

Başka ne almak gerekir yanımıza?
İlk balık avına çıkışım ayıptır söylemesi, heycanlıyım, :)

Aklıma gelenler:
Kalın mont kapüşonlu- Hazır
Yağmurluk-her ihtimale karşı- Hazır
Müzik - Hazır
Atıştırmalık fındık fıstık- Yarın alınacak

edit: Öğleden sonra gibi Kalamış'tan tekne ile çıkıyoruz.
(4) 

Spor ayakkap

su olsam ates olsam #681867 
Spor ayakkabımı yenilemem lazım en rahatından bişeyle.

Sporda, dağda bayırda, dışarda, her an her yerde kullabileyim bir yandan.

Şu nasıl?
columbiasportswear.cn

Hem de indirimde 189 tl.
Kaçmaz di mi?
edit: aldım gitti, hayatımda giydiğim en rahat ayakkabı, utanmasam işe, wc ye de kendisiyle giderim, yiring
(3) 

Toplantı yapılacak güzel mekan önerisi

su olsam ates olsam #679329 
Sevgili duyurumun Sodexoluları,

Bu güzel bayram sonrası pazartesisinde bir önerinize ihtiyacım var.

Birkaç projede beyin fırtınası yapmak için ofis ortamından uzakta, mümkünse deniz kenarı, yeşillikli, huzurlu bir mekanda toplantı yapmak istiyoruz.Organizasyon görevi bana düştü.

-Bakırköy'den Beşiktaş sahile kadar yolu var.
-Üst katı kapatıp oval masa etrafında sesli konuşabileceğimiz tenha, sessiz biyer süper olur mesela.
-Ekip 9 kişi.
-Saat 14:00-18:00 gibi
-Kişibaşı 25-30 tl yi aşmayacak
-Çay/kahve atıştırmalıkları olan biyer.

Neresi burası?
(6) 

Bayram için Karadeniz Turu- çok iyi, çok da güzel mi oldu :)

su olsam ates olsam #671379 
Çok uyguna 6 gecelik baştanbaşa Karadeniz turu bulduk bayram için. Lakin kime söylesem "bu mevsimde donarsınız, yağmur çamur olur, yazın gitseydiniz" şeklinde.

Daha bu yaz Fethiye-Kaş turuna gittik dolayısıyla tekrar aynı yere gitmek yerine ne zamandır aklımızda olan Karadeniz'e gideriz, Ayder yaylası, Sümele Manastırı derken huzur bulur geliriz dedik.

Şimdi biz bi nane yemedik di mi bu mevsimde Karadeniz e gitmekle duyuru sen söyle :)

Hala değiştirme şansımız var ama pek de heveslendim, Batum dahil Karadeniz in altını üstüne getiricez tek seferde.. Yağmur çizmelerim bile hazır be duyuru :)

Afferin çok doğru düşünmüşsün gibi bişeyler duymaya ihtiyacım var :) Bir de ekim ayında kendilerini Karadeniz e bırakacak gençler için tavsiyelere :)

ps. çok fena muhlama yapmasını öğrenmeden gelmek yok, söz:)

bayram sonrası edit: 6 günün ilk beşi t-shirtlerle gezdik,o kadar güneşliydi. dönüş yolunda yağmur yağdı da yağmur çizmelerini boşa götürmemiş olduk. ekimde karadeniz bambaşkaymış, gidin,gidin :)
(2) 

Beşiktaş'ın kafası en güzel meyhanesi !

su olsam ates olsam #667809 
Bu akşam kutlamamız var dostlar!

6 kişi için Beşiktaş'ta fasıllı, sazlı sözlü, lakerdalı, babacan sahibi olan, mezesi güzel, balığı derya kuzusu en bi sıcak, samimi mekanını arıyoruz.

Balık pazarının ordaki balıkçılarsa hangisi, ya da başka neresi olabilir? Fasıl olsun ama, fasıl güzel, fasıl can..

Tavsiyelerinize göre rezervasyon yaptırıp, şerefinize kadeh de kaldırırız :)

Mehtaba bile çıkabiliriz belki be, olur mu olur!:)

rakı sofrasından sonra gelen edit- aramaya inananlara gelsin:
Balık pazarında Hasbi ye gidildi. Lakerdasından ahtapotuna, tekirine mideye indirilip 450 tl hesap ödendi. fasıl sürekli değil, dolaşan kemancı, kanuncuyu zorla masada tutup 4-5 şarkı ile avunuldu. İstikamet Kumkapı anlaşılmış oldu böylelikle.
(7) 

Cumartesili bir haftasonundan sevgiler :)

su olsam ates olsam #661290 
Hey selam, ben haftanın 6 günü çalışmaktan, 5 gün çalışmaya terfi olan beyaz yakalı :) Sevgili yepisyeni ik direktörümüz olayın anlamsızlığını, verimsizliğini görmüş olucak ki cumartesileri toptan kaldırıp haftaiçi 18:30 olan mesaiyi de 18:00 e çektiler :)

Bu satırları şahane dinlenilmiş bir cumartesinin ertesi sabahından gülen bi surat, uyku mahmuru gözlerle yazıyorum, paylaşmak istedim :)

Buradan tüm cumartesisizlere sesleniyorum: Evet emekçi kardeşlerim, cumartesileri kimsenin bi iş yaptığı yok, hepimiz biliyoruz ve bu anlamsız şey için sıcacık, yumuşacık yatağımızdan her hafta cebren ve hile ile kaldırılıyoruz. Hem de herkesler uyurken, cumadan seyahatlere başlamışken, ya da akşamdan kalmışken:)

Ama merak etmeyin, çok az kaldı, tüm dünya anlayacak bunu artık,hatta başkası için binalara kapanıp sabahtan akşama çalışarak hayatı tüketmenin anlamsızlığını da.. Az kaldı. Biraz daha sabır sadece. :)

Ehehe sevindirik oldum, napiim napiim,spora yazılayım ben, dur dur bi haftasonu turuna mı katılsam Bozcaada falan, ay çok mesudum :)
Darısı tüm cumartesisizlerin başına!:)
(4) 

Türkçe iş ilanına karşılık İngilizce cv?

su olsam ates olsam #658070 
Türkçe bir ilana İngilizce cv ile başvurmak karşı tarafta (ik tarafı) aşağıdakilerden hangisini düşündürür?

a) olumlu "İngilizce'yi standarda bağlamış, iyi bak."
b) olumsuz "Ben Türkçe ilan vermişim, niye İngilizce dönüyor münasebetsiz"
c) nötr "farketmez bana, ben görev tanımını vs anladım cv de nasıl olsa"


özet geçiyorum: İngilizce cv.mi Türkçeye çevirmeye üşendim gece gece:)
"Farketmez, yürü bildiğin gibi" derseniz çatçat başvurucam 5 dk.da :)
(2) 

Masajlardan masaj beğenin :)

su olsam ates olsam #656574 
Deli yoğun geçen bi fuar haftası..akşamlara kadar ayakta durmaktan 37 den 39 numaraya çıkmış ayaklar ve sol kürek kemiğinin hemen altında(hah tam orası!) böyle yer yer tutulmalı halimle hangi masaj paklar beni?

Pazar akşamı gidip, şöyle en güzelinden şımartılayım,yılların yorgunluğunu atıp kuş tüyü gibi çıkayım..

Şimdi bakıyorum bunun İsveç masajı, Aromaterapisi, Thai'si, Bali'si vs. binbir çeşidi var. Profesyonel masaj yaptırmadım daha önce, hiçbiri hakkında fikrim yok.

Enbi şahane masaj hangisidir yaptırdığınız ya da etraftan duyduğunuz falan?(İstanbul için yer/mekan da paylaşırsanız şahane olur)

Ya da hamamda bi kese eşliğinde tellak pata küte sırttan, kulunçtan girişse o mu paklar beni bilemedim?

Şu masaj konusunu enine boyuna bi masaya yatıralım hele duyuru! :)
(4) 

95 Yılından Beri Aranıyor!

su olsam ates olsam #653038 
Sevgili duyurunun tenorları, sopranoları;

Aşağıdaki dizinin başındaki 2 adet şarkıyı senelerdir arıyorum. Yine bir yerlerden denk geldi, en iyi duyuru bilir, dedim.

1. şarkı dizinin giriş müziği
2. şarkı 2:00-04:30 dakikalar arasındaki

Hele şu 2. şarkıdaki ana enstrüman neyse(saksafon mu, akordeon mudur bi çözdürün allasen) işte onunla bu şarkıyı çalmadan ölmeyeyim olur mu..

www.youtube.com

Ps: Bi de Aydan Şener ağır güzel yalnız..
(13) 

Kruvasan Marka İsmi Önerileri (Ödüllü soru!)

su olsam ates olsam #650707 
Sevgili duyurumun croissantları, strudelleri;

Diyelim Kruvasan çıkaracaksınız,marka ismi ne olsun?

Türkiye'de Uno, Bien ve en son Saray kruvasanları var biliyorsunuz.

Kısıt:
Bu ürün %95 ağırlıkta yurtdışı pazarlarda yer alacak. Irak, Cezayir, Mısır, Balkanlar ve Afrika ülkeleri gibi. Kaliteli ve örneğin bi Fransız markası algısı yaratması gerekiyor bir yandan.

Kruvasana en yakıştırdığınız marka isimlerini alalım.
Tikler akşama!
Ödül: 1 koli kruvasan :) (kabul gören orijinal 1 öneri için)

Bon appetit!
(4) 

Kaybolan duyurular

su olsam ates olsam #628117 
Sevgili duyuru analistleri;

Şimdi açtığım bazı duyurular bildiğin kaybolmuş, nası ya!?

"Benimkiler"den baktığımda hepsi tastamam görünüyor. Ama "ara" da nickimi arattığımda 2 duyuru eksik.

Misal "Adalarda günlük kiralık yalı/köşk aranıyor! " duyurum ev/kalacak yerden görülebiliyor ama "ara" da su olsam ates olsam olarak arattığımda duyurularımın arasında yok.

Var mı mantıklı bir açıklaması?
(3) 

Adalarda günlük kiralık yalı/köşk aranıyor!

su olsam ates olsam #627895 
Geçmiş zaman olur ki buralarda biri adalarda kiralık ilanı verirdi ama hatırlayamadım kimdi..

Kendisini ya da bir benzerini (yine adalarda günlük kiralık güzel bi evi olan)buldur be duyurum!
(7) 

Tamamen doğal yoğurda ulaşmak..ama nasıl?

su olsam ates olsam #627333 
Sevgili Ekerler, Danoneler,

Şimdi kafaya koydum ben kendi ellerimle tamamen doğal yoğurt yapıcam.

İstanbul sınırları dahilinde, doğal süte ulaşmam biraz zor sanırım. Hadi diyelim şişe günlük sütle 1 yaklaşığa ulaştık.

Peki bu yoğurt mayasını nereden bulacağız ki? Sonuç olarak ben şimdi hafif kaynattığım süte tutup binbir katkı dolu Eker yoğurdu koyup mayalamaya çalışsam elde var "katkılı bir yoğurt" olmayacak mı? Yine aynı hesaba gelmiyor mu marketten aldığım yoğurtla?

Özetle nasıl yapıcam ben bu tamamen doğal yoğurdu?
(1) 

Bu şarkı...

su olsam ates olsam #626820 
...bütün sezen Aksu şarkılarının da üzerinde, hatta başka dünyalardan bir şarkı gibi geliyor mu size de?

Yoksa bi ben mi bu şarkıya aşık oldum?

fizy.com
(3) 

Son 10 yılda dişçiye gidenler buraya!

su olsam ates olsam #618242 
Sevgili beyaz dişler;

Uzun zamandır işten güçten, karman çorman özel hayattan, başka sağlık durumlarından başımı kaldırıp dişlerime baktıramamıştım.

Nasıl bir boşvermişsem dişleri şu an sol üstte 2 dolgu, sağ üstte kanal tedavisi yapılacak hale gelmiş. Tam cuma günü Okmeydanı Diş Hastalıkları Hastanesinde bu işlemler için 2. randevuma gidecektim ki bu sabah da o kanal tedavisi ihtiyacı olan dişim (eski dolgusu düşen köpek dişim) çat dedi bin parçaya bölündü. Dışardan bakılınca bildiğin o dişin yarısı yok.

Diyorum ki hazır bu diş olayına girişmişken özelde mi yaptırsam, sağlam olsui bi daha başımı ağrıtmasınn? Gerçi Okmeydanını çok tavsiye ettiler, doktorum da iyi ama malum devlet şartlarında o malzemelerden estetik bişey çıkar mı benim bu kırık dişime? Dışardan kötü görünmesin? Dolgusuna, kanal tedavisine güveniyorum da şu kırık diş son anda aklımı karıştırdı.

Beşiktaş- Dentistanbul a gideyim dedim sözlükte yorumlar fena.

Ne dersiniz Okmeydanına mı, paraya kıyıp özele mi? Ya da Beşiktaş civarı süper bir dişçi biliyorsanız o dişlerim sağlam kaldıkça duacınız olurum valla:)

O değil de şu kırık dişe gram üzülmedim, hep uykuda dişlerimi sıkmaktan oldu bunlar biliyorum, bi ona üzüldüm. O kadar şen şakrakken ben, ne zaman dişlerini kıracak kadar sıkan stresli birine döndüm be :(
(6) 

En Kral Kredi Kartı ?

su olsam ates olsam #607279 
Sevgili Bonuslar, Maximumlar;

Bir adet Teb World kredi kartım var. Ama ne zamandır limitini arttırmıyorlar, talep etmeme rağmen. Benim de kafam bozuldu, 2. kredi kartımı çıkartıcam.

* En bi bonuslu, ekstra taksitli olan
* Yıllık kart ücreti almayan (Garanti Bonus Flexi öyleymiş mesela)
* Mümkünse biriken bonuslarla avantajlı uçak bileti düşürebileyim
* İyi niyetli, dürüst, geleceğe pozitif bakabilen
* Müşteri ilişkilerine, çağrı merkezine kolayca ulaşılabilen, sıkıntı yaratmayacak

Kullanıp da çok memnun olduğunuz Kredi kartı- sebepleri nelerdir?

ipucu: Axess, Garanti Bonus, Flexi, Maximum vbvbvb

edit: Bu Garanti Flexiciler beni aradılar, ikna da ettiler , ben de iyi çıkarın dedim. Başıma bir şey gelmeyecekse kartı almasam geri göndersem, olur mu ki şimdi??
(7) 

Stüdyo Dairede Oturanlar Toplanın!

su olsam ates olsam #580501 
Tavsiye eder misiniz stüdyo dairede oturmayı, artıları/eksileri nedir size göre, daha önce deneyimlemiş olanlar cevap verirse sevinirim.

2. kat önü açık, güneş alan bi stüdyo dairede hafakanlar/afaganlar/atakanlar basar mı bir süre sonra?

(Mutfak ayrı, 1 e dahil değil. Tek başına oturulacak tabii..ve pek de büyük olmayan 1+1 evden geçiş yapılacak)
(8) 

Donut

su olsam ates olsam #574294 
Doğru okunuşu nasıldır? (Türkiye'de)
(5) 

Beşiktaş'ta spor yapacak yer yok..

su olsam ates olsam #561851 
..mu yahu?

Ne zamandır pilates/yoga yapabileceğim bir yer arıyorum Beşiktaş'ta. Ya haftaiçi 7 de kapalı oluyor, (ben 8 de gidebilirim ancak) ya da Yoga akademide falan fiyatlar acayip uçuk. Hatta dün küçük sokak arasında bir yer buldum eve yakın da sevindim. Aradım haftanın 2 günü pilates 200 tl, yoga da haftada 1 er saat 100 tl. İkisini birden yapayım dersem 300 tl yani.

Benim bildiğim Metrocity Essporto da havuzundan pilatesine yogasından zumbasına hepsi dahil aylık 200 tl civarı.

İlla uzaklara mı gidelim, yok mu Beşiktaş'ta bir yer?
(6) 

En birinci beyazlatan diş macunu?

su olsam ates olsam #561839 
Bugün kafaya koydum, Migros'tan alıcaktım. Bi baktım milyon tane çeşit var. En beyazlatan, 3 boyutlu beyazlatan, parlak beyazlık, paradontaks, sensodin derken başım döndü.

En beyazını duyuru bilir dedim. Ne önerirsiniz?

*sigaram yok, çaydan sararıyor sanırım hafiften. böyle bembeyaz olsun istiyorum. ama beyazlatıcam diye diş minesine de zarar vermesin. fiyat mühim diil.

edit: diş lekesi yok, sadece hafif sararma. düzenli dırçalamayla 1 ayda farketsin istiyorum.
(4) 

Kredi Kartı Sorularıma cevap..

su olsam ates olsam #547463 
Sevgili Tebler, Bonuslar;

Kredi kart Limitinin sonuna geldim, malumunuz ay sonu bir de..2 basit sorum olacak..

1. Hesap kesim tarihi 22 ocak salı (yarın), asgarisi de 200 tl. bir de yarın ve diğer gün de faturaların son günü..

tek seferde hem asgariyi ödeyip kurtulmak, hem kartta yer açmak, hem de bu açılan yerle faturaları yatırmam gerekiyor yarın..

yarın sabahtan 200 tl yatırsam hem bu asgariyi ödeyip kurtulup, hem de kartta yer açar mıyım ki, yoksa çarşamba günü mü karta para yatırmam gerekir bunun için?

2. bir haftadır limitimi arttırın diye aradım, internet şubesinden not bıraktım ama arayan soran yok. 2 sene öncesinin 1000 tl limitiyle bir ayı çevirmeye çalışıyorum resmen..çalışıyorum da..alt tarafı 2000 tl olsun dedim limit..çok şey mi istedim?
(1) 

Hangi telefon?

su olsam ates olsam #531241 
İşe gidiş gelişlerde(günde 3 saat) sorunsuzca yabancı dizi izleyebileceğim, internete girebileceğim, geniş ekranlı, sürekli şarj etmek zorunda bırakmayacak, beni yormayacak, üzmeyecek telefon önerilerinizi alayım..

1000 tl ye çıkabilirim belki en fazla. bu arada uzun uzun telefona bişeyler yüklemek zorunda kalmak istemiyorum, sıkılıyorum böyle işlerden..ikinci el belki mantıklı olabilir ama taksitle almak istediğimden pek mümkün olmayacak sanırım.

hiç başka modellere bakma, ikinci el iphone 4 al, geç mi dersiniz ya da ? o zaman bekleyip bu ay değil de önümüzdeki aya ayarlayabilirim..

Teşekkürler
(9) 

A mı diyim B mi diyim? (Modern zaman işçi problemi) part2

su olsam ates olsam #525354 
Sevgili duyurumuzun kariyer koçları;
hala ikna olamadığım için tekrar açtım duyuruyu. Yarın nihai kararı vermem gerekiyor. Pazartesi başlıyorum diye konuştuk, kararıma göre diğerine "başka teklif geldiği için gidemeyeceğimi" söyleyeceğim..

İki arada bi derede kaldım, mülakatlardan kafam döndü, dışarıdan tarafsız görüşlerinize ihtiyacım var. Sizce hangisi??

A FİRMASI------------------

+ Sektör ve pozisyon tam istediğim gibi.
+ Tek kişiye bağlıyım, benimle benzer pozisyonda 2 kişi daha var.
+ Yılda 10 a yakın yurtdışı seyahati+ fuarlar var.Üretiminin büyük oranını 100 e yakın ülkeye ihraç ediyorlar.
+Burada 1-2 sene sabredebilirsem çok şey öğrenirim, başka şirkete geçişim rahat olur.
+Maaş muhtemelen B ye göre 200-300 tl arası fazla olabilir.

-Büyük bir şirket olsa da aile şirketi, piyasada ismi var ama tam olarak kurumsallaşma yok.
- Sabah 8- akşam 18:30, cumartesileri 14:00 e kadar
- Sabah 6 da uyanıp akşam eve 9 da dönüyorum demektir bu. ve sadece pazarlarım kalacak. sosyal hayat sıfırlanır.
- Ev-iş arası gidiş dönüş en az 4 saat sürecek. ve yolun sadece yarısına kadar servis var, sonrasında metrobüs+ otobüs+ 10 dk yürümem gerekecek.
- Departman fabrikanın hemen üstünde,İstanbul un da neredeyse dışında. Ben merkezde oturuyorum, taşınmak istemiyorum kesinlikle.
- Dinciler biraz, ha beni ilgilendirmiyor orası, ben de inanırım da böyle iş yerinde falan bu kadar bariz olması hoş olmuyor bence, ileride bazı konularda rahatsız olabilirim sanki..

B FİRMASI------------------------------

+ İsmi olan büyük bir şirketin internet tarafı.
+Daha önce çalıştığım işe benzer ve çok rahat bir iş, ama yaratıcılık/kendini geliştirmeye açık değil
+ Sabah 9- akşam 6, cumartesileri tatil (oleey:)
+ Evime çok yakın /tek vasıtayla yarım saat yakınlıkta (günde yol için max 1 saat demek)
+ Harika bir plaza katında, şık bina, şık insanlar
+ Genç ekip

- Bağlı olduğum bir müdür ve onun da müdürü olacak, yani oranlarsak A firmasındakine göre bir basamak aşağı pozisyondayım
- Sektör gelişiyor devamlı ama sirkülasyon fazla, her an işi kaybedebilirim gibi de geliyor, garantili değil yani A gibi..
-Yurtdışı vs olanağı yok, bilgisayar başından adım atmayacaksın.


**Şu son B deki görüşmede içimin yağları eridi resmen ama A da daha önüm açık ve bana çok şey katar diye bakıyorum. Ama kafamda şu aşırı dincilik olayı da takıldı, öyle bir şirkete girince değiştirmek istediğimde başka şirketler üzerinde negatif bir etken midir bu??

**Siz olsanız 2 sene sabah akşam her gün böyle kasar mısınız? yoksa amaaan iş iştir işte, deli misin, mis gibi git gel,B tabii ki mi diyeceksiniz?


Şüphesiz ki sen göremediğim noktaları da görür, söylersin bana duyuru..
(1) 

Online sektörde çalışmak, siz olsanız?

su olsam ates olsam #525027 
online sektörde çalışmaya nasıl bakıyorsunuz?

Doğan online ın, hepsiburada.com, daybuyday.com, evmanya.com gibi sitelerinin birinde satınalma üzerine bir pozisyon, Trump towerstalar, çalışma ortamı güzel görünüyor, çalışanlar genç kesim genelde..

avantaj/dezavantajları nelerdir sizce?
(1) 

Yar ne zaman, yar ne zaman?

su olsam ates olsam #520438 
aşağıdakilere ne zaman ulaşırız?

- ales sonbahar sonucu
- kpds sonbahar sonucu
- mad men yeni sezonu

mobil görünümden çık