ekteki atatürk resminin renklerini ters çevirmek istiyorum. arka fon siyah, atatürk'ün beyaz olması lazım, ama yapamıyorum. nereden nasıl yapabilirim. bilgisayarımda fotoşop cs5 kurulu ama çok karışık. paintte falan var mıdır bir ayarı. veya kendisi yapabilen varsa bir yardım hele gurbanlar.
şimdi ben resmi olarak dinimi değiştirsem, hıristiyan olsam kağıt üzerinde ve akabinde türkiye'deki müslümanlardan bu kararım yüzünden baskı görüyorum desem.
1- gördüğüm baskıyı kanıtlamam mı gerekiyor yoksa yetkili kişi mi kanaat getiriyor. sonucta tr'de böle din değiştirme olaylarına girdiğinizde başınıza büyük işler açacağınız aşikar. ilgili yetkili bizden elle tutulur bi kanıt istemeden de sığınma talebini kabul eder mi dersiniz?
2- konsolosluğa mı yapılıyor?
3- sığınma talebi bulunulacak ülke neye göre seçiliyor. kalkıp belçika'ya başvurabilr miyim?
1- gördüğüm baskıyı kanıtlamam mı gerekiyor yoksa yetkili kişi mi kanaat getiriyor. sonucta tr'de böle din değiştirme olaylarına girdiğinizde başınıza büyük işler açacağınız aşikar. ilgili yetkili bizden elle tutulur bi kanıt istemeden de sığınma talebini kabul eder mi dersiniz?
2- konsolosluğa mı yapılıyor?
3- sığınma talebi bulunulacak ülke neye göre seçiliyor. kalkıp belçika'ya başvurabilr miyim?
hacılar nasıl değişiyor bu. arka plana twitterın verdikleri dışında kendim bir resim koymak istiyorum. ama bulamadım.
her ne kadar doğru tercih yaptım bilmiyorum ama füme rengi yani gri renk spor ceket arıyorum. aradığım tam olarak blazer ceket değil. bildiğimiz ceket kesimi olacak ama kumaşı gereği olur kesimi gereği olur basbaya spor gri renk ceket arıyorum. nereye baksam aklıma hiç bişey gelmedi. marka model olarak tavsiyeniz var mı?
başlıkta yeterince izah ettim ama yine de açayım biraz. misal efes pilsen başlığında şişe kelimesini başlık içinde ara'dan aratıp çıkan sonuc entry girerek legal bir biçimde nasıl paylaşıyoruz.
ispiyonlarken hangi gerekçeyle ispiyonlarız.
belki birilerine denk gelmiştir. aksam saat 10 civarlarında ntvspor'da son 5-0'lık maçın görüntüleri vardı. fakat baya değişik bi çalışma olmuş belgesel gibi. tabi bu ispanyolların yaptığı bir video ntvspor'a ait değil. youtube var mıdır bu ne diye aratıcaz bilemedim. ben aradım ama mamafih bulamadım.
kendimi bildim bileli uykuyu çok sevmeme rağmen inanılmaz hafif bir uykum vardır. yan odada çay karıştıramazlar ben uyurken. uykuya dalma problemim de vardır. an gelir 12'de girdiysem yatağa saat 03 gibi uykuya daldığım da olur. ama hergün değil haftanın 2-3 günü. bu tarz bi yaşama alışmışken şimdi de sabah erken uyanma durumları başladı. her zaman yattığım yatak ve odayı kullanıyorum. yani dış etken değildir diye düşünüyorum. sabah 07:30'da alarm çalar ve işe giderdim. yaklasık son on gündür saat 06:50'de, 07:00'de falan uyanıyorum kendi kendime ve bi daha uyku tutmuyor. uykum olduğunu hissediyorum. uyanmak acı veriyor ama bir yandan da uyuyamıyorum. demek istediğim uykumu aldım da erkenden uyanmıyorum. uykum varken uyanıp uyuyamıyorum. stres deseniz belli bi olay da yaşamadım, etkilendiğim bişey de yok. mevsimsel diyeceğim ama daha önce de olmamıştı böle şeyler?
herhangibir renkli fotoğrafı photoshop'un hangi filtresiyle ya da ayarıyla oynayarak bazı yerleri renkliyken sectiğimiz bölgeleri siyah beyaz yapabilriz?
soru başlıkta. 40 bin liram var. üzerini kredi çekip ev almayı düşünüyorum. ama 1 sene kadar vaktim var. bu zaman içerisinde parayı ne yapabilirim. ütopik fikirler değil de daha akla yatkın altın, fon, borsa, banka faizi gibi secenekler arasında kaldım. banka faizi de en fazla yüzde 8 var bu da en fazla bir sene sonra 43 bin lira oluyor. aslında en cok altına meyilliyim, ne dersiniz?
programın videoları ntvspor'un sitesinde yayınlanıyor mu acaba? 26 şubat 2011'deki programa ihtiyacım var. bi yol gösterin yahu, lütfen.
soru başlıkta zaten ama açayım biraz daha.
işbank'a ait kredi kartımın şifresini atmde üç kere yanlış girdim kartım bloke oldu ama makine kartımı yutmadı, verdi. müşteri hizmetleri şubenize başvurun dedi. şubem de ancak talimatname yazıp faksladığımda kartı açabiliriz dediler. talimatnamenin dilekçeden farkı nedir? bana kısaca bi talimatname örneği verir misiniz?
işbank'a ait kredi kartımın şifresini atmde üç kere yanlış girdim kartım bloke oldu ama makine kartımı yutmadı, verdi. müşteri hizmetleri şubenize başvurun dedi. şubem de ancak talimatname yazıp faksladığımda kartı açabiliriz dediler. talimatnamenin dilekçeden farkı nedir? bana kısaca bi talimatname örneği verir misiniz?
film televizyonda çıkmıştı, tam olarak konu hatırlamıyorum, iki genç var başrolde, ve bu gençlerin başına bir ceset kalıyor. onu canlı gibi gezdiriyorlar, ölü olduğunu millete çaktırmadan ortamlara sokuyorlar falan, hatta su kayağı mı yapıyorlar yoksa su kayağı yapılan tekeneye mi bindiriyorlar tam emin değilim. komedi türünde. sadece bu kadar hatırlıyorum valla.
fotoğrafçılık hakkında en ufak bir fikir ve tecrübem olmamasına rağmen. yakın bir arkadaşımdan kelepir olduğu için nikon d40 makine aldım. benim standartımda bir adam için biraz ağır bir makine. ama fotoğrafçılığa da bir o kadar ilgim alakam var. fakat bu kendi kendine de pek gelişecek bi yetenek değil gibi daha doğrusu kendi kendine gelişişr ama oldukça zaman alacak bir iş. ben biraz püf noktası, fotoğraf çekmek hakkında tüyo öğrenmek istiyorum. bandırma'da yaşadığımdan da gidip takılabileceğim bir kurs ya da dernek yok diye biliyorum. makineyi tanımak gerekiyor, nerede nasıl hangi durumlarda hangi ayarlarla çekim yapılır öğrenmek istiyorum. bir çok sitede bu bilgiler anlatılıyor ama ben daha ziyade pratikle geliştirmek istiyorum. bana tavsiyeleriniz nedir? mesela millet bi fotoğraf çekiyor sanki dergi kapağı gibi renkleri falan bi acayip bunlar falan nasıl elde ediliyor? iki de resim ekledim. amacım yürümeden koşmayı öğrenmek değil elbette ama yavaş yavaş o yolda ilerlemek istiyorum.
50 karakteri aşan bkz'lar sözlük formatına aykırı mıdır?
zirveye gidemeyecek kişi davetiyesini baskasına devredeblir mi? devrederse bu illegal mi olur, ben istanbulda yaşamadığımdan katılamayacağım kuzene pas atsam o gitse falan ama benmişim gibi gitse ve yanında +1'ini götürebilse falan olur mu?
bir sitedeki oylama var, ve tamamen jest amaçlı, kötü niyetli olmadan o oylamayı evden tek basıma bambardımana tutmak istiyorum. ama biliyosunuz ip numarasından dolayı birden fazla oylamaya izin verilmiyor. modem açıp kapama da oldukça angarya. acaba bu ip yenileme hakkında cookielerin silinmesi olsun bir program tavsiye edebilir misiniz, modem açma kapama derdinden kurtarak bi program?
özel isimlere çoğul ek geldiğinde virgülle ayırmıyorduk sanki (ahmetler vb), fakat ayrılabildiği durumlar da oluyormuş? ahmetler olunca ayrılmıyor ama ahmet'leri olunca mı ayrılıyor acaba. nette tam olarak aradığımı bulamadım.
yeni yazar hesabımla yaklasık 150 entrym var sürekli bişiler oylanıyor vs fakat karma yok, karma değeri yok daha doğrusu, eski hesabımda sıfır da yazsa bi değer vardı. şimdi noldu ona bitti bu mevzu
duyurular arasında cok var film tavsiyesi ama ben yaklasık 6 ay net aleminde uzak kaldığımnda güncel filmleri takip edemedim. forumlarda envari cesit film var, bana 2010 hatta cok iddialı derseniz 2009 yapımı da bir kaç film tavsiye eder misiniz? türü hiç önemli değil. yerli yabancı farketmez. güzel türk fimi de olabilir.