(7) 

Divxplanet'a ne oldu?

otonomo #291949 
Divxplanet a günlerdir giremiyorum. Acaba site patladı mı? Yok mu oldu? Yoksa benim bilgisayarımla alakalı bir olay mıdır?
(12) 

Elektrik / Şofben Montajı

otonomo #280304 
merhabalar.

şimdi banyoda bu ani su ısıtıcı denilen elektrikli şofbenlerden takmak istiyorum. bu aletlerin topraklama ile kullanılması gerektiğini biliyorum ama sigortadan banyoya gelen kablolarda toprak(sarı-yeşil) kablosunu dipten kesip iptal etmişler. sanırım bu evde topraklama yok anlamına geliyor. evimde doğalgaz yok. dolayısıyla kombi kullanamam. ev sahibine gidip binaya ya da daireye topraklama yaptır da diyemem. elektrikli termosifon için ise hem yer yok (ev küçük) hem daha az olsa da onda da aynı tehlike mevcut. benim sormak istediğim bu aleti en güvenli nasıl kullanabilirim?
şofbenin nötr ile toprak girişlerini bir kablo ile birbirine bağlayıp, banyoya gelen kablolardan fazı da kendi yenine bağlayarak, nötr kablosunu boşta bırakmayı denedim. ama o zaman suyu ısıtmadı. ayrıca suya elektrik veriyor. acaba fazı bağladıktan sonra nötr kablosunu şofbenin nötr kısmına bağlayıp toprağı mı boş bırakmam lazım, yoksa toprak girişine bağlayıp nötr'ü mü boş bırakmam lazım?
(2) 

Elektrik - Sigorta konusu

otonomo #279373 
Merhabalar. Evdeki tüm sigortaları kapatıyorum.Kontrol kalemini prize sokuyorum ve ışığı yanıyor. Ya da bir duy'a ampül takıp yakıyorum. Sonra sigortaları kapatıyorum ve ampül sönüyor. Ampülü söküp kontrol kalemiyle duy'u kontrol ediyorum ama kalem yine yanıyor.

Bu normal midir yoksa elektrik kaçağı mı var?
(11) 

TTnet icralık olmuş borç filan...

otonomo #279120 
Merhabalar. Geçen gün bir avukatlık bürosundan telefon aldım. 3 yıl önce bir arkadaşımın evine internet bağlatmıştım. Ödenmeyen faturaları varmış o borç icralık olmuş vs. vs. Telefondaki hanım "borcunuz dosyaya girecek, girmeden ödeyin" gibi bir şey dedi. bu "dosyaya girmek" ne oluyor tam olarak?
bir de "faiz indirimi oluyor" mu dedim, "TTnet özel kurum olduğu için faiz indirimi uygulanmıyor" dedi. "Taksitle ödemek için plan yapılıyor mu" dedim, yok dedi. Benim üzerime kayıtlı arabam malım mülküm vs. yok. Ödemesem ben bunların parasını ne olabilir? hapse mi atarlar beni?

(ödemesem dediğim şimdilik. 2-3 ay sonra "faizleri silelim tatlıya bağlayalım" filan yapacaklar kesin. keriz gibi pişman olmamak için o zamana bırakayım diye düşünüyorum.)

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Eşya Nakliyesi

otonomo #273585 
Merhabalar. Şişli'den Kocamustafapaşa'ya gidecek 2 tane ağır olmayan tekli koltuğumuz var. Öğrenciyiz. Bize ne kadara patlar dersiniz?

Ayrıca tanıdığı birisi olan, ya da vakti ve kendi aracı olan (koltuklar portatif parçalanabiliyor, küçük bir ticari araca bile sığar) ücreti mukabili yardım edebilecek birisi varsa da çok minnettar kalırız. Selamlar
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık