(4) 

direksiyon sınavı için ipuçları?

deniztarafinabakankale #902361 
merhaba duyuru.
yarın direksiyon sınavım var sabahtan. şu ana kadar sürücü kursunun derslerinde de, özellikle sonuncuda sıfır hata ile sonlandırdım parkuru.

fakat yine de biraz heyecan var haliyle. bir de bir önceki sınavda en ufak hatada elemelerini göz önüne alınca, yokuşta kaldırırken kavrama noktasını bulup kaldırırken arabayı az da olsa geri kaçırmaktan ya da stop ettirmekten çekiniyorum. olabilir insanlık hali. altınızdaki araca göre de değişen bir şey bu meret kavrama noktası...

ne bileyim bunun gibi ipuçları vermek ister misiniz? şöyle yap şuna dikkat et vs.
(2) 

mac'e şöyle beleş photoshop cs6?

deniztarafinabakankale #886334 
bugün mac'e geçmiş çiçeği burnunda bu kullanıcıya yardım etmek isteyen var mı el altından? adobe photoshop cs6 full kurulum için?
(7) 

macbook pro -VS- macbook air

deniztarafinabakankale #885336 
Macbook Air 13
1.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i7; 3.3 GHz'e kadar Turbo Boost
8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM
128 GB PCIe tabanlı Flash Depolama


Macbook Pro 13
2.9 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i7, 3.6 GHz'e kadar Turbo Boost
8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM - 2 x 4 GB
500 GB Seri ATA Sürücüsü; 5400 devir/dk



şunları şöyle bir karşılaştırsanız? ihtiyacım genel kullanım, adobe programları (photoshop, illustrator) final cut. Hard disk önemli değil, harici var. Pro tabii ki daha pahalı ve tabii ki daha iyi. ama bir karşılaştırmanızı istiyorum. bu ihtiyaçlarıma göre air de olur mu?
(4) 

üniversitede hangi maili tercih etmeliyim?

deniztarafinabakankale #841974 
soru esasen başlıkta. yıllardır isimsoyisim.com alan adından mail hizmetimi kendim sağlıyorum. info ve hello olarak iki adet e postam var. sizce hangisini düzenli olarak kullanmalıyım?

info@adsoyad.com
hello@adsoyad.com


(bkz: tek hesap, tek google çıt çıkmayacak!!!111 )
(2) 

araba kiralamayla ilgili?

deniztarafinabakankale #838310 
merhaba duyuru sakinleri, genel olarak bir sorum olacaktı.

şöyle sıradan, ekonomik sınıf bir araç kiralayıp 4 günlük (misal hundai accent era dizel) tekirdağ'a 4 kişilik bir aileyle bayram ziyaretine çıkmak mantıklı mı? normalde otobüs firmalarından bilet alıyoruz ama indi bindiydi 4 kişinin gidiş dönüşü toplam 250 lirayı geçiyor. böyle bir şey düşündüm. en azından rahat olması açısından. indi bindi yapmak filan yerine...

siz ne diyorsunuz? bu iş bana çok pahalıya patlar mı?
(1) 

iphone 4s ses?

deniztarafinabakankale #836918 
bu akşam saatlerinde telefonum gayet sağlıklı çalışıyordu. yağmur çiselirken yolda yürüyordum ve telefonla konuşuyordum. kapattım ve sonra tekrar birini aradım, ve normal şekilde sesimin gittiğini ancak sesi alamadığımı fark ettim. telefonu çaldırırken karşı tarafın ötme sesi dahil hiçbir şey gelmiyor şu an. kulaklık taktığım zaman her şey normal, hoparlöre aldığım zaman da. ama normal şekilde ses alamıyorum. telefonun hiçbir yerinden.

sol taraftaki + ve - ses açma tuşlarına bastığımda da sanki kulaklık takılıymış gibi Kulaklıkar yazısı çıkıyor ve oranın sesini düzenleyebiliyorum.


yağmurdan etkilenmiş olmamalı gayet çiseliyordu yağmur? ne olmuş olabilir ya?
(1) 

kyk burs/kredi başvurusu?

deniztarafinabakankale #812960 
merhabayın.

şu anda kyk'da kayıtları süren yalnızca yurt başvurusu mu? geri ödemeli kyk kredisi için başvurular şu an açık mı? zira kyk.gov.tr'deki formda okuduğum kadarıyla şu an kyk yurt başvurusu var gibi yalnızca.

bilen biri teyit ederse sevinirim.
(6) 

bu mouse nasıl sizce?

deniztarafinabakankale #764224 
genelde ufak tefek bilgisayar ve sosyal medya işleri yapıyorum. (ekstra bir şey yok oyun vs.) bu mouse'u baya beğendim. nasıl sizce?

www.hepsiburada.com
(1) 

html/css sorusu

deniztarafinabakankale #762724 
çok ufak bir problemim var çözemediğim. html template'te bir sayfanın içinde olan elementin width olayını kontrol edemedim. yardımcı olabilecek var mı?
(5) 

bankalardan tekrar 'yeni' banka kart isteme?

deniztarafinabakankale #733876 
birkaç yıldır kullandığım bir iş bankası hesabım var. bir de haliyle bankamatik ve normal kullanım için hesap kartım.

hesap kartımın üzerindeki jelatin söküldü ve isim soyisim kısmı gitti. ama daha tarihinin dolmasına da baya var. bankayı arayıp yeni bir kart göndermelerini istesem bu işi bana kaça patlatırlar?

(öğrenciyim, hesap işletim masrafı filan kesmiyorlar)
(2) 

netbook'tan bir garip sesler

deniztarafinabakankale #730678 
acer aspire one 532h model netbookumdan böyle fan takılması gibi sesler geliyor ve yavaşlıyor o sesler gelmeye başlayınca. alalı çok uzun zaman oldu üç-dört sene gibi. ne olmuş olabilir? tozlanıp sıkışıyor mudur fan? bir göstersem mi bilgisayarcıya, anlar mı?
(4) 

istanbul içi, bisiklet kiralanabilecek yer?

deniztarafinabakankale #720415 
evet duyuru sakinleri, tercihen anadolu yakasında günlük bisiklet kiralayabileceğimiz bi' yer var mı? adaya gideceğiz fakat adadaki bisiklet kiralama olayları fayton gibi gereksiz kazık olduğunu duyduk. neyse efendim böyle işte.


**cevaplarınıza tik koyacağım ama şimdi uyuyacağımdan sabah olur bu herhalde.
(1) 

ösys (YGS) sınav başvurusu yaparken?

deniztarafinabakankale #715753 
merhaba duyuru sakinleri,
şimdi şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.
liseden mezun olduktan sonra, örgün bir eğitime kaydolmak yerine aöf fotoğrafçılık'a kaydoldum ve öğrenciliğim aöf'te devam ediyor. bu yıl ygs'ye gireceğim tekrardan, sınavın 40 lira ücretini ödedim ve şimdi ais.osym.gov.tr'den sınav başvurusu yapıyorum fakat şöyle bir sorun var:
öğrenim durumunda, "Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim" şıkkını mı seçmem gerek yoksa "Bir yükseköğretim programına kayıtlıyım" şıkkını mı?

yani anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesi, teknik olarak bir yüksek öğretim programı mı oluyor?

teşekkürler.
(5) 

bu baskı malzemesinin adı nedir?

deniztarafinabakankale #713300 
hani böyle genelde reklam ve tabela işinde kullanılıyor. sert bir yapısı var ve üzerine baskı yapıyorlar. plastiğe de benziyor yapısı. 10mm kalınlığında filan oluyor, arta da biliyor. ismi nedir?

*onun yerine, üzerine baskı yaptırabileceğim (tabelaya benzeyen bir şey yaptıracağım) alternatif bir malzeme de söyleyebilirsiniz.
(1) 

film ve altyazıyı dvd'ye yazmak?

deniztarafinabakankale #703865 
bilgisayarda bir adet film ve altyazı var. ben bunu dvd'ye yazıp, dvd oynatıcıda izlemek istiyorum. tam olarak nasıl yazmam gerekiyor dvd-rw'mle? hangi programı önerirsiniz?
(1) 

aöf fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü sınavı?

deniztarafinabakankale #702838 
anadolu üni. aöf fotoğrafçılık ve kameramanlık okuyan var mı hiç aranızda? ya öğrenci kimlik kartımı aldım bugün (birinci sınıf) fakat sınav için ne yapacağım ne edeceğim hiçbir fikrim yok? sınav kaydı için herhangi bir yere başvurmam gerekiyor mu? yoksa direkt aöf bürosundan sınav giriş belgesi mi alacağım? hiçbir şey anlamadım. (aldığım kitaplardan ders çalışıyorum problem yok)
(4) 

1000-1200 bütçeye telefon?

deniztarafinabakankale #677926 
Baslikta yazdigim gibi, 1000-1200 lira ayirabilecegim bir butcem var ve telefon alacagim. 1098TL'ye hepsiburada'da s4 mini'ye tamamim dedim. Sizce iyi bir secim mi? Yoksa yol yakinken baska bir seye mi yonleneyim? Onerileriniz nelerdir?
(3) 

sıfır iphone 4s almak?

deniztarafinabakankale #670904 
sıfır iphone 4s almak istiyorum. 1200 lira filan bir bütçem var ve taksitle olursa şahane olur. sizce böye bir şey mümkün mü ve nereden?
(2) 

windows 7'de yazıların çözünürlüğü

deniztarafinabakankale #649171 
bugün windows 7 yükledim bilgisayarıma. ekran kartımın da önerilen çözünürlüğü 1366x768. ekran kartı ayarlarından bir şey yapıyorduk sanki ve yazı çözünürlüğü yükseliyordu. yani şu an biraz sanki facebook'ta vs. yazıların çözünürlüğü düşük.

ekran kartı markası: ati radeon 3400HD
(2) 

blogger, blogumu spam olarak algıladı ama değildi?

deniztarafinabakankale #644965 
merhaba duyuru sakinleri.
bu sabah öğleden sonra bir üzüntüyle karşılaştık. kız arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır tuttuğumuz günlüğümüz (günlük diyorum, ikimiz okuyorduk ve google aramalarına kapalıydı) spam olarak algılanarak silindi.

fakat dediğim gibi, adı üzerinde günlük ve paylaştığımız postlar özgün metinlerdne oluşuyordu. trafik kaynağının az olmasından dolayı google şartlarından çıktığımızı anladım okuduklarımdan. fakat çok saçma, illa okunulası bir blog mu bulunması gerekiyor sunucularında?

ne yapsak ne etsek bir fikriniz?
(3) 

sıralamamın neredeyse 60k altı bir bölüme yerleşemedim.

deniztarafinabakankale #636128 
bu iş nasıl oluyor? çıldıracağım. 88k 324 iken puanım, 279 puanlık ve 150k'lık türk dili ikinci öğretime bile giremedim. taşak mı geçiyorlar?
(6) 

bir yere yerleşemedim örgün, açığa kayıt?

deniztarafinabakankale #636118 
olamıyor muyum şimdi ek kontenjan denilen şeyde?

+seneye sınava girdiğimde puanım düşer mi?
(5) 

canon eos 60d - vs 600d (video açısından)

deniztarafinabakankale #635271 
yakın zamanda bir adet makine alacağım. aslında hemen her yerde 600d'ye ait çok güzel kampanyalar var, 3 lensli (18-55 kit, iki geniş açı vs.) 2200'e filan.

bir yandan da kaç yıldır 60d alayım filan diyorum biraz daha para verip. ki 2500-2600'e 60d body, 55mm 1.8 lens, bi geniş açı bir de kit 18-55 alınabilir gibi.

neyse. aslında sormak istediğim şey, video özelliği açısından ikisi de aynı mı bu makinelerin? 60d'nin daha iyi sanki öyle gibime geliyor. ama bir yandan da 600d de hassaslık vs birebir aynı 60d'de teknik özellikler okununca.

sizce 600d mi alayım, 60d mi? (sonuçta uzun süre kullanılacak. 60d sanki daha ben makineyim diyor, 600d biraz daha hafif plastik geliyor ayrıca)


eklemeyi unutmuşum, 60d'de videoda sanırım tam manuel ayarlar. 600d videosu bir tek netlik ve parlaklık ayarı mevcut.
(2) 

bir internet projesi için sizce twitter takipçisi satın almalı mı?

deniztarafinabakankale #634475 
bir internet projem var ve bu projeyi duyurmak için, twitter'dan güvenli bir yerden takipçi satın almalı mıyım? şöyle ki, 10.000 takipçi alacağım. aslında ilerleyen zamanda 9500'ü geri çekse bile bile takibi, o 500 bile benim için kârdır.

proje bir blog aslında, bir tür sanat haberleri, etkinliklerin geçtiği. twitter'dan da yazıları paylaşıyoruz ama spam gibi değil. ayrıca okuduğum kadarıyla çoğu insan memnun bu takipçi satın almadan.

düşüncelerinizi samimi bir şekilde bekliyorum. iyi sabahlar.
(4) 

the xx konserinde analog fotoğraf makinesi?

deniztarafinabakankale #633936 
sokabilir miyiz? konserlerde durum ne oluyor, fotoğraf makinelerini alıyorlar mı? daha önce hiç götürmedim de konsere.
(2) 

bilgisayarım oyun açıldıgında donuyor.

deniztarafinabakankale #630169 
windows xp yani normal her hangi bir oyuna girdigim zaman oynadıktan 3-4 dk sonra donuyor. bunun sebebi ne olabilir?
(2) 

gmail -VS- outlook

deniztarafinabakankale #627410 
yılların gmail kullanıcısıyım. google'ın sadeliğine ve diğer hizmetlerini oldum olası diğer tüm rakiplerinden önde görüyordum. son zamanlarda outlook -eski hotmail- kendini oldukça geliştirdi fakat. yeni sade tasarımı vs.

yalnızca mail hizmeti açısından, sizce gmail mi outlook mu? ve neden?
(3) 

minecraft satın alan var mı?

deniztarafinabakankale #626784 
minecraft.net adresinden, 19€ gibi bir fiyatı var. satın alan var mı daha önce? merak ettiğim, satın aldığım üyelikteki launcher.exe'yi uzun soluklu kullanabilecek miyim? yani yıllar sonra bile kendi bilgisayarıma kurmak istediğimde indirebilir miyim?
(3) 

beykent %100 burslu türk dili ve edebiyatı okunur mu?

deniztarafinabakankale #623785 
geçen yıl 308 ile almış ts2'den. ben bu sene sınavda, 324 küsür yaptım. sıralamam 88binde. sizce kesin olarak girebilir miyim? yani büyük olasılık yakın herhalde di mi bu üniversite?

+ okunur mu sizce?
(5) 

game of thrones kitaplarını okuyanlara bir soru?

deniztarafinabakankale #605318 
**********birazdan soracaklarım spoiler olacak fakat böyle bir şey duydum kitapların tamamını okuyanlardan ama inanmadmım, teyit etmek istiyorum.

*********************************************spoiler

tyrion ile khaalesi kardeş mi çıkacak şimdi?
********************************spoiler
(2) 

blackberry modelleri arasındaki şarj aleti farkı?

deniztarafinabakankale #604025 
böyle bir şey mümkün müdür? bildiğim kadarıyla hepsi micro-usb ancak teknik olarak verdiği elektrik akımı şarj aletlerinin, modellere göre değişebilir mi?

yani şöyle diyorum. bold'un herhangi bir modelinin şarj aletini 8520'de kullansam, herhangi bir problem çıkar mı? ya da tam tersi.
(2) 

işbankası bankamatik kart hakkında

deniztarafinabakankale #590297 
şöyle söyleyeyim, lise öğrencisiyken bir iş bankası banka kartı almış ve hesap açtırmıştım. fakat öğrenciliğim bittikten sonra (üniversiteye yerleşmedim) benden hesap ücreti kesti. öğrenciyken kesmiyordu. şimdi 3-4 ay sonra tekrar öğrenciliğim başlayacak fakat ben şu anda bu hesaba herhangi para yatırsam benden yine para keser mi? yani bunu neye göre yapıyor? biraz bilgilendirir misiniz, ne yapayım iptal mi edeyim?
(1) 

para kazandıran link servisi?

deniztarafinabakankale #586925 
bir site vardı, genelde böyle dosya paylaşımı yapan yerler filan kullanıyordu bu link servisini ve tık başına para kazandırıyordu (böyle reklam filan çıkıyordu hatta) neydi o? bilen var mı?
(1) 

leman kaya ortaokuluna nasıl gidilir?

deniztarafinabakankale #573484 
ümraniye'den, yahut kadıköy rıhtım meydanı'ndan leman kaya ortaokulu (ilköğretim okulu)na nasıl gidebiliriz?
(3) 

ibb trafik blackberry uygulaması turkcell için ücretli mi?

deniztarafinabakankale #564285 
soru başlıkta. teşekkürler.
(1) 

bu fontun adı ne acaba ya?

deniztarafinabakankale #552926 
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net şu tişörtteki yazı tipi adını bilen var mı? ya da benzer. bir el atıverin grafik tasarımcılar.

teşekkürler.
(9) 

biberimsi bir şeyin adı: peropino periapino

deniztarafinabakankale #547930 
neyse işte. lütfen biri doğru yazabilir mi şunun adını? teşekkürler.
(3) 

android'e chrome indirdim, açılıyor ve sonra kendiliğinden kapanıyor.

deniztarafinabakankale #531001 
neden olabilir?
son sürüm android.
(4) 

iphone wi-fi hotspot yaparak android tabletten internete girmek?

deniztarafinabakankale #530958 
mümkün müdür?
(3) 

ipad 2 alacağım fakat

deniztarafinabakankale #519814 
şimdi şöyle ki önümüzdeki haftalarda ipad 2 alacağım. fakat şöyle bir sıkıntı var çok fazla bütçem yok. şu an "ipad 2 wi-fi" modeli gayet güzel bir fiyatta. hepsiburada'da 850 lira. sizce alsam işime yarar mı?

işin içine 3g girdiğinde fiyat çok fazla tuzlu oluyor. sizce yılbaşı öncesinde bi' yerlerde indirime girer mi? şöyle ipad 2 3g + wi-fi 1000 liraya filan iner mi? yoksa hemen yalnızca wi-fi modeli alayım mı indirim bitmeden?
(5) 

sizce bu ihtiyaçlarımı ipad 2 karşılayabilir mi?

deniztarafinabakankale #515867 
gençler ve hep genç kalanlar ve bazı yaşlılar, size şöyle bir sorum var. önümüzdeki ay bir tablet almayı düşünüyorum.

ipad2'de rahat rahat pdf açabileceğim okuyabileceğim şeyler var sürekli. aynı şekil film ve dizi izleyeyim diyorum.

bu ipad 2'de usb girişi problemi var sanırım, bir aparat filan var mı usb girişi yapabileceğimiz?

şarj olayı nasıldır peki? batarya şeysi? işte böyle genel şeylerden konuşalım.

teşekkürler.
(1) 

starbucks'tan termos aldım, bu kağıdı nasıl çıkarabilirim?

deniztarafinabakankale #511840 
soru gayet açık. internette, sokakta hep görüyoruz. starbucks kağıdını çıkarmışlar ve insanlar kendi istedikleri şeyleri koymuşlar.

kağıdı nasıl çıkarabilirim bu termos tumbler'ın arasından?

*görseldeki termos.
(2) 

'binary feature' ne demek?

deniztarafinabakankale #508529 
bu da neyin nesidir tam olarak?
(3) 

kadıköy'de, kahvaltısı güzel olan mekan?

deniztarafinabakankale #494151 
evet, kadıköy'de, şöyle haftasonu ya da haftaiçi 09.00-10.00 gibi, bi yerde kahvaltı yapmamız gerek. (böyle farklı lezzetler olur vs.) önerebileceğiniz yer var mı?

*kibrit kutusu cafe var mesela. başka önerebileceğiniz var mı?
(1) 

batman çizgiromanları lazım pdf, jpg filan?

deniztarafinabakankale #484535 
evet özellikle son filmin uyarlandığı, bane'in olduğu çizgi romanlar? pdf olur, ne bileyim dijital ortamda her şey olabilir. nerden bulabilirim?
(2) 

115x30cm ölçülerinde bir platform?

deniztarafinabakankale #469706 
şimdi şöyle ki, elimde bir sürü baskı fotoğraf var 10x15 standart fotoğraf boyutunda ve ben bunları duvarımda görmek istiyorum. Fakat duvarları kirletmek de istemiyorum çünkü ne kadar uğraşsak da bant işin içine girince piç oluyor duvar. Neyse, ölçtüm biçtim, 115x30cmlik bir şey bulmam gerek fotoğrafları üzerine yapıştırabileceğim, daha sonra duvara monteleyebileceğim.

şöyle bir şey var, çok ağır olmamalı.
çok kalın da olmamalı.

(ilk olarak koli parçası kesmiştim ancak yeteri kadar büyük olmadı, istediğim ölçülerde ve kenarı oldukça çirkin oldu.)

ikinci olarak ince bir kaplama mı satın alsam diye düşünüyorum, fikirlerinize açığım.
(5) 

En iyi Dostoyevski çevirisi hangi yayınlardan?

deniztarafinabakankale #468729 
En iyi Dostoyevski çevirileri hangi yayından? Çoğu kitabını alacağım. Bugüne kadar hemen hemen bütün kitaplarını eski basımlardan okudum ancak kitaplık için bir seri almayı düşünüyorum. Sizce hangi yayınevinden almalıyım?
(1) 

ttnet vınn 4gb kotasına upload da dahil mi?

deniztarafinabakankale #449466 
soru başlıkta.
(7) 

pantolon askısının özel bir adı var mı?

deniztarafinabakankale #423533 
soru başlıkta. bir de kırmızı pantolon askısı arıyorum, nereden bulabilirim? mezuniyetimde takmayı düşünüyorum.
(1) 

sennheiser mx170 -VS- sennheiser mx375

deniztarafinabakankale #423388 
daha önce mx160 kullanıyordum aslında gayet memnundum. ankara'dan gelirken otobüste çöplerin arasında gitti maalesef. şimdi genelde metal/rock/hardcore gibi gitar, davul ve brutal vokalin ağırlıklı olduğu müzikler dinliyorum. sizce hangisi? (mx 170'ten 2 tane mi alsam yoksa ehehü?)

urun.gittigidiyor.com

urun.gittigidiyor.com

mobil görünümden çık