(2) 

Bu sahne hangi filmden? Arıyorum arıyorum bulamıyorum

hincaluluc #1239738 
soru başlıkta:

twitter.com
(1) 

(spoiler) walking dead çizgiromanlarını takip edenlere sorular (spoiler)

hincaluluc #1237839 
sadece diziyi izleyen, çizgiromanların renksiz/karalamalı çizimlerine bir türlü ısınamayıp başlamamış biri olarak bir iki sorum var.

normalde dizinin ağır hastasıydım ama sıkıldım. adamlar da bitirmeyeceklerini söylüyorlar, e konu da daha neredeyse 4-5 sezon sürecek gibi duruyor paralel ilerlemese de.

seriyi okuyanlar kısaca cevaplayabilirse sevinirim:

1) farklı zombi türlerine rastlanıyor mu? konuşan olur, koşan olur, taklacı olur :d

2) hastalığa çareyle ilgili bir gelişme yok mudur? en ufak bir diyalog bile? hani "şurada bir araştırma merkezi varmış, hoca varmış vs."

3) bunun dışında "oouv abii acayip bi şeye döndü mevzu kökten değişti, uzaylılar geldi vs." denebilecek bir şey varsa onları da yazarsanız sevinirim.
(2) 

Çok bilindik bir şarkıyı arıyorum

hincaluluc #1233000 
En az bir 10-15 senelik var. Belki 90'lardan bile olabilir. Çok klasik bir pop-elektronik dans parçası. Bir kadın söylüyor. I can see the sun (?) falan diyor.

I can see the hede
I can see the fire
I can see the sun hi-ya-aaa :d


Nedir bu yea?
(2) 

Videoda adamın mırıldandığı şarkıyı bilen?

hincaluluc #1231489 
youtu.be


Videonun orijinali daha eski fakat biz bir 4-5 yıldır bu parçayı arıyoruz. Arkadaş ortamında dilimize dolandı, ara ara mırıldanıp duruyoruz. Var mıdır bilen?
(2) 

Bilindik bir aksiyon filmini arıyorum

hincaluluc #1228989 
İzleyeli en az bir 10 yıl olmuştur. Filmle ilgili hatrımda kalan tek net sahne, bir anne (terörist olduğu şüphesiyle sorgu odasında mı neydi), küçük kızı odadan çıkartılırken böyle işaret dilindekiler gibi bi hareket yapıyordu aralarında şifre tarzı. Biz de filmin sonunda her yerde aranan bombanın ufaklığın sırt çantasında olduğunu anlıyorduk flashback'le bu sahneye dönüldüğünde. Anası koymuş hesabı.


Yıllardır arıyorum, bilen çıkar mı?
(4) 

Oy pusulasının fotoğrafı cidden isteniyor mu?

hincaluluc #1182853 
Böyle yerler, işverenler var mı cidden?

Yani istisnai vakalar haricinde var mı ciddi ciddi isteyen?
(1) 

ROVAGYL 3 MIU'daki MIU birimi neyi ifade ediyor?

hincaluluc #1181171 
miu dediği 3 million international unit mi acep?
(1) 

Maltepe - Acıbadem arası nakliyat?

hincaluluc #1152224 
Maltepe'den çift kişilik yatak getirmem lazım Acıbadem'e. Baza+başlık+yatak şeklinde. Avrupa yakasından yeni taşındığım için oradaki dayıları arayıp sordum, 250tl dediler. Kime ulaşacağımı bilemedim. Var mıdır daha uyguna getirebileceğim bir yer?

Çok makbule geçer.

Not: Bunun 10 katı eşyayı 550'ye taşıttık 4 ay önce. Ondan biraz fazla geldi.
(5) 

Uzun sakal için tıraş makinesi önerisi?

hincaluluc #1145652 
Selam ahali. Sakal uzatmaya karar verdiğim içün böyle bir ihtiyaç hasıl oldu. Ve fakat hepsiburada gibi sitelere baktıkça kafam karıştı. Alışveriş merkezlerinde çok çeşite boğulunca içi daralan bir insan olarak işimi görecek makineyi bir de size sorayım istedim.

Her gün sinekkaydıya yakın tıraş olmak için değil de böyle haftada maksimum 2 kere nizami biçimde kısaltmak için bir makine arıyorum. Genellikle 3 ya da 4 numara sakal kesmek için (0.9-1.2 cm gibi) kullanacağım. Boynun aşağısını ve yanak üstü bölgeyi düz sıfırlayıp hizalamayı saymazsak bam güm girişip kısaltmak amacım.

Form olarak aşağıdaki linkte bulunan makine gibi bir şey düşünüyorum:

www.hepsiburada.com

edit: Link başka bir siteye yönlendiriyor anlamadığım bir şekilde. Makine şu: Braun Sakal Tıraş ve Şekillendirme Makinesi BT5090

Tabii bu biraz tuzlu benim için. Yani alırım ama gerek yok gibi. Şöyle 80-100 lira civarı dayanıklı makine tavsiyesi olan varsa makbule geçer.


not: Cildim hassas değil, sakalım da öyle çok sert değil normal.
(11) 

iPhone'da geri tuşu yok ne demek?

hincaluluc #1138535 
Yıllardır duyuyorum iPhone'da geri tuşu yok diye. Ne demek bu? Eksiklik mi yani?

Teknolojiden anlarım biraz, bi şu muhabbeti çözemedim. Benim şu an kullandığım telefonda, LG G4'te hiç tuş yok. Android butonları da sanal olarak ekranın altında sabitlenmiş. E iPhone'da da öyle değil mi, her uygulamada bi yerde geriye dön tuşu var. Herkes yazılımcı mı da bu butonu programa koyma zorunluluğundan yakınıyor? Öyleyse tamam belki bi külfettir ui tasarımında ama son kullanıcı için ne değişiyor anlamadım. Biri anlatırsa sevinirim. Geri tuşu yok derken neyi kastediyorlar?


İki işletim sistemini de kullandım bu arada, iPhone 5 ve 4s kullandım daha evvel. Hiç böyle bir şey gelmedi aklıma.
(3) 

Skyrim'deki en bol diyaloglu (diplomatik-konuşkan) class?

hincaluluc #1126129 
Selam ahali,

Fallout New Vegas'ı 3-4 kez, Fallout 3'ü de bir kez bitirdim. Aslında 10'ar kere daha oynarım ama yıllardır duyduğum Elder Scrolls serisine de artık bir bakmak istedim.

Oyunlardan ve Rpg'lerden pek anlamam, Fallout'u da tesadüfen denk gelip post apokaliptik ortama hayran kalışım sebebiyle oynadıydım. Aslında modern silahların olmadığı, büyücülü ejderhalı dağlık bayırlık ortamlar kişisel olarak beni pek sarmıyor ama en azından 5-10 saat oynayıp bir bakmak istiyorum Skyrim'e.

Sorum şu:
Malum, Fallout'larda class seçmiyorduk. Skillere göre build yapma mantığı vardı. Ben de her daim charisma ve speech'e abanıp her türlü diyaloğun altını üstüne getirerek yolumu diplomatik yollarla ve hafif-orta seviye silahlarla buluyordum. Bu oyunda hangi class bu oynanış şekline denk geliyor? Baştan dikkat etmem gerekenler neler?
(1) 

Windows 7'yi nereden edinebilirim?

hincaluluc #1123999 
Malum siteler patlamış birer birer. Elimde eski torrent'ler var fakat hangisi iyiydi bulamıyorum. Buradan -yazılımcı olduğunu tahmin ettiğim- bir abi de kıyak yapıp yalnızca 24 saat aktif olan ve bir kez kullanılabilen bir orijinal lisanslı Windows 7 linki paylaşmıştı benimle zamanında. Çok temiz bir format atmıştım sayesinde. Şimdi nereden bulabilirim acep? Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer, virüsten anası ağladı bilgisayarın :/
(1) 

Site kurulumu ve arama/filtreleme fonksiyonu nasıl yapılır?

hincaluluc #1110619 
Merhaba ahali,

Aklımda küçük ama uzun vadede gerçekleştirmek istediğim, salt bilinçlendirme ve bilgi verme amaçlı bir proje var. Bu proje için göze hoş görünen, basit birkaç temel fonksiyonu olan bir tanıtım sitesi kurmak istiyorum.

İstediğim site şu özelliklerde olacak, kişiler filtre kısmına kendileri hakkında birkaç temel bilgi girecek ve bu onları projemin onları alakadar eden sayfalarına yönlendirecek.

Tıpkı sahibinden.com'da ya da hepsiburada'da olduğu gibi. Fakat benimkinde ticari bir amaç yok. Ne reelde ne de internet üzerinden bir ürün veya hizmet satışı olacak. Yalnızca bilgi verme hedefiyle çalışmak istiyorum.

Problem şu ki teknolojiyi tüketici olarak iyi takip etsem de üretme yollarını bilmiyorum. Ama konuya genel anlamda ilgili olduğum için gerekli araçları bularak ve bolca okuyup-izleyip-sorarak aylar sürse de kendim yapabilirim diye düşünüyorum. Böyle bir site için hazır template var mıdır?

Wordpress'le alakalı birçok şey okudum, e-ticaret sitelerinin dahi kullandığı söyleniyor. Yanlışsam düzeltin ama bu bahsettiğim gibi çalışacak bir taslağı/template'i 50-100 dolar civarında alıp düzenleyip kullanabilir miyim? Neyle başlamam lazım temel olarak?

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Çok bilindik bir ilahi(?) arıyorum, bilen?

hincaluluc #1099344 
Allahümme salli ala Muhammed diye gidiyor sadece. Bu kadar.

Youtube'da hep salavatlar var. Allahümme salli ala ve seyidine Muhammedin nebiyyil diye teravihlerde vs giden. Ondan bahsetmiyorum. Benim dediğim sadece:

"Allahümme salli ala Muhammed" olan.

Hatta belgesellerde, programlarda falan kullanılıyor sanki kutsal topraklar temalı.


Nedir bu? Bilen?
(1) 

Bir şarkı arıyorum, yardım...

hincaluluc #1093020 
İngilizce bir şarkıydı. Muhtemelen 1-2 sene önce çıktı. Asyalı bir kadın sokaklarda dolaşıyor klibinde. Balık çarşısı tarzı bir yerden geçiyor. Pop tarzı.

Bilen çıkar mı? 4 arkadaş aradık bulamıyoruz
(1) 

Yağmur sesini hissettiren şiiri arıyorum

hincaluluc #1073061 
Lisede edebiyat hocamız anlatmıştı seneler evvel, aklıma takıldı.

Okurken yağmurun yere çarpışını hissettiriyor demişti. Aliterasyon ve asonans vardı bolca. Atıyorum p ve d harfleri pıt pıt pıt sesleri çıkartıyor gibi. Tevfik Fikret mi desem, Ahmet Haşim mi desem... Bu konuda çok kötüyüm tahmin yürütemiyorum.

Neydi o bilen çıkar mı?
(4) 

İçkileri neden yıllandırmak yerine laboratuvarda hızlıca üretemiyoruz?

hincaluluc #1019105 
Single malt viskileri araştırırken 12 sene 15 sene 20-25 sene fıçılarda bekletildiklerini okuyorum. İçkiden zerre anlamayan biri olarak soruyorum, aynı kimyasal prosesi laboratuvarda hızlandırmak mümkün değil midir? Atıyorum 15 sene bekletmek yerine 2-3 senede kaliteli single malt hazırlanamaz mı? Olayı nedir, kimyadan ve içkilerden anlayan birisi açıklayabilir mi?
(1) 

İnternetten Makedonya'ya para aktarımı (swift) sorusu, acil (İş Bankası)

hincaluluc #1014095 
Merhaba duyuru ahalisi,

İş bankası internet şubesinden euro hesabı açtım. Makedonya'da bir yere para göndermem gerektiği için...

Elimde gerekli bilgiler vardı adres, isim, IBAN vb...

Daha az kesinti yaptıkları için internet şubesini tercih ettim fakat bir baktım ki adamlarda IBAN kullanarak gönderme seçeneği işaretlenmiyor, yani kapalı. Sonra bankayı aradım konuştum, orası da internetten Makedonya'ya yalnızca hesap no'su ile aktarım yapılabileceğini söyledi. İstersem banka şubelerinden IBAN ile halledebilirlermiş ama paşalar.

Yahu zaten deli gibi kesinti yapıyorlar, canımı mı vericem diye düşünerek teşekkür edip kapattım ben de telefonu.

Şimdi soru şu: Bazı internet sitelerinde okuduğum kadarıyla aradığım hesap no. IBAN numarasının içinde yer alıyor halihazırda. IBAN'dan hesap no'yu nasıl bulabilirim?

Vikipedi'de ilk 5 rakam hariç alınırsa hesap no.yu verir diyor, başka sitelerde son iki hane de hariç diyor. Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur.

örnek bir Makedonya IBAN'ı yazıyorum:

IBAN MK07 2501 2000 0058 984 şimdi bu hesabın hesap no.su nedir?
(2) 

Seçimlere ve diğer değişik konulara nasıl bahis oynanır?

hincaluluc #1010376 
Hani hep haberlerde geçer ya, "Koalisyon olur ihtimaline 3.20 bilmem ne partisi iktidar olur'a 1.20 veriyor" falan deyu.

Hangi siteler abi bunlar? Biz neden her yerde göremiyoruz bu eğlendirirken kazandıran siteleri?

Şöyle önerebileceğiniz kaliteli ve mümkünse yabancı site var mı?

Sadece seçim de değil her türlü eğlenceli güncel olay olabilir.
(6) 

Geri dönüşüm için atık toplayan çöpçüler neden kulaklık takıyor?

hincaluluc #960775 
Sokakta dikkat ediyorum hemen hepsi kulaklıkla takılıyor. Aralarında taksicilerdeki gibi bir radyo/bas konuş sistemi mi var haberleşmek için yoksa radyo falan mı dinliyorlar?

Nedir bunun sırrı?
(3) 

Güzellik yarışmalarında güzelliği neden oransal olarak ölçemiyoruz?

hincaluluc #954039 
Miss Turkey yarışmasını görünce aklıma geldi. Dünya'da 7 küsür milyar insan varken güzellik yarışmalarına nasıl hala "mükemmel" olmayanlar katılabiliyor ve seviye nasıl hala burada kalabiliyor?

Şimdi bazılarınız "kime göre neye göre" diyecek. Bahsettiğim öyle felsefi bir şey değil. Bu işi neden tamamen matematiğe, bilime dayalı ölçmüyoruz onu merak ediyorum.

elidormissturkey.startv.com.tr

Bu işin çözülmüş olması gerekmez mi hoca? "Bilimler fenler ilerledi, uzaya çıktık." diyoruz ama hala "en güzel" kombinasyonlarını kağıda herkesin ölçebileceği şekilde dökemedik mi, formülize edemedik mi? Yayınlar, makaleler var biliyorum da şunu kullanan bir jüri yok mu yahu?

Uyduruyorum şunun gibi:

Kol uzunluklarının boya oranı ...
Burun kemiği genişliğinin dudak çizgisi uzunluğuna oranı ...
Kulakların, göz bebeklerinin orta noktalarından geçtiği kabul edilen hayali çizgiye göre konumu ...
Omuz genişliğinin bel genişliğine oranı ...
gibi gibi parametreler...
(6) 

Şu cümlenin anlamı nedir? (İngilizce-çok kısa)

hincaluluc #947692 
Mezar taşına yazılmış: "There better be dogs."

Şu siteden:

www.etsy.com

İnternette arkadaşım görmüş. Anlayamadık biz de. Hani düz mantık yaklaşamadık, bir kalıba uygundur ama biz bilmiyoruz dedik. Sözlük'te, 9gag'de ya da 4chan gibi yerlerde falan mı kullanılıyor? Şair burada ne demek istemiş? Esprisi nedir?


Teşekkürler.
(1) 

Beşiktaş'tan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'na nasıl gidilir?

hincaluluc #946414 
Beşiktaş İskele-Barbaros taraflarından en hızlı ulaşım nasıl olur acaba?
(11) 

Eli öptükten sonra başımıza mı koyuyorduk yoksa başımızı ele mi eğiyorduk?

hincaluluc #945418 
Ciddiyim. Nasıldı lan o?
(1) 

Bir film arıyorum bilen çıkar mı?

hincaluluc #928842 
Çok popüler bir çocuk filmiydi. Filmle ilgili hatırladığım tek somut şey: Filmin son sahnesinde bir baba, çocuğunun beyzbol maçını izlemeye gidiyordu. Çocuk maçın sonunda seyircilerin o tarafa, ona doğru dönüp baş parmağını kaldırıp "like" işareti yapıyor ve gülümsüyordu. Bu sırada ebleh gibi debil gibi başını yukarı aşağı hareket ettiriyordu. "Tak cd'yi kap bilgiyi" dercesine. Baba son dakikada yetişmiş olabilir. Bir de siyahilerdi sanırım.

Ben bu filmi küçükken izlemiştim ve çocuğun bu işareti yapışı o kadar kasıntı gelmişti ki garipsediğimi hatırlıyorum. Hani neden hatırlandığı bilinmeyen salak saçma şeyler vardır ya, bu da onlardan biri benim için.

Casper diye aklımda kalmış ama o çıkmadı. Buna benzer bir filmdi ya, Disney misney hesabı bir filmdi.


Bi buldurun be :(
(2) 

Twitter trollerinin ifşası

hincaluluc #924964 
Öncelikle peşinen belirteyim, çok ağır işsizim.

Geçenlerde böyle bir olay olmuş diye duydum. 15 martta sanırım... Ben de her gün takip ettiğim için bu troller gerçekte kimdir nedir merak ettim. Koli Blair, Kürşet Hoca gibi meşhur troller ifşa edilmiş. Kaynak var mıdır ya da caps atabilecek, bilgi verebilecek birileri çıkar mı?
(4) 

Macfit hakkında sorularım var (özellikle Fulya)

hincaluluc #922486 
Merhaba duyuru ahalisi,

Bizim burada, Fulya'da meşhur olan bir Macfit var. Uzun süredir çeşitli salonları inceliyorum, en geniş ve ferah olan burası gibi geldi. Nasıldır, Macfit'i önerir misiniz?

Bir de spor tecrübesi olarak eksilerde olan biriyim. Mahalle maçlarından sonra sporla ilişiğini kesmiş biri olarak orada nasıl başlayacağım konusunda çekincelerim var. Başlangıç için program yazıp neyin nasıl yapılacağını düzgünce anlatıyorlar mı? Yoksa "her şey ekstraya girer abijim" mi diyorlar?

Böyle diyorum çünkü lisede 2 ay kadar gidip gebeşlikten bırakmıştım (vücut kitle indeksim 26 fakat yağlanma had safhada). Şu an hiçbir hareketi, hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Birinin bana kobay maymuna anlatır gibi göstermesi gerekiyor.

İmza: Üzgün kassız
(2) 

İstanbul'daki en iyi IMAX salonu nerede?

hincaluluc #860309 
Marmara Park mı İstinye mi yoksa Akasya mı?

İnterstellar filmini olabilecek en iyi kalitede izlemek istiyorum da.
(8) 

Kanye West'ten neden nefret ediliyor?

hincaluluc #858240 
Merhaba duyuru ahalisi. Soru saçma gelebilir ama başka bir yere soramazdım.

Geçenlerde ev arkadaşım Kanye West'in ukala biri olduğunu söyledi bir muhabbet esnasında. 9gag gibi sitelerde de çok dalga geçiyorlarmış. Olayın aslını, nereden çıktığını çok merak ediyorum.

İki üç gün önce de twitter'da, konserde sahnede olduğu bi fotoğrafın altına "Geç kaldım ama bu sahte şova çıkmamdan onur duymalısınız" tadında bir yazı vardı mesela. Gerçekten böyle şeyler diyen biri mi?

Var mıdır somut örnek verebilecek birileri? Haber linki falan da güzel olur.
(2) 

Beyoğlu İmroz'un fiyatları nasıldır?

hincaluluc #849299 
Bir arkadaşın doğumgünü için gidelim dedik. Meyhane kültürüm pek yoktur, o yüzden daha önce gitmeme rağmen fiyatlara dikkat etmedim, karşılaştırmadım. Şöyle 2 kadeh rakısıyla mezesiyle kişi başı kaça çıkılır ortalama?
(4) 

ios'ta torrent programı kullanan var mı?

hincaluluc #849057 
Merhaba.

Yakınlarda bir tablet almak istiyorum. iPad Mini almayı düşünüyordum fakat tek bir şey yüzünden hiç istemesem de Android işletim sistemi olan tabletlere gitti aklım. Anladığım kadarıyla google play store'da direkt utorrent gibi uygulamalar var. Yani hiçbir ekstra zahmete girmeden torrent indirilebiliyor. Daha sonra file manager tarzı programlarla divxplanet vb. kaynaklardan indirilen altyazılar açılıyor ve son olarak avplayer vb. uygulamalarla film izleniyor. Bilgisayardaki işlemler kadar kolay.

ios'ta jailbreak yapıp torrent client kullanan var mıdır? Varsa indirilen dosyalar direkt ipad üzerinden bilgisayar kullanmadan avplayer türü app'lere atılabilir mi?

Yoksa ios kapalı bir sistem olduğu için böyle işler zahmetli mi olur? Onun yerine android çalıştıran bir tablet alıp kafama göre takılsam daha mı iyi acaba?
(2) 

Gillette Antiperspirant Jel, nereden bulabilirim?

hincaluluc #839674 
Kaldırıldı kaldırılacak derken piyasalardan tamamen çekilmiş galiba bu ürün.

7-8 senedir düzenli kullanıyordum, bağımlı olmuştum. Elim ayağım titriyor. Piyasadaki diğer hiçbir ürün ter kokusunu onun gibi önlemiyor.

Migros'larda yok, Gratis'lerde yok. Nereden bulabilirim acaba? Hani şu jel şeklinde olanlardan, Cool Wave, Arctic Ice, Power Rush diye giden ürünlerden...
(2) 

Bir İtü Sözlük yazarına ulaşmam gerekiyor.

hincaluluc #823905 
İtü Sözlük'te yazan varsa yardımcı olabilir mi?
(3) 

Left 4 Dead'de sürekli 4 kişi mi dolanıyoruz?

hincaluluc #791382 
Soru biraz komik durdu ama tam olarak bunu soruyorum :)

Single Player oynarken bir karakter seçiyoruz ve sürekli 4 kişi yanyana mı dolanıyoruz? Tek başımıza kalıp aksiyona koştuğumuz bir görev var mı bu seride?
(5) 

Kurulmamış şirket için domain ayırtma?

hincaluluc #782440 
Merhaba, henüz kurulmamış fakat yakın zamanda kurulacak küçük çapta bir şirket için "com.tr" uzantılı domain almak istiyorum. Fakat gözlemlediğim ve okuduğum kadarıyla internet sitelerinde alınacak site adını sorgulama bile risk teşkil ediyormuş. Yazıldıktan sonra o adı çaktırmadan alıp daha sonra fahiş fiyata satmaya çalışıyorlamış. Ben de bu sebeple buraya bir danışayım dedim.

Örneğin almak istediğim ad bilmemneturizm.com.tr gibi bir şey. Domain'i en güvenli şekilde nasıl alabilirim?

Profesyonel kurumsal yardım almak için en güvenilir ve bilindik yol (hosting şirketi vb.) nedir?

not: Çevremde bu işi bireysel olarak çok iyi yapacağını bildiğim kişiler var fakat ben bilindik ve kurumsal şirket arıyorum. Buna uygun bir yönlendirme yaparsanız çok makbule geçer.

Teşekkürler.
(2) 

Beşiktaş Çarşı civarında meyhane önerisi olan?

hincaluluc #762280 
Arkadaşlarla bir iki kez Turgut Vidinli'ye gittik fakat çok kişi olduğumuzdan mıdır, tecrübesizlikten midir yoksa alkolün etkisiyle midir fiyatlara çok dikkat etmedik. İnternette de herkes fiyatlarının yüksek olduğunu, kazıklandıklarını söylemiş Vidinli'nin meyhanesi için. Balık Çarşısı'nın yakınlarında Vidinli'ye benzer, daha makul fiyatlı yerler önerebilir misiniz? Çok salaş bir yer olmasa iyi olur çünkü kız arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum.
(2) 

Windows 7'yi nereden edinebilirim?

hincaluluc #761963 
Merhaba bilgisayar çok hantallaştığı için format atayım dedim, torrent sitelerinde bazı dosyalar buldum fakat yine de güvenemedim. Lisanssız Windows 7'yi en güvenli şekilde nereden indirebilirim?


not: İndirdiği mp3'leri dinledikten bir gün sonra silen ve vergilerini ödeyen bir vatandaşım, lisans işini de kurulumdan sonra hallederim ;)
(2) 

Kadıköy'de kulak deldirme

hincaluluc #743674 
Bahariye ya da Rexx taraflarında kulak deldirmek için bir yer arıyorum. Temiz, hijyenik bir yer olması çok önemli. Önerisi olan var mıdır? Teşekkürler.
(1) 

Form nasıl doldurulur? (Gelir Testi)

hincaluluc #743113 
Merhaba, soru biraz garip durdu farkındayım, açıklayayım. Gelir testi için kaymakamlıktan bir form verdiler. Formda bazı soruların cevapları 0. ve 1. diye numaralandırılmış ve altında ufak boşluklar var.

Örneğin :

Sürekli ilaç tedavisi gördüğünüz herhangi bir hastalığınız var mı?

0.Hayır
1. Evet

Diye yazmışlar. Daha uzun cevaplı sorular da var fakat boşluklar nispeten ufak. Oraya sadece numaraları mı yoksa yazılı olarak cevapları mı yazmam gerekir?
(1) 

Touchpad'in multitouch tıklama özelliği kayboldu

hincaluluc #737628 
Merhaba, Asus marka dizüstü bilgisayarımın touchpad'ine iki parmakla tıkladığım zaman sağ tık görevi görüyordu. Arkadaşım Synaptics yükledi ve bu sırada o özellik kayboldu, yerine pinch to zoom özelliği geldi. Son özelliği kapattım bir şekilde ama iki parmakla sağ tık olayını nasıl geri getirebilirim bilen var mıdır? Gitgide bozuluyor fiziksel tuş zaten, çok özledim be Tülay! Nolur geri dön ;'(
(3) 

Türk klasiklerinden meşhur bir kitap arıyorum

hincaluluc #726930 
Lisede edebiyat dersinde okutmuşlardı. Ben okumamıştım fakat konusunu birinden dinleyince çok ilgimi çekmişti, gece gece aklıma geldi. :)

Fikri temelleri sağlam olmayan batı özentisi bir adamın hikayesini anlatıyordu kitap. Adam sonunda Avrupa'da bir ülkeye gidiyor ve hayalinde kurduğu Batı imajının yerle bir oluşunu görüyordu.

Bilen çıkarsa rahat uyurum. Teşekkürler.
(3) 

Laptop'u açmak için hangi tornavidalar gereklidir?

hincaluluc #726190 
Bir adet Asus X54H dizüstü bilgisayarım var. Fan temizliği için 30 lira istediler. Çok fazla geldiği için de internetten bakarak kendim yapmak istedim. Hem alacağım malzemeler lazım olur, ileride baka şeyler için de kullanırım bir kerelik o parayı bayılmak yerine.

Tekzen'den tornavida seti alacağım fakat hangi boyutlarda olması gerek bilmiyorum. Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Saat tamirinde kullanılan bir set vardı ince tornavidalardan oluşan, iş görür mü acaba?
(2) 

YGS başvurusu fotoğraf geçerlilik süresi

hincaluluc #719346 
Ygs başvurusu online olarak yapılamıyor. Fotoğrafın geçerlilik süresi dolmuş, bir başvuru merkezine gidilmesi gerekiyormuş yazılana göre. Başvuru yapacak kişi şu an yurtdışındaysa onun yerine başka biri vesikalık fotoğraf götürse başvuru merkezine olur mu bu iş?
(3) 

Amerikan veletlerinin oynadığı oyunun adı nedir?

hincaluluc #697682 
Hani doğum günü partilerinde veletler sırayla gözlerini bağlarlar, sonra da içi şeker dolu bir torbaya beyzbol sopasıyla vurup şekerleri düşürmeye çalışırlar. O oyunun adı nedir acep? Çok alakasız oldu ama aklıma takıldı, yıllardır Hollywood filmlerinde görürüz.
(5) 

çağ atlamalı strateji oyunu tavsiyesi?

hincaluluc #684189 
Yıllardır bilgisayarda oyun oynamıyorum ama bir yandan da istiyor canım. En son Rise Of Nations'ı oynamıştım. İlgimi çekmesinin sebebi ise oyun içerisinde çağ atlamamızdı.

Var mıdır böyle farklı çağlara geçtiğimiz, kaliteli bir strateji oyunu?
(6) 

Photoshop'u öğrenmeye hangi versiyonla başlamalıyım?

hincaluluc #655430 
Merhaba,tutorialler ve arkadaşlarımın yardımlarıyla derdimi anlatabilecek kadar (yani profesyonel olmayan amaçlarla) Photoshop programını öğrenmek istiyorum.En son CC diye bir versiyonu çıkmış sanırım.Bilenler bir versiyon önerebilirlerse harika olur,sizce hangi versiyonla başlamam daha iyi olur?

Son versiyon her zaman daha mı iyidir yoksa günümüzde sıkça kullanılan ve önereceğiniz başka bir versiyon var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

Bir Puma reklamı arıyorum,bilen var mıdır?

hincaluluc #583974 
Puma reklamı diye hatırlıyorum ama Nike ya da Slazenger de olabilir.

Ayağında sarı spor ayakkabıları olan genç bir adamın "gitmek" teması üzerine çekilmiş bir reklamdı.Havaalanında bekleyişini gösteriyordu,önce oturuyordu sonra da oturduğu yere yatıyordu."İlk uçağa atladım.Nereye mi? Neresi olduğu önemli değil." gibi bir şeyler diyordu hatta.Sonra da bir sahnesinde kamyonetin arkasında yaptığı yolculuğu gösteriyordu köy gibi bir yerde.

Bundan 5-6 sene veya daha önce yayınlanmıştı.Bulabilen çıkar mı acep?
(2) 

Migros'ta ikidir duyduğum bir Frank Sinatra şarkısı?

hincaluluc #551912 
Şarkının sözlerinde "know my name" geçiyordu,"I feel lucky" diyordu galiba bir de. Arkada klasik Frank Sinatra şarkılarında bulunan orkestra atakları falan var,New York'taki gibi.Ritmi de çok hızlı değil,yavaş da değil ama.

Bilen çıkarsa çok mutlu olurum,haydi be Roma'lı kardeşlerim.

Teşekkürler.
(3) 

İçinde "honey" kelimesi geçen bi şarkı vardı?

hincaluluc #520955 
Sesinden anladığım kadarıyla zenci/ya da zenci gırtlağına sahip bir abla söylüyordu.Sözlerde sanki "say honey honey honey honey" gibi bir şeyler hatırlıyorum.Say yerine same de diyor olabilir.Bilemedim.Hareketli bir parça,elektronik altyapıyla hazırlanmış sanırım.Trompet falan var gibi arkada.

Google'da arattığımda bulamadım.Çok da önemli değil ama 2-3 senedir bilinçaltımda,aklıma gelip gelip duruyor.Bilen söylerse iyi olur :)
(5) 

İnternette açtığım bütün hesapları/profilleri tek bir yerde nasıl toplarım?

hincaluluc #504868 
Aylardır aklıma gelen bir şeydi bu.Zaman zaman birçok siteye üye oluyorum ve bir hafta olmadan unutuyorum.Bir yere yazmak da garip olur diye düşünüyorum.Acaba bütün bu hesapları bir yerde toplamanın bir yolu yok mudur?
gmail
hotmail
imdb
behance
deviantart
fizy
ekşi sözlük
facebook
twitter
ve şu an aklıma gelmeyen onlarcası...

Bu bir internet sitesi ya da bir program olabilir.Nerede ne hesabım var görmek ve o sitelerden haberdar olmak istiyorum.

Önerisi olan?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık