(10) 

bayramda yurtdışı tatiline gitsek mi? (ev ekonomisi içerir)

holydreamer #965961 
1,5 ay önce balayında barcelona'ya gitmiştik. çoklu girişli schengen vizemizi süresi dolmadan 4 günlük bayram tatilinde roma veya amsterdam'da değerlendirmek istiyoruz.

bu seyahatin bize getirileri ve götürüleri şöyle:

eksileri
*3000 TL civari bir maliyet. (şu an düğün masraflarından dolayı 15 bin civarı borcumuz var taksitler halinde onu ödüyoruz.) tatil masrafları için gelecek bir kaç ay biraz kemer sıkmamız gerekecek.

artıları
*başka bir zamanda gitmemize göre 700 tl'lik vize masrafından kurtulmak.
*güzel bir tatil ve yurtdışı deneyimi.

siz olsaydınız ne yapardınız?
(4) 

ispanya'dan alinan schengen vizesi ile fransa'ya giriste sorun olur mu?

holydreamer #964867 
ispanya'dan 3 aylik coklu girisli vize aldik. gecen ay ispanya'ya gittik geldik. bayramda da fransa'ya gitmrk istiyoruz. sorun yasar miyiz?
(1) 

arabada dinlemelik albüm listesi

holydreamer #964577 
aşağıdaki listeyi nasıl devam ettirirsiniz?

yeni tÜrkü - şimdi ve sonra
hüsnü arkan - solo
hüsnü arkan - yalnız değiliz
jülide özçelik - jazz istanbul 1-2
grup gündoğarken - istanbul atina istanbul
fikret Kızılok - yana yana

not: şarkı değil albüm.
(4) 

evliler sahsi harcama meselesini nasil hallediyorsunuz?

holydreamer #960333 
sahsi kartlariniz disinda ortak kredi kartiniz var mi? kisisel harcamalarinizi ve borclarinizi nasil planliyorsunuz? iki kisinin da calistigini varsayiyorum.
(5) 

madrid'de ne yapilir?

holydreamer #954106 
yarindan itibaren 2 gunumuz var.
(12) 

tatile gittiginiz yerden ayrilirken huzunleniyor musunuz?

holydreamer #954103 
su an esimle barcelona'da son gecemiz burayi cok sevdik. ayrilacagimiz icin icten ice huzunleniyorum. sizde de oluyor mu benzer bir his?
(3) 

ataturk havalimani duty free icki fiyatlari

holydreamer #950849 
ne alemde? arkadasa ballentines ve absolute siparisi verecegim ama euro daki artis sebebiyle market fiyatlarindan pek farki kalmamis diyorlar. nedir son durum, deger mi zahmet etmesine?

ek olarak sinir kac lt?
(6) 

istanbul'da düğün fotoğrafı

holydreamer #950409 
yıldız parkı, balat vs.. gibi klişe yerler dışında tercihen anadolu yakası'nda doğal güzel alternatifler var mı?
(2) 

kara tahta nereden alınır?

holydreamer #950277 
mekan dekorasyonunda kullanmak üzere linkteki gibi bir karar tahta arıyorum. bu tarz kara tahtalar istanbul'da nereden alınır?

pleksifiyatlik.com
(12) 

düğünde hangi içki?

holydreamer #948884 
açıkhava düğün mekanında arkadaşlarımın oturduğu bir kaç masaya tabiri caizse masa altı yapılabilecek içki ikram edeceğim. en iyi seçenek hangisi olur?
(6) 

düğün için ilk dans müziği seçelim

holydreamer #946787 
çok kısa bir süre kalan düğünüm için müzikleri belirliyoruz. ilk dans müziği için de öne çıkan bir şarkı var ama hala son kararı veremedik. çok sevdiğim eski klasikleşmiş şarkılardan biri.

www.youtube.com

1.sizce bu iyi bir seçim mi?
2.farklı bir öneriniz var mı?

fazlaca öneriniz varsa yollayabilirsiniz alternatif iyi olur. ferhat göçer vb. önermezseniz sevinirim :)

iyi dilekleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.
(1) 

dugunumde keman calabilecek bir arkadas var mi?

holydreamer #944330 
haziran'in ilk haftasi istanbul da acik havada dugunum var. iki arkadasim gitarla yarim saat kadar canli muzik yapacaklar. o esnada onlara kemaniyla eslik edebilecek muzikleri zenginlestirebilecek bir arkadas ariyorum. ilgilenenler mesajla ulasabilirler.
(2) 

gökçeada'da neler yapalım?

holydreamer #936386 
bu haftasonu 3 günlük bir kaçamak yapacağız. sessiz sakin takılmak istiyoruz. aracımızla gideceğiz gündüz neler yapabiliriz, nerelere gidebiliriz? tarihi, doğal mekanları severiz. bunun dışında yemek ve diğer önerilerinizi de bekleriz.
(2) 

fotoğraftaki deseni vector olarak bulma şansım var mı?

holydreamer #935458 
ne şekilde aramak lazım? elinde olan ya da bi şekilde yapabilecek birisi var mıdır?
(11) 

düğün davetiyemize ne yazalım :)

holydreamer #935429 
"bu mutlu günümüzde sizleri de aramızda görmekten kıvanç duyarız" gibi klişelerin dışında ne yazabiliriz? siz neler yazdınız? ilham alabileceğimiz bir iki cümleniz var mıdır bizim için?

kısa olsun istiyoruz zaten. iki cümle.
(3) 

bu haftasonu tatilinde nereye gidelim?

holydreamer #935089 
1 mayıs tatilini değerlendirip 3 günlük bir kaçamak yapalım diyoruz. arabamız var, istanbul'dayız. ama bütçemiz fazla değil. nereye gidelim? aklımda yedigöller ve çevresi var, 3 gün bayar mı?
(1) 

anadolu yakasında nerede kahvaltı yapalım, nereleri gezelim?

holydreamer #933363 
aklımızda polonezköy var ama denize yakın bir yer de olabilir?

bir de poyrazköy, yoros kalesi gibi yerlere gitmeyi düşünüyoruz. civarda önerebileceğiniz İstanbul'un kıyıda köşede kalmış başka köyleri semtleri var mıdır?
(1) 

fotoğraftaki yer neresi?

holydreamer #911031 
dizide eski istasyon deposu diye geçti?
(3) 

mavi sürgün filmi

holydreamer #907471 
elinde olan var mı? aradım taradım bulamadım. vhs, betacam, vcd, tvrip vs. farketmez. teşekkürler.
(4) 

shutterstock üyeliği olan var mı?

holydreamer #906883 
düğünüm için bir davetiye indirmek istiyorum. ücreti karşılığında yardımcı olabilecek var mı? teşekkürler.
(2) 

bir fotoğraf paylaşım sitesinden beklentileriniz

holydreamer #904122 
nedir? yerli bir fotoğraf sanatı ve paylaşımı sitesi olsa kullanır mıydınız?
(14) 

Evlenmeden ne kadar süre önce ev kiralanmalı?

holydreamer #903361 
sb
(16) 

ev alalım mı kiralayalım mı çıkamadık işin içinden

holydreamer #887233 
5-6 ay sonra düğünümüz var ama hala ev konusunu netleştiremedik. elimizde nakit para olmadığı için kiraya yöneldik ama baktığımız muhitte (ikimizin iş yerlerinin alakasız yerlerde olmasından dolayı seçenekler sınırlı, ucuz olsun diye maltepe'ye kadar ilerledik) bütçeyi 1200'e kadar yükseltmemize rağmen internetten yaptığımız araştırmalarda doğru düzgün ev bulamadık. kiraya o kadar para vereceğimize daha uygun bir yerden ev alma ihtimalimizi düşündük ama o da açmazda. durum şudur:

200 bine ev alabileceğimizi varsayalım. Kredi peşinat için 50 bin nakite ihtiyacımız var. arabayı satsak 20 bin, 30 bin de borç harç bulabiliriz.

sıkıntı şu ki daha evlilik masrafları için 15-20 bin kadar harcama yapmamız lazım. öte yandan zaten ayda 1500 tl civarı eşyalar için taksit ödüyoruz (4-5 ay kadar daha sürecek) bu 15-20 binden hariç. düğünde 20-25 bin civarı takı vs. beklentimiz var bununla ev peşinatı için aldığımız borcu ödemeyi planladık.

sakin gibi görünüyorum ama zaman azaldıkça kaygılar artıyor. sizce bu hesap tutar mı? yoksa paşa paşa kiraya mı çıkalım. veya farklı öneriniz olur mu?

not: ailelerin mevcut durumda pek bir katkıları yok, durumları da yok zaten ancak takı falan takarlar. ikimizin geliri 4500 tl civarı.
(1) 

avrupa yakası'ndan boğaz köprüsü'ne

holydreamer #884575 
gitmek için alternatif güzergahlarınız var mı? çevreyolunda özellikle okmeydanı'ndan sonra zincirlikuyu'ya kadar trafik tıkalı olduğunda işkenceye dönüyor. eğer orası tıkalıysa bazen balat>kabataş>barbaros bulvarı rotasını kullanıyorum. sizin rotalarınız neler? en azından trafiğin bir kısmını atlatmak için kestirmeleriniz var mı?
(3) 

fotoğraf paylaşım sitesinden beklentiniz

holydreamer #882638 
geçen gün de gündüz saatlerinde sormuştum biraz daha fazla görüş almak istediğim için tekrar soruyorum. fotoğrafla ilgilenen kişiler... fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz, diğer fotoğrafları izleyebileceğiniz, fotoğrafçılıkla ilgili özgün yazılar okuyabileceğiniz vs. 500px, 1x, eski fotokritik tarzında ve sadece kaliteli fotoğrafların yayınlandığı bir site düşünün. bu siteden beklentiniz ne olurdu? hangi özelliklerin olması sizi memnun ederdi? olsa kullanır mıydınız?
(3) 

fotoğraf paylaşım sitesinden beklentiniz

holydreamer #881468 
sorum fotoğrafla ilgilenen kişilere. fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz, diğer fotoğrafları izleyebileceğiniz, fotoğrafçılıkla ilgili yazılar okuyabileceğiniz vs. bir websitesi düşünün. bu siteden beklentiniz ne olurdu? hangi özelliklerin olması sizi memnun ederdi?
(3) 

proje için hangi sunucuyu seçelim?

holydreamer #868978 
zaman içersinde hem datası büyüyecek hem de bandwidthi artacak bir proje için sunucu arıyoruz. vps, vds, cloud hangisini hangi firmadan almamızı önerirsiniz? bir de türkiye odaklı olmak üzere tüm dünyaya hizmet verecek bir proje olacak. yurtiçi/yurtdışı sunucu seçeneklerinden hangisi daha sorunsuz olur?
(4) 

madrid'i bilenler

holydreamer #858399 
balayı için aşağıdaki oteli düşündük. merkeze mesafesi olması sıkıntı olur mu? metro 600m. 2 gün kalıcaz.

www.booking.com
(5) 

anadolu yakası'nda doğum günü için mekan

holydreamer #851681 
sevgilimin doğum gününde üsküdar, kadıköy civarında hafif bir şeyler yiyip içebileceğimiz (belki şarap ve atışırmalık) fazla gürültülü olmayan orta üstü bir mekan arayışındayım. pastalı sürprizi evde yapacağım için orada sadece 1-2 saat muhabbet edip hediyesini vericem.

bu özelliklerde favori mekanlarınız var mıdır?
(1) 

bugün istanbul'da güzel etkinlik

holydreamer #850094 
konser olur, oyun olur sevgiliyle güzel vakit geçirilecek etkinlik önerileriniz var mı?
(4) 

istanbul'da nerede oturalım (duyuru tipi soruya çevrildi)

holydreamer #848225 
gelecek yaz evleniyorum. yarım asırdan fazladır bayrampaşa'da oturuyoruz. müstakbel eşim anadolu yakası'nda oturuyor. avrupa veya anadolu yakası farkı olmaksızın merkezi yerlere ve toplu taşımaya yakın, park sorunu az olan, nispeten daha ılımlı insanların yaşadığı 1000-1500 aralığında kiralık ev bulabileceğim muhit neresidir? tahminleri değil de şahsi tecrübesi veya bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum.

not: avrupa yakası'nda ataköy'den ötesi ve sarıyer gibi ulaşımın zor olduğu yerler; anadolu yakası'nda da tuzla, pendik, beykoz, kartal gibi uzak yerler harici.
(1) 

polonezköy dolaylarında düğün mekanı uzak olur mu?

holydreamer #839488 
mahalle arası düğün salonlarını sevmediğimiz için kır düğünü yapalım istedik, kafamıza yatan mekanı polonezköy yolu üzerinde bulduk. 3-4 tane de servis kiralayacağız çeşitli semtlerden kalkacak. ama yine de mesafe uzak olduğu için katılım az olur mu sizce? yoksa gelecek olan kişi her halükarda gelir mi? fikirlerinizi ve şahsi tecrübelerinizi iletebilirseniz sevinirim.

muhiti bilmeyenler için söyleyeyim, fsm den yaklaşık 12-13 km mesafe var.
(5) 

arabanızın orijinal haline neler eklediniz/eklemeyi düşünüyorsunuz?

holydreamer #802209 
park sensörü, multimedya sistemi veya farklı malzemelerden kendi oluşturduğunuz herhangi bir şeyler.
(2) 

evlenme ve ev alma stratejisi konusunda yardım

holydreamer #790986 
gelin biraz hesap kitap yapalım. gelecek sene yaz sonu gibi düğün yapmayı düşünüyoruz. nişanı aradan çıkarttık. önümüzde 15 ay var.

gelirler:
elimize geçen toplam aylık para: 5500
elimizdeki nakit ve düğünden gelmesi muhtemel paranın toplamı: ortalama 30 bin
gerekirse arabayı da 17-18 bin tl ye satabiliriz

giderler:
ev eşyası, düğün, balayı vs. için harcanacak para: ortalama 40 bin
arabanın aylık masrafları: ortalama 500
aylık şahsi ve ortak harcamalar: ortalama 1000

mutlaka kredi çekip ev almak istiyoruz ama zamanlamasını ve ne kadar bir yükün altına girebileceğimizi kestiremedik. siz olsanız bu durumda ne yaparsınız ya da yaptınız?
(1) 

beyazıt-aksaray civarı otopark

holydreamer #781755 
nerede var?
(1) 

facebook site/mobil iabresi

holydreamer #770864 
sağdaki listede arkadaşların yanında site veya mobil yazıyor ya. site yazması pc den login olduğu anlamına mı geliyor? yoksa mobilden de girdiğinde site yazar mı?
(1) 

istanbul'da hanımeli

holydreamer #762974 
arkadasima buket yaptirmak istiyorum. nereden bulunur?
(21) 

sevgilinizle/eşinizle planladığınız hayaller

holydreamer #760562 
sevgiliniz/eşiniz olsun veya olmasın şunu yaparım, şuraya giderim dediğiniz basit şeyler haricinde neler var?
(6) 

bu dolmakalem nasıl sizce?

holydreamer #750059 
bir kız arkadaşıma hediye etmek için dolmakalem arıyorum. parker'ın bu modeli sizce nasıl?

www.theonlinepencompany.com
(1) 

ekşi karadut pekmezi

holydreamer #738717 
yazın balıkesir-ayvalık yolu üzerinde satış yapan köylülerden karadut pekmezi almıştım. tadı muazzamdı. bilgiğimiz pekmez aroması yoktu, ekşi ve güzel kokulu enteresan bir pekmezdi. tadı böğürtlene benziyordu. pekmezi ağzına bile sürmeyen bir çok arkadaşım bile pekmezle alakasız bu yiyeceği çok sevmişlerdi.

istanbul'da bu karadut pekmezini arıyorum ama bulamıyorum. nerden aldıysam hepsinde klasik pekmez tadı var. nereden bulucaz anlattığım pekmezi? ya da yok mu elinde olup da yollayabilecek birileri?
(2) 

borderline sevgilisi olmuş kişiler

holydreamer #735757 
deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? onda gördüğünüz aşırı özellikler vs.
(4) 

karma felsefesine

holydreamer #728291 
inanıyor musunuz?
(1) 

bir hediye olarak fidan dikmek

holydreamer #685239 
sevgilime sıradan bir günde bir hediye vermek, onun adına fidan dikmek istiyorum. ama onunla birlikte gidip ekilen fidanları da görmek istiyorum. istanbul'da bu iş mümkün mü?
(5) 

yarın sabaha kadar kabak tatlısı bulmam lazım

holydreamer #684306 
mecidiyeköy civarında nerede bulabilirim? hayat memat meselesi, bi el atın arkadaşlar.

koskoca duyuru bana bi kabak tatlısı bulamıyor mu ne?

duyuru bitmiş. ulan kırk yılın başı bi işimiz düştü.
(1) 

taksim leylek cafe

holydreamer #679823 
sevgiliyle gidebileceğimiz, konuştuklarımızı anlayabileceğimiz sessizlikte ve şarap veya bira içebileceğimiz nezih bir yer midir?

leylek cafe hakkında tüm bildiklerinizi bana anlatabilirsiniz :)
(3) 

şile-ağva'da nerelere gidelim?

holydreamer #675082 
haftasonu kaçamağı yapacağız. gezilip görülecek yerler nelerdir? nerde ne yenir falan filan.
(1) 

aznavur pasajı'nda deri ceket

holydreamer #672822 
bugün öylesine girdiğim pasajın alt katındaki dejavu ismindeki dükkandan deri ceket alıp çıktım. biraz paldır küldür oldu ama hoşuma gitti fiyat da uygun olunca aldım. burası nasıl bir dükkandır merak ettim, bilgisi olan var mı?
(7) 

çalınan cep telefonu (hadi hafiyecilik yapalım biraz)

holydreamer #660790 
bu gece bir yakınımızın kır düğününe gittik. bir ara hepimiz masadan kalkıp pistvari bir alana oynamaya gittik. döndüğümüzde bir arkadaşımız masaya bıraktığı telefonunun yerinde olmadığını söyledi. aradık taradık yok. düğüne gelen kişilerin almış olma ihtimali çok düşük, garsonlar da efendi çocuklara benziyorlardı. organizasyon yetkilisi bayanla görüştük, ekibinden çok emin, bu konuda samimi olduğuna inanıyorum, isterseniz polisi arayın gelsin dedi ama düğünün huzurunu bozmamak için bu öneriyi kabul etmedik.

kaybolan cihaz iphone 5.

iki soru var. sizce hırsız kim? bu konuda teknik veya adli olarak ne yapabiliriz?
(3) 

garanti bonus kartı ve tüm hesapları iptal ettirmenin en kolay yolu

holydreamer #608405 
ıvır zıvırla uğraşmadan en basit yoldan kalıcı olarak bu işi nasıl yapabilirim?
(3) 

kullandığınız açık kaynak kodlu veya ücretsiz yazılımlar

holydreamer #582423 
korsan yazılımlar kullanmaktansa onların açık kaynak kodlu veya ücretsiz muadillerini kullanmaya çalışıyorum. sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız bu tarz yazılımlar hangileri? ftp programı, pdf okuyucu, video oynatıcı şeklinde kısaca belirtebilirseniz harika olur.

mobil görünümden çık