(2) 

Protein tozu önerisi

cemallamec #1324457 
Selam üzgün kaslılar,

Acaba protein tozu önerisinde marka ve çeşidi (peynir altı, kazein filan) önerebilir misiniz? Bir de “gainer” tarzı tozlar da var. Onlarla protein tozunu birlikte (birlikte derken aynı anda değil, hem protein tozu hem gainer içmek) kullanmak sorun yaratır mı? Arkadaşlar alalım diyorlar ama hiç anlamıyoruz. Link verilirse de olur.

Teşekkürler şimdiden
(6) 

Deliriyorum galiba

cemallamec #1320670 
Merhaba a dostlar,

Son üç gündür beynimi içimi yiyen ve beni hayata küstüren bir şey var. Birkaç gün önce aklıma yaşlanınca yalnız kalacağım, yanımda kimse olmayacak diye düşünceler geldi. Geleceği dert etmeye başladım. Daha gencecik biriyim. Ama ne yapsam bu duygudan kurtulamıyorum. Kendimi geleceğe dair olumsuz düşüncelerden sıyıramıyorum. İçim daralıyor, nefes almakta zorlanıyorum resmen bu düşünceler aklıma geldikçe. Sırf bu yüzden erken uyuyorum. Beynimi kapatıyorum. Nedir bu? Nasıl kurtulurum?
(4) 

İsfanbul’da hava

cemallamec #1317434 
Selam İstanbullular,

İstanbul’da hava nasıl? Tişört giymelik mi yoksa kazak ve yarım mont giymelik mi?
(9) 

Bu kitaplar nasıl?

cemallamec #1317310 
Drina Köprüsü
Kıskanmak
Alçaklığın Evrensel Tarihi
Ficciones - Hayaller ve Hikayeler
Alef
Oblomov
Körleşme
Buddenbrooklar - Bir Ailenin Çöküşü
Siddhartha
(1) 

Windows yedekleme dosyaları

cemallamec #1316183 
Selam arkadaşlar,

C'nin 10 gb'lık hafızası ne hikmetse 5'e düşmüş durumda. Avast'a göre de App Backup Files 4,8 gb; App Log Files da 1,2 gb yemiş durumda. Peki bu klasörler bilgisayarın neresinde? Bir de windows güncellemesi indirildikten sonra yüklenmezse siliniyor mu bilgisayarda mı saklanıyor?
(5) 

C klasöründe boş alan

cemallamec #1313865 
İyi geceler,

Benim laptop’ta C, 1gb’lık boş alan sahipken az önce baktım da 10 gb boş alan olmuş. Normalde hiçbir şey yükleyemiyordum filan; sürekli bir şeyler siliyordum da bu 10 gb’lık boş alan nerden geldi? Son zamanlarda bir şey de silmedim. Paranormal olaylar mı dönüyor? Hatta dün açıp baktım, 900 mb vardı boş alan. :/
(1) 

Yara izi

cemallamec #1276608 
Spinning yaparken pedal kaydı ve bacağımda çarptı. Ardından orası yara oldu falan fistan fakat bir aydan fazla olmasına rağmen o kısım koyu kahve bir renk olarak kaldı. Yara geçt ama rengi kaldı. Geçmeyecek mi? Nasıl geçer?
(2) 

Su içme zamanı

cemallamec #1273617 
Selam günde beş litre su içiciler,

Suyu yemekten sonra ne zaman içmeliyiz? Ben yemek yediğim gibi hemen 2-3 bardak indiriyorum ama yanlışmış diyorlar.
(1) 

iPhone uygulama

cemallamec #1272381 
Son güncelleme ile iPhone bazı uygulamaları kendiliğinden telefonda siliyor ama uygulama telefonda görünüyor, uygulamanın önünde indir işareti var. İnternetsiz bir ortamda o uygulamaya ihtiyaç duyduğumda telefonda görünmesine rağmen açılmıyor, indirmem gerekiyor. iPhone’nun bu özelliğini nasıl kapayabilirim.
(1) 

Harita düzenleme

cemallamec #1271488 
Elimde png formatında bir harita var ve haritadaki yer adlandırı İngilizce fakat ben bunları Türkçe yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğime dahil herhangi bir program bilgim de yok. Bu konuda bana yardımcı olabilecek (şu programı indir, şu adımları yap...) biri var mı?

Teşekkürler şimdiden
(1) 

Deri çanta yapılacak yerler

cemallamec #1264465 
Merhaba,

Arkadaşım tasarladığı bir çantayı deri olarak yaptırmak istiyor. Var mı bildiğiniz yerler, siteler?
(7) 

Korku veya gerilim filmi

cemallamec #1222535 
Önerebileceğiniz süper korku ya da gerilim filmi var mı? Son birkaç gündür günde 2-3 tane izliyorum. Ama öyle bayıldığım bir iki tane oldu.
(4) 

Font bulma

cemallamec #1210574 
Adalet yürüyüşünün logosundaki font hangisi acaba?

www.ihd.org.tr
(3) 

Feriköy'den Ataşehir'e

cemallamec #1206457 
Selam,

Feriköy'den Ataşehir'e ya da Yenisahra'ya hangi toplu taşımalarla nasıl gidilir?
(2) 

Babaya telefon

cemallamec #1200019 
Selam,

Babamda şu an s4 var ama batayasıdır şuyudur buyudur şikâyet edip duruyor. Zaten telefonu sadece okey oynamak ve görüşme yapmak için kullanılıyor. ~700 tl civarı bir telefon önerir misiniz?
(13) 

Yüzemiyorum

cemallamec #1173235 
Selam,

Şimcik ben yüzme kursuna başladım. 2 saati iki günde yedim bitirdim. Hocadan memnun değilim çünkü sudan korkuyorum, nefes almada sorun yaşıyorum ve telaşlanıyorum. Hoca da anlayışla yaklaşmıyor. Havuzun ortasına sırt üstü götürüyor ama ben önce suyun altında nefes alabilmeyi öğrenmek istiyorum (öğretti ama ben tam yapamıyorum) çünkü boğuluyor hissi yaşıyorum. Tezcanlı birisiyim. Ve su korkum çocukluktan beri var. Suyun içindeyken kalbim küt küt atıyor. Yüzebileceğimi düşünmüyorum, normalde 8 saatte öğretiyormuş bana 3 ayda öğrenirsin dedi :( Sizce napmalıyım? Pes etsem mi yoksa ağırdan mı gitsem? Çünkü bir adımı tamamen tamamlamadan diğer kısma geçmek istemiyorum. Nefes almayı öğrenmeden sırt üstü yüzmek istemiyorum çünkü yüzemiyorum, panik yapıyorum.
(4) 

Spotify listeleriniz

cemallamec #1161428 
Selam gençler,

Spotify listelerinizi türüyle birlikte paylaşır mısınız?
(1) 

Tablet önerisi

cemallamec #1159952 
Arkadaşın çocuğuna tablet alacağız 400 lirası var. F/p bakımından iyi bir tablet önerir misiniz?
(1) 

Gmail'de hesap engelleme

cemallamec #1159661 
Merhaba,

Mail atmasını istemediğim biri arada bana mail atıyor. Cidden rahatsız oluyorum ve atma dedikçe atmaya devam ediyor. Bu hesabı spam olarak gösterince de spam olmuyor bir türlü. Engellemenin bir yolu yok mu? Gmail masaüstünden girşince engelle diyor ama yine de maili geliyor. Tamamen engelleyecek sistem var mı? Yahu insanlar ne kadar arsız. Yollama amk yollama!

Neyse umarım kalıcı çözümler yazılır. Maili kapamak istemiyorum çünkü tüm hesaplarım buna bağlı.
(4) 

Banggood Teslimat Süreci

cemallamec #1158835 
Selam gençler,

Banggood'tan 14 Aralık'ta sipariş (tripod ve lens için filtre seti) verdim ve 15'te yollandı fakat henüz elime geçmiş değil. Son süreç tarih ve bilgileri de şöyle:

2016-12-21 14:22 Shanghai Pudong, left
2016-12-21 14:22 Shanghai Pudong, left hand navigation
2016-12-21 13:31 Shanghai Pudong, reach

Bundan sonra 17track'te bir güncelleme yok. Sigorta migorta da yaptırmıştım nolur olmaz diye. Her neyse, 33 gün oldu, ne zaman elime ulaşır sizce? Ne zamana kadar beklemeliyim.
(4) 

Tasarım dükkanları

cemallamec #1153972 
Selam,

İstanbul'da gezilecek gidilecek bildiğiniz tasarım dükkanları var mı?
(3) 

Batı'daki öğretmenlerin kıyafeti

cemallamec #1153074 
Selam,

Batı'daki öğretmenler serbest kıyafet mi giyip okula gidiyor yoksa resmi mi? Geçen arkadaşım söylemişti bazı şehirlerde (iç anadolu'da) resmi kıyafetle gidilmekteymiş. var mı böyle bir durum?
(2) 

Modem sinyal yayıcı

cemallamec #1152725 
Selam,

Okulda wifi var ama sadece modemin olduğu yerde çekiyor. Zemin+2katlı bir okul için modemin sinyalini yayacak bir zımbırtı önerebilir misiniz? Access point mi başka bir şey mi hiç bilgim yok.
(1) 

screen-capture-recorder

cemallamec #1152508 
selam,

geçen ekran görüntüsü videosu için obs recorder indirdim ama daha sonra kaldırmama rağmen şu an bilgisayarda kamera uygulamasında "screen-capture-recorder" seçeneği de ver. tıklayınca da meret ekranı yansıtıyor. program kaldır da bulamadım. bu zımbırtıyı nasıl tamamen kaldırabilirim? yerini bulamıyorum.
(3) 

Tebdil-i mekanda ferahlık?

cemallamec #1151422 
Selam arkadaşlar,

Sizce insanın içinde duran (öküz gibi oturan) ve kolay kolay geçmeyecek bir acı, tebdil-i mekân ile yok olur mu? Ya da şöyle sorayım size: tebdil-i mekânda ferahlık var mıdır yok mudur? Acıyı kendinle götürüyorsan boşa bir uğraş mıdır?
(2) 

Parfüm alınacak site

cemallamec #1147368 
Orijinal parfüm alınabilecek bir site önerir misiniz?
(1) 

Apple e-posta şifresi

cemallamec #1143961 
Arkadaşlar apple.com'dan yeğenim telefon aldı ama açtığı heaap şifresini unuttu ve telefonu resetleyeyim derken kilitlendi şimdi parolayı istiyor ama icloud şifresini sıfırlamaya çalıştığında girdiği telefon numarasını kod göndermek yerind hesabınızı kurtarma işlemi yapılıyor diyor yaklaşık 15 gündür. Apple çalışanları da kesinlikle yardımcı olamıyor. Fatura istemelerine rağmen gönderilen e-faturayı kendilerine gönderdik ama kabul etmediklerine dair birkaç gün sonra mail geldi.

Sürekli arıyoruz "size o mail şifresi gelecek ama ne zaman bilmiyorız" diyorlar. Basılı fatura gönderilememiş durumda sadece e-fatura gelmiş onu da kabul etmiyorlar. Telefon da günlerdir kapalı. Ne yapmalı? Yani bir eposta şifresi unuttum kısmı bu kadar zor ku ya allasen? Ben gmail'imi aktif edince adamlar bana 2 günde döndü. Bunların elinde telefon numarası, fatura filan var göndermiyorlar ve hesap da o an açılmış kıytırık br hesap sadece şifre unutulmuş :/

Yeğenim bu durumda ne yapmalı? Apple Tr yardımcı olmaktan çok uzak. Telefon her şey yeğenimin adına.
(12) 

Yaşanılabilir Batı Şehirleri

cemallamec #1141475 
Selam,

Yıllardır doğuda köylerde görev yapmış biri için batı şehirleri (ya da gelişmiş ilçeleri) önerebilir misiniz?

Aranan özellikler:

1- Yobaz bir şehir olmasın.
2- Kiralar uçuk olmasın. (1000 tl gayet uçuk)

Bu ikisi temel özellikler. Olmazsa olmaz. Diğer özellikleri es geçilmiş durumda.

Ya rahat bir yer, ilçeyse şayet büyükşehirlere ulaşım rahat olsun ki istenildiğinde gidilebilsin,

Arkadaş cefasını çekti, şimdi sefa sürmek istiyor en azından :)

Teşekkürler
(2) 

Gebze

cemallamec #1140743 
Selam gençler, Gebze'de kiralar ne kadar? Hayat ekonomik açıdan nasıl? İnsanları yobaz mıdır? Sizce Gebze'ye yerleşmek iyi bir fikir midir? Yakın çevre yerler de olabilir: çayırova filan.
(8) 

Türkçe sorusu

cemallamec #1140466 
"Bu Ülke" adlı eseri fırtına kopardı --> fırtına = somut mudur?
Yazarın zengin bir kitaplığı var. --> zengin = gerçek anlam mıdır?
(1) 

iTunes güncelleme indirme süresi

cemallamec #1140452 
iTunes güncelleme indirme süresi kaç dakikadır? Yarım saat oldu ufak bir güncellemeyi indiremedi meret. Geçen de epey sürmüştü.
(1) 

Refakat izni

cemallamec #1133110 
Selam 8-5'çi memur kardeşlerim,

Bi' arkadaşım şu an doğum izninde ve çocuğunun dudağında yarık var 1'inde ameliyat olacak ve arkadaşımın izni 22'sinde bitiyor. Ohal'den ötürü heyet raporu ya da rapor almak zor. Çocuğunun başında durması gerekiyor bu süreçte. Amirinden alabileceği rekafat izni gibi bir izin yok mudur? Bebek daha birkaç aylık.
(4) 

Telefon önerisi

cemallamec #1130677 
Selam gençler,

Yeğenime telefon bakıyoruz. Ama iPhone 7Plus diye tutturmuş durumda. O paraya öküz alınır yahu! Ben de kullandığım için iPhone almasını destekliyorum hem kaliteli hem stabil. SE önerdim. Ama büyük ekran istiyor. Samsung kullanmış biri olarak cidden telefon ısınıyor, kasıyor, donuyor filan. Yine de sizlerden telefon önerisi bekliyorum. Hayvan gibi sağlam, iyi bir telefon önerirseniz "hayır" demem.
(2) 

Beyaz spor ayakkabı temizleme

cemallamec #1130410 
Makineye mi atmalı yoksa elle nasıl temizlenir bu meret?
(1) 

swf indirme

cemallamec #1126657 
Selam arkadaşlar,

Bir eğitim sitesinden birkaç tane swf indirmem lazım ama "yasaklı" deniliyor ve indirmeye izin vermiyor. Kaynak kodundan linki açınca da "erişime izniniz yoktur anasayfaya gidiniz" deniyor. Bu tür swf'leri indirmenin yolu yok mu?
(3) 

iPhone kulaklık

cemallamec #1120985 
Selam applefanboy'lar,

iPhone için önerebileceğiniz en iyi kulaklık hangisi?
(2) 

Hollanda'da TR kredi kartı

cemallamec #1117480 
Selam,

Hollanda'da yaşayan kuzenim benim kredi kartımı kullanarak Amazon'dan alışveriş yapabilir mi?
(4) 

İstanbul'da gidilebilecek akvaryum

cemallamec #1114549 
Selam gençler,

İstanbul'da akvaryuma gidelim dedik de yabancısıyız şehrin. İstanbul akvaryum, turkuazoo filan var da sizin önerileriniz nedir?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Fotoğraf boyutu

cemallamec #1113286 
Selam

Canon ile çektiğim fotoğrafları hafıza kartıyla telefona aktarıyorken son çektiklerim 20mb filan olmuş ve telefon onları açmıyor. Önceki çektiklerimi telefon görüyor, onlar da 5 mb civarı. Sizce şu 20mb ile çektiklerimi telde nasıl açabişirim. Yanımda pc yok.
(3) 

MüzeKart

cemallamec #1110002 
Selam arkadaşlar,

Müze kart almak için başvurmayı düşünüyoruz ama o kadar çok çeşidi var ki şaşırmış durumundayız. Oku oku beynim yandı. Yok İstanbul için yok Kapadokya için filan. Toplu hepsi için geçerli olanı hangisi? Bir de mesela öğrenciler/öğretmenler için olan var? Onunla her yere girilebilir mi? Tüm kapıları açar mı bize ^___^
(3) 

Diş apareyi

cemallamec #1108717 
Selam gençler,

Eylülden beri diş apareyi kullanıyorum. Dişlerimin arasında boşluk yoktu. Sadece üstteki ön dişimde hafif eğrilik mevcuttu. Şu an dişlerimin arası açılmış durumda. Dişçi normal diyor, sizce de normal mi? Dişler arasında boşluk oluşur mu aparey kullanınca?
(2) 

Kadıköy günlük daire

cemallamec #1107746 
Selam arkadaşlar,

Kadıköy'de 7 gün kalınabilecek günlük daire ayarlayabileceğimiz düzgün ve sorunsuz bir stir ya da emlakçı var mı? Sahibinden filan hepsi boş. Hemenlkiralık var ama ekşi'deki yorumları okuyunca vazgeçtim :/
(1) 

Tatil Mekânı Önerileri

cemallamec #1103956 
2 kişinin gideceği, rahat, aşırı kalabalık olmayan, gece hayatı da olan tatil yeri önerileri alabilir miyim?
(4) 

Excel ve toplama ulaşma

cemallamec #1092084 
Selam arkadaşlar,

Excel'de 10 tane kutucuğum var ve 11. Kutuda 100 üzerinden puanlama yapıyorum. 11. Kutuda yazılan puanı önceki 10 kutuda 5 veya 10 şeklinde otomatik olarak dağıtılmasını sağlayabilir miyim? Sağlayabiliyorsam nasıl yapacağım?

Örneğin toplam 85 ise ilk 10 kutuya 5 ile 10 şeklinde dağıtılacak ve sonuç 85 çıkacak. Bilal'e anlatır gibi anlatın pls.
(2) 

120 Volt'u 220'de kullanmak

cemallamec #1090957 
Selam gençler,

Philips'in bi tıraş makinesini aldım amazon üzerinden. Şarjı üzerinde 100-240V, 50/60Hz, 150mpA, 9W yazıyor. Herhangi bi dönüştürücü kullanmadan bizim prizlerde kullanabilir miyim? Kullanma kılavuzunda 120V yazmış başka bir detay vermemiş. Sitesinde de kullanılabilir diyor. Amazon'un ürün kısmında sorularda birkaç seller hayır derken birkaç kullanıcı evet demiş. Aklım karıştı.
(2) 

SSD ve Ram

cemallamec #1088812 
Selam arkadaşlar,

ssd ve ram almaya karar verdim fakat bunlar benim laptop'a uyar mı emin olamadım. Size bilgileri vereyim:

----------------------
laptop: asus k52f-sx352r
----------------------
Maximum memory: 8GB
Slots:2 (2 banks of 1)
*Not to exceed manufacturer supported memory.

ek bilgiler: ddr3 / mevcut ram 2gb / 1333 mhz
------------------
Storage: SATA 2 - 3Gb/s
----------------------

alacağım ram: www.eksenbilgisayar.com

alacağım ssd: www.eksenbilgisayar.com

özellikle ram benim cihaza uygun mu? bir de eksen bilgisayardan alayım diyorum. sizin önereceğiniz site var mı?
(7) 

Ssd ve ram artırma

cemallamec #1088638 
Selam,

Laptopum 2 gb ram'e sahip ve oldukça kasıyor. Neredeyse hiç kullanmaz hale geldim. Pek program da yüklü değil. Bugün tanıştığım biri ram artırmak yerine ssd taktır dedi. şayet ben ssd taktırırsam pc'm hızlanır mı? Herif öyle bir anlattı ki hemen taktırasım geldi. Daha önce herkes ram artır diyordu ilk kez biri ssd dedi. Napayım?
(3) 

500 tl civarı telefon

cemallamec #1083019 
Selam,

Yeğenim için bu fiyat civarı telefon önerebilir misiniz?
(1) 

GoT: Greyjoylar (kitap sorusu)

cemallamec #1081548 
Selam gotçular,

Aşağıdaki soru spoiler içerir. Okuyup küfretmememek için bu duyuruyu kapayabilirsiniz.


----------

Kitapta euron değil de victorian greyjoy, dany'nin peşine gitmiyor muydu? Hatta ejderha borazanı vardı adamda ve üflendiğinde üfleyen kişi ölüyor fakat ejderlere sahip olunuyordu. Şimdi ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa dizideki gibi euron mu dany için denizleri aşıyordu? Bir de euron dindar değil miydi yahu kitapta? Yeğenlerini öldürme filan yoktu. Oylama yapılıyordu demir adaların kralı için.
(18) 

Kedim 6. Kattan düştü

cemallamec #1081257 
Durumu: hızlı hızlı nefes alıyor
Yürebişiyor oda değiştirdi
Yerinde durmuyo
Kuyruğunu sadece hafiften salladı bence kuyruk kısmında sorın var gibi
Ağzında kan yok
Kalasını olsuğu yere yaptı kan yoktu

Veterineri aradım su ve mama az ver ve kan var mı yok mu takip et dedi.

Napayım bilmiyorum ki?

mobil görünümden çık