(1) 

Rüyam = şehit,tabut ve dirilme, bu neyin psikolojisidir ?

cccbehzatccc #520774 
Rüyam şöyle : mezun olduğum liseye ablamla ziyarete gidiyorum. Her zamanki gibi kasvetli, uzun koridorlar, yüksek tavanlari karanlık ve kimsesiz bir alan. Ablamla giriş katta dolaşırken,merdivenlerden kadın bir hoca iniyor. Yukarıda şehit cenazesi varmış ama cemaat toplanamamış, bizi çağrıyor. Gittik. Yukarıdaki odayagirerken minik bir holden geçtik ve geçerken 3 tane tabut gördüm. Sonra odaya girdik. Hoca, ablam ve ben hatular ve bizim dışımızda da 5-6 adam vardır. Tabutlar odada belirdi nasıl olduysa. Daha sonra da yerde yatan şehit cenazeleri belirdi. Hepsinin bel üstü çıplaktı ve bembeyazdı haliyle. Bundan sonrası şok edici : yerde yatan 3 şehitten biri ayağa kalktı. O anda hoca dahil olmak üzere deli gibi gerildik. Ayağa kalktı herkese nefret dolu bakış attı attı sonra inlemeye başladı. İnleyerek şehit olan diğer arkadaşını kucaklayıp yerden aldı ve göğe doğru kaldırdı tekrar inledi ve tabuta koydu.Yas tututodu sanki ve bu kadar genç öldüğü için hepimize kızgındı. Hoca da bize bakıyo susun, şehitler arada böyle dirilebilir diye. Arkadaşı tabuta yerleştirince biz cemaat olarak yere uzandık sanki namazını kılar gibi ama o noktada ablam uzanmak istemedi, söylendi ve yaptığmızı aptalca buldu, ben de bi tane çaktım ona. Dirilen şehit bizi duyunca ablama bakıp homurdanmaya başladı. Sonra öteki arkadşına da aynı seremoniyi yaparak tabuta yerleştirdi. Ensonunda da kendi tabutuna uzandı.Uzandığı yerde sel elini sağ omzuna, sağ elini de sol omzuna koydu ve uyandım. Çok garip hissettim, terörü bitirmeye yemin ettim ve de ablamdan utandım uyanınca resmen. Dirilme olayı falan çok gerdi beni. Bu rüya ne demek yahu ? Freudcular bi cevap lütfen !
(2) 

Mezarlikta gecen,sikintilarima sikini katan garip ruya,yorumlayacak biri ?

cccbehzatccc #505364 
Ve cem yilmaz bile vardi..Dun gece su ruyayi gordum:

ailecek bi mezarliktayiz,ortam cok kasvetli,hava cok kotu..butun mezarlar cok genis ve sira sira.ben bi tanesinin en uctakinin basindayim..yan tarafta 2 ablam var ve kafa kafaya vermisler bi mezarla ugrasiyolar,iletisim kuruyolar oluyle..ablam oluden ona cat diye bi yazi gonderdigini soyluyolar ve asiri korkulular. Annemle babamsa oralarda dolaniyo bu ortami kabul etmis gibiler ama tedirginler..
Sonra onume bakiyorum,cat diye cem yilmaz ve yaninda bikac kisi geliyo.olu gibi duruyolar ama degiller,suratsizlar.biseyler konusuyoruz,mezarliktan birileriyle gorusmeye cagiirildiklarini soyluyolar.arkalarina bakmadan nefretle bakip gidiyolar. Ben sonra onumdeki mezara bakiyorum,tasta arapca yada osmanlica biseyler yaziyo anlamiyorum,mezarlarin arasinda dolaniyorum,o mezar dalgalanir gibi oluyo ve ben yanlislikla ustune basiyorum sanirim,sonra mezardan bi homurdanma geliyo,ben yusuf yusuf,ailem beni sakinlestirmeye calisiyo,annem korkma diyo.
Ruya burda kesiliyo,devami soyle,
Mezarligin farkli bi tarafindayiz,ev degil baraka degil ama orda kaliyoruz.annem babam yanimda.uyumaya calisiyorum uyuyamiyorum,korkuyorum mezarlardan,olulerden,annem beni uyutmaa calisiyo..

Bu ne demek yahu?uyandigimda hastaneye randevum icin kalkmam gerekiyo kalkmadim,mala bagladim..

Not: cok kotu bidonem geciriyorum,anlayacaginiz uzere..
(2) 

4.050 lira brut maas alan biri,ne kadar net aliyodur?

cccbehzatccc #498345 
Soru baslikta,tesekkurler..
(1) 

IBM in internetten yaptigi IPAT sinavi nedir?nolabilir?

cccbehzatccc #475262 
is basvurusundan sonra yapilan bu tip online sinavlarda ne sorulur,hic fikrim yok,bilgi ve tecrube sahibi olanlar paylasabilir mi?
(3) 

ingilizce cv deki degree title ne demek?

cccbehzatccc #471660 
soru baslikta,tesekkurler..
(7) 

İngilizce CV'de qualification bölümüne ne yazılır? (caps'li)

cccbehzatccc #471002 
Günaydın gurular !! Yahu ingilizce CVde qualification bölümünün altında 2ayrı satır ve karşılarında 6 aylık,yıllıkvs gibi sekmeler var gördüğünüz gibi..nitelik demek ama brda iş tecrübesi olarak mi geçiyor ki, anlamadım neyi yazıcam buraya ?
(1) 

macbook pro 10.5.8 versiyon nasil yukseltilir?

cccbehzatccc #373964 
ben 10.7 surum yapmak istiyorum ama yeni guncelleme bulunamiyor. ama bazi programlarin 10.7 olanlar icin surumleri var,onlari yukleyemiyorum maalesef. ben niye surum yukseltemiyorum? :(
(4) 

macbook proda kullanacagim en iyi HD video oynatici program?

cccbehzatccc #373955 
gurular, soyle bariz bir sekilde mac'inizde farkli programlarda ayni videoyu farkli programlarda acip "en iyi goruntu kalitesi bu programda" dediginiz program var midir,hangisidir?
tesekkurler !!
(3) 

kisa ve oz : gecici olarak fenalardayim,nasil iyi olayim?

cccbehzatccc #370984 
gurular, grip oldum,sevgilim bay okuzle kavga ettim moralim bozuldu,regl oldum sancim var,bulundugum ev cok soguk,karnim da acikti,parasizlik da sikti...bedenimi ve ruhum icin aksama kadar beni oyalacak ne yapayim daha iyi hissetmek icin? 2 saattir 1 erkek 1 kadin izliyorum oyle aptal aptal...
(1) 

IntelTurkiye veya IBM Turkiye'deki yeni başlayan mühendis maaşı kaç $ ?

cccbehzatccc #365107 
Ya da uzun dönem stajyer(haftada 3-4 tan gün çalışan öğrenci de denebilir) maaşını bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Aradık aradık bulamadık.
(2) 

Maaslari brut olarak veren sirketlere ne denir?

cccbehzatccc #364419 
lezyon sirket dendigini duydum ama internette bulamadim.yanlis anlamis da olabilirim.mesela Turkiyedeki İntel boyle bir lezyon(?) sirketmis,dolayisiyla maaslari brut oduyomus.ortamin gurultusunden kelimeyi yanlis anladim sanirim,nette bulamadim boyle bir sey.bu konuda bilgisi olanlar aydinlatirsa cok sevinirim gurular!!

İyi aksamlar !!
(8) 

bu ne yasasi ya da kuralidir? V2

cccbehzatccc #352454 
gecenlerde yazdim cevap bulamadim,aradim aradim internette de bulamadim. belki suanda bilen birileri vardir diye sormak istedim : hani mesela birini cok dusunurseniz o sizi tinlamaz ama enerjinizi ve dusuncenizi baska alana kaydirirsiniz, bu hooop size gelir. ya da bir isi deli gibi almak istersiniz, o surecte ondan bir sekilde vazgecersiniz ama gunler icinde olumlu cevabi alirsiniz. bu bir yasa miydi yoksa ben mi uyduruyorum.
belki belirli bir ismi yoktur ama herhangi bir 'yasa'nin altinda ornek verilebilecek durumlardir.
bu konuyla ilgili bilgisi olan var mi gurular?

not: murphy degil, entropi degil, sanirim karma da degil.
(13) 

bu yasa ne yasasiydi?

cccbehzatccc #350760 
hani mesela birini cok dusunurseniz o sizi tinlamaz ama enerjinizi ve dusuncenizi baska alana kaydirirsiniz, bu hooop size gelir. bu bi yasa miydi yoksa ben mi uyduruyorum. bu nedir sevgili gurular?

not : hayir hayir platonik asik degilim, basit bir ornek olsun istedim.
(6) 

bogazici koprusunden dacia logan gecebilir mi?

cccbehzatccc #323983 
ruhsatta arac cinsi kapali kasa kamyonet olarak geciyor. simdi biz bu arabayla bogazici koprusunden gecebilir miyiz? tesekkurler...
(5) 

Deprem sebebiyle van cezaevinden 150 kisinin kactigi dogru mu?

cccbehzatccc #318453 
Boyle bir haber gordum,dogrulugu nedir bileniniz var mi?
(1) 

**acil 2.kopru yolu uzerinden yolcu alma sorusu!!

cccbehzatccc #303550 
gurular suan otobuste,yalovadayim,istanbula gidiyorum..topculardaki feribotla karsi gecip 2.kopruye gidecek.

Kadikoydeki arkadas da bizim otobuse dahil olacak.simdi bu arkadas nereye gelmeliki tam tamina bizim yolumuzun ustunde olsun?!hangi vasitayla nereye gitmeli,nerenin onunde beklemeli.
(tahminen 2saate koprude oluruz)

lutfen su tarz yazin:beykoz dolmusuna binip surda insin sonra taksiye binip suraya gidip oranin onunde beklesin vs.
Taksiyle 2.kopruye gitse meaela adam kabul etmez,karsiya gecmek zorunda kalacak ne de olsa.,


(ki zaten fazla parasi yok)

bi el atin nolur,tesekkurler
(4) 

PDF'yi açıp kopyalama

cccbehzatccc #293582 
Dosya pdf formatında kayıtlı. Açtığım sayfayı kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak istiyorum ama olmuyor. jpeg olarak kaydetsem de olur ama o da olmuyor. ne yapıcam bu salak şeyle?
(1) 

WEB sitesi yapmaktan anlayanlara ufacık tefecik bir soru

cccbehzatccc #292628 
İnternet sitemize bir jpeg dosya yükleyeceğim. siteseye giriş yaptım ve önüme şöyle bir sayfa geldi :

/www/ üzerinde FTP dizini ftp.behzatc.com.tr

Bu FTP sitesini Windows Gezgini'nde görüntülemek için, Sayfa'yı tıklatın ve ardından FTP Sitesini Windows Gezgini'nde Aç'ı tıklatın.
--------------------------------------------------------------------------------
Üst düzey dizinine

03/12/2011 12:00 3,358 alt-serit.png
02/27/2011 12:00 141,195 arkaplan.png
01/22/2011 12:00 Dizin aspnet_client
03/30/2011 12:00 65,430 bitti.swf
05/25/2011 12:00 14,929 cizgi.jpg
...
...
...
....




ben son sıradaki cizgi.jpg dosyasını silip yenisini koyucam ama nasıl yapıcam?
(1) 

Sözlükten shubulubapshubaptishaluva 'ya mesaj atabilir mi biri ?

cccbehzatccc #291945 
buradaki mesaj kutusuna bir bakması için :)

teşekkür ederim şimdiden !!
(2) 

**Anonim Şirketinde Hisse Devri - Satımı**

cccbehzatccc #282724 
Merhaba,

Şirket ana sözleşmesinde konuyla ilgili özel bir belirtme olmamışken, kurucu ortaklardan biri, diğer ortakların onayı olmaksızın hisselerini başka birine devredebilir mi?

Kurucu ortak olmak nama yazılı olmak anlamına mı geliyor, dolayısıyla satamayacağımız anlamına mı gelir?
(13) 

Teselliye ihtiyacim var, icimiz yaniyor duyurucular,canimiz yandi!!!

cccbehzatccc #278896 
Uzun uzun anlatamicam ama ailece sozun bittigi yerde,19 temmuz 2011 gecesindeyiz.yarim trilyonluk vurgun yedik,2 trilyonluk daha yicez.40 yillik emek goz gore gore vuruldu.bu gidisle biz de adam vurucaz.

fenalardayiz yani teselliye ihtiyacimiz var.10 senedir gina getiren akrabalarimiz,artik isin bokunun bokunu cikardi ve bunu basardilar.

teselliye ihtiyaci olan insanlar olarak, bildiginiz "ibretlik" hikaye varsa anlatin,etrafinizdan vs. Her seyi Allah'in taktirine biraktik,uzuuuun bi donem unuttugumuz allah inancini hatirladik,katil olmamak icin.

Evet cevrenizde yetim hakki yiyip, her seyin amina koyup sonra belasini vuran tanidiklariniz var mı hiç? "Eden bulur","eeee bu ona hakti" diye bahsedilecek gercek hikayeler duymak istiyorum,yoksa fena seyler olacak burada..

Bildigini hikayeler varsa paylasin lutfen.

Not: sarhos gibiyim arkadas,sabahtan beri salak gibiyim kafami toplayamiyorum. Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum. Duyuruyu da telefondan yaziyorum, tekrar okuyamiyorum.oyle yani,allah tum orospu cocuklarinin belasini versin.

Edit : imla
(3) 

** Hukukçulara Acil Şirket Tasfiyesi Sorusu ** Cok Önemli - Gerçek Kesit

cccbehzatccc #278423 
Merhaba hukukcular, tasfiye sürecindeki iki ortaklı bir limited şirketin,% 50şer hisseli iki ortağının da her bir b.k yapabilmesi için imza yetkisi var.

Ortaklardan iyi niyetli olan, şirketin kapanması yani tasfiyesi için mahkemeye başvuruyor ve 1 yıllık süreç sounda tasfiye kararı çıkıyor. Tasfiye memuru atanıyor fakat atanan kişi yurt dışına gideceği için ayrı bir 2. memur ataması yapılıyor.


2. memurun atanmasına kadar geçenki sürede, çakal olan diğer ortak imza yetkisini kullanarak şirketin içinde olduğu dükkanı, oğlunun üstüne kurduğu şirkete devrediyor. Masum olan ortağın haberi yok,tasfiye memurunun iş başı yaptığı ilk gün öğreniyor herkes durumu,yani dün.

Dünden beri ailece tansiyonumuz bir inip bir çıkıyor. Bizden çarpaya çalışılan dükkanın değeri 1.000.000'a yakın.40 yıllık emeği resmen dolandırıcılıkla bizden almaya çalışıyorlar.

Şimdi çakal olana neler yapılabilir, başına neler gelebilir, cezası , yaptırımı ne olabilir itoğluitin? Bir de amcam olacak şerefsiz. Belki mahkeme geçersiz sayacak dükkan devrini ama bu şerefsizin yaptığı,girişimi yanına kar kalmamalı, dolandırıcı herif. Bugün Bursa'dan gelecek en ta.aklı avukatlarla görüşülecek tabii ama burdaki hukukcuların da fikrini alalım dedik.

Fikri olanlar lütfen bilgisini ve tecrübesini bizimle paylaşabilir mi?

Şimdiden Teşekkürler!!

Edit : Durum güncellemesi ve detaylar ekledim.
(11) 

Windows - Masaüstündeki Her Şey Gitti, Nasıl Geri Getirilir ?

cccbehzatccc #277620 
Merhaba B. Gatesler, ofisteki arkadaş sağolsun naptıysa, masaüstündeki her şey uçtu gitti. Nedenini bilmiyorum, ama geri getirmem lazım, fikri olan var mı ?
(19) 

Bir Hatun Arkadaşımız Söylemiş, Ne Dersiniz ? :)

cccbehzatccc #277307 
Merhaba müzik guruları,bir arkadaşamız Cocorosie-Good Friday şarkısını gitarını tıngırdatarak söylemiş :) biz arkadaşları olarak, sesini ve 88654 müzik aleti çalabilme yeteneğini beğeniyoruz, müzikle profesyonel olarak ilgilenmesi için gaza getirmeye çalışıyoruz kendisini. size de dinlemek zor gelmiyorsa bir kulak kabartıp sesiyle ilgili yorum yapmak ister misiniz ? Acaba sadece bize mi güzel geliyor bunu öğrenmek istiyoruz :)


(git: www.facebook.com )

p.s.1. bu kişi gerçekten ben değilim
p.s.2. videodaki kendisini de izleseydik güzel olabilirdi,evet.
p.s.3. sevgili başak menajerin ben olucam bunu unutma!!!! :)

çok tatlısınız, teşekkürler duyrucular!!
(6) 

Iphonedaki fotoğraf çekememe problemi

cccbehzatccc #275848 
Merhaba iphonecular,
Telefonla tam fotoğraf çekiyordum ki ekteki fotoğraftaki gibi takılı kaldı. Telefonu açtım kapadım geçmiyor, yani tekrar fotoğraf çekmeye çalıştığımda bu şekilde kalıyor. Ne yapmalıyım bilen var mı?
Şimdiden teşekkürler :)
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık