(5) 

İnternette aradığınız her şeyi bulmak mümkün müdür?

marjinal kereste #225110 
türkiye tarihinde internetin tarihi pek eskilere dayandığı söylenemez. tabi ki 1999 yılına oranla şimdi ki 2011 de çok hızlı ilerledi internet ortamı ama benim merak ettiğim artık maksimum verim seviyesine ulaştı mı? yoksa bu kaynaklar daha buzdağının görünen kısmı mı? (bkz: internetin 34 numaralı kuralı) var. bir şey varsa muhakkak onun da pornosu vardır diye de. benim sorum biraz daha farklı. misal ben şuan dün oynanan çaylaklar-sophomore maçının tekrarını internetten izlemek istiyorum onu bulabilir miyim? yoksa bu istediğim şey için daha internetin gelişmesi mi lazım? sizce durum nedir? internet ortamı yeterince gelişti ve istisnasız ne arıyorsan onu bulabileceğin bir yer mi oldu yoksa hala daha gelişmesi gereken bir çocuk mu?
(2) 

online türkçe film siteleri

marjinal kereste #222527 
var mı şöyle bildiğiniz, hızlı yüklenen, videonun yarısına geldiğinde hata vermeyen ve sizin kullandığınız düzgün türkçe online film izleme siteleri.
(1) 

Verimli ve düzgün ders çalışma yöntemi nasıl olur

marjinal kereste #221273 
aöf sınavı biliyorsunuz 2 aşamalı oluyor ve aynı günde 3 dersin sınavına giriyorsunuz. bende bu yönteme alışamadım.üniversite ortamında vizeler 1 hafta sürüp her gün 1 veya 2 sınava girmek daha kolay geliyordu bana.en yakın sınava en geç çalışıyordum ama bu aöf sınavında 2 günde toplam 6 dersin sınavından başarılı olmak için doğru bir çalışma yöntemi nasıl olur bilemiyorum?sizce en mantıklısı hangisidir?
1-sınava kadar her gün belli bir dersten ünite ünite çalışarak mı gitmek? misal para teorisini ilk üniteden başlayıp 1 haftada 4-5 üniteyi bitirip. özet çıkarıp sonunda çıkmış sorulara abanarak belirli bir zamanda tek bir derse kanalize olmak mı?
2-her gün 2 derse vakit ayırıp gene dersleri ünite ünite çalışmak mı? ama bu sefer 1 hafta içinde tüm derslerin ünitelerini çalışmak mı?
birinde önce bir dersi hatim et, birine kanalize olarak öğrendiken sonra diğerine geçerek çalışmak mı, yoksa diğerinde ki gibi 1 gün içinde 2 veya 3 farklı dersi çalışarak tüm derslerden eş zamanlı ünite ünite bitirerek çalışmak mı mantıklıdır?teşekkürler...
(2) 

Muhteşem Yüzyılın muhteşem bölümü

marjinal kereste #221113 
Bu sabah kurstayken gözüm show tvnin magazin haberine ilişti. muhteşem yüzyıl adlı diziyi izlemiyorum ama bir bölümünde istanbul'un fethihi mi canlandırdırlar bilemiyorum ama gece yanan alevli oklar bir kaleye saldırıyordu. fatihte gazanız mübarek olsun diyordu. bu savaş sahnesinin kaçıncı bölümde yayınlandığını bilen var mı? güzel bir görsele benziyordu netten tekrarını izlemek istiyorum. teşekkürler.
(5) 

Tarihi Savaş Filmleri Sorusu

marjinal kereste #219438 
Sevgili arkadaşlar. Tarihi bir savaş filmi arıyorum ama 2.dünya savaşını konu alanlardan değil. Hani Cennetin Krallığı kıvamında zamanın Roma-Galya savaşları veya İngiltere-Fransa savaşalrını içeren bildiğiniz filmleri önerebilir misiniz?
(6) 

Karşı cins ve insan ilişkileri...

marjinal kereste #207336 
bu konulardan da yardıma ihtiyaç duyacağım aklıma gelmezdi ama
uzun süredir piyasada olmayınca küflenmişim haliyle. üşenenler için özet geçiyorum şimdiden, kursa başladım bugün de yeni orada bir hoca var onunla diyaloğa girmem lazım ama nasıl yapayım? yani bir öğrenci hocasını nasıl tavlayabilir? hoca dediysek arada yaş farkı yok öyle. yani bir kahve içmeye ikna etmem için izlemem gereken yollar nelerdir sizce? öğrenci olsa kolaydı bir açıdan
derste kantinde denk gelirdi de burda nasıl gircem diyaloğa
yani arayı ısıtma muhabbet falan hiçbir fikrim yok.
(9) 

2 Günlüğüne İzmir'den-İstanbul'a gitmeye değer mi?

marjinal kereste #204013 
Konu ve soru başlıktan da belli olduğu üzere 2 günlüğüne izmirden istanbula gitmeye değer mi sizce? ne için olduğuna bağlı diyecekler için peşinen edit; sebebi işte aşk meşk işleri yıl başı yıl sonu olayları süpriz falan. büyük ihtimalle gideceğim kalbim git mantığım kal diyor ama kararsızım birde size danışayım dedim. Eğer ki 2 günlüğüne İstanbul'a gitme cesaretini kendimde buluyorsam ya hala çok gencimdir ya da yaşadığımı hissediyorumdur...
(10) 

Sözlükten uçurulunca neden entrylerde uçuyor?

marjinal kereste #170806 
hayır uçmayı anlarım. ve gg sebebiyle de uçarsan onu da anlarımda. arkadaşım bir yazarın uçmasına vesile olan son entryi silersin ve o entryi ve yazarı da silersin. o da akbulde. madem insanların yararlanıp bir şeyler öğrenmesi için kutsal bilgi kaynağı denilen bu yerde uçurulan bir yazarın bundan önce binbir emekle yazdığı entrylerde siliniyor. bari onlar kalsın. neden böyle bir uygulama var sizce? çok mantıksız geliyor bana. onca emeğe yazık insanları sözlükten soğutuyorlar.
(5) 

Aöf Ve Tecil Süresi

marjinal kereste #170793 
merhabalar. öncelikle burada aradım ama benim maruzatımın mamafihini bulamadım. balıkesir ünisinde 2 yıllık büro yönetimi mezunu olup dgs ile aöfden işletme 3'e geçtim. geçen sene kaldım bu senede bütlerden geçemezsem eğer askerlik tecil durumum ne olacak? durum senaryosu 1- yeniden harç yatırıp yeniden kayıt olup 3'ten kaldığım yerden okumaya devam ederim ama okul tecili uzatmaz ve inzibatlar beni alıp götürmezlerse.
durum senaryosu 2-bir yerlerden okuduğuma göre benim bu dgs durumum aöfde 1. sınıftan bölüme başlayanlarla farklılık gösterip onların max. okuma ve tecil süresi 2 yıl olup ben 4 yıllık işletmeye giriş yapmış olarak gözüktüğümden max. okuma süresi 7 yıla kadar okuma ve tecil ettirme durumu mu var? son olaraktan 88'li ve 2008 mezunlu olduğum üzere normal şartlarda tecil 2011 şubatta bozuluyor herhalde. tam net oalrak bu tecil süremizin kaç yılında bittiğini nreden ve nasıl öğrenebilirim? teşekkürler.
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık