(8) 

Geri döner mi?

FreSh #1590660 
Depresyonda olduğu için kendini her şeyden herkesten soyutlayan ve sonra sevgilisinden de ayrılan kişi iyileştiğinde sevdiğine geri döner mi?
(1) 

İnternet kapalıyken gelen WhatsApp araması

FreSh #1590515 
Internetim kapalıyken biri beni WhatsApp'tan aradı diyelim, internetimi açtığımda aradigina dair bildirim gelir mi yoksa o kişinin aradığını hiç görmeme gibi bir durum mu olur?
(7) 

Hiçbir zaman cocuk sahibi olmak istemeyen biri

FreSh #1590277 
Çocuk sahibi olmak isteyen biri ile yine de ilişkisini devam ettirmeli mi yoksa ilişki iyice derinleşmeden ayrılmalı mi?
(7) 

Şeker ölçüm cihazından hastalık bulaşır mı?

FreSh #1589216 
Eşi hepatit b taşıyıcısı olan iş arkadaşım şeker ölçüm cihazı kullanıyor ben de kendi değerimi merak edip yaa benimkini de ölçebilir miyiz dedim kabul etti ve ölçtü. Iş işten gectikten sonra hastalık bulaşma ihtimali aklıma geldi ve ona da bişey söyleyemedim. Iğneyi değiştirip değiştirmedigini bilmiyorum soramadım utandım.

Hepatit b bulaşma ihtimali var mı bana?

Lütfen neden böyle bişey yaptın demeyin salaklık yaptığımı biliyorum. Bir an dusunemedim maalesef:(
(2) 

Gözlerim kan çanağı gibi ve akıyor

FreSh #1580268 
Bir haftadır boğaz ağrısı, sinüslerde doluluk, halsizlik, öksürük vs geçmeyen bir rahatsızlığım var. Dün de gözümün biri akmaya başladı, sonra kızardı ve göz kapağımda şişkinlik oluştu. Bugün uyandığımda diğer gözümün de böyle olduğunu gördüm. Gözlerim gribal enfeksiyon yüzünden böyle olmuş olabilir mi ? Bakıyorum arpacık vs öyle birşey yok ikisinde de.

Java sertifika

FreSh #1575512 
Failed to Validate Certificate Error'u sonrası configure javadan perform signed code certificate revocation checks on kısmında do not check'i seçmek sorun yaratır mı? Başıma bela açar mı? Çünkü işyerinde caniasini acamayan birkaç kişiye bunu yaptım açılması için. Şimdi güvenlik sorunu olur mu diye düşünmeye başladım. Bilen var mı?
(10) 

Ayrıldım pişmanım

FreSh #1572759 
8 aylik bir ilişkim vardı ve son zamanlarda heyecanımı kaybettiğim, hiçbir şey hissetmedigim için 2 gün önce ondan ayrıldım. Işin garip tarafı ayrılırken sürekli ağladim ve şimdi de pişmanım. Onu aslında seviyor olduğumu fark ettim. Nasıl bir aptalliga düşüp de böyle davrandığımı inanın bilmiyorum. Kendimi çözemiyorum, ne istediğimi bilmeyen biriydim hep zaten. Ama bu kez çok iyi, yanında huzurlu hissettigim, mutlu olduğum birini bulmuşken onu bırakarak gerçekten salakça davrandığımı kanıtlamış oldum. 2 gündür durmaksızın ağlıyorum, onu çok özlüyorum şimdi geri dönsem büyük bir hata yaptım desem dalga geçiyor gibi mi olur? Böyle bişey yaşayan oldu mu hiç bunu yapan ve karşı tarafın yaptığı?
(5) 

SGK meslek kodu

FreSh #1572373 
1.5 ay önce kalite mühendisi pozisyonunda yeni bir işe başladım. Vize başvurum için işe giriş bildirgesi gerekiyordu, e devletten indirdim. Meslek kodumu kalite kontrol sorumlusu olarak seçmişler. Bu daha çok teknikerliğe yakın bir sey. İleride başka bir işe girecegimde veya emeklilik maaşı gibi konularda bir sorun yaratır mı? Yoksa ikya bunu söyleyip çok geç olmadan duzelttirmeli miyim? Önemsiz bir şeyse boş yere uğraştırmak istemem kimseyi.
(4) 

Yeni bir işteki öğrenme süreci

FreSh #1570637 
Yeni bir işe girdiğinizde size hiçbir şey öğretilmediği her şeyi kendi kendinize öğrenmenizin beklendiği oldu mu?
yeni girdiğim yerde biraz böyle o yüzden zorlanıyorum, çekingenlik de var biraz maalesef, siz böyle durumlarda nasıl yol aldınız?
(9) 

Önceden planlanmış tatil ve yeni bir işe başlamak

FreSh #1568403 
Arkadaşımla 2 ay kadar önce kampanyadan ucuz yurtdışı bileti bulup Ocak 2-3-4 tarihleri için bilet aldık ve yurtdışında olacağız. Bugün de daha önce görüştüğüm bir şirket beni aradı ve sürecin olumlu olduğunu söyledi ben de tekliflerini kabul ettim.
Şimdi ben bunları yarın arayıp böyle böyle baştan bilginiz olsun mu diyeyim yoksa ise girdikten sonra mi söyleyeyim? İlla yaşayan olmuştur bu durumu. Baştan dürüst olmak artı mıdır?
(3) 

Ertesi gün iş görüşmesine gidecekken bugün başka yerden gelen iş teklifi vs

FreSh #1568390 
Aktif iş arama sürecindeydim. sürekli başvurular yapıp görüşmelere çağıran firmalara gidip görüşüyordum. Bu iki ay böyle sürdü, gorustuklerimden olumlu cevap gelmedi. Salı günü iki farkli yer aradı biri Perşembe yani bugün için, diğeri yarın için görüşmek istediklerini söylediler. Tabiki kabul ettim zaten sürekli görüşme halindeyim. Bugün görüşme yaptığım firma çok büyük müthiş bir firma. Görüşmem de iyi geçti ikinci aşamaya cagirabilirler(toplamda tüm süreç 4 asamadan olusuyormus). Bunun dışında 2 hafta önce görüştüğüm bir yer vardı. Bugünkü görüşme üzerinden bir iki saat geçtikten sonra arayıp sizinle çalışmaya karar verdik vs diyip maaş teklifi sundular. Kabul eder misiniz dediler kabul ettim direkt, yine orası da istediğim ve beni geliştirebilecek bir yer.
Yarınki is görüşmesine yine de gitmeli miyim? Orası da kabul ettiğim firma ayarında fakat daha çok tanınan bir şirket ama pozisyon olarak kabul ettiğim firma daha iyi. Yarınki işyeri toplu taşıma ile 3 saat sürüyor, arabam yok. Başka bir işi kabul ettiğim halde sadece görüşmek için yol eziyetini çekmeye değer mi? Sabah arayıp başka teklif aldığımi söylemem kötü mü olur? Yoksa yine de görüşmeli miyim?
Ayrıca son soru bugün görüştüğüm tüm firmaların içindeki en en süper firma ikinci görüşmeye falan cagirirsa ve diğer yerde ise baslamis olursam bu fırsatı kacirdigim için hep pişman olur muyum?

Çok uzun ve karisik yazdım galiba, okuyacak ve tavsiye verecek olan olursa çok teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

Türk Telekom arayanıbil

FreSh #1564976 
Merhaba, arayanibile kayıtlı değilim ama şimdi kaydolsam birkaç saat önceki arama bildirimleri gelir mi bilginiz var mı? Bence gelmez:') ama yine de sormak istedim bilen varsa diye.
(8) 

Büyük şirketlere nasıl giriyorlar?(mühendislik)

FreSh #1562532 
Soru başlıkta. Ya tüm bölüm arkadaşlarim süper yetenekli ya da sadece ben çürüğüm. Herkes torpille giriyor olamaz.
(5) 

Yeni bir ilişki

FreSh #1556135 
bir iki haftalık yeni bir ilişkide kafede oturmak dışında nasıl etkinlikler yapabiliriz, birbirimizi de yavaş yavaş daha yakından tanimak istiyorsak?
(4) 

Ne yapmalı ?

FreSh #1545571 
Işyerinde biri var. Benden hoşlanıp hoşlanmadığından emin değilim hatta bana instagramdan istek atana kadar beni umursamıyor zannediyordum. Takip ettikten sonra ilgimi çekmeye başladı. Zamanla muhabbetimiz arttı fakat öyle kaldı. Uzun uzun konusacak kadar fırsat olmuyor departmanlar baya farklı. Olsa da etrafta hep diğer iş arkadaşlarımız oluyor. Yani birebir çok konuşamıyoruz. Bir kaç kez ınstagram'dan işle ilgili komik şeyler yazdı uyuz olduğumuz birisiyle dalga gectik falan. 2 haftadır pek bir şey olmuyor. hep birşeyler olmasını bekliyorum sanki. Ben bir adım atayım diyorum nasıl yapacagimi bilmiyorum. Bir şeyler derken istedigim şey biraz daha samimi olmamız. Zaten bir ilişki çok erken birbirimizi tanımamız falan lazım. Instagramdan mi yazsam? Ya da ne yapabilirim? Bir şey yapmadan hep huzursuzum sinir oluyorum kendime. Telefondan yazdım yazım hataları için şimdiden özür diliyorum .
Yazdıklarım saçmadir belki derdini s falan diyebilirsiniz:D ama içimi dökmüş olmak istedim biraz
(1) 

Kimya mühendisleri odası

FreSh #1540257 
Aidatları ödemeyip sonradan sıkıntı yaşamış olan var mı?
(7) 

Is görüşmesi

FreSh #1538437 
Kariyerimde ilerlemek istediğim bir pozisyon için bir işe basvurdum görüşmeye çağırdilar ama başvurmakla yanlış mı yaptım diye düşünüyorum.

Firma su an çalıştığım yer ile aynı büyüklükte
servis var ama evime çok uzak bir yerden geçiyor(Su an sabah 7 de uyanıyorum o ise geçersem 05.30da uyanacagim )

Su an calıştığım yerde daha fazla öğreneceğim bir şey yok ama evime asiri yakın, işyerinde de rahatım işimi yapiyorum karışan eden yok, ortam huzurlu sayılır.

Ya tabiki görüşmeye gidince direkt beni almayacaklar onu biliyorum ama emin olmadan giderek ne kendimi ne onları yormak istiyorum. Siz ne yapardınız? Bunu bosverip daha büyük ve yakın firmalara başvurmaya devam mı etsem?
(4) 

Tezsiz yüksek lisans

FreSh #1491751 
Merhaba. Kimya mühendisiyim.

Tezsiz yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Işletme yönetimi (MBA sanırım?) ve Mühendislik yönetimi arasında kaldım. Is hayatıma hangisi daha çok katkı sağlar?

Veya farklı öneriniz var mıdır?

Bir de mesela birden fazla yere başvurup iki yerden kabul aldım diyelim, gitmediğim yere olan başvurum iptal olabiliyor değil mi (ben karar verene kadar başvuru süreleri bitecek, işi garantiye alayım :D)
(3) 

hedefsizlik

FreSh #1460653 
Geçen gün işyerinde bir muhabbet açıldı, yükselmek müdür olmak vs ile ilgili. Ben müdür falan olmak istemiyorum ya korkutucu geliyor dedim, hedefsiz olur mu dediler. İş hayatına yeni atıldım sayılır(4-5 ay oluyor).
Normal mi bu? Moralimi bozdu çünkü bu durum.
(2) 

Hangi anime?

FreSh #1455495 
Ya bir anime izlemiştim aylar önce, abi ve kız kardeş bir şehirden kaçıyorlardı. normalde de şehirden çıkış yasak falan öyle bir yer. Polis falan geliyordu peşlerinden. Yüksek bir yerden de insanları atıyorlardı, kız birini kurtarıyordu. Çok yetersiz biliyorum ama yakın zamanda izleyen varsa belki? :(
(17) 

Ruh eşi?

FreSh #1453936 
Ruh eşi diye bir şeye pek inanmıyorum ama daha iyi anlaşılsın diye öyle diyeceğim. Biriyle tanıştım yaklaşık 3 ay önce. Çok iyi anlaşıyorduk, eğleniyorduk. Her şey güzeldi. Ama saçma bir sebepten bana soğuk davranmaya başladı. Ben dedim böyle olmaz istemiyorsan direkt söyle iletişimi keselim. Nitekim kestik :D
Soracağım şey şu, insan bu kadar iyi anlaştığı, fikirlerinin bu kadar uyustugu ve baya hoşlandığı birine nasıl yol verebilir? Ben böyle birini kaybetmek istemezdim. Benden gerçekten hoslaniyordu, aslında hoşlanmıyor muymuş, insanlar böyle dengesiz mi?
(2) 

Üretim Mühendisliği

FreSh #1453934 
Üretim mühendisi olarak kendimi 5, 10 yıl vs içinde nerede görmeliyim? Belli bir hedefim olmadığını fark ettim. Sanki öylesine çalışıp duruyorum. Sizin mesleğiniz farklı olsa da ne gibi hedefleriniz var veya var mı?
(12) 

yeni mezun tecrübesiz mühendis

FreSh #1363610 
kimya mühendisliğinden 3 ay önce mezun oldum. başvurmadığım mail göndermediğim yer kalmadı. asgari ücrete bile razıyım seçici de davranmıyorum. benimle aynı bölümden ve okuldan mezun olan kişilerin yüzde 90'ı iş buldu. ben nerede hata yapıyorum? bildiğim kadarıyla hiçbirinin benden fazla bir niteliği yok. bu işler dayıyla mı oluyor cidden? mühendis olup çalışanlar nasıl iş buluyorsunuz :(
(10) 

terkettiğiniz sevgilinize aylar sonra

FreSh #1163770 
neden mesaj atarsınız? atanınız var mı? amaç ne?
(2) 

isveççe bilen varsa

FreSh #1160444 
"algılamak acı çekmektir" cümlesini google translate ile çevirdim. "att uppfatta är att lida." diye çevirdi. ama emin olamıyorum. doğru mudur?
(1) 

beşinci saniyede başlayan şarkı

FreSh #1147359 
youtu.be

Nedir?
midomiden kolayca bulurdum ama şuan müziğin sesini açamayacağım bir ortamdayım.
(7) 

Hayattan umudu kesmiş biri

FreSh #1143765 
Ya da hayat enerjisi gitmiş ve hissizlesmiş birine nasıl yaklaşılır? Nasıl hayata döndürebilirim?
(8) 

İlgi kaybı

FreSh #1140119 
Sevgilimin bana olan ilgisi azaldı. Hep ben arıyorum. Ben aramasam merak edip de hiç aramayacak gibi. Eski ilgisini kazanmak için ne yapabilirim? Bir de her ilişkide bu ilgi azalması oluyor mu, yoksa bize mi özgü?
(1) 

impact factor

FreSh #1084050 
ya gençler bir makalenin impact factoru neresinde yazar? sabahtan beri çıldırıcam mal mıyım ben acaba.
(2) 

rehbere eklenen kişinin facebook arkadaş önerilerinde çıkması

FreSh #1071762 
soru başlıktaki gibi, birini rehbere ekleyince facebookda arkadaş önerilerinde o kişi çıkmaya başlar mı?
(1) 

6:09da başlayan şarkı

FreSh #1070100 
youtu.be

bir şarkı ismi yazıyor ama arattığımda başka bir müzik çıkıyor. yanlış mı yazılmış ben mi bulamadım?
(2) 

güneşten korunmak için şemsiye

FreSh #1069658 
yazın güneşten korunmak için kullanabileceğim şemsiye kışın kullanılan şemsiyeden farklı olmalı mıdır? yaza özel şemsiye satılıyor mu ya da(hiç sanmıyorum ama)?
(1) 

bana özel güneş kremi falan :D

FreSh #1066805 
clindoxyl kullandığım için ayrıca güneş kremi kullanmam gerektiğini düşünüyorum. o yüzden yağlı olmayan, sivilce ve siyah nokta yapmayan, bronzlaştırmayan bir güneş kremi almak istiyorum. fiyatı en fazla 50-60 lira olsun ve biraz tenimi beyaz gösterse fena olmaz :) buna yakın bildiğiniz bir marka var mı acaba?
(4) 

clindoxyl jel

FreSh #1063089 
ciltte esmerleşmeye sebep olur mu? 2 aydır kullanıyorum, kışın ortasında esmerleştim gibi birşey oldu nedeni clindoxyl olabilir mi?
(5) 

c sürücüsü

FreSh #963191 
ağzına kadar dolu neredeyse bilgisayarda doğru dürüst birşey olmadığı halde. ccleanerle temizledim yer acılsa bile bir süre sonra yine dolu görünüyor. ne yapabilirim?
(1) 

piranha zen

FreSh #962763 
piranha zen telefonu olan var mı aranızda? nasıl bir telefon, şikayetleriniz var mı? sizce almalı mıyım? bütçem kısıtlı olduğundan fiyatı iyi geldi bana ve özellikleri de iyi görünüyor.
(1) 

tablete bluetooth

FreSh #910038 
Merhaba gençler yine ben ve tabletim. Tabletimin bluetoothu yok da herhangi bir uygulamayla veya kablo gibi birşeyle buna bluetooth özelliği ekleyebilir miyim?
(9) 

hoşlanilan kişinin fotografına bakamama

FreSh #746748 
Psikolojik sorunlarim var galiba. Cocugun facebookdaki fotograflarina falan bakamiyorum. Yuzunu de hatirlayamiyorum. Utaniyorum heralde sanki baktigimin farkindaymis gibi. Normal mi bu, benim gibi olan var mi baska?
(4) 

burdaki olay ne

FreSh #716730 
Big macte zaten domates yok, adam niye domates sevmem diyo ki?
(1) 

uykuda ağlıyormuşum

FreSh #716679 
Yurtta kalıyorum. Oda arkadaşlarımdan biri gece uyurken hıçkıra hıçkıra ağladığımı, hatta cığlık attıgımı söylüyor. Bu geçen gün olmuş ama neredeyse hergün gece uyurken konusuyormusum. Ve bunların hicbirini hatırlamıyorum. Neden olabilir? Hadi konusmayı anladım da aglamak falan korkuttu beni.
(3) 

türev bilenler

FreSh #716337 
A bacteria culture grows with constant relative growth rate. After 2 hours, there are 400 bacteria, and after 3hours, there are 1600 bacteria. Find the initial population.

Nasil cözülür
(1) 

tablet kılıfı

FreSh #716270 
Exper n8d tabletim var. Kılıf alacagım. İnternetten baktım bulamadım. Bikac telefoncuya falan sordum biri çok zor bulunan bi model dedi. Bulamaz mıyım yani hicbiyerden?
(1) 

alttan ders için

FreSh #716153 
Katkı payı ödeniyor mu
(2) 

kyk kredisi

FreSh #710319 
4 yillik bolum okuyorum. Hazirlik da yok ama taahhutnamede 15960 lira yaziyor. Normalde 12600 olmasi gerekiyor. Nasil duzeltebilirim?
(4) 

mini notebook mu tablet mi?

FreSh #650039 
yeni alacağım da hangisi daha iyi, kullanışlı olur acaba?
(5) 

muhabbet etmemek

FreSh #608235 
bir insanla oturup da hiçbirşey konuşmamak muhabbet etmemek beni sıkmıyor. bu başka insanları sıkar mı?
(3) 

bir film

FreSh #449579 
7-8 yıl önce bir film izlemiştim. iki kardeş vardı. anne ve babaları yoktu. kötü bir amcaları vardı. bu iki kardeş macera falan yaşıyorlardı. en sonda da bi okyanus veya deniz kenarında neredeyse yıkılacak bir evefalan gidiyorlardı. bu kadar hatırlıyorum kafama da takıldı film. neydi bu film ya?
(1) 

videodaki müzik

FreSh #421466 
(3) 

Laptop dondu

FreSh #417376 
laptop'u açıyorum ne mouse oyunuyor ne başka bir şey çalışıyor. dondu kaldı ne yapabilirim?
(1) 

Leyla ile mecnundaki müzik hani vampirler çıkınca çalan?

FreSh #397476 
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık