(1) 

bol matematik formülü içeren dokümanları yazmak için

nickini degistiren yazar #1172603 
en iyi yöntem latex mi, yoksa piyasada daha iyi, paralı, görsel arayüzlü programlar var mı?
(2) 

tek ders sınavı

nickini degistiren yazar #1166872 
arkadaşlar tek ders sınavının ortalamayı değiştirme ihtimali var mı? yönetmelikte bununla ilgili bir şey demiyor. tek ders sınavında aldığım not mezuniyetime engel olan dersin notu olarak mı geçiyor? yoksa mezuniyetime engel olan dersin notu olduğu gibi duruyor, tek ders sınavından aldığım not sadece mezun olmama mı yarıyor?
(2) 

şöyle bir iş kolu var mı? kurulabilir mi?

nickini degistiren yazar #1165124 
ismine "iş bulma danışmanı" diyelim. normalde ben işimi kendim arıyorum. cv gönderiyorum, mülakatlara falan gidiyorum. ama dönüş çok az oluyor. şirketlere kendinin bu iş için donanımlı olduğunu ispatlamak zor bir konu.

bunun yerine ben direkt işe başvurmasam da bir iş bulma danışmanını kullansam. sadece bu danışmana kendimi göstersem, ispatlasam. sonra bu danışman benim yerime iş arasa. bu danışman uzun süredir benimle çalıştığı için benim kişilik özelliklerim hakkında bayağı bilgi sahibi olacak. benim yabancı dil yeterlik seviyelerimi ölçecek. insanlar bazı konularda çok yalancı. şirketler de doğal olarak insanlara hemen güvenemiyor. cv'sinde yazanların ancak %10'unu bilenler bile var. işte bu danışman cv'mde yazanları gerçekten de bildiğimi tasdik edecek. gerekirse bana sınavlar yapacak, görevler verecek. şirketler de bu danışmana güvenecek. yani referansın daha profesyonel olanı.
(3) 

3ds max, autocad, revit, vb.

nickini degistiren yazar #1154189 
cahilim. lütfen dalga geçmeyiniz.

biliyorsunuz. mimarlar, makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, vb. autocad, 3ds max, revit vb. programları kullanarak 2d/3d tasarım yapıyorlar. bu tasarımı neden yapıyorlar? bu tasarımı yaparken neye dikkat ediyorlar? ben de bu yazılımları öğrensem (örneğin üç boyutlu bir ev tasarlayacak kadar bilsem) ben de bunların yaptığı işi yapabilir miyim?

bir de süreç nasıl işliyor? mimar tasarımını inşaat ustasına verip "böyle yapın" mı diyor?
(4) 

iq'mu nasıl ölçtürebilirim?

nickini degistiren yazar #1152397 
sb.
(1) 

işitme cihazı firmaları

nickini degistiren yazar #1145798 
ankara'da gördüğüm kadarıyla bayağı işitme cihazı firması var. bu firmalar ne iş yapıyor? sadece ürünü yurtdışından ithal edip türkiye'de satış ve pazarlamasını mı yapıyorlar yoksa üretim aşamasına da katılıyorlar mı? bilgisayar mühendisinin bu firmalarda yapabileceği iş var mı?
(1) 

afyon korel termal resort hotel

nickini degistiren yazar #1142703 
arkadaşlar afyon şehirlerarası otobüs terminalinden afyon korel termal resort hotel'e nasıl giderim?
(4) 

serbest muhasebeci mali müşavirler ne iş yapıyor?

nickini degistiren yazar #1140298 
sb.
(3) 

3ds dosyasına texture giydirme

nickini degistiren yazar #1139069 
arkadaşlar elimde bir 3ds dosyası var. buna tif uzantılı bir imajı giydirmem gerekiyor. yapamadım. 3ds modeli 4 parçadan oluşuyor: ana gövde, üst kısım, iki tane ayak. unity'de texture dosyasını objenin bu her bir parçasına sürükledim ama istemediğim bir görüntü ortaya çıktı.

istemediğim, ortaya çıkan görüntü: prntscr.com
istediğim, ortaya çıkması gereken görüntü elimde yok. ama yukarıdaki pervanedeki siyahlığın saydam olması gerekiyor, ayaklardaki siyahlığın da saydam olması gerekiyor, ayakların kahverengi renkte olması gerekiyor.

elinde texture'u modele giydirmeye yarayan program olan varsa giydirebilir mi? veya sorunun nerede olduğunu söyleyebilir misiniz?

teşekkürler.

3ds dosyası: drive.google.com
tif dosyası: drive.google.com
(1) 

kablosuz yazıcı problemi (Samsung SL-M2020W)

nickini degistiren yazar #1129268 
Samsung SL-M2020W kablosuz yazıcı sahibiyim. Yazıcının kurulumunu yaptıktan sonra yaklaşık 1 hafta içinde yazıcının kablosuz özelliğini kullanabiliyorum. Ama bu yaklaşık 1 hafta sonunda yazıcıya kablosuz olarak iş gönderemiyorum. Daha doğrusu bilgisayar yazıcıya ulaşamıyor. "Yazıcı durum bilgisi görüntülenemedi." hatası veriyor. Aramızda kablosuz yazıcı sahibi olan var mı (bu model veya değil)? Yazıcının kablosuz özelliğiyle sorun yaşadıkları oluyor mu?
(1) 

bir android oyunu var?

nickini degistiren yazar #1128779 
ipe bağlı bir top var. ipi kesiyorsun, topu bir yere fırlatıyorsun, altınları topluyorsun. böyle level level görevlerin var. bu oyunun adı ne?
(9) 

1 gb mobil internet yeter mi?

nickini degistiren yazar #1127802 
en ucuz bu olduğu için bu tarifeyi aldım. ama işyerindekiler yetmez diyor. evde, işyerinde internet var. sadece mail'leri kontrol etmek, ekşi'de takılmak için aldım. müzik, video kullanmayacağım. sadece güncellemelerin 1 gb'tan fazla tutma ihtimali var mı?
(2) 

kim milyoner olmak ister'e başvurdum

nickini degistiren yazar #1124073 
sonuçları sabah gazetesinden takip edebilirsiniz dedi. yani başvurduktan hemen sonraki gün mü sabah gazetesi alacağım, yoksa her gün mü sabah gazetesi alacağım? almasam olmaz mı? görüşmeye çağrılacağımda beni aramazlar mı?
(4) 

kıza gerçek hayatta açılmak vs sosyal medya üzerinden açılmak

nickini degistiren yazar #1123887 
şimdi şunu biliyoruz ki gerçek hayatta tanımadığınız bir kıza sosyal medya üzerinden açılmak başarılı olma şansınızı 10000000 kat azaltıyor. sadece christiano ronaldo iseniz bu durumda başarıya ulaşabiliyorsunuz.

benim merak ettiğim şu. varsayalım gerçek hayatta bir kızı tanıyorsunuz. hatta arkadaşlık mertebesindeniz. ama bu kız çalıştığınız yerden ayrıldı. başka bir yere gitti. bir de ortalığı ayağı kaldırmak istemiyorsunuz. şimdi çalıştığı okula gideceksiniz (kendisi bir öğretmen), bu kişiyi oradaki çeşitli kişilere soracaksınız. ayrıca o an izinli olma ihtimali, okulda olmama ihtimali de var. biliyorsunuz öğretmenler yarım gün çalışıyor.

halbuki kızın sosyal medya hesapları elinizin altında. her şey bir mesaja bakar.

bu durumda benim bu kıza sosyal medya üzerinden açılmam şansımı düşürür mü? düşürürse ne kadar düşürür?

edit: sosyal medya üzerinden direkt açılmayacağım. sadece dışarıda buluşmayı teklif edeceğim. hatta arkadaş ayağına yatıcam :) senden ayrı kaldık, ne zamandır görüşemiyoruz, bir gün bir kafede buluşalım mı diyeceğim.

edit2: kızın bende telefonu yok.
(3) 

internette donanım incelemesi yapanlar o donanımları nasıl elde ediyor

nickini degistiren yazar #1120628 
youtube'da çok pahalı donanımların incelemesini yapıyorlar (ekran kartı, işlemci, vs.) tanıtan kişilerin, grupların bunları satın aldığını düşünmüyorum. çünkü çok pahalılar. muhtemelen üretici veriyor. benim merak ettiğim üretici bunları tekrar geri alıyor mu? geri alıyorsa bunun karşılığında tanıtana (tanıtma karşılığında) para mı veriyor? eğer böyle bir şey varsa bu durum tanıtanın ürün hakkında objektif yorum yapmasını engellemez mi?

soru basit olabilir. cahilliğimi mazur görünüz.
(3) 

otomatik ders kaydı yapmaya çalışan script

nickini degistiren yazar #1119724 
okulun ders seçme sisteminde düzenli aralıklarla (30 saniyede bir) ders seçmeye çalışan bir script yazmak istiyorum. Sayfa kendine bir POST talebi gönderiyor. Benim amacım sunucu olumlu yanıt verene kadar ilgili checkbox seçili haldeyken ilgili sayfaya düzenli olarak POST talebi göndermek, olumlu cevap geldiğinde döngüyü sonlandırmak.

Ancak şöyle bir önlem almışlar. sayfada iki frame bir frameset ile bağlanmış. POST talebini işleyen sayfa frame B. Ancak bu B frame'indeki sayfayı sadece sunucu kendisi çağırabiliyor. Başkasının çağırmasına izin vermiyor. Bu önlemi nasıl aşabiliriz?
(4) 

dert paylaşımı - bazı insanların çok kötü olması

nickini degistiren yazar #1100859 
bir kurumda staj yapıyorum. her cuma sunum yapıyoruz.

ancak ben çok salakça bir şekilde o hafta tembellik yaptım ve yapmam gerekeni zamanında yetiştiremedim. bunun üzerine benden sorumlu olan hoca (haklı olarak) bu arkadaşın yanında bana çekişti.

olay burada başlıyor. buraya kadar bana karşı çok kibar olan bu arkadaş beni sürekli ezmeye başladı. üstelik alakasız konularda. ben de o eziklikle bir karşılık veremedim. şimdi çok pişmanım. yarından itibaren en ufak bir ezme girişiminde karşılık vereceğim. gardımı aldım.

demek istediğim bütün insanlar mı böyle? arkadaşın bir zayıflığını/başarısızlığını gördüğünde hemen ezmeye mi başlamalı? siz de mi öylesiniz?
(4) 

hesabımda para olmasa bile otomatik ödeme gerçekleşir mi?

nickini degistiren yazar #1100035 
arkadaşlar elektrik, su ve internet maaş kartımdan otomatik ödeme ile çekiliyor. son aylarda fazla açıldım. sürekli kredili hesabımdan çekiyorum, ve bakiyem negatifte oluyor. işte otomatik ödeme maaş kartımda para olmasa kredili hesaptan mı çeker, yoksa hiç çekmez mi?

edit: otomatik ödeme tanımladığım banka vakıfbank.
(2) 

sizde de ping bu kadar kötü mü?

nickini degistiren yazar #1098680 
son birkaç haftadır ping çok kötü. mesela şu an 14 ms. dolayısıyla internet bazlı oyunlarda çok fazla takılma oluyor. normalde 1-2 ms oluyordu. speedtest'te "hosted by turksat uydu haberleşme" diyor. kafam takıldı. uydudan mı geliyor benim internet? fiberoptik kablolar falan olması lazım. aslında internet de yavaş sayılır. ama o o kadar da bariz değil. %30'luk bir yavaşlama var. ama dediğim gibi ping çok kötü.
(7) 

amazon'dan verdiğim bir kitap siparişi kaç günde gelir?

nickini degistiren yazar #1094323 
örneğin siparişi bugün versem ne zaman elimde olur?

teşekkürler.
(1) 

github nasıl kullanılıyor?

nickini degistiren yazar #962965 
staj başvurusu yaptığım bir yer yaptığım projelerin github linklerini istiyor. ama ben daha önce hiç github kullanmadım. .net projelerini nasıl github'a aktarabilirim?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık