(14) 

Komşudan gelen çocuk çığlık sesleri

emfuzi #1315804 
Yeni taşındığım evde özellikle geceleri komşudan çocuk çığlıkları duyuyoruz. Komşu kimdir necidir çocuk veya çocuklar kaç yaşındadır hiçbir bilgim yok.

Duyduğumuz sesler de inanılmaz derecede ürkütücü. Ara ara çığlığa dönüp sürekli bir ağlama. Ama böyle periyodik olarak can havli ile acı ile yükselen çığlıklar.

Kötü kötü şeyler geliyor aklıma. Bu saatte gidip kapısını çalmak da istemiyorum. Eğer sandığım gibi bir şey Yoksa Polis falan arayıp daha 2-3 haftadır oturduğum evde insanlarla kötü ilişki kurmak da istemiyorum. Ama birkaç günde bir duyduğum bu sesler gerçekten ürkütüyor ve düşündürüyor.

Ne önerirsiniz?

Edit: eklemeyi unuttum. Çocuk sanki arada dur yapma der gibi geliyor %100 emin olmamakla birlikte.
(5) 

notebook tavsiyesi

emfuzi #1311153 
merhaba arkadaslar

simdi soyle bir problemimiz var, 17-18 yaslarinda bir kardesimiz var, universiteye baslayacak kiz kardesimiz. annesi de hediye olarak notebook alacak. kardesimiz de ince olsun ve uzunca bir sure idare etsin istiyor. tek sartimiz ince olmasi. zaten kiz cocugu oldugu icin oyle oyunla gta ile cs ile falan da isi olmayacak. film izler muzik dinler facebook youtube girer falan diye tahmin ediyorum

gecenlerde asagidaki modeli gormus begenmis bana sordu. ben de sadece 128 gb ssd oldugu icin alma dedim. tamam performans iyi olacak da depolamasi yetmeyecek. yaninda ayrica harici hdd falan ugrasacak. ssd cok elzem degil yani ama hafiza onemli.
www.teknosa.com

butcemiz de 2500 tl civarinda. ince olmasi kriterimiz, islemcisi vs de hizli bir sey olursa tadindan yenmez. bunun disinda her markadan oneriye acigiz. ama ultabook, zenbook, ideapad vs tarzi ince bir cihaz olmasi lazim.

tavsiyeleriniz nedir?

tesekkurler
(2) 

xcode da hesap makinasi yapmaca :)

emfuzi #1309613 
merhaba arkadaslar,

daha once xcode'da app yazmayi ogrenmek istedigimi sormustum size, birkac arkadas da yon verdi sagolsun.

su an deneme amacli ilk aplikasyonumu yazmaya calisiyorum ama bir yerde tikandim. bana kalsa youtube da izledigim videonun aynisini yapiyorum ama eksik bir nokta var.

hesap makinasi yaziyorum ve rakamlarin sonuc ekranina atamasini gerceklestirdim su an, fakat rakama tikladigimda sonuc ekranina herhangi bir hareket gelmiyor. unlem isaretli bolumde de soyle bir cumle var:

direk ekran goruntusu atiyorum :)

bana bir yol yordan gosterin kurban olayim. daha ilk gunden pes etmeyim.

eksiup.com
(3) 

program yazma hakkinda

emfuzi #1309159 
evet sevgili arkadaslar, belki cok sacma olabilir ama program yazmayi ogrenme gibi bir amacim var bir suredir.

program nedir, sql nedir, java nedir. ne icin hangisini kullanmak gerekir vs. tamamen sifirim bu konuda.

bir adet macbook ve xcode var elimde. tum aksiyonu bu platformlardan yurutmek istiyorum simdilik.

mobil app de yazmayi ogrensem fena olmaz. guzel de olur hatta.

matematiksel zekam iyidir, ingilizcem iyidir, en sevdigim matematik konusu logaritma ve fonksiyonlardi mesela. fonksiyonlar burda isime yarayabilir belki.

bilgisayardan az cok anlarim. format atarim, zamanlanmis gorev yaparim. excel de formul yazarim. mevzuya cok da uzak degilim yani, kodlama veya programlama konusunda tamamen sifir olsam da kendime guveniyorum gercekten ogrenme konusunda.

konunun erbabi arkadaslarin her turlu tavsiyelerine acigim.

bu arada disardan kursa gidecek kadar vaktim ve naktim yok malesef. en azindan simdilik.

seviyorum sizi, saglicakla kalin.
(3) 

MacBook icin harici hdd tavsiyesi

emfuzi #1302044 
oncelikle herkese merhabalar

MacBook hafizasi yeterli gelmiyor, bunun icin kendime bir adet harici depolama birimi almam gerekiyor. kafamda aslinda 3.0 wd elements marka harici hdd var, 2,5" olmasi ve Uygun fiyatindan dolayi ilk tercihim gibi.

video edit yaptigim ve kullandigim dosyalar cok buyuk oyutta oldugu icin acaba 3.0 hizi yeter mi diyorum. macbook 128 gb ssd'll bu arada.

Ayrica Bir arkadasim da ssd disk alip onu usb donusturucu ole kullanabilecegimi soyledi ama bu da hem masrafli olacak hem de ssd den daha eaves olacak. acaba hizli veri transferi icin arada cok fark olur mu?

farkli marks model vela topyekun degisik onerilere de acigim bu arada.

tesekkurler
(1) 

Sözlük avukatları / kiracı tahliyesi

emfuzi #1293395 
Öncelikle herkese merhaba

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

8 aydır kira ödemeyen bir Kiracımız var. Sağlık, işsizlik, falanca alacak, filanca iş derken bugüne kadar geldik. Bugünden tam olarak 30 gün önce Noter aracılığıyla birikmiş borcun ödenmesi ve konutun tahliye edilmesi için ihtar gönderdik. Herhangi bir itiraz gelmedi.

Bu arada şimdiye kadarki kira ödemelerinin tamamını banka üzerinden aldık. Herhangi bir şekilde elden ödeme almadık.

Şimdi soruma geliyorum. Birikmiş borcun icra yolu ile tahsil edilmesi ve konutun tahliyesi için nasıl bir yol izlemek gerekir? Avukata ayıracak bütçemiz olmadığı için işlemleri kendim takip etmek istiyorum. Adım adım ne yapmak gerekir?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Göztepe galatasaray maçı deplasman bileti

emfuzi #1280672 
Evet arkadaşlar istanbuldan kalkıp bu maça gitmek istiyorum. Merak ettiğim deplasman fiyatları Size kaç kuruş olur? Ben 200-250 diye tahmin ediyorum.
(2) 

Çevre Kirliliği - Doğal Yaşam Temalı Fotoğraf Paylaşımı

emfuzi #1278056 
merhabalar,

geçtiğimiz haftalarda drone ile çekim yaparken bir caminin kubbesinde leylek yuvasına denk geldim. 5 tane yumurtası olan iki leylekli bir aileydi. :)

yalnız yuvanın içi, eldiven, karton kutu, plastik çöpler, poşetler vs ne ararsanız onla doluydu. Vahşi/doğal yaşama insanların bu denli saldırgan bir şekilde zarar vermesine dikkat çekmek adına, yüksek çözünürlükte çektiğim birkaç fotoğrafın kitlelere ulaşmasını istiyorum. Bunun için Tema, Natgeto, WWF gibi birçok oluşumun facebook hesaplarından ve internet sitelerinin iletişim kanallarından mesaj ve fotoğraf gönderdim.

bunun dışında önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır? benzer konularda yayın yapan bir dergi olabilir, yazılı veya görsel yayın araçlarına iletmek olabilir. hem fikir istiyorum, hem de ulaşabilecek varsa destek istiyorum.

örnek: scontent.fbtz1-8.fna.fbcdn.net
(1) 

Theories of International Politics and Zombies

emfuzi #720368 
Başlıktaki kitabı almak istiyorum da, öncelikli tercihim varsa Türkçe çevirisi. Araştırdım lakin ben bulamadım.

İngilizce'sini alayım bari diyorum, D&R'a ve İnkılap Yayınevi'ne sordum yokmuş. Var mıdır sağda solda gören duyan?

İnternet'ten de alabilirim.

yazarı: Daniel W. Drezner
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık