(1) 

Rüçhan Hakkı - R kodlu hisse nerden geliyor?

bay b #1478110 
Bedelli başladığında hissenin fiyatı düştü ve atıyorum 100 lot'un yanına 100 tane de ELMA.R hissesi geldi (yani rüçhan hakkkı)

Çok baktım ama bir türlü anlamadım bu ELMA.R'ler için cebimden para çıktı mı çıkmadı mı? Bunlar bölünen hissenin bedelinden düşüp mü bana verildi?
(1) 

Windows 10 Copy/Paste Yavasligi

bay b #1477947 
Yani baslikta nasil anlatiyim bilemedim ama bir belgeyi/klasoru copy paste yapiyorum sag tik refresh yapmadan gorunmuyor hedef klasorde.

Ayni sey belge/klasor isim degistirirken, yeni klasor acarken de oluyor. Rename yapip giriyorum mesela refresh etmeden duzelmiyor...

Win-10, Corei5-7200 2.7ghz, 8g ram, SSD lenovo thinkpad cihaz.

Basina gelen, sebebini ve cozumunu bilen var midir?
(1) 

Google Photos Son Durum

bay b #1470725 
Oncelikle son guncellemeden once 1 Haziran 2021'e kadar:

- orijinal kalite fotolar kotadan yiyor
- google'in sıkıstırdıgı daha dusuk kalitedekiler kotadan yemiyordu.

1 Haziran 2021 itibariyle.
- senkronize olan fotograflar kalitesinden bagimsiz kotadan yiyecek.

dogru mu anliyorum? cok basit bir sey belki ama bir turlu anlamadim ne iken ne oldu :(
tesekkurler
(7) 

Yağmurlu Havada Nasıl Ayakkabı Giyiyorsunuz Erkekler

bay b #1451980 
malum istanbul'da kaç gündür yağmur var, sneakerla ayağım ıslanıyor bot giysem gülle gibi, kar olmadan giymek istemiyorum, siz ne tür ayakkabılar giyiyorsunuz bu havalarda allaşkına?
(7) 

Kreatin ve Gece Idrara Kalkma

bay b #1449519 
Daha once dogru durust uykudan uyanip idrara kalkmazdim, gun icinde cok sivi tuketsem bile. Asagi yukari kreatin almaya basladigimdan beri her gece bir kere kalkip cise gidiyorum. Benzer durum yasayan oldu mu acaba? Sirf anlamak icin bir sure almayi birakacagim zaten biktim.
(3) 

Araç Kiralama

bay b #1447595 
daha once hic arac kiralamadim, büyük firmalardan hangisini önerirsiniz f/p olarak?

bir de araci sectikten sonra ekstra sigorta/muafiyet vs secenekleri cikiyor bunlar nedir tam olarak? bunlarin hepsinin full coverage'i yok mu?
(4) 

Schengen İçin Sağlık Sigortasının Aslı

bay b #1406811 
Merhaba daha once schengen aldim, Italya'ya basvuracagim. Sigorta policesinin kaseli orijinalini istiyorlar mi, yoksa uzaktan yaptirip PDF olarak sunmam yeter mi? IDatayi aradim ama kimse acmadi malesef.
(4) 

Kapadokya Tavsiyeler

bay b #1395395 
Merhaba,

Duyuruda çok başlık var ama güncel olarak yeni bilgiler gelir belki.
Cuma öğlen olmadan Uçhisar'da olacağız iki kişi ve Uçhisar'da kalacağız.
Pzt'si yok sayalım uçak öğlen çünkü, toplamda 2.5 gün yani.
Araba yok, ama belki bir gün için kiralanabilir detaylı kafaya göre gezmek için.

Ihlara, Derinkuyu gibi bölgenin dışında olan yerler harici mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir? Trekkingi seviyoruz, soğuğa aldırış etmeyiz.
Akşam yemeği için de tavsiye verebilirsiniz.
Teşekkürler
(2) 

Excel Hatalari Gostermiyor

bay b #1338108 
Zamaninda ignore all errors mi dedim ne yaptim ama ayarlardan formulas bolumune girip her seyi yapmama ragmen hala bu hatayi goremiyorum, bunu nasil duzeltip tekrar gormeye baslarim :(
(7) 

Beyaz Eşya Tavsiyesi

bay b #1263469 
f/p ürünü olarak tavsiye edebileceğiniz özellikle büyük markaların alt marka olarak ürettiği ürünler hakkında tavsiyeleriniz nelerdir. alınacak ürünler: buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinesi.

Altus
Regal
Seg
Vestrfrost

bunlardan ayrı olarak Vestel ve başka tavsiyeleri de duymak isterim.

Teşekkürler.
(9) 

Damacana Su Tavsiyesi

bay b #1262273 
Erikli harici tavsiyeleri ve guncel fiyatlari alalim lutfen arkadaslar. Ozellikle istanbul icin.

Tsk,
(3) 

word'de hazırlanan tablonun baskıda küçük çıkması

bay b #1261396 
biliyorum çok tuhaf duyuru başlığı oldu ama, önceden klasörler için bi sırtlık hazırlamıştım ve worde ölçtüğüm değerleri girip print aldım şak diye oturdu sırtlık yuvasına.

sonra b.sayar değişti hazırladığım tabloların boyutları hala aynı ama yaklaşık 2 cm kısa basıyor basarken. yazıcı aynı yazıcı. kafayı yemek üzereyim böyle bir şey nasıl mümkün olur sebebi ve sonucu ne olabilir?
(4) 

Şirket Vergi Numarası Öğrenme

bay b #1251785 
Elimizde ticari sicil ve oda sicil numarası olan bir firmanın vergi numarasını internet üzerinden bulabilir miyiz?

Evetse nasıl,
Hayırsa bulmanın yolu nedir?

Teşekkürler.
(17) 

Kıdem ve İhbar Tazminatı

bay b #1095147 
Merhaba dostlar iki sorum olacak:

1-kıdem tazminatı için 1 yılı geçmesi mi lazım 1 yılın dolması mı lazım? Yani örnek:
1 temmuz 2015 tarihinde işe girmiş birine iş yeri 30 haziran 2016'da iş akdini feshediyorum derse kıdem tazminatı hakkı doğar mı?

2-aynı anda iki tazminatın da alınma hakkı var mı?

Kusura bakmayın çok cahilim bu konularda belki çok basit sorular ama emin olmam lazım.

Teşekkürler.
(4) 

Tek Kişi Tatil Tavsiyeleri (Yurt içi)

bay b #1094594 
Evet duyurunun son günlerdeki favorilerinden yeni bir tanesiyle karşınızdayım.

7-17 temmuz arası izin, türkiye'de itfaiye hortumuyla su verilmeyecek deli gibi g.t yayıp kafa dinlenecek gözlerden uzak sessiz sakin kafası rahat insanların olduğu yer önerilerine açığım. Deniz kenarı olmalı uzun zamandır deniz kenarı tatili yapmadım zira adamakıllı.

Hem bölge hem de işletme ismi olabilir fark etmez. Kabak diyecek olanları duyar gibiyim, biraz soğuk bakıyorum ama sanırım bana lazım olan da öyle bir yer.
Orası ve ona benzer tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.
(11) 

stronglifts 5x5'i nasıl bilirsiniz

bay b #1072523 
Merhaba yok ediciler, epeydir hareketsiz kaldım ve bu programı uzun zamandır duyuyorum ve ilgimi çekti oldukça.

Kısaca anlatmak gerekirse, salona gittiğim zamanlar hep klasik 4 gün split makine, compound, izole karışık hareketler yaptım. Uzun zamandır göbek ve bel çevresi sorunlu (skinny fat denecek tarzda). Zamanla 90'a kadar çıktım ordan tekrar 70'lere indim boyum 1.80 bu arada. Sonra salona gidemediğim zamanlar parkta calisthenics, hiit tarzı şeyler yaptım. En son geçen yıl bu zamanlar dvd'den aslında çok hafif ama faydasını gördüğüm bir kaç program yaptım.

Ama artık kalori alımını arttırıp daha çok güç ve hacim kazandıracak bir program yapmak istiyorum ve anladığım kadarıyla bu program bunun için dizayn edilmiş. Lakin en büyük sorunlardan biri istanbul'daki salonlarda squat rack bulmak imkansız, smithde daha önce yaptım ama çok içime sinmiyordu. Uzun lafın kısası bu program zaten çok az hareketten oluşuyor onlardan da birini serbest yapmamak ne kadar doğru olur o da ayrı bir konu.

Asıl soruya gelecek olursam bu programı yapıp faydasını gören, ya da yapanı bilen düşüncesi olanlar ne derler. Özelden bir arkadaşla da konuştum sıkıcı olduğunu söyledi biraz ama bana da izole ve makineler sıkıcı geliyor o yüzden program ilgimi bu kadar çekti esasında.

Teşekkürler.
(4) 

Gözlük Almaca

bay b #1068257 
Hayatımda ilk defa gözlük alacağım ve hiçbir bilgim yok konu hakkında. Merak ettiklerim:
-SGK ne kadarını karşılıyor çerçevenin?
-Atasun'dan falan mı almalı, sirkeci'den doğubank'tan mı yoksa istanbul'da önerebileceğiniz bir optik var mı?
-Günlük kullanım için değil de ara sıra kullanmak için alacağım o yüzden ucuz ama yine de güzel tarz bir şeyler bulabilir miyim acaba?

Teşekkürler.
(3) 

Parfüm Kalıcılığı

bay b #1062804 
Parfüm: paco rabanne black xs, duty free'den alındı ve 3 fıs falan sıkıyorum.

lakin arkadaş sabah sıkıyorum bırak akşamı öğlen olmadan uçmuş gitmiş oluyor ya da bana mı öyle geliyor anlamadım gitti. epeydir bu paralara parfüm alıp kullanmamıştım, en son björn borg marka bi parfümüm vardı, sanki o bile daha kalıcıydı.

yani tenle alakalı bir şey mi diyeceğim ama dedğim gibi en son yıllar önce bu şekil pahalı parfüm almıştım onlarda da süper bi kalıcılık olmuyordu sanki ama en azından kıyafetlerime falan siniyordu diye hatırlıyorum. az mı sıkıyorum parfümden mi benden mi kaynaklı ne dersiniz?
(11) 

eşek derisi gibi olmuş ayak topuğu

bay b #930429 
erkeğim ve yaz gelince açık ayakkabı giymek gibi bir derdim yok lakin artık eşek derisi gibi sertleşmiş bu ayak topuğundaki deriden baygınlık geldi. keresal (yeni adıyla üresal) kremi denedim koca bir tüpü kullandım ama hala topuklar leş. lakin kafayı taktım buna. illa şu traş makinesi görünümlü zımpara benzeri aletten mi almak lazım onlar da çok pahalı. tavsiyeleriniz nelerdir? teşekkürler.
(5) 

yeni bir siteye üye olurken hangi yolu seçiyorsunuz?

bay b #919089 
artık bütün siteler facebook'la, google+'la üye olma seçeneğini de sunuyor malum geleneksel e-posta ile üyelik açmanın yanında. sizler hangisini tercih ediyorsunuz? ben e-posta ile yeni üyelik oluşturma taraftarıydım ama facebook üzerinden kayıt olmak daha mı rahat ve kolay sanki?
(1) 

Sawady

bay b #861881 
Taksim'de böyle bir yer vardı eskiden şimdi yerinde ne var? Daha doğrusu tam olarak fiziksel adresi neresiydi bu mekanın?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık