(1) 

2. el akıllı telefon

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #631683 
samsung galaxy ace --> 350 tl

huawei ascend g301 --> 450 tl



sizce hangisini almalı? browsing ve fotoğraf önemli benim için.
(1) 

fifa

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #629273 
fifa serisi içinde hangi oyunun career modu sizce en iyisi idi?
(1) 

hesap işletim ücreti - tüketici hakem heyeti

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #625617 
nisan ayında başvurumu yapmıştım ama hala bir cevap gelmedi olumlu ya da olumsuz. cevap verme periyodu nedir buraların?
(5) 

koku

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #619928 
alt komşudan büyük rahatsızlık duyuyoruz şu ara. adam balkonunda sigarasını içiyor. normal gibi gelebilir ama içtiği şey her neyse öyle bir koku yayıyor ki; bildiğin tezek yanığı gibi kokuyor. üstte sadece biz olduğumuz için koku direkt olarak bizim evden içeri! geçen gün adam bunu sokakta da yaktı da diğer evlere bile oradan bu allahsız koku yayıldı. şimdi herkes durumu biliyor ama olan sadece bize olduğu için ses eden yok.

kokuyu duyar duymaz kapı pencere kapatıyoruz ama bu sıcaklarda da böyle bir şey hiç çekilmiyor!

1-) bu adam ne içiyor?

2-) konuşmayla hallolur mu bilmiyorum. zannetmiyorum. adamın kendi ailesi de rahatsız ki adam balkonda içiyor. bildiğimiz sigara olsa sıkıntı yok. yapacak bir şey yok. ama ne yapmamaı önerirsiniz?
(7) 

400 - 500 tl arası akıllı telefon önerisi

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #618103 
çok fazla para ayırabileceğim bir şey değil. benim için browser ve kamera önemli. elimdeki e63 bir yere kadar. -word, pdf- bunlara rahat rahat bakabilmek önemli. oyun falan oynamam zaten telefonda. hatta o kadar ki ikinci elini alırım heralde :)
(1) 

htc wildfire s

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #617033 
akıllı telefona çok fazla para vermek istemiyorum şimdilik ama ihtiyaç olacak ileride.

htc wildfire s'in ikinci elini almayı düşünüyorum.

farklı bir fiyat/performans tavsiyesi olan var mı?
(5) 

windows

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #615124 
şimdi arkadaşın bir bilgisayar var: hp compaq

özellikler falan düşük. ona windows 7 ultimate yüklemek ile starter yüklemek arasında bir fark olur mu performans açısından?
(1) 

iş başvurusu

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #604033 
şimdi yazın çalışmak üzere bir kaç yere başvuru yapmıştım. öğrenciyim. son sınıfa geçiyorum artık.

başvurduğum yerler sanırım kendi bünyelerinde 2-3 yıl devam edecek bu sire içinde yükselecek eleman arayışındalar. ya da herkese dedikleri budur ,bilmiyorum.

mülakata çağırdılar. bu mülakat esnasında "bizimle uzun süre devam edebilir misiniz?" sorusuna "evet" desem fakat 2013-ekim ayında işten çıksam sizce nasıl olur? yani pek ahlaki olmayacağını biliyorum ama işçi sıkıntısı yaşamayacaklarını da biliyorum. bir sürü iş başvurusu alan bir perakendeci.

ya da part-time olarak okul sürecinde de devam edebilirim 2014-mart ayına kadar ama burada sorun "uzun süre çalışma istekleri.
(1) 

spor ayakkabı online

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #603509 
kardeşime spor ayakkabı almam gerekiyor. internetten alayım diyorum. mağaza fiyatına göre bir avantaj sağlamış olurum.

yürüyüş/koşu ayakkabısı dediğimiz tarzda bir ayakkabı arıyoruz. daha doğrusu gezerken giyebileceği rahat bir ayakkabı.

önerisi olan var mıdır?

fiyat: 150'ye kadar.
(4) 

anket

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #602706 
kariyer.net veya muadili yerlerde kaç başvurunuz var ve buna karşılık kaç defa geri dönüş oldu?

örnek:

30 başvuru
5 geri dönüş


teşekkürler.
(2) 

başvuru (ingilizce)

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #601813 
lise diploması ile ilgili bir bölüm var. burada "place" ifadesi geçiyor.

sizce şehri mi soruyor yoksa okulun adını mı? bence şehri soruyor ama emin olamadım.
(1) 

erasmus hibesi

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #599041 
seneye Almanya'da olacağım. hibeler biz oraya gittikten bir ay sonra yatıyor. her sene olan şey. neler dönüyor bilmiyorum, öğrenci gitmeden önce %80'i ödenir diyor halbuki.

neyse olay şu: benim ya ortak bir euro hesabı açmam gerektiğini ya da birisine vekalet vermem gerektiğini söylediler. hızlıca anlattılar neden böyle olması gerektiğini ama daha önce alakam olmadığı için hiç bir şey anlamadım.

şu olayları bilen varsa böyle tane tane anlatırsa çok makbule geçer. bu arada ailem okulun bulunduğu şehirden farklı bir şehirde yaşıyor. tabi hesapta okulun bulunduğu şehirdeki ilgili şubeye açılacakmış.
(3) 

izmir - istanbul

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #598022 
3 temmuzda istanbula gitmeyi planlıyorum. sizce en ekonomik yol ne şekilde olabilir? (otostop dışında)

ben önce bursaya otobüsle. daha sonra da idobüsle de 3 veya 7 liraya bilet alıp direkt kabataşa geçebilir miyim acaba diyorum. ama bursa otogardan sonra idobüsün kalktığı noktaya nasıl ulaşacağıma dair bir fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

erasmus

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #596563 
daha önce gidenlere bir sorum olacak:

öğrenim gördüğünüz yarıyıl başlangıcında Türkiye'deki üniversitenize de harç yatırdınız mı?
(1) 

masaüstü bilgisayar ve wireless bağlantı

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #593243 
evde masasütü bilgisayar ve modeme uzak bir köşede olduğundan eternet kablosu ile bağlantı yapamayacağız.(yani o uzunlukta alınabilir fakat ben istemiyorum)

yerine wireless bağlantı kullanmak gerekecek. nasıl bir ürünle idare edebiliriz?
(3) 

tv + internet

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #563534 
ttnet taahhütüm bitti ve bugün kapattıracağım. superonline yok buralarda o

yüzden bu bir seçenek değil.

digiturk'un tv + internet kampanyası varmış. d-smart'ın var mı bilmiyorum.

kullanan/öneren var mıdır?

edit: uydunet de yok burda. sanırım sadece adsl bağlantı olacak. diğer firmaların da adsl'de ttnet altyapısını kullandıklarını biliyorum. gerçi superonline adsl farklı olabilir.
(1) 

laptop elektrik almıyor

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #557228 
geçen laptop'ın şarj kablosu gerginken kabloya takıldım ve kablo laptoptan çıktı. tekrar taktığımda önce bir süre elektrik almadı. sonra çalışmaya başladı. şimdilerde ise artık çalışmamaya başladı. soketin arızalandığına eminim.

hp pavilion dv5 serisinden. garanti dışı.

hp teknik servisleri garanti dışı bilgisayarlarına hizmet veriyor mu?
(2) 

football manager

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #552620 
biraz vakit geçireyim diyorum bununla.

serinin hangi oyununu oynamalıyım?

2013 hariç
(2) 

limited şirketten ayrılma ve bağkur

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #544816 
2007'de kurulmuş bir şirkette %49 hissem var. formalite icabı yapılmıştı bu. öğrenciyim zaten. alakam olmadı. şirket 1 yıldır faaliyet içerisinde değil. 3. şahıslara borç var. devlete karşı bir borç yok zannediyorum.

şimdi ben bu şirketten nasıl ayrılabilirim? bir de bağ-kur borcu da aldı başını gitti. hem sigortasız kaldık hem de hayvani borçlandık. bundan nasıl kurtulabiliriz? haklardan feragat edip borçlardan kurtulabiliyoruz diye biliyorum ama. ah baba ah!
(1) 

ttnet

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #544660 
şimdi bu hizmetimi kapatmak istiyorum fakat 2 tane ödenmemiş borç bulunmakta. bunları ödemeden kapattırabiliyor muyum? daha sonra ödeyebilicem çünkü yeni fatura gelsin istemiyorum.
(1) 

mercan dede - crossing the bridge

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #526887 
burada 00.56'dan itibaren başlayan parça hangisi acaba?

huo demişler yorumlarda fakat benzetemedim.

www.youtube.com
(3) 

power point---acil

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #526721 
acil bir power point sunusu hazırlamam lazım. fakat microsoft office yok. nasıl yapabilirim?
(3) 

ulaşım

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #525839 
bornova'dan kyk izmir bölge müdürlüğüne gideceğim.

maps.google.com

şimdi metro ile konak'a gidersem çok yürürmüyüm?

yoksa oraya giden bir otobüs var mıdır?

ya da konaktan otobüse mi binmek gerekir?
(3) 

adobe reader

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #525016 
şimdi 8 sayfalık bir eski gazete var. bunun sadece 1. sayfasını almak istiyorum içinden. ayrı bir pdf olarakta olur sadece ekran alıntısı bile olur. fakat ekrana sığdırdığımda yazılar okunmuyor. o yüzden ekran görüntüsü yeterli olmuyor.

nasıl yapabilirim?
(1) 

klima

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #521346 
bu sene klima kullanmaya karar verdik kış için. 5 sene önce eski ev için alınan 24000'lik klima var. btu hesabına göre 13000lik de yetermiş sanırım 28 m2 olan oda için.

inverter ve a+ olan bir klima almayı düşünüyorum fakat kış faturlarıyla aynı anda ödeyemem. o yüzden mayıs - haziranda alırım heralde.

iki sorum var:

1- klimayı nasıl kullanmalıyım? hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından. gerçekten pro. bir bilgim yok.

2- hangi klimayı tercih etmeliyim? bir öneriniz var mı? max. 2500 olsa iyi olur.

yer: ege
(8) 

özel ders fiyat

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #520411 
komşu kendi çocuğuna özel ders vermemi istedi. ben de bugün iş bakmaya çıkan bir üni öğrencisi olarak kabul ettim. ekonomik durumum iyi olsa para almazdım hayatta ama böyle olmak zorunda bu şartlarda.

neyse çocuk haftaiçi hergün sabahları gelecek. belki haftasonu da gelir bilmiyorum. 3.sınıfa gidiyor.

ne kadar istenmeli? hiç böyle bir hizmette bulunmamıştım.
(3) 

assassin's creed 3 save dosyası

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #520169 
oynadığım oyunun kayıt dosyasını bir arkadaş atmam lazım. fakat bulamıyorum nerede olduğunu. nereye kaydediliyor?
(1) 

sağlık güvencesi - sigorta

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #514133 
üniversiteli bir öğrencinin bir yerde 30 gün sigortalı olarak gösterilmesi firma açısından sıkıntı yaratır mı? bununla ilgili cezai bir durum söz konusu mu?
(5) 

metallica

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #500788 
slow girilen parçalardan biri. sonra coşuyor falan. sözlerini de hiç hatırlayamıyorum. youtube'dan dinledim o kadar şarkı denk gelmedi.

tahmini olan?

edit: ilk 3 cevaptaki parçalar değil maalesef. tanımım dar farkındayım. basit akorla başlıyor. 3 saniye elektro 3 saniye bateri şeklinde gidiyor giriş.

edit 2: For Whom The Bell Tolls'muş. teşekkürler.
(6) 

sweatshirt

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #492077 
hangisi güzel?

urun.gittigidiyor.com
(1) 

mobil internet

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #489711 
günaydın herkese.

avea internet paketi satın aldım. bunu bilgisayar üzerinden nasıl kullanabilirim?

telefon: www.developer.nokia.com :)
(1) 

behzat ç

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #487567 
sansürsüz olarak internet sitesinde yok mu?
(1) 

sopcast

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #480464 
livetv.ru

buradaki sopcast linkini açabilen var mı?

bende program açılıyor ve öylece bekliyor.
(3) 

ttnet kapatma ücreti

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #479893 
böyle bir şey var mı?

taahhüt falan bitti.
(2) 

vücut geliştirme

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #476499 
yarın vücut geliştirme sporuna başlayacağım. çok fazla sayıda şey okudum internette ve kafam karışmadı desem yalan olmaz. çok da yabancı olduğum bir konu.

şimdi bu protein tozu (supplement) almak gerekiyor diyorlar. hangisi alınmalı? ne zaman alınmalı? bu tür şeylerde çalıştırıcının tavsiyelerine mi uyulmalı?


sonra.. spora gitmeden önce ne - ne kadar yenmelidir? çalıştırıcı bir diyet programı sağlayabilir mi? gibi temel sorular var kafamda. baya cahilim yani bu konuda. aydınlatırsanız temelinden sevinirim.

kilo: 55 boy: 1.76
(5) 

vatan bilgisayar

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #476496 
her haftasonu %25 indirimi oluyor mu?
(1) 

doktor randevu - devlet hastahanesi

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #467913 
bugün doktora gittim. başka bir uzmana yönlendirdi. o da bakmadan sekreterine randevu vermesini söyledi. kadın da bana taa 24 eylül'e randevu verdi.

eve geldim. internetten randevulara bakayım dedim. yarın için alınabilen randevu zamanları vardı. aldım bir tane. yarın gidicem.

ben daha muayene bile olmamışken beni neden taa 24 eylül'e attı?
(4) 

google chrome

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #466686 
videolar donuyor sürekli. sizde de öyle mi?

yani 5 - 6 saniyede bir 1 saniyelik görüntü takılması yaşanıyor.

ekleme: dediğiniz şeyleri uyguladım, düzelmedi. flash player sürümlerinin hepsini kaldırdım. yeniden başlattım bilgisayarı. daha sonra tekrar flash playerı yükledim.(tamindir.com'dan. zira chrome adobe sayfasından izin vermiyor, bende var zaten diyor.) tarayıcı kapatıp tekrar açınca sorun düzeldi.

teşekkürler.
(3) 

yatay geçiş

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #465510 
iki sene önce yatay geçiş yapmıştım. bazı derslerim yeni okulda olmadığı için saydırılmamıştı.

şimdi yeni ders programında seçmeli derslerde bu saydırılmayan derslerden var.

bunu saydırtabilme olanağım varmıdır acaba?
(3) 

ağız ve diş sağlığı merkezleri

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #463946 
sosyal güvencesi olmayanlara bakıyorlar mı?

ve fiyatı ne kadardır acaba? muayene ücreti farklı ve diş taşı temizleme ücreti farklı mıdır?
(3) 

beşiktaş

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #455815 
nerede yemek yesek?

uçmayalım yalnız.
(8) 

ipod touch

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #453629 
biraz önce bir duyuru soru sordum telefon tavsiyesi ile ilgili.

aklıma farklı bir çözüm geldi: ipod touch 4. nesil 8 gb + elimdeki arama ve mesajlaşma için kullandığım eski nokia telefon mu?

yoksa nokia c3 tarzı yeni bir telefon mu?
(3) 

telefon tavsiyesi

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #453616 
duyurudaki bu tarz soruları okudum ama hala karar verebildiğim bir telefon yok.

dün tamam nokia c3 alıyorum dedim. şimdi de ikinci el e63 mü alsam diyorum.

siz ne diyorsunuz?

açıkçası orta kalite dokunmatik ekranlı telefon almak istemiyorum. hani HTC Desire S olmayacaksa o zaman 400 tl nin de altında fiyat/performans odaklı bir şey almalıyım diyorum nedense.
(2) 

operatör

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #453540 
halihazırda vodafone (heryöne 500 dakika - 500 sms) kullanıyorum. şu an 25 tl ama 30 tl olacakmış sanırım.

evdeki ttneti kesin olarak kapatıcam taahhüt bitince.(1 ay kaldı)

aveanın seç tarifesiyle 500 dakika her yöne 20 tl
5000 sms her yöne 10 tl
sınırsız internet 10 tl

40 yapar. mantıklı mı?

not: Her fatura döneminde 1 GB'ın üzerindeki kullanımlar için internet erişim hızı 128 Kbps'e inecek(miş)
(4) 

parfüm

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #452915 
hangi mağazadan parfüm alsam?

internette güvenebileceğim bir yer var mıdır?
(3) 

pc toplama vol.2

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #449145 
işlemci: www.eksenbilgisayar.com

anakart: www.eksenbilgisayar.com (evo ile arasında ne fark var?)

ram: www.exa.com.tr

harddisk: www.eksenbilgisayar.com

optik sürücü: www.eksenbilgisayar.com

kasa: www.eksenbilgisayar.com

bunlar toplam 861 lira yapıyor. sistem tavsiyelerindEki 1000 lira oyun tavsiyesinden hareketle yaptım. (DH)

ekran kartını 1 ay sonra almayı planlıyorum. bu yüzden on-board ekran kartlı bir anakart mı almam gerekiyor? yoksa bu şekilde idare edebilir miyim?

bunun dışında sizden ekran kartı(max. 250 tl), klavye - mouse seti- oyuncu(max 100 tl) ve monitör tavsiyesi isteyecektim.

teşekkürler.
(5) 

pc toplama

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #448423 
hangi siteden pc toplasak? ayrı ayrı mı alsak ucuz yerlerden? ya da ikinci el?
(2) 

misafir olarak ders almak

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #445612 
---------------------------arkadaştan--------------------------

boğaziçi'den misafir olarak 1 ders almak kaç tl?


---------------------------arkadaştan--------------------------

arkadaş itü'den.
(7) 

silinmiş entry

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #444917 
gg sebebi ile girilerimden biri silinmiş.

bir dizi oyuncusunun başlığı altına kemçük şeklinde bkz verdim.

şimdi bunun anlamının ne olduğu tdk'da açıkça açıkça belirtilmiş. hatta direk ekşisözlükte de copy - paste var:

www.tdkterim.gov.tr

www.eksisozluk.com

şimdi kemçük bir hakaret değil. fiziksel bir özellik tanımlaması.

ben kemçük yerine "Küçük yüzlü (insan)." desem gene gg sebebi ile silinecekmiydi?
(1) 

500t cevizlibağ

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir #442452 
500t cevizlibağdan hareket ediyordu sanırım. metrobüs durağına yakın mı?

mobil görünümden çık