(1) 

Excel uzmanları bilir bunu

tururo #637236 
excel 2010 ile bir form hazırlıyorsunuz. excel sapıtıyor ve tek tıkla 3 satır ve 3 sütun seçmeye başlıyor. satır sütun sayısını artırabiliyor ama azaltamıyorsunuz. O yüzden de hücreleri birleştirmek ayırmak ya da içeriğini biçimlendirmek gibi işlemleri yapamıyosunuz.
Bu salak program neden sapıtır ve nasıl düzeltilir bir bilen var mı?
(3) 

Bu laptop win 7 kaldırır mı?

tururo #635077 
Sevgili duyuru ahalisi
Elimizde 2 gb ram olan core 2 duo t7250 işlemcili bir notebook (evet eski olduğunu biliyorum ama hala iyi iş görüyor. win xp de beni yarı ylda bırakmadı emektar) var. Win xp iyi olmasına iyi de kullanılması gereken yeni programlar endisinden hiç hoşlanmıyor. Bu soronu çözmek için emektara win 7 yükselem ne olur. performansı kabul edilir seviyede mi olur yoksa yerlerde mi sürünür. bi bilen söyleyiverse...
(2) 

might and magic 6 sorusu

tururo #633517 
başlıktanda anlaşılacağı gibi vintage oyun seviyorum. her neyse soruya gelelim.
oyundaki görevlerden biri prens olacak veledi sirklerin birinden toplamak. piçkurusunu (sakin ol t sakin ol. konu aklıma geldikçe kızıyorum)nisanın başında alıyorum. tabii kaçıyor it. sonra da 1 buçuk ay içerisinde sirkin oldupu üç kenti de geziyorum. (bootleg bay,mire of damned ve blackshire) her üç kentteki sirkte burada kimse yok sirk taşınmış mesajı veriyor ve prens olacak velet ortada yok. oyunu bitirmiş olan biri bu görevi nasıl geçtiğini yazabilir mi acaba?
(6) 

hangisi problemli?

tururo #629278 
Sevgili duyuru ahalisi
Şöyle ilginç bir problemle karşılaştım. elimizde bir adet sağlam 2+1 ses sistemi var. bir adette yine sağlam bir kulaklık var. bir de klasik oyun var (might and magic 6-evet vintage takılıyorum.çünkü yeni oyunların hiçbiri bu muhteşem oyunun yanına yaklaşamıyor). oyunun sesleri kulaklıkla eksiksiz gelmesine rağmen hoparlörde efektler yok. nedir sorunu ve nasıl çözülür bu sorun? Bilen var mı acaba?
(bu sıcakta da kulaklıkla oyun oynanmıyor.)
(1) 

miras derdi

tururo #624597 
Tapu kadastro konusunu yalayıp yutmuş duyuru ahalisi bu soruyu yanıtlar sanırım.

4 oğlu olan bir dedemiz var (allah rahmet eylesin). oğullarının dördü de evli. iki oğlu (amcalarım) dededen önce vefat ediyorlar. çocukları yok. ardından dede vefat ediyor. dedenin vefatından 10 yıl sonra arazi tapu kadastro memurları tarafından babamın ve (ikisi vefat etmiş) üç amcamın üstüne kayıt ediliyor. önce sağ kalan son amca (iki çocuğu var) ve sonra da babam vefat ediyor.
bu araziyi satmak için intikal işlemi yapmamız gerektiği söylendi. bunun içinde dedemin mirasçılık belgesini aldım. ancak tapu kadastrodaki memur bu belgenin geçersiz olduğunu söyleyerek işlemi yapmayı reddetti.

nasıl çözebilirim ben bu sorunu?
(3) 

Bu virüs demek mi oluyor?

tururo #619843 
Sevgili duyuru ahalisi;

şimdi şöyle bir durum var. flash diskinizi tv ye takıyorsunuz ve orada zasluzujes isimli bir klasör görüyorsunuz. bilgisayara taktığınızda bu klasör gizli klasörleri göster seçeneği açıkken bile görünmüyor. comodo ile virüs taraması yaptığınızda da virüs bulamıyor. sebebini bilipte söyleyecek var mı acaba
(3) 

tiff pdf dönüşümü

tururo #611850 
Sevgili duyru ahalisi,

elimde 363 tiff dosyasından oluşan bir kitap var. bunu pdf haline getirmem gerekiyor. önerebileceğiniz (mümkünse freeware) bir program ya da bu dosyaları tek bir pdf dosyası haline getirebileceğim bir yöntem var mı?
(4) 

Miras hukuku meselesi

tururo #576900 
Duyurunun cevval avukatlarından biri bakabilir mi acaba?

olay şöyle. 4 oğlu olan bir adam var (kendisi rahmetli dedem). iki oğlu kendinden önce vefat ediyor (1978 ve 1981). her ikisi de evli ve çocuksuz. ardından dedeyi kaybediyoruz (1986). 1996 yılında da dedenin arazilerinin olduğu bölgeye kadastro geliyor ve miras olarak kalan arazileri o sırada ikisi vefat etmiş olan 4 oğlu adına kayıt ediyor. daha 2003 ve 2010 yıllarında amca ve babam da vefat ediyor. kalan arazileri satmak istediğimizde ne yapmamız gerekir söyleyebilir misiniz?

elde olanlar: dedemin, babanın ve dedemden sonra vefat eden amcamın veraset ilamı ve dedemin veraset ilamında görülen varislerin araziyi satmak istediğine dair vekaletnameleri.
(1) 

hangi file hosting servisi

tururo #550621 
sevgili duyuru ahalisi.

elimde bulunan 250 mb kadar bi dosyayı arkadaşa göndermem lazım. bildiğiniz, kayıt gerektirmeyen, para istemeyen hangi file sharing servisi var?

not: depositfiles ile üç kere denememe rağmen her seferde bağlantı kesildi. bu nedenle kendisine ambargo uyguluyorum.
(3) 

Kırıcam ben bu telefonu

tururo #541028 
Ya da kırmayayım, size sorayım.
alet blackberry bold 9000. trackball çalışmamaya karar verdi.bu aleti bilen bilir trackball olmadan kullanılacak gibi değildir meret. ben bunun trackballunu çalışması için nasıl ikna edebilirim?
(6) 

hukuk problemi

tururo #518371 
Hukukçu arkadaşlara bir sorum olacak.
bu gün hizmet aldığım (lafın gelişi tabii aslında alamadığım) bir iss den eve kontrol elemanı geliyor. Bu kontrol elemanı için dün akşam (çarşamba) talepte bulunmuş ve 19:30a kadar evde olmadığımı bu saatten sonra gelmesini istemiştim. ancak bu adam 17:00 civarında geliyor bilgisayarımı açarak internet bağlantısını kontrol ediyor. o anda evde olan annem bilgisayar hakkında bilgisi olmadığı için adamın ne yaptığını net olarak söyleyemiyor. bilgisayarda tahmin edeceğiniz gibi özel dosyalarımda var. gece itibarıyla güvenlik nedeniyle internet bankacılığını kapatmış durumdayım.

durum böyle. şimdi bu adamın yaptığı özel hayatın gizliğini ihlale girer mi? sonuçta bilgisayar özel bir alet ve tanımadığım birinin bilgisayarımı ben yokken açıp kullanması çok can sıkıcı bir durum. herhangi bir sorun yaşamamak için ne yapmam gerekir?
(4) 

süresi geçmiş hardal..

tururo #508555 
duyurunun aşçıları, gıda mühendisleri, gurmeleri. bunu siz bilirsiniz;
son kullanma tarihi gelmiş ve geçmekte olan (kasım 2012) bir hardal yenir mi ya da yedim diyelim, üzerimde ne gibi etkileri olur?
(4) 

lütfi kırdar kongre merkezi

tururo #479844 
şu yağmurlu günlerde bu kardeşinize kadıköyden lütfi kırdar kongre merkezine ıslanmadan ya da az ıslanarak gidebilecek bir yol söyleyebilir misiniz?

not ulaşımda toplu taşım araçları kullamılacak. bende isterdim taksi ile kapıya kadar gitmeyi ama cüzdan müsaade etmiyor.
(1) 

nedir bu ultranet dedikleri

tururo #479519 
evdeki net bağlantısının yavaşlığından cinnet geçirip bir hata yaptım. gittim ttnet fiber başvurusu yaptıktan sonra bu gün evimin olmadığı yerde fiber net olmadığı ve ultranet dedikleri bir hizmetle 16 mbit internet bağlantısı verebileceklerini söylüyorlar. nedir bu ultranet dedikleri bilgis olan var mı?
(1) 

ttnet fiber internet

tururo #478532 
sevgili duyuru halkı bu başlıktaki servisi kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız haklarındaki yorumunuz ne olur?

limitsiz akk hızının bile 3 mbit olduğu bu günlerde 2 mbit bağlantı kullanıyorum (ve sanırım kazıklanıyorum). ttnet fiber internete geçip geçmemekte kararsız kaldım. kullanıyor musunuz ve tavsiye eder misiniz?
(2) 

hekimbaşı mezarlığı

tururo #472243 
yer başlıkta. kadıköyden ve pendikten oraya nasıl gidebilirim?
ne yazık ki araba yok. toplu taşıma araçları kullanılacak.
(3) 

işletim sistemi seçimi

tururo #446170 
dual boot bir sistem için default işletim sistemi hangisi olsun karar veremedim
64 bit Win7 vs 32 XP
1 adet win7 isteyen harita modelleme programı, 1 adet grafik yazılımı (bunun 64 bit ve 32 bit versiyonları var), her biligsayarda olan bir grup program (office, winrar v.b. işte) ve oyunlar tabii ki (heroes serisi favori olmak üzere :).

siz hangi işletim sistemini defalut seçersiniz? ve niye o sistemi seçersiniz?
(4) 

bahçede bulduğum yaralı/hasta martı

tururo #438946 
bu sabah bahçede bulduğum yaralı/hasta martı (uçamıyor ama kanadı kırık gibi de görünmüyor) için kadıköy yakasında bildiğiniz iletişime geçebileceğim hayvan koruma dernekleri ya da bununla ilgilenen herhangi bir dernek var mı?
(3) 

internet hızı-kesilme durumu

tururo #430308 
ttnetten kaçabilmek için güvenli liman arayan biri (ehms ben tabii) istanbul kadıköydeki hızlı ve kesilmeyen servisleri soruyor. akk olmaması lazım (1080p filmerli indirirken elim böğrümde kalsın istemiyorum). sürekli kesilmemesi de lazım. ne de olsa gündüzleri downloada bırakılacak kendisi...
uydunet in 5 mbps e kadar tarifesini kullananlar memnun mu?
bir de akk olmayan fiber internet seçemekleri var mı?

şu 2 mbit bağlantıdan kurtarın beni....
(3) 

taşınma ve kedi

tururo #421785 
sevgili kedi dostları;
bu dört ayaklı beyefendiler taşınmaya nasıl tepki verirler?

zemin katta bir evde oturuluyor ve iki sokak ötedeki 1 katta başka bir eve taşınılması düşünülüyor.ev zemin kat olduğu için beyefendi rahatça girip çıkabiliyor fakat taşınılacak ev 1 kat ve eve girip çıkması şimdiki kadar kolay olmayacak. ayrıca orada kaybolmasını da istemiyorum. 3 taşındaki bir beyefendiye bu yeni ev nasıl benimsetilebilir?
hem çıksın gezsin hemde evine rahatça girebilsin.
(3) 

MAC adresi belası

tururo #415373 
Duyurunun teknoloji guruları;

elde çok fazla sayıda bilgisayar var. bunların domain üzerinde çalışıyorlar. internet bağlantıları MAC adresleri ile kontrol ediliyor.

ancak son bir haftadır belli bir kaç bilgisayarın MAC adresleri değişmeye başladı. bilgisayar internete giremiyor. sorun kontrol edildiğinde MAC filtresine takılmış olduğu gözüküyor. eldeki listede kayıtlı mac adresi ile bilgisayarın o an kullandığı mac adresi farklı. sistemi yeniden yüklemek te kar etmiyor. sorun devam ediyor.

siz nasıl çözersiniz bu sorunu??
(8) 

konuşma yeteneği

tururo #410760 
sevgılı duyuru ahalisi, standart dil duyurularından farklı bir sorum olacak.
ingilizce konuşma yeteneğinizi nasıl geliştirirsiniz?
upper intermediate düzeyinde ve yabancı dizileri orijinal sesinde ve az bir altyazı yardımıyla (3-4 konuşmada bir, bazı filimlerde 6-7 konuşmada bir) seyreden biri (bu ben oluyorum) 3,5 ayda düzgün bir ingilizce konuşmak zorunda (ehm bir sunum var da). neler önerebilirsiniz.
(6) 

nasıl giderim ben oraya?

tururo #402087 
pazartesi sabah 5:30 da kazlıçeşmedeki ermeni hastanesine gitmem gerekiyor. söğütlüçeşmeden oraya ne ile gidebilirim.

not iett arandı ve soruldu ilk metrobüs sabah 5:10 da kalkan 34A olarak teyit alındı.
(6) 

winrar problemi

tururo #399890 
sevgili duyuru ahalisi bu problemi çözseniz çözseniz siz çözersiniz.
olay şöyle. elimizde winrarla indirilen bir iso ve bu iso nun mds dosyası var. bu iki dosya rarlanmış halde bulunuyor. rar dosyasını açıp bu iki dosyayı önceden hazırlanmış klasöre çıkart komutu verdiğimde dosya çıkartma işlemi yapıyor ve işlem sonunda belirttiğim klasörde hiç bir dosya görünmüyor. bu winrar (3.42 versiyonu) bunu neden yapar ve bu sorun nasıl çözülür?
(5) 

mr çekimi

tururo #377435 
sevgili duyuru ahalisi
emar çekilmesi ne kadar sürer ve çekim esnasında nelere dikkat etmek gerekir biliyor musunuz?

not: taksim ilkyardım hastanesinde çekilecek. dişlerde dolgu var.
(2) 

ne anlama geliyor bu hata?

tururo #360138 
Sayın duyuru ahalisi,
değişen bir ekran kartı ve ortaya çıkan bir hata nedeniyle korsanlık kariyerim tehlikeye girmiş durumda. daha önce kullandığım nvidia gts 250 istifa etti ve yerini gtx 550Ti aldı. ancak bu yeni eleman da pirates live the life da initialization error-unable to initialize directx hatası veriyor.driver yenilendi, directx kaldırılıp yeniden kuruldu, başka bir pirates versiyonu indirilip denendi. hatta diğer partiitona win 7 kurulup öyle de denendi. ulaşılan sonuç hep aynı; initialization error-unable to initialize directx. bu arada oyun folder olarak kopyalanıp çalışabilecek şekilde ayrıca kurulması gerekmiyor ve başka arkadaşın makinesinde problemsizce çalıştı.sorunu ne bunun bilen varsa söyleyebilir mi?
(4) 

Nasıl çözülür bu sorun?

tururo #355520 
Duyurunun korsan kardeşleri;

Sid Meier's pirates live the life oyununda başta çıkan initialization error. unable to initialize directx hatasını nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı?
Bilen varsa minnettar olurum, gemim öksüz kaldı.

bilgisayar 4 gb ram olan bir core2 quad q8200. msi p45t-c51 anakart.
dualboot ve oyun xp partitionu üstünde. diğer partition ise w7 professional.
ekran kartı da nvidia gtx-550Ti. bu sorun çıkmadan önce nvidia gts250 kullanıyordum. o elektrik şokuyla emekli olunca görevi bu arkadaşa devretti.
diğer bütün bileşenler onboard.
(4) 

anakart arızası

tururo #345318 
iyi akşamlar duyurunun hardware guruları

bildiğiniz anakart arızalarını test eden bir program var mı?
çünkü bilgisayar yediği bir elektrik şokundan sonra arada sırada kilitlenmeye başladı. problemin nerede olduğunu bulabilirsem arızalı parçayı değiştirip tamirciye cüzdanı bırakmam.
(3) 

Ekran kartı

tururo #344953 
yaklaşık 2 yıldır kullandığım ekran kartıevdeki bir elektrik arızası nedeniyle emekliliğini istedi. bilgisayarı kapatınca bir daha aynı kartla açamayacağım. o karın yerine hangisini alabilirim

emekliliğini isteyen kart
Nvidia geforce gts 250. 1gb ram var.

bunun yerini tutacak marka-model hangisi olabilir?

not: heroes serisi, civ serisi ve de 3d arazi modellemesi çalışacak bir kart gerekli. bu emekli olan kart tüm ihtiyaçları karşılıyordu. bütçe de en fazla 175 tl.
(5) 

Deli mouse

tururo #342303 
Sevgili duyuru ahalisi,
Soru başlıktanda anlaşılacağı gibi mouse un delirmesi. logitech mx-610 kablosuz mouse kullanıyorum (başka model olamadı, çünkü piyasada bulabildiğim tek solak mouse buydu). daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. takılmalardan, pointerın ekranın kafasına esen yönlere gitmesinden ve hızından gına gelmiş durumda.bu mouse u kırıp katil olmadan düzeltebilme ikanı var mı? ne yapabilirim ben bu deliyi normale döndürmek için?
(5) 

hasta kedi

tururo #334185 
duyurunun güzide veterinerleri;

benim eşşek sıpası (2,5 yaş, soke cinsi, erkek) sokakta kavga ederken omzunu deldirmiş. o yara iltihap kapıyor ve dün gece (28 kasım) itibarıyle iltihap patlayıp yara açığa çıkmış durumda. yaranın boyu başparmak tırnağı büyüklüğünde. veteriner ancak yarın öğlen-akşama doğru bakabileceğini söyledi. bu süre içinde bizimki yarayı yalıyor.

sorum şu; bu süre içerisinde yarayı yalaması zararlı olur mu? ve yarına kadar kullanabileceğimiz her hangi bir ilaç var mı (veterineri antibiyotik tedavisi uygulamayı düşündüğünü söyledi)

teşekkürler
mıırk (kedice teşekkür)
(2) 

nedir bunun derdi?

tururo #312494 
Duyurunun bilgisayar guruları, bunu ancak siz çözebilirsiniz.

elinizde bir bilgisayar var. ilk önce ofisten eve (kocaeli-istanbul arası) taşınıyor. evde açılıp dosya temizliği yapılıyor. kapatılıyor. tatil dönüşü sadece safe mode olarak açılabiliyor. format atılıp yeniden sistem kuruluyor ama performans yerlerde sürünüyor. internetten indirilen driver yüklenmiyor. son yapılan ayarlar kayboluyor. sizce nedir bu aletin derdi? ya da derdini anlamama yardımcı olacak bildiğiniz bir arıza tesbit programı var mı?
(6) 

kedi oteli

tururo #278189 
Sevgili duyuru ahalisi,
gördüğünüz gibi soru başlıkta. bi hafta kadar evden uzak kalmam gerekiyor. bu arada benim eşek sıpasını bırakabileceğim güvenilir, iyi bir kedi oteli bileniniz var mı?
(3) 

Orijinal oyun

tururo #266060 
Sevgili duyuru ahalisi;

Yaşayanlar bilir, paraya kıyar orijinal oyun alırsınız. oyun çok güzeldir (örn homm3). 7/24 oynanır ve cd (dvd de olabilir bu) bu tempoya dayanamayıp üstünde bir çizikle istifa eder. eliniz böğrünüzde, görevler yarıda kalır. hem oyunu 7/24 oynayıp hemde cd/dvd yi koruyacak bir yöntem var mı?
(8) 

ne yapılabilir bu vampirlere karşı

tururo #260463 
hemen sarmısak alıp koşmayın. bahsettiğim vampir gsm faturasıyla kan emen vodafone. abone olmanız için yalan söylemek onlarda, tüketiciyi kazıklamak için fazla fatura gelen paketlere yönlendirmek onlarda, piyasa fiyatı 1200 tl olan telefonu 1300 liraya satıp bir de bunun piyasadan daha ucuz olduğunu söylemek bunlarda. en azından numaramı bunlardan kurtarabileceğim bir yol var mı?
(7) 

of dişim of dişim

tururo #260263 
sevgili duyuru ahalisi. şu sorulan bir kaç sorucuğu yanıtlarsanız dişim size minnettar kalıcak.

bu implant istanbulda nerede ne kadara yapılıyor? operasyon sırasında ve sonrasında ne kadar acı çekiliyor? ssk bu operasyonun ücretini ödüyor mu? ödüyorsa ne şartlarda ve ne şekilde ödüyor?

son olarakta ağrıyan dişin ağrısını nasıl keseriz?
(1) 

nasıl düzelticem ben bu word dosyasını?

tururo #250159 
ekşi duyurunun bilgisayar guruları bi yardım edin lütfen....

virüs olan bi notebooktaki veriler önce notebook harddiskindeki ikinci partitiona ardından da aynı bilgisayara bağlanan taşınabilir harddiske kopyalandı. ardından notebooka imaj atıldı. imajdan sonra d sürücüsü bomboş bulunurken taşınabilir harddiskte bazı dosyalar eksikti (imaj atarken tabii ki taşınabilir harddisk bilgisayara bağlı değildi). taşınabilir harddisk veri kurtarma programıyla tarandı ve bulunan doc dosyalarının win 7 prewiev özelliğinde herhangi bir mp3 dosyası notepad ile açılmışa benzer karakterle dolu olduğu görüldü. bir de yukarıda os tipi (windows ya da dos) ve karakter setleri (türkçe ve thai) görülüyor.

bu dosyayı nasıl kurtarabilirim bir bilgisi olan var mı acaba?
(4) 

şikayetvar.com

tururo #249347 
Ey ekşiduyuru ahalisi...

Başlıkta adı geçen site hakkında bilgisi olan var mı?
yani üye olurken o kadar bilgi istiyorlar. verdiğimiz bilgiler saklanıyor mu, site etkili mi v.s. v.s. Kullananlar beni aydınlatırsa sevinirim.
(1) 

Bozuk video arşivi

tururo #208895 
Sayın dyuru ahalisi
yardım etseniz etseniz siz edersiniz. zira 350 gblik bir film arşivinin hayatı söz konusu. bu arşiv bozulan bir hdd yüzünden çöken bir bilgisayarda ikinci hdd içindeydi. hdd yi satan firma bozulanın yerine yeni bir hdd verdi. bu hdd sisteme kuruldu. k-lite en yeni versiyonu yüklendi. wmp içinde elde olan iki farklı codec dosyası yüklendi. ancak rm uzantılı dizi bölümleri thumbnail olarak 180 derece dönmüş halde görünüyor. dosyayı çalıştırmak istenildiğinde ise gri bir ekran ve ardından wmp nin bir hatayla karşılaştığı ve programı kapatmak zorunda olduğu mesajı alınıyor.hiç bir media dosya tamir programı da kar etmedi. nedir bulareın derdi?
bir yardım edin de kurtarayım bsg, bsg 1978, caprica ve vintage space1999 serilerini.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık