(2) 

Seyahat planı oluşturma

cemallamec #1080890 
Selam Evliya Çelebiler,

Yazın dolanacağım bir kültür turu planı çıkarmaya çalışıyorum dakat harita üzerinden hepsini yek tek işaretleyip nerelere uğranacağını, nasıl gidileceğini belirtmek istiyorum. Bunun için pc ya da ios'ta hangi uygulamayı/haritayı kullanabilirim?

Bir de sultansazlığın gibi milli parkların hepsi ziyaretçilere açık mı? Müzekaet geçerli mi? Nereleri önerirsiniz böyle kültür turu için?
(5) 

Kedi ve nefes olayı

cemallamec #1080393 
Kedim genellikle su içtikten sonra kusuyormuş pozisyonu alır ve hıığğğ diye sesler çıkarır. Nefesi kesiliyor sandım başta. Veterinere götürdüm. Tüy yumağı olduğunu söyledi macun verdi. Ama macunla alakasız herhangi bir iyileşme göstermedi. Son zamanlarda su içmese de bunu yapar oldu. Gerçekten de tüy yumağından mı yoksa başka şeyden mi kaynaklanıyor bilemedim.


Napabilirim?
(7) 

Amazon'dan alışveriş

cemallamec #1079159 
Selam millet,

Amazon'dan kindle voyage almak istiyorum fakat Belirttiğim adrese (tr'ye) kargolanmadığını belirtiyor. Ben mi hata yapıyorum yoksa Türkiye'ye kindle yollamıyorlar mı? Açmışken ekstra bir soru daha sorayım: kindle voyage alırken with offers mı without mu olsun? Hayır hem kindle alıp hem alta reklam eklemek nasıl bi mantıksa? Türkiye'den alabileceğim bir uygun ve güvenilir bir site var mı?
(3) 

Gümrük hesaplama

cemallamec #1079047 
Selam millet,

220 ve 300 dolarlık bir ürüne ne kadar gümrük ödenir?
(2) 

App Store satın alınanlar

cemallamec #1077978 
Selam,

Daha önce App Store üzerinden indirdiğim tüm uygulamaların App Store geçmişinde silinmemesinden ötürü iTunes üzerinden geçmişten silmiştim fakat daha sonra fark ettim ki satın aldığım uygulamaları tekrar indirmek istediğimde "yükle" (buluttan indir ikonu) yerine fiyat yazılı ve indirdiğimde tekrar ücret ödemek zorunda kalacağım. Kısacası satın aldığım uygulamayı tekrar indiremiyorum ve tekrar satın almak zorunda kalıyorum. Yok mu çözümü?



i.hizliresim.com

Bunu satın almıştım mesela.
(4) 

Slayt programı

cemallamec #1077375 
Selam arkadaşlar,

Fotoğraflarla müzikleri birleştirip slayt yapacak en iyi program hangisi? Google'da aratıp abuk sabuk programları indirip deneyerek vakit kaybetmek istemedim direkt buraya soruyorum.

Teşekkürler ^___^
(1) 

Okul gazetesi yapma şeysi

cemallamec #1075110 
Merhaba,

Okul gazetesi oluşturmak için hangi programlar kullanılabilir? Adobe Design'ı öğrenmek için vakit yok.
(1) 

Smart tv yeterli bellek yok sorunu

cemallamec #1015770 
Selam arkadaşlar,

LG smart tv tarayıcısında dizi film izlerken uzun zamandır dizi sitesi açınca yeterli bellek yok yeniden başlatılacak deyip duruyor. TV'den dizi film izlemek işkence halini aldı, fakat YouTube videolarını açıyor. Sorun nedir acaba?
(4) 

Telefon kapandı ve açılmıyor

cemallamec #982138 
Merhaba,

Bugün S4 custom rom'u güncelledim. Açtım, oyun oynadım, şarjım azaldı ve tel kapandı. Şarja taktım ve telefon açıldı. Ardından kapandı ve bir daha açılmadı. Şarj da almıyor ve recovery filan kısmına da giremiyorum. Sorunu nasıl düzeltebilirim? ya da korkunçlu soru: "hard brick" mi oldu?
(6) 

Stock rom'a xposed kurma

cemallamec #979845 
Selam,

Şimdi ben samsung s4 (i9500)'ü rootladım. Ardından rom yüklemeden stock rom'a (v. android L 5.0.1) Xposed Framework yüklemek istiyorum. Recovery kısmından flashlıyorum fakat reboot sonrası "Samsung" yazısı açılışta takılıp kalıyor, loop'a alıyor.

Sorum: Rootlanmış bir s4 lollipop 5.0.1 stock rom'a xposed yükleme imkânı yok mudur?

Ek bilgi: Custom rom daha önce yükledim ama lollipop için stabil bir custom rom bulamadığım için stock rom'a geri dönüş yaptım, custom rom'da xposed çalışıyordu.
(8) 

root/rom sonrası

cemallamec #979129 
selam,

telefonu rootlayıp, rom yükledim. fakat hayvan gibi ısınıyor. bu da yetmezmiş gibi dün 3 kere (ilk kez oldu bu) şarja taktım. rom'ların şarjı az yediği, ısınma sorununu kaldırdığını okumuştum oysa. battery saver'lar da işe yaramıyor, greenify da.

var mı bi çaresi :/
(9) 

bilim kurgu

cemallamec #976313 
dünyanın en şahane bilim-kurgusunu önerebilir misiniz bana?
(2) 

telefona root ve rom

cemallamec #975656 
merhaba,

samsung s4'e root atıp, rom yüklemek istiyorum. birkaç yerden bir şeyler okudum. sizden de yardım alayım dedim.

1- bu konuda basit ve yeterli bilgiyi hangi siteden bulabilirim?
2- hangi rom'u yüklememi önerirsiniz?
3- yapamazsam telefon gider mi?
(9) 

iştahsız kedi

cemallamec #974430 
benim leydi, birkaç gündür neredeyse bir şey yemiyor. sıcaktan mı anlamadım. 40+ derece buralar. şırınga ile zar zor bir şeyler içiriyorum (süt, haşlama suyu filan) arada yoğurt, kuru mama yiyo ama yeterli miktarda değil. bir de ton balığı seven kedmaldığım ton balığından azıcık yedi başka yemedi.

ne yapılabilir bu durumda?
(1) 

Bilgisayarın yavaşlaması

cemallamec #972223 
Merhaba arkadaşlar,

Benim bilgisayar yaklaşık bir yıldır sürekli donuyor. Donma demeyelim de yavaş çalışıyor. Format attım aynı sorun devam ediyor. Laptop'ı açtıktan birkaç saat sonra ancak normal hızına kavuşuyor. Pc yi yavaşlatacak pek uygulama da yüklü değik. Sizce sebebi ne olabilir?
(31) 

Acil veteriner: kedim balkondan dustu

cemallamec #969184 
18/07/2015
Ya kedim 6. Kattan dustu veterinerlere ulasamiyorum. Kimse yok ortada. Yaşadığım yerde oyle acil veteriner bulamiyoum. Arka iki ayagini hareket ettiremiyor. Gözlerini kapiyor hep. Deli olcaam. Ne yapmam lazim

------------
20/07/2015
son durum: kediyi bugün önce barınağa götürdük röntgen için çok şükür ki bir şeyi yokmuş. kırık çıkık anlamında. zedelenme varmış. daha sonra veterinere gittik. aşı filan yapıldı. kabız oldugu için lavman yapıldı. eve getirdik. ıslak çimlerin üstüne düştüğü için durumu ucuz kurtarmış dediler. evde de biraz zeytinyağını şırınga ile ağzına verdim. tuvalete çıktı sonunda. az önce beni sevme yöntemi olan parmaklarımı ısırma ile canlandığını gördüm. kapı çalınca hemen doğruldu. sadece sağ arka ayağında topallıyo o da düzelecekmiş birkaç güne.

herkese tşekkür ederim.
(6) 

Plüton

cemallamec #968603 
Selam millet,

Soracağım sorular aptalca gelebilir ama cevaplarsaniz sevinirim.

1. Plüton'da buz dağları varmış. Bu dağlardaki buz nasıl meydana gelmiş? Hava olayları mevcut mu? Buzlarin erimesi suyu ortaya çıkarmaz mı?

2. Plüton'a gönderilen new horizons'un Plüton cevresinde dolanırken fotolar mevcut. Bunlar gerçek foto mu? Montaj mı? Yani uydu kendi fotosunu uzaktan cekecek hâli yok gbime geliyor.

3. New horizons neden Plüton'a iniş yapmıyor?

Sorular abes geldiyse affola.

(Yazım hatasi varsa telefon klavyesine suçu atabilirim)
(7) 

Kedi hapşırması

cemallamec #962681 
Merhaba,

6 gündür bi kedi sahibiyim. Kedim bi aylık filan. Birkaç gündür ateşi vardı ve hapşırıyordu. Bugün veterinere götürdüm. Aşı yaptı. 3gün yapacaz bunu, dedi. Bugün sürekli hapşırır oldu. Keyfi de yerinde gayet. Kediyi bozdum mu kırdım mı naptım?
(2) 

Fotoğraf makinesi önerisi

cemallamec #935792 
Merhaba,

Yarı prof. dijital slr fotoğ. mak. almak istiyorum. Arkadaş, Canon 60D ödedi ama fiyatı çok uçuk geldi. 1500-2000 arası iyi bir canon önerebilir misiniz?

fotoğ. çekiminde yeniyim. ama alacağım makineyi de uzun süre kullanmak istiyorum.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık